Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Sebastian Ghita – dezvaluiri de o maxima gravitate!

Anul 2017 debuteaza bulversant cu aceste dezvaluri efectuate de catre Sebastian Ghita la postul Romania TV, al carui patron, din cate am inteles, este. Insa o mare necunoscuta este disparitia lui Ghita si nici pana acum nu stim unde este, daca mai e in viata, iar daca a fugit de ce anume se teme in mod concret. Lucrurile acestea ar trebui, mai intai, lamurite pentru a intelege corect ce se intampla.

Dar iata cateva din cele mai spectaculoase dezvaluiri:

Romania TV

Sebastian Ghiţă DEZVĂLUIE scenariul din spatele dosarului Realitatea: Kovesi m-a abordat în clădirea K2. A vrut să-l înfunde pe Vîntu

Se arata ca:

„Fostul deputat Sebastian Ghiţă dezvăluie la România TV scenariul din spatele dosarului Realitatea, în urma căruia fostul mogul SOV a ajuns în spatele gratiilor.

Sebastian Ghiţă a prezentat luni seară noi dezvăluiri, într-un material video prezentat de România TV. Omul de afaceri  a susţinut că dosarul Realitatea Media a fost „măsluit” şi că Laura Codruţa Kovesi l-a contactat „pentru a distruge Realitatea TV, dorind să folosească acest post de televiziune pentru sistem”. El a mai susţinut că actualul procuror-şef al DNA ar fi făcut presiuni asupra sa pentru a veni cu „denunţuri şi date pe care să le interpreteze, dorind să facă un dosar mare care să o împingă spre vârful Ministerului Public”.

„Am sa va prezint felul in care aceste dosare sunt masluite dupa modelul brevetat de Laura Codruţa Kovesi în celebrul dosar Realitatea. O sa vedeti felul in care Kovesi a vrut sa distruga Realitatea tv.

Kovesi m-a abordat in cladirea SRI numita K2, unde stateam impreuna la masa si mi-a spus ca ascultându-l pe Vîntu si-a dat seama ca nu mai are finantare pentru Realitatea. A văzut cat de vulnerabil este Vantu si stia că va accepta intr-un fel sa primeasca finantare si sa cedeze Realitatea tv. Am acceptat acest lucru. Dansa s-a gândit ca va putea sa-l doboara si sa-l scoata din joc mult mai repede, iar probabil Realitatea tv să devină o televiziune supusa ce va da stiri pozitive la adresa mai marilor zilei, dar ucrul acesta nu s-a intamplat.

Am semnat acel contract de management cu Vîntu si am acceptat sa finantez Realitatea TV. La ceva timp au aparut frictiunile intre mine si Vîntu, iar Kovesi a stat la panda şi a luat făcut un dosar pe baza acestor frictiuni/certuri dintre mine şi Vîntu. A inceput sa-mi explice cum si in ce fel pot fi conduse discutiile cu Vîntu astfel incat ele sa para santaj, amenintare sau sa se incadreze la niste fapte penale.

Am ascultat de dânsa ca aveam o relatie de incredere si prietenie si pentru ca punea pasiune in dorinta dansei de a-l infunda pe Vântu si nu as fi vrut sa o refuz sau sa ma cert cu dansa.

Doamna Kovesi m-a presat si mi-a sugerat cum sa vin cu astfel de denunturi si date pe care sa le interpreteze dorind sa faca un dosar mare care sa o impinga spre varful ministerului public si sa-si consolideze cariera”,  dezvăluit Sebastian Ghiţă la România TV.

„Eu stiu bine cum au stat lucrurile si stie si doamna Kovesi. Nu am crezut ca se va schimba atat de mult incat sa breveteze acest model si il va explica si altor procurori care la randul lor masluiesc dosare.

De ce a vrut Kovesi acest dosar

Kovesi dorea pentru sistem Realitatea TV. Dupa ce am ajuns acolo au inceput sa ma preseze: sa nu mai apara anumite persoane, sa nu mai apara anumite stiri, sa dau afara jurnalisti. Mi-am dat seama ca exagereaza si am inceput sa refuz. Au aparut conflicte intre mine si sistem si practic am cedat. L-au ales pe Elan, iar eu am ales sa construiesc România TV.

Probabil s-au gandit ca proiectul va esua, dar iata ca România TV a devenit cea mai urmarita statie tv din Romania. Si nici azi nu executa ordinele sistemului.

Practic, doar cateva voci media au mai ramas sa spuna adevarul. Ii felicit si pe cei de la Antena 3 care au rezistat presiunii sistemului. Dosarul dintre RCS si Antena Group este unul masluit.

Ceea ce s-a intamplat cu Voiculescu, Vantu, Sarbu, Patriciu, Adamescu vor sa faca si cu mine, sa inventeze dosare si sa ma duca in inchisoare si sa distrugă România TV.

Cum a fost adus Nicolae Popa din Indonezia

La cererea lui Kovesi o firma de constructii din Ploiesti, care a primti bani de la Asesoft, a fost cea care a platit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa, fost director Realitatea TV din Indonezia. Realitatea este că o firma privata la cererea statului roman a platit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care falimentat FNI si care a furat sute de mii de oameni.

Ce fel de operatiune o fi asta? Oare suntem vinovati de spalare de bani? E doar dansa sau sunt doar eu? Am actionat eu in numele statului roman? Ce dovada mai clara vreti ca doamna Kovesi a inventat acel dosar Realitatea Media si ca folosea pentru acel dosar mailul secret cucuveauamov”.

Fostul director Gelsor, Nicolae Popa, a fost arestat, în 2 decembrie 2009, de autorităţile din Jakarta, Indonezia, el fiind condamnat de Tribunalul Bucureşti, în 2006, la 15 ani de închisoare pentru înşelăciune, alături de Ioana Maria Vlas, decizia rămânând definitivă în 2009. Arestarea lui Popa a cântărit greu în rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2009 (turul 2, Băsescu-Geoană, pe 6 decembrie).

Sebastian Ghiţă, despre sistemul statului de drept

„Un procuror Negulescu, zis Portocală, a aplicat aceleaşi metode ca Laura Codruţa Kovesi în dosarul Realitatea Media. Ascultaţi cum vorbeşte acest funcţionar al statului român plătit din banii noştri. Ascultaţi cum vorbeste, cum gândeste, şi cum crede că dacă mă arestează pe mine sau pe familia mea obţine plângeri împotriva lui Dragnea, Ponta”.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă, înregistrare de ultimă oră. Declaraţii uluitoare care aruncă în aer scena politică VIDEO

Procuror Negulescu: Băga-mi-aş BEEEPPP în mă-sa! Nu mai putem să trăim pe planeta Românica din cauza lu’ un jegos ca Sebi Ghiţă care este un vagabond, o zdreanţă. Eu spun aşa…Eu i-o spun în faţă până la urmă: bă, eşti o zdreanţă! Du-te…..BEEEP de aici de panaramă!

Coleg DNA: Da, bă, dar ţi-au ţinut spatele şi ăia de la Bucureşti, bă şi Kovesi ..

Procuror Negulescu: Da. Bă, mă jur că îi spun în faţă că n-am ce să ..ce să îmi facă să-mi BEEEEEEPPPP . Păi toate n-au plecat, frate,de la mine?

Coleg DNA: Păi dacă îl bagi pe Ghiţă, îl toarnă pe Dragnea şi, gata, rezolvăm!

Procuror Negulescu: Lasă-mă, mânca-ţi-aş gura, că-s periculos rău de tot, mă jur că-s foarte periculos. Dar dacă, bă, dacă nu mă cunoşti du-te BEEEPPPP, nu te băga cu mine, mânca-ţi-aş gura, că mă ia capul! Asta nu suport!”.

Citeşte şI: Inspecţia Judiciară s-a autosesizat după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă. Procurorul DNA Negulescu riscă excluderea din magistratură

„În prezenta avocatilor mei procurorul Negulescu mi-a spus că nu voi avea scăpare, şi ca imi va face dosare pana va obtine de la mine denunturi impotriva prietenilor, rudelor, şi în special împotriva domnilor Dragnea şi Ponta. Chestiunea aceasta s-a întâmplat de faţă cu avocaţii mei”.

„Am vazut cu ochii mei ce a facut Kovesi în cazul Realitatea Media. Am auzit despre cazul închidereii lui Voiculescu de la Traian Băsescu. Mi-a spus că are şi înregistrări despre inchiderea lui Dan Voiculescu. Am date şi informaţii despre acest sistem care l-a executat pe Adrian Sârbu. Toate dosarele cu patroni de media au fost măsluite”, a dezvăluit Ghiţă.

Fostul deputat a subliniat că în cazul său totul a pornit prin numirea ofiţerului SRI Sabin Iancu, care l-a selectat pe procurorul DNA Negulescu să facă treburile murdare li l-a ajutat pe procurorul DNA Negulescu să măsluiască dosarele.”

„Într-o înregistrare difuzată joi seara de România TV, fostul deputat Sebastian Ghiţă a făcut noi dezvăluiri, el vorbind despre numirea Laurei Codruţa Kovesi la DNA, în anul 2014.

Sebastian Ghiţă a făcut joi seara cele mai grave dezvăluiri de până acum. Între altele, fostul deputat a dezvăluit că Victor Ponta a fost şantajat în 2014, când era premier, să o numească pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA.

V-am menţionat de la bun început despre întâlnirile cu Laura Codruţa Kovesi la vilele SRI – K2, K4 şi T14, la care au mai participat în anumite momente domnul Florian Coldea şi şefii staţiei CIA din Bucureşti. Bănuioesc că v-aţi întrebat cum am ajuns eu la aceste întâlniri. persoane de rang înalt din SRI mi l-au prezentat pe Florian Coldea în 2008. Eram tineri, aveam copii mici şi am legat o relaţie de prietenie. Amândoi credeam într-o Românie mai bună şi ne propuneam să facem oricât de mult putem ca România să crească, să se dezvolte şi să ne găsim şi noi un loc în ţara noastră. Şapte ani de zile copiii noştri au crescut împreună. Nu vă voi da poze cu ei, pentru că n-au nicio vină copiii. 

În schimb, veţi vedea alte dovezi ale relaţiei mele cu Florian Coldea, din mai multe vacanţe făcute împreună. Aşa am ajuns să o cunosc pe Laura Codruţa Kovesi şi să mă împrietensc şi cu ea. M-am întâlnit cu ea de sute de ori la sediile SRI, la mine acasă, în cramă, în vie. Am chefuit împreună, am fost pe pontonul SRI din Deltă sau la vilele SRI de la Neptun, la cele de la Sinaia şi în multe alte locuri. Aşa am ajuns să fiu direct implicat în numirea Laurei Codruţei Kovesi la DNA, în 2014. Eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea şi prieten cu Victor Ponta. Aveam un canal de comunicare cu Traian Băsescu, prin Elena Udrea. Eu sunt persoana care a însoţit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta şi despre care Elena Udrea a declarat public…

Ce nu s-a spus public până acum e faptul că Victor Ponta a fost şantajat pentru a o numi pe Laura Codruţa Kovesi. Practic, în faţa mea Florian Coldea i-a spus că dacă nu o va numi pe Laura Codruţa Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programată în America, pentru a se întâlni cu Biden sau cu Obama va fi anulată. Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus că anunţul cu privire la anularea vizitei va fi făcut în apropierea alegerilor prezidenţiale, iar chestiunea aceasta îl va distruge.

Toate aceste lucruri pot fi confirmate de Victor Ponta, Elena Udrea, dar şi de către Ion Cristoiu, citind jurnalul Elenei Udrea, şi chiar de Traian Băsescu. Documentul înaintat lui Traian Băsescu cu propunerea de numire a Laurei Codruţa Kovesi a fost scris la Guvern, pe calculatorul din secretariatul lui Victor Ponta. Am asistat la redactarea lui pe hârtia oficială şi apoi am mers la vila SRI cu indicativul K2, unde se aflau Florian Coldea şi Victor Ponta.

Ponta ne spusese, Elenei Udrea şi mie, la întâlnirea pe care am avut-o la biroul său „eu o să o propun, dar am o părere proastă despre Kovesi. Sunt convins că va executa ordinele celor de afară şi ne va face dosare tuturor. Pe voi doi vă va aresta primii”. Victor Ponta a avut dreptate. Laura Codruţa Kovesi a încercat să-i înlăture din viaţa publică pe toţi cei care, într-un fel sau în altul au ajutat-o. M-am dus apoi cu documentul la Victor Ponta. L-am găsit cu Florian Coldea. Acesta a sunat-o pe Laura Codruţa Kovesi şi i-a spus să vinăp imediat la Bucureşti.

Aşa a fost numită Laura Codruţa Kovesi. Vă voi mai da detalii şi informaţii despre felul în care au fost numiţi adjuncţii de la DNA, despre felul în care a fost păcălit Victor Ponta şi multe alte detalii despre felul în care doamna Laura Codruţa Kovesi a inventat acest sistem de represiune bazat pe denunţuri mincinoase, pe şantajarea sau mituirea celor cu probleme din închisori sau a celor cu probleme în dosare penale„.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus joi înlocuirea controlului judiciar cu mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă.”

Mediafax

Parchetul General, reacţie la afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă: Nicoale Popa, adus în ţară din Indonezia de Poliţia Română. Costurile, suportate de poliţie

Parchetul General anunţă că, în cadrul dosarului deschis după înregistrările lui Sebastian Ghiţă, s-a stabilit că Nicolae Popa a fost adus în România din Indonezia de Poliţia Română, toate costurile fiind suportate de această instituţie.

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanţă începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracţiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informaţiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmaţii făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menţionată prin intermediul înregistrărilor difuzate. În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în ţară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliţia Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituţie”, transmite Parchetul General printr-un comunicat de presă.

În una dintre înregistrările pe care le-a făcut Sebastian Ghiţă, acesta susţine că aducerea lui Nicolae Popa din Indonezia s-a făcut cu un avion plătit de o firmă privată.

“ O firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducererea lui Nicolae Popa, fostul director FNI, din Indonezia. O firmă privată, la cererea statului român şi a doamnei Kovesi, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi aş vrea să o întreb pe Kovesi: Ce operaţiune e asta? Suntem vinovaţi de spălare de bani? E doar dânsa? Doar eu? Am trimis noi poliţişti în Indonezia?”, susţinea Sebastian Ghiţă în una dintre înregistrările difuzate de România TV.

Întrebată cum a fost adus Nicolae Popa în România, Laura Codruţa Kovesi a declarat luni: „S-a ocupat Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne. Vă rog să întrebaţi la ei”.

După declaraţiile lui Sebastian Ghiţă, agenţia MEDIAFAX a solicitat Poliţiei Române şi Ministerului Justiţiei să precizeze cine a acoperit costurile operaţiunii prin care Nicolae Popa a fost adus în România.

„Statul solicitat (Indonezia) a soluţionat favorabil cererea de extrădare a lui Popa Nicolae, potrivit propriei sale legislaţii. În ce priveşte procedura de preluare efectivă a persoanei extrădate, aceasta s-a derulat de partea română potrivit dispoziţiilor art. 71 raportat la art. 56 şi 57 din Legea nr. 302/ 2004 (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/53158) privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, competenţele legale ale autorităţilor române în procedura de preluare fiind clar stabilite prin lege. Competenţa de a organiza escorta în vederea preluării efective a unei persoane extrădate revine Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În acest context precizăm că Ministerul Justiţiei nu deţine informaţii privind costurile aferente procedurii de preluare din Indonezia şi nici cu privire la modalitatea de achitare a acestora”, se arată în răspunsul Ministerului Justiţiei.

Poliţia Română nu a confirmat plata operaţiunii, susţinând că informaţiile solicitate face obiectul unui dosar.

„Referitor la solicitarea dvs. formulată în baza legii 544/2001, vă informăm că aceasta se referă la aspecte ce fac obiectul unei anchete penale, aflate în desfăşurare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fapt pentru care nu vă putem comunica informaţiile solicitate”, a precizat Poliţia Română.

Sebastian Ghiţă a fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. La mai bine de o săptămână de la dispariţie, au apărut înregistrări în care Sebastian Ghiţă vorbea despre sistemul judiciar din România şi despre personaje cheie din justiţie, din SRI şi din mediul politic.”

Stiripesurse

Sebastian Ghiță, noi dezvăluiri despre Colectiv, dărâmarea Guvernului Ponta și moartea lui Condrea

„Fostul deputat, Sebastian Ghiţă, a ieşit la rampă cu noi dezvăluiri incendiare. Acesta susține într-o înregistrare difuzată la România TV că dărâmarea Guvernului Ponta a fost o „chestiune organizată”, iar incendiul de la Colectiv a reprezentat o diversiune. De asemenea, fostul deputat spune că Ponta a fost amenințat și șantajat în noaptea incendiului de la Colectiv pentru a demisiona.

„Sa spunem ce s-a intamplat la acel eveniment, cateva adevaruri. Inca dinainte de noiembrie 2014, alegerea lui Klaus Iohannis a fost organizata, dupa aceea daramarea Guvernului Romaniei a fost o chestiune organizata. Poate incediul nu a fost organizat, dar au cautat un moment cu emotie. Oamenii astia sunt specialisti in diversiuni, astia care au pus un guvern al lor. Stiam de doua saptamani inainte de intentia de a se face partie lui Ciolos, se stia ca se organizeaza daramarea Guvernului Ponta si ca alesul este Dacian Ciolos.

Nu stiu despre incendiu, dar este evident ca s-a asteptat in mod organizat daramarea Guvernului Romaniei. In acea noapte, Victor Ponta a fost amenintat si santajat cu aceasta solutie.

Nu a fost un act de lasitate ca a demisionat. A avut de ales intre a a vedea in Bucuresti alti morti si a potolit lucrurile.

In mod evident Ponta, considerand ca nu sunt deplin capabili de a intelege cine sunt oamenii astia, a ales sa demisioneze. Erau oameni pregatiti sa atace Primaria Sectorului 4 cu cocktailuri molotov si Guvernul Romaniei. Era un ordin al ministrului MAI sa nu opreasca intrarea oamenilor.”, a spus Sebastian Ghiță.

Scandal diplomatic fără precedent: Israelul, acuzat de ‘înlăturarea’ unor politicieni britanici

Fostul deputat a făcut trimitere, în înregistrarea difuzată la RTV, și la moartea patronului Hexi Pharma, Dan Condrea.

„Eu ca cetatean ma tem ca oamenii vor crede ca intretinem un stat mafiot, care atunci cand nu-i convine ceva omoara un om. Cand vad acest om mort se furnica pielea pe mine. Ce secrete avea acest mort?”, a mai spus Sebastian Ghiță.”

Sebastian Ghita

Sebastian Ghita

Bineinteles, ne putem intreba cat adevar sunt in spusele lui Sebastian Ghita si de ce a ales aceasta cale de comunicare. Ghita lanseaza acuzatii – acestea sunt declaratiile lui: acuzatii. Iar una dintre ele este ca DNA practica politia politica, caci fabricatul unor dosare asta inseamna. Pe de alta parte numirea Laurei Codrutei „Cucuveaua Mov” Kovesi in fruntea DNA, legata de vizita in SUA a lui Victor Ponta, ar sugera ca s-a realizat sub presiunile venite din partea Executivului de la Casa Alba… S-a speculat chiar la Romania TV intr-o dezbatere televizata despre amestecul SUA. S-ar putea specula pe faptul ca indepartarea unor persoane pe baza unor dosare fabricate ar fi fost la sugestia partii americane. Daca asa stau lucrurile, cred ca e inutil sa mai spun ca problema e destul de grava si te duce cu gandul chiar la tradare din partea unora cu functii de inalta raspundere in Statul Roman…

Insa cel mai neplacut lucru mi se pare faptul ca asistam la deconstructia unei societati libere. Caci ce altceva ai putea sa spui despre faptul ca se fabrica dosare penale unor persoane in scopul eliminarii lor din viata publica. O practica ce aminteste de stalinism, in niciun caz de democratie si Lumea Libera. Este mai mult decat regretabil – este hidos!! – ca asistam la asa ceva, la astfel de practici ce le consideram ca apartin unei epoci revolute, la doar 27 de ani de la prabusirea comunimsului. De asemenea, ar trebui sa remarcam ca, din comunicatul Parchetului General, nu rezulta ca ar fi fals ce spune Ghita…

Nu trebuie sa-l simpatizezi pe Sebastian Ghita, dar din ce semnaleaza el rezulta ca avem o problema mult mai serioasa. Pana acum, pozitii ale oamenilor politici de varf de la noi n-am prea vazut, cu exceptia lui Traian Basescu. Interesant este ca s-au abtinut sa comenteze, insa referitor la Traian Basescu trebuie spus ca el era pe vremea aceea Presedintele si cel care a promovat si sustinut acest sistem pe care acum il critica. Problema serioasa este ca suntem intr-un derapaj evident si v-as ruga sa recititi aceasta postare a mea, datata 8 septembrie 2016:

Trebuia infiintat PNA…?

unde iata ce aratam printre altele:

„PNA, actualul DNA, s-a infiintat, desigur, printr-o decizie politica. S-a creat un organism care a ajuns un fel de stat in stat sau, poate mai bine zis, un fel de justitie in justitie, de ajungi sa te intrebi daca chiar are vreo legatura cu Justitia. Functionarea acestuia e pe baza de delatiune, lucru ce aminteste de anii ’50 ai secolului trecut. Pe de alta parte, se observa ca fenomenul coruptiei nu s-a diminuat, nici sumele de bani recuperate nu sunt grozave. In schimb s-a ajuns la o paralizie cvasitotala a aparatului de stat, a statului mai bine zis, producand disfunctionalitati grave. Inclusiv democratia este perturbata.

Ca sa duc sinceritatea pana la extrem, nu pot sa nu remarc o viziune comunista nu numai a modului in care functioneaza si a ceea ce reprezinta DNA, amintind de fosta Securitate, dar si a deciziei politice care a stat la baza infiintarii sale.

PNA nu a fost infiintat pentru Justitie sau pentru ca sa ajute Justitia. Ci a fost vazut de la bun inceput ca un instrument de forta al Puterii prezidentiale. De care au beneficiat nu cei care l-au infiintat, ci cei care au castigat alegerile in 2004. Asta e ironia sortii… Ca lucrurile stau asa sta marturie uluirea lui Traian Basescu, ca „trei de-ai mei ii aresteaza pe trei de-ai mei”. El nu se astepta la asta. Inclusiv Traian Basescu a vazut DNA ca pe propriul sau instrument. Colaboratorii sai au vazut lucrurile la fel. Basescu s-a vrut un aparator al „independentei Justitiei”, dar acest lucru a dat independenta DNA. El nu a crezut ca se poate intampla lucrul asta. Nici colaboratorii sai apropiati n-au crezut asta.

Totusi, de ce nu s-a realizat o Justitie independenta, dar s-a infiintat PNA? Pentru ca o Justitie independenta ar fi luptat mult mai eficient impotriva coruptiei, ca sa dau acest exemplu, iar posibilitatea de a aparea derapaje ar fi fost mult diminuata.

E straniu ca decidentii politici n-au vazut asta. Ei au gandit altfel: nu ca Justitia sa fie independenta ci, in schimb, sa creeze inca o institutie de forta care sa fie la comanda lor politica.

Asa gandesc acesti oameni.

Sa nu ne miram atunci ca DNA a ajuns cu puteri aproape discretionare, ne mai putand fi controlata politic, lucru ce reprezinta un risc major pentru democratie si respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.

Refuzand ideea unei Justitii independente, cei care au creat PNA n-au crezut o clipa ca acest organism se va intoarce impotriva lor. Mergand pe ideea comunista a fostei Securitati, ei au crezut ca PNA va apara interesele unei caste, eventual transpartinice, ce se va perpetua tot timpul la Putere. In rest, PNA era destinat celor multi.

Asa se intampla cand ne conduc comunistii si securistii…

Intrebarea care se pune e urmatoarea: liberali adevarati avem?”

Si va mai recomand o postare din 24 septembrie 2016:

Se discuta chestiuni punctuale…

unde iata ce aratam printre alte aspecte:

„… si mai putin problemele de fond. De pilda, ca DNA l-a arestat pe cutare sau ca l-a pus sub control judiciar pe cutare, ca Parlamentul a incuviintat urmarirea penala a cutarui parlamentar. Dar chestiunea statului de drept nu sta in aceste cazuri punctuale, indiferent de numarul lor. Statul de drept consta in independenta Justitiei. De fapt, intr-un mod mult mai general, vorbim de separarea puterilor in stat – puterea executiva, puterea legislativa si puterea judecatoreasca – cu un mecanism de verificare si echilibrare a acestora. Problema de fond care se pune este daca avem in Romania o asemenea separare reala a puterilor in stat. Si, referitor la Justitie, daca Justitia este independenta cu adevarat. […]

Independenta Justitiei e necesara pentru a se infaptui Justitia fara abuzuri si fara procese politice.

In conditiile de mai sus, schitate de mine pe scurt, putem spune ca Justitia e independenta in Romania? Raspunsul la o asemenea intrebare e cu „da” sau cu „nu” – „da si nu” inseamna ca nu prea e independenta. Si de aici suspiciunile de abuz, de „rafuiala politico-mafiota”, de procese de natura politica, pe care le avem astazi in societate.

In conditiile constitutionale existente la noi, nu prea vad cum s-ar putea rezolva lucrururile. Pentru ca Politica si Justitia sunt de naturi si esente diferite. De aceea si ratiunile lor sunt diferite unele de altele. Una e sa vorbim, de exemplu, despre ratiuni politice si altceva e sa vorbim despre „ratiuni de drept” sau „ratiuni care privesc dreptul si dreptatea”.

Insa definirea dreptatii a tinut intotdeauna de un cadru ideologic si istoric dat, de credintele anumitor popoare. Separarea puterilor in stat asigura doar functionarea acestora fara sa permita interferente care sa le vicieze activitatea. Avand naturi, esente si ratiuni diferite, politicul poate sa vicieze actul de justitie. Asa cum si justitia poate vicia actul politic, poate bloca decizii politice necesare.

Problema la noi ar fi in ce masura se echilibreaza puterile in stat. Si daca exista mecanisme de verificare intre ele. Daca nu se echilibreaza vom vedea tot felul de influente care le viciaza activitatea. Independenta Justitiei nu se poate asigura si realiza doar printr-un singur organism, cum ar fi DNA, despre care nu avem certitudinea ca ar fi si acesta, la randul sau, chiar atat de independent. De asemenea, daca primeaza doar Justitia, inseamna ca toate celelalte sunt cat se poate de marginale, atat puterea executiva cat si cea legislativa – lucru ce se constitutie intr-un dezechilibru grav in societate. Fara o echilibrare, Justitia ajunge sa vicieze atat actul executiv, cat si cel legislativ, creand perturbatii majore in societate. Iar fara o verificare se poate ajunge la abuzuri.

S-a ajuns in situatia in care populatia consuma foarte mult DNA – pe la televiziunile de stiri doar despre asa ceva se vorbeste sau legat de acest aspect. Ce te faci daca utilitatea marginala – ca sa folosesc o terminologie din economie – a acestui produs aruncat pe piata, DNA, incepe sa scada pana spre zero, cand se ajunge la satietate? Si pana la urma nu s-ar rezolva mare lucru pentru ca Justitia tot n-ar fi independenta, o echilibrare tot n-ar exista. Iar in privinta sumelor recuperate, prof. Mircea Cosea a dat exemplu Italia cand cu operatiunea „Mani pulite” s-au recuperat doar 18% din sume, adica foarte putin, aratand ca asta ar fi maximul cunoscut si greu de anticipat ca in Romania s-ar putea recupera mai mult, procentual vorbind. […]

Ideea care se desprinde este ca nu trebuie sa se ajunga la abuzuri nici din partea Executivului, nici din partea Legislativului si nici din partea Judiciarului. Iar fara o echilibrare a acestor trei puteri, calea spre abuzuri este deschisa. Evident, putem vorbi si de abuzul puterii executive – care poate deschide calea unei dictaturi in acest sens, daca aceasta putere capata o putere mai mare fata de celelalte. Probabil ca aceasta problema nu sta atat in drept cat intr-un principiu – acela de echilibrare a acestor puteri. Se poate vedea si azi cum se nasc regimuri politice de mana forte in Rusia sau Turcia, lucru care, desigur, nu e de dorit. Insa calea poate fi si inversa, cand Judiciarul capata o putere prea mare, o mana de indivizi din aceasta bransa cautand sa obtina intreaga putere in Stat. Sau ca unii sa se foloseasca de instrumentul acesta – Judiciarul – ca sa obtina o si mai mare putere. De aceea Thomas Jefferson spunea: „It has more wisely made all the departments co-equal and co-sovereign within themselves”…”

Problema grava este ca noi am ajuns intr-un derapaj din acest punct de vedere. Eu l-am auzit pe Basescu doar cu cuvantul procuror in gura si imi amintesc de sintagma din epoca: „republica procurorilor”. Iata ca s-a dat o putere foarte mare procurorilor iar functionarea DNA pe baza de delatiune si un Cod Penal al carui miez este „suspiciunea rezonabila” – fara sa fie definit foarte clar in vreun fel ce ar insemna asta, arestari si tinerea la „beciul domnesc” luni de zile fara ca persoana respectiva sa fi fost condamnata de vreo instanta, anulandu-se astfel prezumtia de nevinovatie si incalcandu-se in felul acesta Constitutia tarii, constituie derapaje care nu doar ca ne indeparteaza de la statul de drept, dar il si submineaza pentru ca e clar ca asistam la o coroziune puternica a ceea ce se numeste stat de drept. Nu mai vorbesc de dosare trimise inapoi de instanta la DNA datorita ridicolului acuzatilor cuprinse in acestea. Sau dosare ce au pur si simplu o conotatie strict politica, fara legatura cu vreo infractiune. In asemenea conditii, nu m-ar mira sa fie adevarat ce spune Sebastian Ghita si anume ca se fabrica dosare – ceea ce reprezinta un lucru foarte grav ce nu are nici cea mai mica legatura cu statul de drept.

Eu cred ca noi trebuie sa corectam cat mai repede aceste derapaje si sa revenim la separatia puterilor in stat cu acel mecanism de verificare si echilibrare a acestora. Pentru ca sa nu se accentueze aceste derapaje evidente.

Florian Coldea

Florian Coldea

Pe de alta parte este ingrijorator amestecul SRI in astfel de probleme, subminand insasi separarea puterilor in stat. In felul asta se deschid portile spre un stat totalitar. Este inadmisibil daca directorul adjunct al SRI apeleaza la santaj, datorita unor presiuni externe, pentru numirea cuiva la sefia DNA! Eu cred ca trebuie cercetat cu atentie acest lucru si luate masurile de rigoare ca sa nu se mai intample asa ceva. Asta nu mai este stat de drept. Dimpotriva bulverseaza tot statul si blocheaza functionarea normala a acestuia.

Nu trebuie sa va placa Sebastian Ghita, nu trebuie sa va placa PSD, dar trebuie sa recunoastem ca ceea ce semnaleaza Ghita e necesar a fi luat in considerare si cercetat. Eu nu credeam ca vom ajunge acum la practici de dinainte de 1989. Si e incredibil ca oameni tineri, precum Coldea sau Kovesi, se preteaza la asa ceva. Pentru ca te-ai fi gandit mai degraba la cei de dinainte de ’89 dar iata ca… Este trist ce se intampla. Si nu trebuie sa fim indiferenti pentru ca indiferenta si somnul ratiunii nasc monstri. De care societatea noastra nu mai are deloc nevoie si nici n-a avut vreodata!

Deja celebra Cucuvea Mov! :P

Deja celebra Cucuvea Mov! 😛

Aceste reminiscente ale comunismului trebuie odata si odata eliminate. Aici trebuie sa spunem ca nu doar la noi sunt prezente astfel de reminiscente ale comunismului. Ci in tot Estul fost comunist. Dar 1989 a marcat o schimbare profunda dorita de intreaga societate romaneasca: despartirea irevocabila de comunism. Este vorba de un proces ireversibil. De aceea aceste reminiscente ale comunismului ramase in societate trebuie indepartate definitiv. Noi am inregistrat, din pacate, din 2004 incoace un regres. Si o spun cu tristete. Reforme, in special economice in sensul economiei de piata libera, nu s-au mai facut si dupa Criza din 2008 situatia a devenit dificila si ramane in continuare asa. Nici in 2008-2009 solutiile gasite la nivel de BNR nu au fost dintre cele mai fericite. Dimpotriva. Noi trebuie sa depasim starea aceasta. Si lucrul asta e valabil nu doar pentru Romania, dar si pentru toate tarile din Europa de Est care au cunoscut comunismul. Este inadmisibil sa mentinem acest anacronism evident in societatea noastra, care ne impiedica dezvoltarea si progresul. Din pacate, noi avem inca un Stat anacronic, o Justitie anacronica si chiar o Economie anacronica… Si, dupa cum se vede, nemultumirea populatiei e la cote ridicate si pe buna dreptate. Partea proasta e ca nu prea facem ceva care sa inlature o asemenea stare, sa imbunatateasca semnificativ lucrurile. Ne complacem in aceasta stare de lucruri totalmente nesatisfacatoare.

Pe de alta parte, ma deranjeaza o anumita lipsa de onestitate in abordarea unor chestiuni… Si de aici ar rezulta ca nu prea intelegem transformarile prin care a trecut tara, societatea noastra. In schimb, apelam la arestari cu un iz comunistoid evident.

Despre ce e vorba? Eu cred ca trebuie spus oamenilor foarte clar si onest un lucru: trecerea de la comunism la capitalism ce s-a realizat dupa 1989 a insemnat trecerea proprietatii de stat in proprietate privata. Altminteri la ce s-au mai infiintat Fondul Proprietatii de Stat (FPS) si Fondul Proprietatii Private (FPP)? De la o societate in care statul avea in proprietate intr-un mod covarsitor majoritar economia s-a trecut la un alt tip de societate in care prevaleaza proprietatea privata. O asemenea transformare nu e usoara si implica si sacrificii. Acuma ce facem? Negam aceasta transformare? Spunem ca am facut rau? Poate ca am facut rau, atunci, ca am scapat de comunism? Tocmai aceasta negare imbratisata in vremurile din urma a condus la situatia actuala cand capitalul romanesc se diminueaza considerabil. Iar statul nu a putut nici inainte de ’89 si nici acum nu poate sa faca fata acestei situatii economice si sa-i dea o solutie pozitiva. Cu atat mai mult nu poate sa multumeasca pe toata lumea, decat cu pretul unei saraciri generale, generalizate a populatiei. Or, noi, prin aceasta negare idioata, ne-am subminat pe noi insine de fapt. Poate fara sa ne dam seama. Iar solutia a fost crearea unui aparat represiv, foarte asemanator cu cel de dinainte de ’89.

Cum sa mearga bine lucrurile in felul acesta? Este de natura evidentei ca nu pot merge bine asa. Ba mai mult: se inrautatesc si se vor inrautati si mai mult, inclusiv pe plan economic – lucru ce ar putea sa devina periculos. In schimb noi am creat structuri de forta: SRI, DNA, ANAF de care si fostul PCR ar fi fost, pe buna dreptate, mandru!

Eu i-as spune ceva D-lui. Coldea, rugandu-l anticipat sa ma scuze: Romania nu e Argentina lui Videla! Ci o societate libera! Noi trebuie sa avem mereu in vedere acest deziderat amintindu-ne cum tanjeam dupa libertate inainte de 1989. Si Romania nu e nici o tara dominata de interesele oculte ale vreunei Mari Puteri, fie ea si SUA, ci un stat suveran si independent. Daca derapam de la astfel de lucruri importante derapam nu doar de la Constitutie dar calcam in picioare idealurile catre libertate ale poporului roman, pe care acest popor le-a exprimat prin lupta si prin jertfa sangeroasa in Decembrie ’89!

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

ianuarie 10, 2017 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

21 comentarii »

  1. Intrebare : in ce tara cat d e cat civilizata a UE , cineva aflat in situatia in care este de cateva zile madamme Kovesi n-ar fi fost DEMISA instantaneu din functie ? DEMISA , nu sa-i astepte cineva demisia !!!!!!!!!!!!! In ce tara cat d e cat civilizata a UE un individ precum Basescu { tatal serviciilor } ar mai fi putut sa acceada la vreo functie publica ? In ce tara cat d e cat civilizata a UE , un individ in genul lui Sebastian Ghita , si-ar fi putut permite …..sa existe macar ? Zi-mi si mie sa nu mor prost mai ales ca asta de-i ministru la Justitie…imi pare mai secretos decat predecesorul lui care pe deasupra , era si de-o obraznicie crasa . Vorba aluia : ” AIA HOTI , ASTIA HOTI ….MAMA LOR LA TOTI ! „

    Comentariu de Marian | ianuarie 10, 2017 | Răspunde

    • Un clasic spunea: „Le génie n’est autre chose qu’une grande aptitude à la patience”… Stai sa vedem cum va evolua povestea asta…

      Hai sa-ti spun ceva… problema e mult mai complexa decat s-ar crede la prima vedere. Sa-i luam pe Coldea si Kovesi: nu m-as hazarda sa spun ca ar fi incompetenti. Poate ca au chiar competenta pe domeniile respective de activitate. Insa problema este ca ei au ajuns de foarte tineri pe niste functii nu doar de mare raspundere in stat, dar si de forta. Coldea a ajuns la 34 de ani Prim-Adjunct al Directorului SRI, Kovesi la 33 de ani Procuror General al Romaniei… La o astfel de varsta poti sa fii competent, dar nu cred ca ai experienta vietii. Pe masura ce imbatranesti incepi sa rumegi altfel lucrurile si incepi sa-ti dai seama mai bine de slabiciunile tale iar in felul asta ii poti intelege si pe alti oameni, ca au si ei, ca si tine, slabiciunile lor. Si incepi sa judeci altfel lucrurile. Un om in varsta chiar daca nu actioneaza, poate face foarte bine, lasand lucrurile in seama lui Dumnezeu. Pe cand unul tanar, ambitios, desigur, care se vede de tanar intr-o asemenea functie de forta incepe sa creada ca e deosebit de inteligent, numai muschi si vitamine plus o minte brianta! Altul nu mai e ca el! E destept, e abil, si astfel incepe sa considere ca toti ceilalti ii sunt, bineinteles, inferiori. Pai, unul ca asta incepe sa se comporte ca un dictator. Ca sa faca o cariera cat mai stralucita cu putinta (cum altfel? doar straluceste precum soarele pe cer intr-o zi senina!), pai e in stare sa calce si pe cadavre!! La 34 de ani Puterea te poate imbata mai rau decat de ai bea 3 litri de vin!! Sentimentul Puterii e ametitor: e ca si cum ai sta pe un munte si te uiti intr-o prapastie!! Cand faci, la o astfel de varsta, o cariera fulminanta, cand dintr-un amarat te vezi atat de rapid pe Varful Moldoveanu, cam asa se intampla.

      Am auzit ca la americani, in Congres si in alte functii sunt oameni batraniori. Sa stii ca bun obicei au. Nu spun ca cei tineri trebuie dati la o parte sau sa nu fie bagati in seama. Dar in anumite functii poate e mai bine sa ai oameni cu experienta vietii, ce poate conta uneori mult mai mult decat studiile stralucite. Si sa stii ca am vazut oameni tineri ce au ajuns pe functii cu mult, mult mai umile decat cei doi, dar cu un comportament de o excesiva si chiar grobiana autoritate. Fata de altii, mai in varsta, cu mult mai ponderati si cu un comportament cu mult, mult mai colegial, condescendent fata de subordonati, pentru ca stiau sa-i inteleaga si sa sa le aprecieze munca, talentul si efortul pe care il depuneau. Iar la cei tineri, de care iti povesteam, se vedea excesul de autoritate nu pentru ca lucrurile sa mearga mai bine, ci doar pentru a-i domina pe ceilalti, in rest o mare superficialitate.

      Pe de alta parte, chestiunea, la noi, semnalata si in dezbaterile din presa sau de la televiziunile de stiri, o reprezinta sistemul. Deci poate nu atat persoanele, cat sistemul de la noi. Am vorbit despre asta in postare, nu mai reiau aici.

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 11, 2017 | Răspunde

    • Dar cateva cuvinte si despre sistem. Vorbeam in postare despre „separarea puterilor in stat – puterea executiva, puterea legislativa si puterea judecatoreasca – cu un mecanism de verificare si echilibrare a acestora”, si despre independenta Justitiei. Problema e daca noi avem asa ceva la ora actuala si daca functioneaza cum trebuie. Spre exemplu, foarte multa lume, din cate constat, se leaga de Iohannis, dar Presedintele are doar anumite atributii. Felul in care acestia se raporteaza la functia prezidentiala e ca si cum Presedintele ar avea puteri mult mai mari decat cele pe care i le confera Constitutia. Chiar tu ai facut un astfel de comentariu:

      „TOTIIIII , TOTIII MOTANEEEE , TOTI SUNT ASA !!! Ce dracu frate , chiar ti-ai pus in mintea capului sa ma- n-bolnavesti d e nervii din cap chiar azi de Boboteaza ma-sii ??? Jura-te pe Sf. Ioan Botezatorul ca , daca matale ti-ar propune alde Johannis un post d e consilier la Cotroceni nu te-ai face pres in fatza lui si nu l-ai pupa si-n …. popou !!!!!! Hai frate , fi serios si matale macar odata intr-un an !”

      Si atunci te intreb si eu: o astfel de atitudine la un om civilizat dintr-o tara civilizata? Astfel de atitudini nu sunt corespunzatoare intr-un sistem bazat pe o separatie reala a puterilor in stat si cand Justitia este independenta. Pai, la noi mi se pare ca unii considera independenta Justitiei un pericol, or eu aratam in postare ca „independenta Justitiei e necesara pentru a se infaptui Justitia fara abuzuri si fara procese politice”. Pentru ca unii se simt bine daca Justitia nu ar fi independenta si le-ar tine partea. Asa ajung unii deasupra Justitiei si a legilor, fara sa-si puna problema ca lipsa de independenta a Justitiei e cea care genereaza abuzuri, procese politice si se poate ajunge chiar la abuzuri infioratoare. De aici se vede reminiscenta comunismului, inca prezenta in societatea noastra. Si de aici cercul vicios in care se creeaza astfel de institutii de forta ce au o aplecare spre partinire si abuz.

      Uite-te la comentariul pe care l-ai facut: sa te faci pres, sa-l pupi si-n popou – te raportezi la Presedinte ca si cum nu ar fi Presedinte de Republica ci un monarh absolut. Chiar si intr-o monarhie constitutionala astfel de atitudini ar fi total deplasate. Ce e el? E Padisah, ce e? Or, nu asta e tipul de societate pe care dorim sa-l construim. Un astfel de comentariu ma face sa-ti raspund ca ai gresit santierul. Si astfel de pietre nu sunt bine prelucrate si slefuite pentru ceea ce dorim sa construim. Cum ar putea intelege un astfel de om ce inseamna un sistem bazat pe separarea puterilor in stat? Bine, ajutat poate intelege, desigur. Insa multi – cel putin asa mi se pare – gandesc in felul descris de tine, insa servislimul, cu atat mai mult cel de proasta calitate, nu tine si nu poate sa conduca spre o societate libera, spre o viata demna a individului, spre o societate in care sa nu mai avem abuzuri, cum se intampla, din pacate, in zilele noastre. Nu mai vorbesc de faptul ca acest servilism este extrem de ipocrit si creeaza oameni prefacuti, tradatori. Oameni fara scrupule care nu s-ar da in laturi sa te injughie pe la spate.

      Bine, ai sa-mi spui, dar nicio societate nu e perfecta si niciun sistem nu e perfect. Asa este, dar un sistem bazat pe separatia puterilor in stat, pe o Justitiei independenta, pe economie de piata, arata altfel decat unul in care troneaza un Padisah caruia supusii merg in genunchi sa-i sarute papucul. Arata mult mai bine. Si uite cum se tot spune si cred ca nu fara temei ca noi ducem o politica in genunchi fata de Marile Puteri, fata de Bruxelles. Si de aceea aratam, ca sa zic asa, mai prost…

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 11, 2017 | Răspunde

  2. Zi asa , te folosesti d e vorbele mele pentru a-mi da cu ciomagul la cap !?! Insa , sa sti ca am dreptate , asa-i firea omului . Uita-te si dumneata catre USA si ai s a vezi cati dintre cei ce-l detestau pe Trump al cauta acum pentru a-i pupa condurul si…nu ma refer la alegatorii americani ! Da , servilism , , da ipocrizie , da , lipsa de scrupule ! Pai…adu-ti aminte de amaratul ala d e Iuda : din cel mai critic om la adresa sistemului d e taxe impus d e romani { nu uita c-a fost vames , ca si Dinu Ghorghe sau ….Vasile Blaga 😉 } , s-a lipit partidului si miscarii de opozitie initiata de Hristos iar dupa aceea , sedus de promisiunile lui Ana si-ale ginerelui acestuia Caiafa , a trecut d e partea puterii . Doar nu-ti inchipui ca ala , un om ca ala , s-a sinucis mai ales dupa ce-a castigat cam tot ce-si dorise . Da-l ma dracului de unde atata constiinta pe capul lui !!! Asa si cu Ghita , Coldea , sau Kovesii si….iti mai pot da nume , inclusiv pe-al meu . Adica , matale vrei sa zici ca , daca neamtul ti-ar oferii un post la Cotroceni { chiar si-acela al Madalinei Puscalau- Dobrovolschi } nu l-ai pupa pe ala si-n popou si n-ai sari cu coltii la oricine l-ar ataca ??? Fi serios fratioare ! SI c e ma desteptule , c e vrei sa zici ? Oare nu toti astia ce au mai mult decat patru sau opt clase , oameni invatati …oare nu astia sunt cei ce au folosit acea sintagma ” sef al statului ” referindu-s e la Presedinte ??? Astia cu patru clase sau….aia cu peste douasprezece plus Bacalaureatul ??? Asta nu-i tot pupat in dos ?????????????????????? Termina cu generalizarile : nu NOI ” ducem o politica in genunchi fatza d e Marile Puteri { matale ai scris-o asa , eu…doar transcriu } , fatza de Bruxelles ci….tot astia cu mai mult decat patru clase !!! Da , multi gandesc in felul descris d e mine , cu servilism dar , oare nu tot ” elitele ” i-au invatat si d e multe ori I-AU OBLIGAT sa gandeasca asa ????? Deci , vezi ca n-am ” gresit shantierul ” 😡 😡 ! Vezi matale ziceai ca , Coldea a fost numit Prim Adjunct al Sefului SRI { cine era ma rog SEF la SRI in acea perioada si…cine l-a numit ? } la doar 34 de ani iar Kovesi la 33 de ani Procuror General al Romaniei { cine-a fost cel ce-a numit-o dar mai ales…cine-a fost cel ce-a RECONFIRMAT-O dupa 2012 } iar singura dumitale reactie a fost doar s a spui ca :” la varsta aia poti s a fi competent dar nu cred ca ai experienta vietii ” . Te-ntreb eu , oare sistemul spre care tindem cu totii { sistem despre care dumneata ai facut de N ori , DERO la mustati laudandu-l } se bazeaza pe ” experienta vietii ” sau pe COMPETENTA ??? Pai si-atunci , daca-i pe meritocratie las-o asa cum a cazut si { pentru ca tot mai este foarte putin si se apropie aniversarea lui Nici O Lae Ceausescu } sa mergem incolonati la Ghencea si sa-i cerem iertare postum GENIULUI CARPATIN pentru ca , am permis s a fie DOAR impuscat in sfanta zi de Ajun al Craciunului 1989 . Este o chestie care ma deranjaza la postarea dumitale , pur si simplu ma seaca la ficati caci , imi pare ca nu prea s e leaga niste chestii si…chiar nu reusesc s a ma prind care-i treaba !!! Spune-mi , se apropie vreo mare sarbatoare religioasa , se apropie comemorare a vreunui sfant important din calendarul ortodox caci , d e regula dumneata esti asa cum esti azi , doar in acele perioade , perioade care la femei sant numite generic , ciclu . Sau , unde ti-am pomenit despre Bulgacov si de modul cum faceam acea paralela intre dumneata prietene si Motanul aluia ? Ceva , ceva este in neregula pe cinstea mea si chiar n-am chef sa-mi sparg capul pentru a afla despre ce-i vorba !!!

    Comentariu de Marian | ianuarie 11, 2017 | Răspunde

    • Spune-mi ce nu crezi ca se leaga ca sa pot sa-ti dau un raspuns…

      Nu, n-am vrut sa-ti dau „cu ciomagul la cap”. „Sistemul spre care tindem cu totii” ar trebui sa se bazeze si pe experienta vietii si pe competenta. Asa ar trebui.

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 11, 2017 | Răspunde

      • Sa ma ierti , aseara s-a oprit NET-ul asa incat ….Pai , chestia care-mi pare ca nu se leaga …. sant d e fapt mai multe dar , in principal faptul ca…parca ti-ai schimbat atitudinea fatza de multi dintre cei ce ne-mpart painea cea de toate zilele . Daca pana mai ” zilele trecute ” erai critic doar la adresa unei parti a eshicherului politic si foarte dur cu…cealalta parte , brusc , ti-ai modificat discursul si-ai inceput sa dai cu pietre in ambele directii ! Nu ca m-ar nemultumii chestia asta dar…parca nu se leaga cu profilul dumitale . Oricum ceva este in neregula insa…chiar nu reusesc sa-mi dau s eama ce ! Poate o intervenii Radu Humor si m-o lamurii domnia sa . Intrebare : oare , daca tot acel ” sistem spre care tindem cu totii ” { s a moara mama d e nu seamana cu lozincile alea din anii ’90 } ar trebui sa s e bazeze ” si pe experienta vietii si pe competenta ” , n-ar fi mai bine sa-i punem s a ne conduca , pe aia din azilele d e batrani …nu de alata dar , aia au si experienta vietii si oarece competente si-n plus…nu mai pot fi mituiti cu nici o….RANDUNICA ????? Parerea mea care-i …. asemantoare cu-a dumitale XD ! Sti cum s e spunea pe vremuri al sedintele alea de PCR : „- Tovarasi , eu am alta parere dar de fapt , sunt de acord cu parerea tuturor tovarasilor si-a partidului si-atunci , parerea mea initiala ….chiar nu mai conteaza !” 😀 XD XD XD

        Comentariu de Marian | ianuarie 12, 2017

      • Eu n-am zis ca trebuie sa ne conduca batranii din azilele de batrani, desi sa stii un lucru: multi dintre ei pot fi niste oameni remarcabili. A fi batran nu inseamna neaparat a fi si senil. Bine, depinde ce intelegi prin cuvantul „batran”. Donald Trump are 70 de ani si a ajuns Presedintele SUA. Ceea ce spun eu este ca trebuie sa privim mult mai echilibrat lucrurile pentru ca s-a exagerat, cel putin la noi, foarte mult cu „tinerii frumosi si liberi” si cu competentele exceptionale pe care le-ar avea tinerii si capacitatea lor de a schimba in bine lucrurile si de a ne duce spre democratie, libertate si progres. Sa-ti dau un alt exemplu: Generalul De Gaulle, a fost Presedintele Frantei, a venit in Romania – nu era un om tanar, Dimpotriva. Era un om batran. Tu vrei sa spui ca trebuia dus la azil? Evident, asta nu inseamna sa cadem si in extrema cealalta – gerontologica, ca sa-i zic asa. Ci trebuie gasita calea de mijloc, iar accentul trebuie pus pe cat de remarcabil e omul respectiv, nu neaparat pe varsta.

        Sistemul bazat pe separatia puterilor in stat n-are nicio legatura cu ce era inainte de 1989, cu sistemul comunist.

        Nu mi-am schimbat atitudinea insa doar a critica, vorba lui Hegel, reflecta doar o cultura primara. Problema ar fi sa vedem ce nu merge, de ce nu merg bine lucrurile. Si de aceea trebuie sa ne intrebam cum stau lucrurile din punct de vedere constitutional si daca intr-adevar se respecta, se poate respecta separatia puterilor in stat cu un mecanism de verificare si echilibrare a acestora, cum si spuneam mai inainte. Altminteri intotdeauna lucrurile se vor desfasura, hai sa-i spun asa, anapoda sau, eventual, haotic. De aceea trebuie pusa ordine, dar pentru asta, pentru ca asa ceva sa fie un succes, trebuie sa fie si studiate lucrurile.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 12, 2017

      • Ma desteptule : DE GAULE , GENERALUL DE GAULLE ERA EROU D E RAZBOI !!!! De ce dracu uiti asta ? Pai mataluta al compari pe De Gaulle , un erou , un stalp al rezistentei franceze in WWII , un lider in jurul caruia intreaga Franta s-a constituit intr-o armata ce-a maturat trupele germane d e ocupatze eliberand Franta cu…ambuscatul asta d e Donald Trump ??? De und e ti-a venit ideea asta creztza cum ca eu asi fi pentru ducerea alora batrani la a zil ma rog ? Ai uitat ca eu insumi am depasit cu mult saizeci de ierni si….imi fac planuri sa traiesc SANATOS si in PACE macar pana la optzeci de primaveri pentru a halii pensia pe care mi-au furat-o hotii astia numiti generic : statul roman ?!? 😡 Insa , daca tot vorbim despre PERFORMANTA , daca tot vorbim despre MERITOCRATIE….. Fireste , chiar n-am crezut vreodata ca , madamme Kovesii ar fi fost singura detinatoare a inteligentei supreme in justitia romaneasca sau ca dl. Coldea ar fi fost varful d e lance al inteligentei romanesti in materie de contra spionaj sau contra informatii insa , daca ala ce i-a pus in acele funtii supreme a crezut in ei si-n performantele pe care le-ar pute a face…atunci sa mearga la cremenal si ei si ala de i-a pus in functii !!! Adica , sa-i traga cineva totusi la RASPUNDERE pe javrele astea ce au transformat romania intr-o India din secolul….long time ago ! Ai gresit…mergi la crem,enal , performezi ai dreptul LEGAL s a si BENEFICIEZI…de ce vrea muschii tai adica…inclu: ” critica ce aduce dupa sine si autocritica , reprezinta cea mai inalta forma de cultura ” !!! AUD ???????

        Comentariu de Marian | ianuarie 13, 2017

      • De unde mi-a venit „ideea asta creata” – mai, Marian tu ai scris asta sau nu:

        ” Intrebare : oare , daca tot acel ” sistem spre care tindem cu totii ” { s a moara mama d e nu seamana cu lozincile alea din anii ’90 } ar trebui sa s e bazeze ” si pe experienta vietii si pe competenta ” , n-ar fi mai bine sa-i punem s a ne conduca , pe aia din azilele d e batrani …nu de alata dar , aia au si experienta vietii si oarece competente si-n plus…nu mai pot fi mituiti cu nici o….RANDUNICA ????? Parerea mea care-i …. asemantoare cu-a dumitale 😄 !”

        Asa ca si eu ti-am dat exemple de oameni care, desi au avut o varsta inaintata, au fost oameni remarcabili.

        Sau… exprima-te si tu mai clar sa te poata intelege lumea, zau asa, mai, Marian…

        Referitor la Kovesi si Coldea – in primul rand e prezumtia de nevinovatie. Sigur, noi comentam, dar prezumtia de nevinovatie exista. Apoi se face o ancheta cu privire la Coldea. Si trebuie vazut si ce spune despre Kovesi – Ghita vorbeste din „interior”, ca sa zic asa, fiind si martor la evenimente si avand informatii clare despre anumite lucruri – de fapt declara si el. Si, bineinteles, se pune si raspunderea lui Basescu si chiar a lui Iohannis daca Binomul a facut lucruri ilegale si Presedintele tarii nu a luat nicio atitudine. Iohannis, introvertit cum e, pare criptic. Insa Madalina Puscalau, la Conferinta de Presa, ne-a asigurat ca e foarte bine informat. Daca e asa, nicio atitudine…? De ce? Eu asta ma intreb… Basescu vorbea de statul mafiot”, dar el a fost Presedintele tarii si reprezenta acest stat, conform Constitutiei. Citeste, te rog, si urmatoarele doua postari. Si Basescu, dar si Iohannis, ar fi trebuit sa ia atitudine de la inaltimea functiei prezidentiale, pentru ca au fost informati, daca au avut loc inegalitati si abuzuri din partea Binomului. Si se pare ca au avut loc… Atunci de ce nu au reactionat? Ce i-a oprit? Cumva Departamentul de Stat? Ma intreb si eu…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 13, 2017

  3. Te-am mai intrebat si n-ai binevoit sa-mi faci dezvaluirea : scrii cumva pe la vre-o publicatie …chiar si la ” Romania Libera ” mai ales acum ca-i Sabin Orcan redactor sef ??? Hai ma omule da din casa…sa am si eu cu ce am lauda pe la carciuma din coltul strazii !!!!!!!!!!!!!

    Comentariu de Marian | ianuarie 12, 2017 | Răspunde

    • 🙂 Tu chiar vrei fara mistere? 🙂

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 12, 2017 | Răspunde

      • Da ce frate , ce te crezi dama cu camelii ? Doar aia avea in fiecare zi camelii albe , si doar patru zile lunar dintr-alea rosii si , TOTI s e intrebau care-i ” misterul ” ?!? Da si tu din casa ca nu-i mare lucru !!!!!!!!!!!!!!

        Comentariu de Marian | ianuarie 14, 2017

      • Ei, poate vreau sa ma adresez catre citirori prin forte MAGICE!! 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 14, 2017

  4. […] indoiala, evenimentul acestor zile e cel declansat de dezvaluirile incendiare ale lui Sebatian Ghita. Iata ca avem si un prim efect al acestora: Generalul Florian Coldea este pus la dispozitia […]

    Pingback de Cine a creat Sistemul? « Motanul Incaltat | ianuarie 13, 2017 | Răspunde

  5. Omule dar ….ESTE VORBA DESPRE CU TOTUL ALTCEVA !!!! Ori n-ai inteles ce-am vrut sa spun ori…de-al dracului ce esti prietene Chat Botte ….te faci ca n-ai inteles !!! Iti mai aduci aminte de anul 1990 cand profesorul Anghel Rugina { ala de-a scos USA din criza sau…asa se spunea } s-a oferit PRO BONO sa ajute Romania { care , doar astupata cu pamant nu era INCA dar in groapa sigur era } cu EXPERIENTA si EXPERTIZA sa in materie de economie ??? Cine a fost cel ce-a respins cu hotarare oferta aluia , nu cumva TANARUL Prim Ministrul de-atunci….Petre Roman ??? Petre Roman scolit la Sorbona si…nu doar el ci si insusi Ministrul Culturii de la acea vreme dl. …. 😉 Andrei Plesu { nu mai vorbesc despre javra aia cu chip d e om numita Ion Iliescu } , s-au opus cu vehementza spunand ca : ” are si Romania suficienti specialisti pentru ca tara noastra s a prospere si sa devina in cel mai scurt timp o tara puternica din toate punctele d e vedere ” . Cauta in arhiva ziarului ” Adevarul ” si , chiar la aia de la ” Romania libera ” a acelui an si…vei gasii la virgula , ceea ce eu am spus acum doar din memorie ! Nu strigau toti in acel an , in nou creatul Parlament al Romaniei ca ” trebuie ca TINERII { caci ei au facut revolutia ….vorba lui Sergiu Nicolaescu 😡 😡 } trebuie s a conduca ? Ce , abia acum s-a vazut ca pe langa stiinta trebuie si …experienta ? Ti-l mai amintesti pe Nicolae Vacaroiu ala care spune a la un moment dat din functia s a de vicepremier ca ” are experienta suficienta in materie d e negocieri cu FMI ” si…poat e ca-mi vei spune dumneata ce s-a ales din ” experienta ” sa ? Da, a facut experiente pe Romania si-a ” vandut ” uzine intregi pe un dolar ! Deci…nu poate fi vorba doar despre experienta vietii sau competenta ci si de RASPUNDEREA PENTRU FAPTELE LOR , raspundere ce n-a fost asumata NICIODATA DE CATRE NIMENI !!! Pai nu-ti spuneam eu folosindu-ma d e vorbele lui jupan Dumitrache : ” cine-a gresit ….s a mearga la cremenal ” !!! Ia sa-i fi prevenit pe TOTI politicienii cu-o lege care sa specifice precis faptul ca daca vor da chix in ceea ce fac , vor merge al cremenal si vor ramane doar cu izmenele d e pe ei …sa vezi ca azi , am fi avut politicieni pe care sa-i luam cu arcanul d e pe s tarzi si s a-i azvarlim fie in Parlament fie …sa conduca tara .Oricum niste tipi infinit mai responsabili decat cei pe care i-am avut in astia douazeci si sapte de ani de al mascarada aia din decembrie 1989 caci ” frica pazeste pepenii ” dupa cum spunea Mircea Geoana candva iar noua , vulgului { deci inclusiv dumitale } , probabil ca ne-ar fi mers ” plugurile ” ceva mai bine decat azi ! Si , ca o nota de umor postrevolutionar : pe vremea aceea se tot vorbea prin presa daca n-ar fi bine ca TINERILOR SA LE FIE DATE SALARII FOARTE MARI , ACUM CAND SUNT INCA TINERI PENTRU A SE BUCURA DE TINERETZE , IAR ASTA CHIAR ERA PRIVITA IN MOD SERIOS DE CATRE UNII . ATENTIE …NU-I O GLUMA , CHIAR ASA SCRIAU UNELE ZIARE !!!

    Comentariu de Marian | ianuarie 14, 2017 | Răspunde

    • Anghel Rugina a avut un plan interesant, e adevarat. Dar parerea mea este ca parea unul destul de, hai sa-i zic asa, avangardist si nu cred ca ar fi trebuit sa ne asteptam la miracole sau altele de genul asta privind economia. Pentru ca economia aceea socialista, eminamente de stat, se prabusise. Trebuie sa intelegem asta: s-a prabusit atunci, in 1989!! Pana nu intelegem nu vad cum putem fi constructivi cu adevarat. Ce a urmat a fost in primul rand gestionarea acestui esec al economiei eminamente de stat, hipercentralizata. Tineretul in special a avut cel mai mult de suferit dupa 1989!! Aspectul politic, desigur, conteaza. Insa Romania a incercat sa traga niste bani de la FMI, pentru ca PIB-ul se prabusise si nu erau bani. Astia de la FMI schimbasera insa macazul:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Washington_Consensus

      Ia de citeste!

      Nu erau bani, management foarte prost la intreprinderile de stat si fiind de stat nu prea avea cum sa fie altfel… Ar fi trebuit sa faca, sa se straduiasca sa realizeze cat mai multe privatizari reusite si sa elimine fraudele din sistem si coruptia tocmai pentru a se putea indeplini acest deziderat in cele mai bune conditiuni. Dar, pe de alta parte, s-a urmarit si crearea unui capitalism romanesc. Sa stii ca s-au facut si multe lucruri bune. Insa declinul si prabusirea economiei de comanda, de pe vremea comunismului a avut efecte pe termen lung. De asta trebuiau facute cat mai rapid reforme reusite.

      Bine, ce scriu unele ziare… 🙂

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 14, 2017 | Răspunde

  6. Pe dracu , management prost , pe dracu nu erau bani !!!!! De ce mama dracului nu recunoasti { eu o recunosc deschis ca , multi tampiti ca si mine , au pus pe-atunci in frunte a fabricilor niste tampiti mai mari decat ei !?! } ca NIMENI nu era pregatit contra acelui tzunami si TOATA lumea inca astepta acel ” comunism cu fatza umana ” propus d e Iliescu precum si… „modelul suedez ” propus d e acelasi individ { prafu’ sa se-aleaga d e el in veacul vecilor 😡 😡 😡 !!!! } care sa faca din Romania , o tara care sa depaseasca Federatia Rusa si USA la un loc eventual si China ?!? Zi-mi si mie , care sant acele ” lucruri bune ” facute de catre noii stapani ai romanilor ? Nu de alta dar…asi mai avea si eu subiecte de dezbatut cu betzivii cu care-mi stric mana jucand sah ….atunci cand am chef !!! Ce dracu frate , adica acum , AZI , s e vorbeste d in ce in ce mai mult despre faptul ca toata mascarada aia din Decembrie ’89 a fost DECISA la Malta si ca atare pusa in practica , mai ales ca, TOTUL era pregatit cu minim cinci ani in urma si vii matale sa-mi spui ca ” decliniul si prabusirea economiei de comanda a avut efecte pe termen lung ” ?? TOTUL , TOTUL { INCLUSIV ACEASTA CADERE } A FOST GANDIT ANTERIOR DE CATRE CEI CE CONDUC D E FAPT LUMEA !!! Si te mai miri ca-i mai dau cateodata dreptate lui Radu Humor ! 😡 😡 😡 Lasa frate , ce scriu unele ziare… { probabil doreai sa spui ” ce scriau „unele ziare pe-atunci , in cap cu dl. Cristoiu…pardon : MAESTRUL CRISTOIU ! } ca’ ma sti ca nu-s omu’ care s a puna botu’ la savarina , eu ti-am citat din memorie cea ce scriau ziarele pe-atunci si romanii ….parca le luase Dumnezeu mintile , minti pe care nici azi vad ca nu le-a inapoiat al de sus si d’aia ramanem tot un popor d e sclavi ignoranti si….” PROSTI ” vorba lui Brancusi !!!!

    Comentariu de Marian | ianuarie 16, 2017 | Răspunde

  7. Emisiunea Oanei Stancu ” INFILTRATUL DE LA VARFUL PSD-DRAGHICI MIRCEA GHEORGHE ” si veti intelege cum a ajuns adjunctul lui Kovesi la noul job!
    Povestim…

    Comentariu de Hanny | ianuarie 20, 2017 | Răspunde

  8. […] politice inseamna ca inca se mai face politie politica – ceea ce e intr-adevar halucinant. Dezvaluirile lui Sebastian Ghita aduc, pe buna dreptate, in discutie aceasta problema. Niste servicii de informatii nereformate si […]

    Pingback de Amnistia si gratierea… « Motanul Incaltat | ianuarie 28, 2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: