Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Sa nu ne pripim!

Romania Libera

Hollande avertizează: Ţările care refuză aplicarea cotelor să îşi pună întrebări privind apartenenţa la UE

Se arata ca:

„Ţările europene care vor refuza să aplice cotele privind distribuirea refugiaţilor trebuie să îşi pună întrebări privind locul lor în Uniunea Europeană, a avertizat preşedintele Franţei, Francois Hollande, informează Mediafax.

„Ţările care nu împărtăşesc valorile noastre, care nu vor să respecte aceste principii, trebuie să înceapă să îşi adreseze întrebări despre locurile lor în Uniunea Europeană”, a declarat Francois Hollande, potrivit AP, înainte de începerea reuniunii Consiliului European.

Citește si: Avertismentul lui Donald Tusk privind criza imigranților

Hollande s-a referit la ţările care contestă decizia de distribuire a refugiaţilor conform cotelor obligatorii stabilite de Uniunea Europeană.

România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată.

Mihai Draghici, mihai.draghici@mediafax.ro

Citește si: Marea Britanie a primit primii refugiați sirieni

Atitudinea D-lui. Hollande e una logica. Singurul ei defect ar fi ca e pripita. Eu cred ca trebuie sa ne concentram pe gasirea de solutii la aceasta criza si pe continuarea dialogului cu tarile reticente. In definitiv si la urma urmei a impune ceva unei sau unor tari membre nu mi se pare o atitudine tocmai europeana. Solidaritatea cu forta nu e solidaritate. Trebuie intelese si tarile mai mici care nu numai ca nu au capacitatea, chiar daca sunt dezvoltate, sa primeasca imigranti, dar se si tem de acest aflux al emigratiei pe buna dreptate. De aceea nu inteleg aceasta pripeala a D-lui. Hollande care pare sa vina mai repede in intampinarea dezbinarii Europei. Eu nu cred ca amenintarea e o cale europeana si cu atat mai putin una demna de urmat.

Dl. Hollande ar trebui sa se gandeasca, dupa parerea mea, la ce se intampla in tara dumnealui, la faptul ca nu toata lumea imbratiseaza ideea de a primi acesti imigranti. Deci chestiunea „valorilor noastre”, e una comuna, nu doar a unor anumite tari. Este si problema Frantei, nu doar a Cehiei, Slovaciei, Ungariei sau Romaniei. Este si problema Germaniei, Suediei sau Olandei si a tuturor tarilor membre ale UE.

In definitiv ce se urmareste? Distrugerea nationalismului in numele valorilor europene prin primirea unor emigranti ce provin din tari care nu sunt membre ale UE este un soc la care aceste tari, membre ale UE, nu sunt pregatite. Asta nu inseamna ca Europa nu trebuie sa primeasca deloc emigranti sau refugiati. Insa nu se face deloc distinctia intre imigratia legala si cea ilegala (granita intre cele doua pare a fi disparut zilele acestea) iar termenul de refugiat pare a fi folosit pentru a escamota imigratia ilegala. Totusi, a primi o mare multime de oameni care nu au acte sau au acte false, despre care nu stim mare lucru, printre care s-ar putea ascunde teroristi sau spioni, nu mi se pare o atitudine europeana si nici macar una logica si de bun simt.

Daca vorbim de „cotele privind distribuirea refugiaţilor” eu cred ca trebuie sa vorbim si de riscuri, si de intensitatea lor. Cat sunt de mari aceste riscuri? Chiar nu exista niciun risc? O astfel de abordare mi se pare, totusi, una responsabila si in spiritul valorilor europene pe care le aparam. De asemenea sunt riscuri pe termen scurt si riscuri pe termen lung. Lucrurile acestea par a nu fi luate in seama. Care sunt riscurile pe termen lung? Cetatenii europeni trebuie informati cu privire la aceste probleme. Adevarul este ca democratia a cam slabit in Europa cu ocazia acestei crize. Cetatenii europeni nu sunt intrebati ce parere au, daca doresc sa-i primeasca pe acesti imigranti atat de numerosi. Ceea ce stiu ei este ca trebuie sa-i primeasca in numele unor „valori”. Atat trebuie ei sa stie: ca trebuie sa-i primeasca in numele unor anumite „valori”. Numai ca in felul acesta lucrurile nu pot merge bine in Europa. De asemenea nu se prea analizeaza efectele politice ale unei primiri masive de imigranti si in ce masura extremele politice ar putea creste si ar putea reactiona. Totusi, nu poti face o ciorba buna, punand prea multa telina sau sfecla. La fel, nici UE nu poate arata bine in conditiile unui umanism desantat, populist si eliberat de orice ratiune.

De aceea, propunerea mea este sa ne axam pe gasirea de solutii si pe dialog, lucruri care ar fi trebuit facute de mai multa vreme.

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

septembrie 23, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

87 comentarii »

 1. Care sint legile cu privire la imigratia legala? In Europa.

  Comentariu de Cristina | septembrie 23, 2015 | Răspunde

   • Sint citeva sute de pagini. Nu am timp sa le citesc pe toate. Poti sa-mi spui pe scurt cam ce trebuie sa faca cineva care vrea sa emigreze in Europa?

    Comentariu de Cristina | septembrie 23, 2015

   • Vezi, te rog, ultimul sait pe care l-am dat. Il pun din nou:
    http://ec.europa.eu/immigration/

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 23, 2015

   • Da, deci trebuie sa obtii aprobari si vize pentru a emigra intr-o tara europeana. Oamenii astia nu au, deci trebuie intorsi in tara lor.

    Comentariu de Cristina | septembrie 23, 2015

   • Data fiind amploarea fenomenului era foarte greu sa-i intorci inapoi, in tara lor. Totusi, statutul lor nu e foarte clar definit. Asa mi se pare. Daca sunt refugiati se bucura de anumite drepturi (cf. ONU). Chestiunea e ca fenomenul s-a petrecut brusc si e de mare amploare. Din aceasta cauza e greu de gestionat. Acest aflux masiv de emigranti catre Europa ar trebui cumva oprit. Au aparut contradictii chiar in sanul aceleasi tari, ma refer la Germania. Diferentele de opinie intre Munchen si Berlin s-au accentuat foarte serios.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 24, 2015

   • Eh, după ce au trecut de Turcia nu se mai numesc refugiați, ci imigranți ilegali. Știi cum ii trimiti înapoi? Nu le dai nimic. Nu mincare pe gratis, nu ajutoare sociale, nu drept de munca, etc.

    Comentariu de Cristina | septembrie 24, 2015

   • E o situatie delicata. Nu se poate chiar asa. Trebuie intarite frontierele Uniunii Europene.

    Uniunea Europeana trebuie sa dea dovada de umanitate fata de acesti imigranti. Sunt foarte multi ce au venit inclusiv cu copiii lor. In aceasta faza a fenomenului ar fi chiar periculos sa-i lasi de capul lor, fara niciun ajutor.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 24, 2015

   • Oh, nu fără nuci un ajutor. Sa le ofere transportul înapoi gratuit. Trenuri, autobuze, etc.

    Comentariu de Cristina | septembrie 24, 2015

  • Chestiunea e alta… Dupa parerea mea, e alta… Si anume ca acesti oameni sunt veniti aici, din cate inteleg, fara acte, unii au acte false. Europa e bolnava ca-i primeste, sau cum? Sa ne lamurim: eu nu cred ca trebuie sa fii jurist ca sa-ti dai seama ca o asemenea imigratie nu poate fi socotita drept legala. Sau daca ar fi, totusi, legala, ar trebui sa ni se explice si noua, cetatenilor europeni, ce si cum.

   Poti citi si aici:
   http://ec.europa.eu/immigration/

   Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 23, 2015 | Răspunde

   • Greseala tarilor europene este ca nu a trimis acesti oameni inapoi de unde au venit cind s-au prezentat la granita.

    Comentariu de Cristina | septembrie 23, 2015

   • In primul rand, din cate am inteles, Grecia, care i-a lasat foarte usor sa treaca, Grecia fiind si-n Spatiul Schengen. Dar, desigur, responsabilitatea nu e numai a Greciei.

    Este si o chestiune de umanitate. Oamenii acestia nu au venit inarmati, au venit sa gaseasca aici un ajutor. Sunt niste oameni amarati, inteleg asta. Insa ei nu apartin comunitatii legale din Europa si sunt multi care au venit. Pe de alta parte, oricand poate avea loc un summit european prin care sa fie introduse ad hoc tot felul de reguli si valori pe care toate tarile europene sa trebuiasca a le respecta. Or, lucrul asta nu e chiar in regula.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 24, 2015

   • Aproape toată lumea din Africa e amarita. Si? E un motiv ca toți sa se mute in Europa fără ca europenii sa fie de acord? Apoi, astia se duc in țările cu programe sociale bune, de unde se vede ca nu au interesul sa lucreze ci sa stea pe banii altora.

    Comentariu de Cristina | septembrie 24, 2015

   • Eu sper ca se vor gasi solutii.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 24, 2015

   • Nu se vor găsi soluții pentru ca nu este interesul de a se găsi soluții.

    Comentariu de Cristina | septembrie 24, 2015

   • Totusi, eu sper ca se vor gasi solutii pentru ca trebuie sa se gaseasca solutii. Altminteri UE ar deveni nefunctionala.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 24, 2015

   • Ok, continua sa speri. Eu îți spun ca vor distruge Europa. O sa-mi dai dreptate mai tirziu.

    Comentariu de Cristina | septembrie 24, 2015

   • Este si o chestiune de ordin politic. Daca o tara membra a UE, prin atitudinea pe care o are, se situeaza in afara UE, in afara valorilor UE, de partea cui se plaseaza de fapt? Nu cumva de partea Rusiei, a unui regim asemenator celui de la Kremlin. Or, regimul D-lui. Putin este, din pacate, unul cu accente fasciste sau, poate mai exact spus, e vorba de ceea ce as numi ideologia KGB. Regim autoritar, cu amestecul statului in economie, inclusiv in economia de piata si in treburile firmelor private – lucru care se vede limpede din atitudinea D-lui. Putin. Asta inseamna o societate in care nu se promoveaza libertatea, toleranta, ci o societate kaghebista. Rusia are interes sa promoveze modelul asta in Europa pentru ca Dl. Putin doreste sa refaca fostul imperiu sovietic. Lucrul asta e periculos.

    Dupa parerea mea (ia-o ca pe o simpla parere, poate ca ma insel eu) toata criza asta e pusa la cale de Rusia lui Putin si Turcia lui Erdogan, care e in prietesug cu Putin. Angela Merkel are o pozitie neclara. Seamana a joc dublu. Ce se intampla? Germania actuala e RFG+RDG. In fosta RDG au operat, pe langa serviciul autohton STASI, serviciile rusesti: KGB, GRU. De aceea Germania, dupa unificare, s-a aflat si in pozitia de tara occidentala, dar si de tara fosta comunista. Asa se explica faptul ca influenta Rusiei in Germania e una destul de mare chiar si acum, pe langa interesele de ordin economic ale Germaniei in relatiile cu Rusia. Serviciile secrete ruse inca opereaza puternic in Germania si au o influenta destul de mare, in orice caz o influenta ce nu trebuie ignorata. Se opereaza prin diversi „oameni de afaceri” cu putere financiara considerabila, prin firme precum Gazprom, prin coruptia la varf prezenta mult mai puternic si mai tare in Germania decat ar putea cineva banui. Dl. Putin cunoaste, desigur, foarte bine lectia asta si incearca sa-si faca temele de nota 10!

    Pe de alta parte, Germania e o tara foarte mare: e cea mai mare tara europeana, cu numarul cel mai mare de locuitori si cu o economie foarte dezvoltata. Ea tinde sa conduca Uniunea Europeana. De aceea e greu sa-i reprosezi ceva Germaniei. Totusi, actuala criza a imigrantilor a pus-o pe D-na. Merkel intr-o pozitie dificila pe plan intern. Nemtii sunt nemultumiti. Divergentele dintre landul Bavaria si Berlin par din ce in ce mai mari.

    Iata ce articole apar in presa germana:
    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Stiri/Der+Spiegel+Angela+Merkel+un+fel+de+Maica+Tereza+care+divizeaza+

    http://www.spiegel.de/international/germany/refugee-policy-of-chancellor-merkel-divides-europe-a-1053603.html

    http://www.spiegel.de/international/europe/merkel-s-leadership-has-failed-in-the-greece-crisis-a-1042037.html

    Ce joc face D-na. Merkel de fapt? 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 24, 2015

   • Mda, ca Putin a spus acelor mii de oameni sa invadeze Europa. Zici ca vrea sa refaca URSS? Ce cauta musulmanii sa invadeze America? Cit despre Merkel, tocmai pentru ca are o functie asa de importanta se cere sa fie mai cu grija in ceea ce face. Ei ii apartin cele mai multe dintre reprosuri.

    Comentariu de Cristina | septembrie 24, 2015

   • Se actioneaza subtil, fara sa fie ceva evident. Serviciile rusesti actioneaza, desigur, in Orientul Mijlociu si nu numai. Rusia are o pozitie tare in Siria pe care nu doreste sa o cedeze. Sa ne gandim si la atitudinea ostila a D-lui. Putin fata de UE si NATO.

