Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Schimbarea modului de gandire…

Ca idee de principiu sunt de acord cu motiunea de cenzura initiata de Opozitie pentru ca sa-l dea jos pe Ponta. Insa problema care mi se pare mie importanta si care ar putea sa para prea teoretica (dar de fapt ne priveste direct pe toti) e alta.

Se discuta daca partidele noastre isi respecta sau in ce masura isi respecta propria ideologie. Nu cumva Ponta e cam prea la dreapta esicherului politic decat ar trebui sa fie un social-democrat? Cei de stanga e normal sa-si puna o astfel de intrebare. Insa chestiunea se pune si pentru PNL: in ce masura isi respecta PNL propria ideologie? Eu, cel putin eu, nu am auzit pe cineva din PNL sa vorbeasca vreodata precum Milton Friedman sau Bastiat. In schimb am vazut un PNL care s-a iubit profund, cam prea profund, cu PSD si din a caror ciocnire erotico-politica s-a nascut USL… Avem un partid cu adevarat liberal? Daca ne uitam mai atent la felul in care atat D-soara. Gorghiu, dar si Presedintele Iohannis, pun problema schimbarea lui Ponta nu ar fi decat rezolvarea pozitiva a unei chestiuni de imagine politica a tarii noastre in exterior, dosarul lui Ponta fiind trimis in judecata. Departe de mine sa neg lucrul asta. Dar de aici ar rezulta, pe cale de consecinta logica, faptul ca nu se urmareste decat o schimbare de forma. Nu o schimbare de fond. Din pacate, lucrul acesta este intarit si de largul consens pe Codul Fiscal intre PNL si PSD, consens pe care D-soara. Gorghiu il vedea drept necesar si sanatos, nu-i asa?, intr-o democratie. Si atunci nu se poate sa nu te intrebi daca nu cumva PNL mai are nostalgia USL-ului…

Noi vorbim si-i criticam pe altii ca nu pot sa dezvolte o societate democratica. Dar noi? Noi putem? PNL ar fi trebuit sa vina cu initiative si solutii liberale atat in ceea ce priveste fiscalitatea, dar si dezvoltarea generala a societatii noastre. Iar pentru asta trebuie sa afirmi ideile si principiile liberale in societate. Eu, pe blog, am tot scris, de pilda, despre Milton Friedman, am dat si citate, am cerut parerea cititorilor blogului. La PNL nu prea vad astfel de atitudini.

PNL ar trebui sa fie pentru economia de piata libera, pentru o fiscalitate redusa, pentru stimularea initiativei private, pentru libertate, pentru privatizari reusite, de succes. Intrebarea pe care nu se poate sa nu ti-o pui este daca intr-adevar PNL este pentru asa ceva sau nu… Ca nu e foarte clar.

Sunt si din cei care spun ca PNL e macinat, de fapt, de conflicte interne. Sa nu uitam ca actualul PNL este PNL+PDL, deci e vorba de fuziunea dintre cele doua partide. Deci in PNL ar fi un conflict intre PNL si PDL. PDL nu a avut o coerenta ideologica fiind trecut peste noapte de la Stanga la Dreapta esicherului politic de catre Traian Basescu. In ce masura PDL si-a insusit valorile liberale este o tema de discutie interesanta. Si le-a insusit?

In Romania se pune inca un foarte mare accent pe imagine, lucru ce induce o superficialitate si un formalism demne de o cauza mai buna. Ne intereseaza daca ceva „da bine”, cum se spune in popor, dar numai sub aspectul formei, nu al fondului, care ramane mai intotdeauna neclar. Aceasta stare de lucruri conduce la populism sau la USL-ul care a castigat cu o foarte larga si comoda majoritate alegerile.

Adevarul este ca electoratul nu stie la ce sa se astepte daca PNL va castiga urmatoarele alegeri. Te-ai putea gandi ca ar fi la fel cum a fost cu PDL… Un Catalin Predoiu premier, ar sugera lucrul asta. Totusi, o imagine prea clara nu poti sa ai. „Guvernul meu” – expresia facuta celebra de Dl. Iohannis – nu-mi spune mare lucru.

Pe un astfel de fundal politic, se reliefeaza un partid precum UNPR, despre care iarasi nu stim prea multe, nici macar sub aspectul definirii ideologice. Un partid care a sustinut Guvernul Boc iar dupa aceasta a mers intr-o alianta cu PSD.

Intr-o asemenea situatie cuvintele Cetateanului Turmentat raman cat se poate de actuale: „Da’ eu cu cine votez?”.

Chiar asa, cu cine votam?

Ca toti promit milionul magic de locuri de munca!

Iata ce spune D-soara. Gorghiu pe Facebook:

„Marți dimineață, înainte să dezbatem moțiunea de cenzură în Parlament, ieșim în stradă, în număr mare, să ne facem auzit mesajul de solidaritate cu România. Prim-ministrul trimis în judecată alege să sacrifice reputația României ca să-și prelungească șederea la Palatul Victoria. Noi alegem România! Marți, de la ora 9.30, în Parcul Izvor, le cerem partidelor din Parlament să-și reprezinte alegătorii, nu propriile interese politice. Va fi un miting pentru demnitate, pentru o Românie europeană, pentru normalitatea pe care Victor Ponta și complicii lui politici ne-au furat-o. Vă așteptăm alături de noi!

29
SEP
Today 9:30 AM · Parcul Izvor · Bucharest”

Si iata ce spune profesorul Cristian Preda, europarlamentar:

„E o idee foarte proastă să organizezi, în ziua în care se dezbate moțiunea de cenzură, un miitng. Strada și Parlamentul au logici diferite: reprezentarea și presiunea populară sunt separate în democrații. PNL greșește dacă preia instrumentele stângii radicale. Un miting putea fi organizat înainte de ziua cu pricina. De altfel, ideea că, marți la 9h30 dimineața, cetățenii lasă totul baltă ca să dea cu pietre-n guvernul Ponta e naivă.”

Demna de remarcat este si aceasta postare a D-lui. profesor Preda:

„Ion Iliescu nu știe că există partid socialiste care și-au ales liderii prin votul tuturor militanților și chiar al simpatizanților: ultimul caz e cel al laburiștilor britanici, acum fix două săptămâni. „Doar Ceaușescu s-a gândit la așa ceva”, a zis fostul președinte, când a aflat că PSD vrea să-și aleagă șeful prin votul direct al membrilor. În loc să ofere informații despre partidele-surori, nu doar lui Iliescu, ci și publicului larg, Liviu Dragnea mimează anti-comunismul, atacându-l pe fostul șef al statului: „eu nu știu ce voia Ceaușescu, nu l-am cunoscut în mod direct”. Încă o dovadă că social-democrații români nu se pot desprinde de comunism altfel decât prin glume de doi bani… Candidatura lui Dragnea ilustrează, de altfel, disprețul față de justiție al stângii românești. Un premier trimis în judecată a fost înlăturat de la șefia PSD, pentru a-i face loc unui condamnat în primă instanță.”

Un editorial interesant si cu talc

Iata ce scrie si maestrul Ion Cristoiu pe blogul sau:

Moțiunea de cenzură a PNL- Un text scris cu picioarele. Cu picioarele lui Cătălin Predoiu, nu ale Alinei Gorghiu!

Se arata ca:

„Marți, 29 septembrie 2015, în hăuliturile miilor de protestatari, plătiți de Vasile Blaga din sutele de milioane de euro care au ajuns de la ANRP în pușculița PDL-istă și au rămas acolo, pentru că PNL e Formațiunea Politică a Binomului SRI-DNA și, prin urmare, se bucură de imunitate cînd e vorba de prădarea țării, se va citi și se va supune la vot Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

Momentul votului nu constituie nici o problemă.
O problemă, o mare problemă reprezintă însă citirea Moțiunii de cenzură.

Textul Moțiunii numără cu greu două file de text.
De la un capăt la altul textul e o înșiruire de zbierete strigătoare la cer.
Cine va citi Moțiunea va trebui să se înarmeze cu o trompetă și o tobă.
Va citi cu trompeta cîteva rînduri.
După care va bate toba.
Frazele sunt puse una lîngă alta fără o minimă logică, de parcă textul a fost scris cu picioarele.
Cu picioarele lui Cătălin Predoiu, nu ale Alinei Gorghiu.

Iată un exemplu de gîngăveală a minții în stilul lui Farfuridi din O scrisoare pierdută:
„Am cerut convocarea Parlamentului pentru a discuta despre cum vrem, dar în primul rând despre cum doresc românii să arate România, mâine. Constatăm cu toții că suntem singura țară din lume în care există un prim-ministru inculpat trimis în judecată, aflat încă în funcție.”

Observați ruptura logică.
După ce spune că a cerut convocarea Parlamentului pentru a discuta cum vor românii să arate România de mîine, Moțiunea trece imediat la Victor Ponta.

Mulți analiști susțin că Moțiunea de cenzură nu va reuși să răstoarne Guvernul Victor Ponta.
Deși și eu sunt convins de asta, nu mă aventurez într-o profeție privind soarta Moțiunii de cenzură.
Nu știu dacă Moțiunea depusă de PNL va reuși sau nu să teacă de votul Parlamentului.
Știu însă sigur că Moțiunea de cenzură reușește o premieră postdecembristă:
Să compromită iremediabil instrumentul democratic numit Moțiunea de cenzură.

O moțiune de cenzură împotriva unui Guvern trebuie să vizeze slăbiciuni de esență ale felului în care Guvernul respectiv administrează țara.
Se presupune că autorii Moțiunii de cenzură cer demiterea întregului Guvern.
Moțiunea de cenzură a PNL vizează nu Guvernul Ponta, ci un singur om din Guvernul Ponta:
Premierul.

Textul Moțiunii nu cere demisia întregului Guvern.
Textul Moțiunii de cenzură cere demisia doar a premierului Victor Ponta:
„Așadar, stimați parlamentari, dragi români, Victor Ponta trebuie să plece din fruntea Guvernului, pentru că..”

Urmează niște bla-bla-uri patetice ca o ceapă, luate de pe Facebook-urile Alinei Gorghiu și al lui Cătălin Predoiu despre nenorocirile întruchipate de prezența lui Victor Ponta în fruntea Guvernului.
Nici un cuvînt despre Guvernul Ponta, despre celelalte partide care alcătuiesc Coaliția majoritară.
De unde tragem concluzia că activitatea Guvernul e excelentă din punctul de vedere al Moțiunii de cenzură.

Disocierea între Victor Ponta și ceilalți miniștri se manifestă și în apelurile adresate lui Gabriel Oprea și Liviu Dragnea nu să plece de la Guvernare, cum ne-am aștepta de la o Moțiune de cenzură, ci să se desolidarizeze de Victor Ponta:
„Domnule Gabriel Oprea, vrem să ne spuneți tuturor, acum, care este interesul național care reclamă menținerea lui Victor Ponta cu prețul decredibilizării acestei țări. Puneți în balanță promisiunea făcută lui Ponta și interesul acestui popor. Ce alegeți?!
Domnule Liviu Dragnea, vorbeați recent de resetarea clasei politice, de o nouă politică. Sprijinindu-l pe Ponta, nu faceți decât să vindeți iluzii românilor.”

Ce vor Liberalii prin Moțiunea de cenzură?
Să plece Victor Ponta, dar să rămînă Guvernul Coaliției PSD-UNPR, ALDE!
Pentru că Guvernului nu i se poate reproșa nimic.” (subl. mea)

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

septembrie 28, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 comentarii »

 1. O altă prorocie a Părintelui Justin se împlinește în aceste zile: China intră în război alături de Rusia împotriva ISIS, adică împotriva SUA ,

  Părintele Justin despre război în general, cu referire directă la musulmani și rasa galbenă:
  Războiul nu vine niciodată de la creştini, tot timpul vine de la păgâni… Un conducător, fiu al Bisericii, nu se aliază niciodată cu păgânii, sau împotriva unor state ortodoxe. Îl vedeţi pe Ştefan cel Mare, pe Mihai Viteazul sau pe Constantin Brâncoveanu aliindu-se cu turcii? Asta înseamnă să îţi vinzi credinţa şi neamul. Nu că ceilalţi ar fi mai ortodocşi. Pentru că ruşii, vă mai povesteam eu, din războiul trecut, tocmai de Paşti ne atacau sau de sărbătorile mai importante, chiar dacă era o convenţie între noi să nu atacăm în perioada sărbătorilor. Dar atunci Rusia era sub stăpânire atee, bolşevică, jidovească. Acum însă totul este dirijat din umbră şi se urmăreşte de fapt un război împotriva statelor ortodoxe, de aceea marile puteri susţin Turcia şi statele musulmane. Religia musulmană este mult mai pe placul omului modern de azi, pentru că încurajează patimile şi viciile. Pe de altă parte este puterea rasei galbene. Pericol este şi dintr-o parte şi din alta, iar la nivel înalt ele sunt mână în mână, spre instaurarea guvernului mondial şi punerea în aplicare a planului satanic.
  (text preluat din Revista Atitudini, Nr. 25)
  Și iată ce putem afla din știrea următoare:
  Sah mat dat Americii si vestului in problema siriana. Un contingent numeros special pregatit pentru misiuni combat, al armatei chineze, este in drum spre Damasc pentru a se alatura Presedintelui Putin in vederea curatirii zonei de cancerul creat de SUA
  Eforturile SUA de a distruge si destabiliza zona Orientului Mijlociu prin gruparile teroriste finantate de la Washington, se indreapta spre un sfirsit regretabil si neasteptat pentru americani, liderul rus promitind ca va merge pina la exterminarea ISIS cu sau fara ajutorul american, ceea ce inseamna sfirsitul eforturilor americane de a destabiliza si inlatura pe Assad de la putere.
  Fara discutie ca americanii o gindesc in sensul afacerii, crezind ca liderul rus va duce economia proprie la sapa de lemn continuind acest razboi, asa cum s-a intimplat in ‘80 in Afganistan. Se pare ca aceast tip de analiza nu functioneaza in acest moment.
  China s-a aratat dispusa sa ajute Rusia in Orientul Mijlociu in vederea exterminarii cancerului terorist crescut si alimentat de SUA si aliatii lor. Trebuie spus ca militarii chinezi au desfasurat in portul yemenit Aden din sudul tarii, chiar linga strimtoarea yemenita, strategica pentru transportul petrolului spre Europa si SUA, un dispozitiv important si in acelasi timp au aparut cu navele de razboi chineze pe coasta statului american Alaska.
  Debarcarea flotei militare chineze in Siria este o problema de zile si se vor alatura rusilor, iranienilor si gruparii Hezbolah, pentru a extirpa teroristi care au distrus o mare parte a Orientului Mijlociu, au omorit oameni nevinovati si au vandalizat obiective istorice de prima importanta pentru umanitate.
  http://www.almasdarnews.com/article/chinese-military-personnel-expected-to-arrive-in-syria/
  Soldatii chinezi vor debarca in portul Tartus din Siria, in care sint si efectivele ruse. Ceea ce este interesant, Rusia nu a acceptat asistenta militara de la tarile arabe din regiune, ceea ce inseamna ca Arabia Saudita va trebui sa inceteze bombardamentele in Yemen si sa stea deoparte, pentru a nu avea surprize neplacute. La fel si evreii care sint negri de suparare, fiind pentru prima data pusi de catre Presedintele Putin in situatia de martori, fara posibilitatea de a intervenii in vreun fel. Rusii stiu foarte bine ca finantarea acestor grupari teroriste din Orientul Mijlociu este opera Arabiei Saudite, Israelului si SUA, in principal.
  Marti dimineata, navele militare chineze se indreptau spre Siria prin Canalul de Suez, intrind in Marea Mediterana… Debarcarea in Siria a contingentelor militare chineze si echipamentului militar aferent urmeaza sa aiba loc in maxim sase saptamini, in portul sirian Tartus.
  China a avertizat in mai multe rinduri, ultima data pe 22 Mai 2014, coalitia condusa de SUA, legat de situatia din Siria si posibilitatea extinderii conflictului militar in zona, datorita gruparilor teroriste alimentate de americani si aliatii lor.
  http://www.ft.com/home/us
  http://www.un.org/en/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/PV.7180
  Lucrurile se complica iar pe Americani si aliatii lor nu ii mai poate ajuta nici Papa, chiar daca in aceste zile este in SUA si critica pe toate canalele posibile pozitia Americii si a aliatilor sai pe tot globul si la ei acasa. Chiar astazi in Congresul American, Papa a avut o cuvintare de o or ape care am ascultat-o atent, care cu siguranta nu a convenit liderilor americani si nici membrilor Congresului.
  Vom vedea in urmatoarele zile si saptamini, un asalt al trupelor ruse, iraniene si chineze asupra fortaretelor create de ISIS si eventual exterminarea lor cit mai rapida. Chinezi si rusii vor testa echipament militar de ultima generatie in zonele unde acesti fanatici ISIS condusi de CIA sint localizati. Categoric pe acesti islamisti fundamentalisti ii va astepta prapadul focului unor grupari armate regulate, de prima mina…Vor avea loc diversiuni generate de americani si aliatii lor, dar liderii rusi si chinezi sint fara discutie pregatiti…
  Adrian Cosereanu

  Comentariu de Radu Humor | septembrie 29, 2015 | Răspunde

  • @Radu Humor
   Nu sunt intru totul de acord cu toate punctele de vedere exprimate in aceste comentarii.

   Daca Obama greseste, nu pot fi de acord nici cu Vladimir Putin, deoarece aceste tari musulmane nu pot fi lasate prada unor sisteme dictatoriale, cum i-ar conveni lui Putin. Iar lupta impotriva terorismului trebuie, intr-adevar, continuata si trebuie o coalitie internationala in acest sens. Si daca va avea succes va conduce spre un Islam moderat sau secular, adica un pas foarte mare catre democratie in aceste tari, caci solutia in acest caz nu poate fi alta decat una democratica. Adica cea care nu e pe placul rusilor.

   Iar Obama greseste deoarece crede ca o „alternativa mai rea” la Bashar al-Assad ar fi un pretext. Din pacate, din nenorocire chiar, nu e un pretext, este o realitate de care trebuie sa tinem seama. Repet si subliniez (si o spun din nou fara nicio placere): trebuie sa tinem seama. Pentru ca s-o schimbam.

   Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 29, 2015 | Răspunde

  • ” Rusii stiu foarte bine ca finantarea acestor grupari teroriste din Orientul Mijlociu este opera Arabiei Saudite, Israelului si SUA, in principal.” – nu stiu la ce grupari teroriste va referiti, dar ar fi mai bine sa citim si aici:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_State_of_Iraq_and_the_Levant
   „Israelului si SUA, in principal” – mie imi suna a retorica sovietica, dar nu ar trebui sa ne mire dat fiind actualul regim KGB al lui Vladimir Putin. Putin stie ca daca Bashar al-Assad trebuie sa plece se va crea un precedent si va trebui si el sa plece de la Putere.

   Speram intr-o schimbare in bine a Rusiei.

   Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 29, 2015 | Răspunde

   • Eu, în schimb,nu mai sper într-o schimbare în bine a Amricii !
    Cel puâin 😉 atâta timp cât se confirmă, mai clar ca niciodată, că elefantul, dus de nas de şoricel (Israel) a ajuns pe marginea prăpastiei !
    Ieşirea nervoasă a lui Obama, convins că a pierdut meciul cu Putin :
    – Sunt comandantul ( mai rămânea să zică, suprem ! ) celei mai mari forţe armate din lume şi nu voi ezita s-o folosesc !
    Împotriva cui ?
    Deocamdată şi netanyahu a înţeles cine-i Jupânu şi s-a grăbit să i se plângă, aşa că, vorba cuiva :
    – Obama, nici nu ştii, cât de mic începi să fi !
    Numai că din păcate nu-i vorba doar de el, ci de America !! Mai bine zis de ce-a mai rămas din ea !
    Din punct de vedere economic, financiar, social dar mai ales- moral !

    Comentariu de Radu Humor | septembrie 29, 2015

   • Subestimati America.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 30, 2015

 2. In primul rand sa nu ma folosesti apelativul „domnisoara ” deoarece in UE este considerat a fi un termen discriminatoriu 😉 la adresa coardelor de tot felul ! In al doilea rand , daca eu un , un pastramagiu din Berceni , stiam precis ca ” motiunea ” lu’ peste prajit n-are nici o sansa sa treaca ma-ntreb : cum dracu de aia din PNL { pe dracu ca-i PDL toata ziua !!! } , nu s-au prins d e figura mai din timp si , i-au mai tinut si pe amarastenii aia – adusi cu japca de pe unde au reusit sa-i adune -in frig si ploaie absolut degeaba desii , faptul ca nu vor avea sorti de izbanda era un fel d e …secret al lui Polichinnelle ??? Merg la pariu ca lui Ponta i-a crescut cota iar madamme Gorghiu , s-a facut de bascalie cu largul concurs al colegilor sai ” liberali ” . Da , sant mai mult decat de acord cu faptul ca este necesara o motiune d e cenzura atunci cand guvernul derapeaza dar…sa ai o baza solida , daca vrei sa-l dai jos si …mai ales sa ai ce pune in loc ! Pe cine vor ” liberalii ” Prim Ministru , pe Catalin Predoiu ? Daca citesti doar ” Can-Can sau privesti doar emisiunile alea de pe ” Star TV ” si , tot sti cine-i individul asta deci…doar dracu l-ar accepta drept PM !!! Aaaaa , cand au folosit USL-ul motiunea pentru a da jos guvernul MRU , atunci cand Antonescu a luat cuvantul…atunci , jos cu palaria dar madamme Gorghiu …sa fim seriosi ! Nici discurs si mai a les …nici argumente n-a avut suficient de solide . Raman in continuare la parerea ca , orice ” ales ” intr-o functie publica , fie el deputat , Prim Ministru , Presedinte sau…primarul de la falastoaca , atunci cand exista CEA MAI MICA SUSPICIUNE ASUPRA SA …TREBUIE SA DEMISIONEZE IAR DUPA….DUMNEZEU CU MILA !!!!! La noi in Romania , din pacate aceasta ” institutie a demisiei ” , a demiosiei de onoare …n-a functionat NICIODATA iar daca cunosti matale in astia douazeci si cinci d e ani vreun nume care-a facut gestul acesta de onoare , rogu-te spune-mi si mie sa-l stiu si eu .

  Comentariu de Marian | septembrie 30, 2015 | Răspunde

  • Marian, sa incercam sa intelegem atitudinea politica a PNL: ei, ca principala forta de Opozitie, trebuiau sa ia pozitie fata de faptul ca avem in functie un premier cu dosarul trimis in judecata si care nu doreste sa demisioneze. Lucrul asta aduce prejudicii de imagine Romaniei si influenteaza in rau guvernarea. Sigur, se poate remarca, pe buna dreptate, ca ei n-au atacat prin motiune intreaga guvernare, aratand lipsurile acesteia. Asta a fost, desigur, o greseala. Daca Guvernul s-a bucurat de sustinerea majoritatii din Parlament evident ca motiunea nu putea avea sanse de succes. Dar asta nu e un motiv pentru care sa nu introduci o motiune de cenzura.

   „La noi in Romania , din pacate aceasta ” institutie a demisiei ” , a demiosiei de onoare …n-a functionat NICIODATA iar daca cunosti matale in astia douazeci si cinci d e ani vreun nume care-a facut gestul acesta de onoare , rogu-te spune-mi si mie sa-l stiu si eu .” – si lucrul asta la ce te duce cu gandul? Pe mine ma duce cu gandul la o societate mai degraba oligarhica decat democratica. Ai vazut tu vreun oligarh sa demisioneze? Ei nu demisioneaza niciodata, asa se pare, nu?

   Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 30, 2015 | Răspunde

   • Da ? Si la cine te gandesti atunci cand vorbesti despre PNL spunand ca-i ” principala forta de Opozitie ” ??? La Blaga , Videanu , Catalin Predoiu ? Astia-s ….” principala forta de Opozitie ” a PNL ca madamme Gorghiu , fara suparare dar aici chiar s e potriveste acea zicala latineasca 🙂 : ” poale..scurte , mintea …la fel ” ! Chiar si fostul PNL { ala care-a inceput in ’90 } , chiar si ala era compus din fosti comuinisti din fosti FSN-isti sau PSD-isti….ceva mai ….labili insa, de cand a plecat Antonescu iar in locu-i s-a instalat johannis si ulterior Alina Gorghiu parca merg din rau in mai rau . Fara suparare ca , s e vede si fara binoclu ca-ti place tipa 🙂 !

    Comentariu de Marian | octombrie 1, 2015

   • Nu m-am gandit la cineva anume… M-am gandit la PNL care, iti place sau nu, e principala forta politica de Opozitie. Cum fac ei opozitie, asta e altceva, dar o fac.

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 3, 2015

 3. Omule …chestia asta cu , ” cum fac ei opozitie , asta e altceva ” sa-ti iasa din vocabular si dumitale si lor !!!! Nu de alta dar in acest mod vor dispare { probabil ca asta s e si urmareste } in uitare precum taranistii inaintea lor . Si aia au facut ” opozitie ” doar de dragul opozitiei si…ce s-a ales din ei si partidul lor in special cand locul lui Coposu sau al lui Diaconescu { nu ca astuia ai erau toti boii acasa dar… } a venit unul si altul culminand cu , ” ala mic cu capul mare ” ?!? ” Liberalii ” trebuie sa se debaraseze de alina Gorghiu cat mai curand posibil si-n plus…sa redevina dracului vechiul PNL scapand si d e acel balastru numit PDL ca , a ajuns lumea s-ai cam confunde mai ales ca Blaga-i ceva mai mult decat Gorghiu , pe-acolo , ca sa nu-mi mai amintesc si de altii !

  Comentariu de Marian | octombrie 3, 2015 | Răspunde

  • „sa redevina vechiul PNL” – ce intelegi prin”vechiul PNL”?

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 4, 2015 | Răspunde

   • Sincer sa fiou….nici eu nu stiu ! 😦 Chiar si ” vechiul ” PNL era format { cu cateva mici , foarte mici exceptii } tot din fostii activisti PCR sau ai Securitatii Statului { transformat in SRI } deci….chiar nu stiu insa…parca pe vremea cand la conducere PNL era Horia Rusu , Calin Popescu Tariceanu { pe vremea cand inca traia tat-su adoptiv : Dan Amedeo -Lazarescu } ….chiar si Dinu Patriciu sau Catarama si Crin Antonescu….parca pe-atunci nu prea le sufla cam nimeni in ciorba liberalilor , fiind cu adevarat o fortza de opozitie la PSD . Fireste nu ma gandesc nici macar la acel….” Cartofi , cartoafe …cartofori ” ce s e pretindea a fi descendentul direct al Bratienilor { pe vremea cand acestia sufereau d e …malarie } , atunci cand spun ” vechiul PNL ” ci probabil ca ma gandesc la acel PNL care nu primea in randurile lui tradatori , dezertori { la ordin sau nu } din alte partide , la vechiul PNL care ….intra-devar avea o DOCTRINA , buna sau rea , asta ramane de discutat insa spre deosebire de astia ai lui Gorghiu , fara suparare dar chiar aveau ! Las la o parte faptul ca vechiul PNL ….n-ar fi acceptat in veacul vecilor alianta cu cei ce le-au tot dat flegme in ciorba , in spetza PDL si membrii marcanti ai acestuia …. Blaga , Videanu , Berceanu { fost PNL-ist alaturi d e Dinu Patriciu } Emil Boc si altii asemena lor care , una peste alta inseamna acelasi lucru : Traian Basescu !

    Comentariu de Marian | octombrie 5, 2015

   • Pe vremea aceea PNL era scindat – daca iti amintesti era o asa numita Aripa Tanara. Pe vremea aceea PNL nu a fost o „adevarata forta de opozitie la PSD”. O adevarata forta de opozitie la PSD a fost CDR, din care PNL a facut parte. Insa PNL, luat ca atare, n-a fost nici pe vremea lui Tariceanu, cand acesta era premier, o „adevarata forta de opozitie la PSD”, de vreme ce a guvernat cu sprijinul masiv al PSD in Parlament. Apoi nu a fost nici dupa aceea, facand o alianta cu PSD, ma refer la USL.

    Referitor la ce spui in finalul comentariului – nu sunt de acord: Traian Basescu nu mai e in PDL. Nu inseamna acelasi lucru cu Traian Basescu si nu inseamna nici macar fosta Alianta DA, ci o fuziune intre cele doua partide.

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 5, 2015

 4. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Marian | octombrie 6, 2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: