Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Razboi politico-mafiot

Motto: „History suggests that capitalism is a necessary condition for political freedom. Clearly it is not a sufficient condition.”

Milton Friedman

 

Evacuarea Antenelor de catre ANAF miroase de la o posta cu ceea ce as numi un razboi politico-mafiot. Dambovitean, ce-i drept. Antena 3 a fost si este apropiata de actuala Coalitie majoritara din Parlament, in special de PSD. De asemenea, un post antibasist pe vremuri si acum.

Dar ceea ce se intampla arata si ce fel de stat avem. PSD, Dl. Dragnea, Dl. Ion Iliescu, Dl. Taricecanu si altii s-au grabit sa evalueze evenimentele ca fiind un grav atac la libertatea de exprimare. Dl. Dragnea a uitat pentru o clipa de Legea Defaimarii, desigur.

Ma gandeam la expresia „stat mic dar puternic”. Dar puternic? Dictatorial cumva?

Ceea ce se intampla arata totusi ca avem prea putin liberalism in societatea romaneasca. Avem un stat nereformat, inca mare, ce-i drept, corupt si ineficient. Care mai tine in brate si intreprinderi de stat neperformante. Interesele politice si economice legate de un astfel de stat si de mentinerea sa in aceasta stare sunt mari. Acestea vin, preponderent, din partea clasei politice. Intr-un astfel de stat tentatia puterii absolute este foarte mare. Iar acest razboi politico-mafiot, cu lovituri de unde nici nu te-ai gandi, cu secrete care nu trebuie cunoscute cu adevarat de nimeni, este expresia luptei pentru detinerea unei puteri cat mai cuprinzatoare, de ce nu totale.

Avem o clasa politica compusa inca din fosti comunisti. Au ajuns sa se aresteze reciproc si sa se bage unii pe altii la puscarie. Asta arata ca aceasta clasa politica, poate fara sa ne dam seama, a ajuns intr-o stare de metastaza ce afecteaza inclusiv intreaga societate romaneasca.

Indiferent daca ne place sau nu Antena 3, ar trebui sa ne gandim serios la ce se intampla… Avem un stat in care predomina institutiile de forta. Binomul SRI-DNA a ajuns celebru. Pe de alta parte se dau legi prin care se doreste intarirea, dincolo de anumite limite ce presupun democratia, a Statului: Legea Antifumat, Legea Defaimarii, Legea Darii in Plata, Noul Cod Fiscal – trebuie sa amintim si cresterea foarte mare a fiscalitatii la noi sub Guvernul Ponta, chiar sub vechiul Cod Fiscal. In schimb, vrem libertati. Dar nimeni nu militeaza suficient pentru ele. Ideea este de a avea un stat puternic, foarte aplecat catre social si mai putin catre sectorul privat si initiativa privata. Sa nu ne miram daca un astfel de stat devine abuziv! Aproape in tot ceea ce se propune, din pacate, se propune de fapt un stat abuziv sau care tinde sa ajunga asa. Eu nu degeaba tot spun: drepturi si libertati! Si nu obligatii care sa atenteze la libertatea cetateanului si sa-l inrobeasca in relatia sa fata de stat. Dar noi promovam amestecul statului in orice, pe urma ne miram ca devine abuziv…

Sau devine dupa chipul si asemanarea noastra…?

februarie 16, 2016 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 comentarii »

 1. Vrei sa-mi dai un singur exemplu , UNUL SINGUR , in care oamenii de rand…alegatorii , plebea, VULGUL { vorba lui Madalin Voicu 😉 } , au ” promovat amestecul statului in orice ” ??????? Ti-am mai spus : cu legea antifumat , eu unul desii sunt fumator , sunt mai mult decat de acord insa…tinandu-se cont de …niste ” nuantze ” . Se spunea in ” sondajele de opinie ” ca : ” 80% dintre respondenti sunt de acord cu aceasta lege ” . Oare in toata Romania exista doar…20% fumatori , ma cam indoiesc de asta ?! Si-asa daca ar fi…oare nu-i o discriminare a celor 80% nefumatori sau de acord cu legea …aia multi , fatza de aceasta minoritate de doar 20% fumatori sau oricum , in dezacord cu aceasta lege d e rahat ? In aceasta situatie , dupa 16 Martie daca cineva dintre fumatori va tine neaaparat sa castige niste bani , n-are decat sa dea statul roman in judecata stiind precis ca va castiga ! Ambasadorul U.S.A. la Bucuresti a declarat ” Romania este cu-n pas inaintea Americii , noi inca n-avem o astfel d e lege moderna care sa protejeze sanatatea oamenilor asa ca aici . Oamenii sanatosi muncesc mai bine , sunt mai fericiti . Noi inca incercam sa descurajam fumatul pasiv „. Frate…asta-i prost sau face pe prostul ? Pai pana si romanii aia de-s in clasele pregatitoare in scolile subordonate ministerului condus de dl. Curaj , pana si aia stiu ca U.S.A. sunt de fapt o federatie de state fiecare avnd legile ei…inclusiv in ale justitiei . O Lege Antifumat , in conditiile in care 1] pe fiecare pachet d e tigari exista axcea prevenire asupra fumatului si CEL MAI IMPORTANT 2] STATUL NU-SI PERMITE S A INCHIDA NICI MACAR O FABRICA DE TIGARI ORI SA INTERZICA CULTIVAREA SAU IMPORTUL TUTUNULUI DEOARECE , STIE PRECIS CA….VA AJUNGE IN SAPA DE LEMN IN MAXIM TREI LUNI . Dupa parerea mea , nu faptul ca ” avem o clasa politica compusa din fosti comunisti ” este grav ci , faptul ca acesti ” fosti comunisti ” sunt profesori pentru …viitoarea clasa de politicieni . Ai mare d reptate : ceea ce s e intampla acum cu tipii de la antene…este intr-adevar un razboi mafiot insa, un razboi dus de catre ” institutiile statului ” contra unui privat care…chiar daca s e numeste Dan Voiculescu si este condamnat DEFINITIV la inchisoare este totusi un privat asta alsand deoparte ca figura mie personal imi putea cam la fel de urat ca si ” legea ” clocita de nenorocitul ala de Liviu Dragnea si….parca am senzatia ca-s pe-acelasi plan , ca fac parte din acelasi joc una cu cealalta . Acelasi razboi daca-ti place mai mult termenul .

  Comentariu de Marian | februarie 17, 2016 | Răspunde

  • Totusi, eu nu cred ca trebuie sa pocnesc din calcaie, sa duc mana la chipiu si sa fiu de acord cu toate parerile distinsului ambasador al Americii, Excelenta Sa Dl. Hans Klemm. Pe de alta parte, eu i-as aminti D-lui. Klemm ca granita cu Mexic e cam svaiter si intra pe acolo (nestingheriti, daca am inteles bine) traficanti de droguri care-si promoveaza si-si vand produsele in Central Park…

   ” Dupa parerea mea , nu faptul ca ” avem o clasa politica compusa din fosti comunisti ” este grav ci , faptul ca acesti ” fosti comunisti ” sunt profesori pentru …viitoarea clasa de politicieni .” – sa-ti dau un hint: astia vor sa scoata orele de latina din scoli…

   Da, interesant spus: „razboiul dus de „insitutiile statului””… Insa stii, chiar ma gandeam la ceva… Deci cu tot respectul fata de Binom, fata de D-na. Kovesi, fata de Dl. Coldea, ma gandeam in sinea mea interioara: „institutiile statului” sunt parte din Sistem (citeste Mafie) sau sunt in afara lui – That is the question! Pentru ca sunt doua posibilitati:
   1. ori faci parte din sistem;
   2. ori esti in afara lui.
   „Vrei sa-mi dai un singur exemplu , UNUL SINGUR , in care oamenii de rand…alegatorii , plebea, VULGUL { vorba lui Madalin Voicu 😉 } , au ” promovat amestecul statului in orice ” ???????” – dar noi ce vrem de la statul asta? Pentru ca asa cum este el constituit – iau in considerare si Constitutia – permite fenomenul coruptiei si relatii politico-mafiote. Lupta asta anticoruptie pare sa nu aiba niciun sfarsit, poate continua la nesfarsit asa. Este o legitate, daca vrei, fortata. Daca faci parte din Sistem si esti unul mic acolo, stii cum e? Razboiul nu-l rapune bucuros pe omul de nimic, dupa cum spunea un invatat. Raman, deci, cazurile spectaculoase care vin in prim-planul opiniei publice. Pentru ca alea de nimic i-ar umple de ridicol. Altora, ceva mai sus-pusi, le face dosar, care daca nu intereseaza poate ramane acolo, chiar uitat intr-un fiset si ani de zile, pana nu-si mai aminteste nimeni nimic, dar sa fie prins respectivul cu ceva, sa aiba o tinichea de coada. Ca daca n-ai o tinichea de coada nu e bine… Pentru ca nu mai poti sa fii santajat sau manipulat. In asemenea conditii pe mine nu ma mira daca Binomul se constituie intr-un instrument pe esicherul politic pus in slujba Puterii. A unei Puteri vremelnice, ce-i drept. Evident, ANAF-ul poate fi folosit in mod analog. Citeste, te rog, asta:
   http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-11-februarie-2016/
   Auzi ce-l intreaba Basescu pe Silviu Manastire:

   „Mănăstire, tu în ce regim mînînci c……t după model Antena 3 ?
   Cumva după model Eduard Hellvig ?”

   Poti sa-mi spui si mie ce Sistem e asta?

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 18, 2016 | Răspunde

 2. Omule !!!!!!!!!!!!!! Eu stiu una si buna { poate ca-i erronat , eu sunt doar un bercenar obisnuit …nici macar un bercenar politician } : ” statul este un conglomerat de institutii desemnat sa serveasca cetatenii si…cetatea ” . Chestia asta a fost spusa de Lorenzo di Medici prin anul 1463 pe vremea cand Florenta era inca o cetate stat in Italia acelor vremi . Despre ceea ce cred eu referitor la eficienta DNA-ului condus de madamme Kovesi , ti-am mai exprimat mai nu stiu cand parerea mea { vad cu placere ca si dumneata esti de acord cu ea in raspunsul dat } iar despre eficienta acelei intitutii in numele careia dl. Coldea face ceea ce stie el mai bine , iti spun acum : m-am saturat de cuvintele lui Kennedy …alea cu ceea ce trebuie s a facem noi pentru stat !!! Deocamdata doar ” statul comunist ” a facut ceva pentru plebe , acest stat capitalist , acest sistem INCA n-a facut NIMIC pentru majoriattea cetatenilor sai insa…le cere imperativ taxe si impozite pentru ca…salariatii doamnei Kovesi sau ai domnului Coldea sa traiasca decent . Adica vorba lui Bula in chestia aia cu ” sa facem totul pentru om ” : „- Daca-mi dai ceva…iti spun si cine-i omul ” . Interesant hint-ul 😉 insa , te-ai intrebat daca elevii nu cumva s e bucura auzind asa ceva ??? Ai facut latina in scoala deci , sti despre ce-i vorba ;-( . Dl. Basescu …. in afara aleia despre Manastire , a mai spus o…nespusa 😉 ! A spus ca , se astepata de la teuton ca…si-n cazul fratelui sau Presedintele sa dea dovada de aceleasi idei ca si-n cazul antenelor . N-am mai pus ghilimelele deoarece , citez din memorie iar atunci cand Basescu spune ceva , devin brusc neinteresat de subiect…oricare ar fi acela deci , explicabil ca citez din memorie si este posibil sa gresesc pe undeva . O sti el cate ceva despre Silviu Mansrtire ca altminteri….iar asta cred ca s e incadreaza perfect in chestia spusa d e dumneata , aia cu : ” le face dosar care , chiar daca nu intereseaza poate ramane acolo , chiar uitat intr-un fishet si ani de zile , pana nu-si mai aminteste nimeni nimic , dar sa fie prins individul cu ceva ” . Tot saracu Beria …. Caragiale a exprimat mai succint chestia asta : ” La un caz…pac la ” Razboiul ” ! ” Saracu Agamitza…de und e s a fi stiut el sau parintele sau literar ca , peste cateva zeci de ani se vor mai gasii tipi care sa gandeasca acele cuvinte , care sa aiva aceleasi idei , fie ale lui Dandanache , fie ale lui Beria .

  Comentariu de Marian | februarie 18, 2016 | Răspunde

  • „Deocamdata doar ” statul comunist ” a facut ceva pentru plebe , acest stat capitalist , acest sistem INCA n-a facut NIMIC pentru majoriattea cetatenilor sai insa…le cere imperativ taxe si impozite pentru ca…salariatii doamnei Kovesi sau ai domnului Coldea sa traiasca decent .”

   Nu sunt de acord! Ce a facut statul comunist pentru cetateni? Le-a rapit libertatile si, in final, i-a adus in sapa de lemn. Lumea uita – nu toata lumea, din fericire – cum a fost cand regimul comunist a intrat in colaps, cum in 10 ani (ultimii) situatia s-a inrautatit rapid si Ceausescu o luase razna rau de tot, ridicand absurditatea regimului pe noi culmi de civilizatie si progres.

   Este adevarat ca acum suntem intr-o pasa proasta. Insa nu uita ca suntem, din pacate, condusi tot de fosti comunisti sau de oameni care gandesc intr-un stil comunist.

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 19, 2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: