Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Ce ne invata Rovana Plumb? Cat de bine era pe vremea lui domnu’ Vacaroiu!!

Am prins ieri ultima parte din Jocurile de Putere ale lui Rares Bogdan, de pe Realitatea. Era, printre altii, invitata si D-na. Rovana Plumb, de la PSD. Adevarul e ca ramai siderat de ce pot sa spuna si sa prezinte cei de la PSD. Cu alte cuvinte, D-na. Plumb ne invata cat de bine era pe vremea D-lui. Vacaroiu.

Ce se intampla? De la o vreme incoace, PSD tot flutura un grafic multicolor care, in esenta, ne arata urmatorul lucru: cu rosu sunt cresterile economice „magnifice” cand a fost PSD la Putere, iar cu albastru NUMAI minusurile inregistrate de toti cei care se aflau in opozitie fata de PSD cand au ajuns la Putere. Concluzia pe care trebuie s-o traga cel care vizualizeaza un astfel de grafic: PSD e un partid „magnific”, „grandios, „superb”, „minunat” iar toti cei care i-au facut opozitie ar fi niste „prosti”, daca nu cumva chiar „dusmani ai poporului”.

Dl. Citu, din partea PNL din cate am inteles, a fost extrem de elegant. Eu i-as fi dat D-nei. Plumb o replica foarte dura pentru ca astfel de minciuni trebuie taxate ca atare. Eu inteleg ca suntem in plina campanie electorala, dar dezinformarea pe care o practica PSD e cu adevarat grandioasa – de data aceasta fara ghilimelele de rigoare.

Pentru o corecta informare de vazut aici ce spune statistica FMI cu date din 1989 incoace. Sa ne uitam la PIB pe cap de locuitor exprimat in moneda nationala cat si in US$. Apoi sa ne uitam si la rata inflatiei!! In 1990 aveam un PIB/locuitor de 1.652,369$ iar in 2000 aveam un PIB/locuitor de 1,669,978$. In 1996 era de 1.575,497$. Sa luam inflatia la sfarsitul perioadei preturilor de consum – procentul de schimb: in 1993 era de 295,481% la un somaj de 9,206%!! Dar, desigur, daca sunteti curiosi puteti sa va uitati pe toata aceasta statistica din care nu cred ca reiese ca pe vremea cand a fost PSD la Putere am avut asa cresteri impresionante de PIB, fata de guvernarea CDR. Si vom constata destul de usor adevarul: cresteri mari de PIB s-au inregistrat dupa anul 2000, prima data dupa 1989 pe vremea guvernarii Nastase. In anul 2000 am aratat care a fost PIB/locuitor. In anul 2004 PIB/locuitor era de 3.541,320$ iar in 2005 de 4662,669$. Inflatia la sfarsitul perioadei preturilor de consum – procentul de schimb era in 2000 de 40,71% si in 2004 de 9,158%. Somajul era in 2000 de 7,646% si in 2004 de 8,042%, in 2005 de 7,154%. Eu nu inteleg de ce nu spunem adevarul. De ce atata lipsa de onestitate? Dar cei curiosi pot sa studieze tabelul si dupa 2005 si vor vedea ca trend-ul bun de crestere economica buna s-a mentinut pana in 2008, cand a venit Criza si s-a inregistrat o recesiune severa. Daca va veti uita la PIB/locuitor in $ veti remarca scaderea din 2011-2012 si 2014-2015. PIB/locuitor exprimat in lei, in aceste perioade, a crescut.

Pe de alta parte, PSD tot vorbeste despre sustinerea capitalului romanesc. Intrebare: cine trebuie sa sustina capitalul romanesc? Vedeti Dvs., capitalul romanesc trebuie sustinut de capitalul romanesc. Ce s-a intamplat cu bancile romanesti dupa 1989? Columna Bank, Dacia Felix, Banca Internationala a Religiilor, BRD, Bancorex? Parca imi aduc aminte cum au mers sa faca un scut, un zid uman sa-l apere pe Bivolaru… Acuma se intreaba de ce nu avem banci romanesti si ponderea capitalului strain e mult mai mare decat cea a celui romanesc. Dar pe vremea aceea ce au facut? Ce atitudine au luat? Isarescu ce-a pazit? Pe vremea cui s-au dat celebrele credite neperformante de la Bancorex?

Nu de alta, dar daca o auzeai pe stimata D-na. Plumb vorbind, ai fi fost tentat sa zici ca romanii, pe vremea PSD (indiferent de denumirile din trecut), au trait in paradis!

Si cum e, D-na. Plumb, cu cele „peste 80% din privatizari ratate” (citat din Nicolae Vacaroiu)? Dumnealui unde era atunci? Hai sa vedem cu ce privatizari reusite, cu ce povesti de mare succes se poate lauda Dl. Vacaroiu? Cu Banca de Investitii si Dezvoltare cumva? Va propun un remember interesant:

Ziarul Financiar

Cum a reuşit Vântu să recruteze o întreagă echipă de la BNR, în urmă cu 10 ani, şi cum i-au făcut o bancă Nicolae Văcăroiu şi Florin Georgescu

9 sep 2010

„Controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, patronul postului Realitatea TV, a fost reţinut ieri de procurori în dosarul fugii din ţară, acum 10 ani, a lui Nicolae Popa, fost director al Gelsor, unul dintre oamenii acuzaţi în prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI – cel mai mare scandal financiar din ultimul deceniu).
Deşi numele lui Vântu a fost legat de căderea FNI, care a lăsat peste 300.000 de oameni fără 300 mil. dolari, dar i-a îmbogăţit pe alţii, procurorii au reuşit să-l reţină numai în cazul Popa, acuzându-l de favorizarea infractorului. În acest caz, ieri au mai fost audiate încă trei persoane: şoferul lui Vântu (de altfel şi reţi­nut), un om de afaceri din Republica Moldova şi cel mai puternic lider sindical, Liviu Luca, prietenul cu care Vântu a făcut Realitatea TV şi alte afaceri, din banii sindicaliştilor de la Petrom.
Vântu, un om de afaceri din oraşul Roman, care a fost închis pe vremea lui Ceauşescu pentru delapidare, a intrat în lumea afacerilor din Capitală după 1990, când s-a ocupat de achiziţia şi vânzarea de titluri de proprietate primite de români în cuponiada din 1994. Vântu cocheta cu piaţa de capital care începuse să se mişte după 1995, când s-a redeschis Bursa de la Bucureşti şi a înfiinţat o societate de administrare a investiţiilor, după numele lui, SOV Invest, care a născut FNI. Printr-o politică de marketing, celebrul slogan „Dormi liniştit, FNI lucrează pentru tine”, Fondul a reuşit să atragă sute de mii de oameni. În acelaşi timp, el oferea randamente foarte mari, spunând că la bază au o politică de investiţii deşteaptă. Aşa s-a creat mitul „Vântu este un om deştept şi face bani din bursă”.

Cel puţin trei ani de zile Fondul a mers bine, iar investitorii erau mulţumiţi. Faima lui Vântu plus calităţile invocate de cei care lucrau cu el, anume că este abil şi poate convinge pe oricine, dacă îşi propune acest lucru, au făcut ca, spre finalul lui 1999 – începutul lui 2000 să recruteze, efectiv, o echipă de specialişti din BNR pentru a înfiinţa în jurul Gelsor un grup financiar. Oferindu-le bani foarte mulţi, Vântu i-a recrutat pe Vlad Soare, fost viceguvernator al BNR, actualmente membru în Consiliul de supraveghere a pensiilor private, Vasile Săvoiu, fost director în BNR, George Mucibabici, director în BNR şi actualmente preşedinte al companiei de audit Delloite România, şi pe Daniel Dăianu, fost ministru de finanţe, actualmente profesor de economie, căruia i-a promis că îi face un institut economic de cercetare. I-a recrutat şi pe Nicolae Văcăroiu, fost premier şi actualmente preşedinte al Curţii de Conturi, Florin Georgescu, fost ministru de finanţe şi actualmente prim-viceguvernator al BNR, plus un fost viceguvernator al BNR, Corneliu Croitoru, pentru a crea şi conduce Banca de Investiţii şi Dezvoltare (BID). Vântu a declarat că are capitalul necesar pentru BID din banii de la FNI, ceea ce peste ani a făcut obiectul unui dosar în justiţie în care a fost achitat prin prescrierea faptelor. Numele lui Vântu este legat şi de Banca Română de Scont care, de asemenea, s-a prăbuşit. La BRS a lucrat şi un fost director al SIE din timpul lui Iliescu, Gheorghe Fulga. Vântu era atât de puternic încât îl ameninţa pe Nicolae Cin­teză, şeful Supravegherii din BNR, pentru că îi controla cele două bănci. A fost nevoie de intervenţia publică a guvernatorului Isărescu pentru ca Cinteză să îşi poată face treaba. Oricum, cele două bănci au fost lichidate, iar dosarele s-au prescris după amânări repetate. De dosarul Vântu în BNR (de înaintarea actelor către organele de anchetă) s-a ocupat Mihai Bogza, fost vice­guver­nator BNR, care în 2004, la alegerea noului Consiliu de Administraţie, a pierdut partida, ironic, în faţa lui Florin Georgescu, susţinut de PSD.

Politica lui Vântu a fost de a recruta şi a-şi lega afacerile de oameni respectabili, ceea ce i-a făcut pe cei care au intrat în contact cu el, ulterior, să se teamă de el şi de relaţiile lui. Mulţi politicieni au numele legat de Vântu, fie pentru că au câştigat bani, fie pentru că le-a oferit o platformă prin Realitatea TV.
Băsescu, actualul preşedinte, îşi leagă ascensiunea mediatică din anii 2003-2004, când devenise liderul opoziţiei, în faţa PSD şi a lui Adrian Năstase, premierul de atunci, de Vântu. El a declarat, în 2009, că se întâlnea noaptea cu Băsescu în 2004 în parcarea din Corbeanca pentru a fugi de serviciile secrete ale lui Năstase. Şi cu ajutorul Realităţii Băsescu a câştigat alegerile din 2004 în faţa temutului Năstase (actualment cercetat în mai multe dosare). Dar relaţiile dintre cei doi s-au răcit odată ce Băsescu a preluat puterea. Relaţiile proaste s-au acutizat în anul 2009, când au fost din nou alegeri prezidenţiale. Vântu l-a susţinut pe Mircea Geoană, candidatul PSD, în timp ce Băsescu acuza „mogulii”, inclusiv pe Vântu, că vor să pună mâna pe putere. Ironia face ca în confruntarea finală din decembrie 2009, Băsescu să-l acuze pe Geoană că în seara de dinainte fusese la Vântu acasă. Rămas fără replică şi în direct la TV, în faţa a şase milioane de telespectatori, Geoană a pierdut confruntarea şi, apoi, alegerile. Pe fondul crizei financiare şi al acutizării conflictului cu Băsescu, pentru Vântu a început declinul.
„Când Băsescu va pierde o bătălie, vreau să-l văd în locul meu”, a fost una dintre puţinele fraze pe care Vântul le-a rostit la ieşirea din sediul Parchetului, după ce a fost reţinut pentru 24 de ore.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.09.2010

Intr-adevar, D-na. Plumb, peformantele Dvs., ale PSD-ului, sunt „deosebite”!! Ne exprimam „netarmurita recunostinta”! 🙂 😆

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

noiembrie 16, 2016 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

45 comentarii »

 1. Poate că asta explică multe din ce se întâmplă acum în America !
  „Ofiterul CIA Philip Giraldi – fostul sef de birou a lui John Brennan, actualul director al CIA, despre Hillary Clinton: „De ani de zile stiam ca este agenta a Mossadului din Israel!”. Aripa conservatoare din CIA a facut tot ce este posibil ca Hillary, fosta amanta a evreicei Victoria Nuland – casatorita cu evreul Kagan, traficant de arme si stapanul lui Klemm de la Bucuresti, sa nu ajunga presedinta Statelor Unite: pentru luna mai a anului 2017, pregatise atacarea Iranului! »
  And then there are the Clintons. One only has to go back to Bill’s one-sided pro-Israeli diplomacy at Camp David in 2000 to discern how the game was played. And then there was the widely condemned January 2001 last minute pardon of Mossad agent Marc Rich, whose wife Denise was a major contributor to the Clintons, to realize that there was always a deference to Israeli interests particularly when money was involved. The only problem is that the Clintons, relying on Morell’s formulation, might more reasonably be described as witting agents of Israel rather than unwitting as they have certainly known what they have been doing and have been actively supporting Israeli policies even when damaging to U.S. interests since they first emerged from the primordial political swamps in Arkansas. If one were completely cynical it might be possible to suggest that they understood from the beginning that pandering to Israel and gaining access to Jewish power and money would be a major component in their rise to political prominence. It certainly has worked out that way.

  Trump’s crime, per Morell, is that he is disloyal to the United States because he is not sufficiently hostile to the evil Vladimir Putin, which somehow means that he is being manipulated by the clever Russian. Trump has indeed called for a positive working relationship with Putin to accomplish, among other objectives, the crushing of ISIS. And he is otherwise in favor of leaving Bashar al-Assad of Syria alone while also being disinclined to get involved in any additional military interventions in the Middle East or elsewhere, which pretty much makes him the antithesis of the Clintonian foreign policy promoted by Morell.

  In comparison with the deeply and profoundly corrupt Clintons, Trump’s alleged foreign policy perfidy makes him appear to be pretty much a boy scout. To understand the Clintons one might consider the hundreds of millions of dollars, much of it from foreign sources, that have flowed into the Clinton Foundation while Hillary was Secretary of State. And there is the clear email evidence that Hillary exploited her government position to favor both foreign and domestic financial supporters.

  The leading individual foreign donor to the Clinton Foundation between 1999 and 2014 was Ukrainian Viktor Pinchuk, who“directed between $10 and $25 million” to its Global Initiative, has let the Clintons use his private jet, attended Bill’s Hollywood 65th birthday celebration and hosted daughter Chelsea and her husband on a trip to Ukraine. Pinchuk is a Jewish oligarch married to the daughter of notoriously corrupt former Ukrainian president Leonid Kuchma. He is very closely tied to Israel, a supporter of regime change in his country, who was simultaneously donating money and also lobbying in Washington while Hillary was Secretary of State and promoting a similar agenda as part of her $5 billion program to “democratize” Ukraine. Clinton arranged a dozen meetings with substantive State Department officers for Pinchuk.

  Comentariu de Radu Humor | noiembrie 17, 2016 | Răspunde

  • D-le. Humor, poate puneti si un link, de unde ati luat textul. Ce spune trebuie privit cu rezerve. De exemplu:

   „Trump’s crime, per Morell, is that he is disloyal to the United States because he is not sufficiently hostile to the evil Vladimir Putin, which somehow means that he is being manipulated by the clever Russian. Trump has indeed called for a positive working relationship with Putin to accomplish, among other objectives, the crushing of ISIS. And he is otherwise in favor of leaving Bashar al-Assad of Syria alone while also being disinclined to get involved in any additional military interventions in the Middle East or elsewhere, which pretty much makes him the antithesis of the Clintonian foreign policy promoted by Morell.”

   Abunda in supozitii si chiar inexactitati, as zice eu, pentru ca Trump a spus ca nu doreste sa-si dezvaluie planurile si felul de a gandi pentru ca sa-l cunoasca Putin.

   In legatura cu afirmatia lui Philip Giraldi despre Hillary, daca ati putea sa dati un link ar fi foarte bine. Iata ce am gasit eu:
   Are the Clintons Israeli Agents?
   Recomand si…:
   http://www.theamericanconservative.com/articles/mossad-in-america/

   http://www.iran-daily.com/News/151152.html

   Insa astfel de asertiuni trebuie privite cu prudenta. Nu ma mira pozitia lui Hillary pentru ca marea majoritate a evreilor din SUA (daca nu ma insel intr-un procent de vreo 70%!!!) au votat cu ea si, probabil, voteaza cu democratii. Si atunci orice om politic, ce are, bineinteles, nevoie de voturi, mai ales cand te voteaza, incearca sa capteze interesul acestui electorat. Dar de aici pana la a fi agent Mossad e cale lunga.

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 17, 2016 | Răspunde

  • Sa punem si:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Philip_Giraldi

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 17, 2016 | Răspunde

  • Si Donald Trump a zis ca va sprijini statul Israel pentru ca acolo e singura democratie stabila din regiune. Practic vorbind, e singurul stat democratic de tip occidental din acea regiune. Fa o comparatie, de exemplu, cu Iordania:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Jordan#Politics_and_government
   desi Iordania este o tara stabila in Orientul Mijlociu, o tara remarcabila pentru ca nu sunt conflicte religioase. Observa ca in Iordania crestinii sunt bine integrati in societate si beneficiaza de un inalt nivel de libertate:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_Jordan

   https://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Orthodoxy_in_Jordan

   Orientarea pro occidentala a Iordaniei in politica externa observa ca e benefica.

   In antiteza cu Iordania e Siria care a mers pe mana unui dictator sustinut de rusi… Observa ce conflicte ingrozitoare inclusiv intre diversele ramuri musulmane au loc in Siria, un razboi civil devastator…

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 17, 2016 | Răspunde

   • Iordania nu-i Regat cumva ? Iar Israelul , sa-l vad si eu pe Presedintele ala american care ar indraznii sa viseze doar , sa nu mai sprijine Israelul : a doua zi a fi nevoit sa demisioneze !

    Comentariu de Marian | noiembrie 18, 2016

   • Da… dar stii cum e? Vreau sa vad si eu Israelul ce face daca nu mai e aparat de America. Iar daca iti pui spionii sa fure tehnologie, asa cum zic anumite guri rele, sau furnizezi gratuit tehnologie americana de varf rusilor, atunci ar trebui sa se gandeasca cum ar fi si invers…

    Toata chestia a pornit de la faptul ca Obama a cerut Israelului sa respecte Rezolutia 247/18.03.1968 a Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite.
    https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_247

    Asta lasand la o parte diferentele ideologice dintre Netanyahu (de dreapta) si Obama (de stanga). Insa sunt si critici la adresa Israelului cum ca incalca prevederile respectivei Rezolutii. Din cate am inteles eu, asta era marul discordiei. Insa gesturile neprietene la adresa SUA pot fi luate in considerare de Guvernul American.

    Iordania e regat. O tara, dupa cum usor se poate constata, stabila intr-o zona foarte turbulenta, ca sa zic asa.

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 18, 2016

 2. La’s ca nici cu astia de la PNL….PDL nu-mi este rusine !!! Si…chiar si preacinstitii aia de la USR sau ALDE nici macar aia nu dau p;’afara d e prea mult bun simtz . Hai sa zicem ca tipii lui Nicusor dan…n-au facut parte din conducerea politica a tarii in ultimii…douazeci si cinci d e ani dar aia ai lui Tariceanu…. Daca ar venii vreun ordin concomitent d e la Wahsinghton si Moscova ca sa-i lege pe toti ecscrocii din Tara Romaneasca , am ramane fara politicieni !!! USR-ul , astia ar fi buni si , chiar cu oarece sanse insa avand in vedere ceea ce s e vehiculeaza despre ei si ONG-urile ce-i sprijina , mai bine-ti bagi un batz in popou decat sa-i votezi mai ales ca si pe Clottilde si pe Cossete le-am vazut si chiar nu-i prea mare diferentza intre ele si tzatzele noastre dambovintene .. PMP-ul lui Basescu…sincer nu stiu ce sa zic , daca-i vorba despre tupeu pur si simplu { cat tupeu iti trebuie sa crezi ca oamenii vor fi atat d e tampiti incat sa te voteze …taman pe tine PMP ” copilul din Cotroceni ” al lui Basescu si-al Udroaicei } sau nebunie politicianista si…chiar n-asi baga mana in foc ca nu s e vor alipii la ” liberali ” pentru a accede in Parlament . Vantu Sorin Ovidiu , asta in oricare tara civilizata a lumii ar fi fost condamnat la minim 100 de ani d e parnaie grea si p’aia i-ar fi durut taman in tender de ce-au s a spuna unii si altii . La noi in schimb , nu sunt sigur daca n-are inclusiv jacuzi in celula , mancare pe sprinceana si , eventual si bodyguarzi platiti d el dintre gardieni . Vantu …un fel de Soros autohton si p’astia doi doar varsta si averile ai diferentiaza . Asi fi curios in s chimb…ce-ar fi daca UDMR-ul ar avea si majoritatea in Parlament { fireste o utopie dar…asa ca chestie } ce ar face javrele astea ticaloase si tradatoare atunci ???? Oare ar avea atat tupeu incat sa…faca ce-au de gand de peste o suta de ani si…sa-si ia dracului Transilvania inapoi si s-o alipeasca pe popoul lui Orban Viktor iar romanilor de-acolo sa le faca nu mare lucru , ci strict ce le-au facut alora de la Ip si Traznea …de fapt cam ce le-au facut cam tuturor romanilor ce-au fost suficienti d e naivi , sau tampiti incat sa nu-si paraseasca urgent agoniselile si sa se care imediat dupa Diktat ?!?

  Comentariu de Marian | noiembrie 17, 2016 | Răspunde

  • Mie, personal, USR nu-mi inspira incredere. Nici PSD nu-mi inspira incredere, dar din alte motive. In cazul USR-ului motivul principal este ca acest partid – foarte nou si constituit in mod, poate, neasteptat, dar destul de oportunist as zice eu – nu are nicio ideologie:
   Uniunea Salvaţi România (USR) si aici in engleza. Si de asemenea sunt oameni foarte noi si nu vad de ce trebuie sa am incredere in ei. Pe de alta parte, nu inteleg de ce il sustin pe Dacian Ciolos si nu incearca sa vina cu o propunere proprie pentru functia de premier.

   PMP ar putea sa intre in Parlament, dar la limita sau usor peste. Spun ar putea sa intre, asta inseamna: 5%+/- 2%, cam asa…

   PNL e un partid in constructie. Inca faza de fuziune cu PDL pare a nu se fi terminat. Sigur, el trebuie sa redevina un partid liberal, deci sa poarte stindardul liberalismului in Romania si cooptarea D-lui. Florin Citu cred ca e un pas in acest sens. Dansul a si vorbit ca PNL ar trebui sa sprijine antreprenoriatul autohton. Iar PNL trebuie sa vina cu solutii pentru dezvoltarea economica a tarii. Dar trebuie sa fie solutii realiste. Cand spun „solutii realiste”, ma gandesc antitetic la faptul ca noi, mai intotdeauna, copiem mot-a mot ce fac altii, fara NICIUN FEL de discernamant si incercam sa aplicam cu exactitate la realitatile noastre. Si ar putea sa nu se potriveasca cu ce e in alte parti…

   Sa vedem ce va fi dupa alegeri pentru ca e foarte posibil sa le piarda. Iar daca se va intampla asa ceva, vom vedea ce schimbari vor fi, in special la varf… Pentru ca PNL are nevoie de un lider si de insusirea ideologiei liberale (cand spun asta, ma gandesc la PDl ce a avut si alte componente ideologice, ca sa zic asa, dar si la vechiul PNL, foarte propiat de PSD). Iohannis e Presedinte, Alina Gorghiu e criticata, din cate vad, in media. Un rezultat defavorabil trebuie sa puna problema lidership-ului acestui partid pentru ca Iohannis nu poate fi acel lider, fiind si Presedintele tarii.

   PSD nu-mi inspira incredere, desi multora le inspira incredere. Cred ca postarea de fata arata si un motiv in acest sens. Mai ales ca au un Program cu care vor sa-ti ia ochii, cum se spune, dar destul de nerealist. Dupa parerea mea, e total neconvingator. Cresteri abracadabrante de salarii fara sa se tina cont de productivitatea muncii… Daca pe tine te convinge asa ceva…Dupa aceea ar mai fi declaratii iresponsabile, cum ar fi cele facute de Victor Ponta, care pune sub semnul indoileii ca trebuie sa alocam 2% din PIB pentru Aparare. Adica el vorbeste impotriva hotararilor luate la Summitul NATO de la Varsovia. Asa inteleg. Nu?

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 17, 2016 | Răspunde

   • PSD este un partid corupt pana-n maduva oaselor iar chestia cu lidership-ul este valabila si pentru ei nu doar pentru ” liberali ” . Problema este…pe cine ? ” Solutiile ” PSD …paine si circ caci , doar un cretin isi poate inchipuii ca , dupa ce se vor instala iar in fruntea bucatelor nu vor contnua circul , convinsi fiind ca electoratul isi mesteca in liniste bucatzica de …paine . De fapt ca mai toti ” socialistii ” europeni . Nu vezi si matale ca nenorocitul ala de Hollande este in cadere libera ? Cred c-ar fi d e bun simtz nici s a nu mai incerce sa candideze inca o data pentru a scutii socialistii francezi de o imensa rusine in lupta cu Marnne Le Pen si-al sau Front National . PSD-ul poate insipra incredere unora ce s-au nascut dupa ultima ploaie dar unora ce-au deschis ochii , macar dupa ….13-15 /6/ 1990 aia nu trebuie , chiar nu trebuie sa-si mai faca iluzii in privinta calitatii acestui partid . Parca Nicolae Filimon , avea o carte intitulata ” Ce naste din pisica….” iar PSD-ul s-a nascut nu precum Afrodita , din spumele marii ci , din vechiul PCR , pe structuri PCR , cu fostii membrii PCR pe post d e osatura politica , asta ca sa nu-l mai amintesc pe Ion Iliescu ca-mi face rau la oara asta simpla tastare a numelui ticalosului asta …atat d e longeviv ! Ponta, Ponta vorbeste gura fara el , caci azi doar un nebun , doar un tip fara vreo viziune sau cunostiinta despre politica externa poate sa spuna nonsalant ca n-ar trebui alocate 2% din PIB apararii . Eu vin si plusez : nu 2 ci 4% si-n plus , efectuarea de angajari in armata concomitent cu declararea obligativitatii serviciului militar…c’an Polonia ” tara vecina si pretena ” membra a UE si NATO . Nu uita ca Romania ….nu este cea mai corecta platitoare d e obligatii financiare la bugetul NATO . Alina Gorghiu este criticata pe buna dreptate si daca n-avea proasta inspiratie sa-l coopteze pe Ciolos in PNL ca viitor PM { si ala cat de imbecil sa fie incat sa-si inchipuie ca daca PNL va reusii macar un 30% vor putea face majoritate de asa maniera incat sa-l desemneze pe el PM } …poate scapa doar cu eticheta d e ” poale lungi si minte scurta ” ….asa insa are parte si de criticile despre care vorbeai . Spun unii ca ar fi o catastrofa daca PNL n-ar intra in viitorul parlament nu de alta dar , UDMR-ul nu prea are obiceiul sa faca troc cu perdantii din pornire iar PNL-ul diferit de declaratiile dn.ei Gorghiu { sau Isar } cum ca refuza orice aliantze este inca din pornire un partid perdant . Eu zic ca…poate n-ar fi asa de rau caci in opozitie s-au dovedit INTOTDEAUNA cei mai buni , cu practica stau mai prost . USR nu-mi place { nu din cauza ” doamnelor ” Cossete si Clotillde } ci din cauza mirosului greu ce vine din ” subsolurile ” acestui partid , miros ce aduce al dracului de mult cu ” parfumul ” unguresc pe care-l foloseste Soros numit ” TRANSILVANIA MON AMOUR ” si-n aceste conditii PRU al lui DIaconu {si … Ghita si chiar Ponta zice-se } apare cam pentru toata lumea ca o salvare a Romaniei din ghearele ” tradatorilor d e tara , neam si credintza ortodocsa ” . Problema alora este ca , dupa Vadim ei sunt doar niste copii palide ca partid nationalist , chiar daca le tot face lobby dl.Col.rez. Dogaru . SI-n aceste c onditii , vorba ” aluia ” :” – Eu cu cine votez ” ? Eu…cu nimeni dar altii….altii ce vor face ? Vor proceda ca mine dandu-le politicienilor o portie de ore sexuale in ziua alegerilor ? Chiar nu reusesc sa ma dumiresc ce se vor face mai ales daca in ziua cu pricina vor fi un minim de -15-20 de grade afara si zapada un minim de doi metri ?! Aaaa…am uitat de STS , de dl.Geal.. Remus Opris si de softul ala d e la AEP …. atunci inseamna c a treaba-i rezolvata . Vad ca si-n USA si-n Republica Moldova sunt tot mai multi contestatari ai rezultatelor alegerilor . In USA cel putin am vazut pe un softist ce-a depus marturie in fatza Congresului referitor la victoria lui Bush Jr. de mai ieri alaltaieri 😉 si vad ca pana si despre alegera lui Trump a inceput sa s e vorbeasca pe corelat celor declarate d e softistul ala . O fi oare doar o suparare post factum a alora de-au pierdut si nu stiu s a piarda elegant sau…stiu oamenii ce stiu ?!? Matale cam ce zici ?

    Comentariu de Marian | noiembrie 18, 2016

   • Eu de asta si-ti spun ca PNL pare solutia cea mai buna, cel putin dupa parerea mea, pe care pot sa mi-o schimb: ti-am zis ca mai e pana la alegeri. Mai ales ca scena politica trebuie echilibrata si cu PSD vor vota multi. Iar in PNL parca simt un aer de transformare in bine.

    Nu confunda SUA cu Rep. Moldova. In Rep. Moldova dupa cum am inteles eu s-a si produs o frauda. Acuma sa vedem ce se va mai intampla acolo.

    In SUA, oricat ar dori unii s-o intoarca si s-o suceasca lucrurile sunt clare: a castigat Trump.

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 18, 2016

 3. Motane…acu’ pe bune , catre ce partid iti indrepti ….dragostea ???? Fi amabil si spune-mi si mie nu de alta dar…..s-o stiu si eu !

  Comentariu de Marian | noiembrie 17, 2016 | Răspunde

  • Stai ca mai e pana la alegeri… PNL ar parea varianta cea mai buna, dupa parerea mea. Vad ca sunt acolo economisti care incep sa se gandeasca serios la cum merg lucrurile in tara asta, de ce nu merg bine si ce ar trebui facut. Ma gandesc si la Dl. Citu, si la Dl. Isar. Gandeste-te ca Lucian Isar a criticat cu vehementa politicile BNR si ale lui Isarescu. Florin Citu a aratat exact ca aceste politici monetare, duse in trecut, au fost pro ciclice si au agravat Criza din 2008. Eu vad un pas inainte, pe cand la PSD ce vad: ce bine era pe vremea lui Vacaroiu! La PNL vad ca se infiripa o anumita conceptie, noua, despre cum trebuie sa mearga lucrurile in economie – e deja un stil, o maniera moderna de a gandi. La PSD – bun, sa nu spun ca nu s-ar fi schimbat nimic – intreb: s-a schimbat ceva? Ca nu prea se vede. Si, daca te uiti si in Europa, spre exemplu in Franta: socialistii, Hollande au convis cumva? Matteo Renzi, in Italia, cu al sau Partid Democrat (cel din Italia, evident)?

   Si, oricum, cel putin din ce aud eu ca spun sondajele, PSD ar castiga detasat alegerile – de aceea ar fi bine sa se mai echilibreze scena politica. De aceea un procent mai bun pentru PNL n-ar strica.

   Va fi o lupta si in zona partidelor mici: PRU si ALDE vor marsa spre PSD. PMP – neclar (cel putin pana acum) dupa parerea mea insa din atitudinea politica a lui Robert Turcescu s-ar plasa in opozitie fata de PSD. Alianta Noastra Romania a lui Marian Munteanu si USR par a fi mai apropiate de PNL. Acuma sa vedem care va fi rezultatul alegerilor. Avem o crestere, ca numar, a partidelor nationaliste si aici cred ca si Iohannis joaca un rol. Insa obtin procentul mic si e de remarcat ca nici Partidul Romania Mare nu obtinuse, de reula, procente mari la alegeri – exceptiile confirma regula. Evident, partidlele mici au importanta lor pentru ca pot contribui in diverse aliante dupa alegeri, dar pot pune si conditii.

   Si eu cred ca trebuie incercat sa scadem pragul electoral… Poate ar fi mai bine.

   Dar, ca sa reiau ce am spus mai sus, n-ar strica ca PNL sa iasa cat mai bine din alegeri, daca nu le poate castiga. Ar fi mai bine sa castige PNL, dar sa si imprime o viziune noua, moderna economiei, sa faca reformele necesare stopate de atata vreme, sa vina si cu o viziune realista, cum aratam ceva mai sus. Dar daca va castiga detasat PSD, un PNL cu un procentaj scazut inseamna o Opozitie slaba si un dezechilibru politic evident. De asemenea, inseamna implicit si o izolare a Presedintelui Iohannis. Si mai inseamna riscul unei politici ce se ne indeparteze de Europa si SUA, favorabila Rusiei, Turciei si nu cred ca e de dorit asa ceva.

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 17, 2016 | Răspunde

   • In Italia Matteo Renzzi este foarte aproape de-o suspendare daca nu ma-nsel . Daca va castiga detasat PSD cu ALDE , evident cu PRU la remorca si nu-i vor mai coopta pe UDMR-isti { desi ma cam indoesc d e acest fapt caci….FARA UDMR ROMANIA NU POATE FI FURATA SUFICIENT !!! } eu unul…voi fi multumit insa , asta nu-mi va schimba gandul de-a-mi cumpara niscai ” stimulente ” pentru partida de sex oral pe care le-o voi da javrelor astea mancatoare de ….Lokum !!! Nu-mi fac griji pentru ANR si USR caci madamme Gorghiu { oare nu si-a schimbat numele in Isar ? } spunea in clar ca , ” nu-si doreste aliante preelectorale ” iar USR-ul lui Nicusor Dan asisderea . Sa ” scadem pragul electoral „…oare n-ar fi mai bine sa-l crestem la…minim 10-15 % caci in acest fel vom fi siguri ca nici alde Turcescu si nici Marian Munteanu sau vreun Hunor nu vor mai pupa Parlamentul . Aaa , sigur ca da , unul doi acolo de la UDMR sau tot asa d e la … ” nationalitati ” inclusiv rromii asa de samantza , treaca mearga dar , atat !!! Sa nu uit : daca la BNR va venii Isar Lucian , conform dorintzei sale sustinuta si d e sotia sa iubita ….dupa modelul dn.ei Saftoiu { alta javra politicianista si ahtiata dupa putere } poate ca vor fi oarece confuzii caci , asemanarea cu numele predecesorului…Isar , Isarescu …este mult prea evidenta .

    Comentariu de Marian | noiembrie 18, 2016

   • Sa stii ca Lucian Isar a declarat ca nu doreste sa devina Guvernatorul BNR.

    Pragul electoral trebuie scazut, cred ca trebuie revenit la 3% pentru ca un numar mare de cetateni nu se simt reprezentati.

    Ei, ai vazut, nici in Italia nu inspira incredere aceasta Stanga.

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 18, 2016

   • Omule , ai inebunit ? Pai italienii au mai fost condusi de catre ” stanga ” si…s-au chinuit altii sa dreaga busuiocul o gramada d e timp . Ai uitat ca unna gellatto costa la un anume moment …100.000 de Lire …italiene si nu avea in componentza nici aur si nici macar diamante ?

    Comentariu de Marian | noiembrie 18, 2016

   • Si cand le era mai bine? Cand costa 100.000 de lire italiene sau acum? 😉

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 18, 2016

   • PRIETENE …INCLUSIV EU VOI DECLARA ORICAND , CA NU-MI DORESC SA DEVIN GUVERNATORUL B.N.R INSA , DACA TARA Mi-O CERE 😉 …..

    Comentariu de Marian | noiembrie 18, 2016

   • Ei, sa nu-i facem procese de intentie. Insa eu stau si ma intreb: de ce se interpreteaza asa? Pentru ce? Pentru ca l-a criticat pe Isarescu? Chiar asa, Isarescu nici macar o critica nu poate sa suporte? Sau doare pentru ca a avut dreptate? 🙂 Cred ca e vorba de ultima varianta: doare pentru ca a avut dreptate! 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 18, 2016

   • Citeste articolul din Ziarul Financiar, pus in postare, sa vezi cum Vacaroiu si Florin Georgescu ii faceau o banca lui Sorin Ovidiu Vantu! Citeste, sa vezi cum tremura Cinteza in fata lui SOV…

    De ce sa nu vina o alta echipa la BNR? O echipa mai tanara, desigur. Formata din oameni competenti. Poate chiar mult mai competenti decat cei care au fost inainte si decat actualii, care, de fapt, tot aceia dinainte sunt. Pentru ca cel putin de 25 de ani sunt cam aceiasi oameni care ne conduc… Iar daca vine cineva si incepe sa faca o critica serioasa, justificata, imediat apar din cei care sa zica: „Aaa, urmareste sa-i ia locul lui…” sau „Urmareste si asta vreo functie…”. Cum apare cineva sa-i critice, serios si indreptatit, cum apar in jur „binevoitori”, ca niste anticorpi ai sistemului de la noi, ca sa-i anihileze. Iara altii se eternizeaza in functiile in care stau de ani si ani de zile!! Nu ca treaba ar merge mai bine. Dimpotriva!

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 18, 2016

   • Nu omule chiar n-am d e gand sa-i fac proces d e intentie { dar oare n-o fi si-adevarat ? } si , daca-ti aduci bine aminte eu si Radu Humor am laudat gestul sau , acela de-a da la o parte ” corola d e lumini ” ce-l acoperea pe Guvernatorul BNR de-ataia ani incoace !

    Comentariu de Marian | noiembrie 18, 2016

   • Pe vremea cand o inghetata costa 10.000 de lire erau greve din doua in doua ore in Italia iar cabinetele s e succedau atat de rapid incat aveai impresia ca-s ciorapi ! Insa , de ce uiti ca-n afara de banii pe care-i obtineau d e la americani …alta sursa d e venituri nu aveau decat…cel mult munca la Fiat , sau Alfa Romeo si ceea ce e xportau aia de-acolo si…sa nu uitam turismul care n-a avut nevoie NICIODATA de vreo reclama pentru a aduce milioane d e insi sa vada MINUNATIILE Italiei . Acum, o duc relativ bine caci , pana in prezent NIMENI din UE sau CE sau FMI sau Banca Mondiala nu i-a luat pe macaronari in betze : atat ar mai lipsi un…Italexit !!!

    Comentariu de Marian | noiembrie 18, 2016

   • Prin moneda slaba se stimulau exporturile italienesti. Italia mai avea si o industrie textila solida si de buna calitate, din ce stiu eu, in Nord.

    Acum nu o duc bine si nici macar relativ bine. Pentru ca nu s-a demonstrat ca o moneda puternica, cum este euro, se potriveste Italiei si oricum Italia are cultura unei monede slabe. Datoria guvernamentala a Italiei e foarte mare, contractand aceste datorii inca din anii ’70. Si rata somajului in Italia e mare de tot. Si, da, i-a luat si pe ei in bete!!

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 18, 2016

   • N-ai inteles sau te faci chinez ??? 😡 Pai cine dracu a zis ca n-ar trebuii ca ” cineva ” sa-si arunce un ochi si pe la BNR sau ca bashtanii de-acolo n-ar trebuii schimbati ? Iar SOV si Cinteza Mircea…ma cam indoiesc ca un medic de anvergura lui Mircea Cinteza ar fi tremurat vreodata inaintea unui…tiriplic precum SOV ….indiferent ce reprezenta ala pe-atunci caci , oameni d e genul lui Mircea Cinteza au …ceea ce se numeste d e regula ORGOLIUl CALITATII SALE care , nu le permite sa se aplece precum plopii lui Eminescu in fatza ….VANTULUI .

    Comentariu de Marian | noiembrie 18, 2016

   • Nu vrei s a crezi ca n-avem ” un stat care sa nu controleze situatia asta „…pai c e mai controleaza Statul Roman Motane …. sa-ti traiasca familia matale ????

    Comentariu de Marian | noiembrie 18, 2016

  • Cand a fost Ponta premier bugetul, majoritar, era alocat ministerului Muncii si Protectiei Sociale. Tu nu vezi ca in tara asta nu se mai fac drumuri, nu se modernizeaza infrastructura? Trebuie sa-ti spun ca nu sunt de acord cu Traian Basescu care afirma ca nu poti sa pui infrastructura inaintea scolilor si spitalelor si spun ca INFRASTRUCTURA TREBUIE PUSA INAINTEA SCOLILOR SI SPITALELOR pentru ca noi nu mai avem motoare economice de crestere, iar motorul asta de crestere, care a fost principalul si care a dat rezultate viabile, acum e foarte gripat. Si atunci de unde bani pentru scoli si spitale? Ai vazut la Donald Trump: infrastructura e pusa pe primul plan si sa stii ca are dreptate. Nu scolile si spitalele, care depind de motoarele de crestere economica. Si se vede ca punand accent pe scoli si spitale avem cresteri foarte mici, lucrurile merg anemic in economie. Nu spun ca scolile si spitalele ar trebui neglijate, dar nu puse pe primul loc, in prim-planul preocuparilor. Ci identificarea motoarelor de crestere economica si care pot absorbi si destula forta de munca spre a combate atat somajul cat si cel de lunga durata, dar a atrage si pe cei care au iesit din somaj, nu si-au gasit loc de munca si au renuntat sa mai caute un loc de munca.

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 17, 2016 | Răspunde

   • Nu Motane NU !!! Nu exista prioritati ci chestiuni concomitente caci , pana vor face astia de la CNADR vreun metru de sosea …ramanem si cu 99% analfabeti si fara medici !!! Ce dracu frate , ai vazut matale vreo guvernare ca sa se fi putut lauda c-ar fi incheiat macar 100 de Km. de…sosea , nu mai zic autostrada ??? Aia la care taia Ponta de zor la panglici…aia parca s-a surpat deja iar altele n-am prea vazut nici macar inaugurate , darmite facute cap coada , chiar daca dl. Ministru al Transporturilor dl. Rus statea noapte de noapte si …gandea la masterplan . Lasa-l pe Trump caci , daca Romania ar avea macar 10% din drumurile pe care le are America … ar venii sa produca la noi si Rolce Royce si BMW ! Trump mosteneste infrastructura cladita in zeci de ani de catre altii iar noi…mostenim….” greaua mostenire ” caci intotdeauna , impostorii astia politici vor trebuii sa gaseasca tapi ispasitori pentru nerealizarile lor 😡 . Omule , eu am fost de vreo cinci sau sase ori somer , si-ti spun cu mana pe inima ca daca eram cu macar vreo…douazeci de ani mai tanar ma duceam, sa spal WC-urile alora din Germania iar salariul pe care l-asi fi obtinut din aceasta activitate ar fi depasit cu mult salariul unui medic cu un minim de douazeci de ani vechime in meserie , decat sa fi ramas aici si sa accept salariul pe care-l ofera unii dintre angajatorii din Romania …de fapt majoritatea . Iar Ciolos , Guvernul Ciolos se da de ceasul mortii ca astia din PSD au venit cu propunerea d e marire a unora dintre salarii si pensiilor mai mici de 1000 de lei cu doar cateva saptamani inainte d e alegri iar boul ala de Johannis pune botu’ la tampeniile astora si dupa asta , mai au si pretentii sa-i acorde cineva incredere si deci , voturi ! Despre ce fel de :” identificare :” vorbesti prietene , despre c e fel d e ” motoare de crestere economica :” vorbesti ? Mai sti dumneata ca in Romania ar mai exista asa ceva ? Spunele-o si astora din guvernul Ciolos desii , merg la pariu ca nu te vor crede 😀 !

    Comentariu de Marian | noiembrie 18, 2016

   • NU, Marian, NU!! 🙂 😆 Mai, da’ patetic ai mai ajuns! 🙂 😛

    Pai, nu, pentru ca e o greseala ceea ce spui. E o greseala aproape fatala din cauza unei conceptii etatiste, pe care nu doar Basescu o are inradacinata in forul sau interior. „Drumul spre iad e pavat cu bune intentii”, spunea un clasic si bine spunea. Asta si inseamna sa pui Invatamantul si Sanatatea inaintea Infrastructurii – bune intentii. Ca aceste bune intentii vor contribui la dezvoltarea tarii, la o crestere economica sanatoasa si pe termen lung si ca vor ranforsa economia, e doar o frumoasa minciuna. Spusa cu un patetism deosebit, desigur.

    Parerea mea (si cred ca nu doar a mea) este ca aceaste cresteri de salarii din sectorul de stat sunt nesustenabile. Cresterea economica e pe consum, cresterile de salarii s-au facut in an electoral, cand, de regula, „se da”, fara nicio ratiune economica. O astfel de crestere economica fragilizeaza economia, in special intr-un context economico-politic complicat si neclar cum e cel actual. Iar in fata unei eventuale crize, economia incepe sa fie vulnerabila.

    Eu n-am zis insa sa se neglijeze Invatamantul si Sanatatea. Sunt salarii mici? Si in alte sectoare de activitate sunt salarii mici. Maririle astea de salarii la stat n-au legatura ca sunt salarii mici, ci cu populismul electoral.

    Profesorii, medicii, vor salarii ca-n Germania, Franta, in general ca-n mirificul Occident, dar noi n-avem productivitatea muncii din aceste tari. Iar maririle de salarii care s-au facut la noi nu au dus nici la cresterea calitatii invatamantului sau a actului medical, nu mai vorbesc de conditiile proaste din spitalele de la noi – din pacate, o realitate, desigur, trista -, dar aici e vorba de infrastructura si nici n-au putut opri plecarea medicilor sau a profesorilor in alte parti, prin Occident sau SUA. Deci populismul asta a condus, in cele din urma, tot catre saracie si insatisfactii – e unul din motivele pentru care si spuneam ca e o frumoasa minciuna (ca sa reiau o expresie a Sf. Ioan Gura de Aur, spusa in alt context, desigur).

    „pana vor face astia de la CNADR vreun metru de sosea …ramanem si cu 99% analfabeti si fara medici !!! „- eu nu vreau sa cred ca avem un Stat ce nu poate controla situatia asta. Intr-adevar, sunt semne de intrebare (si inca serioase) asupra a ceea ce face si ce se intampla la CNADNR. Dar asta nu inseamna ca nu se poate rezolva problema. Eu asa vreau sa cred. Altminteri, daca mergem pe varianta populismului descris mai sus nu vom avea nici drumuri, nici infrastructura, nici medici si nici profesori pentru ca vor pleca – si pe buna dreptate – spre alte zari mai luminoase!

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 18, 2016

  • Ciolos nu-mi inspira incredere iar despre guvernul de tehnocrati am mai vorbit. N-au rezultate deosebite, n-au excelat nici in atragerea de fonduri europene (aici dau dreptate PSD-ului) si unii cauta o forma de pozitionare politica antiPSD. Nici n-aveau cum sa dea rezultate deosebite cum poate se asteptau unii. Eu ma asteptam la un fiasco. Platforma Romania 100 a lui Ciolos mi se pare depasita si plina de generalitati plictisitoare. Mi se pare depasita pentru ca reia concepte si clisee vechi. Iar problemele mari ale Romaniei nu se reduc doar la coruptie. El cu asta incepe si atunci stau si ma intreb: ce viziune are? Una politieneasca? Una in care sa predomine aspectul politienesc? Pe locul 4 e: „Susțin o Românie în care fiecare muncește și este plătit cinstit” si de abia pe locul 5, in viziunea dumenealui, este: „Susțin o Românie fără sărăcie”. De ce? Pe primul loc e aspectul politienesc – uite-te si tu.

   Guvernul de tehnocrati a fost, dupa parerea mea, un experminet nereusit. Iohannis e naiv daca crede ca romanii se vor da in vant dupa PNL pentru Ciolos, omul pe care l-a ales el (a facut o astfel de declaratie, ceva de genul ca ra fi bun pentru ca el l-a ales). El incearca sa-l impuna PNL-ului, dar nu cred ca e o solutie buna. Incearca sa construiasca o platforma in jurul lui Ciolos, care va fi – cel putin asa se pare acum – un alt fiasco! Eu de asta spun ca PNL trebuie sa treaca printr-un proces de „coacere” si sa se gaseasca acolo lideri cu viziune pentru ca varianta cu Iohannis care conduce partidul prin Ciolos nu mi se pare fezabila. Mai ales ca Ciolos nu provine (ma insel oare?) din PNL. S-a vazut si la alegerile locale, cand tot de la Cotroceni a venit ideea cu Marian Munteanu, ce a iesit si ce fiasco total a fost in Bucuresti! Se vad si procentele actuale anemice ale PNL din sondajele de opinie.

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 17, 2016 | Răspunde

   • Guvernul tehnocrat Ciolos nu poate inspira nimanui incredere caci , la un an d e guvernare s-a dovedit ca , au fost pusi doar ca o piedica in calea oricarei dezvoltari a Romaniei iar romanii , chiar si morti de bautura au inteles asta chiar inainte de inplinirea unui an d e guvernare tehnocrata . Se lauda cu cea mai mare crestere economica din UE ? Pai pana si aia de stau pe margine a santzului sau prin canalele di sectorul 7 al Bucurestiului pana si aia stiu ca trei sferturi din aceasta cerstere economica , este produsa , este datorata multinationalelor , concernelor multinationale care insa…isi repatriaza profitul iar noi romanii , ramanem cu statistica de parca asta ar tine d e foame sau de frig cuiva !!! ” Sustin o Romanie fara saracie ” 😡 !!! Ar fi de ras dar este d e plans caci…n-avea decat sa dea inca din vara dupa protestele alora de la Cartel Alfa sau SLRI o OUG prin care salariile si pensiile sa fie marite cu…cateva procente iar azi…era sigur ca va fi reales PM chiar daca Parlamentul format { Doamne fereste } doar din PSD , ALDE , PRU si…care-o mai fi s-ar pune si-n cur si-n cap .

    Comentariu de Marian | noiembrie 18, 2016

   • Este vorba de o crestere economica pe consum care, prin definitie, inseamna ca nu tine cont de productivitatea muncii.

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 18, 2016

  • Abordarea asta nationalista, de exemplu:
   http://www.mediafax.ro/politic/guvernul-a-discutat-in-ultima-sedinta-noi-conditii-pentru-cumintenia-pamantului-15975130
   pare ca se trage de la Iohannis, „Cumintenia Pamantului” are valoare de simbol in acest sens. N-au convins nici cu asta.

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 17, 2016 | Răspunde

   • Motane , chestia aia ” Cumintenia Pamantului „…aia nu era in tara deja ? Aia …nu era deja inscrisa in Patrimoniul National ? Pai si-atunci pentru c e mama dracului a mai fost necesar tot circul ala din vara ? Oare asta n-o insemna { c-asa sunt eu un adept al teoriei conspirationiste si vad conspiratii peste tot…zic eu pe buna dreptate 😡 } ca , acolo a fost vorba despre o operatiune d e albire a unor bani murdari sau plata „cuiva ” pentru ….” ceva ” ???? Intreb nu dau cu parul …. Si-ti mai zic ceva prietene : daca intrebi pe ulitzele satului Hobita din Gorj , pe oricine gasesti in drum stand la carciuma cu cincizeaca in fatza sau pe santz la sopart semintze de floare , care-s cinci lucrari ale lui Brancusi , SA-TI NUMEASCA CELE MAI IMPORTANTE …CELE MAI SCUMPE , CELE MAI CUNOSCUTE PE PLAN MONDIAL CINCI LUCRARI ALE LUI BRANCUSI , mergi la pariu ca nu vei gasii cinci insi care sa-ti enumere aceste lucrari ??? ” Cumintenia Pamantului ” ca tot s-a facut tam-tam pe subiect si probabili ” Masa tacerii ” unde a avut boul teutonic proasta inspiratie sa se aseze pe unul dintre scaune { conform bunei idei teutonice ca , daca’s scaune trebuie musai sa stea pe ele } si sa…mediteze cu presa ahtiata sa-l pozeze pentru a arata posteritatii ce HAL d e Presedinte avem !!! Daca vrei…nu la Hobitza ,ca pe aia i-a lasat Brancusi ” saraci si prosti „iar cand s-a intors …..i-a gasit ” si mai saraci si…si mai prosti ” dar chiar in Bucuresti , Cluj , Timisoara sau Iasi { ca-s centre universitare } nu cred ca vei gasii multi insi care sa-ti spuna numele unor lucrari de-ale lui Brancusi…exceptand fireste cele enumerate mai sus . Merg la pariu ca nici macar alde Ciolos nu va fi in stare s a faca asta !!! Eu , un bucurestean amarat , un mahalagiu din Berceni { nascut pe Sebastian coltz cu calea Rahovei } , eu un pensionar cu….” patru ani de scoala ” , trezit din somn cu alarma d e lupta si tot voi fi in masura sa-ti fac o enumerare a pieselor sculptate d e Brancusi , numind minim sase , in afara alora , dar astia de azi vor raspunde invariabil : „- Nu-s d e p’aci , abia m-am mutat si chiar nu cunosc , intrebati la masina aia d e Politie 😕 😀 XD ” iar politistii din masina , crezand ca vrei sa faci garagatza de ei….sa vezi c e Proces Verbal de Contraventie iti vor dresa … mama , mama !!! Dac-ar fi trait WC Tudor , sa te tii ce DERO ar fi facut azi pe tema asta XD XD XD .

    Comentariu de Marian | noiembrie 18, 2016

   • Daca e vorba de operatiunea de albire a unor bani murdari – in privinta asta Justitia ar trebui sa stabileasca daca… Insa ideea nationalista e reliefata destul de clar, gandindu-ne si la acel „brancusiealmeu”…

    Nu e necesar sa stii tot catalogul operelor lui Brancusi. Sigur, sunt oameni de specialitate care se ocupa cu asta, critici de arta. Dar, in general vorbind, referindu-ne la omul simplu, din popor, nu trebuie sa stie neaparat catalogul intreg al operelor maestrului si sa-o recite pe dinafara.

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 18, 2016

 4. Omule , prietene…amice ….mon cher Chat Botte las-o dracului in colo d e treaba ! Vii cu texte d’astea ??? Ma-nbolnavesc d e nervii din cap doar cand aud d e chestia cu ” justitia ar trebui s a stabileasca daca „… AI UITAT CA JUSTITIA-I OARBA OMULE ???? 😡

  Comentariu de Marian | noiembrie 18, 2016 | Răspunde

  • Asa… oricine poate banui orice si sa faca tot felul de supozitii.

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 18, 2016 | Răspunde

 5. Prietene , ma retrag sa bag la jgheab si sa ma pregatesc spiritual pentru maine la biserica asa incat , iti urez sa ai parte d e un week-end cat mai placut cu putintza iar maine dimineata , s a nu te trezesti cu trupele rusesti ca si-au parcat tancurile la usa dumitale … in lipsa mult promiselor parcari 😀 !

  Comentariu de Marian | noiembrie 18, 2016 | Răspunde

 6. […] si pe vremea comunismului, adus in fata dupa si dandu-i-se un acces larg la resursele statului. SOV a fost un om in fata caruia tremurau multi dintre potentatii acelor zile… A fost un om caruia Radu Timofte, fostul sef al SRI, ii punea informatii economice de prima […]

  Pingback de Un interesant editorial despre DNA si lupta anticoruptie… « Motanul Incaltat | februarie 22, 2017 | Răspunde

 7. […] de moneda (lucru restrictionat si chiar interzis in unele tari) – eu atrageam atentia in aceasta postare asupra inflatiei de aproape 300% de la inceputul anilor ’90. Pentru ca metoda asta conduce la […]

  Pingback de Despre cresterea salariului minim… « Motanul Incaltat | aprilie 18, 2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: