Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Doua articole care trebuie neaparat citite

Dar inainte de a trece la cele doua articole, trebuie citit acesta:

Mediafax

Ambasadorul rus la ONU: Tensiunile dintre Rusia şi SUA sunt probabil la cel mai înalt nivel după 1973

Vitaly Churkin, ambasadorul Rusiei la ONU, a declarat că tensiunile dintre Moscova şi Washington sunt probabil la cel mai înalt nivel după anul 1973, însă a precizat că relaţiile actuale între cele două puteri sunt totuşi diferite de cele din timpul Războiului Rece, notează The Associated Press.

„Cred că situaţia generală este destul de rea în acest moment, probabil cea mai gravă (…) din 1973 încoace”, a declarat diplomatul rus.

Churkin a adăugat că „deşi există fricţiuni serioase, diferenţe precum Siria, continuăm să lucrăm în alte chestiuni (…) şi uneori chiar foarte bine”.

Acest lucru nu se întâmpla în timpul Războiului Rece, iar în 1973, în contextul războiului dintre Israel şi mai multe state arabe, potrivit experţilor, riscul izbucnirii unui conflict armat între Statele Unite şi Uniunea Sovietică era la cel mai înalt nivel de după Criza rachetelor cubaneze din 1962.

Ambasadorul rus a mai declarat că „o serie de acţiuni” au adus relaţiile ruso-americane la nivelul actual.

„Este vorba de o lipsă fundamentală de respectă şi lipsă a unor discuţii aprofundate” în ceea ce priveşte problemele politice, a mai spus diplomatul.

Churkin a mai afirmată că Mosova doreşte normalizarea relaţiilor cu Washingtonul.”

Si acum cele doua articole:

Europa Libera

12 octombrie, 2016

„Recent, în timpul unui concurs televizat, o tînără englezoaică a fost întrebată: din ce țară au făcut parte Cehia și Slovacia? Concurenta a zîmbit și a răspuns sigură pe ea: din Rusia! Răspunsul nu dovedește ignoranța generală a publicului ocidental ci vorbește, mai întîi, despre educația concurentei. Însă, ceva în acest răspuns aiuritor e cu adevărat de luat în seamă. E vorba de impresiile și, uneori, falsele certitudini care dau, în lumea ocidentală, imaginea Rusiei și a Europei de Est în genere.

Lipsa de educație istorică și geografică a oamenilor de rînd nu e o noutate și nici o excepție. În fond, nici est-europenii nu sînt mai bine pregătiți, cînd e vorba de datele lumii occidentale. Puțini români, sîrbi sau estonieni sînt în stare să dea numele capitalei cutărui stat american, de pildă New York (Albany) Adevărata problemă e altundeva: în definiția politico-istorică a lumii est-europene, așa cum circulă ea în Occident. Brutal spus: cine pe cine și cu ce drept?

Situația e complicată de revenirea agresivă în prim plan a Rusiei și a problemelor est-europene, odată cu politica externă foarte activă și agresivă a regimului Putin. Operațiile și afirmațiile puse în mișcare de Rusia au fost preluate și analizate de corul obișnuit al istoricilor, jurnaliștilor și politicienilor. Rezultatul final e o interpretare a Europei de Est care poartă aprobarea oficială, e propagată de media și, de acolo, preluată de opinia publică. Într-o măsură deloc neglijabilă, această schiță a integrat elemente de propagandă, falsuri și dezinformări curente în Rusia. Fără excepție, aceste presupuse fapte sigure sînt atrăgătoare și par să se sprijine pe date istorice incontestabile sau pe evenimente recente desfășurate sub ochii contemporanilor. Asta, la capitolul informație. Încă mai înrijorătoare e consolidarea ideilor fixe care scutesc Rusia de păcatele reproșate amarnic Occidentului. Acest soi de orbire voluntară domină, mai departe, o mare parte a lumii academice, a tineretului universitar și a militanților care se bat pentru o lume mai bună, din diverse unghiuri și pe temele cele mai felurite.

Dacă e să începem cu evenimentele recente absorbite în Occident prin filtru rusesc, atunci e vorba, în primul rînd, de tema încrederii înșelate de NATO și de UE. Argumentul principal al acestei idei e că NATO și UE au înghițit statele est-europene și fostele state sovietice, ocupînd poziții pe frontierele Rusiei. Într-adevăr, toată lumea știe că între 1989 și 2007, majoritatea acestor state și, în orice caz, toate fostele membre ale Trataului de la Varșovia, au fost admise în UE și în Alianța NATO: Rusia a pornit de la aceste realități pentru a planta ideea încercuirii ostile și pentru a reproșa Occidentului că a capturat Europa de Est. Din păcate, prea puține replici occidentale pleacă de la realitatea de fapt: toate statele est-europene membre UE și NATO au pătruns în aceste organizații de bună voie, pentru că asta și-au dorit și au reușit, adesea, după ani lungi de încercări și insistențe. UE și NATO n-au anexat și n-au silit pe nimeni să li se alăture. NATO n-a pătruns cu forța în statele care i-au devenit parte. Dacă înglobarea statelor estice în fostul lagăr sovietic a fost întotdeauna rezultatul războiului sau ocupației militare, UE și NATO n-au tras nici un foc de armă și n-au trimis nici o forță de ocupație în Est. Singurul lucru major care s-a întîmplat, cu adevărat, înainte de aderarea la UE sau NATO, au fost referendumuri încheiate, fără excepție, cu un vot favorabil zdrobitor. Iar dacă știm ceva, după 70 de ani de comunism sovietic și 27 de ani de UE și NATO, atunci totul poate fi pus într-o regulă simplă: în URSS s-a intrat numai sub amenințare, în UE și NATO a intrat numai cine și dacă și-a dorit așa ceva. În plus, unul din principalele motive care au grăbit statele est-europene spre UE și NATO a fost tocmai amenințarea neîncetată a Rusiei.

În varianta propagandistică rusească, raționamentul merge mai departe și spune că aglomerarea de state est-europene membre UE și NATO la frontierele Rusiei urmărește, de fapt, un singur lucru: încercuirea și, ulterior, atacarea sau șantajarea Rusiei. Ideea e grotescă. Cine poate crede că Occidentul are în minte să atace Rusia? Și cine e atît de nebun să spere, cu adevărat, că poate cîștiga un conflict cu necuprinsa și formidabila Federație Rusă? Poate copiii, deși e greu de crezut că pînă și mintea copiilor e un pic mai serioasă.”

14 octombrie, 2016

„A doua mare problemă a percepției occidentale asupra Rusiei și Europei de Est e orbirea elitelor academice. E curios, deși nimeni nu se miră: în vreme ce lumea academică toacă mărunt, sub acuzația de colonialism, marile state ale Occidentului, nimeni nu suflă un cuvînt și nici nu pare să fi auzit vreodată de cel mai mare și mai activ imperiu colonial. Un imperiu viu și harnic, persecutor de națiuni și mare amator de expansiune. Numele lui? Rusia.

Ocupația colonială franceză sau britanică e demult încheiată. Cu toate astea, presa și școlile occidentale continuă să pună sub acuzare fostele puteri coloniale, învinuite de toate relele lumii: sclavie, exploatare economică, rasism și distrugere de culturi. Istoria e un pic mai complicată, dar nimeni n-are timp să se oprească. Ura față de Occident, e o boală neiertătoare în Occident. Implanturile de tehnologie, justiție, libertate, administrație și cultură modernă care au ridicat lumea extraeuropeană după intervenția europeană nu contează.

Dar adevărata problemă e orbirea care îi face pe aceiași oameni să urască occidentul și să ignore exact faptele pentru care e acuzat occidentul, atunci cînd e vorba de Rusia. Studiile coloniale se predau în mai toate marile Universități occidentale, dar nu se ating de cel mai mare imperiu colonial în viață. Violența extremă, milioanele de victime, rasismul social, exploatarea economică nemiloasă, pierderea libertății și a drepturilor civile, distrugerea democrației, îndoctrinarea lingvistică și culturală, suprimarea protestului și alte atîtea crime impuse de ocupația și dominația sovieto-rusă nu există, pur și simplu, pentru marii luptători cu abuzurile trecute ale colonialsimului occidental.

Cînd e vorba de Rusia, ocupația nu e ocupație, violența nu e violență iar îndoctrinarea e un serviciu de binefacere gratuit. E destul de clar că, pentru luptătorii cu trecutul Occidentului, colonialismul e ceva ce poate fi și trebuie reproșat numai Occidentului. Pe scurt, un foarte util instrument de atacat, dinăuntru, propria cultură. Rusia e, dimpotrivă, scutită. Sigur, asta e o afacere internă occidentală. Dacă occidentalii vor să se răfuiască în amănunt cu Occidentul, nimeni nu-i poate opri. Numai că, pe fundația acestei orbiri, a crescut, în mod revoltător, percepția care a normalizat crimele și oprimarea sovieto-rusă. Astfel în locul observației după care Rusia vrea să își domine și după eliberare, fostele colonii, circulă ideea după care Estul e o „zonă de interes legitim” pentru Rusia. Evident, toată lumea are vecini și n-are cum să nu fie interesată anume de ce fac ei. Dar asta nu înseamnă, de pildă, că Italia vrea să controleze Austria sau că Suedia poartă sîmbetele Danemarcei. Tot așa cum e evident că, de pildă, Canada se simte foarte bine în vecinătatea Statelor Unite. Doar în cazul Rusiei ideea de interes special față de Republicile Baltice, Polonia sau Bulgaria presupune șantaj economic, subversiune, infiltrare, provocări militare, atacuri cibernetice și campanii de propagandă ostilă.

În cele din urmă, nu e e nevoie decît de un efort minim de cunoaștere pentru a aduce adevărul istoric în percepția care dă imaginea Estului. Și de incă un lucru, din păcate infinit mai dificil: de curajul de a ține cont de adevăr, chiar împotriva propriilor convingeri politice și a propriilor frustrări.”

Ca Rusia e un mare pericol nu doar pentru Romania, dar pentru intreaga Europa, luata in ansamblul ei, lucrurile, cred, sunt destul de clare si se pot certifica cu fapte istorice. Insa legat de ceea ce doreste sa arate Dl. Traian Ungureanu – „Încă mai înrijorătoare e consolidarea ideilor fixe care scutesc Rusia de păcatele reproșate amarnic Occidentului.” – trebuie spus ca imaginea unei Rusii care n-ar fi chiar atat de rea, ba dimpotriva: chiar de dorit fata de „pacatele” amarnice, nu-i asa, ale Occidentului, s-a construit de catre o stanga europeana ce a fost aproape in totalitate sub autoritatea Kremlinului si finantata de acesta. Inclusiv cu asa-zisi oameni de stanga, occidentali, dar platiti si subordonati Moscovei. Aici nu a fost vorba doar de idealurile pe care le-au avut unii. Poate ca le-au avut. Ci despre o actiune coordonata de Kremlin, in Occident, pentru promovarea Rusiei prin comunism.

Eu cred ca trebuie inteles ca, prin comunsim, Rusia avea suportul ideologic cel mai clar si solid pentru a putea sa-si impuna puterea si, pe cale de consecinta, desigur, dominatia in Europa. Panslavismul si Ortodoxia Rusa si chiar marea cultura rusa au reprezentat un esec major din acest punct de vedere. Pentru politica bazata pe dominatie si teroare, promovata de catre Kremlin, comunsimul era ideologia ideala. Si se poate usor constata ca URSS a fost o mare problema, o mare amenintare la adresa securitatii nord-atlantice.

Odata cu prabusirea comunismului, suportul acesta ideologic, la comunism ma refer, a disparut. Si a ramas doar forta militara, expresie a politicii de violenta si violentare a altor state libere si suverane, caracteristica Kremlinului.

„Cu toate astea, presa și școlile occidentale continuă să pună sub acuzare fostele puteri coloniale, învinuite de toate relele lumii: sclavie, exploatare economică, rasism și distrugere de culturi.” – da, pentru ca toata stanga occidentala a fost aservita – citeste corupta – de catre puterea politica din Rusia (m-as bucura daca lucrurile nu au stat chiar asa!), mai exact spus cea sovietica.

Daca mai sus vorbeam despre vina Rusiei, in legatura cu: „Recent, în timpul unui concurs televizat, o tînără englezoaică a fost întrebată: din ce țară au făcut parte Cehia și Slovacia? Concurenta a zîmbit și a răspuns sigură pe ea: din Rusia!” – vorbim de vina Occidentului. Pentru ca perceptia aceasta, ca Europa de Est se confunda cumva cu Rusia, vine din vina Occidentului care a ramas pasiv la incercarile Rusiei de a-si impune punctele de vedere si dominatia, e adevarat prin forta si amenintare cu forta, caracteristica marilor dictaturi.

Naivitatea Occidentului a constat in faptul ca a considerat bun comunsimul si mai ales cel din Rusia. Dar sa nu generalizam. Au existat, desigur, si minti lucide.

„Dacă occidentalii vor să se răfuiască în amănunt cu Occidentul, nimeni nu-i poate opri. Numai că, pe fundația acestei orbiri, a crescut, în mod revoltător, percepția care a normalizat crimele și oprimarea sovieto-rusă. Astfel în locul observației după care Rusia vrea să își domine și după eliberare, fostele colonii, circulă ideea după care Estul e o „zonă de interes legitim” pentru Rusia” – fara indoiala ca acei occidentali sunt, de regula, cei de stanga si cei subventionati de Moscova (in zilele noastre mai ales cei din urma, adica cei subventionati de Moscova!!). Ideea „după care Estul e o „zonă de interes legitim” pentru Rusia” este fabricata de catre Kremlin si „vanduta” in Occident unora platiti tot de Rusia – de asta am si pus ghilimelele de rigoare la „vanduta”. Cu alte cuvinte, Rusia centreaza, Rusia da cu capul, dar trebuie sa para altfel, ca si cum Occidentul centreaza!

La fel a fost si cu punerea in balanta a nazismului (Germania hitlerista cu Hitler) si a comunismului (URSS cu Stalin). Rezultatul a fost ca nazismul e rau, comunismul e bun. Nu s-a vorbit, decat recent, despre crimele comumnismului si sa ne gandim ca inca, in Romania, sunt fosti tortionari in libertate (v., de ex, aici si aici)!! Despre Stalin nu s-a spus in epoca faptul ca ar fi tot atat de rau ca si Hitler sau poate si mai rau! Dimpotriva, Stalin – cel putin pana cand Hrusciov i-a aratat abuzurile (sa nu uitam ca si acum, in Rusia, sunt multi nostalgici chiar dupa Stalin) – era baiatul bun, Hitler era cel rau!! Iar la aceasta schema de gandire a contribuit din plin evreimea, in marea ei majoritate comunista la acea vreme! Si nici acum o anumita parte a evreimii nu considera altfel! Dar, in general vorbind, Stanga a contribuit la exprimarea si promovarea unor asemenea perceptii si mod de gandire, chiar daca eronate. Asta nu conta, pentru ca felul asta de a gandi era pus in slujba unor „inalte idealuri”, lucru ce ar fi „iertat” eventualele „scapari”, indiferent cat de multe erau si ca ar fi viciat considerabil adevarul. Insa trebuie precizat ca „atunci cand fu la o adica”, vorba lui Nea Marin, Stanga europeana s-a retras din fata lor, recunoscand pericolul si adevarul.

Fara indoiala ca acum Rusia cauta un nou suport ideologic in acelasi scop: pentru a-si extinde dominatia in Europa – v. decizia recenta a lui Putin si anume: copiii rusi sa fie retrasi de la scolile occidentale. Unul din noii ideologi e Dughin, despre care am mai scris – v. aici si de vazut si cine s-a intalnit cu Dughin cand acesta a venit in Romania… Dar pe de alta parte, iarasi foarte interesant, sprijinul Rusiei merge catre partidele eurosceptice din Europa. In general, acest nou suport ideologic este antieuropean, antiNATO, antidemocratic. Vladimir Putin incearca sa gaseasca acest nou suport ideologic dar, totusi, nu-l gaseste. Chiar si comunismul, sa nu uitam, n-a fost o creatie ruseasca. Modernitatea, in Rusia, s-a prezentat nu sub forma comunismului ci sub cea a nihilismului – nu atat negare in sine cat stresul, inclusiv intelectual, de a gasi o cale noua.

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

octombrie 15, 2016 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

23 comentarii »

 1. “Iata textul articolului 8, copiat chiar de pe sit-ul NATO:
  Article 8
  Each Party declares that none of the international engagements now in force between it and any other of the Parties or any third State is in conflict with the provisions of this Treaty, and undertakes not to enter into any international engagement in conflict with this Treaty.
  O metoda de scurtare a perioadei de riposta a fost aplicata, prin mixarea internationala a fortelor NATO aflate in zonele apropiate si amenintate de Moscova: de exemplu, daca rusii vor ataca Romania, atunci vor ataca si trupele americane aflate aici. Daca vor ataca in zona Craiovei, atunci vor mai lovi si militari germani, bulgari si, posibil si din alte tari. Cam la fel va fi si in tarile baltice.”
  Şi dacă din întâmplare se va afla pe acolo, la locul atacului, prin boscheţi, făcându-şi nevoile şi vreun chinez, sau nord coreean, va intra şi China în război ? 🙂
  Asta e foarte asemănătoare cu o celebră poveste de pe vremea când o mulţime de indivizi, în special alogeni, primeau din partea Statului român pensii de ilegalişti , deşi n-aveau în realitate de-a face cu vreo asemenea activitate nici în cele mai războinice vise ! !
  Serios vorbind, nu pot crede că cineva bine informat, dar şi bine intenţionat, poate vedea în Rusia, Putin în speţă, partea responsabilă, provocatoare a unui posibil dezastru la nivel planetar !
  Ar fi poate primul război al Rusiei de apărare ! 😉
  În zadar se încearcă disculpare şi victimizarea cretină a Americii, sau a Europei !
  Deocamdată nu America este încercuită din toate părţile posibile la acest moment !
  Nu poporul american este nevoit să îndure urmările dezastruoase, perfide, inumane ale unui boicot internaţional ! Sau crede cineva că suferă Putin şi cei din conducere, de pe urma embargoului ?
  Pe care-l resimt şi alte categorii sociale, în special fermieri, industriaşi şi din blocul NATO ( Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Austria, dar mai ales România, care din piaţă de desfacere pentru Rusia ( alimente, mobilă, tehnică militară, produse petroliere, farmaceutice, etc. ) a ajuns piaţă de desfacere pentru ceilalţi şi groapa de gunoaie şi deşeuri radioactive a Europei !
  Aşadar poporul rus ( libertate ne-a adus, doar când a reuşit să-i scoată Ceauşescu de la butoane pe alogenii sosiţi pe tancurile sovietice să implementeze comunismul prin jaf, crime şi teroare, însă urmaşii lor sunt încă bine merci ! :mrgreen: )) are de suferit, nu cel american !
  Dar aşa-i trebuie, nu-i aşa, că-i creştin ortodox, ca şi noi de altfel ! 😉 :mrgreen:
  Nu mai amintim că Putin nu acceptă otrăvirea sistematică a poporului său prin organisme modificate genetic, sau intoxicare sorosistă prin diferite organisme la fel de toxice !
  Păi, să nu-i extermini pe ruşi, până la unul (Putin) ?! 😉
  În schimb America este cea care are fronturi de luptă deschise pe mai tot globul şi organizaţii teroriste, unele doar ideologic, peste tot unde oamenii nu trăiesc pe grămezi de găinaţ, ci pe mormane de aur, petrol sau stupefiante, ca-n Afganistan ( România, care le are pe toate şi ceva în plus, are “norocul” să fie cucerită deocamdată paşnic, neavând ei atâtea topoare ( stipendii şi sinecuri), cîte cozi de topor avem noi ! :mrgreen: !)
  P.S.
  Nu mai reiau tema cu cine conducea URSS când România a suferit cumplita dictatură comunistă, dar nu trebuie să uităm că după ce ruşii şi-au luat prada de război, România fiind pusă lor pe tapet de un beţivan notoriu, vreme de 20 de ani, timp în care au mai lăsat în urma lor nu numai foamete, distrugere a elitelor, dar şi ceva construcţii memorabile, şi-au retras trupele şi cel puţin aparent, ne-au lăsat în plata Domnului ( vorba aia : creştini noi, creştini şi ei, după ce au scăpat de pegra iudeo-masonică de la conducere, noi încă nu, se pare ). Acum, în 26 de ani, statisticile arată că România a fost distrusă mai mult decât în cele două războaie mondiale ! Şi jaful continuă ! :mrgreen:
  N-aş vrea să cred că după Ceauşescu, în al doisprezecelea ceas, românii vor ajunge să-i regrete, comparativ şi pe ruşi ! 😉 (e drept că nu toţi….. )
  Şi cât i-am mai aşteptat pe americani… ?!
  Dar ne-am trezit cu alde Gitenstein, Klem şi ceilalţi, ” toţi de-o apă/rasă şi-un pământ ” 😉

  Comentariu de Radu Humor | octombrie 15, 2016 | Răspunde

  • „Acum, în 26 de ani, statisticile arată că România a fost distrusă mai mult decât în cele două războaie mondiale ! Şi jaful continuă !” – e vorba de statisticile mincinoase, desigur.

   Rusia e incercuita… Eu nu vad ca lucrurile ar sta asa. Depinde cum privesti lucrurile. Insa Rusia nu e incercuita si nici nu vad o incercare a Vestului de a forta un razboi cu Rusia. In schimb, inclusiv in evolutiile pe plan intern din Rusia, se observa nu doar o retorica belicoasa din partea Kremlinului, dar si actiuni pe masura. Exagerate, ce-i drept, pentru ca Vestul nu ameninta Rusia.

   Sanctiunile economice la adresa Rusiei au fost si sunt justificate de politica unui dictator – ma refer la Dl. Putin – cu accente agresive.

   Din pacate, de la rusi nu ne-a venit crestinismul ortodox si nici marea cultura rusa, ci comunismul. Iar inainte de comunism, politica tarista a cauzat mari pagube Romaniei, inclusiv in ceea ce priveste integritatea teritoriala a tarii noastre.

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 16, 2016 | Răspunde

  • Ne pare rau ca sanctiunile economice sunt suportate, desigur, de populatie, de catre omul obisnuit, rusul obisnuit. Insa Vestul a impus aceste sanctiuni Rusiei pentru ca nu putem cautiona un dictator imprevizibil si periculos, care de mai multa vreme planuieste actiuni concrete impotriva Lumii Libere. Acest lucru a fost mascat in mod abil si n-a iesit in evidenta. Totusi, nu putem sa facem abstractie de ceea ce se intampla in Rusia si de intentiile Kremlinului care numai prietenoase nu sunt la adresa Vestului.

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 16, 2016 | Răspunde

 2. Referitor la cele scoase din adâncul puţului(ei) fără căciuliţă, deşi s-a răcit şi vremea, nu doar relaţia dintre Rusia şi USA, nu-ţi trebuie multă minte, ci doar răbdare, ca să observi că veşnicul anal-ist continuă să mintă şi să dezinformeze masiv !
  Nu i-a ajuns solda de europarlamentar român ( vorba vine :mrgreen: ), sau nu poate renunţa la cealaltă, de minte cum vezi cu ochii, era să spun, dar la el poate părea ofensă ..;)
  „NATO n-a pătruns cu forța în statele care i-au devenit parte. Dacă înglobarea statelor estice în fostul lagăr sovietic a fost întotdeauna rezultatul războiului sau ocupației militare, UE și NATO n-au tras nici un foc de armă și n-au trimis nici o forță de ocupație în Est. Singurul lucru major care s-a întîmplat, cu adevărat, înainte de aderarea la UE sau NATO, au fost referendumuri încheiate, fără excepție, cu un vot favorabil zdrobitor. Iar dacă știm ceva, după 70 de ani de comunism sovietic și 27 de ani de UE și NATO, atunci totul poate fi pus într-o regulă simplă: în URSS s-a intrat numai sub amenințare, în UE și NATO a intrat numai cine și dacă și-a dorit așa ceva. În plus, unul din principalele motive care au grăbit statele est-europene spre UE și NATO a fost tocmai amenințarea neîncetată a Rusiei.”
  Minciună cap-coadă :
  Nu vreau să vorbesc de celelate ţări, spun doar de România :
  Nici vorbă de referendumuri, nici pentru NATO, nici pentru UE !
  Ba, mai mult unele ţări vor să organizeze asemenea referendumuri şi sunt împiedicate cu orice preţ ( ameninţare, şantaj) să o facă !
  Singura explicaţie a acestui aflux, deja regretat de majoritatea spre NATO, dar mai ales spre UE, este şmecheria , perfidia şi interesul parşiv de care au dat dovadă ceilalţi (iudeo-masoneria) în timp ce ruşii hibernau nepermis de mult, fără a manifesta interes pentru expansiune !
  Spre deosebire de ceilalţi care se poate spune că au lucrat subteran pentru îndeplinirea visului lor nebunesc de a fi stăpâni ai lumii !
  Cu alte cuvinte, da, americanii au fost mai isteţi! Ca şi acum când vor să pară victime ale celor pe care-i atacă parşiv din toate părţile !
  Dar cea mau puturoasă concluzie răzbeşte din textul de mai jos :
  „Încă mai înrijorătoare e consolidarea ideilor fixe care scutesc Rusia de păcatele reproșate amarnic Occidentului.” – trebuie spus ca imaginea unei Rusii care n-ar fi chiar atat de rea, ba dimpotriva: chiar de dorit fata de „pacatele” amarnice, nu-i asa, ale Occidentului, s-a construit de catre o stanga europeana ce a fost aproape in totalitate sub autoritatea Kremlinului si finantata de acesta. Inclusiv cu asa-zisi oameni de stanga, occidentali, dar platiti si subordonati Moscovei. Aici nu a fost vorba doar de idealurile pe care le-au avut unii. Poate ca le-au avut. Ci despre o actiune coordonata de Kremlin, in Occident, pentru promovarea Rusiei prin comunism.”
  Să nu ştie el, (era să spun să nu vadă 😉 ), că cei care au venit la putere după marea revoluţie , tot din octombrie, coincidenţă, cei care au executat familia ţaristă a Romanovilor ( de ce ne mirăm, la noi n-au făcut oare la fel, peste ani ?! :mrgreen: ), decapitând Rusia, erau mai toţi coreligionari de-au lui, în frunte cu Lenin ?!
  Peste 85 % din membrii PCUS erau alogeni, restul cozi de topor autohtone, cumpărate engros !Impasrdonabil, dacă n-ar fi exscrecabil !
  Colac peste pupăză, sau capac peste Wc :

  „Operațiile și afirmațiile puse în mișcare de Rusia au fost preluate și analizate de corul obișnuit al istoricilor, jurnaliștilor și politicienilor. Rezultatul final e o interpretare a Europei de Est care poartă aprobarea oficială, e propagată de media și, de acolo, preluată de opinia publică. Într-o măsură deloc neglijabilă, această schiță a integrat elemente de propagandă, falsuri și dezinformări curente în Rusia. Fără excepție, aceste presupuse fapte sigure sînt atrăgătoare și par să se sprijine pe date istorice incontestabile sau pe evenimente recente desfășurate sub ochii contemporanilor. Asta, la capitolul informație. Încă mai înrijorătoare e consolidarea ideilor fixe care scutesc Rusia de păcatele reproșate amarnic Occidentului. Acest soi de orbire voluntară domină, mai departe, o mare parte a lumii academice, a tineretului universitar și a militanților care se bat pentru o lume mai bună, din diverse unghiuri și pe temele cele mai felurite.”
  Oare cum poate fi prostită sau manipulată de o asemenea manieră, această ” mulţime a lumei academice, a tineretului universitar și a militanților care se bat pentru o lume mai bună, din diverse unghiuri și pe temele cele mai felurite ”
  Nici într-un caz prin asemenea articole, „ca nuca-n perete”, când vine vorba de realitatea zilelor noastre ! Cîte ne-au mai rămas…. !
  A pune la îndoială capacitatea de discernâmânt a celor amintiţi, dovedeşte disperarea celui intrat în menghina unei puteri pe care nu o mai poate părăsi niciodată de bună voie, fiind obligat, în ciuda evidenţelor, să joace cum i se cântă ( de fapt, cum i se dictează ! ).
  Urât şi trist !
  Şi autorul, dar şi comentariul ! 😉

  Comentariu de Radu Humor | octombrie 15, 2016 | Răspunde

  • In primul rand ca Dvs. nu reusiti sa demonstrati ca autorul articolelor ar fi mintit. Argumentul: „Nici vorbă de referendumuri, nici pentru NATO, nici pentru UE !” nu sta in picioare pentru ca nu prin referendumuri se conduce o tara. Si chiar daca ar fi fost – e adevarat, nu se stie care ar fi fost rezultatul – dar mai mult decat probabil am fi avut o majoritate zdrobitoare, atat in favoarea aderarii la NATO cat si in favoarea aderarii la UE. Dar democratia nu presupune o cultura politica referendara.

   Dar hai sa vedem cum a venit comunismul: cu tancurile sovietice si falsificand alegerile.

   „cei care au executat familia ţaristă a Romanovilor ( de ce ne mirăm, la noi n-au făcut oare la fel, peste ani ?!:mrgreen: ), decapitând Rusia, erau mai toţi coreligionari de-au lui, în frunte cu Lenin ?!” – Dvs. va place sa va lansati in tirade fara sa cititi ce spune postarea? 🙂

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 16, 2016 | Răspunde

 3. SUA acuză Rusia de imixtiuni în alegerile pentru cea mai puternică femeie din lume, probabil, că altceva nu se vede la aceste alegeri în care americanii se fac de râs în faţa unei lumi întregi ! Nimeni nu-i mai poate trata drept ce vor să pară ! Sunt nişte bieţi caraghioşi !
  Cică ruşii, mă rog, Putin, cine altcineva, i-ar fi provocat Hilarei (îi vine mănuşă ! 😉 ) leşinul menopauzal şi tot ei/el i-ar fi dat în vileag relaţiişl cu mâna de oligarhi ce-au pus la pământ marele stat, ajuns acum dator vândut, dar rău de rupe lanţul ! Binenţeles că totul are la bază nişte suspiciuni, pe când acesta este un caz real de amestec impertinent, neconstutuţional şi condamnabil în treburile interne ale unui stat ! Mă rog, nu-i aşa de mare cum e America acum, dar va fi : nu Moldova aşa de mare, ci America ca (!) ea , dacă lucrurile continuă aşa ! 😆
  Joseph Daul îl critică pe Iurie Leancă.
  Liderul grupării de partide de centru-dreapta din Parlamentul European, Joseph Daul, a salutat desemnarea Maiei Sandu drept candidat comun „pro-european” la alegerile de la 30 octombrie și l-a îndemnat pe Iurie Leancă să iasă din cursă și să o sprijine și el, așa cum a făcut Andrei Năstase.

  „O sprijin pe deplin pe Maia Sandu ca pe singurul candidat pro-european de centru-dreapta care poate reprezenta și poate lupta pentru toți moldovenii”, a scris pe Twitter liderul Partidului Popular European.

  Tot sâmbătă, într-o declarație de presă pe pagina de net a PPE, parlamentarul european l-a acuzat pe Iurie Leancă că nu și-a respectat promisiunea făcută delegației PPE în mai, anul acesta, de a se înscrie în cursa pentru desemnarea candidatului comun.
  La aa Candidat, asa martori de la bar la centura nu-i decat un pas. Sigur o sa gaseasca i una de pe acolo, care sa spuna ca Trump an loc sa-i bage cheia in contact i-a varat-o ei in sutien , sau, ma rog, in alta parte!.! Abuz sexual in toata regula regulatui !

  P.S.
  Wow !
  Înca o victimă isi rupe chilotii, pardon, tacerea spre a-l acuza peTrump ca n-a satisfăcut-o pana la capat !
  Eh, alta viata cu Biluta al Hilarei care i-o tragea uneia prin biroul oval de era sa se rotunjeasca şi ea şi biroul de la atata vânzolealî pe banii contribuabilului !
  Câtă nesimtire sa ai ca sa vorbesti de sex in casa spanzuratului din biroul oval ? 😉

  Comentariu de Radu Humor | octombrie 16, 2016 | Răspunde

  • Asta e din ciclul „pareri proprii” sau cum? 🙂

   Si Dvs., sa inteleg, considerati ca e moral ce face Putin, ca si-a adus tara in mizerie si ameninta Lumea Libera cu rachetele nucleare din Kaliningrad si cu tot felul de provocari, fara ca sa existe o amenintare la adresa Rusiei, doar suspiciuni in acest sens? Pentru Dvs., sa inteleg, este moral ca a introdus o dictatura in Rusia, persecutandu-si proprii cetateni, ca persecuta o tara independenta precum Ucraina, ca-si baga in continuare nasul in treburile interne ale Rep. Moldova, ca bombardeaza Alepul, impreuna cu fortele lui Bashar al-Assad, sprijinind un dictator al carui regim a lasat o dara de sute de mii de morti?

   Eu cred ca, in locul unui astfel de regim, precum cel al lui Putin, cred ca pana si Dvs. preferati o partida de sex! 🙂

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 17, 2016 | Răspunde

 4. ” Partida de sex ” , in sensul de-asi baga p**a in gura alora ???Pai si-atunci , de ce nu-i zici diret : sex oral XD ?

  Comentariu de Marian | octombrie 17, 2016 | Răspunde

  • Eu inteleg ca tu incerci sa-ti expui propriile tale preferinte in materie de sex. E opinia ta libera. E ok!

   Dar hai sa fim seriosi! Sau, mai degraba, sa nu fim ipocriti.

   http://www.gandul.info/international/inregistrarea-obscena-care-il-arunca-pe-trump-intr-un-nou-scandal-poti-face-orice-audio-15779588

   S-a scos de la naflatina o „inregistrare audio” de acum 11 ani. M-am gandit mai mult timp la chestia asta. In general vorbind, barbatii discuta despre femei. E interzis sa discuti despre femei?? Sa spui ca-ti plac femeile sau ca-ti place de o anumita tipa? Iti citez din articol (recomand citirea integrala si in original a acestuia):

   ” Mai departe, Trump şi Bush se pare că o văd pe actriţa Arianne Zucker lângă autobuz, iar vedeta TV are şi el o replică: „Fata asta e bună rău, cea în mov”. Magnatul nu se opreşte nici el: „Whoa! Trebuie să iau nişte bomboane mentolate, în caz că încep să o sărut. Ştii că sunt automat atras de tot ce e frumos. Pur şi simplu încep să le sărut, e ca un magnet. Doar le sărut, nici măcar nu aştept”.

   „Orice îţi doreşti”, îi răspunde Bush. „Poţi să le iei de părţile intime. Poţi să faci orice”, încheie Donald Trump. După alte comentarii referitoare la picioarele femeilor din apropierea autobuzului, Bush şi Trump ajung în lumina camerelor Access Hollywood şi o salută pe Zucker. „

   Inteleg ca a fost o discutie privata, asa am inteles. Imi spui si mie, totusi, ce crima a facut? Poti sa cauti sa vezi cum arata Arianne Zucker… Eu nu cred ca un barbat poate ramane insensibil la frumusetea feminina… Acum 11 ani tipa era o femeie la 31 de ani, tanara, frumoasa. Si acum arata super!

   „Paul Ryan, alături de care Trump trebuia să apară sâmbătă la un eveniment în Wisconsin a anunţat deja că nu va mai lua parte la vizită. „Sunt dezgustat de ceea ce am auzit azi. Femeile trebuie apărate şi venerate, nu obiectificate. Sper ca domnul Trump să trateze această situaţie cu seriozitatea pe care o merită şi să lucreze pentru a demonstra ţării că are mai mult respect pentru genul feminin decât sugerează acest clip”.”

   Eu as fi de acord si cu Paul Ryan, doar ca… mi se pare totusi putin fortat si exagerat ce spune. Sa venerezi femeia… Totusi, chiar si in slagare de mare succes se spune: „Iubesc femeia, blonda sau bruna/Imi e totuna…” sau celebrul slagar „I found million dollar baby” cantat de Bing Crosby. De ce e atat de rau sa spui despre o femeie frumoasa ca-ti vine s-o saruti? De ce e atat de vulgar lucrul asta? Sau de ce e atat de obsecen sa recunosti ca o femeie are picioare frumoase? Chiar nu se intampla in viata asta sa incerci sa seduci o femeie? Ce a facut? A violat-o??

   Pe mine ma ingrijoreaza gradul inalt de ipocrizie la care s-a ajuns: au scos inregistrarea asta de la naftalina sa arate ce imoral e Trump…

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 17, 2016 | Răspunde

 5. Asta-i tipa ? Oauuuu pai atunci chiar al inteleg pe Trump desii , la banii lui putea opta pentru alte mijloace ca s-o…execute ! Insa , nici alora de-au scos inregistrarea d e la naftalina , nu le gasesc vreo vina caci , inca d e la Kennedy incoace { si nu doar el } la Casa Alba s e petrec lucruri nu tocmai ….albe , iar acest lucru este binecunoscut de tipii de la Secret Service si-n plus asa cum stim cu totii : in dragoste si in razboi orice mijloace sunt permise iar calegerile pentru sefia Casei Albe au fost intotdeauna un razboi intre democrati si republicani . Pe mine ma oftica acesta falsa pudoare afisata d e catre cei ce-i ofereau lui Trump nu doar voturile , banii si increderea lor ci si supunerea oarba , neconditionata , ce aducea al dracului d e mult cu acceptarea unui viitor dictator . Cat despre preferintele mele in materie d e sex…ce dracu d e preferinte mai pot avea ma rog la saizeci ….trecuti , si inca vreo cateva ierni pe deasupra ….in afara d e folosirea ” elicei ” ? Mai sti mataluta si altceva mai ” bun ” ? Lumineaza-mi nestiinta insa , sa sti ca tot curul d e femie imi place si azi , asa cum mi-a placut toata viata …asta ca sa n-ai vreun gand ….. XD sprintzar 😕 !

  Comentariu de Marian | octombrie 18, 2016 | Răspunde

 6. Până la urmă adevăratul motiv pentru care americanii riscă să declanşeze un război devastator pentru întreaga Lume este că în ALEP sunt prinşi, deocamdată încercuiţi 12 dintre cei mai reprezentativi agenţi americani responsabili de toate atacurile ce s-au pus la cale, capturarea lor de către Rusia ar duce la devoalarea tuturor planurilor criminale pe care SUA le-a dezvioltat acolo, o implicare directă care ar aduce imense prejuducii de imagine ” jandarmului mondial”, în realitate un asasin nu numai economic, ci şi în adevăratul înţeles al cuvântului ! :mrgreen:

  Comentariu de Radu Humor | octombrie 18, 2016 | Răspunde

 7. Are dreptate Radu Humor cu-n amendament : nu doar SUA este asasin economic si…d’ala adevarat ci …. si mareatza Rusie , sau credea cineva ca daca KGB n sau NKDV si-au schimbat firmele …nu tot cu ce s e ocupau si-nainte de Razboiul Rece se ocupa si-acum , sub noua firma ? Nu-i inteleg insa pe chinezi : astia au fost intotdeauna { nu la nivel declarativ ….asta-i abureala } dusmani declarati ai rusilor iar acum…Ce dracu mai vor si astia ? Nu le-ajunge ca-s nr. 2 sau chiar 1 mondial in materie de …ORICE ???

  Comentariu de Marian | octombrie 19, 2016 | Răspunde

  • Radu Humor nu aduce argumente credibile la asertiunile pe care le face.

   Pe de alta parte, in privinta afirmatiei pe care ai facut-o si anume ca SUA ar fi „un asasin economic”, eu te-as ruga sa te explici. Ce „asasinat economic” sau pe cine „a asasinat economic” SUA? Hai sa vedem care e punctul tau de vedere, cu argumentele pe care le poti aduce.

   Pentru ca altminteri aruncam niste cuvinte, expresii care nu au nicio noima.

   In privinta Siriei, imi amintesc de o emisiune a lui Charlie Rose de pe Bloomberg in care s-a pus problema daca SUA ar avea vreo parghie de actiune, prin care ar putea sa actioneze, in Siria. Concluzia a fost ca nu prea are. Este evident ca acolo actioneaza rusii. Ca ” 12 dintre cei mai reprezentativi agenţi americani” ar fi „responsabili de toate atacurile ce s-au pus la cale”, cum spune Radu Humor – adica de care atacuri pana la urma? – e clar ca nu e credibil. Adica Rusia si fortele lui Bashar al-Assad au bombardat salbatic Alepul doar din cauza a 12 oameni?? 🙂 Pai, mai Marian, inseamna ca americanii sunt foarte tari!! Imi aminteste treaba asta de filmul acela – The Delta Force – cu Chuck Norris si Lee Marvin -, cum actionau ei prin Orientul Mijlociu. Poate ca Radu Humor s-a inspirat chiar din acest film! 🙂 Cine stie, poate chiar are dreptate… 🙂

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 20, 2016 | Răspunde

   • Dar de faptul că Madonna promite sex oral tuturor celor ce votează cu Hilara, ce mai zici, Mariane ?!
    Votează cu ea şi te-ai scos, mai bine zis ţi-o scoate , sau ţi-o scoală ! 😳
    Că are …şcoală curveta ! :mrgreen:
    P.S.
    Trump e de grădiniţă cu afirmaţiile lui …
    De data asta, oricine ar câştiga, America pierde !
    Poate, cu Trump, cel mai puţin !

    Comentariu de Radu Humor | octombrie 20, 2016

   • Sa inteleg ca pentru Dvs. e norma ceea ce promite Madonna? 😉

    „De data asta, oricine ar câştiga, America pierde !
    Poate, cu Trump, cel mai puţin !” – de ce?

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 21, 2016

   • Da, am citit si eu stirea aceasta legata de Madonna. S-ar ridica doua chestiuni, prima interogativa: ce ziceti, asta inseamna ca o sustine pe Hillary?

    Iar a doua stiti care e? Prin astfel de declaratii controversate, cauta sa ramana in centrul atentiei. Madonna face bani, nu din sex oral, ci din faptul ca prin astfel de declaratii socante, ramane in centrul atentiei publicului, la 58 de ani pe care-i are!

    „Că are …şcoală curveta !:mrgreen: ” – nu, stie sa faca bani, chiar daca nu are scoala! Cititi povestea vietii ei si o sa vedeti cum dintr-o fata saraca, venita la New York cu doar 19$, daca nu ma insel, in buzunar, a ajuns vedeta de azi, cunoscuta pe tot mapamondul si cu o avere considerabila!! Fara sa fure!

    Si ganditi-va ca daca o astfel de declaratie prefateaza un nou turneu, cate milioane de $ castiga in doua luni de zile!!!

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 21, 2016

   • Unul dintre presedintii Statelor Unite ale Americi , Johnn Adams { tipul care apare pe una dintre FOARTE valoroasele lor bilete verzi….de Bank of America } spunea mai nu stiu cand : ” O natiune o ingenunchezi nu doar prin fortza armelor ci si economic ” . Nici nu era necesar sa dau sarch pe….Google 😉 ca , citatul , este scris pe laterala blogului Teodorei Marinescu , blog pe care l-am frecventat ani de zile pana…m-am prins de figura 😡 ! Nu uita ca orice natiune ce are ca fundament CAPITALUL , capitalismul este condusa de interesele alora ce au banii respectivi . CIne-si inchipuie ca USA sunt conduse d e pe dealul Capitoliului …de la Casa Alba sau ca aia de la Pentagon or CIA fac ce le trece lor prin mintea capului …s e insala amarnic : America , este condusa de fortza capitalului iar aia ce detin capitalul , aia detin d e fapt puterea . Nu-l vad pe Radu Humor punand botul la … scenariile din filme insa…ca aceste s cenarii sau ….daca doresti tot felul de scenarii sunt puse zilnic la cale si-n aplicare in USA…de asta sa fi sigur . Oare chiar crezi ca aia ce au lansat si-s adeptii teoriei conspiratiei….chiar toti aia sunt niste nebuni , niste aiuriti ce trag cate un joint dupa care….fi serios frate ?! Vorbesti despre faptul ca rusii au bombardat ” salbatic Alepul ” pai cand este vorba despre rusi , nimic nu ma mira in privinta actiunilor lor . Ti-aduci aminte de Groznai , ti-aduci aminte de chestia petrecuta la acel teatru ….sau ceva mai inainte , ti-aduci aminte cum erau trimesi soldatii sa lupte ” za Stalina , za Rodina ” ? @ Radu Humor …sa fiu sincer niciodata nu mi-a placut coarda asta macaronara , nici ea si nici cantecele ei asa incat , signora Ciccionne…n-are decat sa ia , sau s a dea sex oral , cui vrea nu mie desi….chiar n-ar fi rau asa ceva caci , mi-ar curatza instalatia iar asta ar face-o { asa cred eu …. inca } sa inceapa sa functioneze cat d e cat pana la oprirea ei definitiva pentru reciclare 😉 . Unde are Motanul dreptate…acolo unde spune ca stie s a faca bani . Are si n-are de fapt ! Nu ea ci…contabilii , avocatii si aia de-au consigliat-o inca d e pe vremea cand era doar o ilustra necunoscuta ce ….mai oferea unora posibilitatea …curatatrii ” instalatiei ” , de pe vremea cand era o rebela aia au meritul de-a fi stiut s-o vanda eficient caci daca era dupa mintea ei , la cat de ” material girl ” era pizzareasa…. Si , s a nu uit : cine-si inchipuie ca Hillary , Trump sau Madonna nu frecventeaza strict aceleasi cercuri…se-nsala . Bani la bani si….

    Comentariu de Marian | octombrie 22, 2016

   • Nu conduce doar Capitalul in exclusivitate. In lumea asta mai exista si legi.

    Madonna? Tipa se gandeste la dragoste, nu te-ai prins? 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 23, 2016

 8. N-ar fi posibil oare ca…filmul s a bata viata 😀 ?

  Comentariu de Marian | octombrie 20, 2016 | Răspunde

 9. […] cat de „odios” ar fi Trump in ceea ce priveste relatiile sale cu femeile – v. si aici la comentarii. Si e foarte posibil ca lucrul acesta sa fi contribuit la cresterea simpatiei […]

  Pingback de Donald Trump – Presedinte! Victorie stralucita a republicanilor! « Motanul Incaltat | noiembrie 9, 2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: