Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Republica Moldova trebuie sa se uneasca cu Romania!!!

Probabil ca o sa va frapeze acest titlu, dar eu as dori sa arat aici motivele si cum se pune problema.

Sa pornim de la ideea ca Republica Moldova ar fi un „stat esuat”. In asemenea conditii nu vad cum s-ar putea integra in Uniunea Europeana. Deoarece in Uniunea Europeana nu se pot integra state esuate. In Rep. Moldova exista foarte multa coruptie la nivel inalt, care macina aceasta tara, de asemenea este supusa la interse straine care o seaca si o nenorocesc, ma refer la cele ale Federatiei Ruse, derivate si din apartenenta Rep. Moldova la CSI. Nivelul de trai e foarte scazut in continuare, PIB foarte scazut si perspective destul de proaste. De asemenea teritoriul este impartit in doua de secesiunea ilegala a Transnistriei, sub tutela politica si nu juridica a Moscovei.

E clar ca Rep. Moldova e o parte de drept a Romaniei.

De asemenea noi avem obligatii morale fata de poporul roman napastuit, de peste Prut.

Indiferent de ceea ce spune Ambasada SUA la Chisinau sau Dl. Pettit.

Eu stau si ma intreb daca noi ne gandim la viitorul Rep. Moldova. Ce se va alege din aceasta tara care este pamant romanesc?

Daca alegerile prezidentiale vor fi castigate de Igor Dodon, am auzit ca acesta are un plan de federalizare a Rep. Moldova. Deci va dati seama ce soarta ar avea aceasta tara daca ar incapea pe mana acestui agent rus, care nu prea are nimic comun cu Rep. Moldova si nici nu simte romaneste. De aceea o sustin pe Maia Sandu si daca va castiga ea sunt mai linistit pentru ca, impreuna cu popularii nostri, am incredere ca va indrepta Moldova pe un drum european. Din pacate, se pare, lucrurile nu stau asa… Iar Maia Sandu a atras atentia in cadrul reuniunii liderilor europeni de dreapta desfasurata la Maastricht – si anume ca Rep. Moldova va putea cadea din nou sub sfera de influenta a Rusiei. Probabil ca decizia ca alegerile Presedintelui sa fie directe  a avut la baza un asemenea rationament… Nu stiu. Ma intreb si eu.

Caderea Rep. Moldova sub sfera de influenta – era sa spun sovietica – a Rusiei are consecinte catastrofale din toate punctele de vedere. Iar daca Igor Dodon va marsa catre federalizarea Rep. Moldova, lucrul asta va insemna, de fapt, distrugerea Rep. Moldova!!

Observati cum rusilor nu le pasa de Rep. Moldova, altminteri n-ar admite separatismul Transnistriei, dar pe care, totusi, nu vor sa-l recunoasca la modul oficial – observati ce model de politica externa are Rusia!! Total incompatibil cu modelul euroatlantic. De asemenea o economie mentinuta la nivelul slab-dezvoltata care, desigur, genereaza un nivel de trai scazut. O nenorocire o reprezinta si faptul ca multi cetateni ai Rep. Moldova isi cauta de lucru in Federatia Rusa, avand astfel loc, aproape instantaneu – cred ca se poate spune si asa, o deznationalizare fortata.

E clar ca rusii vor sa distruga Rep. Moldova. Iar alegerea unui presedinte pro rus va facilita acest deziderat al Kremlinului.

Rep. Moldova nu se poate apara singura de astfel de primejdii externe, venite din partea Rusiei. Nici nu poate face fata singura imensei coruptii, intretinute de factori interesati, desigur. Vreau sa spun ca, asa cum se prezinta situatia actuala, Rep. Moldova este expusa la pericole ce pot fi, Doamne fereste, mortale pentru micul stat de dincolo de Prut.

Pentru ca sa supuna definitiv Rep. Moldova interselor lor, rusii vor slabi si vor submina cat de mult statul moldovenesc si mie tare imi e ca se urmareste chiar o distrugere a Rep. Moldova. Interesul rusilor in acest sens mi se pare evident.

Sigur, sunt ipoteze. Nu stim daca, totusi, Kremlinul va marsa spre astfel de variante. Dar sunt indicii care arata subminarea dura a statului si a economiei Rep. Moldova. Imaginati-va, intr-o tara si asa saraca dispare in mod supect, din bancile moldovenesti, 1 miliard $. Inteleg ca SUA investigheaza cazul

Eu nu stiu ce au avut atunci, cand cu declaratia buclucasa, de gand Dl. Pettit sau Departamentul de Stat. Au un plan pentru Rep. Moldova? Insa in cazul in care un pro rus, precum Dodon, castiga alegerile, acesta le va cam intoarce spatele si va privi spre Kremlin precum musulmanii spre Mecca…

In asemenea conditii, Romania trebuie sa faca ceva. Pentru ca nu putem lasa asa lucrurile, sa vedem cum se ruineaza Rep. Moldova, pe zi ce trece, sub ochii nostri si cum niste banditi isi bat joc de aceasta tara.

Rep. Moldova nu face parte din Federatia Rusa. Nici Transnistria. Asta ca sa fie clar. Rusii au mintit de atatea ori ca isi vor retrage Armata a XIV-a din Transnistria. Aceasta stationeaza ilegal pe teritoriul Rep. Moldova. Sau care e baza legala? Ca lor, rusilor, se stie, nu prea le place sa respecte legea!!

Sigur, Romania poate sta pasiva. Totusi, pentru cat timp? Rabdare putem avea, dar s-ar putea ca, la un moment dat, timpul sa nu mai aiba rabdare. Iar despre caracterul de gangster international al Rusiei, cred ca nici nu mai trebuie sa vorbesc.

De aceea mai devreme sau mai tarziu problema asta se va pune: ce facem? Pentru ca asa cum sta acum situatia si cum tinde sa degenereze daca Dodon va iesi Presedinte, lucrurile astea, deci, va obliga Romania la actiune militara pentru a salva Rep. Moldova si pentru a goni regimul ilegal transnistrean, separatist.

Noi ar trebui sa intelegem ca socialistii si comunistii pro rusi in marea lor majoritate, in general vorbind curentul acesta pro rus, care detine o influenta covarsitoare in Rep. Moldova, folosind inclusiv minciuna si manipularea, franeaza aceasta tara in calea ei spre dezvoltare. Nu impiedica doar unirea cu Romania ci si integrarea Rep. Moldova in UE, pe care vor s-o discrediteze si integrarea s-o amane la infinit, inrautatind astfel atat situatia interna din Rep. Modova, viata cetatenilor obisnuiti cat si sansa acestei mici Republici la dezvoltare si o viata mai buna. In fata unei masinarii de propaganda ruseasca, foarte prezenta in Rep. Moldova, si unei ostilitati evidente din partea acestor forte politice pro ruse, foarte influente, Romania daca sta pasiva, pana la urma va pierde. Iar daca lucrurile se vor precipita si vom sta pasivi, tot vom pierde si va pierde si Rep. Moldova!

In cazul unei interventii armate a tarii noastre peste Prut, Rusia n-ar trebui sa se simta vizata pentru ca nu am ataca Rusia. Iar interventia prelungindu-se in Transnistria, de asemenea nu ar viza Rusia, pentru ca Transnistria nu e teritoriu rusesc, ci al Rep. Moldova, iar evacuarea Armatei a XIV-a de acolo e un gest de legalitate, atata vreme cat Rusia, dupa atat de dese promisiuni, nu o face sau, cine stie?,  nu mai poate s-o faca.

Insa a pune ordine manu militari in Rep. Moldova, de catre tara noastra, e un scenariu care s-ar putea impune la un moment dat, pentru ca s-ar impune luarea de masuri drastice dincolo de Prut si de Nistru impotriva celor care doresc distrugerea acestui stat si crearea in proximitatea NATO a unei stari tulburi, de instabilitate si ameninatare, facand jonctiunea cu fortele ruse din Crimeea.

In orice caz, sansa Republicii Moldova nu poate fi decat alaturi de Romania. Unirea cu Romania mi se pare singura fezabila si singura care ar putea intrema Rep. Moldova, prin care, dupa o istorie atat de tulburata, si-ar gasi, in sfarsit, pacea si locul sau cu adevarat.

octombrie 24, 2016 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 comentarii »

 1. Ma frate…chiar eram gata sa dau o fuga pana-n Piata Universitatii zilele trecute sa….casc ochii p’acolo si eventual s a ma alatur alora insa…fara voia mea , de undeva din cer probabil , mi-a aprins cineva becul de control si…am inceput sa-mi pun intrebari . Una dintre aceste intrebari este : de ce taman acum i-a cuprins pe ” unii ” , dorinta de-a face { parca ar tine cineva seama tocmai de ei privitor la chestia asta } unirea cu republica Moldova ? Poate-mi poti lumina dumneata onorate Motan …nestiinta crasa . Alta intrebare : ce ne facem daca , si in Ungaria lui Orban sau in Transilvania lui Klaus Johannis se vor trezi la viatza niste….” UNIONISTI ” ? Sa nu uitam faptul ca , maghiarii considera ca Romania este un ocupant al Transilvaniei ce a apartinut dintotdeauna Ungariei Mari….eventual si…Austriei . Si-a treia intrebare mon cher : chiar mai poate crede cineva ca azi , azi in mileniul III , in anul d e gratie 2016 { s a dea Dumnezeu sa nu fie si….ultimul !!! 😡 } , are ” cineva ” { lasa-l dracului pe Soros si…visele sale nebunesti 😡 } …… cineva dintre aia ce conduc destinele omenirii , chef de schimbat frontierele deja existente , fara sa se gandeasca la faptul ca asta ar putea arunca iar Europa in foc asa cum a fost deja de doua ori in secolul trecut ? Si-nc-o intrebare drept bonus Motane : asta , Simion asta…se crede vreun Gavrilo Princip sau….se crede Mos Ion Roata si Unirea ?????

  Comentariu de Marian | octombrie 24, 2016 | Răspunde

  • Da, as incepe cu aceasta chestiune ridicata de tine:

   „Alta intrebare : ce ne facem daca , si in Ungaria lui Orban sau in Transilvania lui Klaus Johannis se vor trezi la viatza niste….” UNIONISTI ” ?

   Chestiunea aceasta are inglobata, in esenta ei, o necinste ruseasca pe care eu as cataloga-o ca fiind de tip sovietic.

   In primul rand ca nu e acelasi lucru.

   Situatia din Romania este compatibila cu dreptul international:
   https://ro.wikipedia.org/wiki/Tratatul_de_la_Trianon

   Citeste bine si ai sa vezi ca Tratatul de la Tranon a fost semnat si de Ungaria!! Iar in ceea ce priveste minoritatea maghiara din Romania statul nostru aplica cele mai inalte standarde internationale, cele in conformitate cu libertatile si drepturile fundamentale ale omului, cu privire la astfel de chestiuni.

   In privinta Rep. Moldova, amestecul Rusiei prin agenti de genul lui Dodon este absolut inadmisibil. De asemenea este absolut inadmisibi sprijinul mascat al Rusiei fata de regimul separatist de la Tiraspol si mentinerea pe teritoriul Rep. Moldova a Armatei a XIV-a! Deci oricum ai da-o, analizand de buna credinta situatia din Rep. Moldova, constati un abuz evident al Rusiei fata de aceasta tara care este independenta dar, datorita Rusiei are un regim de tara semiocupata. De asemenea, populatia romaneasca din Transnistria este sistematic supusa unor persecutii inimaginabile pentru acest secol de catre un regim ilegal sprijinit de catre Kremlin! Tot ce face Kremlinul, toate actiunile sale in Rep. Moldova sunt facute intr-un dispret profund fata de normele juridice de drept international. Rusia, de fapt regimul de la Kremlin joaca, cum a facut-o nu o singura data: necinstit. Si va juca asa si fata de intreaga Uniune Europeana si, desigur, fata de NATO.

   „de ce taman acum i-a cuprins pe ” unii ” , dorinta de-a face { parca ar tine cineva seama tocmai de ei privitor la chestia asta } unirea cu republica Moldova ? ” – dar nu tocmai acum. Aceasta nu e o chestiune care sa se manifeste doar acum sau doar intr-un anumit moment, sau doar in anumite momente.

   De fapt e vorba tot de o ilegalitate facute de doua Puteri totalitare: Rusia sovietica si Germania nazista. Pactul Ribbentrop – Molotov este expresia cea mai elocventa a dispretului totalitarismului fata de normele de drept international. Or, Lumea Libera nu poate accepta asa ceva la nesfarsit:
   https://ro.wikipedia.org/wiki/Pactul_Ribbentrop-Molotov

   A treia chestiune ridicata de tine:

   „Si-a treia intrebare mon cher : chiar mai poate crede cineva ca azi , azi in mileniul III , in anul d e gratie 2016 { s a dea Dumnezeu sa nu fie si….ultimul !!! 😡 } , are ” cineva ” { lasa-l dracului pe Soros si…visele sale nebunesti 😡 } …… cineva dintre aia ce conduc destinele omenirii , chef de schimbat frontierele deja existente , fara sa se gandeasca la faptul ca asta ar putea arunca iar Europa in foc asa cum a fost deja de doua ori in secolul trecut ?”

   Da? Bun, atunci propun sa vedem cine a schimbat, ilegal, in perioada actuala, frontierele in Europa, incalcand flagrant Acordul de la Helsinki si dreptul international.

   Daca ne uitam bine pe planiglob, vom observa ca o singura tara a facut aceasta ilegalitate: Rusia. Prin anexarea ilegala a Crimeii!! Sub o masca de legalitate si legitimitate istorica. Dar fara sa tina cont de calcarea in picioare de catre Kremlin a tratatelor internationale la care Rusia este parte.

   Deci singura tara care a schimbat – si inca ILEGAL!! – frontierele in Europa este Rusia.

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 24, 2016 | Răspunde

   • Frate…atat vreme cat rusii schimba frontierele ” la ei ” ca sa zic asa { caci ucrainienii i-au cam pupat in tender pe rusi inca d e la Marea Revolutie Socialista din Octombrie 😀 } , ma doare strict in tender 😡 ! Stiu , macar atat stiu ca , Ungaria este semnatara a Tratatului de la Trianon dar , ce te faci ca ungurii { cu foarte putine exceptii } considera c-au semnata acel tratat siliti d e imprejurari , fiind obligati in calitate de natiune invinsa cu fortza armelor si ca atare considera acel Tratat d e la Triannon drept…nul de drept caci , pana si eu am aflat chestia asta 😀 : o semnatura c e recunoaste ceva , care semnatura este obtinuta sub presiune este…macar atacabila daca nu chiar nula .

    Comentariu de Marian | octombrie 25, 2016

   • Nu au argumente ca sa atace Tratatul de la Trianon.

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 26, 2016

 2. Eu totusi…ma incapatanez sa nu-i inteleg p’astia ! Frate draga , are careva cunoastiinta despre faptul ca-n subsolurile Republicii Moldova s-ar gasii cantitati imense de…tzitzei si ca atare , gaze naturale , aur , diamante , argint….URANIU ? Nu , dupa stiinta mea si-atunci asta , plus vreo zece milioane de putori moldovenesti bune doar sa traga la masea sau sa-ti ia beregata dupa ce-si fac plinul cu bautura , adaugat la saracia noastra , coruptia si incompetenta , indolenta si nesimtirea politicienilor nostrii plus ai lor…oare asta ne lipseste acum neaaparat ? Oare daca inca din ’90 sub obladuirea lui Mihail Sergeevici Gorbaciov s-ar fi realizata aceasta unire , azi Romania Unita , Romania Mare , Romania ….Dodoloatza ar fi avut un PIB , peste ala al americanilor cumva ? Nivelul nostru de trai ar fi crescut de-asa maniera incat… fiecare zi din viata noastra a tuturor , ar fi insemnat o placuta vacanta in…Dubai ?Vad ca , si-au retras cam toti candidaturile { fireste ca la ordin ca…nu suntem chiar toti prosti sau orbi } si-a ramas doar Maia Sandu….oare asta o fi…Fecioara din Orleans , asta ca sa nu merg mai departe si sa spun Fecioara Maria ??? Pai si acest simplu fapt si-ar trebui sa ne ridice niste semne d e intrebare insa…poate gresesc eu cu mintea mea banuitoare .

  Comentariu de Marian | octombrie 27, 2016 | Răspunde

  • Parerea mea este ca unirea Republicii Moldova cu Romania, pe langa faptul ca e firesc sa fie asa pentru ca Rep. Moldova e o parte a Romaniei, ar fi un castig pentru Romania si, evident, pentru Rep. Moldova. Nu-i subestima pe cei din Rep. Moldova spunand: „vreo zece milioane de putori moldovenesti bune doar sa traga la masea sau sa-ti ia beregata dupa ce-si fac plinul cu bautura”. Ar fi un aport de forta de munca si bine folosita nu poate fi decat un castig.

   Nu stiu daca ar fi ajuns PIB-ul „peste cel al americanilor”, dar eu cred ca ar fi trebuit sa avem un PIB mult mai mare in prezent. Lucrul asta arata ca nu s-au luat cele mai bune decizii in economie, iar lucrul asta implica si costuri… Dar asta nu are legatura cu unirea cu Rep. Moldova. Ci cu deciziile economice care se iau si care ar trebui sa fie cele mai bune. Pentru ca si daca nu ne unim, dar se iau decizii proaste, atunci e clar ca nu am rezolvat nimic.

   Insa forta de munca din Rep. Moldova nu trebuie subestimata. Aceasta poate fi un castig in termeni reali pentru Romania. Pentru mine, cel putin, lucrul asta e cat se poate de limpede. Problema fortei de munca din Rep. Moldova e alta si anume ca e prost folosita (lucru care se intampla si la noi). Eu, de exemplu, am intalnit intr-un bar de noapte din Roman (la noi) tipe din Rep. Moldova cu studii superioare. Deci erau acolo fete care terminasera o facultate. Insa in Rep. Moldova era jale, conditii extrem de precare si salarii proaste. Intr-un club de noapte castiga mai bine!! Pe de alta parte, am inteles ca e o scoala buna la Chisinau, asa ca sa nu crezi ca acesti oameni sunt slab calificati. Evident, exista si oameni slabi calificati, ca peste tot de altfel. Dar sunt si oameni cu calificare superioara, obtinuta intr-o scoala buna, ceea ce nu e putin lucru.

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 28, 2016 | Răspunde

   • MOTANE ….MULTUMESC MARIA TA ….CHIAR MI-AI INFRUMUSETAT ZIUA ASTA DE CACAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EXCEPTIONAL RASPUNS , BUN SA-I TREZEASCA INCLUSIV P’AIA CAZATI LA GHENCEA CIVIL SAU BELLU , PENTRU CA AIA SA POATA RADE CU POFTA PANA LA …CEA DE-A DOUA VENIRE A DOMNULUI HRISTOS PE PAMANT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Atentie , nu am Caps Lock-ul blocat 😀 !

    Comentariu de Marian | octombrie 29, 2016

   • Ei, daca am reusit sa te veselesc imi pare bine! 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 29, 2016

 3. […] al doilea rand, poate si mai important, el vorbeste ca „branza-i pe bani”? Care bani? Aceia furati din bancile moldovenesti? Atunci de ce nu sprijina fortele care vor sa lupte impotriva coruptiei endemice din Republica […]

  Pingback de Succes, Maia!!! « Motanul Incaltat | octombrie 31, 2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: