Discursul de adio a lui Obama si… demonizarea lui Donald Trump…
Eu nu prea inteleg un lucru…
Sigur, inteleg si este normal un discurs de adio al Presedintelui Obama. Este normal sa arate realizarile infaptuite sub mandatul sau si sa multumeasca fanilor si sustinatorilor sai. Insa chiar si in acest discurs de adio, presarat din belsug cu lacrimi si ridicari in slavi a sotiei sale, intalnim atacuri la adresa Presedintelui ales, Donald Trump. Asta inseamna ca nu-i acorzi niciun fel de credit sau doar unul cat se poate de neglijabil. Ce a urmat din partea democratilor dupa ce Dl. Trump a castigat alegerile a fost o isterie colectiva contestatara a invingatorului in alegeri, exprimate prin manifestari de strada, ce au avut un caracter de forta si amenintare. Eu stau si ma intreb daca e intr-adevar democratica o astfel de atitudine, ce s-ar traduce de fapt prin neacceptarea jocului democratic si lipsa de respect fata de cei care l-au preferat pe Donald Trump.
Trebuie spus ca prima diversiune serioasa la care a fost supus Dl. Trump a fost presupusa sa relatie cu Vladimir Putin, legata de atacurile cibernetice ordonate de la Kremlin, al caror presupus scop ar fi fost influentarea rezultatului alegerilor in favoarea D-lui. Trump, dar fara sa se aduca vreo dovada in acest sens. Lasand doar sa se inteleaga lucrul asta pentru a crea o emotie sporita in acest sens in societate. Nu prea inteleg de ce… Caci era clar ca Hillary Clinton pierduse alegerile. Apoi s-au naspustit asupra lui Trump pentru ca el declarase ca a avea relatii bune cu Rusia e un lucru bun, fara ca democratii sa arate foarte clar de ce ar fi ceva rau.
Eu chiar nu inteleg… Spre exemplu sa luam chestiunea atacurilor cibernetice comandate de la Kremlin. Fireste, este ceva totalmente inamical si foarte neplacut. Insa nu era cumva de datoria Administratiei Obama sa preintampine si sa respinga aceste atacuri cibernetice? Obama nu a facut decat sa se planga de asa ceva si sa arate ce rai sunt rusii. In rest, democratii – asa mi-au facut impresia – s-au folosit de aceste atacuri ca sa-l atace politic pe Dl. Trump (presupuse legaturi cu Kremlinul, care l-ar fi favorizat cumva in alegeri). Insa ce au facut in mod concret ca sa respinga aceste atacuri? Asa cum s-ar putea pune si intrebarea ce a facut Administratia Obama ca sa anihileze din fasa atenatele teroriste ce au avut loc pe sol american? Pentru ca au avut, din pacate, loc astfel de lucruri in America si au murit oameni… Interesant este ca ei, dupa ce au pierdut alegerile, au incercat sa transfere responsabilitatea asta catre Presedintele ales, Dl. Trump. Fara sa se intrebe cineva ce a facut, ce masuri a luat actuala Administratie, cea a D-lui. Obama.
Pe mine m-a frapat si reactia marii actrite Meryl Streep, la Globul de Aur, venita tot dupa ce Trump a castigat alegerile. Trump a avut dreptate sa spuna ca „nu ma cunoaste” si sa atraga atentia ca jurnalistul respectiv „se ‘înjosește’ atunci când a schimbat complet o știre veche de 16 ani doar ca să mă pună într-o lumină negativă„. A arata doar parti de adevar, care nici macar parti de adevar nu sunt, in scopul atacarii imaginii lui Trump, de ciuda ca nu a castigat Hillary, stau si eu si ma intreb: este asta o atitudine democratica? Si pentru ce se doreste crearea unei emotii in acest sens din partea democratilor?
In legatura cu atacurile cibernetice pe care le efectueaza Rusia si China, Trump mi s-a parut cat se poate de deschis:
Donald Trump: Rusia şi China au avut activităţi ostile Statelor Unite, de acum, vor avea mai mult respect
„Rusia şi China au desfăşurat activităţi ostile împotriva Statelor Unite, afirmă preşedintele-ales, Donald Trump, avertizând că toate ţările vor avea mai mult respect în cursul mandatului său prezidenţial.
Rusia şi China au desfăşurat activităţi ostile împotriva Statelor Unite, afirmă preşedintele-ales, Donald Trump, avertizând că toate ţările vor avea mai mult respect în cursul mandatului său prezidenţial.
Întrebat, în cursul primei conferinţe de presă după alegeri, ce îi transmite preşedintelui rus, Vladimir Putin, despre atacurile cibernetice, Donald Trump a răspuns: „Nu ar trebui să mai facă aşa ceva”.
Donald Trump a admis că Rusia a efectuat atacuri cibernetice în campania electorală americană. „Partidul Democrat era vulnerabil la atacuri cibernetice. Cred că atacurile informatice au fost lansate de Rusia, dar cred că şi de alte ţări”, a declarat Donald Trump.
„Rusia va avea mai mult respect faţă de ţara noastră când o voi conduce eu, un respect mai mare decât atunci când era condusă de alţi oameni… Trebuie să luăm atitudine, nu este vorba doar de Rusia, 22 de milioane de conturi au fost atacate cibernetic în SUA din China. Acest lucru se întâmplă pentru că nu avem apărare”, a subliniat Trump.
„În plus, China profită în totalitate de Statele Unite din punct de vedere economic”, a continuat Trmp.
„Toate ţările ne vor respecta mai mult, mult mai mult decât în timpul fostelor administraţii”, a insistat viitorul preşedinte al SUA.
„În următoarele 90 de zile, vom prezenta un raport despre măsuri de contracarare a atacurilor cibernetice, despre cum să oprim acest fenomen. Oricum, este destul de trist că rapoartele serviciilor de informaţii ajung în presă. Este chiar ilegal. Serviciile de informaţii sunt esenţiale şi sunt foarte importante… Vom pune la conducerea lor oameni remarcabili”, a concluzionat Trump.
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au transmis recent serviciile secrete americane.”
Eu nu zic sa va placa Donald Trump, dar care a fost respectul – ca sa reiau cuvantul folosit de Dl. Trump – Chinei si Rusiei fata de SUA in timpul Administratiei Obama? Faptul ca au lansat atacuri cibernetice care vizau teritoriul american? Si e foarte important ce arata Trump: „În plus, China profită în totalitate de Statele Unite din punct de vedere economic„. Deci dupa ce ca profita, pe urma regimul de la Pekin ataca SUA.
Dar sa revin la discursul D-lui. Obama. Domnia sa a afirmat:
„Obama a spus ca America este acum mai puternica decat acum opt ani, ca are un potential urias, „dar acest potential se va concretiza doar daca democratia noastra functioneaza, daca politicile noastre ii reflecta pe cetatenii nostri, daca noi toti, indiferent de afilierea politica, readucem spiritul scopului comun de care avem acum o atat de mare nevoie„.” (sursa: Stirile Pro Tv)
Ce inseamna: „daca noi toti, indiferent de afilierea politica, readucem spiritul scopului comun de care avem acum o atat de mare nevoie„? Eu chiar ma intreb cat de democrat e acest punct de vedere, care pare a sterge cu buretele afilierea politica ca sa readuca „ spiritul scopului comun de care avem acum o atat de mare nevoie„. Acceptarea jocului democratic inseamna si acceptarea faptului ca nu avem toti aceeasi „afiliere politica” si ca lucrul asta conteaza. Altminteri, daca e „indiferent de afilierea politica” am avea „unitatea de monolit” a partidului unic. Asa intelege Dl. Obama, de fapt, democratia?
Europa de Est a tanjit aproape o jumatate de secol dupa aceasta democratie, in care „afilierea politica” sa conteze, a trait pe pielea ei regimul totalitar comunist cu a sa „unitate de monolit”. Tarile din Europa de Est, din America de Sud, ca sa dau doua exemple, au inteles pe pielea lor ce inseamna sa nu conteze „afilierea politica” si ce crime dezvolta o asemenea gandire ideologica.
Bineinteles, nu exclud posibilitatea ca eu sa nu fi inteles foarte clar ce a dorit sa spuna Dl. Obama. Dar cred ca e de asemenea destul de clar ca SUA nu a trait un asemenea regim in care „afilierea politica” sa nu conteze ci doar partidul unic, ca in China, ca sa dau un alt exemplu, sau sa conteze doar parerea unui dictator cum s-a intamplat in Chile sau Argentina.
Intr-o democratie liberala, ceea ce acum se cheama „polarizare politica” a existat intotdeauna. Pentru ca un partid politic strange, aduna in jurul sau, concentreaza membrii si simpatizantii sai. Formarea extremelor opuse care se conditioneaza reciproc a existat intotdeauna. Problema este intensitatea acestor extreme si cauza care determina aceasta intensitate. Nu ca aceste extreme nu ar exista – pot sa existe dar, de exemplu, sa se manifeste cu o slaba intensitate in societate. Asa cum, in anumite conditii, pot sa se manifeste cu o intensitate sporita. Totusi, nu putem renunta la democratia liberala pentru ca in societate exista si extreme. Ci trebuie analizate cauzele pentru care acestea se manifesta cu o intensitate sporita – si observam si in Europa un astfel de fenomen. Pentru a putea gasi solutii viabile de a reduce intensitatea acestor fenomene politice de extrema. Or, discursul D-lui. Obama mi-e teama ca da nastere la interpretari si confuzii. Oamenii, cetatenii, electoratul nu sunt chiar o masa amorfa. Colectivitatile nu sunt chiar nediferentiate si neorganizate. Si probabil ca expresia diversitatii vine din acest ansamblu de asemanari si deosebiri dintre oameni.
N-as dori acum sa incep sa-l judec pe Dl. Obama sau sa incep sa judec dinainte ce va face Dl. Trump. Vom vedea. Insa nu se poate sa nu remarcam faptul ca ne aflam intr-un moment in care relatiile internationale sunt dintre cele mai incordate de la sfarsitul Razboiului Rece. Atat in privinta relatiilor Chinei si Rusiei cu America sau in ceea ce priveste spinoasa problema a teorismului islamic al carui varf de lance este ISIS. De asemenea problema crizei migrantilor, situatia instabila din Nordul Africii dupa esecul Primaverii Arabe… Inclusiv Uniunea Europeana a trecut printr-un moment dificil – Brexitul, iar Summitul de la Bratislava nu a atenuat tensiunile si nemultumirile (v., spre exemplu, pozitia fostului premier italian Matteo Renzi), liderii UE gandindu-se la „viziunea unei UE atragatoare”. Probleme, dupa cum se vede, exista. Momentul politic e unul dificil. Cum se vor rezolva aceste probleme depinde mult de America.
Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.
ianuarie 11, 2017 - Posted by Motanul Incaltat | Uncategorized | Atitudine, Atitudini, Barack Obama, criza economica, Donald Trump, Europa, European Union, Exercitii de normalitate, Hillary Clinton, Meryl Streep, nivel de trai, normalitate, oameni, Opinia mea, parerea mea, partide politice, politic, politica externa, Politica internationala, Politice, România, social, societate, stiri, SUA, UE, United States, Uniunea Europeana, USA, WordPress
3 comentarii »
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
About
Un motan de treaba 🙂
-
Recent
- In interesul superior al copilului!!
- Cand incepem sa intelegem cat de mult valoreaza Constitutia si cat de mult valoreaza libertatea!!
- S-a aprobat reabilitarea podetului din comuna Cutare. In Consiliul Suprem de Aparare a Tarii!!
- 112 nu inseamna Big Brother!
- Precizie de cativa metri…
- Halucinant…
- Va fi razboi?
- „Noi suntem social-democrati”…
- „In Romania, limba oficiala este limba romana” – Art. 13 din Constitutia Romaniei
- Despre candidatul PSD la alegerile prezidentiale
- Un banc!!
- Simbolistica totalitarismului
-
Legături
- WordPress.com
- WordPress.org
- Voxpublica
- Riddickro
- Cristian Patrasconiu
- Geopolitikon – Adrian Cioroianu
- Lumiss22
- Adrian Nastase
- Cristian Preda
- Desculta prin Timisoara
- Mazilu Raluca
- Theodora – Hai ca se poate!!
- Vladimir Tismaneanu
- Adriana Dutulescu
- Brussels Blog
- Corina Cretu
- Alina Gorghiu
- Bibliotecarul
- Ana Birchall
- Miron Mitrea
- Maria Grapini
- Ion Iliescu
- Vasile Dancu
- Stirea press
- Agentia de rating politic
- Gabriela Savitsky
- Keops – mister, perfectiune, frumusete
- Sever Voinescu
- Mihai Gotiu
- Elena Udrea
- Dreapta.net
- Satmareanca
- Traian Razvan Ungureanu – TRU
- Daniel Funeriu
- Lavinia Stan
- Blogosfera Portocalie
- Adrian Paunescu
- Dilema Veche
- Revista 22
- Calin Popescu Tariceanu
- Traian Basescu
- Motanul_Filozof
- Codrin Scutaru
- The Beginning Of The End
- Civitas'99
- Hanul Povestilor
- Maria Diminet
- Victor Ponta
- Anca Bundaru
- Sonya
- Lilick
- Loredana
- Gabriela Elena
- Club 2020
- Roxana Iordache
- Andreea Paul
- Cristina
- Trading Economics
- Adevarul nostru
- Desculta prin Timisoara – WordPress
- Florin Citu
- Lucian Isar
- Gabriela Elena (II)
- Moshe Mordechai
- goodreads
- Opinii BNR
Arhive
- Adrian Nastase Angela Merkel anticoruptie Atitudine Atitudini Barack Obama Basescu Boc Bucharest Business and Economy capitalism comunism coruptie Crin Antonescu criza economica Dacian Cioloș Democratie Diverse DNA economic economie Elena Udrea Europa European Union Exercitii de normalitate finante FMI France Franta Germania Grecia guvern interesant Iohannis Ion Iliescu Klaus Iohannis Kremlin libertate Liviu Dragnea Muzica NATO nivel de trai normalitate oameni Opinia mea parerea mea partide politice PDL PNL politic politica externa Politica interna Politica internationala Politice Ponta PSD Republica Moldova România Rusia social societate stiri SUA Traian Basescu Ucraina UE Ungaria United States Uniunea Europeana USA USL Victor Ponta Vladimir Putin WordPress Zona Euro
Blog Stats
- 164.093 hits
Top articole
- In interesul superior al copilului!!
- Cand incepem sa intelegem cat de mult valoreaza Constitutia si cat de mult valoreaza libertatea!!
- S-a aprobat reabilitarea podetului din comuna Cutare. In Consiliul Suprem de Aparare a Tarii!!
- 112 nu inseamna Big Brother!
- Precizie de cativa metri...
- Halucinant...
- Va fi razboi?
- "Noi suntem social-democrati"...
- "In Romania, limba oficiala este limba romana" - Art. 13 din Constitutia Romaniei
- Despre candidatul PSD la alegerile prezidentiale
Top click-uri
Stiri Romania Libera
- Regele și Saltimbancul
- Armata ucraineană a lansat mai multe acțiuni ofensive în zona orașului Bahmut
- Biden: Danemarca și SUA lucrează pentru a aborda agresiunea Rusiei în Ucraina
- Fostul ministru slovac al Justiției inculpat pentru că a salutat invazia Rusiei din Ucraina
- Mike Pence s-a înscris în cursa electorală pentru scrutinul prezidențial din SUA
- Deputatul britanic Robert Stewart a fost inculpat pentru fapte ce au caracter rasist
- Administraţia de la Washington a transmis că va sancționa indivizi ce au destabilizat Republica Moldova
- Casa Albă: Manevrele militare ale Chinei s-ar putea solda cu răniți
- James Cleverly a ajuns luni în Ucraina pengru discuții despre viitorul summit NATO
- Macron marchează 1.000 de ani de la ridicarea monumentului de la Mont Saint-Michel
Stiri Mediafax
- O carte pe zi: „Văduva roşie” de Alma Katsu
- Cea mai mare problemă pentru Europa şi Ucraina ar putea fi renaşterea Imperiului Austro-Ungar / Politicienii pro-ruşi cresc în sondaje în Austria şi Slovacia
- (P) Top 3 cele mai bune ETF-uri pentru Pieţele Emergente
- Actorii de la Hollywood autorizează greva, iar scenariştii continuă protestul
- Haos în Rusia în urma unui atac cibernetic. Hackerii au difuzat un video fals cu Putin, anunţând că trupele ucrainene au invadat Rusia
- Ion Cristoiu: Vîşinski – procuratorul României
- Incendiu de amploare a izbucnit la Mănăstirea Turnu din Prahova
- Baerbock cere Braziliei să se ralieze poziţiei occidentale faţă de invazia Rusiei în Ucraina
- HOROSCOP 6 IUNIE 2023 - Berbecul are energie debordantă, Leul este îndrăgostit
- Războiul din Ucraina, ziua 103, anul 2. Contraofensiva începe discret / Ministerul Apărării: Forţele ucrainene avansează pe frontul de est/ "Acţiuni ofensive la scară mică sunt în curs de desfăşurare", transmit surse militare ucrainene
Stiri Evz
- A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
Meta
http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/raportul-serviciilor-de-informatii-nu-se-refera-doar-la-atacurile-cibernetice-ale-rusiei–lamurirea-vine-din-partea-oficialilor-de-la-casa-alba-437983
http://www.mediafax.ro/externe/donald-trump-respinge-vehement-acuzatiile-despre-legaturile-cu-rusia-traim-in-germania-nazista-16057543
http://www.mediafax.ro/externe/donald-trump-vor-fi-taxe-vamale-uriase-pentru-firme-care-muta-sedii-industria-farmaceutica-va-fi-reformata-16057951
http://www.mediafax.ro/externe/atacurile-cibernetice-ruse-au-vizat-campaniile-de-stat-republicane-dar-nu-si-pe-cea-a-lui-trump-fbi-16056988
http://www.mediafax.ro/externe/donald-trump-rusia-si-china-au-avut-activitati-ostile-statelor-unite-de-acum-vor-avea-mai-mult-respect-donald-trump-insista-ca-mexicul-va-fi-obligat-sa-suporte-costurile-zidului-de-la-frontiera-16057752
http://www.mediafax.ro/externe/donald-trump-daca-putin-ma-place-este-un-lucru-bun-voi-fi-mai-dur-decat-clinton-in-relatia-cu-rusia-16057676