Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Asistentii sociali sau omul de afaceri?

Eu chiar nu inteleg de ce unii (unii de la noi) acrediteaza (sau incearca sa acrediteze) ideea ca ar fi mai benefic pentru Romania daca, de pilda, Hillary Clinton ar ajunge Presedinte al SUA si nu Donald Trump… Stateam si ma gandeam: cat de putin credit i se acorda in zilele noastre unui om de afaceri… De ce nu un om de afaceri?

Bun, sa vedem cum ar sta treaba cu Hillary. Dansa provine din Partidul Democrat ca si Barack Hussein Obama II. De aceea ne putem gandi ca politica D-nei. Clinton se va inscrie in aceeasi linie cu cea a D-lui. Obama, urmand, de fapt, linia Partidului Democrat, daca se poate spune asa. Eu chiar nu vad de ce a fost o astfel de politica benefica Europei… Prin faptul ca se interceptau ilegal convorbiri telefonice si e-mail-uri private? Sa ne uitam in ce stare e Uniunea Europeana, care inca nu si-a revenit dupa Marea Criza si care, acum, se confrunta cu o noua mare criza, cea a imigrantilor din Orientul Mijlociu si Africa, resuscitand, din pacate, extrema asa zisa de dreapta, fascista si neonazista!! Economic vorbind, lucrurile lancezesc in mod periculos in Europa! Iar Uniunea Europeana este pe cale de destramare – lucrul asta, neverosimil pe vremea lui George W. Bush il aud acum tot mai frecvent! In Romania nu se mai fac investitii, privatizari nici vorba. Situatia economica este tot intr-o lancezeala periculoasa! Se vorbeste tot mai mult de rezolvarea chestiunilor de ordin social, dar nimeni nu vorbeste din ce bani. Am avut un Presedinte pe vremea caruia s-au taiat salarii si pensii fara sa se faca vreo restructurare sau vreo reforma. A inflorit in schimb mafia retrocedarilor! Se ascultau telefoane fara mandat! Despre Binomul SRI-DNA se vorbeste tot mai mult ca despre o politie politica prezidentiala. Se speculeaza ca oricine poate fi ascultat si, daca e nevoie, daca se decide sus asa ceva, arestat. Din cauza asta statul e blocat, functionarii nu mai semneaza nimic de frica – mai bine dai statul in judecata, ca oricum nu plateste nimeni pentru asta!

Criza din Orientul Mijlociu inca nu e rezolvata. Nici cea din Ucraina. Sanctiunile economice impuse Rusiei nu-l clintesc nicidecum pe Vladimir Putin, transformat in dictator. S-a ajuns la una din cele mai periculoase situatii pe plan international, ce poate degenera intr-un razboi! A inflorit, in schimb, terorismul. Puternic, brutal. Secerand vieti nevinovate! Uitati-va la ce tragedie s-a ajuns in aceasta criza a imigrantilor: mii de copii pierduti de catre parinti!!

Asa ca nu vad cum ne-a fericit Obama si cum ne va ferici D-na. Clinton daca va ajunge Presedintele SUA…

Donald Trump e un prosper om de afaceri. Deci cunoaste ce inseamna business-ul. Inclusiv disciplina pe care o incumba mediul de afaceri. Faptul a face show-uri nu ma deranjeaza. El s-a prezentat ca un bun negociator – ar trebui sa luam in considerare lucrul asta, pentru ca in afaceri lucrurile se desfasoara pe baza de negociere libera. Sa nu uitam ca e un om de afaceri prosper. I s-a rastalmacit declaratia potrivit careia ar inchide granitele SUA pentru musulmani. Dar el a mai adaugat ceva: pana ne lamurim cum sta treaba. Mie mi se pare logic! Pentru ca SUA a fost afectata de atentate teroriste, iar situatia din Europa nu poate sa-i faca pe americani optimisti. A zis despre Hillary ca ar fi o femeie slaba. Vi se pare un om puternic, capabil sa se descurce intr-o situatie atat de tensionata si de incurcata cum e cea de acum pe plan international? A fost intrebat intr-un show umoristic despre locurile de munca din SUA – a raspuns ca el le creeaza. Cum? Creandu-le! Una e sa tot vorbesti despre crearea de locuri de munca si altceva e s-o si faci efectiv! A spus ca va reduce cheltuielile statului. Bun, ce te intereseaza: cat cheltuieste statul sau sa ai un loc de munca, eventual si bine platit? Ce te intereseaza mai mult: cat cheltuieste statul sau sa ai oportunitati in termeni reali sa-ti deschizi un mic business? In legatura cu Iranul mi-a placut un lucru: el nu a spus ca ar dori sa anuleze acordul cu Iranul ci sa negocieze. El doreste sa negocieze la nivelul Statelor Unite, nu sub nivelul Statelor Unite, cum se face in prezent. Era vorba, daca retin exact, ca Iranul sa elibereze doi americani, dar, in schimb, America sa elibereze vreo 40 de iranieni. Omul asta a spus clar: ii place sa negocieze, dar hai sa vedem cum stau lucrurile: doi americani care n-au facut nimic contra a mult mai multi iranieni care au facut ceva certat cu legea in SUA… Ar fi corect?

Ma uitam la dezbaterile de pe Realitatea, la Jocurile de Putere ale lui Rares Bogdan. Erau unii care il priveau cu teama pe omul asta, pe Trump. Nu prea inteleg de ce. Probabil felul sau prea intempestiv… Dar omul a vorbit ca un barbat! A spus verde in fata cum vede lucrurile. Nu mi s-a parut fascist. Va rog sa-mi dati un exemplu de declaratie fascista facuta de Dl. Trump. Cea cu musulmanii? Am inteles. Atunci va rog sa-mi explicati cum ar trebui sa fie pozitia Romaniei la amenintarea ISIS ca va ajunge sa cucereasca Balcanii. Ce ar trebui sa faca Romania? Sa deschida granitele pentru a dovedi intreg mapamondului ca nu e tara fascista?

Sau problema, adevarata problema, e faptul ca Dl. Trump e un om de afaceri? Iar in viziunea Democratilor trebuie sa fim cu totii asistenti sociali! Insa uitati-va bine, cu asistenta asta sociala, cu tot felul de intruniri politice unde numai de Europa sociala se vorbeste, la care si PPE, desigur, achieseaza, cum arata de fapt Europa, Uniunea Europeana: se afla in situatia dezolanta de a fi pe punctul de a se destrama! Iar lancezeala asta socio-economica, combinata cu frustrari adanci si nemultumiri e terenul fertil pe care progreseaza extremismul!

Bun, deci in Romania – ca si cum am fi un stat din State 🙂 – unii o sustin pe Hillary. Nu pe Bernie Sanders, pe Hillary 😉 . Apropo de Sanders, unii comneteaza cam asa: ce socialist democrat e Sanders, aici in Europa ar fi luat drept conservator!! 😆 Ca sa fac si eu un spirit, Sanders nu numai ca nu e socialist, e de-a dreptul comunist! 🙂 Dar de ce nimeni, dar NIMENI, nu a comentat declaratia lui Marco Rubio, daca nu ma insel, potrivit careia Obama a incalcat Constitutia Statelor Unite! Cum de astfel de lucruri se trec sub tacere, dar de Sanders comentam ca nu ar fi socialist ci conservator, asa ca e mai buna Hillary din partea democratilor! Ce fel de analiza, ce se doreste obiectiva, e asta? Sau unora le e frica ca daca… vor plati ca nu s-a respectat si nu se respecta Constitutia nici in Romania? 😉

E uluitor cum se comenteaza aici faptul ca Romania nu e inca inclusa in programul Visa Waiver!! Ca si cum Romaniei i se face o nedreptate si prin asta ar trebui sa se inteleaga: ca si cum Romania ar avea dreptul la asa ceva. Eu am impresia ca dorim sa ne integram in Statele Unite ale Americii! 🙂 Ma uitam ce ratoiala, intr-un Joc de Putere a lui Rares Bogdan, la SUA, la Ambasada Americii la Bucuresti. Ca noi suntem romani si avem, dom’le, orgoliu! Cu alte cuvinte, trageam la raspundere America pentru ca nu ne da dreptul – dreptul nostru legitim, sa fie clar – de a calatori fara viza oriunde vrea inimioara noastra in SUA!! Dar nimeni nu comenteaza ca Romaniei i s-a incalcat sistematic un drept cu adevarat legitim: acela de a fi in Spatiul Schengen? Asta nu se comenteaza si nici nu vad pe cineva revoltat ca ni s-a incalcat un drept cu adevarat. In schimb suntem revoltati nevoie mare ca nu putem merge in SUA fara niciun fel de viza!!! Se pregateste populatia pentru noul soc economico-social: integrarea Romaniei in Statele Unite in caz ca se destrama Uniunea Europeana? Bine, daca e asa… atunci sa ne perfectionam cunostintele de limba engleza… Mai mult decat atat: vrem sa vedem mai multe investitii americane in Romania! Asta mi-a amintit ca in anii ’90 unii ziceau ca sa vina, dom’ne, americanii si sa cumpere toata Romania! Bun, atunci sa vedem si mai multe investii romanesti in SUA, spre o integrare cat mai completa, nu? Lasand gluma la o parte, va amintiti de filmul Nea Marin miliardar? Gluma, gluma, dar va dati seama ce soc ar fi asta!!! Atat pentru noi cat si pentru ei!! Bun, experimente se fac in lumea asta…

februarie 4, 2016 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

65 comentarii »

 1. Asta cum o numesti?

  http://www.breitbart.com/big-government/2015/09/28/trump-pushes-single-payer-healthcare-tax-increase-on-wealthy/

  Si ce-i daca om de afaceri? Ce are asta cu datoria de presedinte?

  Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016 | Răspunde

  • Mie mi-e mai greu sa comentez… Nu sunt familiarizat cu Obamacare… Insa renuntarea la asa ceva, brusc, ar fi fara indoiala un soc economic. Problema e: pozitiv sau negativ? Dar s-ar putea, pe ansamblu, sa scada taxele…

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016 | Răspunde

   • Nu trebuie sa fi familiarizat cu obamacare, trebuie sa fi familiarizat cu COnstitutia care interzice guvernului sa nationalizeze sanatatea. Nu este nici un soc economic pentru ca a fost adoptata in 2010, si nici nu este implementata in totalitate pentru ca obama a schimbat-o, ilegal bineinteles, de peste 30 de ori. Dimpotriva, ar ridica economic mult America, pentru ca este una din cauzele cele mai mari pentru care oamenii isi pierd locurile de munca. Legile economiei nu dau voie sa scada taxele cind 300 milioane trebuie sa fie acoperiti de 60% din forta de munca.

    Asa ca, ce are asta cu Trump ca businessman?

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

 2. Sau asta?

  http://www.nationalreview.com/article/420093/trump-double-agent-left-john-fund

  Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016 | Răspunde

  • Tu ce parere ai?

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016 | Răspunde

   • In engleza, parerea mea despre Trump: loathsome, cunning, shrewd, immoral, unscrupulos, tyrannical. Sper ca intelegi.

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

   • Tu vrei ca un capitalist sa fie un sfant?

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016

   • Vreau ca un candidat la presedintie sa aiba habar ce zice Constitutia despre meseria pentru care aplica si sa si doreasca s-o aplice. Trump este total pe linga de ceea ce trebuie sa faca.

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

   • Tu ai impresia ca marile imperii capitaliste s-au construit pe dreptate sociala? Vezi, asa s-a ajuns la ideea de egalitate. In sens clasic egalitatea e inrudita cu dreptatea. Seneca spunea: „Temeiul dreptatii e doar egalitatea”. Dar vezi ca Milton Friedman spune undeva: „Viata nu e dreapta”.

    Dar apropo de Milton Friedman… Nimeni sau banuiesc ca foarte putini cauta sa vada problema altfel, adica diametral opus, si anume poate ca inegalitatile si discriminarile in societate conduc la progres si dezvoltare inclusiv economica. Iar egalitatea conduce la stagnare. Probabil ca motivele sunt de ordin moral… Dar intr-o societate eminamente egalitarista, cum a fost cea comunista, s-a manifestat stagnarea economica – de exemplu: stagnarea brejnevista – dar nu numai in URSS. Si gandindu-ma la Romania, nu numai stagnare, dar chiar si declin, unul destul de periculos…

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016

   • Despre ce fel de imperii capitaliste vorbesti??? Dreptate sociala? Egalitate? Ce cauta astea in discutie. Toti ar trebui sa fim egali in fata legii, restul nu inteleg ce vrei sa spui.

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

   • Toti ar trebui sa fim egali in fata legii, insa n-am vazut ca un peste mic sa-l manance pe unul mare. Trump e un peste mare!

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016

   • Ce are asta cu functia de presedinte si cu necalificarea lui Trump?

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

   • Dar de ce crezi ca nu ar fi calificat pentru functia de Presedinte? Trebuie sa-ti dea cineva o calificare pentru asta? Trebuie sa candidezi.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016

   • Ca sa te califici pentru locul de munca trebuie sa stii ce trebuie sa faci. Aici nu merge cu calificare la locul de munca. Aici trebuie sa stii care sint indatoririle. Trump habar nu are ce trebuie sa faca.

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

   • Poate stie.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016

   • Din link-urile date de mine la acest articol nu prea se vede. 😉

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

   • Eu nu cred ca e chiar picat din luna.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016

   • Pe ce te bazezi cind spui asta?

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

   • Asa mi se pare. Mi se pare ca e o falsa impresie ca el n-ar cunoaste Constitutia sau ca nu stie deloc ce trebuie facut.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 6, 2016

   • Dar ai dovezi cu care sa-ti susții aceasta impresie?

    Comentariu de Cristina | februarie 6, 2016

   • Dovezi… Eu am spus ca asa mi se pare… Dar tu ai dovezi in ceea ce-i priveste pe ceilalti candidati, indiferent daca sunt republicani sau democrati?

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 6, 2016

   • Da. Exista dovezi. Faptele lor. Cum au votat pina acum. Ce promovează, etc. Ca si mie poată sa mi se para ca obama e bun, dar daca n-am dovezi degeaba mi se pare. Mi se pare o minciuna.

    Comentariu de Cristina | februarie 6, 2016

   • Bun, dar tie de cine iti place din cadrul Partidului Republican, dintre candidatii sai de cine te simti atrasa (politic, desigur)? Inteleg ca tu votezi cu GOP…

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 6, 2016

   • Am votat cu GOP. Not anymore. Am ajuns sa spun ca nu este nici o diferenta intre democrați si republicani. Tocmai ca ma uit la voturile lor, la ideile care le promovează. Eu nu ma iau după ce mi se pare, ci după dovezi.

    Comentariu de Cristina | februarie 6, 2016

   • Sper ca poti sa vizionezi clipul asta:

    Care este parerea ta?

    Comentariu de Cristina | februarie 5, 2016

   • Nu pot, imi pare rau! Spune-mi despre ce e vorba sau trimite-mi clipul de pe youtube daca e si acolo.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 6, 2016

   • Interesanta analiza!

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 6, 2016

   • Cam arata ca Trump nu prea stie cu ce se maninca președinția.

    Comentariu de Cristina | februarie 6, 2016

   • „inegalitatile si discriminarile in societate conduc la progres si dezvoltare inclusiv economica” – ma astept la injuraturi…

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016

   • Nu exista egalitate si nici nediscriminare niciunde in lume.

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

   • Nu fii atat de sigura!

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016

   • Nici macar in Coreea de Nord nu este egalitate. Dar ce are asta cu subiectul discutiei?

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

   • Ei si tu… te-ai dus in Coreea de Nord ca sa dai exemplu ca nu e egalitate? 😆

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016

   • Reiau ce am spus:

    Vreau ca un candidat la presedintie sa aiba habar ce zice Constitutia despre meseria pentru care aplica si sa si doreasca s-o aplice. Trump este total pe linga de ceea ce trebuie sa faca.

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

   • Marco Rubio?

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016

   • In primul rind nu este cetatean natural-born. Apoi, are si el probleme cu faptul ca ar vrea sa faca lucruri neconstitutionale.

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

   • Ted Cruz?

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016

   • Are si el probleme cu cetatenia. El poate este cel mai bun dintre toti. Desi are si el planuri neconstitutionale.

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

   • Ce fel de lucruri neconstitutionale vrea sa faca Rubio?

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016

   • http://swampland.time.com/2013/02/07/immigrant-son/2/

    Rubio voted in favor of advancing the International Monetary Fund bailout attached to the Ukraine foreign aid bill in 2014. (Senate.gov)
    Rubio voted in favor of a continuing resolution in September 2014 that included a provision arming rebels in Syria. (Senate.gov)
    – See more at: https://www.conservativereview.com/2016-presidential-candidates/candidates/marco-rubio#article-8

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

   • E vorba de interesele US.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 6, 2016

   • Care-s alea?

    Comentariu de Cristina | februarie 6, 2016

   • Iti dai seama ca e vorba de interesele US in Ucraina, Orientul Mijlociu. Sunt interese strategice in aceste zone.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 6, 2016

   • Nu. A votat pentru amnesty, import/export bank, sa înarmeze isis…. Astea nu ar trebui sa fie interesele SUA.

    Comentariu de Cristina | februarie 6, 2016

   • Ai spus asa:

    „Rubio voted in favor of advancing the International Monetary Fund bailout attached to the Ukraine foreign aid bill in 2014. (Senate.gov)
    Rubio voted in favor of a continuing resolution in September 2014 that included a provision arming rebels in Syria. (Senate.gov)”

    E important pentru SUA sa sustina economia Ucrainei, pentru ca reformele in aceasta tara sa poata fi infaptuite.

    In Siria ramane conflictul cu Bashar al-Assad, care e sustinut de Rusia. Inca nu e rezolvat si neclaritatile, zic eu, persista.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 6, 2016

   • IMF nu este in interesul SUA. Nu a avut succes sa treaca legea singura, asa ca au atașat-o la legea cu ajutorul pentru Ucraina care se știa ca va trece.

    Comentariu de Cristina | februarie 6, 2016

   • „IMF nu este in interesul SUA” – ai DOVEZI? 😀

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 6, 2016

   • Da 😉

    Comentariu de Cristina | februarie 6, 2016

   • „Ma indoiesc, deci cuget” – spunea Descartes! 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 6, 2016

   • Clue: este neconstituțională

    Comentariu de Cristina | februarie 6, 2016

   • 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 6, 2016

  • Da, bine… atunci a fost o chestie care si pe mine m-a pus pe ganduri… S-a urmarit, cu criza, demolarea industriei auto…?

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016 | Răspunde

   • S-au urmarit mai multe. Chestia este ca este neconstitutional sa se faca asa ceva. Fascist. Ai cerut exemple. Ti-am dat.

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

   • Eeeee… fascist, fascist… dar ceea ce s-a petrecut nu s-a elucidat pe deplin nici azi. La criza me refer. Si nici nu am prea vazut ca au fost trasi la raspundere cei care ar fi trebuit pentru ca s-a intamplat asa o catastrofa care a afectat atat de mult vietile atator oameni si economia SUA…

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016

   • S-a elucidat. Implicarea guvernului in economie a dus la criza. Cine sa fie pedepsit? Sa se autopedepseasca guvernul?? Ti-ai gasit….

    Nu vezi jocul care il fac? Ei fac o criza, apoi ei vin cica sa o rezolve. Cine pierde? Omul de rind.

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

  • In acest caz Justitia de ce nu a reactionat? Ca vad ca i-a dat dreptate lui Trump, nu? Deci cum e…?

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016 | Răspunde

   • Pentru ca justitia se cumpara.

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

   • A, da…? Dar stii ce lectii ne dau noua in privinta Justitiei? Ne invata virtutea, lucrarea virtutii!

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 4, 2016

   • Stiu. Niste ipocriti.

    Comentariu de Cristina | februarie 4, 2016

 3. Trump a dat falimnet. Datora 650 molopnae . Dolari nu lei tramvai. Dar avea .. avea famelie f bogata si amici …

  Comentariu de Ghita Bizonu' | februarie 4, 2016 | Răspunde

 4. Foarte bine , sa-l aleaga americanii pe Trump , in aceasta situatie crezi cumva, iti faci cumva iluzia ca , Visa Weiver va fi anulata pentru noi romanii care…suntem aliatii Statelor Unite ale Americii ?!? Chiar crezi ca United States Embasy din Bucuresti va da viza de intrare in U.S.A. primului mitocan care va dori sa viziteze Graceland-ul sau sa faca o cursa auto pe celebra route 66 ? Nu frate , tot astia cu bani si privilegii { presedinte , sefi de partide politice , potentati de tot felul } , se vor bucura de soarele din Miami ….asa cum s-a bucurat si Borcea …candva 😉 . Eu care cunosc si…cunosteam si inainte de ’89 , cam tot ceea ce era de cunoscut despre Statele Unite ale Americii , nu voi fi acceptat iar madamme Gorghiu sau Victor Ponta { asta sa nu uitam ca are un dosar penal pe rol } , astia vor fi fireste , acceptati . Sa nu-l uit pe herr Johannis …si asta are oarece bube pe la DNA iar asta…se duce cand vrea muschii lui in America doar ca , acum o face inclusiv pe gologanii mei . Crezi cumva ca daca va fi gasit valabil sa ocupe Biroul Oval , dl. Donald Trump va avea grije ca , cel putin lui herr Johannis sa nu-i mai calce cizma teutonica prin ” state ” ? Tare ma-ndoiesc mai ales ca , asa cum spuneai si dumneata si Cristina , tipul este om de afaceri . Adica – asa cum spunea si Cristina – un ipocrit !

  Comentariu de Marian | februarie 6, 2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: