Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Extremismul… de langa noi

Traim vremuri de mari tulburari, vremuri ciudate… Eu sunt de parere ca pluralismul si libertatea sunt mijloacele prin care se pot diminua tensiunile din societate ce apar cateodata. Chiar si la mine pe blog accept comentarii diverse – asta nu inseamna ca sunt intotdeauna de acord cu parerile comentatorilor. Dar e mult mai bine cand oamenii se exprima liber si spun ceea ce gandesc, in felul acesta putand avea loc si dialogul, dand posibilitatea sa invatam cate ceva unii de la altii. Bun, pot sa ma si cert, ma cert cu tine ca la usa cortului, dar mie niciodata nu mi-a trecut prin cap sa omor oameni numai pentru ca au alte pareri, conceptii decat ale mele. Mai ales ca si eu pot gresi. Ceea ce se intampla insa in zilele noastre e o recrudescenta a terorismului violent, care exclude orice forma de dialog, de toleranta.

Mediafax

Beke Istvan, acuzat că intenţiona să confecţioneze şi să detoneze un dispozitiv exploziv de 1 Decembrie, ARESTAT

Se arata ca:

Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Beke Istvan Attila, în dosarul în care este acuzat că ar fi intenţionat să confecţioneze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care să-l detoneze în public, marţi, la manifestările de Ziua Naţională organizate la Târgu Secuiesc.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi noapte, propunerea procurorilor Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi a dispus arestarea preventivă a lui Beke Istvan Attila pentru 30 de zile.

Decizia instanţei nu este definitivă, ci poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Anchetatorii l-au reţinut pe Beke Istvan Attila marţi, în jurul orei 04.00, pentru tentativă la infracţiunea de acţiuni împotriva ordinii constituţionale şi nerespectarea regimului materiilor explozive. Cetăţeanul român de etnie maghiară a fost adus, marţi seară, la sediul DIICOT central pentru audieri.

„Inculpatul a fost audiat şi i s-au adus la cunoştinţă toate drepturile prevăzute de lege. Important de subliniat este latura preventivă a cooperarii dintre DIICOT, Serviciul Român de Informaţii, dintre structurile Ministerului de Interne, cooperare ce până la urmă a dus ca cetăţeanul român să se simtă sigur în această zi şi în oricarea alta”, a declarat Giorgiana Hosu, procurorul şef adjunct al DIICOT.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a arătat, într-un comunicat de presă, că bărbatul reţinut, membru marcant al extensiei în România a structurii naţionalist-extremiste „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria, ar fi intenţionat să confecţioneze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care urmărea să îl detoneze în public, la Târgu Secuiesc, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naţionalist-extremistă «Mişcarea de Tineret 64 de Comitate» – HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violenţă îndreptate împotriva românilor şi a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităţilor române în actul de exercitare a puterii de stat în zona aşa-zisului «Ţinut Secuiesc», ca etapă a procesului ce vizează refacerea «Ungariei Mari», inculpatul B. I. A., membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, şi-a asumat, şi ulterior a procurat mijloacele şi instrumentele necesare confecţionării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenţiona să-l detoneze în public, în localitatea Târgu Secuiesc, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie”, a precizat DIICOT.

Anchetatorii au găsit la percheziţiile din Covasna, la imobilul folosit de Beke Istvan Attila, sute de materii explozive, dispozive electronice care permiteau acţionarea de la distanţă, două dispozitive militare de vedere pe timp de noapte, dar şi un poligon de tragere, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit surselor citate, procurorii DIICOT au făcut, în noaptea de luni spre marţi, mai multe percheziţii care au început ca un control de verificare pe articole pirotehnice, pentru a preveni incidente ce s-ar fi putut produce la manifestările organizate de Ziua Naţională a României.

Anchetatorii îi monitorizau însă din octombrie pe Beke Istvan Attila (40 de ani), membru al formaţiunii extremiste „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria, şi complici ai acestuia, fiind astfel percheziţionat şi locul în care existau informaţii că acesta ar avea numeroase articole pirotehnice şi chiar materiale explozive.

Anchetatorii au găsit la percheziţii 210 materii explozive de categoriile II şi III, dispozitive electronice de iniţiere, temporizor al impulsurilor electronice, două dispozitive militare de vedere pe timp de noapte folosite de conductorii de blindaje militare, precum şi un amplificator de imagine.

Beke Istvan Attila nu apucase să asambleze materiile explozive şi dispozitivele atunci când au avut loc percheziţiile. Dispozitivul, dacă ar fi fost asamblat, cu materiile explozive pe care le avea la dispoziţie şi cu acţionare de la distanţă, putea produce victime, au precizat surse din rândul anchetatorilor.

Bărbatul amenajase şi un poligon de tragere, însă nu au fost găsite şi arme de foc sau dintre cele pentru care este necesară autorizarea. De asemenea, au fost găsite la percheziţii şi aproximativ 400 de articole pirotehnice.

În acest caz, procurorii au fost sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii, acţiunea fiind efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate.

„Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom – HVIM) este o grupare ungară de extremă-dreapta care militează pentru unificarea comunităţilor maghiare din afara Ungariei şi pentru revizuirea Tratatului Trianon, din anul 1920. Titulatura organizaţiei radicale se referă la Ungaria Mare, care avea 64 de districte.”

Gandul

14 persoane au murit, iar alte 17 au fost rănite într-un ATAC ARMAT în SUA. Atacatorii, soţ şi soţie, au fost UCIŞI de poliţie

Se arata ca:

Bărbatul şi femeia ucişi într-un schimb de focuri de forţele de securitate, în urma atacului armat de miercuri din San Bernardino, erau soţ şi soţie, iar poliţia americană consideră că aceştia au fost singurii atacatori, relatează Associated Press în pagina online.

Cel puţin doi atacatori au deschis focul în timpul unei petreceri la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul San Bernardino, în statul american California, omorând 14 persoane şi rănind grav alte 17, într-un atac de precizie, „ca şi cum ar fi fost într-o misiune”, au afirmat autorităţile.

Câteva ore mai târziu, poliţia care îi urmărea pe atacatori a deschis focul asupra unui vehicul de teren, la aproximativ trei kilometri de locul atacului, iar un bărbat şi o femeie cu arme de asalt, pistoale şi haine de luptă au fost ucişi, a anunţat comandantul poliţiei din San Bernardino, Jarrod Burguan.

Poliţia a precizat ulterior că bărbatul şi femeia ucişi în schimbul de focuri erau cel mai probabil singurii autori ai atacului armat.

Burguan a identificat-o pe femeie drept Tashfeen Malik, în vârstă de 27 de ani. Bărbatul fusese identificat anterior drept Syed Farook, în vârstă de 28 de ani. Rudele celor doi au afirmat că aceştia erau căsătoriţi.

Farook era specialist pe probleme de mediu în cadrul Departamentului de Sănătate al comitatului San Bernardino, care lucra uneori la Centrul Regional Inland, vizat de atac.

Burguan a declarat presei că Farook a plecat furios, brusc, de la banchetul angajaţilor din Departamentul de Sănătate Publică, desfăşurat la centrul de servicii sociale, după care s-a întors cu Malik.

Hussam Ayloush, director executiv al Consiliului pentru Relaţii Americano-Islamice, a afirmat că cuplul şi-a lăsat copilul cu familia miercuri dimineaţă şi nu s-a mai întors.”

Insa pentru o mai buna informare asupra atacului terorist de la San Bernardino, de citit ce spune Editia CNN:

San Bernardino shooters ‘supporters’ of ISIS, terror group says

Se arata ca:

(CNN)ISIS on Saturday hailed the two people who massacred 14 people in Southern California this week as „supporters” of the terror group – a message that came after U.S. investigators said they suspect one of the shooters professed loyalty to the Islamist network.

The terror group’s official Iraq-based station made the declaration following Wednesday’s San Bernardino shooting that also left 21 injured, but – notable for a group quick to claim attacks – did not say the couple were members or that ISIS was responsible.

Tashfeen Malik and her husband, Syed Rizwan Farook, sprayed bullets at Farook’s co-workers at a holiday party for the environmental health department in San Bernardino before being gunned down in a shootout with authorities the same day.

„We pray to God to accept them as martyrs,” ISIS’ al-Bayan Radio declared Saturday.

The ISIS radio report came a day after the FBI said it was treating the attack as an act of terrorism.

It also came after reports that Malik made a public declaration of loyalty to ISIS’ leader while the attack was underway. Three U.S. officials familiar with the investigation told CNN on Friday that Malik posted to Facebook a pledge of allegiance to ISIS leader Abu Bakr al-Baghdadi.

The couple’s motivation for the attack is a key focus for investigators. But ISIS’ acknowledgment of Malik and Farook as supporters doesn’t mean they were members or that someone from the group ordered it, said retired Air Force Lt. Col. Rick Francona, a CNN military analyst and a former intelligence officer.

President Obama to address nation over terror threats

ISIS, when claiming responsibility for other terrorist attacks, would call attackers „knights” or „soldiers” rather than supporters. It has, however, urged sympathizers to carry out attacks on their own.

„What they’re calling these two are supporters, which is kind of a lesser level,” indicating it might not have had direct contact with the couple, Francona said.

On Saturday morning, officials briefing President Barack Obama about the investigation told him that they had „no indication that the killers were part of an organized group or a broader terrorist cell,” the White House said.

‘Act of terrorism’

Authorities searched the California house of the person who bought two of the rifles used by Farook, a federal law enforcement source said Saturday.

The source was not at liberty to discuss what was being sought or what was taken away – if anything – from the house because the warrant application was filed under seal.

Authorities are turning to phone, travel, computer and other records to determine why the couple committed the attack and had what amounted to a makeshift bomb lab in the rented Redlands townhouse they shared with their 6-month-old daughter.

The FBI took over the investigation from local authorities Friday, saying it was treating the attack as an „act of terrorism.”

There was „evidence … of extreme planning” of the killings, said David Bowdich, assistant director of the FBI office in Los Angeles.

The mass shooting may indeed have been inspired by ISIS, a law enforcement official told CNN this week, but no official has told CNN that ISIS directed or ordered the attack.

„This is looking more and more like self-radicalization,” a law enforcement official said on condition of anonymity.

A law enforcement source said another option investigators are looking into is whether a workplace issue with religion may have sparked the killings.

One notable piece of evidence will be Malik’s alleged online allegiance pledge to al-Baghdadi. Facebook said it took the post down because it violated community standards that prohibit the promotion of terrorism or the glorification of violence.

Facebook declined to go into details about the nature of the post.

Bergen: What explains the biggest U.S. terror attack since 9/11?

Connections to Middle East, Pakistan

Farook, 28, was born in Illinois and raised in California. He traveled twice to Saudi Arabia – first in 2013 for the Hajj, the annual pilgrimage to Mecca that Muslims are required to make at least once in their lifetimes, and then then again to marry Malik, whom he’d met through an online dating service, said Farook family attorney Mohammad Abuershaid.

The FBI said he went to Pakistan as well, but the family attorneys denied that.

Malik was born and raised in Pakistan and moved to Saudi Arabia around the age of 18 or 20, Abuershaid said.

She came to the United States on a fiancée visa and became a legal permanent resident.

Malik was 29, according to her Pakistani national identification card – a photocopy of which was obtained by CNN from a senior Pakistani intelligence source – and her marriage certificate.

Investigators are exploring Farook’s communications with at least one person who was under investigation for possible terror connections. Some were by phone, some on social media.

„These appear to be soft connections,” an official said, meaning they were not frequent contacts. Farook’s last communication with the contacts was months ago.

A federal official said Farook has „overseas communications and associations,” but it’s not yet clear how relevant they are to the shootings. „We don’t know yet what they mean,” the official said.

The couple did not have any trouble with the law, nor were they on any list of potentially radicalized people.

Relatives had no idea that the couple held radical views, according to family lawyers.

„It just doesn’t make sense for these two to be able to act like some kind of Bonnie and Clyde or something,” Farook’s family attorney David S. Chesley said.

„It’s just ridiculous. It doesn’t add up.”

Weapons everywhere

Shortly after the massacre, authorities searched the couple’s house and found pipe bombs, thousands of rounds of ammunition and more guns.

The shooters didn’t make it easy for authorities to track their digital footprints. The hard drive from their computer is gone, and two relatively new cell phones were found smashed in a garbage can near the shooting scene, law enforcement officials said.

Investigators believe the shooters left at the massacre site a remote-controlled toy car, strapped with three rudimentary explosive devices. The remote for the car was found inside the SUV where Farook and Malik were later killed, a law enforcement official said.

The pair apparently planned to use the remote to detonate the explosives from a distance, and either it didn’t work or they didn’t do it, the official said.

Authorities are looking into whether the device was connected in any way to al Qaeda’s Inspire magazine, the FBI’s Bowdich said this week.

Al Qaeda’s Inspire, plus ISIS’ Dabiq magazine, are two examples of media the terror networks have used to call on people to commit attacks on their own and give instructions on how to make certain weapons.

„These tips don’t require a lot of training or a lot of weaponry,” said Don Haider-Markel, political science professor at the University of Kansas. „… They just need a random person here and there who is sort of willing (to act).”

A look inside the killers’ home

Complete coverage on the San Bernardino massacre

Si, de asemenea, de citit ce spune si Wikipedia cu privire la acest caz – aici.

Primul lucru care ma frapeaza este anacronismul ambelor cazuri. Spre exemplu, in primul caz, ce vroia Pișto baci ( 🙂 )? Pentru ce milita el? Pentru reconstituirea marelui Imperiu Hun al lui Attila, al carui nume il si poarta? Mai, Beke, tu esti zdravan (la minte, desigur), ma, baiatule? Iar ceilalti, sot si sotie, care nu traiau in lipsuri materiale, din cate am inteles (dimpotriva!) ce vroiau? Stiti ce vroiau? Reconstituirea Califatului Arab!! Mie tare mi-e teama ca, avand in vedere atatea incercari de reconstituire, se va reconstitui pana la urma Batalia de pe Campiile Catalunice!! Numai ca acesti hot heads ar trebui sa stie ca, in respectiva batalie, terorismul a fost invins printr-o larga coalitie de state si popoare! Teroristul nr. 1 de atunci al Planetei, Attila, a fost invins! De asta ar trebui sa tina seama si ISIS-ul actual!

Asa cum cetateanul mediu din San Bernardino era vecin cu teroristii islamici: „Tashfeen Malik and her husband, Syed Rizwan Farook„, tot asa si cetateanul mediu si cumsecade de nationalitate maghiara sau romana din Targu Secuiesc era vecin cu teroristul de nationalitate maghiara Beke Istvan Attila! Fiecare cu teroristii lui, ar putea spune oarecine! In zilele noastre nici nu mai poti manca un hamburger ca lumea, ca esti vecin cu potentialul terorist (barbat sau femeie!!). Cum nu tin neaparat sa ma falesc cu astfel de lucruri, spun ca e chiar periculos!!

Foarte interesante si aceste doua articole de pe CNN ca sa vedem cine erau cei doi atacatori din San Bernardino:

Who were Syed Rizwan Farook and Tashfeen Malik?

Who’s the female San Bernardino killer? 02:45

(CNN)They were a married couple who left their baby with grandma while they carried out the deadliest mass shooting in the United States since the December 2012 rampage at Sandy Hook.

Syed Rizwan Farook, a U.S. citizen, and his wife, Tashfeen Malik, a permanent resident, massacred 14 people at a holiday party Wednesday at the Inland Regional Center in San Bernardino, California.

San Bernardino shooting: Who were the victims?

Farook and Malik were later killed in a shootout with police. The attackers’ specific motives remain unclear, but here is what we know about them:

They were husband and wife

Farook, 28, and Malik, 29, were married.

He got to know Malik through an online dating service, Farook family attorney Mohammad Abuershaid said. They met face to face when Farook visited Saudi Arabia, where Malik had moved from her native Pakistan around the age of 18 or 20, according to the lawyer.

She later came to the United States on a fiancée visa and became a legal permanent resident.

The couple left their 6-month-old girl with Farook’s mother Wednesday, saying they had a doctor’s appointment.

The grandmother became concerned when she saw reports of the shooting and couldn’t reach Farook.

Opinion: San Bernardino: A horror that affects us all

Farook worked for the county

Farook, an American citizen, was an environmental health specialist with the San Bernardino County health department, which was hosting the holiday party at the Inland Regional Center where the attack took place.

He had been there five years. Records list a man with his name and title who worked at the agency and made $53,000 in 2013.

He graduated from California State University, San Bernardino, with a degree in environmental health in 2010.

A graduate student ID card from California State University, Fullerton, with Farook’s name on it was spotted by CNN on Friday inside his Redlands townhouse. Jeff Cook, a spokesman for that school, said that records indicate a student by that same name had been enrolled in Cal State Fullerton’s environmental engineering graduate program.

The university issued a statement Friday saying, „Syed Rizwan Farook attended Cal State Fullerton for one semester in Fall 2014 in the online graduate program in environmental engineering. He is not currently enrolled.”

Police haven’t pinpointed a motive

Farook was at the party but left abruptly before the shooting. He seemed angry, witnesses told police. He returned. And, along with Malik, he went into the building and began firing, authorities said.

There are no indications his job was in jeopardy, police said. They’re also unaware of any criminal history.

Farhan Khan, Farook’s brother-in-law, told reporters he was at a loss, too.

„I have no idea why he would do something like this. I have absolutely no idea. I am in shock myself,” Khan said.

He said the family, like the rest of America, will have to wait for the police investigation for answers.

Farook and Malik didn’t appear to have left behind a note, a law enforcement official said.

He may have been radicalized

Law enforcement officials told CNN that Farook had been in touch via phone and social media with at least one person whom the FBI suspected of international terrorism. Officials wouldn’t elaborate.

It appears Farook was radicalized, which contributed to his motive, though other things – such as workplace grievances – may have also played a role, other law enforcement sources said.

The officials said these contacts were not considered high-priority terrorism subjects. And it had been at least a few months since the last known communication, they said.

Neither Farook nor Malik were on any list of potentially radicalized people, and there are no clear ties to overseas terrorist groups as of now, officials said.

Farook’s relatives knew him as conservative but didn’t think he or his wife were extreme, according to the family’s attorneys.

„He was a normal guy,” Abuershaid said.

Sources: Malik posted allegiance to ISIS

As the attack was underway, investigators believe Malik expressed allegiance to ISIS leader Abu Bakr al-Baghdadi in a Facebook post, three U.S. officials familiar with the investigation told CNN.

Malik made the post on an account with a different name, one U.S. official said. The officials did not explain how they knew Malik was behind the message.

A law enforcement official said it appeared ISIS may have inspired the attack, but none of the officials said the terror group directed or ordered the attack.

„This is looking more and more like self-radicalization,” one law enforcement official said.

What we know about Malik

Farook kept a low profile

Those who knew Farook described him as quiet.

„He’s a little bit shy, a little bit withdrawn. He doesn’t mix with people easily,” said Mustafa Kuko, director of the Islamic Center of Riverside where Farook was a regular.

Doyle Miller, Farook’s landlord, said he had „no cause for concern” when he rented out a townhouse to him in Redlands.

„He had no red flags whatsoever; everything checked out,” Miller said. „He had good credit reports … everything.

„We screen our people pretty good. It’s unbelievable what’s going on.”

Farook’s family knew him as someone who „always kept to himself,” as did his wife, according to Abuershaid.

He enjoyed target practice

Farook had a profile set up on iMilap.com, which describes itself as „a site for people with disabilities and second marriage.”

The profile said he „enjoys working on vintage and modern cars, reads religious books, enjoys eating out sometimes.”

It also said Farook ” enjoys traveling and just hanging out in the backyard doing target practice with his younger sister and friends.”

He would go to firing ranges by himself, said David S. Chesley, another lawyer for Farook’s family.

Social media mourns, prays after shooting

He was devout in his faith

In the same online profile, Farook said he came from a Muslim family with „Eastern and Western” family values.

There’s no indication when the profile was set up. But his father told the New York Daily News that Farook was religious.

„He would go to work, come back, go to pray, come back,” he said.

Kuko, the Islamic Center director, said Farook would come to the center for morning and night prayers.

He shares the same name as his brother and father

It’s important to note Farook’s middle name – Rizwan. His father also is named Syed Farook, as is his older brother. Like him, they have different middle names.

Farook and Malik ‘came prepared’ for the attack

The couple was „dressed in dark, kind of tactical gear,” San Bernardino police Chief Jarrod Burguan said. They carried rifles and semiautomatic handguns.

Two handguns recovered have been traced to Farook. He purchased them legally three or four years ago, an official said. Two rifles were purchased by someone else, possibly a former roommate, also legally three or four years ago. Officials said they don’t think that person had anything to do with the shooting.

„These were people that came prepared,” Burguan said. „There had to have been some degree of planning that went into this.”

They tried to cover their tracks

Two relatively new cellphones were found smashed and tossed in a garbage can near one of the crime scenes, law enforcement officials said. Officials suspect the phones were damaged to hide call histories.

A computer found at the couple’s home was missing a hard drive. Investigators have subpoenaed email service providers to retrieve communications.

They had a bomb lab in their townhouse

Inside the garage of the couple’s rented townhouse, authorities found 12 pipe bomb-type devices and hundreds of tools, many of which could be used to make improvised explosives.

Authorities also found thousands of round of ammunition.

They intended to inflict more damage

A bag believed to belong to the shooters was found inside Inland Regional’s conference room. Inside, investigators found three rudimentary explosive devices packed with black powder and rigged to a remote-controlled toy car. The remote for the car was found inside the SUV where Farook and Malik were later killed, a law enforcement official said.

The pair planned to use the remote to detonate the explosives from a distance, the official said. Either it didn’t work because of distance or they didn’t do it. Officials later rendered the explosive devices safe.

They died in a hail of bullets

After carrying out the attack at Inland Regional, Farook and Malik led police on a chase. Farook fired at officers while Malik drove, officials said. They died in the shootout, which involved 21 officers.

Complete coverage of the shooting ” (subl. mea)

Deci tipul absolvise Universitatea de Stat din California si avea un venit, in 2013, de 53.000$ (pe an)!! Observati ca avea un venit respectabil. Dupa cum afirma sora atacatorului: „era un baiat rusinos si tacut„!!!!

San Bernardino shooter Tashfeen Malik: What we know

(CNN)Three U.S. officials familiar with the San Bernardino, California, massacre have told CNN that the woman involved in the shooting authored – as the incident was occurring – a Facebook post declaring her loyalty to the leader of ISIS.

Tashfeen Malik’s post pledging allegiance to Abu Bakr al-Baghdadi was made on an account with a different name, according to one U.S. official.

The officials did not explain how they knew Malik made the post.

A law enforcement official said it appeared the San Bernardino attack may have been inspired by ISIS, but none of the officials said that ISIS directed or ordered the attack.

„This is looking more and more like self-radicalization,” a law enforcement official said.

In addition, the law enforcement source said that investigators in the San Bernadino attacks are putting a greater focus on whether there was a workplace issue around religion.

Here’s what we know so far about Tashfeen Malik:

Marriage to Syed Rizwan Farook

Malik, 29, was married to Syed Rizwan Farook, 28, her accomplice in the shooting Wednesday that left 14 people dead and 21 injured and culminated in their deaths in a police shootout.

They lived in a rented home in Redlands, which neighbors San Bernardino.

Malik was born and raised in Pakistan and lived in Saudi Arabia before coming to the United States on a „fiancée visa.” She later became a lawful permanent resident.

The couple had a 6-month-old daughter, whom they left with a grandmother the day of the shooting.

San Bernardino shooting: Who were the victims?

Mohammad Abuershaid, an attorney for Farook’s family, said Malik moved to Riyadh when she was between 18 and 20.

Abuershaid told CNN’s Chris Cuomo that the couple met via an online dating website. They met in person when Farook traveled to Saudi Arabia in 2013 during the Hajj pilgrimage, the attorney said.

Mustafa Kuko, director of Islamic Center of Riverside, counseled Farook as he was looking for a religious woman to marry, Kuko said.

Farook married Malik in a religious marital ceremony during a second trip to Saudi Arabia a short time later, and then returned the U.S. with his new wife, Kuko said.

It was on Farook’s second return trip from Saudi Arabia that Malik entered the United States, said Kuko, who officiated the couple’s U.S. marital ceremony at his mosque in 2014.

Joining the couple in their rented two-story townhouse with two bedrooms and 1 1/2 bathrooms were the couple’s baby and Farook’s mother, their landlord said.

„She was very conservative. She was a stay-at-home mom. She was helping raising the children. She was helping take care of the mother at the house,” Abuershaid said.

Malik was described as a shy, quiet person who kept to herself, according to Farook’s sister and her husband, who appeared on CBS.

‘Nothing … out of the ordinary’

Like her husband, Malik wasn’t on any list of potentially radicalized people, and there was no evidence linking her to any terror groups overseas prior to news of the Facebook posting.

„There was nothing to show that she was extreme at all,” Abuershaid told CNN. „She was a practicing Muslim, she believed in the religion, and she was just doing the five prayers a day, the fasting… there was nothing to show that she was out of the ordinary. „

Abuershaid said Farook’s sisters „would talk to [Malik], and they would see her once in a while. But it wasn’t something that they would be getting together every single day or every single week. It was just, they see her at these family events, they talk to her, and that would be it.”

Abuershaid said there was nothing to show she was responsible for radicalizing her husband.

Malik was of petite stature, which led David S. Chesley, another attorney for the Farook family, to assert that she was an unlikely gunman in the San Bernardino attacks.

„She was never involved in shooting. She’s probably about 90 pounds, so it’s unlikely she could even carry a weapon or wear some type of a vest or do any of this,” Chesley said.

What their landlord said

Last May, Malik and her husband rented a townhouse in Redlands, about seven miles from the attack site, said Doyle Miller, their landlord and owner of the townhouse. The couple answered Miller’s ad on Craigslist.

Miller said his wife interviewed the couple and he did not know them well. The couple had good credit.

„They seemed to be very timid,” he told CNN. „I only saw him a couple times. He delivered the checks once in a while … there was no cause for concern.

„Once we rented the property, we don’t bother people,” Miller said. „They seemed like gentle-minded people. I guess you can’t judge a book by its cover.”” (subl. mea)

Deci in viata tipei, totul banal: era o musulmanca practicanta, isi facea rugaciunile. Pareau niste oameni gentili amandoi. Pentru ca nu vreau sa-l acuz pe Beke Istvan Attila de lipsa de gentilete, imi imaginez ca era si el un baiat cat se poate de gentil. Si la locuinta sa:

„Anchetatorii au găsit la percheziţiile din Covasna, la imobilul folosit de Beke Istvan Attila, sute de materii explozive, dispozive electronice care permiteau acţionarea de la distanţă, două dispozitive militare de vedere pe timp de noapte, dar şi un poligon de tragere, potrivit unor surse judiciare.”,

dupa cum arata articolul citat din Mediafax.

Nu stiu daca Pișto baci se bucura de avatarurile lui Farook si Malik, insa pare-se ca transformarile profunde din interiorul fiintei sale sunt similare cu ale celor doi. Nu stiu ce venit avea pe an… Dar… daca e si el absolvent nu al Universitatii de Stat din California, ci al uneia autohtone, si avea nu 53.000$ pe an ci 53.000 de roni pe an, deci daca as afla asta, nu stiu de ce dar nu m-ar prea mira cine stie ce… Dupa unii s-ar fi bucurat de acelasi nivel de trai cu cei doi atacatori din California, daca nu si mai si!! 😆

Ca atat Mahomed cat si Attila i-ar fi certat zdravan pe Farook si Malik, respectiv pe Beke, nu cred ca incape indoiala: „Ce-i aia suporteri? Ce inseamna lipsa asta de disciplina? Fiecare actioneaza cum vrea si cand vrea? Se actioneaza la ordin!”. Evident ca un general ca Attila n-ar fi suportat o asemenea indisciplina, in numele niciunei revelatii spirituale! Fara indoiala, Beke ar fi lasat capul in jos, rusinos si tacut.

Bineinteles, lucrurile astea sunt de natura sa ne revolte! As putea sa-i cer socoteala lui Obama Insusi: „Nea’ Barack, ce pazesti, bre? Ca zisesi ca asa si pe dincolo, dar ne pomenim cu teroristii langa noi, la un hamburger si un pepsi la cutie!”. As putea, desigur, s-o intreb pe Hillary Clinton ce parere are, pe Victoria Jane Nuland, Nancy Pelosi sau intreg Departamentul de Stat!!

Dar n-am s-o fac!

Ci as intreba doar un singur om ce zice de toata tarasenia asta! Fara indoiala, sunt previzibil: stiti deja la cine ma refer! 🙂 Nu stiti? L-as intreba pe:

Tom Lantos!!!

😆

😉

Foarte tare si acest articol din Gandul:

Un român, prieten cu unul dintre teroriştii din Paris, povesteşte cum s-a transformat acesta: „Sunteţi nişte necredincioşi! Ţigani de rahat, români de rahat!”

Se arata ca:

Un bărbat de origine română stabilit în Franţa, numit Aron, a declarat pentru televiziunea belgiană RTL că îl cunoştea pe Brahim Abdeslam, unul dintre atacatorii de la Paris şi că, în ultimul timp, a remarcat un comportament ciudat al acestuia, asistând, practic, la radicalizarea lui. Cei doi se cunoşteau de o jumătate de an, iar timp de trei luni au fost colegi de muncă, declară românul.

Aron a povestit jurnaliştilor belgieni cum, cu doar câteva zile înainte de atentate, Brahim Abdeslam ar fi început să-l insulte fără motiv, comportamentul său schimbându-se radical. „Dintr-odată mi-a spus: sunteţi nişte necredincioşi! Ţigani de rahat, români de rahat!”, afirmă bărbatul.

„Apoi a venit la mine, m-a strâns în braţe, m-a pupat şi mi-a spus că-i pare rău că mi-a vorbit aşa. Apoi m-a îndemnat să plec acasă. Eu i-am răspuns: Brahim, ăsta nu eşti tu!”, povesteşte Aron. Acesta i-ar fi spus că nu-l mai recunoaşte, că nu este aceeaşi persoană pe care el o ştia, iar teroristul şi-ar fi cerut scuze, replicând că nu ştie ce s-a întâmplat cu el şi că nu este o persoană rea.

Mai mult, sub pretextul unui voiaj urgent în Maroc, aflaţi pe terasa unei cafenele, Brahim Abdeslam i-ar fi dat românului o fiolă de parfum pe care să o păstreze drept amintire din partea sa. „Mi-a spus să iau parfumul şi să-l păstrez toată viaţa, ca o amintire din partea lui. În acel moment n-am înţeles la ce se referă”, adaugă românul.

Şi astăzi, Aron îşi aminteşte această scenă premonitorie. Bărbatul mai are în minte şi imaginea unei zile în care, aflaţi la muncă pentru a renova o cafenea, Brahim s-a întâlnit cu alte trei persoane de origine arabă. O parte a conversaţiei între cei patru s-a purtat şi în limba franceză, iar Aron susţine că a înţeles cum Abdeslam era presat să „continue ceea ce a început”.

Această apropiere de Brahim Abdeslam l-a transformat în suspect, într-o oarecare măsură, şi pe Aron, astfel că acesta a fost printre primele persoane percheziţionate după identificarea teroriştilor. Românul spune că nu îşi explică nici astăzi cum a fost posibilă radicalizarea atât de rapidă a colegului său de muncă.”

Izbucnirea lui Brahim Abdeslam nu prea ma mira… Pentru ca se vede in aceasta influenta UMP-ului (care face parte din PPE) si a lui Nicolas Sarkozy, care sistematic au dus o propaganda antiromaneasca si i-au prezentat pe romani drept tigani si cersetori, ca si cum toti romanii ar avea doar calitati negative. De asemenea e vorba si de influenta determinata de unele tari neprietene, precum Olanda, care sistematic si fara motiv se opun unui drept al Romaniei, intrarea tarii noastre in Spatiul Schengen, ca si cum am fi o tara de mana a doua, cu cetateni de mana a doua in Uniunea Europeana!!

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

decembrie 6, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

24 comentarii »

 1. Intr-adevar , VREMURI TULBURI dar…mai ales , CIUDATE ! In acelasi timp vremuri paradoxale caci , pluralismul si libertatea de expresie { banuiesc ca la aceasta ai dorit sa te referi } in loc sa diminueze …dimpotriva , amplifica tensiunile din societate . Este ceva in neregula daca , in Romania se ivesc astfel de oameni ce au astfel de idei precum acest secui numit Becke Istvan Attila . La douazeci si sase de ani de la caderea comunismului dejist sau ceausist { chiar nu mai conteaza despre ce fel de comunism a fost vorba sau despre ce conjunctura } si avand posibilitati nenumarate , IMPOSIBIL SI SA VISEZI LA ELE IN URMA CU DOUA DECENII SI JUMATATE tu , om traitor peaceste meleguri sa-ti dea prin mintea capului ce i-a dat aluia ?! Las deoaparte faptul ca , in urma deflagratiei { daca ar fi avut loc } ar fi murit…in special unguri d-ai lor , copii , femei si batrani , ce ar fi fost prezenti acolo pentru a casca gura la parada militara dar sa -ti doresti cu atata ardoare sa ” faci ceva ” doar , pentru ca ” sa se auda despre noi „….mie personal imi pare o nebunie . Hitler n-a fost nebun atunci cand a tarat Germania si alte tari europene in macelul al doilea mondial , Hitler a innebunit dupa aia , vazand ca pierde . Parerea mea sincera este ca , acesti tip de extremisti , secui , maghiari si …. dracu sa-i ia ce fel d e natii or reprezenta , astia vad ca le sant facute cam toate hachitele , dupa Constitutie si chiar in afara ei , vad ca nu-i baga nimeni in seama vad ca pierd teren pe zi ce trece inclusiv in fata cetatenilor de aceeasi natie cu ei si…incearca sa atraga atentia asupra lor , sa se vada ca , ” reprezinta si ei ceva in asta tara ” vorba lui Arghezi , chiar daca-o fac :” aiurea si obraznic ” …. vorba aceluiasi Arghezi . Zi si mie..ce-i poti face astuia acum ? Sa-i dai pedeapsa prevazuta de lege …oare-o fi de-ajuns ? Oare-o fi suficient pentru a descuraja pentru viitor astfel de incercari ? Daca-i dai ” pe viata „…tot este prea putin , tot este cam degeaba : al vei tranforma in eroul alora ca el…precum erau nicadorii sau decemvirii in alte vremuri .Parerea mea ar fi ca , ” organele abilitate ” sa trateze cu acelasi fel d e organe dar….din USA iar individul sa fie trimes sa-si faca o vacanta placuta pe la Guantanamo sa vada si el ce-nseamna sa pui lumea pe jar doar pentru ca….asa vrei tu ! Pentru numele lui Dumnezeu dar…chiar trebuie facut inceputul cu cineva iar a sta pana nu este prea tarziu ! Ce mi-a parut mie iesit din orice ” stasuri ” ale bunului simt a fost …iesirea sotiei individului , reactia cetatenilor din Tg. Secuiesc si mai ales reactia comunitatii maghiare in general , dincolo de declaratiile liderilor maghiari , declaratii pe care n-i le-au servit intotdeauna vreme d e douazeci si sase de ani ori d e cate ori unul de-al lor a facut cate-o nefacuta . Iar n-am prea inteles reactia autoritatilor romane in acest caz al JUSTITIEI …a PROCURATURII . Mai frate , daca tot se mananca cacat ca tipii erau monitorizati , ca exista probe si video si audio , probe indubitabile pentru ce l-au bagat la gherla doar treizeci de zile ? Pentru ce nu s-a facut un proces ultrarapid iar individul sa fi fost deja condamnat la un minim d e douasute de ani de temnita grea sau…macar aceeasi perioada intr-o clinica specializiata in cazuri ca ale sale iar aici reamintesc numele GUANTANAMO ca punct final al destinatiei unui astfel d e individ ???

  Comentariu de Marian | decembrie 8, 2015 | Răspunde

  • „In acelasi timp vremuri paradoxale caci , pluralismul si libertatea de expresie { banuiesc ca la aceasta ai dorit sa te referi } in loc sa diminueze …dimpotriva , amplifica tensiunile din societate .” – fara pluralism si libertate de exprimare ar fi mai rau!

   Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 9, 2015 | Răspunde

   • Baaa…sa ma ierti dar aici , chiar te-nseli ! Fara pluralism si libertate d e exprimare plus FARA LIBERTATEA DE-A CIRCULA DUPA CUM ITI VINE PE CHELIE … PESTE TOT IN LUME sau…cel putin in tarile UE POATE C-AR FI RAU PENTRU AIA CE LOCUIESC , CE TRAIESC IN TARILE UE DAR PENTRU SIGURANTA LOR…MA CAM INDOIESC ! Pai , in Romania de dinainte de ’89 sti matale d e vreun singur caz in care cetatenii romani de etnie maghiara sa strige in gura mare ceva despre…autonomie macar ? In Romania de dinainte de „89 sti matale sau ai auzit vreun singur caz cand cuiva sa-i fie frica sa mearga intr-un loc aglomerat …ca s-ar putea sa-i vina cuiva vreo idee si…sa s e autodetoneze in mijlocul multimii ? Cu doua exceptii , cand s-au tras gloante si fireste chestia aia din Martie „90 de la Targu – Mures….ai auzit dumneata ca vreodata cei c e locuiau in Harghita sau Covasna sa-si permita sa ameninte … compatrioti de-ai lor dar romani , cu moartea …fara sa mai vorbesc despre batjocorirea unor simboluri nationale culminand cu arborarea drapelului negru in ziua de …sarbatoare nationala a Romaniei sau macar s a gandeasca sa batjocoreasca , sau sa vandalizeze TRICOLORUL ROMANIEI ? Eu sincer sa fiu desii am umblat prin cam toate regiunile acestei tari chiar n-am auzit asa ceva ! ATENTIE : nu vreau sa-ntelegi ca asi avea ceva impotriva libertatii d e opinii , de exprimare sau a liberei circuilatii fara s a mai aduc in discutie si altceva ….pur si simplu dau glas unor pareri care pot sa fie corecte ori , dimpotriva . Nicolas Sarkozy ne-a catalogat { ca si acel colonel de jandarmi la care faceai referire in urma cu vreun an d e zile pe celalalt blog } drept asa cum ne-am prezentat . Chiar crezi ca printre primii ce s-au aventurat sa-si caute norocul prin Franta erau doar profesori universitari sau…doctori docenti ? Nu fratioare : primii au fost tiganii ce-au plecat la cersit si talharii carora initial le-a mers plugul pe-acolo …pana s-au prins aia d e la Jandarmerie Francoise cu cine au de-aface . Cunosc si eu vreo doi dintr-astia . Daca printre priimii romani plecati sa-si caute norocul prin Paris ar fi fost un Pesamusca , un Strainu Cercel sau un Dinu C. Giurescu , un Madalin Voicu , un Horia Brenciu sau o Angela Gheorghiu …. parca nu-mi vine a crede ca acest evreu maghiar numit Sracozsy sau acel colonel d e Jandarmerie , ne-ar mai fi catalogat in acel mod . Crezi cumva ca Franta nu-si are si ea tiganii ei , cersetorii ei , hotii si talharii ei sau ucigasii ei { ai avea d e pe timpul lui…. 😉 Cartouche } si ceea ce-i trebuia imediat dupa ’89 erau ciurucurile noastre ? Am spus Franta dar , aici puteam pune numele oricarei tari unde romanii nostrii , talharii , hotii si gunoaiele societatii romanesti au facut sa fim denumiti peste tot la fel : CERSETORI , HOTI , CRIMINALI ! Vrei sa-ti reamintesc ….Italia ? Scuza-mi lungimea comentariului insa…cred ca am dreptate in cam tot ceea ce-am spus . Intrebare : pentru ce , de cate ori dau clik sa ajung pe blogul dumitale am parte de oferte de Viagra , marirea penisului , erectii prelungite , programe d e slabire sau…tipul ala ce s e lauda ca-i si electrician si lacatus categoria a VI-a si care-mi propune un dispozitiv care – spune el si garanteaza pentru asta cu…” calificarile ” lui – imi va economisii…mai bine d e jumatate din valoare a facturii la electricitate si a sta…in conditiile in care m-asi folosii la greu d e utilaje si unelte electrice ? Cum poti face sa ma scapi de aceste … ” oferte ” , mai ales d e primele trei ? Ai vreo idee ? Merci d’avance mon cher Chat Botte !

    Comentariu de Marian | decembrie 10, 2015

   • Ei bine, eu n-as crede ca de cate ori dai click pe blogul meu ai parte de oferte, de cele de care vorbeai sau de altele. Eu nu pun oferte sau reclame. Totusi, iata ce spune WordPress:
    „Occasionally, some of your visitors may see an advertisement here.” si pentru ca sa te edifice te trimite la:
    https://wordpress.com/about-these-ads/
    Si uite ce arata printre altele: „We run ads on these sites to help cover costs but these types of ads are run sparingly in an attempt to interfere as little as possible with the experience of reading a site.” – adica ele sunt puse de asa maniera incat sa interfereze cat mai putin cu experienta citirii saitului.
    In rest nu stiu despre ce oferte de Viagra vorbesti… De cand au pus cheastia asta am intrat si fara sa ma loghez si de fiecare data n-am avut parte de aceste advertismente. Chiar nu am intalnit vreunul. Chiar vroiam sa vad unul, dar nimic. Interesant este ca n-am vazut nici pe alte bloguri macar un advertisment. Asa ca mai degraba cred ceea ce spune WordPress decat ceea ce spui tu, adica ele interfereaza cat mai putin posibil cu experienta cititului pe sait. Chiar as fi vrut sa vad unul…

    Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 10, 2015

   • Chiar am intrat fara sa ma loghez si n-am vazut niciun advertisment. Am mai fost si pe alte doua saituri WordPress si n-am vazut.

    Parerea mea este ca tu te inseli! 🙂 Nu libertatea si pluralismul sunt de vina pentru ceea ce se intampla!

    „Pai , in Romania de dinainte de ’89 sti matale d e vreun singur caz in care cetatenii romani de etnie maghiara sa strige in gura mare ceva despre…autonomie macar ?” – uite-te si cum a sfarsit regimul ala pentru ca incalca drepturile si libertatile oamenilor!

    Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 10, 2015

   • Bine ca mi-am a dus aminte la timp , inainte sa trag pe dreapta 😉 ! Ceea ce i-a spus acel terorist cunoastiintei sale originare din Romania era perfect corect iar tipul o facea datorita faptului ca , atunci cand un sirian a avut probleme cu Politia Romana { prin anii ’90 pare-mi -se } a declarat megafone in fata camerelor d e televiziune : ” – Voi romanii aveti doar dreptul sa treceti strada atunci cand semaforul v-o permite ” ! Ei bine , a sa cum in Franta , Italia , Belgia , UK primii ce au aterizat acolo au fost jagardelele , asa si-n Romania dupa ’90 primii care au aterizat la Bucuresti au fost hotii , ecscrocii , banditii de tot felul { indiferent de natiunea careia ai apartineau } care …doar pentru faptul ca aveau in buzunate teancuri de dolari , marci , franci sau lire sterline au fost primiti cu cacuila in mana d e catre autoritatile romane si tratati cu deosebit respect d e catre noii conducatori ai destinelor romanesti . Vrei sa-ti reamintesc cum a fost cumparata pe nimic „Electonica ” iar apoi vanduta la fier vechi si terenul….Acela ce l-a cumparat a fost un arab . Nea Nicu Vacaroiu era PM la vremea cand in Romania aceste valuri de ecscroci arabi , turci , italieni , evrei sau americani isi faceau mendrele p”aci si…parca n-am a uzit de la el decat…cat d e profitabile erau pentru Romania ” investitiile ” alora . De asemenea si….celebrul ” sinucigasi „Adrian Nastase , si ala lauda ” privatizarile ” pe UN DOLAR de la care Statul Roman si cetatenii sai trebuiau sa le considere victorii si sa astepte de la ele…un trai decant cel putin . Fireste ca au fost unii ce-au avut parte d e un trai mai mult decat decent dar….doar unii . Vad ca Remus Truica fostul om d e casa al lui Nastase a fost in sfarsit saltat d e catre tipii de la DNA . SUnt curios …oare va recupera ceva Romania de le javra a sta ? De fapt sunt curios daca Romania va putea recupera vreodata …macar un leu de pe urma tuturor jafurilor metodice ce-au avut loc in Romania anilor d e dupa rahatul ala din Decembrie ’89 ! Nu de alta dar…pana acum…nema, nema ….

    Comentariu de Marian | decembrie 10, 2015

   • „De fapt sunt curios daca Romania va putea recupera vreodata …macar un leu de pe urma tuturor jafurilor metodice ce-au avut loc in Romania anilor d e dupa rahatul ala din Decembrie ’89 ! ” – nu Revolutia din 1989 este cauza jafurilor. Aceea a fost exprimarea clara a dorintei oamenilor de libertate si prosperitate, nu de jaf.

    Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 10, 2015

   • Nu m-am exprimat clar si-ti cer scuze pentru aceasta scapare , nu atunci cand dau click pentru a ajunge pe blog ci atunci cand dau click fie pentru a citii articolele pe care le indici dumneata sau pentru a comenta , atunci…ma trezesc fie ca-mi apare o chestie alba unde scrie dracu stie ce in partea de sus fie…respectivele reclame . Uite bunaoara acum…mi-a aparut de doua ori o chestie …” Redirect Opera „plus…tampitul ala cu reclama la dispozitivul ala minune ce….economiseste electricitatea .

    Comentariu de Marian | decembrie 10, 2015

   • Ti-am explicat ca nu pun eu aceste avertismente. Totusi, eu n-am vazut unul, nici pe blogul meu, nici pe al altora de pe WordPress.

    Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 10, 2015

   • Fara suparare dar…si la aia din RDG era acelasi regim care s e comporta fata d e cetatenii sai…la fel precum regimul Ceausescu la noi . Cu toate acestea n-am auzit vreodata ca , cetatenii Est germani sa calce in picioare sau s a dea foc drapelului RFG…nici inainte d e caderea zidului si nici dupa cand acel drapel a devenit unul NATIONAL >

    Comentariu de Marian | decembrie 10, 2015

   • Eu cred ca pana la urma se va rezolva si problema asta cu ungurii… In primul rand ei isi fac rau lor insisi. In loc sa profite si sa atraga turisti in zona, ei fac acte de ostilitate. O parte din ei, ca sa fim corecti. Faceau acte de ostilitate si pe vremea comunismului – nu stiu daca mai tii minte acea „Istoriei a Transilvaniei”, facuta de ei, care era toata antiromaneasca. Faceau si pe atunci… Cu ungurii sunt probleme peste tot pe unde ii gasesti. Am auzit ca si Slovacia, ca sa dau un exemplu, a avut si are probleme cu ei, de s-a saturat de ei ca de mere acre!

    Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 10, 2015

   • Eu n-am spus NICIODATA faptul ca , ” revolutia ” din 1989 a fost cauza sau ca datorita ei s-ar fi petrecut aceste jafuri sistematice la care a fost supusa Romania si poporul roman de atunci incoace ! Imi pare rau daca asta ai inteles dumneata . Oricum – pentru cazul in care eu sunt vinovat – umile scuze si …regrete eterne 😉 !

    Comentariu de Marian | decembrie 10, 2015

   • Ei, dar nu cred ca am zis ca esti tu vinovat… Doar ca esti prea pornit pe Revolutia din Decembrie ’89…

    Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 10, 2015

   • ” Revolutia „, TREBUIA SA SE INTAMPLE CA….NU MAI PUTEAM !!!!!!!!!!!!! Deci , nu ” sunt pornit impotriva ” ei ! Eu , am ce am cu acei oameni care au ” jurat credinta poporului romani si…patriei mele socialiste ” si care dupa ce patria n-a mai fost socilaista au tradat poporul roman pentru …a le fi lor bine , asta-i tot , nimic in plus . Nu-s vreun revansard { n-am fost niciodata } si nici vreun ” nostalgic ” al acelor vremuri { ti-am mai spus parca parerea mea despre acei ” nostalgici ” si cam ce-ar trebuii sa l-i s e intample } insa , chiar imi pare straigator al cer ceea ce se intampla de douazeci si sase de ani in aceasta tara d e rahat si…NIMENI NU PLATESTE !!!!!!!!!!!!!!

    Comentariu de Marian | decembrie 11, 2015

 2. Nu inteleg pentru ce-ti pare anacronica ideea unora de-a reinfiinta Marele Califat sau Imperiul lui Attila Hunul ? Ba …sa-si faca frate dar LA EI ACASA !!!!! Unii vin din Orientul; Mijlociu sa se autodetoneze in Franta sau UK deoarece vor sa-i faca pe aia sa se teama de Marele Califat si de ei ” adevaratii muslimi „. De c e nu incep la ei acasa , in Tunisia , Irak , Iran , Siria , Maroc , Libia , Arabia Saudita ,Quatar si care dracu or mai fi , sa militeze pentru un califat si vazand ca immamii d e-acolo sau autoritatile de-acolo ai trateaza cu gloante…sa procedeze si ei in consecinta ?! Pentru ce mai vin in tari din Europa sau in SUA { atentie nu in toata America , doar in SUA si cel mult Canada } daca tot spun despre ele ca-s locuri d e perditie , ca-s tarile Diavolului ? Sa ste a dracului in deserturile lor si…sa se roage nu d e cinci ori ci , de cincizeci d e ori pe zi dar…SA STEA LA EI ! Astalalt cu imperiul lui Attila …pai daca tot si-l doreste atat…de ce dracu nu pleaca cu tot neamul lui in Mongolia ca doar…de-acolo se trage acest hun ? Oare autoritatile din Mongolia n-ar fi de acord cu reinfiintarea Imperiului lui Attila sau….pe-acolo nu-i viata atat de usoara si ….sa fie scutiti de-o munca cum ar fi….macar cultivarea pamanturilor Mongoliei cel putin cu iarba pentru hranit caii caci copacii le cam stau in gat hunilor moderni iar domnul deputat { sau fost deputat dracu stie } Verestoy Attila a avut grije sa-i transforme in mobila tocmai pentru a le usura astora sarcina defecarii .

  Comentariu de Marian | decembrie 8, 2015 | Răspunde

 3. http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/exclusiv–spitalul-militar-din-bruxelles-confirma-oficial–toti-pacientii-de-la-colectiv-trimisi-in-belgia–infectati-cu-bacterii-401622
  ” De teama unei reputaţii pătate, medicii şi managerii de spital aleg să ascundă adevăratele cifre, dar câteva detalii îi trădează ușor:
  în România sunt raportate mai puține infecții nosocomiale decât în țările cele mai avansate din UE;
  respectiv, în România spitalele consumă de două ori mai puţin dezinfectant decât în ţări care au de două ori mai multe infecţii spitaliceşti.
  În România se raportează o incidență de sub 1% de infecții la pacienții externați, procent mai mic decât media europeană.”
  Ce uşor punem noi botul la toate manipulările ( poate că unii o fac interesaţi pe diferite căi, ca să nu spun direct mituiţi 😉 ) ?!
  În primul rând, binefăcătorii ăştia care au venit să ia pe alese, ca la piaţă, pacienţi din spitalele româneşti, puteau foarte uşor observa că aceştia sunt sau nu infectaţi, deoarece trecuseră vreo 8 zile de la producerea accidentului . Acum, după atâtea zile, şi după tot scandalul tip vendetă iscat în România pentru a-l înfunda pe Arafat, s-au trezit şi ei să facă aceste declaraţii :
  Odată, că aruncă eventuala infectare care s-ar fi putut produce şi acolo, în cârca noastră, iar în al doilea rând, dacă se vindecă pacienţiii costurile vor fi astronomice.
  La cele reale, pe care şi aşa le e jenă să le facă publice, de nesimţite ce sunt ( cel puţin raportate la nivelul salarial din România), se vor adăuga şi astea cu tratarea unor infecţii, probabil inexistente, sau apărute în perimetrul lor ( inclusiv din timpul transportului).
  Iar asta cu ” în România spitalele consumă de două ori mai puţin dezinfectant decât în ţări care au de două ori mai multe infecţii spitaliceşti. În România se raportează o incidență de sub 1% de infecții la pacienții externați, procent mai mic decât media europeană.” este de domeniul ridicolului:
  Înseamnă că se recunoaşte că la ei infecţiile îşi fac de cap, zburdă în voie, dar numai la noi, reprezintă o problemă majoră, mai ales atunci când vrei capul unui moţoc sirian !
  .P.S.
  Scrisoarea de răspuns, din care lipseşte chiar esenţialul (costurile „ajutorului umanitar” ) cred că este întocmită deloc dezinteresat, mai ales că cei de la România Liberă (sanchi :mrgreen: ) le ridică aşa frumos la fileu, implorându-i să-i acuze pe români de toate relele !
  Proşti ar fi fost, să nu profite şi astfel !

  Comentariu de Radu Humor | decembrie 8, 2015 | Răspunde

  • Radu Humor, lucrurile nu stau chiar asa cum spuneti!! Sa stiti ca nu trebuie sa ne fie indiferent daca un pacient se imbonaveste acolo in spital, intr-un spital din Romania, de aceste infectii nosocomiale. Lasati-l pe Arafat – nu inteleg de ce va tot cramponati de Arafat! Mai bine ganditi-va ca ar putea fi adevarat, iar starea aceasta din spitalele noastre trebuie sa ne preocupe pe toti! Si ar trebui ca societatea sa puna presiune pe Guvern, pe orice guvern, ca sa indrepte aceasta situatie! Sa nu credeti ca ascunderea adevarului ajuta la ceva. Iar daca nu ar fi fost adevarat ca e vorba de infectie bacteriologica 100% ce s-a intamplat in spitalele de aici, de ce medicii nostri, factorii de decizie din domeniul medical, nu au dezmintit? Pe cand uitati ce raspuns au dat (citat din art. din Romania Libera pe care l-ati pus Dvs.):

   „Informația că toți pacienții răniți în clubul Colectiv au ajuns la Bruxelles infectați cu bacterii intraspitalicești este cu atât mai gravă, cu cât medicii români au au fost nevoiți să admită că 3 dintre tineri au murit din cauza bacteriilor pe care le-au luat în timpul internării la Spitalul de Arși.

   Totuși, doctorul Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși, a încercat să minimizeze o eventuală culpă a instituției medicale explicând presei că „este un grad de infecție spitalicească comparabil, nu neaparat, cu țările civilizate, dar în niște limite acceptabile.” Numai că în cazul celor trimiși la Bruxelles, nu a fost vorba de “limite acceptabile”, ci de o rată de infectare de 100%.

   “Infecțiile există, ele se raportează. În străinătate au infecții, doctorul francez care a venit la noi a zis că și eu infecții, au aceleași probleme”, a mai afirmat dr. Adrian Stănculea.

   Cu toate acestea, doctorii de la Spitalul Militar din Bruxelles ne-au explicat că infecțiile cu bacterii sunt o raritate în lumea medicală și nu au incidența pretinsă de medicii români: „În timpul spitalizării, există șanse mici și limitate ca pacientul să fie infectat cu bacterii”, aflăm din scrisoarea oficială de răspuns”

   Pe Dvs. va convinge un asemenea raspuns?

   Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 9, 2015 | Răspunde

  • Radu Humor, va propun sa cititi si acest articol pentru ca sa vedeti care a fost atitudinea autoritatilor noastre si care a fost atitudinea avuta de cei din Occident:

   Ce ascund autoritățile române în cazul pacienților români ajunși cu bacterii în Spitalul Militar din Belgia

   Se arata ca:

   „La peste 48 de ore de când România liberă a probat, cu documente oficiale, că toți cei opt tineri răniți în clubul Colectiv au ajuns la Spitalul Militar din Bruxelles cu bacterii, nici o autoritate a statului nu a binevoit să ne spună la ce unități medicale din România au fost aceștia îngrijiți anterior. Am adresat întrebări oficiale Ministerului Apărării (care a asigurat transportul pacienților), Ministerului Sănătății, personal secretarilor de stat Dorel Săndesc și Raed Arafat. Este încă o dovadă a lipsei de transparență de care au dat dovadă autoritățile române în cazul Colectiv, aspect care, de altfel, a inflamat opinia publică pe parcursul celor 40 de zile care s-au scurs de la tragedie.

   Citește și : Spitalul Militar din Bruxelles confirmă oficial: toți pacienții de la Colectiv trimiși în Belgia infectați cu bacterii

   După ce am publicat confirmarea venită din partea medicilor de la Spitalul Militar din Bruxelles că pacienții prezentau bacterii la internarea lor în Belgia, răspunsul a constat în organizarea în mare grabă a unei conferințe de presă (ca urmare a zecilor de solicitări din partea presei în urma publicării articolului în Rl). Au fost informați în timp util jurnaliștii acreditați la Ministerul Sănătății, în schimb noi, deși autori ai articolului pentru care se organiza conferința de presă și în pofida faptului că am fost întreaga zi în contact cu diverși reprezentanți ai Ministerului Sănătății (fără a ni se oferi vreun răspuns concret, e drept), am fost informați cu 15 minute înainte de începerea evenimentului. Dat fiind traficul infernal din Bucureștiul orelor 17, nu am putut participa.

   Am rămas din acea conferință de presă cu analiza pe text făcută de medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase, care a analizat cuvânt cu cuvânt răspunsul pe care ni l-au oferit medicii belgieni. În opinia medicului Streinu Cercel, faptul că pacienții români au ajuns la spitalul din Belgia colonizați cu bacterii este un fapt care ține de normalitate, deoarece bacterii s-ar găsi în multe părți ale corpului omenesc. Ceea ce a omis să spună medicul român (deși cunoștea acest aspect din corespondența pe care i-am pus-o la dispoziție) este faptul că noi le-am explicat în scris doctorilor belgieni contextul în care dorim să aflăm mai multe informații despre starea bolnavilor din clubul Colectiv pe care ei îi au în grijă. Am precizat, în scrisoarea către Spitalul belgian, că în România a fost confirmată moartea a trei pacienți din cauza bacteriilor luate pe parcursul internării. Iar întrebările noastre au vizat infecțiile spitalicești avute de cei opt pacienți români pe care ei îi aveau internați. În acest context trebuie analizată fraza – On admission they (pacienții veniți din România n.noastră) appeared to be colonized with a certain bacterial load – cuprinsă în răspunsul medicilor belgieni și nu altfel. Și nici nu cred că doctorii din Belgia au inserat această frază pentru a ne ține o lecție despre bacterii în general.

   Sunt mirat că un medic de talia profesorului Străinu Cercel nu a sesizat o altă frază din răspunsul medicilor belgieni: “în timpul oricărei spitalizări, există șanse mici și limitate de a obține o infecție nosocomială, posibilitate față de care noi luăm toate măsurile de prevenție”. Asta, în timp ce la București se confirma că cel puțin 3 pacienți răniți în dosarul Colectiv muriseră în urma unor infecții intraspitalicești.

   Am mai înțeles din această conferință de presă că domnul secretar de stat în Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc a fost supărat pe autorii articolului mustrându-ne cu fraza: „încă o dată vă rog, dacă nu puteți să ajutați, măcar să fim lăsați să ne facem treaba”. Același lucru i-l reproșăm și noi secretarului de stat: dacă nu ne ajutați, cel puțin nu ne băgați bețe în roate. În cursul zilei de marți am vrut să aflăm de la ce spitale din România provin bolnavii care au fost internați cu bacterii la Bruxelles. Biroul de comunicare al Ministerului Sănătății ne-a precizst că un răspuns în cursul aceleiași zile este greu de obținut. Ulterior, am fost asigurați că vom fi contactați de secretarul de stat Dorel Săndesc care se afla într-o ședință Am fost contactați, dar nu de domnul seretar de stat, ci de un reprezentant al Ministerului care ne-a cerut documentul oficial pe care îl primisem de la Spitalul Militar din Bruxelles. Am făcut acest lucru cu bună credință și ne așteptam să ni se răspundă cu aceeași monedă. Nu am primit nici un răspuns nici azi.

   Nu este ciudat, domnule Săndesc, că Spitalul Militar din Bruxelles ne-a răspuns prompt la toate întrebările, în număr de patru? Că presa engleză britanică prezintă reportaje de la spitalul din Newcastle unde sunt internați pacienți români din Colectiv? Asta, în timp ce dumneavostră ne spuneți scurt: pacienții sunt transportați în Belgia și în Marea Britanie. Desigur, mărginindu-vă la această propoziție, îngreunați munca jurnaliștilor cărora le este mult mai dificil să se intereseze de starea pacienților români din străinătate. Aspect care, cred, vă convine de minune.

   P.S: Am încercat să aflăm la ce spitale din România au fost internați pacienții români înainte să ajungă în Belgia și de la secretarul de stat, Raed Arafat. Ne-am gândit să îl apelăm pe dânsul, deoarece ne erau proaspete imaginile cu Arafat în burta avioanelor Hercules care transportau răniți în Occident dând indicații medicilor. În pofida evidențelor, Arafat ne-a precizat că nu e treaba dânsului, ci a Ministerului Sănătății. Parafrazând un spot TV, am spune: ”Ponta a plecat, Oprea a plecat, Arafat rezistă”.”

   Va place atitudinea autoritatilor noastre?

   Recomand citirea integrala si in original a intregului articol.

   Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 10, 2015 | Răspunde

 4. Un banc ce duce cu gândul, ca vântul, spre FMI 😉 :

  O ambulanţă goneşte pe străzi şi la o intersecţie se răstoarnă şi accidentează un pieton. Şoferul coboară imediat, ridică victima, o instalează pe targă şi continuă drumul spre spital. La un moment dat, se întoarce zâmbind spre accidentat şi îi spune:
  – Ce noroc formidabil aţi avut că treceam pe aici!

  Comentariu de Radu Humor | decembrie 8, 2015 | Răspunde

 5. „…as aduce in atentie un „slogan” de pe o pancarta purtata de doi pensionari la unul dintre meeting-urile de protest de dupa tragicul accident de la #Colectiv:

  „Klaus Iohannis sa traiasca
  Cå-i capul la tzara noastra”

  Erau sau nu erau acei cetateni „indrituitzi” sa-l „critice” astfel pe dl.profesor de fizica (liceeala) ajuns presedinte de tzara (ma rog), sa-l ia in balon, sa faca bascalie de dânsul? Aveau ei competentele necesare? Autoritatea? Faptul ca nu purtau ecusoane cu numele, adresa si numarul de telefon (ascunzandu-se si „adapostindu-se” practic in anonimat) este sau nu un „detaliu” care distorsioneaza semnificatia gestului si al mesajului lor? Sau… Este cumva felul in care pun aceasta problema fals, distorsionat, aberant, prostesc? Sau parsiv! 🙂 ”

  Ei, ce să facă şi ei, bieţii pensionari, bieţii profesori, bieţii tineri, bietele femei, şi-n general, bieţii români, dacă aşa le-a fost scrisă soarta ?!
  Prin cele cancelarii, din cele străinătăţuri, dar cu complicitatea unora de-ai noştri …. :mrgreen:

  Comentariu de Radu Humor | decembrie 9, 2015 | Răspunde

 6. […] nou atentat foarte sangeros dupa cel de acum cateva luni de la San Bernardino (v. si […]

  Pingback de Este corecta o asemenea atitudine? « Motanul Incaltat | iunie 14, 2016 | Răspunde

 7. […] De citit aici si cine erau „traficantii de arme”… Totusi, nu putem trage concluzia ca ar fi vorba de un eventual terorism maghiar… […]

  Pingback de In chestiunea Sky News… « Motanul Incaltat | august 11, 2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: