O manipulare electorala: „cat de performanta a fost guvernarea Ponta!!”
Este evident ca o asemenea manipulare nu poate sa ajute decat PSD-ului, care mai intotdeauna s-a mandrit cu oameni „competenti”, bagand sub pres gunoiul: o clientela parazitara si rapace.
Insa cu o astfel de propaganda, parerea mea este ca PSD ar trebui s-o lase mai moale. Fara sa mai amintesc cortegiul de ministri penali dintr-o guvernare Ponta timpurie – lucru care a adus un grav prejudiciu Romaniei, si fara sa mai amintesc de afisarile cu Vladimir Putin, simpatia dusa pana la cult fata de Partdul Comunist Chinez si rezolvarea unor trebusoare de sanatate in Turcia, intr-o clinica de lux a lui Erdogan, nu ca tot romanul de rand, pe care chipurile zice ca-l „reprezinta” (cu ghilimelele de rigoare, fireste), la un spital din tara, cred ca trebuie spus un lucru: Guvernul Ponta a lasat o situatie economica foarte grea Guvernului Ciolos! Iar PSD pare a fi pus cu burta pe blocat orice tentativa de reforma in tara asta, putand sa scoata oricand in strada, profitand de naivitatea unor oameni cumsecade, pe lucratorii de la Posta, pe profesori sau agricultori si cine stie cate alte categorii socio-profesionale.
Sfatul meu ar fi ca PSD s-o lase mai moale… Pentru ca „performanta” (tot cu ghilimelele de rigoare) Guvernare Ponta, prin masurile pe care le-a luat, a condus tara in situatia actuala in care deficitul bugetar pare sa se caste din ce in ce mai mult si tara sa ajunga inglodata in datorii pana peste cap. Ca Ponta a vrut s-o stearga cat mai repede de la guvernare – sunt convins. Ca stia ce greseli face si le-a facut in mod deliberat, situatia cam asa apare. Dar Ponta a gasit, imediat dupa tragedia de la Clubul Colectiv, momentul oportun pentru a-si da demisia. Ponta ar fi demisionat demult, insa nu gasise un prilej satisfacator si convingator, pentru ca sa nu para ridicol. Situatia de la CNADNR nu impunea demisia unui intreg Guvern, desi televiziunile de stiri ridicasera problema. Nici problemele penale nu puteau fi un motiv, atata vreme cat nu exista o sentinta judecatoreasca, desi onoarea l-ar fi obligat la demsie. Insa o guvernare care are tara pe crestere economica nu poate pleca in felul asta. Tragedia de la Clubul Colectiv a fost, in schimb, momentul ideal pentru demisie. Si Ponta a cautat sa plece rapid, intr-un moment prielnic, predand stafeta altui guvern si punand la adapost PSD-ul intr-un important an electoral. Deoarece Ponta stia de consecintele guvernarii sale…
Unii, mult superficiali, ar putea spune ca daca am avut crestere economica si s-a ieftinit painea, Guvernarea Ponta a fost hiperperformanta. Lucrurile nu stau deloc asa si sa nu uitam ca acea mult laudata crestere economica a fost una mica in jurul lui 3,3%. Iar daca au existat totusi si mariri de salarii, ele s-au produs in sectorul bugetar, preponderent acolo, din banii contribuabililor asasinati economic de nivelul si numarul mare de taxe si impozite pe care le-a impus Guvernul Ponta. Lucrul asta constituie o prima mare greseala a acestei guvernari. Si se vede inca din numarul inca mare de firme private care au falimentat in continuare – lucru ce dovedeste precaritatea climatului economic din Romania, unde cei din sectorul bugetar, ca sa parafrazez un comentariu pe care l-am primit pe blog, mananca cozonac si cei care lucreaza in sectorul privat mananca paine. Ponta, repet, stia de aceste lucruri si nu cred ca a fost convins vreodata de justetea guvernarii sale de aceea a dorit sa aiba un prilej favorabil ca sa fuga. Si l-a gasit.
Dar cea mai mare problema cu Guvernarea Ponta, in special de cand a intrat in Guvern D-na. Ioana „Usturoi” Petrescu nu e atat cresterea masiva a taxelor si impozitelor… Taxa pe stalp a fost un abuz, dar nici aceea nu a fost o greseala decisiva. Ci cu totul altceva trebuie remarcat: aceasta guvernare a avut din punct de vedere bugetar un excedent pe care l-a tot mentinut – iar acest lucru inseamna un dezechilibru economic. Marea greseala a fost ca nu a investit prin investitii publice, in special in infrastructura unde Romania are atata nevoie, aceste economii pentru ca sa asigure echilibrul economic al tarii si sa poata exista conditii de creare a locurilor de munca. In schimb, alocarile bugetare masive au fost catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale – deci catre protectie sociala, iar pe de alta parte s-a axat pe acordarea de subventii – cu consecinte de nedorit. Ponta isi dadea seama ca o astfel de politica nu poate sa mearga la nesfarsit. Problema ar fi: de ce n-a stopat-o la timp…? Pentru ca aceasta guvernare, in loc sa inmulteasca banii tarii, i-a risipit pur si simplu, ajungandu-se intr-un moment critic: cand toata lumea de la stat cere mariri si mai mari de salarii – daca cer, de pilda, medicii o anumita marire, vin profesorii si cer si mai mult – intr-un moment in care guvernul actual, condus de Dl. Ciolos, nu are de unde sa scoata acesti bani: ori se imprumuta, marind deficitul bugetar si inglodand tara in datorii, ori vom avea parte de o inflatie, care in orice moment poate ajunge galopanta. Dl. Ponta a bagat tara in rapa si a fugit repede, fara sa raspunda legat de guvernarea sa. Insa e adevarat: acum Guvernul Ciolos pare drept slab performant – de consecintele provocate de fosta guvernare nu mai vorbeste nimeni.
Cu toate acestea, trebuie sa observam ceva: dupa demsia Guvernului Ponta, nicio forta politica nu a dorit sa-si asume actul de guvernare. Cum se explica lucrul asta? Se explica, deoarece stiau, atat PSD, care a fost la guvernare, cat si PNL, de ce anume va urma si n-au dorit sa-si asume raspunderea. Normal ar fi fost sa si-o asume PSD si sa-si duca mandatul pana la capat, adica pana la alegerile legislative de anul asta: nu au dorit lucrul asta! Iar solutia tehnocratilor a fost acceptata de toata lumea, atat de PSD cat si de PNL.
Pentru ca le convenea lucrul asta. In special PSD-ului. Care acum face un circ demn de o cauza mai buna, despre cat de neperformanti sunt tehnocratii, incercand sa castige capital electoral din acesta.
Pe scurt, cam aceasta ar fi povestea „performantei” guvernari Ponta: o guvernare care a dus tara de rapa, fara ca cineva sa plateasca pentru asta, Ponta stergand-o repede, gasind un nesperat moment oportun.
PSD ar trebui sa se gandeasca foarte bine, cred eu: bazandu-se pe un populism vast si prostia multora ei ar putea sa castige alegerile. Ponta a dus tara in rapa, n-a rasturnat masina. Masina inca nu e rasturnata.
Ar trebui sa aiba grija sa nu rastoarne masina…
18 comentarii »
Lasă un răspuns
-
Recent
- In interesul superior al copilului!!
- Cand incepem sa intelegem cat de mult valoreaza Constitutia si cat de mult valoreaza libertatea!!
- S-a aprobat reabilitarea podetului din comuna Cutare. In Consiliul Suprem de Aparare a Tarii!!
- 112 nu inseamna Big Brother!
- Precizie de cativa metri…
- Halucinant…
- Va fi razboi?
- „Noi suntem social-democrati”…
- „In Romania, limba oficiala este limba romana” – Art. 13 din Constitutia Romaniei
- Despre candidatul PSD la alegerile prezidentiale
- Un banc!!
- Simbolistica totalitarismului
-
Legături
- WordPress.com
- WordPress.org
- Voxpublica
- Riddickro
- Cristian Patrasconiu
- Geopolitikon – Adrian Cioroianu
- Lumiss22
- Adrian Nastase
- Cristian Preda
- Desculta prin Timisoara
- Mazilu Raluca
- Theodora – Hai ca se poate!!
- Vladimir Tismaneanu
- Adriana Dutulescu
- Brussels Blog
- Corina Cretu
- Alina Gorghiu
- Bibliotecarul
- Ana Birchall
- Miron Mitrea
- Maria Grapini
- Ion Iliescu
- Vasile Dancu
- Stirea press
- Agentia de rating politic
- Gabriela Savitsky
- Keops – mister, perfectiune, frumusete
- Sever Voinescu
- Mihai Gotiu
- Elena Udrea
- Dreapta.net
- Satmareanca
- Traian Razvan Ungureanu – TRU
- Daniel Funeriu
- Lavinia Stan
- Blogosfera Portocalie
- Adrian Paunescu
- Dilema Veche
- Revista 22
- Calin Popescu Tariceanu
- Traian Basescu
- Motanul_Filozof
- Codrin Scutaru
- The Beginning Of The End
- Civitas'99
- Hanul Povestilor
- Maria Diminet
- Victor Ponta
- Anca Bundaru
- Sonya
- Lilick
- Loredana
- Gabriela Elena
- Club 2020
- Roxana Iordache
- Andreea Paul
- Cristina
- Trading Economics
- Adevarul nostru
- Desculta prin Timisoara – WordPress
- Florin Citu
- Lucian Isar
- Gabriela Elena (II)
- Moshe Mordechai
- goodreads
- Opinii BNR
Ponta a bagat tara in rapa si a fugit fara s a raspunda pentru guvernarea sa insa actuala guvernare , in fatza cui va raspunde pentru greselile ei , caci { este un lucru arhicunoscut } : tehnocratii nu raspund in fata nimanui ! Ponta s e lauda ca trebuit sa repare distrugerile , nedreptatile , inechitatile ,provocate d e guvernarea Boc , ald e Ciolos…face la fel aruncand vina pe Ponta . Oare cand s e vor destepta politicienii incat sa-si dea seama ca , de fapt vina este a populatiei ….. ca-i suporta ???
In primul rand spune-mi care sunt, in opinia ta, greselile acestei guvernari tehnocrate.
In al doilea rand, de ce PSD nu a continuat guvernarea dupa demisia lui Ponta? Pe de alta parte, tu ai vazut o motiune de cenzura (din partea PSD) asa incat sa cada acest Guvern?
Parerea mea: era clar de la bun inceput ca nu puteai sa te astepti la prea multe din partea unui guvern de tehnocrati. Mai ales ca multi dintre ei sunt oameni noi si pana sa ajungi sa cunosti cum trebuie problemele dintr-un minister iti ia ceva vreme, cel putin cateva luni de zile, ca sa nu zic 1 an. Iar ca sa schimbi ceva intr-un minister, iti ia vreo 2 ani. Realist vorbind, Guvernul Ciolos nu prea putea sa faca prea multe intr-o perioada atat de scurta, de 1 ani de zile (pana la alegerile legislative). Nu mai vorbesc de reforme pe care nu ai cum sa le faci intr-o perioada atat de scurta.
” Care sunt ….greselile acestei guvernari tehnocrate ” dar, care nu sunt ??? Ponta…n-a fugit ci , a incercat sa faca o smecherie pur olteneasca si , sa-si pregateasca revenirea in forta insa….cred ca deja i s-a infundat de cand n-a fost desemnat sef al camerei deputatilor . Chestia cu cei ” vreo 2 ani ” pentru a schimba ceva intr-un minister { oare pentru asta-s tipii acolo , sa schimbe ceva intr-un minister ??????? } merge , este valabile la un ministru desemnat pe criterii politice , la un tehnocrat { adica un SPECIALIST } chestia asta-i o gluma d e prost gust . Tehnocratut stie precis ce-are d e facut , ala ordona si…punct ! La fel spuneai si despre alde Johannis ” sa-l lasam minim sase luni sa vedem ce-i poate capul ” si dupa mai bine d e un an….ohavele !!! Ne-a tras-o neamtul ca la carte iar cel mai prost lucru este ca nu le-a tras-o doar alora ce s-au organizat pe FB si l-au votat ci…si alora nevinovatii . Acum pe bune , chiar ti s-a parut cumva ca acest guvern Ciolos …chiar a venit chitit sa faca niscai reforme ? Nu vor face nici o reforma chiar daca vor ramane la Victoria si cinci ani de aici inainte , merg la pariu !!!!
„” Care sunt ….greselile acestei guvernari tehnocrate ” dar, care nu sunt ???” – vad ca tot nu raspunzi la intrebare. „dar care nu sunt?” – asta nu e un raspuns.
Daca iti spun ca trebuie vreo 2 ani ai putea sa ma crezi. Tehnocratul e specialist, dar ministerul NU e intreprinderea lui. Ceea ce spui tu se aplica mai degraba sectorului privat, nu unui minister al statului. Dar nici in sectorul privat lucrurile nu merg chiar asa, pentru ca un specialist nu vine acolo si incepe sa dea ordin… Deci, cu alte cuvinte, scuza-ma, dar e cam prostioara ce ai spus.
Eu te-am intrebat sa-mi explici tu ce ai sa-i reprosezi lui Iohannis, vad ca nu ai facut-o. Din asta eu deduc ca n-ai sa-i reprosezi nimic si ca esti ori platit sa-i faci propaganda negativa, ori iti place tie sa vorbesti asa „critic” (cu ghilimelele de rigoare, fireste).
„Acum pe bune , chiar ti s-a parut cumva ca acest guvern Ciolos …chiar a venit chitit sa faca niscai reforme ?” – dar eu ti-am spus ca de la bun inceput nu mi s-a parut ASA pentru ca nu avea cum sa fie ASA. De la bun inceput era foarte clar ca acest Guvern Ciolos, de tehnocrati, n-avea cum sa faca prea multe si ti-am explicat de ce. Insa pe mine ma intristeaza faptul ca poate ca unii si-au pus sperante, dar oamenii ar trebui sa fie mai realisti si sa-si dea seama ce se poate face si ce nu, ce trebuie facut si ce nu. Pentru ca e totalmente copilaresc, ca sa nu spun PROSTESC, sa-ti fi pus sperantele intr-un astfel de Guvern, auzi: de tehnocrati, cu un mandat de doar 1 an si sa nu-ti dai seama ca n-are cum sa se faca ceva intr-un an de zile. Ce reforme vrei sa se faca intr-un an de zile de un astfel de guvern? Nu se pot face prea multe…
Uite, gandeste-te la Guvernul Stolojan, a stat tot in jur de 1 an de zile, pregatind alegerile urmatoare. E adevarat ca s-a dat atunci Hotararea 763/1991 privind unificarea cursurilor de schimb ale leului – in vigoare de la 19.11 1991 – deci la o luna dupa ce s-a instalata Cabinetul, de unde se vede ca masura era preconizata de mai demult si s-a luat de catre Cabinetul Stolojan. Deci astfel de guverne nu pot face prea multe, iar pe vremea aceea, 1991, constat ca apetenta pentru reforme era mult mai mare decat cea de acum…
Si apoi tu ce ai vrea? Minuni de la Guvernul Ciolos sau de la Iohannis? Minuni de la Guvern, de la Presedinte?
” Excelentă” justificare a unei guvernări amatoriste, dar cu pretenţii tehnoctatice, zic ei, în loc de birocratice ! 😉
Eu nu caut o justificare cuiva. Daca ati fi citit cu atentie eu chiar am specificat: „Normal ar fi fost sa si-o asume PSD si sa-si duca mandatul pana la capat, adica pana la alegerile legislative de anul asta: nu au dorit lucrul asta! Iar solutia tehnocratilor a fost acceptata de toata lumea, atat de PSD cat si de PNL.”. Dar lucrul asta nu s-a intamplat. Iar problema e de ce nu s-a intamplat. Pentru ca Ponta a sters-o repede, iar PSD nu a mai dorit sa preia guvernarea, nu ca n-ar fi putut. O majoritate in Parlament care sa sustina continuitatea unei guvernarii PSD pana la capat s-ar fi gasit! Guvernul Ponta nu a cazut printr-o motiune de cenzura.
De asemenea nici guvernul tehnocrat al lui Johannis nu va cadea in urma niciunei motiuni de cenzura deoarece…nimeni nu-i atat d e nebun dintre politicienii in functe incat sa-si asume asa ceva cu cateva luni inainte d e parlamentare , nici macar Remus Cernea .
Atunci de ce il mai critica? Atunci asta e pana la alegerile parlamentare.
Aaaaaa , deci despre asta-i vorba….. si eu care-mi spargeam capul d e nervi i, ncercand sa aflu care-i pricina schimbarii bruste de atitudine din partea dumitale , de la o persoana amabila , politicoasa , la un personaj ce arunca jigniri mai mult sau mai putin voalate . Pai bine onorabile dar chiar ti-am dat impresia ca eu asi putea fi platit de cineva pentru a arunca cu pietre in clasa conducatoare mult iubita ??? Dupa atatia ani { cred ca-s deja vreo patru ani de-atunci de cand te-am deranjat priima data } de cand te barai la cap { timp in care am invatat multe d e la dumneata si datorita dumitale } asta-i concluzia pe care-ai tras-o ? Ori SUNT PLATIT sa fac PROPAGANDA NEGATIVA ori …. imi place sa vorbesc asa…” critic ” ??? Bravos onorabile , halal sa-ti fie !!!!! Dar niscai argumente ai stimate amic cu gheare si blana ??? Ai uitat ca , atunci cand nu mi-a convenit ceva din ce-ai spus…te-am ” gratulat ” c-o injuratura…delicata iar atunci cand n-am inteles corect ce-ai spus , ti-am cerut lamuriri pe care , daca mi-au parut fezabile le-am a cceptat in ciuda nodurilor cu care le inghiteam ? Ti-a parut cumva ca am ridicat in slavi pe cineva { ma refer fireste la acesti politicieni ce ne fraca la icre de peste douazeci si cinci de ani } in detrimentrul altcuiva ce chiar merita asta ???Traducand spusele dumitale in limba romana , asta ar insemna ca , n-ai voie sa ai alta parere { Doamne fereste de-o parere negativa , critica ! } referitoare la clasa politica , la clasa coducatoare cum s-o numi ea , Parlament , Presedentie sau Guvern , la POLITICIENI ca , fie esti PLATIT SA FACI PROPAGANDA NEGATIVA fie …. asa imi place mie sa vorbesc …CRITIC adica { caci si acest cuvant are nevoie de ” traducere ” in romana } : sa ma aflu in treaba , sa ma bag in seama , s-o fac pe desteptul cum s-ar spune . Chiar nu m-asteptam la astfel de caracterizari ale comentariilor mele , bune sau rele , la obiect sau nu ramane d e discutat dar , asa ceva din partea dumitale , pe cinstea mea ca nu m-asteptam . Din partea dumitale , omul logicii …. cel putin elementare , omul care niciodata n-ancercat sa spuna ca …negrul aste d e fapt alb iar ceea ce cred eu ca-i rau…de fapt este bine ?!! Trebuia s a ma fi prins de-atunci , de cand spuneai ca , ” ma balacesc in zoaiele cu care unii ” ….si asa mai departe insa ….chiar am crezut ca , esti intr-o pasa mai proasta : fie s-a mutat soacra la dumneata acasa , fie ai pierdut multi gologani din falimentul vreunei societati d e asigurari fie….ai aflat ca ai cancer generalizat si , nu mai ai decat cateva luni de preumblat pe acest pamant si , de aceea n-am dat mare importanta spuselor dumitale , spuse care ma jigneau profund . Am mers evident pe principiul enuntat atunci si anume ca , ” cuvintele dor dar nu omoara precum gloantele ” si-ti dadeam exemplul din Orlando , Florida…USA . Asa insa , s e schimba kalimera si-ti atrag atentia cu politetzea si amicitia ce sti ca-ti port , asupra faptului ca , este inelegant , este pur si simplu nepoliticos sa jignesti pe cineva pe care , nu l-ai vazut in viata dumitale , nu ti-a facut nici un rau in viata lui si mai ales , chiar nu ti-a dat vreodata senzatia ca este prostul satului fireste , nici pe dumneata neconsiderandu-te in acest fel . Nu crezi ca era mai elegant , nu crezi ca era o dovada d e educatie , de buna crestere , d e bun simt in ultima instanta ca , in loc sa-mi aduci astfel d e acuze , sa-mi fi spus pe shleau sa-mi caut alt blog pe care sa-l vizitez si sa-mi fac acolo PROPAGANDA sau sa-mi duc acolo parerile…CRITICE caci , pe cel al domniei tale am devenit personna non grata ??? Nu crezi ca era mai elegant sa-mi fi atras atentia ceva mai din timp ca , nu mai sunt dorit aici la dumneata ….in bucatarie ? Spune-o frate caci , nu-i bai ! Daca asa crezi dumneata { atentie , nu-ti cer nici macar sa-ti argumentezi parerile } fireste nu te voi mai deranja .
Daca te consideri jignit de ceea ce am afirmat, te rog sa ma scuzi. Insa daca ai fi citit cu atentie ceea ce am spus ai fi constatat usor ca eu n-am spus ca esti platit ci:
ceea ce nu-i totuna cu a spune cuiva ca e platit pentru ceea ce posteaza. Iar cand am zis „”critic” (cu ghilimelele de rigoare, fireste)”, am zis asa pentru ca nu am vazut critica sustinuta de argumente. Pentru ca asa oricine poate sa critice si uite asa se creeaza un curent „critic” in societate, lucru ce se poate intampla – admit asta – dar prea in regula nu e. Nu, nu esti persona non grata la mine pe blog. Numai ca nu prea e in regula sa aduci ca argumente critice, poftim, de exemplu la adresa lui Iohannis: sasalaul, niemtalaul si altele de genul asta, stil Olguta Vasilescu sau sa te legi de nevasta sa ca nu stiu ce – si daca ar fi numai odata, dar vad ca unii – nu vorbesc neaparat de tine – par s-o faca intr-una. Asta am vrut sa spun. In rest poti sa-l critici, eu n-am nimic impotriva, dar vad ca nici acum nu ai raspuns la intrebarea mea…
Iti multumesc preaplecat pentru permisiunea oferita cu atat larghetze de-al…critica pe Johannis ! ” Sasalaul ” …” nemtalaul ” , acestea sunt expresii pe care le-am cules precum Petre Ispirescu , de pe diferitele bloguri { nu-s prea multe stai linistit } pe care , in lipsa a altceva mai bun cu care sa- m omor timpul , le mai vizitez ocazional . Le-am cules de pe niste bloguri unde dupa umila mea parere atat cel ce posteaza cat si cei ce comenteaza sant infinit mai destepti in creierii capului decat sunt eu . Doresti neaaparat sa-ti raspund unei intrebari referitoare la prestatiile Presedintelui Romaniei dar, oare n-am raspuns de fiecare data ? Oare nu d e fiecare data cand am criticat ocazional pe Klaus Werner Johannis si activitatea sa de Presedinte al tuturor romanilor { ale alora din Romania caci aia din afara … } n-am si aratat ca , tipul nu face nu ce-i in fisa postului , d e asta s-a ocupat Traian Basescu ci . ca nu face ceva constructiv , ceva bun pentru tara asta , ceva pentru care sa ramana in istoria moderna a Romaniei . Chestia din Bulgaria precis va intra in analele diplomatiei universale la capitolul : asa , NU ! Stai linistit ca , m-am interesat ce scrie , cel putin pentru vulg , in fisa postului de la Cotroceni . Ai vazut sper ca ….ca niciodata , am salutat prezenta discreta a Mariei Basescu in viata politica si publica a tarii . Frau Johannis , fara suparare nu se poate bucura de nici o apreciere la acest capitol iar herr Johannis , consider ca { aceasta-i perceptia mea si nu ceva ciugulit } , n-are nici un merit , nici macar in faptul ca fara s a faca nimic a castiga o cursa cu-n castigator , deja cunoscut si dat ca sigur peste tot . Sti foarte bine ca nu l-asi fi dorit pe Ponta Presedinte deci…. Iar Guvernul tehnocrat Ciolos , fara suparare insa , raman la parerea mea despre el si anume ca , a fost mai fezabil guvernul facut de Ponta pe genununchi in 2012 { acel Guvern gata sa intre in paine in….30 de secunde dupa spusele lui Ponta si Antonescu } decat acesta ” oaste de stransura ” . Pana si acea atat d e cunoscuta ” madamme Usturoi ” pana si aia cred ca ar fi fost mai buna decat oricare dintre ministrii actualului executiv .Te rog sa-ti reamintesti si faptul ca , asa cum ti-am mai spus , ceea ce spun eu comentand la dumneata pe blog ” aiurea si obraznic ” vorba lui Arghezi 😉 , nu-s doar parerile mele proprii si personale ci , acestea sunt si parerile unor oameni dintre multii amarasteni ai acestei tari , amarasteni care nu vor ai dracului , sa se lase zdrobiti de masinaria infernala a acestui stat birocratic pana la exces si…incearca { evitand fireste , pe cat posibil eludarea unor taxe } , sa traiasca totusi daca nu decent , cel putin la limita de sus a supravietuirii . Aia care vand in piete nu-s nici magnati ai zarzavaturilor 😉 si nici macar ceea ce s-ar numii oameni de afaceri ci …doar zarzavagii insa , au si aia ceva minte in cap minte cu care pot cel putin sa inteleaga ce se intampla , chiar daca nu si de ce l-i se intampla , taman lor . Asa-s si eu : ergo summ cum summ , vorba poetului ! A , da , sa nu uit , revin cu acea credinta a mea cum ca , esti fie membru al unui partid { SIGUR ESTI !!!! } politic interesat , fie esti un apropiat al unor personalitati politice { SIGUR ESTI !!!! } si te intreb : ai prezentat fie si o singura data parerile mele despre modul cum este condusa aceasta tara , acelor oameni politici ? Intrebare : ce ti-au spus ??? Fireste , stiu raspunsul deci , ramane doar retorica intreabarii . Si inca o intrebare : ati mai amintesti de acel …mos Ion Roata precum si de tipul care era la vremea aceea locatar al unui viitor Cotroceni ???
Da, asa ai fi putut raspunde de la bun inceput.
Nu sunt membru al unui partid politic si nici apropiat al unor personalitati politice.
Referitor la Guvernul Ponta, ti se pare ca ar fi fost mai fezabil decat actualul, care, dupa cum lesne se poate constata, este fezabil…
Referitor la chestiunea cu Bulgaria ti se pare din nou ca „precis va intra in analele diplomatiei universale la capitolul : asa , NU !” sau ca ar fi fost o gafa de a noastra. Ai impresia asta – o simpla impresie – in realitate lucrurile stau altfel…
„iar herr Johannis , consider ca { aceasta-i perceptia mea si nu ceva ciugulit } , n-are nici un merit , nici macar in faptul ca fara s a faca nimic a castiga o cursa cu-n castigator , deja cunoscut si dat ca sigur peste tot .” – ei, lasa ca lucrurile nu au stat chiar asa: n-a fost o cursa cu un singur castigator in sensul ca ar fi fost stiut dinainte cine trebuie sa castige. Lucrurile nu au stat asa, parerea mea este ca le complici inutil, luandu-te dupa altii care incearca, in mod interesat, sa le complice.
Pai daca mintile luminate ale politichiei romanesti { adica inclusiv CTP si Ion Cristoiu din care dumneata citezi ca din Hegel 😉 } considera ca ce-a facut Johannis in Bulgaria este o imensa gafa , cine-s eu sa-i contrazic ????????? Chiar nu-ncerc sa ma ” iau dupa altii care incearca , in mod interesat sa complice lucrurile ” . Ti-am mai spus cel putin odata : pana sa diger informatia …mai intai o filtrez prin mintea creierului meu propriu si personal { adica , nu inghit ca gugustiucul tot ce-mi este servit } si , abia dupa aceea imi formez o parere . Timp pentru trebusoara asta am destul , asa incat …. Pacat ca nu esti nici membru al vreunei formatiuni politice sau vreun apropiat al unei personalitati politice . Aveam si eu cu ce ma lauda la carciuma din coltul strazii , sa le spun spritzarilor ce relatie babana am 😦 ….
Dar sa stii ca nu citez ca din Hegel din CTP sau Ion Cristoiu. Doar comentez pe marginea unor editoriale scrise de domniile lor.
„Ti-am mai spus cel putin odata : pana sa diger informatia …mai intai o filtrez prin mintea creierului meu propriu si personal { adica , nu inghit ca gugustiucul tot ce-mi este servit } si , abia dupa aceea imi formez o parere . ” – oare? Caci mai sus ai spus:
„Pai daca mintile luminate ale politichiei romanesti { adica inclusiv CTP si Ion Cristoiu din care dumneata citezi ca din Hegel 😉 } considera ca ce-a facut Johannis in Bulgaria este o imensa gafa , cine-s eu sa-i contrazic ?????????”
😆 😆 😆
Hai, ca ai reusit sa ma distrezi!! 🙂
Ma bucur ca te-am facut sa zambesti este un castig pentru mine ! Chiar nu te-ai prins ca glumeam ? Pai ce astia-s ” mintile luminate ale politichiei romanesti ” ???? Chiar ti-a parut c-au vreo legatura d e rudenie cu Nicolae Titulescu bolsevicii astia doi ???