    Chestiunea Siriei si Irakului nu a fost inca transata intre SUA si Rusia. Se poate ajunge la razboi, dar se evita aceasta cale. Pe de alta parte, Dl. Erdogan nu e in cele mai bune relatii, din cate inteleg, cu actuala Administratie de la Casa Alba si promoveaza un regim autoritar in ideea de refacere a otomanismului – deci ceva asemanator cu regimul D-lui. Putin. In politica incerci sa cauti aliati si sa te pozitionezi in consecinta.

    Ceea ce se intampla acum, aceasta criza a imigrantilor, nu e insa ceva foarte grav. Dupa parerea mea, nu trebuie dramatizat si nici nu trebuie considerata o tragedie pentru Europa. Sunt forte care doresc sa dramatizeze si sa faca din asta o tragedie. Dar lucrurile nu stau chiar asa. Problema e sa nu se agraveze aceasta criza – de aceea UE trebuie sa caute solutii si sa-si protejeze mai bine frontierele. Insa exista un interes ca extrema dreapta sa capete pregnanta. Or, extrema dreapta, in Europa, e sprijinita de Kremlin (de exemplu Frontul National al D-nei. Marine Le Pen). Adica sunt sprijinite forte politice asemanatoare regimului actual din Rusia, asta fiind si interesul Rusiei. Iar pe fondul „tragediei” prin care trece Europa aceste forte extremiste sa se dezvolte si sa capete aderenta la mase.

    Sunt actiuni interesante ale serviciilor secrete, numai ca nu stii ca de ele sunt puse la cale! 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 24, 2015

   • Eu nu cred ca Putin a planificat ceea ce se intimpla, ci doar profita de ceea ce se intimpla. Cum a spus Churchill, „Never let a good crisis go to waste.”

    Nu e grava criza imigrantilor? In loc de musulmani imigranti zile „nazisti imigranti” si dupa aia gindeste-te daca e grava criza sau nu.

    Comentariu de Cristina | septembrie 24, 2015

   • Sunt mai multe cauze ale migratiei:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Human_migration

    https://en.wikipedia.org/wiki/Illegal_immigration

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 25, 2015

   • Exact. Fiecare tara isi are legile proprii privind imigrația si trebuie

    Comentariu de Cristina | septembrie 25, 2015

   • Sorry, am trimis prea devreme. Aceste legi ale imigrației trebuie respectate.

    Comentariu de Cristina | septembrie 25, 2015

   • Asta înseamnă guvernul si legile sale neconstituționale. Inca o dovada ca guvernul nu are voie sa fie implicat in sectorul privat. Daca nu exista EPA asa ceva nu se intimpla. Piața libera isi spunea cuvintul. Asa guvernul american a distrus inca o companie.

    Comentariu de Cristina | septembrie 25, 2015

   • Dar tu continua sa speri…..

    Comentariu de Cristina | septembrie 25, 2015

   • Eu ma gandesc cum e corect din punct de vedere politic in situatia data. Care e abordarea corecta din punct de vedere politic acum…?

    Parerea mea este ca aceasta criza nu poate continua la nesfarisit. Si de asemenea Uniunea Europeana nu poate primi la nesfarsit imigranti. Pe de alta parte uite ce se intampla:
    Agerpres

    Frontex atrage atenția asupra traficului cu pașapoarte siriene false

    Se arata ca:

    „Directorul executiv al Frontex, agenția europeană de supraveghere a frontierelor, a atras atenția asupra traficului cu pașapoarte siriene false, ce are loc mai ales în Turcia, pentru a facilita intrarea imigranților în Uniunea Europeană, transmite AFP.

    ‘Există persoane care sunt astăzi în Turcia, cumpără pașapoarte siriene false pentru că au înțeles, în mod evident, că există un efect de halou pentru că sirienii obțin dreptul de azil în toate statele Uniunii Europene’, a afirmat marți Fabrice Leggeri, la postul de radio francez Europe 1.

    ‘Persoane care folosesc pașapoarte siriene false adesea vorbesc în limba arabă. Ele pot fi originare din Africa de Nord, din Orientul Mijlociu, dar au mai degrabă un profil de migrant economic’, a explicat Leggeri, estimând însă că acest trafic nu amenință deocamdată securitatea Uniunii Europene. ‘Astăzi nu există elemente obiective pentru a spune că teroriști potențiali au intrat în Europa în acest mod’, a declarat el, chemând totuși la ‘vigilență la toate frontierele noastre’.

    Directorul executiv al Frontex și-a reînnoit apelul la trimiterea de efective suplimentare de gărzi de frontieră din țările UE în Grecia, pentru a permite înregistrarea tuturor imigranților care ajung în acest stat, la granița exterioară a Uniunii.

    Sistemele de înregistrare nu fac față valului de imigranți, așa încât mulți nu sunt luați în evidență, a explicat Leggeri. ‘Avem o idee despre naționalitățile lor, dar nu o viziune completă, și nu știm care sunt cu adevărat profilurile tuturor acestor imigranți’, a afirmat el.

    Fabrice Leggeri s-a exprimat în același sens cu cancelarul german Angela Merkel, care a atras atenția luni asupra punerii sub semnul întrebării a zonei Schengen dacă refugiații nu vor fi repartizați în mod echitabil între diferitele state membre.

    ‘Este un risc pe care începem să-l simțim în fiecare zi. Vedem înmulțindu-se patrulele de poliție de-a lungul frontierelor interne’, a subliniat el.

    ‘Dacă frontierele exterioare nu pot fi gestionate în mod solidar între statele membre, există un risc ca fiecare să preia controlul asupra frontierelor naționale, ceea ce nu va fi mai eficient’, a comentat responsabilul Frontex.

    AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Gabriela Ionescu) „

    Recomand citirea integrala si in original a intregului articol.

    Deci e anormal ce se intampla si nu se poate continua prea mult in felul asta…

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 25, 2015

   • Greseala este ca sint primiti. Trimisi inapoi este singura solutie, pina nu se stabilesc si sa isi creasca radacini. Din partea mea asta este singura solutie care o vad. Din America si din Europa, toti musulmanii trimisi in tarile lor din Orientul Mijlociu sau de unde vin.

    Comentariu de Cristina | septembrie 25, 2015

   • Uite ce declaratii face Angela Merkel:
    Romania Libera

    Declarațiile Angelei Merkel cu privire la Bashar al-Asaad, privite cu scepticism

    Se arata ca:

    „Propunerea cancelarului german Angela Merkel de a-l include pe președintele sirian Bashar al-Assad în discuțiile privind soluționarea conflictului din Siria s-a lovit de un zid de scepticism în întreg spectrul politic joi, relatează Agerpres.

    Chiar și ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, a părut să facă pași înapoi față de afirmația cancelarului.

    El a afirmat că negocierile directe cu Al-Assad nu ar trebui să fie primul lucru pus pe tapet la deschiderea negocierilor. ”Nu este chestiunea care trebuie pusă în primul rând pe tapet. Problema este să punem capăt luptelor după cinci ani de război în Siria”, a spus Steinmeier.

    Angela Merkel a făcut această declarație în cursul nopții de miercuri spre joi, după încheierea summitului UE privind criza refugiaților de la Bruxelles.

    ”Trebuie să discutăm cu mulți actori implicați, inclusiv cu Al-Assad”, a spus Merkel.

    La Berlin, responsabilii cu politica externă din cadrul coaliției la guvernare au avertizat împotriva cooperării cu președintele sirian Bashar al-Assad, potrivit ziarului ‘Die Welt’.

    Roderich Kiesewetter, principalul expert în politică externă al CDU/CSU, a declarat că Al-Assad trebuie să plătească un preț dacă ar fi să negocieze cineva cu el și că trebuie transmis clar ‘disconfortul’ cu care s-ar face acest lucru. El a cerut înființarea unei zone de protecție pentru trupe la sol trimise sub mandat ONU.

    ”Trebuie să fim foarte atenți să nu creăm iluzia că o simplă schimbare de direcție a lui Bashar al-Assad ar duce la o soluție rapidă în criza din Siria”, a declarat la rândul său purtătorul de cuvânt pentru politică externă al facțiunii parlamentare a SPD, Niels Annen.

    El a adăugat că, firesc, cei implicați în soluționarea crizei trebuie să fie pregătiți să discute cu toate părțile implicate. Însă, a completat el, o soluție pe termen cu lung cu Al-Assad nu este posibilă.

    ”Nu putem uita că dictatorul sirian este responsabil pentru peste 250.000 de morți, și din cauza acestui lucru, pentru majoritatea refugiaților”, a avertizat el.

    Afirmațiile lui Merkel au fost salutate la Moscova, întrucât corespund cu opiniile președintelui rus Vladimir Putin, a declarat pentru agenția rusă Interfax purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Este ‘nerealist’ să-l excluzi pe ‘președintele legitim’ al Siriei de la discuțiile pentru soluționarea conflictului, susține Peskov.

    Rusia este un aliat apropiat al Siriei și a trimis arme regimului Al-Assad. Pe de altă parte, SUA, Marea Britanie și Franța s-au pronunțat împotriva unor eventuale discuții cu președintele sirian. „

    Recomand citirea integrala si in original a intregului articol.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 25, 2015

   • Alta greseala de a ei. Toti trebuie impachetati inapoi. Sa ii ia tarile musulmane ca Arabia Saudita, etc…

    Comentariu de Cristina | septembrie 25, 2015

   • Apropo de ce spunea Hollande, si Franta doreste sa primeasca mai putini imigranti:
    http://www.gandul.info/international/valls-anunta-ca-franta-nu-va-primi-mai-mult-de-30-000-de-azilanti-care-era-cota-obligatorie-stabilita-de-ce-14750493

    😆

    Manuel Valls a spus ca „nu va primi mai multi”.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • Fraieri.

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • Este interesant de urmarit ce se intampla in timpul asta si prin alte parti, de exemplu la Lugansk, in Ucraina:
    http://www.gandul.info/international/rebelii-prorusi-din-regiunea-lugansk-au-dat-un-ultimatum-onu-14750191

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • Toate țările care vor libertate ar trebui sa iasa din ONU.

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • https://mises.org/blog/yet-another-way-government-drives-pharmaceutical-prices

    Alt exemplu de distrugere a pieței libere, a oamenilor de rind.

    Comentariu de Cristina | septembrie 25, 2015

   • https://www.stratfor.com/weekly/crisis-well-crafted-candidate

    Bernie Sanders… Partidul Democrat vad ca incepe sa propuna socialisti drept candidati la presedintia SUA… Ce se intampla cu acest partid?

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • L-au preluat socialiștii.

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • http://bighealthreport.com/20242/deductibles-under-obamacare-rising-seven-times-faster-than-inflation/

    Parca se spunea ca de aia trebuie guvernul sa ofere asigurare medicala, ca sa fie acoperiti si cei ce nu-si permit….

    Comentariu de Cristina | septembrie 25, 2015

   • http://bighealthreport.com/20245/study-michelle-o-school-meals-may-cause-cancer/

    O persoana care nu a fost votata pentru ceea ce face, crede ca isi poate impune timpenia si etatismul din capul ei asupra cetatenilor. Cine sufera?

    Comentariu de Cristina | septembrie 25, 2015

   • Dar poate nu a stiut de nivelul de BPA din masa de pranz destinata scolilor, pe care ea o promoveaza… Bine, ramane intrebarea: de ce nu s-a informat…?

    https://en.wikipedia.org/wiki/Bisphenol_A#Health_effects

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • Nu, întrebarea e: cine se crede ea si cine a ales-o sa comande ce sa manince copiii altora la școala? Iar daca e asa de bun meniul ei, fetele ei de ce nu-l servesc?

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • http://www.usatoday.com/story/news/world/2015/09/25/pope-francis-united-nations-address-migrants-climate/72746990/?AID=10709313&PID=4003003&SID=if00zgy5su00r4mm00dth

    Deci papa spune guvernului sa incalce Constitutia si Biblia. La cine e el papa si ce cuvint aplica? Al lui sau al lui Dumnezeu?

    Comentariu de Cristina | septembrie 25, 2015

   • El a vrut sa spuna ca omul trebuie sa aiba grija de mediul inconjurator, in care el traieste. Sa nu-l distruga.

    Chestiunea armelor nucleare este una complicata. Papa a vrut sa dea un indemn pentru pace in lume. Insa chestiunea e mult mai complicata pentru ca multe tari detin arme nucleare.

    Citez din articol:

    „He spoke of „military and political interventions not coordinated with members of the international community,” singling out the strife spreading across the Middle East, where the radical Islamic State has been growing and warring against governments across the Arab world and North Africa.

    „I must appeal to you regarding the painful situation in the entire Middle East and North Africa where Christians and even members of the majority religion have been forced to witness the destruction of their places of worship, places of cultural heritage,” Francis said. Many of those people are „paying for their religious belief with their own lives or though slavery,” he said.

    He scolded the assembled delegates that in response their reaction „has to be more than drawing up lists of strategies and disagreements.”

    „The international community should do all it can to stop and prevent systematic religious violence against ethnic and religious minorities and to protect innocent peoples,” he said. Similar attention needs to be given to conflicts in Syria, Ukraine, Iraq and parts of Africa, he said.”

    Papa a dat un nou indemn, dar se vede si de aici ca el a vorbit la modul general. Discursul sau a fost, cel putin asa mi se pare, plin de generalitati, nu de solutii concrete.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • Nu, el a chemat la legi privind asa zisa încălzire globală care nu exista. La redistribuiea de avere care nu e biblica. Se pare ca si-a făcut o biblie proprie pe care o promovează.

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • Sunt mai mult generalitati.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • Nu chiar. De ce a vorbit in fata Congresului si i-a sfătuit sa faca ceva in privința încălzirii globale??

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • A fost un discurs care nu a avut ceva duhovnicesc. Papa se comporta ca un jucator politic, dar care da sfaturi generale. Astfel de discursuri si de sfaturi le poate da oricine, poate avea chiar si un discurs mai bun si mai convingator.

    A vorbit, de pilda, despre dezarmarea nucleara. Dar despre lucrul asta se tot vorbeste. Si altii au astfel de discursuri, nu? Care a fost miezul duhovnicesc al discursului Papei? Ca nu s-a prea vazut.

    Si, vorba ta, cum s-a raportat el la Sfanta Scriptura? Ar fi fost mai bine, poate, sa ia un citat din Sfanta Scriptura si sa incerce sa-l talcuiasca, sa incerce sa ne patrunda cu o vorba de duh, sau sa incerce sa patrunda radacina raului, ca sa zic asa, spre a ne lamuri mai bine. Un preot crestin cand tine o predica trebuie sa se raporteze la Sfanta Scriptura, la Sfanta Traditie, la cele spuse de Parinti. Bine, poate face un expozeu mai lar, desigur. Dar la discursul Papei nu s-a prea vazut lucrul asta.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • De acord cu tine. Sfaturile lui trebuie sa țină de poziția pe care o reprezintă, Scriptura, catolicism, crestinism, etc. Nu este nicidecum locul lui sa țină discursuri care sa convingă guvernul/statul sa faca ceva neconstitutional. Doar americanii au voie sa spună guvernului ce sa faca, nu oricine din lume.

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • Nu e vorba de nationalitatea lui – putea sa fie si american, nu? – ci de faptul ca discursul lui (discursul, nu predica!!) e al unui jucator politic, nu al unui parinte crestin.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • Daca americanii doresc ca America sa devină un stat socialist, acestia pot anula Constitutia si o pot înlocui cu una in care statul are putere deplina, deci si de a redistribui averile si de a distruge industriile care cica poluează aerul. Dar un ne-american nu are acest drept. Plus ca, vorba ta, aici e vorba de politica.

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • Un astfel de punct de vedere pare a fi unul mai degraba populist. Atata vreme cat exista o Constitutie, ea ar trebui respectata. Iar un guvern ar trebui sa aiba grija de lucrul asta.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • In America e un pic altfel. Cetățenii trebuie sa se asigure ca guvernul respecta Constitutia. Ca pentru guvern e făcută. De aceea, daca americanilor nu le convine Constitutia, numai ei au autoritatea ca s-o schimbe. Guvernul nu poate schimba Constitutia.

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • In general vorbind, poporul schimba Constitutia prin vot. Asta se intampla intr-o lume libera: nu i se impune poporului, ci poporul adopta, prin vot, Constitutia.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • Da, dar nu guvernul trebuie sa se asigure ca Constitutia este respectata, ci cetățenii trebuie sa se asigure ca guvernul respecta constitutia. E o diferenta.

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • Da, bineinteles, altfel Guvernul s-ar putea sa nu o respecte. Dar mai e si Supreme Court.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • Supreme Court e parte din guvern/stat.

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • Catolicii mai intotdeauna s-au amestecat in politica si au dat sfaturi, chiar porunci, guvernelor ce sa faca si sa dreaga. E in regula lucrul asta? Mie mi se pare ca nu e in regula.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • Mie mi se pare corect, atita timp cit sfaturile si poruncile nu încalca drepturile oamenilor. Guvernul este in slujba oamenilor. Daca oamenii nu spun guvernelor ce sa faca, cine sa ii spună?

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • A guverna nu e usor. E o chestiune complexa. Sunt foarte multe elemente, aspecte, necunoscute chiar… Religia are un rol important in societate si determina aspecte culturale importante. Totusi, Papa nu conduce Guvernul SUA… Ori e jucator politic, ori e un parinte duhovnicesc, ceea ce ar trebui sa fie.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • Exact, papa nici nu conduce guvernul SUA si nu e nici american ca sa spună cum sa fie condus, deci mai mult decit o predica nu are autoritatea sa spună. E fraier intr-un fel. Ca daca promova Scripturile, implicit promova si Constitutia, deci împușca doua păsări cu un foc. Asa, a preferat sa joace un rol neadecvat.

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • Da, eu ce spuneam…

    „Ca daca promova Scripturile, implicit promova si Constitutia, deci împușca doua păsări cu un foc.” – daca e o Constitutie bazata pe Sf. Scriptura, atunci da.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • Cea Americii este 😉

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • Da… 🙂 Dar inca din primele secole ale crestinismului, termenul de „constitutie” era, zic eu, diferit ca sens de ceea ce avem in Epoca Moderna. De exemplu, la Sfantul Vasile cel Mare: Constitutiile ascetice. La Capitolul I, de pilda, se arata: „Se cuvine ca inainte de toate sa se aiba in vedere rugaciunea”. Nu era vorba de Constitutia Statului, care era un Imperiu eminamente crestin.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • Regulile conducerii unui stat din perspectiva unui crestin ar trebui sa fie aceleași.

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • In mod evident crestinismul influenteaza regulile conducerii unui stat. Doar nu vorbim, Doamne fereste, despre Sharia.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • Ar trebui. Asa a fost odata. Nu mai este. Creștinii dorm.

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • Spre exemplu, sa luam Moldova de pe vremea lui Stefan cel Mare. Moldova era o tara eminamente crestina. Domnitorul era el insusi foarte credincios. Totusi, el nu era mitropolit. Nu mitropolitul conducea tara, ci domnitorul. Iar mitropolitul nu putea sa-i dea porunci domnitorului. Sfaturi, asta e altceva. Dar nu mitropolitul dadea porunca si domnitorul trebuia sa execute.

    In lumea catolica era pe dos: Papa dadea ordin si imparatul trebuia sa execute!! Altminteri era riscul de a fi excomunicat si putea fi omorat de oricine!

    Sigur ca sfaturile Papei nu trebuie sa incalce drepturile oamenilor. Si guvernul ar trebui sa fie in slujba oamenilor, intrucat oamenii voteaza. Dar una e preotia si alta e demnitatea de sef de guvern sau sef de stat.

    Daca luam situatia inca de la inceputurile crestinismului, de exemplu in Imperiul Bizantin, eminamente crestin. Imparatul era imparat, putea sa nu fie episcop. Si chiar un nobil putea sa nu fie episcop (la catolici nobilii aveau si functie religioasa). Deci imparatul era imparat, patriarhul era patriarh – nu se confundau cele doua. Iar patriarhul nu dadea ordine imparatului. Cand Sfantul Ioan Gura de Aur a mustrat-o pe imparateasa pentru ca aceasta dorea sa ia cu japca via unei vaduve, imparateasa s-a suparat si l-a trimis in exil…

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • Ah, nu spun ca un preot sa dea ordine președintelui. Insa daca majoritatea cetățenilor sint catolici si vor o lege care sa respecte dreptul la viața al celui nenăscut, au voie sa ceara statului sa dea o astfel de lege.

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • Da, bine, sigur, e Congresul, nu? Insa in catolicism au fost astfel de practici, ca cele de care am pomenit, iar doctrina catolica cu infailibilitatea Papei n-am auzit sa se fi schimbat.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • De unde dovada ca catolicii nu respecta Biblia in privința rolului statului 😉

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • Catolicii nu au respectat autoritatile politice ale unui stat si au comis abuzuri inclusiv la adresa populatiei, a omului de rand – de aici Reforma protestanta.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015

   • Nu l-a asta m-am referit. Daca statul încalca drepturile oamenilor, sper ca catolicii sa nu respecte ce zice statul. Insa aici e problema, catolicii nu au respectat nici Biblia. Si in ziua de azi, putini crestini o respecta. Biblia ma refer. Daca statul nu are legi biblice, un crestin nici nu ar trebui sa le respecte.

    Comentariu de Cristina | septembrie 26, 2015

   • http://m.therightscoop.com/boehner-calls-those-who-want-government-to-change-false-prophets-spreading-noise/

    Al doilea in linie sa devină presedinte recunoaște ca GOP nici nu are intenția sa fie partidul de opoziție.

    Comentariu de Cristina | septembrie 27, 2015

   • http://www.breitbart.com/big-government/2015/09/28/obama-warns-christians-gay-rights-important-religious-freedom/

    Si uite asa incep persecutiile…

    Comentariu de Cristina | septembrie 28, 2015

   • Sa inteleg ca asta e ideologia lor, a democratilor, nu?

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 28, 2015

   • Se poate. Vezi republicanii sa zica altfel?

    Comentariu de Cristina | septembrie 28, 2015

 2. Hollande …vorbeste gura fara el ! A cautat sa-si faca capital electoral { capital ce oricum era intr-un declin vertiginos } pe seama amaratilor aia de al Charlie Hebdo iar acum…se baga si el in ciorba ! Crede ca-n locul lasat deoacamdata vacant de catre frau Merkel , de lider al UE…va fi recunoscut el ? O aiureala d e prost gust ! Va mai curge multa apa pe Sena pana cand un presedinte francez va reusii o asemenea performantza ce , de la Mitterand incoace n-a mai fost atinsa de catre nici un chirias al Palatului Elizee . Este posibil sa ai dreptate atunci cand te referi la scopul final de facto , al acceptarii refugiatilor care ar fi , distrugerea nationalismului statal in numele valorilor europene insa…scapi din vedere tocmai acel cui al lui Pepelea : refugiatii vor avea dreptul sa-si promoveze PROPRIA CULTURA , tocmai in numele acestor valori europene si atunci…ce va ramane ? Nu cumva va fi inlocuit nationalismul statal francez , britanic sau german mai mult sau mai putin crestine cu…nationalismul islamic atat de intransigent ? Ascultam ce spuneau tipii de la CNN despre cele ce se intampla in acele tabere de refugiati : batai , violuri scl. , pai este normal sa se intample asa ceva atunci cand este vorba despre niste oameni tineri si mai ales frustrati d e faptul ca , in loc sa mearga catre tinta lor propusa din pornire , se vad nevoiti sa stea…in lagar . Cand ma gandesc ca…n-a trecut prea multa vreme de cand „germanii ” ai intampinau cu flori pe primii refugiati scapati din infernul acestei aventuri numita…MARSUL ASUPRA EUROPEI . Stai sa-i vezi atunci cand arabii astia …vor fi asezati d e bine de rau fie in Germania fie…in orice alt stat din UE…fireste ma refer la statele alea bogate , alea de aloca sume imense { din buzunarul propriilor catatzeni } pentru …protectia sociala a unor straini ! Atunci sa-i vad eu pe domnii de la Stockholm sau Berlin ce vaor avea de spus ! Am mai afirmat chestia asta si…parca tot la matale pe blog : mie …CHIAR IMI PUTE URAT CHESTIA ASTA ! Bai frate …parca prea dintr-o data , parca chiar mult prea tzintit c-o tzinta fixa s-a intampla figura asta ! Asi fi fost al dracului de curios…ce s-ar fi intamplat daca acest exod s-ar fi petrecut peste vreo…doua luni ? Ar mai fi luat aia la pas { perpedes apostolorum 😉 } pusta ungara si-n special drumurile austriece ? Ma-ndoiesc de asta sau , in orice caz ar fi fost infinit mai putini doritorii de senzatii tari . Apropo de ” valorile ” despre care faceai vorbire : este vorba doar despre oameni valorosi , medici , ingineri , IT-isti si nu despre…conducatorii de camile sau fostii combatanti din Afganistan , SIria , Yemen , Somalia , Eritrea { fosta Etiopia } sau Irak de care Europa s e poate lipsi ORICAND cu placere ! Spuneai dumneata ca , ” cetatzenii trebuiesc informati ” . Cine sa-i informeze si mai ales…de ce ? Ai auzit dumneata ca vreun sef de stat european { sau de aiurea d e prin lumea asta } a tinut cont de…parerile cetatzenilor ca eu unul…chiar n-am auzit asa ceva . Mai a les ca in viziunea unor lideri europeni….multi dintre refugiati vor pleca …foarte repede in tarile de origine…. 😉 atunci cand cu ajutor financiar european acolo va curge lapte si miere ! Inainte de a-mi incheia expunerea parerilor mele doresc sa-ti atarg atentia cu respect si prietenie asupra faptului ca , riscuri pe termen scurt…chiar nu exista , in schimb cele pe termen lung , sunt INCALCULABILE !

  Comentariu de Marian | septembrie 24, 2015 | Răspunde

  • „refugiatii vor avea dreptul sa-si promoveze PROPRIA CULTURA , tocmai in numele acestor valori europene si atunci…ce va ramane ? Nu cumva va fi inlocuit nationalismul statal francez , britanic sau german mai mult sau mai putin crestine cu…nationalismul islamic atat de intransigent ?”

   Normal ar fi ca acesti imigranti sa se adapteze, sa accepte si sa se conformeze valorilor europene. Asta ar insemna integrarea lor in UE. Pe de alta parte, de ce sa fie exclus ca multi sa fie intorsi in tarile lor?

   ” mie …CHIAR IMI PUTE URAT CHESTIA ASTA !” – dupa parerea mea a fost punere la cale de catre cei care doresc divizarea Europei, de catre cei care nu vad cu ochi buni Uniunea Europeana. E un scenariu ce mi se pare plauzibil.

   Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 24, 2015 | Răspunde

   • Zi-mi si mie ce anume ti s e pare normal in politica promovata de catre liderii spirituali { fireste ma refer la immami care…de fapt interpreteaza Coranul asa cum vor ei } ai tarilor de unde provin acesti oameni !?! ” Sa se adapteze „… 😦 ai auzit cumva despre magrebienii din Franta bunaoara ca….s-ar fi adaptat si ca-n acele cartiere locuite de ei …poti sa te plimbi linistit respirand aerul parizian . Daca n-ar fi legile absolut draconice ale Frantei in privinta la niste chestii…astia ar transforma Franta intr-o imensa Geena . Se poate sa ai mare dreptate atunci cand spui ca ” a fost punere la cale de catre cei care doresc divizarea Europei ” insa….cam cine crezi matale .in afara de rusi sa aiva acest interes ? Oare ….USA cumva ? Chiar nu m-ar mira prea tare o chestie dintr-asta . Nationalistii radicali europeni , anumiti sefi de stat europeni satui politica dusa de noul furer in fusta , devenita intre timp din Cancelarul Germaniei , Cancelarul Europei fapt care , le cam sta in gat unora ? Cumva hotararea unor musulmani radicali de-a infiinta Noul Califat in toata lumea crestina pana in 2050 ? Cam multe intrebari ….iar de raspuns , este foarte greu , neavand decat banuieli produse de logica bunului simtz din pacate .

    Comentariu de Marian | septembrie 24, 2015

   • „Zi-mi si mie ce anume ti s e pare normal in politica promovata de catre liderii spirituali { fireste ma refer la immami care…de fapt interpreteaza Coranul asa cum vor ei } ai tarilor de unde provin acesti oameni !?!” – aici, in UE, este o alta normalitate decat cea a imamilor.

    ” insa….cam cine crezi matale .in afara de rusi sa aiva acest interes ? Oare ….USA cumva ? Chiar nu m-ar mira prea tare o chestie dintr-asta .” – argumenteaza, te rog. Explica-mi si mie de ce ar avea SUA interes in divizarea Europei? Ce ar castiga din asta? SUA ar avea de pierdut daca s-ar diviza Europa. Interesul SUA este de mentinere a Uniunii Europene si a unitatii in cadrul NATO. Altminteri ar pierde aliati importanti.

    „hotararea unor musulmani radicali de-a infiinta Noul Califat in toata lumea crestina pana in 2050” – oricine poate sa hotarasca orice. Ce-i aia „hotararea unor musulmani radicali”? Adica musulmanii radicali hotarasc ce se intampla in Europa, in lumea crestina? Lucrul asta e imposibil tinand cont de principiile fondatoare ale Uniunii Europene. Aici nu musulmanii radicali hotarasc lucruri privitoare la UE. Asa, ei pot horari orice. Si oricine poate hotari orice.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 25, 2015

 3. Am vizionat aseara pe B1Tv parca , un fel de film documentar unde era vorba despre Anglia….despre modul in care se ” adapteaza ” , se ” integreaza ” musulmanii in tara ce le-a facut poate cele mai mari concesii { nu stiu precis caci n-am urmarit documentarul pana la final deoarece imi producea un milion d e nervi la nivelul creierului daca le-au permis si construirea unei moschei …” cea mai mare din Europa ” asa cum le-a promis Victor Viorel Ponta prim ministrul Romaniei } dintre multele tari europene in care s-au stabilit acesti adepti ai perceptelor slamice . Ti-l recomand cu…placere caci , lamureste multe dintre temerile celor ce-s ingrijorati pe buna dreptate , de acest exod musulman . Matale te pricepi si nu-ti va fi prea greu sa -l gasesti in programul de ieri al canalului de televiziune respectiv . ” Interesul SUA este d e mentinere a Uniunii Europene si a unitatii in cadrul NATO . Altminteri ar pierde aliati importanti „….:-) 🙂 🙂 Ma lasi ? Spionarea convorbirilor telefonice ale celor mai importanti lideri europeni , inclusiv cele ale lui Tony Blayer si-ale PM al Australiei , adica ale vorbitorilor de limba engleza , ceea ce nu se face…adica ceea ce nu s-a facut niciodata fiind un fel de regula nescrisa din pacate , fara sa-ti reamintesc despre spionarea convorbirilor telefonice ale celorlati sefi de guverne europene ….inclusiv Merkel sau Sarckozy , dovedesc cumva ca s-au impiedicat americanii de acest ” mic ” amanunt ? Da , musulmanii radicali , atunci cand sunt urmati , atunci cand la un cuvant de-al lor , sute de insi sunt gata sa se sacrifice , sa moara luind cu ei fiecare , alte zeci de nonmusulmani DA , POT HOTARA CE SE VA INTAMPLA IN LUMEA CRESTINA ! ” Never say never ” spunea mai nu stiu cand …nu stiu cine deci , nu mai spune ca-i imposibil si ca nu musulmanii hotarasc lucruri privitoare la UE . Iar astia …liderii spirituali musulmani , POT HOTARA ORICE LA UN MOMENT DAT mai ales in cadrul unei Europe pline de insi { de regula femei dar…exista si suficienti barbati } care si-au adus aminte de power flower si chiar cred ca aceasta ” putere ” , uneste spiritele oamenilor intr-o binecuvantata de Dumnezeu ….hora a unirii ! Iar declaratiile despre Noul Califat….nu-s nici secrete si nici n-au fost facute acum douazeci de ani ci…acum cateva luni , maxim un an deci , poti verifica adevarul afirmatiilor mele . In alta ordine d e idei , spune-mi si mie onorate prieten…cum dracu poate sa-si permita Victor Ponta sa promita …. ” infiintarea a un milion de noi locuri de munca pana in anul 2020 ” ? Chiar n-am reusit sa inteleg chestia asta ca sa fiu sincer . De unde le va scoate ? Detine vreun …joben magic ? Detine el ….vreo calitate superioara restului lumii , calitate care-i permite sa scoata peste noapte , din pamant din piatra seaca ….UN MILION DE LOCURI DE MUNCA ??? Oare acele locuri d e munca …le va infiinta , le va ceea PSD-ul pe ruinele a ceea ce-a mai ramas din industria romaneasca { adica…cam nimic } sau insusi Victor Ponta le va oferi in acel 2020 urmare fie a mostenirii de pe urma lu’ tata socru , fie a vreunei ….matusi de prin Italia , ca tot s e lauda cu numele sau care , cica ar fi de provenientza italiana 😉 ? Seamana la idigo cu afirmatia lui Ion Iliescu ca , Al Gore ar fi de origine….romana { cred ca-ti aduci aminte contextul } , declaratie care m-a facut sa rad si cu … posteriorul 😉 vreo cateva saptamani bune , mai ales ca , dovedea ” vasta cultura ” a noului lider neocomunist ce se prefigura prin Ion Iliescu !!! Poate reusesti matale sa ma lamuresti daca romanii vor mai pune botul la aiureala asta , in conditiile in care n-au pus botul { sau cel putin…nu toti au putut fi atat de fraieri } , nici macar la ” savarina ” lui Ion Iliescu { nu a lui tanti Nina 😉 } ce…promitea FIX ACELASI MILION DE LOCURI DE MUNCA dar….INSTANTANEU , atunci la candidatura sa pentru al doilea mandat .

  Comentariu de Marian | septembrie 26, 2015 | Răspunde

  • Orice tara foloseste serviciile de spionaj, nu numai SUA.

   Eu tot aud de milionul de locuri de munca infiintate! 🙂

   „Da , musulmanii radicali , atunci cand sunt urmati , atunci cand la un cuvant de-al lor , sute de insi sunt gata sa se sacrifice , sa moara luind cu ei fiecare , alte zeci de nonmusulmani DA , POT HOTARA CE SE VA INTAMPLA IN LUMEA CRESTINA !” – lucrurile nu stau chiar asa. Pot hotari daca sunt lasati sa faca asta si daca nu sunt indemnati sa lucreze binele. Eu am scris o postare in care puneam problema: de ce nu se actioneaza impotriva Statului Islamic? Daca noi admitem ca tolerabile ISIS, Al Qaeda, atunci ce sa mai zicem de ei?

   Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 26, 2015 | Răspunde

 4. I. La spargerea unei bănci, participă
  > > > doi spărgători.
  > > >
  > > Primul strigă:
  > > > „Nu
  > > > mişcă nimeni! Țineţi cont: banii sunt ai
  > > altora,
  > > >
  > > > viaţa este a
  > > > voastră.”
  > > > Toată lumea din
  > > bancă s-a întins pe
  > > > podea, în linişte.
  > > > Asta
  > > > se
  > > numeşte:
  > > > „Schimbarea Modului
  > > > de Gîndire”
  > > >
  > > ​
  > > >
  > > > ​II.
  > > > ​ O tipă se întinde
  > > provocator pe masa din faţa ei,
  > > >
  > > > încercînd
  > > > să
  > > atragă atenţia.
  > > > Spărgătorul i se adresează:
  > > > „Vă
  > > rugăm să fiți
  > > > civilizată! Acesta este un jaf, nu un
  > > >
  > > viol!”
  > > > Asta se numeşte
  > > >
  > > > „Profesionalism –
  > > >
  > > >
  > > > Concentrează-te doar pe ceea
  > > > ce ştii să
  > > >
  > > faci”.
  > > >
  > > >
  > > > ​III. ​ Cînd s-au
  > > > întors de la seif,
  > > spărgătorul cel tînăr (cu studii
  > > > MBA)
  > > > i-a
  > > > spus
  > > hoţului mai bătrîn (care avea doar studii
  > > > primare)
  > > > „Hai să
  > > numărăm cîţi bani
  > > > am furat!”.
  > > > Hoţul bătrîn îi
  > > >
  > > răspunde:
  > > > „ De ce să pierdem noi atîta timp
  > > > şi să ne
  > > prindă,
  > > > cînd putem să aflăm
  > > > diseară, de la
  > > > ştiri,
  > > cîţi bani lipsesc din bancă.”
  > > > Asta se
  > > >
  > > numeşte
  > > > „Experienţă – În zilele noastre
  > experiența
  > > este
  > > > mult
  > > mai
  > > > importantă decît calificările
  > > > de pe
  > > hîrtie”.
  > > >
  > > >
  > > > ​IV. ​
  > > > Imediat după ce
  > > hoţii au părăsit banca, directorul
  > > > i-a ordonat casierului să cheme
  > > repede poliția. Casierul
  > > > după ce se gîndi
  > > > o
  > > >
  > > secundă
  > > > îi răspunse:
  > > > „Domnule Director, nu e mai bine
  > > să
  > > > punem 5 mil de
  > > > € deoparte
  > > > şi să spunem că
  > > i-au
  > > > furat hoţii?”
  > > > Asta se numește
  > > >
  > > >
  > > „Trasformarea ameninţărilor în
  > > > oportunităţi –a întoarce o
  > > situație
  > > > defavorabilă în avantajul
  > > >
  > > tău”.
  > > >
  > > >
  > > > ​V. ​ Casierul zîmbind:
  > > > „Ar fi minunat să
  > > avem cîte o
  > > > spargere în fiecare lună!”
  > > > Asta
  > > se
  > > > numeşte
  > > > „Oportunitate –
  > > > Fericirea este cea
  > > mai importantă.”
  > > >
  > > >
  > > >
  > > > ​VI.
  > > Seara la ştiri
  > > > se anunţă că doi hoţi au intrat
  > > > într-o
  > > bancă şi au dat o spargere de 100 mil. €.
  > > >
  > > > Hoţii au
  > > >
  > > început să numere banii de mai multe ori şi nu le
  > > > ieşeau
  > > decît 20 de milioane. Furioşi au început să
  > > >
  > > înjure:
  > > >
  > > > – Noi am făcut
  > > > planuri, am riscat ani
  > > grei
  > > > de închisoare sau poate chiar viaţa şi
  > > directorul
  > > s-a
  > > > ales cu 80 de
  > > > mil, cît ai bate din palme?!?”
  > > >
  > > Asta se
  > > > numește
  > > > „Ştiinţă managerială
  > > > – Cunoașterea
  > > este mai
  > > > valoroasă
  > > > decât aurul!”
  > > >
  > >
  > > >
  > > > ​VII. Directorul băncii este
  > > > fericit
  > > şi zîmbitor, că
  > > > pierderile lui de la bursa de
  > > > valori
  > > sunt
  > > > acum acoperite de acest jaf.
  > > > Plus
  > > > că i-au
  > > ieşit şi cîteva milioane bune bani de
  > > > buzunar. Iar banca
  > > este
  > > > pe profit.
  > > > Asta se numește
  > > > „Arta managementului –
  > > Curajul de a-ţi asuma
  > > riscuri!”

  Comentariu de Radu Humor | septembrie 28, 2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: