Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Respecta Dl. Hans Klemm Constitutia SUA?

Iata ce scrie maestrul Cristoiu in ultimul sau editorial de pe blog:

Hans Klemm dezvăluie fără să vrea mecanismul prin care România s-a transformat în colonia de babuini a Ambasadei americane la București

„Duminică, 5 iunie 2016, românii vor merge la vot pentru a alege primarii, consilierii locali și județeni, într-un cuvînt cei care vor administra soarta localităților de acum încolo patru ani.
Românii fac asta – aleg administrațiile locale, de 24 de ani.
Primul scrutin local s-a petrecut în 9 și 23 februarie 1992, dat fiind c-au fost două tururi.
Românii abia ieșiseră din comunism.
Cu toate acestea, au dovedit la acest exercițiu de pluralism că știu cum și cu cine să voteze.
Mult mai important nici un ambasador străin n-a ieșit în spațiul public pentru a le spune românilor cum și cu cine să voteze.
Participarea a fost de 65%.
Opoziția n-avea forța celei de acum.
Cu toate acestea, CDR a obținut un procentaj uimitor de bun, iar la București a cîștigat postul de primar, prin Crin Halaicu.

Jurnalist activ și la vremea respectivă, interesat în cultivarea unei Opoziții în stare să facă față cu brio Puterii întruchipate de Mamutul FSN-ist, am scris și publicat în Expres magazin din 19 februarie 1992 comentariul semnificativ intitulat Victoria Revoluției din decembrie. Semn al entuziasmului meu față de rezultatul scrutinului, concluzionam:
„Alegerile din 9 februarie 1992 au infirmat, o dată pentru totdeauna, această prejudecată de popor incapabil să se desprindă de trecutul comunist şi să meargă pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă.”

Au trecut de atunci 24 de ani.
Românii au votat de cinci ori pînă acum administrațiile locale.
Cu aceeași maturitate dovedită încă din februarie 1992.
Și evident, fără ca vreun ambasador străin să le spună cum și cu cine să voteze.
Anul acesta lucrurile s-au schimbat radical.
Ambasadorul american la București, Hans Klemm, a găsit de cuviință să încalce din nou grav minimele reguli diplomatice și minimele reguli de bun simț și să le spună românilor cum și cu cine să voteze:
„Eu încurajez partidele politice să selecteze candidaţi care nu sunt acuzaţi de acte de corupţie şi, de asemenea, încurajez românii să nu voteze candidaţi care au fost acuzaţi de corupţie. Dar, aşa cum aţi spus, şi în SUA există prezumţia de nevinovăţie până la proba contrarie. Corupţia politică există şi în Statele Unite, sunt foarte mulţi politicieni care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie doar în ultimele luni. Au existat şi membri ai Congresului care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie. Acestea sunt probleme cu care se confruntă orice ţară din lume. În SUA, până când cineva este condamnat, nu există o interdicţie în a candida, dar partidele evită orice asociere cu cineva acuzat de fapte de corupţie.”

Repet, timp de 24 de ani, nici un ambasador străin nu și-a îngăduit să spună românilor cum și cu cine să voteze.
Nici un ambasador străin, inclusiv cel american de la vremea respective, n-a socotit, chiar în februarie 1992, că românii sînt niște babuini căruia trebuie să-i spui cum și cu cine să voteze, pentru că ei, babuini fiind, sînt în stare să voteze cu cine-i lasă să se masturbeze la ivirea vizitatorilor dincolo de gratiile cuștii.

Ambasadorul american e la a nu știu cîta intervenție brutală, de bădăran care s-a văzut Stăpîn, în viața politică a României, altfel țară presupus independent, fie și pentru că e membră a ONU.
De ce-și permite ambasadorul american astfel de exerciții de ghiorțan care se urinează direct în farfuria gazdei care l-a invitat la cină, după care îi ciupește nevasta de fund, grohăind porcește?
Pentru că politicienii români, de la preşedinte pînă la liderul Opoziției, umblă în spatele ambasadorului american pentru a-i culege pîrţurile, a le ţine în plamă ca pe nişte cupe şi a le mirosi strigînd:
Vai ce pîrţuri dulci aveţi! Sînt mult mai dulci ca pîrţurile ambasadorului sovietic de pe vremuri!
În acest context, nu m-ar mira dacă ar ieşi în public şi consoarta ambasadorului să spună româncelor cum să se spele înainte şi după, mai ales acum, cînd România găzduiește scutul de la Deveselu.

Să admitem că ambasadorul american a fost rugat de ziariștii care l-au intervievat la Constanța să spună ceva românilor înaintea alegerilor locale.
Las la o parte că un ins de minim bun simț ar fi răspuns că românii sunt suficient de maturi ca să voteze și fără să le spună cineva cum s-o facă.
Dacă tot ținea să spună ceva se putea rezuma la formulările diplomatice de rigoare, folosite de ambasadorii străini într-o țară, pentru a evita imaginea de vîrîre cu ciubotele în viața politică internă a țării respective.
Ambasadorul american le spune românilor să nu-i voteze pe cei acuzați de corupție.
Ce înțelege prin asta Hans Klemm?
Că e vorba de cei condamnați pentru corupție printr-o sentință definitivă, cum se întîmplă la el, în America?
Nu.
Prin cei acuzați de corupție, ambasadorul american înțelege persoanele împotriva cărora DNA a deschis dosar penal.
Așa cum el însuși o recunoaște, prezumția de nevinovăție funcționează la popoarele alcătuite din oameni.
La popoarele alcătuite din babuini, precum poporul român, prezumția de nevinovăție nu funcționează.

Mulți dintre americani sunt faimoși pentru analfabetismul lor funciar cînd e vorba despre o altă lume decît cea de popcorn și fotbal american.
Se petrece același lucru și în cazul americanului trimis de Administrația Obama la București?
Firește că nu.
Aşa cum am mai spus, demult în România Noua Securitate nu mai respectă aparenţele. Prin urmare, în această perioadă de campanie sîntem martorii unei scremeri fără precedent a DNA de a înlocui, în ceea ce se numeşte democraţie, buletinul de vot cu cătuşele. Nu e prea greu de desluşit rolul DNA în Diversiunea în care joacă şi Ambasada Americană la Bucureşti. DNA înhaţă lideri PSD: de la Titus Corlăţean pînă la Olguţa Vasilescu. O dată deschisă hăituirea liderilor PSD, Partidul devine automat, în propaganda Diviziei Presă a Binomului, un Partid cu lideri acuzaţi de corupţie.

Recitiţi îndemnul lui Klemm din finalul campaniei electorale, asemănător celui lansat de Klaus Iohannis în debutul campaniei electorale. Veţi sesiza imediat mecanismul Biela-Manivelă prin care România a devenit o colonie nu a SUA, ci a Ambasadei SUA la București.
Ambasadorul american cere românilor să nu-i voteze pe cei acuzaţi de corupţie de către DNA.
Atenţie, aşa cum ambasadorul se dă de gol, nu cei condamnaţi de judecător, singurul în lumea civilizată, cu excepţia republicii babuinilor îndreptăţit să declare un cetăţean corupt sau nu, ci cei cărora DNA le-a deschis dosar.

A deschide dosar cuiva în România babuinizată nu e cine ştie ce mare chestie. Se ia un procuror imbecil sau cu pete, i se ordonă să deschidă dosar şi respectivul îl pune pe cel indicat sub acuzare.
Din acel moment devine automat corupt.
O dată pusă eticheta în genul celor însemnaţi cu o cruce din tibisir la alegerile interbelice şi alea zise democratice, se pune în mişcare maşinăria de propagandă:
Nu-i votaţi pe corupţi!
Şi cum DNA pune eticheta de corupt pe cine e considerat duşman al Poporului, altfel zis, al Ambasadei americane, prin intermediul DNA, se înlocuieşte voinţa populară exprimată prin vot cu voința arbitrară a ambasadorului american la București, cel care se crede, prin incredibila slugărniciei a clasei politice de la noi, nu un simplu diplomat, ci ditamai Îngrijitorul Cuștii cu babuini.”

Eu cred ca aici problema este alta. Nu atat faptul ca „Romania s-a transformat in colonia de babuini a Ambasadei americane la Bucuresti”. Si nici politicienii romani nu cred ca sunt problema. Chestiunea in cauza este alta si anume daca ambasadorul SUA la Bucuresti, Dl. Klemm, respecta Constitutia Statelor Unite, adica e vorba despre Constitutia propriei sale tari.

Unde scrie in Constitutia SUA ca printre drepturile de care se bucura un diplomat american, ar fi si acela de a se amesteca in campania electorala dintr-o alta tara? Unde scrie in Constitutia SUA ca un ambasador american ar avea printre drepturi si acela de a incuraja locuitorii dintr-o alta tara sa voteze intr-un anumit fel?

Sa presupunem ca suntem cu totii americani. Sa presupunem ca Romania ar fi un stat din cadrul SUA. Si ar avea dreptul sa dea si Presedintele SUA caci oricare cetatean roman nascut in Romania s-ar fi nascut in SUA… Deci daca Guvernul american incalca Constitutia SUA, ii incalca de fapt oricarui cetatean american drepturile. Si daca un singur cetatean american ar avea drepturile sale constitutionale incalcate de catre Guvern, drepturile constitutionale ale oricarui alt cetatean american sunt puse in pericol deoarece pot fi incalcate oricand.

Dl Klemm spune:

Dar, aşa cum aţi spus, şi în SUA există prezumţia de nevinovăţie până la proba contrarie. Corupţia politică există şi în Statele Unite, sunt foarte mulţi politicieni care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie doar în ultimele luni. Au existat şi membri ai Congresului care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie. Acestea sunt probleme cu care se confruntă orice ţară din lume. În SUA, până când cineva este condamnat, nu există o interdicţie în a candida, dar partidele evită orice asociere cu cineva acuzat de fapte de corupţie.

Asta inseamna ca, de fapt, Guvernul SUA da indicatii oricarui cetatean american cum trebuie sa voteze. Este oare constitutional sau in spiritul Constitutiei SUA acest lucru? Pentru ca daca Guvernul SUA da indicatii oricarui cetatean american despre cum trebuie sa voteze, inseamna ca poate sa-i dea si alte indicatii, de pilda cum sa faca afaceri si unde sa faca afaceri, cu cine sa se asocieze si cu cine nu, ce trebuie sa vorbeasca si ce nu trebuie sa vorbeasca, ce trebuie sa manance si ce nu trebuie sa manance, daca trebuie sa fumeze sau nu trebuie sa fumeze, ce capac de WC trebuie sa foloseasca si ce capac de WC nu trebuie sa foloseasca  etc. Este acest lucru conform sau in spiritul Constitutiei SUA?

Orwell – „1984”?

Dl. Cristoiu spune: „Repet, timp de 24 de ani, nici un ambasador străin nu și-a îngăduit să spună românilor cum și cu cine să voteze.” – sa inteleg ca timp de 24 de ani s-a mai respectat (cat de cat macar) Constitutia SUA, nu? Interesant este ca Dl. Klaus Iohannis nu da astfel de indicatii, ambasadorul SUA le da! Dl. Iohannis respecta, deci, Constitutia SUA… Foarte interesant!

Remarca D-lui. Cristoiu nu e chiar absurda: „În acest context, nu m-ar mira dacă ar ieşi în public şi consoarta ambasadorului să spună româncelor cum să se spele înainte şi după, mai ales acum, cînd România găzduiește scutul de la Deveselu.”. Ce ati zice daca Guvernul american ar spune cum trebuie sa fie femeia americana! Ca trebuie sa fie asa si nu asa, ca trebuie sa faca aia si nu alelalte. Ce ati zice daca ar da-o drept exemplu chiar pe Huma Abedin despre care Hillary spune ca ii e ca o fiica? 🙂

Huma Abedin, noul Star al politicii SUA!! 🙂

Caci Guvernul nostru drag „stie el ce face”, vorba unui clasic! 🙂

Recomand citirea integrala si in original a intregului editorial si a tuturor articolelor.

iunie 2, 2016 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

41 comentarii »

 1. Parca mai devreme vorbeam de freedom of speech…Pai nu are acest ambasador dreptul la a-si spune parerea??

  Spui, Unde scrie in Constitutia SUA ca printre drepturile de care se bucura un diplomat american, ar fi si acela de a se amesteca in campania electorala dintr-o alta tara? Unde scrie in Constitutia SUA ca un ambasador american ar avea printre drepturi si acela de a incuraja locuitorii dintr-o alta tara sa voteze intr-un anumit fel?

  Constitutia SUA nu spune ce au voie ambasadorii sa faca si ce nu, deci nu poti spune ca au incalcat Constitutia.

  Mai spui, Si daca un singur cetatean american ar avea drepturile sale constitutionale incalcate de catre Guvern, drepturile constitutionale ale oricarui alt cetatean american sunt puse in pericol deoarece pot fi incalcate oricand.

  Nu exista drepturi constitutionale pentru ca Constitutia nu da drepturi.

  Guvernul SUA spune cetatenilor lucrurile enumerate de tine….

  Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016 | Răspunde

  • A, deci doar isi da si el cu parerea, ca nea’ Ion! Ca e si el om! 🙂 😆

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016 | Răspunde

   • Nu ca nea’ Ion, ci ca tine 😉

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • Aha! 😆

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Pai tu sa ai voie sa-ti spui părerea cum trebuie unii sa-si cheltuie banii dar el sa nu aibă voie sa-si spună părerea cu cine trebuie votat? Ma intreb daca spune același lucru si celor care vor sa voteze cu Hilary.

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • Da, exact, si eu ma intreb la fel! 🙂 😆

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Bine, eu s-ar putea sa nu inteleg anumite lucruri sau sa nu stiu anumite lucruri, ca doar nu le-as sti eu pe toate. In plus de asta nu-s nici ambasador.

    Iata, spre exmeplu, un lucru pe care nu-l inteleg. Am urmarit ceva din alegerile primare, era Trump in statul Ohio. El a spus ca firmele pleaca din Ohio, ca „nu raman aici”, se duc spre alte zari, de exemplu in Mexic. Cum se explica asta? Ce nemultumeste companiile ca acestea ajung sa-si mute afacerile in alta parte?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Taxele mari si reglementarile costisitoare.

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • „Taxele mari si reglementarile costisitoare” – asta e subminarea economiei SUA… Nu?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Da. Cred ca SUA este pe locul 2 in lume cu taxarea cea mai ridicată.

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • Uite un alt lucru pe care nu prea il inteleg. Spre exemplu, Bill Gates, multimiliardar. Daca el vrea sa investeasca in Educatie din banii lui, foarte bine, s-o faca! De ce se amesteca in treaba asta Guvernul Federal? Pentru ca rezulta un lucru care nu e optim: si guvernul si sectorul privat se implica in acelasi lucru: Educatia. De ce nu-l lasa pe el sa investeasca daca doreste, mai ales ca el face acte de caritate donand sume considerabile. Se baga si Guvernul… De ce?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Pentru ca au același scop: controlul viitoarei generații. A donat sume uriașe pentru implementarea Common Core. Guvernul se folosește de Gates si Gates se folosește de platforma oferită de guvern.

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • Spre exemplu, aici in Michigan, parintii s-au ridicat împotriva CC si au sunat si au scris reprezentanților din guvernul statal ca sa voteze împotriva acceptării CC. Gates a auzit ca s-ar putea anula CC in Michigan, asa ca l-a trimis pe Jeb Bush cu sume uriașe si a mituit reprezentanții ca atunci cind au votat, au votat pentru CC. Deci ce spun cetățenii nu conteaza, banii conteaza.

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • Daca e asa cum spui, asta e un atentat la sistemul constitutional din SUA, o atacare murdara a republicanismului.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Hahaha. Cum ti-am mai spus, Constitutia este atacată de 100 de ani încoace intr-un hal de nerecunoscut. Majoritatea lucrurilor care se fac in America sint neconstituționale.

    http://stopcommoncoreinmichigan.com/2013/05/126/

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • Inclusiv cei din scolile private, profesorii de exemplu, trebuie sa accepte Common Core?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Nici școlile publice nu TREBUIE sa accepte CC, dar sint amenințati ca nu mai primesc bani de la federal si nu le place lucrul asta. Dar exista scoli private care accepta elevi săraci unde statul le plătește școlarizarea, sau sint scoli care primesc ceva finanțare de la stat si nu vor sa renunțe la bani si astfel sint obligate sa accepte CC. Apoi mai e o chestie. Testele standardizate sint bazate pe CC. Daca o școala privată nu preda conform CC, acei copii nu sint pregătiți sa faca fata testelor si nu vor fi acceptați la facultate. Atunci școala aia este văzuta ca nu pregătește copiii pentru succes (vezi cum se schimba definitia??) si parintii nu-si vor mai trimite copiii la școala respectiva. Ai inteles cancerul care este CC?

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • „Daca o școala privată nu preda conform CC, acei copii nu sint pregătiți sa faca fata testelor si nu vor fi acceptați la facultate.” – nici la o universitate privata? Parca accesul la o universitate se face pe baza unor examene si nu daca respectivul elev a acceptat sau nu ceva din partea Guvernului, fie acel ceva si Common Core… Or, o universitate privata ar trebui sa-si rezerve dreptul de a primi elevi pe baza propriilor sale standarde, nu cele ale Guvernului… Nu?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Da, accesul se face pe baza unor examene. Aceste examene sint bazate pe ce se invata in CC. Deci un elev care nu urmează programa CC va lua note mici la aceste examene si facultatea nu il accepta. Sint facultati care au examenul lor propriu, nu stau după cele standardizate din liceu. Statului nu-i place asta si vor sa impună si facultăților sa accepte CC.

    Facultățile private sint la un impas imens. Daca studentul care aplica la facultatea privată vine cu bani împrumutați de la guvern pentru tuitie, școala este obligată sa se conformeze acelorlasi reguli ca cele publice. Faza tare e ca statul a preluat autoritatea împrumuturilor pentru studenți, deci daca un student vrea un împrumut sa-si plătească școala, numai la guvern poate apela. Sau la neamuri, dar cine are $100,000 de dat împrumut?

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • Iti citez din articolul la care ai dat un link:

    „“Common Core state standards are clear and straightforward,” Bush said. “Do not pull back from these high lofty standards.”

    Nici macar in comunism nu s-a pus problema unor standarde in educatie. Erau programe scolare, dar de standarde nu am auzit… Poti sa standardizezi un surub. Omul insa nu e un surub… Si apoi expresia asta: „these high lofty standards” este extrem de confuza.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Exact. Daca ești interesat de citatul exact il caut, dar Gates a spus ca vrea sa standardizeze copiii precum aparatele casnice. Le poți baga in orice priza, nu ai nevoie de prize diferite intre frigider sau mixer. Din cauza asta au luptat parintii împotriva CC. Dar nu au aceeași putere cu sutele de milioane ale lui Gates.

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • Da, chiar m-ar interesa citatul exact. Pentru ca, spre exemplu, asta ce inseamna: „Gates a spus ca vrea sa standardizeze copiii precum aparatele casnice. Le poți baga in orice priza, nu ai nevoie de prize diferite intre frigider sau mixer.”? Omul e aparat casnic, sau cum? N-ai sa faci niciodata dintr-un om un telefon mobil sau un program de calculator precum Windows. Ci omul e cel care a facut Windows sau telefonul mobil sau frigiderul. Sa-l aduci pe om la stadiul de „frigider” sau „mixer” mi se pare ideea unui om bolnav. Mintal. Serios iti zic. Adica omul sa fie precum o priza sau un frigider? Atunci ma intreb si eu daca omul care debiteaza astfel de tampenii isi da seama de ce spune. Sau nu stie ce spune!

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Standardization is especially important to allow for innovation in the classroom, said Gates, who used an analogy of electrical outlets.

    “If you have 50 different plug types, appliances wouldn’t be available and would be very expensive,” he said. But once an electric outlet becomes standardized, many companies can design appliances and competition ensues, creating variety and better prices for consumers, he said.

    https://www.washingtonpost.com/local/education/bill-gates-calls-on-teachers-to-defend-common-core/2014/03/14/395b130a-aafa-11e3-98f6-8e3c562f9996_story.html

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • Stii care e marele pericol legat de implementarea a ceea ce spune Gates, daca asa a spus? E acela de a forma o intreaga generatie de sinucigasi! 😦

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Deci pe cine preferi sa se implice in educatie? Statul? Miliardarii din sectorul privat?? Vezi de ce si Biblia si COnstitutia spune ca educatia este sub autoritatea parintilor?

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • Se pot implica si miliardarii daca sunt de buna-credinta. Dar depinde de cum se implica si ce idei sustin… Insa in acest caz, ceea ce sustine Gates e o contradictie, citez din articolul din The Washington Post la care ai dat un link:

    „Standardization is especially important to allow for innovation in the classroom, said Gates, who used an analogy of electrical outlets.”

    Eu nu vad cum standardizarea ar permite inovarea in salile de curs. Standardizarea presupune un sablon care trebuie respectat – respectivul standard. Conformitatea cu standardul verifica daca e respectat acel sablon. Nu vad cum ai putea sa inovezi in astfel de conditii. Aplicarea unui standard, oricare ar fi el, nu-ti permite inovarea ci respectarea acestuia. Nu atingerea parametrilor din acel standard ci trebuie sa respecti ce spune acel standard. Asta inseamna sa-l aplici. Atunci nu vad cum ai putea sa inovezi, lucru care nu se poate face decat in mod liber. Edison nu cred ca a fost constans de un standard cand a inventat becul electric – asta inseamna inovatie!

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Exact. Nu stie cum sa mai scoata camasa. Nimeni nu se implica in educatie fara sa isi impuna agenda. Nimeni nu are voie sa isi impuna ideile asupra altora.

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • Trebuie sa fiu de acord cu ce spui! Pentru ca, spre exemplu, un parinte poate doreste sa dea copilului sau o educatie clasica: sa invete latina, greaca veche, operele marilor scriitori antici, sa invete sa cante la un instrument muzical sau sa invete sa picteze. Sunt copii extraordinari care au astfel de talente. Daca ar fi sa ne luam dupa aceste standarde Common Core, n-ar mai fi posibil asa ceva. Si atunci ce educatie – aplicand aceste standarde – ar mai avea copiii? Sa fie ca un stecar sa-l poti baga in orice priza – unul sa fie stecarul si celalalt priza?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Ai inteles acum de ce am spus ca o scoala poata avea succes in ochii unora dar nu si in ai altora? Ai inteles de ce am spus ca eu am primit o educatie infecta?

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • PS. Edison nu a inventat becul, ci doar l-a perfectionat 😉 Your homeschool lesson for today 🙂

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Asa este! 🙂
    https://en.wikipedia.org/wiki/Incandescent_light_bulb
    Insa vezi ca Edison are patenta pentru inventia sa. Insa stateam si ma gandeam ca daca atunci s-ar fi aplicat aceste standarde Common Core cu greu, poate chiar absolut imposibil, sa mai fi avut un Edison sau un Faraday, zau… Saui sa se fi descoperit Legea Inductiei, aplicand standardele Common Core in Educatie:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Faraday's_law_of_induction

    Dar e frapant si altceva: Jeb Bush… Republicanii nu au o atitudine critica fata de astfel de standarde…?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Mai citeste despre Edison. Cind l-a dus mama sa la scoala, profesorii au rugat-o sa-l retraga ca e prea prost si nu face fata cerintelor scolare. Asa ca mama sa a facut homeschooling cu el. Nu ca era prost, dar nu se conforma standardului impus. A ajuns sa perfectioneze si sa inventeze multe lucruri pe care le folosim astazi. Asa cum ai spus, pentru ca nu s-a conformat standardelor au fost posibile toate astea.

    Legislatura statului MI este republicana si guvernatorul este cu CC inca mai inrait. El lucreaza la o lege care sa impuna companiilor sa nu angajeze oamenii care nu au trecut prin standardizarea CC. Republicanii au ajuns sa nu mai fie diferiti de democrati.

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • Citeste aici lucru uluitor!!!!!
    https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Faraday

    „Early life

    Faraday was born in Newington Butts,[6] which is now part of the London Borough of Southwark but was then a suburban part of Surrey.[7] His family was not well off. His father, James, was a member of the Glassite sect of Christianity. James Faraday moved his wife and two children to London during the winter of 1790 from Outhgill in Westmorland, where he had been an apprentice to the village blacksmith.[8] Michael was born in the autumn of that year. The young Michael Faraday, who was the third of four children, having only the most basic school education, had to educate himself.[9] At the age of 14 he became an apprentice to George Riebau, a local bookbinder and bookseller in Blandford Street.[10] During his seven-year apprenticeship Faraday read many books, including Isaac Watts’s The Improvement of the Mind, and he enthusiastically implemented the principles and suggestions contained therein. At this time he also developed an interest in science, especially in electricity. Faraday was particularly inspired by the book Conversations on Chemistry by Jane Marcet.[11][12]”

    Marele om de stiinta Michael Faraday a primit doar educatia de baza , in rest a fost un autodidact!!! A fost ucenic la o legatorie de carti si in felul asta a avut ocazia sa citeasca mai multe carti. Omul doar cu educatia de baza uite ce preocupari avea: ii cade in mana lucrarea Imbunatatirea mintii a lui Isaac Watts si incearca sa aplice in mod entuziast ce scria acolo. Si tot in acest timp a inceput sa se dezvolte interesul pentru stiinta, in special electricitate, inspirandu-se din Conversatiile de chimie a lui Jane Marcet.

    Astonishing!!


    Michael Faraday

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Ah, deci faptul ca a fost sărac sau ca statul nu i-a oferit educație nu a fost o piedica pentru el?? Shocking!

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • Dupa cum se poate lesne constata, nu numai ca nu a fost o piedica… A ajuns marele om de stiinta cu descoperiri epocale in fizica!

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Exact!! De aia sint împotriva școlilor de stat. Oricit de bune ar părea a fi ele la prima vedere.

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • Dar cum se explica acest lucru, te citez:

    „Legislatura statului MI este republicana si guvernatorul este cu CC inca mai inrait. El lucreaza la o lege care sa impuna companiilor sa nu angajeze oamenii care nu au trecut prin standardizarea CC. Republicanii au ajuns sa nu mai fie diferiti de democrati. „

    ca asta chiar incalca Constitutia SUA si mi se pare ilegal din start. Chestia asta: „sa impuna companiilor sa nu angajeze oamenii care nu au trecut prin standardizarea CC” cred ca e incalcarea drepturilor omului. Ar putea fi dat in judecata pentru asta sau companiile ar putea sa se mute in alta parte… Nu se gandeste la asa ceva…?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2016

   • Normal ca nu se gindeste, promovarea ideologiei si controlului sint mai importante. Constitutia SUA se referă la guvernul federal. Guvernatorul incalca constitutia statului Michigan. Nu are cine sa-l dea in judecata, stiu ei sa lucreze in asa fel incit sa nu li se faca nimic.

    Comentariu de Cristina | iunie 2, 2016

   • Uite părerea cuiva despre motivul pentru care este acceptat socialismul.

    http://www.glennbeck.com/2016/06/03/matt-walsh-to-conservatives-explain-why-capitalism-is-morally-superior-to-socialism/

    Comentariu de Cristina | iunie 3, 2016

 2. […] de reforme economice, nici de altceva, decat de anticoruptie. Si asta de vreo cativa ani incoace!! Interventia ambasadorului american, Dl. Hans Klemm, venita intr-un moment cand societatea e saturata de un asemenea discurs, n-a facut decat sa […]

  Pingback de Dezastruosul esec! « Motanul Incaltat | iunie 6, 2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: