Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Donald Trump – Presedinte! Victorie stralucita a republicanilor!

Iata ca previziunea pe care am facut-o in postarea precedenta s-a indeplinit! Donald Trump a castigat detasat alegerile prezidentiale din SUA. Rezultatele alegerilor le puteti vedea aici. Trebuie spus ca este o victorie stralucita si pe care putini au prevazut-o a republicanilor care pastreaza controlul in Camera Reprezentantilor si Senat si, mai mult decat probabil, vor avea majoritate si la Curtea Suprema, din cate inteleg! De aici rezulta ca vom avea, in persoana D-lui. Trump, un Presedinte al SUA foarte puternic!

Pe langa ceea ce am spus in postarea precedenta, mai trebuie adaugat ca Dl. Trump s-a dovedit a fi foarte competitiv. A purtat campania electorala in forta si a condus-o asa pana la sfarsit. Nu trebuie sa ne mire prea mult victoria sa, desi multi l-au considerat neserios sau drept un „mascarici”. Etichetari nedrepte! Eu spuneam in postarea precedenta: „Dupa parerea mea, Donald Trump nu e ceea ce pare, n-a fost niciodata. Eu cred ca stie foarte bine ce are de facut” si iata, ca dovada, ca a castigat alegerile (289-218) detasat!! Trump, in discursurile sale electorale a tintit problemele interne ale Americii, mai ales cele economice si a cautat sa puncteze solutiile pe care le are in vedere. Hillary a fost destul de slaba la capitolul asta. El a pus accentul pe protejarea intereselor economice americane, lucru care nu se putea sa nu-i aduca simpatie din partea populatiei. De asemenea, un alt factor important este contractia clasei mijlocii in America cu vreo 10%, daca am inteles eu bine. A fost o grava greseala faptul ca, in campanie, adversarii au cautat sa arate cat de „odios” ar fi Trump in ceea ce priveste relatiile sale cu femeile – v. si aici la comentarii. Si e foarte posibil ca lucrul acesta sa fi contribuit la cresterea simpatiei populatiei fata de Dl. Trump, care nu s-a lasat nicidecum intimidat. El a cautat, in campania electorala ce tocmai a trecut, sa schiteze solutii la problemele cu care se confrunta America – musulmanii (celebrul „ban muslims) si imigratia ilegala (celebrul zid de la granita cu Mexic) care, de multe ori, nu aduce ceva bun Americii (trafic de droguri, criminalitate etc). Insa sa nu uitam ca America a fost supusa, in timpul mandatului actualului Presedinte, Dl. Obama, la sangeroase atentate teroriste, iar starea de insecuritate in randul populatiei a crescut foarte mult! A lasat in plan secund problema avorturilor spunand ca lasa decizia la latitudinea statelor si a facut foarte bine deoarece a cautat sa arate moderatie intr-o chestiune sensibila. A avut mesaje electorale deosebit de bune, bine tintite: „Let’s make America great again!”, „America, first!”.

Trebuie spus ca a avut o campanie foarte bine condusa. La votul popular s-a descurcat foarte bine – 47,5%, cu putin sub D-na. Clinton care a obtinut 47, 7%. Deci, practic, la egalitate.

Dl. Trump a castigat in swing-state precum Ohio sau Florida. Cursa in Florida a fost pasionanta. Am stat pana la 5 dimineata urmarind intrecerea pe CNN. Au fost rasturnari dramatice de situatie dar, pana la urma, Donald Trump s-a impus prin voturile conservatorilor din nordul statului.

As dori sa laud CNN – au prezentat foarte profesionist stirile si au facut previziuni foarte bune. Intreaga echipa care a prezentat desfasurarea scrutinului electoral a fost la inaltime!! Un sincer: Bravo!! Pe cand si la noi o asemenea televiziune?

In ceea ce priveste politica externa pe Dl. Trump il asteapta cateva dosare grele, de exemplu:

– relatiile cu Rusia si legat de aceasta, desigur, Ucraina, Crimeea,

– Orientul Mijlociu – lumea musulamana, Siria,

– China,

– problema Coreei de Nord si legat de aceasta Coreea de Sud, Japonia si China.

In ceea ce priveste NATO, el a avut dreptate pentru ca toate statele membre trebuie sa-si respecte obligatiile de a contribui la bugetul de Aparare propriu (2% din PIB), conform cu cele convenite la Summitul NATO de la Varsovia. Evident, lucrurile se vor discuta. Insa problema dateaza de mult, chiar Obama, daca nu ma insel, a pus-o mai demult in discutie.

In privinta relatiilor cu Rusia s-a speculat ca va ceda in fata rusilor pornind de la declaratia sa ca are in vedere un deal cu Putin. Totusi, astfel de speculatii sunt usor pripite pentru ca nu stim ce deal are in vedere. Dupa parerea mea, nu exista un temei ca sa ne temem ca Trump  va duce o politica de cedare in fata pretentiilor Kremlinului care, in opinia mea, ar trebui sa fie mai atent la acel: „Let’s make America great again!”. Mie mi se pare ca Dl. Trump va fi un Presedinte mai puternic decat Dl. Obama. Iar daca Kremlinul isi imagineaza ca are de a face cu un mascarici, sa ia aminte bine ca se insala!

Donald Trump - Presedintele USA

Donald Trump – Presedintele USA

O detensionare a relatiilor ruso-americane ar fi de dorit, dar lucrul acesta vine in contradictie cu doctrina Putin, care doreste sa redea Rusiei statutul de Mare Putere, cu influenta mare in Europa si cu eventuale tari-colonii, pentru ca sub Rusia nu vor fi niciodata libere si nici democratice. Or, lucrul acesta este inacceptabil pentru SUA. Departe de SUA ca va lasa Europa in mana rusilor sau ca va lasa Europa de Est in mana rusilor. Daca rusii cred asta, se iluzioneaza.

Insa Trump va avea o alta abordare in Siria. Situatia actuala e complicata si SUA a pierdut teren cu actuala Administratie de la Casa Alba. Bashar al-Assad nu a putut fi indepartat de la Putere. ISIS e inca prezenta atat in Siria cat si in Irak. ISIS e un pericol mortal pentru SUA, Europa, dar si pentru Rusia. Distrugerea extremismului musulman va fi, cred, o prioritate pentru Dl. Trump. Pentru ca numai asa se poate ajunge la o solutie politica in Siria. Se pare ca a fost o greseala de abordare scoaterea lui Bashar al-Assad de la Putere printr-o „revolutie” pornita din interior. Trebuie gasita o cale politica de democratizare a Siriei, mult mai greu de gasit acum datorita violentelor inimaginabile petrecute acolo. SUA va cauta sa stabilizeze Irakul si sa elimine total extermismul musulman intruchipat de ISIS.

In privinta relatiilor cu Iranul, Trump cred ca va purcede la negocieri. Avem un Tratat semnat, sub actuala Administratie de la Casa Alba. Trump va dori mai mult: acces la informatii despre Coreea de Nord. In rest, vom mai vedea.

Trebuie evitata pe cat posibil indepartarea regimului nord-coreean printr-un razboi atomic. In acest sens, Trump va incepe tratative cu China, care e legata economic de SUA si beneficiaza de pe urma acestei relatii economice. O interventie militara a Chinei in Coreea de Nord nu este exclusa. Situatia e deja foarte tensionata in zona. Greu de spus acum daca se poate ajunge la o intelegere cu dictatorul nord-coreean… Adica schimbare pe cale pasnica a puterii de la Phenian…

Relatiile cu China vor fi interesante! S-ar putea ca SUA sa-i administreze Chinei o pilula amara – v. declaratiile lui Trump din campanie despre industria otelului subminata de dumpingul chinez. De asemenea, in domeniul tehnologiilor inalte, China a beneficiat de tehnologia americana. A practicat furtul de tehnologie si clonarea unor produse si nu numai. Condamnabil sau nu, lucrul acesta face sa scada competitivitatea pe piata mondiala. Prin politica lui Trump, China ar putea fi fortata sa devina mai competitiva, nu doar prin dumping… Medicamentele nu au intotdeauna un gust dulce… De asemenea, Trump e in postura sa puna conditii, spre exemplu in legatura cu regimul din Coreea de Nord…

Ingrijorarile cu privire la reducerea prezentei militare in Europa, cu precadere in Europa de Est, nu cred ca au temei. Pe mine ma frapeaza cum analisti de prestigiu de la noi au vazut in negru victoria lui Trump spre Casa Alba. Istoric vorbind, nu avem niciun temei sa privim lucrurile pesimist. Presedintii republicani nu au lasat Europa de izbeliste in fata Rusiei. Este de ramarcat ca Libertatea a fost adusa in Europa de Est cand la Casa Alba a fost o Adminstratie republicana. Tara noastra a avut prieteni in persoana fostului Presedinte American, Dl. George W. Bush (pe vremea carui am intrat in NATO!) sau a fostului Secretar de Stat, D-na. Condoleezza Rice. Decizia amplasarii Scutului Antiracheta a fost luata pe vremea lui George W. Bush. Din cate inteleg, nici D-na. Rice nu l-a sustinut pe Dl. Trump. Trebuie spus, legat de acest spect, ca o parte din republicani nu l-au sustinut si, cu toate acestea, Dl. Trump a repurtat o victorie memorabila! Revenind la ceea ce aratam mai sus, nu cred ca trebuie sa ne ingrijoram. Cel putin nu prea tare, deoarece motivele de ingrijorare nu pot fi totusi neglijate. Dar de aici si pana la a a privi totul in negru e o mare diferenta!

Din declaratiile D-lui. Obama si ale D-nei. Clinton puteti citi aici. De remarcat apelul la unitate si reconciliere nationala facut de Dl. Trump.

Bursele au reactionat in scadere la vestea victoriei D-lui. Trump. Pietele se vor calma pana la urma.

Despre aceste alegeri – aici, aici, precum si aici si aici.

Desigur, vom vedea ce se va intampla si asteptam pozitiile politice ale D-lui. Trump.

noiembrie 9, 2016 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 comentarii »

 1. Gresesti Motane ! Gresesti atunci cand spui ca ,”s-ar putea sa-i administreze Chnei o pilula amara ” caci , asa cum bine sti , China ai poate administra la randul ei o… ” pilula amara ” tipului de la Casa Alba , chiar inainte d e 20 Ianuarie daca vor neaaparat sau daca ala incearca s-o faca p’al dracu’ ! Pai daca chinezii isi revendica doar bondurile ….ai cam lasa pe americani mai cu popoul gol decat au facut ” Lehmann Brother ” la vremea lor . Iar comunitatea araba , sa nu uitatm ca majoritatea porturilor USA sau in orce caz cele mai multe si mai importante sunt sub ” patronaj ” arab . Despre c e fel d e reconciliere nationala poate vorbi dl. Trump cand…deja au inceput protestele pe strazile americane ? Spun unii ca…acestia sunt aia ” sponsorizati ” d e catre Soros dar eu cred ca mai degraba sunt cei ce-si doreau mai degraba o ” Hillary Care ” adica o continuare a politicii dusa de Obama politica care , s-a vazut cat de dezastruoasa a fost pentru America , acea America care are la baza sa , munca asidua inainte de orice si…credinta ca datorita muncii poti invinge , poti reusii in viata , iti poti traii ” visul american ” . In afara acelor asigurari de sanatate acesta „CARE ” a si obisnuit oamenii s a stea la mana ajutoarelor de stat care asa cum bine sti sunt destul de consistente pentru acei insi ce nu mai au locuri d e munca sau…chiar pentru cei ce n-au muncit nici o zi in viata lor si care ajutoare , sunt platite…de aia ce mai au inca un loc d e munca , aia care au fost cinstiti { nu c-ar fi avut incotro } si si-au platit impozitele cu sfintenie pentru ca….Mr. Obama s a dea negrilor si spaniolilor bani pe moca . Mai ramane chestia cu Israelul pe care chiar nu cred ca ala va atinge cineva din cel putin doua motive : 1] America-i condusa de catre milionari , d e catre afaceristi israelieni iar a stia nu uita faptul ca-s totusi EVREI inainte de-a fi …americani si 2] pai cat d e tampit poate fi cineva incat sa scoata cuiul lui Pepelea infipt in coasta arabilor ? North Koreea …asta nu-i inca o prioritate pentru nimeni d e pe mapamod caci de-ar fi fost al matarseau demult pe Kim Jong Un ! Nu stiu ce sa zic despre ce va fi mai departe , despre ce va fi dupa 20 Ianuarie insa , sunt absolut convins d e faptul ca cei ce l-au ales pe Trump si pe democrati vor avea la randu-le d e inghitit ….mai multe pilule amare caci , doar un lunatic sau unul venit de pe Jupiter isi poate inchipuii ca acele promisiuni sau , cele mai multe dintre ele , vor putea fi onorate si-atunci….abia atunci acei ” tineri frumosi si liberi ” de la ei { caci am vazut ca americanii nu duc lipsa de-asa ceva } vor pricepe ca : ” a promite-i o nobletze iar a te tine d e cuvant este o prostie ” dupa cum spunea insusi Napoleon I si…cine suntem noi sa-l contrazicem pe insusi Napoleon !? Ca o pata d e culoare , un vecin a pariat cu patronul de la carciuma din coltz , pe victoria lui Donald Trump si…a castigat nenorocitul pensia pe doua luni 😡 ! Fireste , carciumarul nu-i va da banii ci , mai degraba cred ca-i va da bautura in contul banilor caci…ce mai inseamna 1000 de lei in ziua de azi XD ? Asadar , vecinul meu s-a asigurat d e bautura pana la Revelion cel putzin datorita victoriei lui Trump , si daca ne gandim cat de daunator este consumul de alcool , ne putem face o idee de ce-nsemneaza aceasta victorie pentru noi romanii XD XD .

  Comentariu de Marian | noiembrie 10, 2016 | Răspunde

  • ” Pai daca chinezii isi revendica doar bondurile ….ai cam lasa pe americani mai cu popoul gol decat au facut ” Lehmann Brother ” la vremea lor .” – eu am impresia ca tu confunzi SUA cu Romania… Nu stiu daca ai inteles bine ce a spus Trump. Este destul de clar ca dumpingul pe care il face China pe piata otelului din SUA – si mai mult decat probabil nu doar in privinta otelului – e in detrimentul firmelor americane. Din cate am inteles, de mai multa vreme industria siderurgica americana are de suferit, iar lucrul asta inseamna mai mult somaj si saracie.

   https://motanulfilozof.wordpress.com/2013/07/22/despre-detroit/

   https://en.wikipedia.org/wiki/Rust_Belt

   https://en.wikipedia.org/wiki/Pittsburgh

   Uite, spre exemplu, aici rata somajului in aria metropolitana Pittsburgh, data de Guvernul SUA:
   http://data.bls.gov/timeseries/LAUMT423830000000003?data_tool=XGtable

   http://www.bls.gov/eag/eag.pa_pittsburgh_msa.htm

   De vazut si aici:
   http://www.bls.gov/regions/mid-atlantic/news-release/AreaEmployment_Pittsburgh.htm

   Iar unii vand ieftin si fac banuti frumosi, cum se zice. Citez din ce spune Wikipedia la Rust Belt:

   „Francis Fukuyama considers the social and cultural consequences of deindustrialization and manufacturing decline that turned a former thriving Factory Belt into a Rust Belt as a part of a bigger transitional trend that he called the Great Disruption:[37] „People associate the information age with the advent of the Internet, in the 1990s but the shift from the industrial era started more than a generation earlier, with the deindustrialization of the Rust Belt in the United States and comparable movements away from manufacturing in other industrialized countries. … The decline is readily measurable in statistics on crime, fatherless children, broken trust, reduced opportunities for and outcomes from education, and the like”.[38] However, in the U.S. a deindustrialization effect on the former heavily industrialized North-East has been uneven in terms of geography and social class. Some regions, particularly along the Eastern Seaboard, saw an offset from an increased service sector including I.T.

   Deci iata ce spune Fukuyama la ce conduce dezindustrializarea asta, in ce se masoara: in statisticile privind criminalitatea, copiii fara parinti, increderea zduncinata, reducerea oportunitatilor si a veniturilor din educatie… Uite ce spune Wikipedia despre Pittsburgh:

   „The median income for a household in the city was $28,588, and the median income for a family was $38,795. Males had a median income of $32,128 versus $25,500 for females. The per capita income for the city was $18,816. About 15.0% of families and 20.4% of the population were below the poverty line, including 27.5% of those under the age of 18 and 13.5% ages 65 or older.”

   O mediana a veniturilor redusa si 15,0% dintre familii, 20,4% din populatie sunt sub limita de saracie.

   In asemenea conditii, protectionismul lui Trump, avand in vedere capitalul financiar imens din SUA, poate conduce, prin investitii, la ameliorarea acestei situatii. De asemenea inchiderea granitelor pentru importul din China, coroborat cu investitii puternice, poate revitaliza industria otelului, ca am luat acest exemplu.

   Pe de alta parte, China a beneficiat de tehnologia de varf din America la preturi rezonabile. Ce a avut America la afacerea asta? Trump a spus ca doreste ca sa retraga firmele americane din zona aceea a Asiei, care furnizeaza tehnologie si locuri de munca pentru altii. Sigur, ar fi o masura ce nu e foarte in regula, insa Trump este impotriva globalizarii pentru ca el considera ca lucrul asta nu aduce niciun castig Americii. Si mai mult decat atat, gandeste-te cum au facut un Google, copiind pur si simplu Google-ul american… Asta cum s-o numi oare…? Si gandeste-te ca America nu mai are – nu ca nu si-ar putea permite s-o aiba – o industrie a otelului, in schimb importa otel ieftin din China, lucru care contribuie la cresterea deficitului comercial cu China, si asa mare din cate am inteles.

   „Spun unii ca…acestia sunt aia ” sponsorizati ” d e catre Soros dar eu cred ca mai degraba sunt cei ce-si doreau mai degraba o ” Hillary Care ” adica o continuare a politicii dusa de Obama politica care , s-a vazut cat de dezastruoasa a fost pentru America , acea America care are la baza sa , munca asidua inainte de orice si…credinta ca datorita muncii poti invinge , poti reusii in viata , iti poti traii ” visul american ” .” – pai daca asa sta situatia, in ce sa isi mai puna nadejdea oamenii? Intr-un „care”, desigur. Daca a fost un proces bine pus la punct de dezindustrializare, care a condus la mai putine locuri de munca, la venituri mai mici, in ce sa-ti mai pui speranta de mai bine? Or, Trump doreste sa stopeze aceasta situatie. Industria High-Tech nu inseamna mai multe locuri de munca, inseamna o pregatire superioara intr-un domeniu ingust. El are si o alta idee foarte buna: investitiile in infrastructura, care creeaza locuri de munca si aduc venituri statului.

   ” North Koreea …asta nu-i inca o prioritate pentru nimeni d e pe mapamod caci de-ar fi fost al matarseau demult pe Kim Jong Un !” – Coreea de Nord ameninta tarile din regiune: Coreea de Sud, Japonia. Coreea de Nord este o prioritate – vom vedea cum va aborda Trump problema asta.

   In Orientul Mijlociu problema principala e Siria, dar si Irak – legat de ISIS, desigur.

   Noi nu putem sa anticipam ce va face din ceea ce a promis. Insa pe plan intern va trebui sa imbunatateasca situatia, inclusiv cea economica. Vom vedea cum… Stai putin ca nici nu s-a instalat inca la Casa Alba.

   ” Despre c e fel d e reconciliere nationala poate vorbi dl. Trump cand…deja au inceput protestele pe strazile americane ?” – am vazut. Si am vazut si cum fetele acelea plangeau (la propriu!!) dupa Hillary. Deci crize din astea de isterie colectiva se mai pot vedea, desigur. Hai sa fim seriosi! Trump a si dat acel mesaj ce a devenit celebru de unitate si reconciliere pentru ca, la ora actuala, America e foarte divizata, polarizata. Nu e in interesul Americii ca lucrurile sa stea asa si inca mai mult timp. Vom vedea cum rezolva si problema cu zidul de la granita cu Mexic. Insa permeabilitatea asta a granitelor din Sudul SUA ti se pare un lucru chiar in regula? O migratie necontrolata a hispanicilor poate crea probleme, inclusiv politice. Si creeaza probleme, e vorba de o imigratie ilegala. Asta nu inseamna ca va fi impotriva hispanicilor si cred ca nici a musulmanilor din America, ci doar impotriva acelora care incalca legea. Pentru ca a slabi legea inseamna, de exemplu, un terorism imprevizibil ce se poate intinde in toata America sau o criminalitate si o extindere fara precedent a afacerilor cu droguri. El a si spus: „Chiar daca ies acum si impusc pe cineva pe 5th Avenue, tot voi iesi Presedinte!” – el vrea sa fie Presedintele tuturor americanilor, inclusiv al unui astfel de om… El nu doreste sa excluda pe cineva sau ca cineva sa se simta exclus de catre el, ca Presedinte al SUA. Este un mesaj ce mi se pare opus celui lui Obama – care a actionat conform unei agende politice si ideologice. Progresiviste, poate mai bine spus socialiste sau chiar neomarxiste. Trebuie sa remarcam o viziune interesanta la Trump!

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 11, 2016 | Răspunde

   • Prietene , USA nu mai este aceeasi USA d e pe timpul lui Roosevelt , Truman , Eisenhower sau Kennedy ! Nu mai este aceeasi USA de pe timpul lui Reagan caci sa nu uitam , in aceste perioade { adica dupa WWII } America a fost boom-ul omenirii in toate domeniile economice sau sociale iar azi….este fiasco-ul societatii capitaliste ….multilateral dezvoltate XD XD XD XD . Ceea ce arati matale ceva mai jos ,vine sa confirme afirmatia mea , fara suparare . Unii { printre care si vecinul meu sau…carciumarul din coltul strazii } ar putea spune ca , Trump a batut-o la popoul gol pe Hillary insa , rezultatele votului popular indica ca…de fapt Hillary Clinton a castigat de fapt…cam la mustaza dar a castigat ! Faptul ca dumneata spui c-ai vazut-o pe una plangand la propriu indica strict acest lucru : nu doar aia a plans ci multe alte mii de oameni care , fie s-au dus sa voteze , fie au stat linistiti acasa adormiti de …sondajele ce dadeau clar invingatoare pe Mrs. Clinton . Oare asta n-a fot o manipulare grosolana a institutelor de sondaj d e la ei ? Vorbesti despre ” reconciliere nationala ” { de fapt nu dumneata ci…Trump } insa , ma repet : despre ce fel d e reconciliere nationala poate fi vorba atata timp cat tu nu vi cu vorba ci cu pusca in fatza oamenilor ? Spuneai de aia care …plangeau dar ai uitat s a spui despre acele sute { am vazut si eu pe CNN } care purtau plancarde cu I hate you Trump sau cu aia care strigau ca Trump…nu-i reprezinta . Am vorbit ieri cu fiie-mea { pe banii ei fireste ca eu …asi fi nevoit sa-mi scot casa la vanzare pentru a achita factura } si aia imi spunea ca ei , ea si sotzul ei plus copii , iau foarte serios in calcul ca , la anul cand ginerele meu { PD in cadrul unei sectii d e Politie din Chicago } va inplinii 25 de ani de serviciu sa se mute …. oriunde , doar in SUA sa nu mai ramana . De ce, pai simplu le este rusine d e rusinea lor ca , un astfel d e personaj a ajuns la Casa Alba . Le este mai rusine cu Trump decat cu Obama . Mi-aduc aminte d e discutiile pe care le aveai in urma cu ceva vreme { adica , tot in campania electorala } cu , Christina , si-n care discutii , radeai cu hohote atunci cand Christina al acuza pe Obama de….socialism sau chiar de marxism . Fireste si eu radeam caci…chiar imi inchipuiam ca , doamna in cauza nu stie sau nu mai stie ce-nseamna marxism insa…vad ca de fapt noi doi nu mai stiam ce-nseamna acest termen . Omule , m-am uitat foarte atent pe tabelul pe care l-ai pus la dispozitie si….am vazut o chestie care m-a dat pe spate , si la ei…au votat …ca si la noi : nehotaratii . Astia l-au ales de fapt pe Donald Trump in functie . Oamenii { barbatii albi } care s-au saturat d e procesele d e hartuire sexuala , de acuzatiile d e rasism { sti bine ca-n America daca-i zici unui nigger…..nigger platesti pana la adanci batranete amenda pe care o hotaraste tribunalul } sau de antisemitismul , de care te poate acuza oricine oricand { si platesti…de-ti sar ochii din cap in urma unei astfel d e acuzatii } , fie si-n urma unei glume nevinovate , darmite in urma unui strigat d e revolta impotriva evreilor ce conduc financiar vorbind America si care…tot ei acei evrei , au aruncat aceeasi America in cea mai crunta criza d e dupa WWI . Cred c a Trump a fost votat in special de catre acele organizatii neo naziste sau KKK si fireste de catre cei ce-si doresc ca al doilea amendament sa stea in continuare la baza societatii americane ….in ciuda nenumaratelor victime pe care , in special in ultimii ani le-au produs nenorocitii aia ce-si puteau permite s a iasa pur si simplu cu pusca in strada si…sa dechida focul la intamplare doar pentru ca…puteau . Oricum ar fi , daca incepand de…ieri cineva …ORICINE imi va mai spune ca , sistemul american d e vot este infailibil , ca este perfect si mai ales democratic , jur ca-i voi scoate mortii la interval , fara sa clipesc !!! Cum dracu de nu-si dau astia seama ca acest sistem este si arhaic dar , mai ales gandit de catre ” parintii Constitutiei ” , doar pentru bogatii americii , chiar nu pot intelege ?! De fapt bogatii au facut diferentza intre cei doi si nu populatia . N-asi vrea sa se inteleaga ca-i plang d e mila lui Hillary Clinton insa…este absolut evident faptul ca 1 ] si americanii au prostii lor { ca si noi } , 2] daca money man’s hotarasc ceva….plebea s e poate pune si-n cur ca…aia ramane { ca si al noi de altfel } si 3 pe cei doi i-a diferentiat mult si averea adica , miliardele lui Trump contra sutelor d e milioane ale lui Hillary caci si la americani sunt destui { c a si la noi } ce gandesc ca , daca ala are atiti bani…nu va putea fii ” deturnat ” de catre cercurile financiare ce conduc de fapt America . Si-n incheiere { cu scuzele de rigoare pentru lungimea comentariului } : se spunea ca….dupa alegerea sa ca Presedinte , Trump si-a schimbat vadit atitudinea insa…nici macar asta n-a facut-o : insasi ” multumirile ” adresate lui Hillary { fosta lui oponenta } au fost o palma , un scuipat in fatza acestei femei ce , a indraznit sa candideze la Presedentia Statelor Unite ale Americii . Misoginism sadea sau…. De fapt aceste candidaturi ale celor doi…a fost doar o lupta intre doi insi ce aveau bani….multi bani . Inca o data , iarta-mi lungimea excesiva a comentariului !

    Comentariu de Marian | noiembrie 11, 2016

   • N-am nimic cu lungimea comentariului tau: e ok.

    Lasa-i pe cei care au plans si s-au isterizat ca n-a castigat Hillary. O sa le treaca.

    „Vorbesti despre ” reconciliere nationala ” { de fapt nu dumneata ci…Trump } insa , ma repet : despre ce fel d e reconciliere nationala poate fi vorba atata timp cat tu nu vi cu vorba ci cu pusca in fatza oamenilor ?” – Trump sa vina cu pusca in fata oamenilor? Inseamna ca n-ai inteles prea bine de ce a fost el votat. El a fost votat tocmai de cei care se temeau de efectele nocive ale imigratiei ilegale si de TERORISM. Spune-mi cum a aparat Obama America de terorism? Ai vazut cate atentate teroriste au avut loc in America pe vremea lui Obama, nu? Tu iti dai seama ce inseamna asta? Trump sa vina cu pusca in fata oamenilor? Atunci teroristii islamici ce au facut? Balet? Au dansat menuet? El doreste sa restabileasca ordinea si legea, nu sa dea liber la terorism.

    „America a fost boom-ul omenirii in toate domeniile economice sau sociale iar azi….este fiasco-ul societatii capitaliste ….multilateral dezvoltate” – este o afirmatie exagerata, dar contine un adevar. De asta sloganul electoral al lui Trump a fost: „Let’s make America great again!”. Ti-am dat un exemplu: Pittsburgh. Te-ai uitat sa vezi ce somaj a fost acolo pe vremea lui Obama? Ai vazut ce scadere de populatie s-a inregistrat?

    Dar, economic vorbind, mai e si altceva ce s-a inregistrat de-a lungul vremii:

    „Daca industria Statelor Unite avea o pondere de 44.7% din productia industriala mondiala, in 1980 ea nu mai participa la aceasta decat in proportie de 21,5%. In vreme ce in 1950 Statele Unite asigurau 36,69% din comertul mondial, in 1970 ele nu contribuie decat cu 12,28%. Spre deosebire de Statele Unite, la aceleasi date, RFG participa la comertul mondial cu 3,52% si apoi cu 12,09%. Japonia a trecut de la 1,46% la 9,83%”
    Bernard Phan: Cronologia secolului al XX-lea – Cartier, 2007

    Iar dezindustrializarea a facut ca produse care se fabricau, de exemplu, in America, sa se produca in tarile in curs de dezvoltare sau slab dezvoltate. Am dat exemplul cu otelul – pe care il fabrica acum China si il exporta in SUA la pret de dumping. La noi, in Romania, Sidex-ul de cine a fost preluat? Nu cumva Arcelor Mittal – India? Citeam mai demult despre China care a anuntat ca industria sa textila poate sa imbrace TOATA Europa!!! In felul asta inseamna mai mult somaj si saracie in Europa si mai multe venituri, locuri de munca in China. Uite-te, de asemenea, cum a scazut ponderea SUA in productia industriala mondiala si in comertul mondial. Se pune intrebarea: ce a castigat SUA din asta? Observa: a crescut RFG, Japonia – oare aceste tari nu pot sa contribuie mai mult cu bugetul pentru Aparare? Gandeste-te ca SUA a cheltuit enorm pentru a apara Europa. Dar, revenind, deci unele tari au crescut ca pondere, SUA a scazut. Tari in curs de dezvoltare si slab dezvoltate precum China, India, ca sa dau doua exemple concludente, au crescut economic, treaba s-a contractat in SUA. Ce a castigat SUA din asta? De asta Trump spune ca vrea sa faca „America GREAT again!”.

    Uite-te la efectele dezindustrializarii in Romania, pentru ca noi am copiat intocmai ce s-a intamplat prin alte parti, ca si cum am fi fost o tara dezvoltata de talia SUA: distrugeri industriale care au provocat emigratia a milioane de romani – suntem pe primul loc la emigratie in Europa!! „mai mult de 80% din privatizari au fost ratate” – N. Vacaroiu. Somaj, saracie, inflatie uriasa (aminteste-ti de anii ’90). Nu mai vorbesc de coruptie…

    Efectele dezindustrializarii in SUA, inceputa in anii ’80, sa nu crezi ca sunt mai roz. Tu de ce crezi ca pleaca lumea din unele orase, altadata infloritoare? Lipsa locurilor de munca, lipsa oportunitatilor – iar Trump a avut curajul sa vorbeasca despre lucrurile acestea. Cum s-a ajuns la o rata a criminalitatii atat de mare in America? Dar tu stii ca, spre exemplu, in 1960 rata criminalitatii era foarte scazuta in America? Nu erau probleme din punctul asta de vedere, nici pe departe problemele de acum!! Evident, dreptul de a avea arma nu era pus sub semnul intrebarii, ca acum.

    N-am probleme cu sistemul de vot din America. E foarte bun! E un sistem eminamente democratic – nu te uita doar la alegerile prezidentiale. El a permis oamenilor sa sanctioneze actuala Administratie de la Casa Alba.

    Votul popular – castigat de Hillary. Cu cine? Cu niste oameni care s-au isterizat ca n-a castigat Hillary, cu plansete ridicole? Asta ca sa nu spun mai mult.

    ” insasi ” multumirile ” adresate lui Hillary { fosta lui oponenta } au fost o palma , un scuipat in fatza acestei femei ce , a indraznit sa candideze la Presedentia Statelor Unite ale Americii . Misoginism sadea sau….” te-ai uitat in ce proportie l-au votat femeile pe Trump? Ti-am dat procentul femeilor MARITATE care l-au votat pe „misoginul” Trump… Nu? L-au votat in proportie de 47%!!!! Iar Hillary n-a obtinut peste 50% ci doar 49%. Iar per total, femeile l-au votat pe Trump in proportie de 42%!! Si apoi Trump nu cred ca a dat dovada de misoginism. Gandeste-te, are o nevasta frumoasa, tanara:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Melania_Trump

    Explica-mi si mie „misoginismul” sau!

    Uite si aici – explica-mi atunci „rasismul” sau!

    Dar uite ce spune:

    „The main states that secured the victory of Trump are situated in the Great Lakes/Rust Belt region, where working-class whites shifted their traditional alliance from the Democratic Party (Wisconsin went Republican for the first time since 1984).[25][26][27] Maine split its electoral votes for the first time since 1828.[28]” – https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_presidential_election,_2016

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 11, 2016

   • „despre ce fel d e reconciliere nationala poate fi vorba atata timp cat tu nu vi cu vorba ci cu pusca in fatza oamenilor ? ” – uite-te bine cui nu-i convine ca Trump a castigat alegerile:
    http://www.mediafax.ro/externe/simpatizanti-ai-organizatiilor-al-qaida-si-stat-islamic-considera-victoria-lui-trump-un-dezastru-care-va-distruge-sua-15941359

    Stau si eu si ma intreb: le placea mai mult cu Obama? Pentru ca aveau liber la terorism?

    Fii atent ce tupeu au acesti criminali de la Al-Qaeda si ISIS!!

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 11, 2016

  • Mai mult decat atat, uite-te la Pittsburgh cum a scazut acest oras in populatie, citez din Wikipedia:

   „1910 533,905 +66.0%
   1920 588,343 +10.2%
   1930 669,817 +13.8%
   1940 671,659 +0.3%
   1950 676,806 +0.8%
   1960 604,332 −10.7%
   1970 520,117 −13.9%
   1980 423,938 −18.5%
   1990 369,879 −12.8%
   2000 334,563 −9.5%
   2010 305,704 −8.6%
   2015 304,391 −0.4%

   Deci populatia de acum e jumatate din cat a avut acest oras in 1960!!! Iata un alt efect al dezindustrializarii (era sa zic fortate!!). Este foarte interesant cum din 1960 au inceput sa apara numai minusuri (uite-te la procentaj). Voi da si o poza din zona Central Business District (Pittsburgh): https://en.wikipedia.org/wiki/File:My_ountain_View.jpeg . Trump a punctat niste probleme reale pe care el doreste sa le rezolve. Tu crezi ca degeaba l-a votat lumea? Toata zona asta: Rust Belt l-a votat, luand de aici voturile democratilor. E uluitor cum in Michigan, Wayne county, democratii, adica cei care votau de regula asa, n-au iesit la vot!!!! Si in felul acesta el a castigat statul. Iti dai seama, daca nici democratii n-au avut incredere in Hillary, candidata lor!! Interesant este ca, pe langa votantii traditionali ai GOP, ca sa zic asa, au votat multi cu el, spre exemplu: moderati, independenti, hispanici, asiatici:
   https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_presidential_election,_2016
   Uite-te la procentul femeilor maritate care l-au votat!! Temele majore au fost imigratia si terorismul. L-au votat multi si din cei cu venituri mici, majoritar cei cu educatie mai scazuta. Si destul de multi cei de la categoria de varsta 25-29 ani si 30-39 de ani – nu majoritar, dar destul de multi. Cei care au mers pentru prma data la vot l-au votat in proportie de 40%!! De asemenea, suburbiile si zonele rurale majoritar!!

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 11, 2016 | Răspunde

   • Nu stiu daca-ti mai amintesti ca…parca prin 2000 in USA era pe rolul Inaltei Curti un proces in care o angajata al reclama pe patron ca asta …amaratul asta fermecat pur si simplu de ceea ce vedea cu ochii sai proprii si personali i-a spus aleia { de fapt a exclamat in extaz fiind din cauza ” privelistii } : ” oauuu ce….tzatze babane ai ” !!! Asta , Trump a facut-o cu ou si cu otzet pe Hillary in campanie si acum vrea sa credem { nu doar americanii ci intreaga lume } ca…s-a linistit brusc doar pentru c-a ” felicitat-o ” ? Fi serios omule…a fost doar un fel d e-a spune INTREGII AMERICI CE L-A VOTAT CA PRESEDINTE : V-AM TRAS-O SI M-I SE RUPE DE VOI !!!! ” Gandeste-te , are o nevasta frumoasa , tanara ” . Oare cand asi vor da seama americanii ca aceasta nevasta { a cata oare ??? } a pozat toples si….vai mama lor cu o astfel de ” first lady ” . Rasismul sau nu-i greu de explicat insa…ar dura mult prea mult si acum…oricum faptu-i consumat . O dovada in plus ca votantii si mai ales electorii lui Donald Trump ca si el d e altfel , fac parte dintre acei americani conservatori …aia ce adora privelistea unor cruci arzand pe pajistile din fatza unor case de …nigger’s ! Fac parte dintre tipii ce au mai mare incredere intr-un Colt 45 pe care s a-l foloseasca dupa bunul lor plac pentru a face justitie decat in autoritatilele d e drept . SI dumneata chiar crezi ca acest al 45-lea presedinte american va reporni motoarele industriei americane si in acest fel va repopula Pittsburg-ul { locatia metalurgiei americane candva } sau alte orase printre care si Detroit-ul citadela industriei constructoare d e automobile ? Eu , sincer ma cam indoiesc de asta si…chiar mi-aduc aminte de Ion Iliescu la candidatura pentru al doilea mandat cand , spunea ca el si ” socialistii ” sai d e carton vor creea peste 1 .000. 000 de locuri d e munca , de parca scotea acele locuri d e munca din posheta coanei Nina . Parerea mea de zarzavagiu din Berceni , de…mitocan bucurestean este ca , astea-s doar bulshit-uri de campanie electorala si…iar mi-aduc aminte de Napoleon I 😡 ! Ca americanii indiferent de varsta au pus botu’ la asa ceva…asta inseamna ca inclusiv la ei exista tineri { si mai putin tineri } ” frumosi si liberi ” iar noi , prostii de noi credeam ca acolo este raiul IQ-ului mai mare decat complexul Trump . Cat despre chinezi…vom trai si vom vedea !

    Comentariu de Marian | noiembrie 11, 2016

   • Marian, tu faci confuzii grave! 🙂 Scuza-ma ca ti-o spun, sper sa nu te superi. Tu il confunzi pe Iliescu cu Trump??

    De fapt nu doar tu faci astfel de confuzii. Dar am vazut si pe la televizor comparatii intre Becali si Trump – eu o comparatie mai tampita ca asta mai rar mi-a fost dat sa vad!

    „O dovada in plus ca votantii si mai ales electorii lui Donald Trump ca si el d e altfel , fac parte dintre acei americani conservatori …aia ce adora privelistea unor cruci arzand pe pajistile din fatza unor case de …nigger’s ! Fac parte dintre tipii ce au mai mare incredere intr-un Colt 45 pe care s a-l foloseasca dupa bunul lor plac pentru a face justitie decat in autoritatilele d e drept .” – asta e o afirmatie pe care nu vad cum ai putea s-o sustii.

    „Oare cand asi vor da seama americanii ca aceasta nevasta { a cata oare ??? } a pozat toples si….vai mama lor cu o astfel de ” first lady ” .” – chiar nu te inteleg! Ai devenit intre timp misogin (observa ca n-am pus ghilimelele de rigoare) 🙂 ?

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 11, 2016

 2. America l-a votat pe Donald Trump ca președinte. Acest vot trebuie înțeles în primul rând ca un vot pro-valori. E vorba de valorile părinților fondatori ai Americii, valorile conservatoare tradiționale, ethosul creștin pe care s-a întemeiat marea națiune americană.Există dovezi clare că America a fost fondată ca națiune creștină.

  Statele Unite au devenit națiune pe 3 septembrie 1783 prin Tratatul de pace de la Paris, care a pus capăt Revoluției americane și a statuat independența SUA față de Marea Britanie. Preambulul Tratatului începe cu formula: „În numele Preasfintei și nedespărțite Treimi” (In the name of the most holy and undivided Trinity). El este semnat de John Adams, Benjamin Franklin, John Jay și D. Hartley.

  Cât despre România, evident, parteneriatul strategic și cooperarea bilaterală cu SUA în domeniul securității vor continua. Nu va fi afectată decât acea pătură infimă, dar foarte vocală, care susține Corectitudinea Politică: dl. Remus Cernea, d-na Alina Mungiu-Pippidi, Nicușor Dan, USR, Soroș & Co. Se vor rări proiectele de lege pro-LGBT și parteneriat civil. Vom avea probabil mai puține acțiuni și manifestări homosexualiste sau pro-Ținut Secuiesc, „sugerate” de, sau implicând, Ambasada SUA la București. E posibil (și dezirabil) chiar să vedem un nou ambasador american în România, mai prietenos față de valorile noastre autentice decât față de LGBT-iști.

  În schimb, România reală își va vedea confirmate opțiunile conservatoare. Muzeul Țăranului Român va avea poate, în sfârșit, un nou director, cu o viziune apropiată de a lui Horia Bernea. Probabil se va mai slăbi cu gay-parades și cu articolele din presă care pun presiune pe Curtea Constituțională să recunoască în România „căsătoriile” homosexuale încheiate în afară. Poate vom scăpa și de proiectul mega-moscheii din București, susținut de forțe obscure nu fără legătură cu administrația Hussein Obama. Și în general, poate vom putea respira ceva mai liberi de corectitudinea politică ce sufocă întreaga viață universitară, culturală și mediatică americană.

  Americanii s-au scuturat de ea. E timpul să facem același lucru.

  http://www.activenews.ro/externe/America-a-votat-pro-normalitate-familie-si-valori-traditionale-contra-Corectitudinii-Politice-si-a-ideologiei-disolutiei-morale-138131

  Comentariu de Radu Humor | noiembrie 11, 2016 | Răspunde

  • Nu e vorba doar de asta si victoria lui Donald Trump nu trebuie vazuta doar intr-o cheie strict conservatoare. Si nici intr-o cheie strict constitutionala – ma refer la Constitutia SUA, desigur.

   S-a incercat o miscare sociala ce ar fi putut fi privita intr-o cheie mult mai constitutionala, daca pot sa ma exprim astfel: Tea Party. Dar Tea Party nu ar fi reusit sa aduca o asemenea victorie, de aceea s-a si renuntat la aceasta. Trump a avut dreptate cand a spus ca toata campania sa a fost, de fapt, o miscare sociala de mari proportii. El a reusit sa capteze pe multi care nu apartineau electoratului traditional al GOP, obtinand victoria in state care nu erau traditional republicane. Iar in campania sa nu a facut caz ca ar fi republican. Intrebat de un reporter de la CNN daca se simte mai mult republican sau mai mult democrat (Trump a fost in ambele partide), Trump a raspuns cu talc: democrat. Cred ca se intelege talcul acestui raspuns.

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 11, 2016 | Răspunde

  • @Radu Humor Ei bine…tocmai datorita acestei ” corectitudini politice ” , tocmai pentru ca aceasta ” corectitudine ” a luat cote absolut infioratoare in USA , tocmai acest fapt a contribuit in mod aproape decisiv la victoria lui Trump caci, cine l-a votat , conservatorii si aia { barbati si femei deopotriva } care se saturasera d e procesele in care era tarati pentru exprimari rasiste , homofobe , misogine , sexiste { adica d’alea care pentru cineva insemnau ceva cand s e intrevede posibilitatea de-a face ceva bani in urma acuzatiei } sau cateodata de natura religioasa ori antisemita . Insa…nu prea cred ca vom vedea prea curand la Bucuresti , ” un nou ambasador american in Romaniai mai prietenos fatza d e valorile autentice decat fatza de LGBT-isti ” . Chiar nu vreti sa pricepeti niciunul ca pe americani , chiar si pe aia d e la Deopartamentul de Stat , ai doare taman in dos de Romania ? Mega moscheea lui Ponta , ei bine , cred { desii nu-s baba Vanga XD } ca si aia s e va construi totusi insa la o scara ceva mai redusa , pe sest si dupa ce vor trece ceva ani iar ” opinia publica ” va uita figura . Gay parades …sa dea Dumnezeu sa se sfarseasca odata pentru totdeauna { chiar nu cred ca acestea ar avea vreo legatura cu admiinstartia Obama } insa , ce te faci ca…aici suntem in Europa si nu pe un fel d e insula numita America iar in Europa dicteaza….aia de la Bruxelles ?! Iti mai a duci aminte ca, atunci cand au inceput sa se manifeste acesti tipi , acesti gay…toata presa exulta de fericire ca ” am intrat si noi in lumea buna ” ??? Remus Cernea…sa-l ia dracu ca , a candidat pe listele Ecologistilor dupa care a trecut la…” independenti ” si toate aiurelile alea nu le-a spus niciodata INAINTE de campanie ci abia dupa . Acum vad ca…este in continuare parlamentar si chiar daca stiu cine-l sprijina nu ma pot ori sa-mi fie la fel d e scarba de asta ca si d e alti mancatori d e …. „Lokum ” ce-si fac veacul prin Parlamentul Romaniei ! Parerea mea , a mitocanului din Berceni este ca toata aceasta campanie americana incheiata cu victoria lui Trump in fata unei largi parti a populatiei { las’ deoparte chestia cu electorii…din punctul meu d e vedere absolut arhaica si revoltatoare } , a fost o manipulare ingrozitoare de presa { cine zice altfel….manaca cacat chiar daca parea ca presa este impotriva } combinata cu aia de la Pentagon caci….bugetul Apararii { al armatei de agenti secreti CIA , si alte…. ” acronime ” plus militarii de la Pentagon } va creste pana la dublu fatza de vechea administratie iar asta….inseamna imens . Si bine ca-mi adusei aminte , pe la CNN am vazut un titlu in care era vorba despre un fel de…umilire a lui Soros prin victoria lui Trump . Rezultatul alegerilor chiar am avut senzatia ca era cunoscut cunoscut inainte d e a se numara voturile oamenilor caci, altminteri cum stia si Johannis sau Ciolos ca trebuie sa -l felicite pe Trump grabindu-s e sa ei fie primii la acest capitol d e pupat buci .

   Comentariu de Marian | noiembrie 12, 2016 | Răspunde

   • @Marian
    Nu pot sa fiu de acord cu tine!

    Victoria lui Trump nu a fost o manipulare facuta de presa. Lucrul asta e clar. Mi s-a parut extraordinar ce a declarat acea femeie musulmana din Milwaukee care intrebata de ce a votat cu Trump (date fiind afirmatiile lui din campanie despre musulmani) a raspuns: „pentru ca de 8 ani de zile viata nu s-a schimbat in bine”, desi ea votase inainte cu Obama, era progresivista si militanta pentru drepturile femeii. Este foarte clar ca nu a fost o manipulare de presa.

    Pe de alta parte, nimeni nu putea sa stie rezultatul alegerile dinainte. Dar, el putea fi prognozat. Insa pentru ca sa faci prognoze corecte trebuie sa stii bine stiintele politice, nu stiu daca m-am exprimat clar… 🙂 Mai mult decat atat – multi comentatori prestigiosi o dadeau castigatoare pe Hillary. Daca nu ma insel pana si serviciile, in Europa, informasera ca Hillary va castiga. Media a fost canalizata pe curentul democrat si in defavoarea lui Trump. Democratii au vrut sa manipuleze si au facut-o, inclusiv in chestiunea cum se comporta Trump cu femeile.

    Nu e adevarat ca „tocmai datorita acestei ” corectitudini politice ” , tocmai pentru ca aceasta ” corectitudine ” a luat cote absolut infioratoare in USA , tocmai acest fapt a contribuit in mod aproape decisiv la victoria lui Trump „. A contribuit si asta, dar nu numai. Eu am incercat sa arat ce a contribuit si vad ca nu iei aminte! 🙂 Nu uita ca eu am prognozat corect ca Trump va castiga. Serviciile secrete, nu! 🙂

    Nimeni nu-si pune urmatoarea problema: de ce chestiunea asta cu casatoriile intre homosexuali s-a pus pe tapet tocmai acum. In politica nu e importanta doar chestiunea ce se discuta, ci si momentul in care se aduce pe tapet acea chestiune si de unde provine ea.
    Deci intai trebuie sa rapundem la intrebarea: de ce aceasta chestiune e on the table now. Dupa aceea, de unde provine ea.
    Trebuie spus, pentru a evita orice manipulare, ca nimeni, nici macar SUA, nu poate sa impuna Romaniei ceva. Insa politicienii romani sunt campioni la stat in genunchi si pupat maini. Ei se comporta ca niste comunisti cu cei care i-au ales si pupa maini straine pentru a intra in gratiile unuia sau ale altuia. Nu cred ca exagerez prea mult zicand asa. Este clar ca toata chestiunea asta, cu drepturile persoanelor LGBT sau casatoriile dintre homosexuali nu provine neaparat de la acest Remus Cernea – care, dupa parerea mea, e un mare NIMENI – ci de la incidentul asa-zis „homofob” de la Muzeul Taranului Roman, care i-a suparat pe americani, mai exact spus a suparat actuala Administratie democrata, cea a Presedintelui Obama. Este evident, citind in aceasta cheie lucrurile, ca aducerea in dezbatere publica a casatoriei intre homosexuali a fost facuta la presiunea Departamentului de Stat si, probabil, a ambasadorului Hans Klemm. Romania, prin politicienii ei, ca sa intre in gratiile Adminstratiei de la Casa Alba, bazandu-se pe o victorie detasata a lui Hillary in alegeri – asta ca sa vezi ce mare a fost manipularea facuta de democrati – a preluat imediat acest subiect, vrand sa-l stipuleze prin lege: adica homosexualii sa se casatoreasca si sa-si intemeieze o familie, ceea ce presupune sa aiba si copii. De aici se vede ce mare a fost manipularea legata de „presupusa” victorie a lui Hillary, in care credeau chiar si liderii europeni: Juncker, Hollande, Merkel etc. N-ai vazut si la noi cum, pe la televiziunile de stiri, toti o sustineau pe Hillary? Atunci despre ce manipulare in favoarea lui Trump vorbim?

    Sistemul de vot din America e unul foarte bun pentru ca este eminamente democratic si tine cont de specificitatile Americii: de faptul ca unele regiuni sunt mai populate decat altele, altfel, cum a remarcat un analist, am avea campanie electorala doar pe Coasta de Est si pe Coasta de Vest, in rest n-ar conta. Si cam asa zic si eu.

    Insa cel care contesta sistemul de vot american pentru ca nu-i place cine a iesit la vot, eu cred ca are, mai degraba, o problema cu democratia. Cred ca nu-i place democratia.

    Trump este Presedintele legitim al SUA. M-am uitat la mitingurile antiTrump. Majoritatea demonstrantilor sunt tineri – din acea categorie de varsta care a votat majoritar cu Hillary. E dreptul lor sa protesteze, atata vreme cat nu sunt violenti. Insa nu e drept ce fac pentru ca Trump a fost ales democratic si conform legii. Iar, pe de alta parte, el nu a facut nimic pana acum: el chiar a dat mesaje care indeamna la unitate. Dar… dupa cum spuneam, sunt tineri. Iar tineretul e protestatar! 🙂 Eu ii pot intelege.

    Dar pe de alta parte, trebuie sa spunem ca aceste demonstratii sunt organizate de Partidul Democrat (v. ce a declarat pentru CNN un protestatar din tabara lui Bernie Sanders). Iar responsabilitatea revine democratilor si nu atat demonstantilor, pentru ca nu demonstrantii incalca principiile constitutionale ale Americii, ci democratii care au organizat aceste mitinguri de protest. Insa deocamdata nu s-a intamplat nimic grav si speram sa nu se intample ceva grav in continuare.

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 12, 2016

 3. Motame si Radu Humor ! Din punctul meu de vedere , odata cu victoria lui Donad Trump , tipii din Partidul Republican pot sa alimenteze Hudson-ul cu sampane de cea mai buna calitate de bucurie caci ,dupa guvernarea absolut dezastruasa a lui Obama si-a republicanilor , poporul american va ajunge in cel mai scurt timp sa-i regrete ! Nu Electorii , nu Marii Electori ci…poporul american . Daca Trump s e va tine d e cuvant si…dupa 20 Ianuarie va incepe promisa cruciada impotriva imigrantilor { fireste , intai impotriva celor ilegali } si-i va fi deportat … pur si simplu ai va da afara din USA pe minim…3-4 milioane d e imigranti ilegali , plus acel zid d e la frontiera cu Mexic…sa vezi cati americani vor ramane fara bone la copii { ca…la ei nu s e prea poarta bonele filipineze ca la noi 😉 } , fara menajere , fara gradinari ….fara muncitori pe plantatiile de portocali , de pepeni XD { mi-aduc aminte d e filmul ala cu Charles Bronson ” Mr. Majestik ” } si aia ce lucreaza la ora asta prin diferite ateliere auto plus , plus…pe unde-or mai da aia cu sapa , si-atunci sa-i vad pe americanii d e rand cand si-or vedea bussinessurile in faliment ce-au sa se faca !

  Comentariu de Marian | noiembrie 14, 2016 | Răspunde

  • Depinde despre ce fel de imigranti ilegali e vorba! 🙂 Ca sunt imigranti ilegali si imigranti ilegali… 🙂

   Dar tu ai vazut cum arata mareata granita cu Mexic? 🙂 Ea exista. Pe harta. In realitate…

   La noi, pe vremea comunismului, aveam la granita fasie, era patrulare tot timpul, iti era si frica sa te apropii, dara sa mai treci granita!! Si, de retinut, asta se intampla intre state socialiste, „fratesti”!!

   Din ce am vazut eu la televizor, mareata granita intre SUA si Mexic e stabilita printr-un gard vechi de lemn, dat si ala la pamant. Nu fasie, nu patrulare. Era o pajiste, incantatoare, ce-i drept, si un gard din acela ce separa terenurile taranilor pe la noi, trantit la pamant si aia era toata granita. In asemenea conditii poate intra usor oricine. Iar controlul la frontiera, stau si ma intreb: exista oare?

   Ar trebui sa ne gandim ca e o problema cu imigrantii ilegali in SUA, ca nu degeaba pune Trump problema asta. Da, stiu filmul de care vorbesti. E unul memorabil!! Insa sa-ti dau si eu un exemplu, in acest sens, de un mare film pe care, probabil, l-ai vazut. Daca nu, ti-l recomand, e cu Al Pacino:
   Scarface (1983 film)
   Tot despre imigratie e vorba… Si, da, e adevarat: nu toti imigrantii sunt niste criminali – filmul chiar arata aspectul asta. Insa sunt si unii care… Uite-te la acest film sa vezi cat de usor pot intra in SUA cartelurile de droguri columbiene… Cu toata paza de coasta!! Si atunci poate vei privi altfel la initiativa lui Trump.

   Problema e delicata, recunosc!

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 16, 2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: