Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Primirea imigrantilor

Gandul

Premierul olandez este tranşant cu statele est-europene: Aţi primit fonduri UE, TREBUIE să acceptaţi cote

Se arata ca:

Premierul Olandei, Mark Rutte, cere stabilirea unor cote obligatorii pentru distribuirea refugiaţilor, afirmând că statele central şi est-europene care se opun propunerii au beneficiat de fonduri importante din partea UE, astfel că acum trebuie să asume responsabilităţi.

„Uniunea Europeană trebuie să ajungă la un acord privind distribuirea obligatorie a refugiaţilor. Preluarea imigranţilor nu poate fi făcută doar de un număr limitat de ţări; trebuie să se pună capăt comerţului cu drepturile de azil, cu faptul că imigranţii merg doar în ţările mai prospere”, a declarat Rutte.

„Este necesar un sistem obligatoriu de distribuire”, a adăugat Mark Rutte.

„Europa de Est s-a putut baza, în ultimii zece ani, pe o contribuţie importantă din partea Europei; acum trebuie să preia responsabilităţi. Fonduri importante au fost investite în economiile din Europa de Est; a fost şi în interesul nostru; acum Europa de Vest are nevoie reală de Europa de Est”, a insistat Rutte.

În urmă cu câteva ore, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a avertizat ţările central şi est-europene care se opun cotelor obligatorii în materie de imigraţie că ar putea fi depăşite în Consiliul UE dacă se va aplica sistemul majorităţii calificate. „Nu se poate ca doar Germania, Austria, Suedia şi Italia să suporte singure problema imigranţilor. Nu aşa funcţionează solidaritatea”, a declarat Steinmeier. „Dacă nu se va putea altfel, vom analiza cu seriozitate folosirea instrumentului majorităţii calificate”, a atras atenţia şeful diplomaţiei germane.

State central şi est-europene – Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi România – au exprimat opoziţie faţă de impunerea cotelor obligatorii privind distribuirea imigranţilor.”

Klaus Iohannis: „Este posibil ca UE să ne oblige să primim mai mulţi refugiaţi decât am oferit noi locuri. E un scenariu pe care nu ni-l dorim”

Se arata ca:

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că în şedinţa CSAT de joi s-a decis ca poziţia României să rămână neschimbată – nu acceptă cotele obligatorii pentru refugiaţi. Cu toate acestea, Iohannis a anunţat că UE poate obliga România să accepte aceste cote. „Este un scenariu pe care nu ni-l dorim, care nu cred că ajută la rezolvarea problemei refugiaţilor”, a spus Iohannis. Preşedintele a declarat că dacă se va ajunge la această situaţie, România ar putea solicita fonduri europene pentru a extinde facilităţile existente pentru refugiaţi sau pentru a construi unele noi.

În urma şedinţei CSAT de joi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că au fost discutate patru mari teme, cea mai importantă fiind problema migraţiei şi poziţia României faţă de cotele obligatorii de refugiaţi, susţinute de Comisia Europeană şi ratificate astăzi de Parlamentul European.

„S-a discutat modul în care România se va prezenta la Consiliul extraordinar JAI (justiţie şi afaceri interne) de săptămâna viitoare, s-a explicat membrilor CSAT care este poziţia României. Ministrul de Interne va avea un mandat foarte asemănător cu cel de săptămâna aceasta – România este solidară cu celellate state mebre UE, dar nu putem să consideărm cotele obligatorii o soluţie la problema migraţiei. Cu acest mandat se va merge la Consiliul JAI”, a spus Iohannis.

Parlamentul European a ratificat joi propunerea Comisiei Europene pentru cotele obligatorii suplimentare de refugiaţi, în speţă relocarea suplimentară a 120.000 de imigranţi între statele UE, României urmând să îi revină în plus faţă de cei 1.785 refugiaţi alocaţi deja, încă 4.566 de persoane.

„Este posibil ca printr-o procedură UE să ne oblige să primim mai mulţi refugiaţi decât am oferit noi locuri. Este un scenariu pe care nu ni-l dorim, care nu cred că ajută la rezolvarea problemei refugiaţilor, dar care teoretic este posibil. Dacă se întâmplă aşa ceva, este clar că trebuie să întreprindem ceva, în speţă s-a vehiculat ideea, nu s-a hotărât încă nimic, de a folosi fonduri europene pentru extinderea facilităţilor de primire a refugiaţilor sau, in extremis, pentru construirea altor centre de primire pentru refugiaţi”, a explicat Klaus Iohannis.

În şedinţa CSAT s-a mai discutat despre modul în care se implemetează Strategia Naţională de Apărare a Ţării, fiind aprobate o serie de documente printre care Planul de implementare sau Carta Albă a Apărării.

O altă temă a fost Orientul Mijlociu şi evoluţiile din Siria şi din Iran. „Mai multe materiale au fost prezentate în acest complex, pentru a permite o informare corectă a membrilor CSAT”, a spus Iohannis.

S-a mai discutat despre prezenţa românească în cadrul NATO şi despre participarea României la trupele de menţinere a păcii sub egida ONU. „Toată lumea a fost de acord să participăm aşa cum se cuvine la forţele de intervenţie ale NATO. Un punct aparte – participarea la forţele de menţinere a păcii sub egida ONU, va trebui să avem o contribuţie mai mare decât acum”, a spus Iohannis.”

In primul rand as spune ca Romania a primit fonduri europene pentru ca are dreptul la ele si aceste fonduri nu au legatura cu acesti imigranti.

In al doilea rand, a impune cote obligatorii unei tari din UE inseamna a forta pe respectivul imigrant sa mearga fortat intr-o tara pe care el s-ar putea sa nu o doreasca. Daca el vrea sa mearga, de pilda, in Olanda cum e sa-i spui, spre exemplu: „NU in Olanda, ci IN ROMANIA!”? Dar in astfel de cazuri e vorba si de mase mari de oameni, nu de unul sau doi.

Citeam pe banda unei televiziuni de stiri ca Angela Merkel a cerut industriei auto din Germania sa angajeze imigranti extracomunitari!!! Deci Cancelarul Germaniei cere unor firme private asa ceva?? Este aiuritor ce se intampla! Si de unde poate sa stie firma producatoare de automobile ca acel imigrant are calificarea necesara pentru acea munca? Cand ei nu au nici acte, nici nu stii cine sunt. Nici nu se stie cati cunosc limba germana. Foarte probabil putini, foarte putini. Eu am impresia ca ne intoarcem la vremurile de dinainte de 1989… Este inadmisibil ce se intampla! Se pune accent pe combaterea rasismului, dar nu e vorba de asa ceva.

Cotele obligatorii evident ca nu rezolva problema. Cetatenilor unei tari membre a UE ii sunt bagati pe gat acesti cetateni extracomunitari: trebuie sa-i accepti, trebuie sa-i iubesti, trebuie sa-i sustii din taxele si impozitele tale. Ca asa vrea UE. Cetatenii tarilor membre UE nici nu sunt intrebati daca accepta cetateni extracomunitari ci pur si simplu trebuie sa accepte aceste cote obligatorii, ca si cum ar primi un ordin. Or, lucrurile nu pot merge bine in felul acesta. Nu vad de ce trebuie sa sustin bunastarea altora fara macar sa fiu si intrebat daca doresc asta. Romania nu are nicio obligatie de a-i primi pe acesti imigranti. Dupa parerea mea, acesti imigranti au tintit de la bun inceput sa mearga in Germania sau in alta tara dezvoltata pentru ca stiau ca acolo ii vor astepta spatii de cazare gratuite si tot felul de alte gratuitati. Romania nu are asa ceva! Romania n-are nicio treaba cu exodul acesta, asa ca nu vad de ce trebuie sa-i primim, mai ales ca nici nu sutem in Spatiul Schengen.

Pe de alta parte, e o problema uriasa: fortarea unui om care doreste sa ajunga si sa munceasca in Germania, sa mearga, de exemplu, in Bulgaria. Vorbim de mase mari de oameni care se vor afla in aceasta situatie: ei nu vor sa mearga in Estul Europei pentru ca stiu ca borcanul cu smantana nu e acolo, ci in Vest, care de la bun inceput i-a asteptat cu bratele deschise, pline de gratuitati. Pentru ca altfel de ce vor sa ajunga acolo? Daca ar fi stiut ca Vestul ii asteapta cu lagare de munca fortata, ar mai fi mers acolo? Si atunci cum sa fortezi un om, zeci de mii, poate chiar peste o suta de mii de oameni sa mearga unde ei nu doresc de fapt sa mearga? Si cum ai putea sa-i integrezi cand ei vor pleca oricum mai devreme sau mai tarziu?

Noi am spus de la bun inceput cati emigranti putem primi – 1785 – nu am balbait-o precum Angela Merkel. Mai multi nu. Cel putin noi am fost cinstiti de la bun inceput. Pe mine ma deranjeaza ca acesti imigranti extracomunitari sunt luati in brate si mangaiati pe crestet de toata lumea, in schimb cetatenii romani, care sunt si cetateni europeni, au fost tratati de catre Vest, in mod fascist, cat se poate de rau! Romania nici macar nu e in Spatiul Schengen! Datorita Olandei! Noi cand am spus da, am spus da. Cand am spus nu, am spus nu. Nu am practicat standarde duble!

Presedintele Iohannis are dreptate: chestia asta cu cotele obligatorii nu e o solutie si nici nu poate sa tina. Trebuie gasite solutii de repatriere macar a unei parti insemnate din acesti imigranti si actiunea NATO in Siria, Irak, pentru stabilizarea situatiei si introducerea normalitatii in zona.

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

septembrie 19, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

45 comentarii »

 1. Oh, parca erai pentru libera circulatie a oamenilor!!! Eu cind am comentat ca emigratia ilegala trebuie oprita, nu ai fost de acord cu mine…Dupa cite se pare….incetul cu incetul ajungi sa-mi dai dreptate in tot mai multe privinte…

  Comentariu de Cristina | septembrie 19, 2015 | Răspunde

  • Da, dar una este libera circulatie in UE, care implica doar statele membre, si alta e libera circulatie care implica si state care nu sunt membre UE.

   Ironia e ca Romania si Bulgaria nu sunt in Spatiul Schengen.

   Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 19, 2015 | Răspunde

   • Dar tot oameni sint si astia si au același drept la libera circulație. America nu a făcut nici un contract cu țările din care vin ilegalii, de ce i-araccepta?

    Comentariu de Cristina | septembrie 19, 2015

   • Da, corect: de ce i-ar accepta? Insa aici, in Europa, e o chestie care nu e in regula… Spre exemplu, D-na. Merkel a anuntat cu ceva vreme in urma ca Germania se asteapta la 800.000 de imigranti pana la sfarsitul anului… In felul asta se incurajeaza o astfel de imigratie, desi e lasat sa para ca nu ar fi asa. De fapt, D-na. Merkel a balbait-o incontinuu pe tema asta. Nimic clar, hotarat. La capitolul solutii, la fel: o balbaiala continua.

    Una e sa-i lasi sa vina, alta e sa te pomenesti cu ei deodata, in numar foarte mare, ceea ce se intampla la ora actuala in Europa.

    Pe de alta parte, ei vin pentru ca stiu ca-i asteapta cazare, ajutoare sociale. Asta e motivul pentru care vor Germania, Olanda, Suedia, nu pentru ca sa munceasca! Dupa parerea mea, lucrul asta e clar. Ei stiu ca daca vin in numar mare, forteaza practic tarile acestea dezvoltate, care au si resursele necesare, sa-i sustina pe toti din ajutoare sociale, prin programe sociale, din bugetul acestor tari, pe seama contribuabililor din aceste tari. De asta si vin in grupuri foarte mari si compacte.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 19, 2015

   • Exact asta se intimpla in America. Dar cind eu m-am împotrivit, tu nu ai fost de acord cu mine.

    Comentariu de Cristina | septembrie 19, 2015

   • Eu nu am fost de acord in ideea ca America s-a format ca stat, ca natiune, din imigranti. In Europa tarile, statele, natiunile nu s-au format asa, deci este un alt specific fata de cel american.

    Scuza-ma, te rog, dar acuma nu stiu daca exact asta se intampla si in America… Insa probabil e ceva asemanator…

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 19, 2015

   • America s-a format din emigranți legali, nu ilegali.

    Comentariu de Cristina | septembrie 19, 2015

   • Da, ai putea spune si asa. Desigur, e important. Dar, referitor la America, chestiunea asta nu e decat o formalitate juridica. Adica SUA s-a format prin emigrarea multora acolo. In Europa lucrurile au stat diferit, chiar total diferit.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 19, 2015

   • Si asta inseamna ca oricine poata sa vina in America?

    Comentariu de Cristina | septembrie 19, 2015

   • Nu inseamna asta, desigur.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 19, 2015

   • Exact. De asta trebuie aplicate legile imigratiei.

    Comentariu de Cristina | septembrie 19, 2015

   • Exact. De asta trebuie aplicate legile O ontrebare: ce anume trebuie sa determine legile imigratiei ale unei tari?

    Comentariu de Cristina | septembrie 19, 2015

   • Dupa parerea mea, fiecare tara ar trebui sa-si determine capacitatea de a primi emigranti si interesul in aceasta privinta. Spre exemplu: ce interes a avut Franta sa primeasca emigranti musulmani, ca au ajuns acum la circa 10% din populatia tarii? Si doar vedem cu totii ce probleme grele au din cauza lor… A fost in interesul Frantei sa primeasca atatia musulmani? EVIDENT CA NU!! Iar daca multi dintre acestia traiesc inca din ajutoare sociale date de stat, ce castiga Franta din asta?

    Un alt caz: Madame Merkel cere, auzi: cere!!, industriei auto sa angajeze imigranti extracomunitari. N-am auzit, totusi, ca M-me. Merkel a ajuns dictatorul Germaniei… Poate ca sunt foarte multi germani care nu vor sa traiasca intr-o astfel de paradigma, determinata de aceasta emigrare masiva. D-na. Merkel a ajuns sa dea pilde totalitare in numele combaterii rasismului. Astfel de aberatii rezulta atunci cand ignori cu buna stiinta capacitatea proprie de a primi emigranti, pe care ar trebui ca tara respectiva sa si-o determine, nu sa i se impuna. In acest sens, chiar si o tara dezvoltata, ca Germania nu trebuie neaparat sa aiba capacitatea de a primi 800.000 de emigranti pana la sfarsitul anului. Capacitatea ei poate fi de doar 100, 200 de emigranti. Romania n-ar trebui sa primeasca deloc, dupa parerea mea!!!

    Capacitatea de a primi emigranti nu e data doar de forta economica a tarii respective. Adica forta economica nu e conditia suficienta care sa determine capacitatea respectivei tari de a primi emigranti. Putem spune ca e o conditie necesara, in sensul ca daca nu ai o forta economica pe masura, nu ai nici capacitatea de a primi un numar mare de emigranti. Dar nu e o conditie suficienta: nu e suficient sa ai doar o forta economica pe masura ca sa poti primi multi emigranti.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 19, 2015

   • Deci o tara ar trebui sa primeasca emigranti in functie de ce este necesar pentru binele tarii, nu?

    Comentariu de Cristina | septembrie 19, 2015

   • Capacitatea si interesul in aceasta chestiune trebuie sa fie determinate de tara respectiva, care primeste emigranti. Ar putea sa decida sa nu primeasca deloc!!

    Insa fii atenta la ce se intampla pe aici, prin zona:
    http://www.gandul.info/international/un-jurnalist-olandez-a-reusit-sa-obtina-in-nici-doua-zile-un-pasaport-sirian-fals-cu-fotografia-premierului-mark-rutte-daca-eu-am-putut-orice-jihadist-poate-intra-in-ue-si-comite-atentate-teroriste-14717336

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 19, 2015

   • Exact. De aia am fost impotriva la libera circulatie intre tari.

    Comentariu de Cristina | septembrie 19, 2015

   • O intrebare ar fi daca ceea ce se intampla in aceste zile in Europa poate fi definit drept „libera circulatie” sau un „abuz” in anumite scopuri, determinat de anumite scopuri.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 19, 2015

   • Poate la fel se intrebau si unele tari dupa ce a fost nevoie sa deschida granitele la restul cetatenilor din Europa. De ce nemtii nu ar trebui sa plateasca ajutor social sirienilor, dar ar trebui sa plateasca romanilor?

    Comentariu de Cristina | septembrie 19, 2015

   • Dar nu trebuie sa le plateasca nici romanilor ajutor social. Cum sa plateasca Germania ajutor social romanilor??

    Insa una din deosebirile dintre Siria si Romania este ca Siria nu e membra UE, Romania e membra UE. Daca un roman lucreaza legal in Germania, beneficiaza de drepturile conferite de legislatia europeana si germana, desigur. Situatia unui sirian e radical diferita. Pentru romani, accesul la piata muncii europeana nu ar trebui sa fie o problema, lucru determinat de apartenenta Romaniei la UE.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 19, 2015

   • Deci tot asa, cum au dat o legislatie in ce priveste legalitatea unui roman de a lucra, tot asa o pot face si cu sirienii. Dar nu aici este problema. Eu nu sint de acord ca o tara sa fie fortata sa ofere programe sociale cuiva care nu a contribuit la sistem.

    Comentariu de Cristina | septembrie 19, 2015

   • Corect!! Dar stii ce se intampla? Am auzit ca deja acestor imigranti, Germania le da bani!! Daca am inteles bine, la inceput 130 euro apoi in jur de 300 de euro, ca si cum ar fi un salariu (am auzit asta la Jocurile de Putere ale lui Rares Bogdan, de pe Realitatea; sper sa fi retinut exact).

    Pe de alta parte, e importanta si legislatia, pentru ca, in conditiile spuse de tine, acesti imigranti ar face o concurenta neloiala pe piata muncii europeana. Piata muncii europeana se refera la tarile membre ale UE, nu la tot mapamondul.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 21, 2015

   • Mie nu mi se pare corect ca sa se dea bani cuiva care nu a contribuit cu absolut nimic nici in societate, nici in sistem. Plus ca in general multi nici nu vor contribui. Asa ca chiar daca s-ar da o lege tot nu ar fi corect.

    Comentariu de Cristina | septembrie 21, 2015

   • Asta spune si legislatia. Sigur ca nu e corect. Altminteri, stai putin …: hai cu totii in Germania ca ne dau aia bani pe gratis!! 😆 Si gandeste-te ca acolo sunt, desigur, oameni care contribuie…

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 21, 2015

   • Dar legislațiile se pot schimba ca sa spună orice. Da, asa se spune de cei care vin in America ilegal.

    Comentariu de Cristina | septembrie 21, 2015

   • Dar stii ce nu inteleg eu referitor la America…? Adica, stai putin, cum vine: sa presupunem ca un mexican care, sa zicem, n-a mai fost in America, vine in America pe cale ilegala. Aceluia i se da protectie sociala, beneficiaza de programe sociale platite din banii contribuabilului american?? Inteleg bine?

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 21, 2015

   • Da, intelegi foarte bine. Exact asta se intimpla. Daca un cetățean american nu a avut asigurare medicală care sa-i acopere costurile, trebuia sa plătească diferenta din buzunarul propriu. Dar un ilegal mexican primește îngrijire medicală pe gratis, totul fiind acoperit. Cit de corect e asta?

    Comentariu de Cristina | septembrie 21, 2015

   • Hmmm… ciudat lucru… Si de ce? Care e motivul? Ca mai normal ar fi, daca tot faci protectie sociala, sa-i protejezi pe ai tai, nu pe niste straini, nu? Care straini au intrat si ilegal in tara ta…

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 21, 2015

   • Normal ar fi ca nimeni sa nu primească protecție socială pentru ca este neconstitutional/ilegal. Deci îți dai seama in ce hal s-au dar legile, ca chiar daca fac ceva ilegal, încalca constitutia pentru ilegali, nu pentru cetățeni.

    Comentariu de Cristina | septembrie 21, 2015

   • „Poate la fel se intrebau si unele tari dupa ce a fost nevoie sa deschida granitele la restul cetatenilor din Europa.” – tarile din Vest au beneficiat de forta de munca ieftina si calificata din Estul Europei. A fost in interesul lor, mai ales in interesul lor si mult mai putin in interesul tarilor din Estul Europei. Chiar si munca la negru a fost in interesul Vestului si Vestul a castigat de pe urma asta. E clar ca Vestul a beneficiat de pe urma imigrantilor din Est: a exploatat economic aceasta forta de munca, la un pret redus, mai mic decat in tarile lor. Castigurile au fost enorme pentru ei.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 19, 2015

   • Da, dar au si pierdut in multe alte aspecte. Alea cine le cuantifica?

    Comentariu de Cristina | septembrie 19, 2015

   • Poate au si pierdut, dar chiar costuri zero? 🙂 Dar sa vedem cat au pierdut si cat au castigat. Eu cred ca sunt mai mari castigurile decat pierderile. Vestul a urmarit sa obtina o forta de munca ieftina.

    Uite un articol mai vechi, din 2011, dar interesant:
    http://www.mediafax.ro/economic/analiza-de-ce-s-a-inchis-fabrica-nokia-de-la-cluj-8816864

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 21, 2015

   • Depinde de punctul tau de referința. Din perspectiva altora, s-a pierdut mai mult decit au cistigat.

    Comentariu de Cristina | septembrie 21, 2015

   • Si mai trebuie spus ca forte de natura fascista, rasista au facut o propaganda cat se poate de negativa romanilor. E clar ca a fost o actiune coordinata si finantata de undeva. Din pacate, au existat si destui romani care „au pus botul”, cum se spune, nu neaparat la bani, cat la acceptarea ideilor respective.

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 19, 2015

   • I’m sorry, dar si eu sint suparata pe romanii de aici care au votat cu obama. Adica ei nu stiu cum a fost in Romania in comunism/socialism? Voteaza pentru asa ceva?? Asa ca si eu am o parere proasta despre astia. Iar cind multi romani se duc in Vest cu mentalitatea romaneasca si nu vor sa se adapteze si sa invete sa fie civilizati…isi merita soarta.

    Comentariu de Cristina | septembrie 19, 2015

   • Da, sigur, e dreptul tau sa ai o parere proasta… Acuma, ce sa-i mai faci? Au votat cu Obama, asta e. Totusi, te-as intreba: de ce, de ce crezi ca au votat cu Obama?

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 21, 2015

   • Ca le place socialismul/fascismul.

    Comentariu de Cristina | septembrie 21, 2015

   • Spune Cristina asa:
    „Iar cind multi romani se duc in Vest cu mentalitatea romaneasca si nu vor sa se adapteze si sa invete sa fie civilizati…isi merita soarta.”
    PERFECT DE ACORD!!!!!
    Mai prost este ca multi vin „acsa in vacanta” si nu au nimic schimbat in mentalitate. Stiu insa sa se vaite si spuna ca „acolo e mai bine”. DA, e mai bine, dar nu multumita lor.

    Comentariu de Rica Venturiano | septembrie 21, 2015

 2. Mark Rutte asta…a precizat pentru ce au primit statele est-europene acele fonduri UE ? Matale esti mai cult in mintea capului decat sant eu { asa cum am mai avut placerea de-a constata si cu alte ocazii } deci , poate dai niscai detalii in acest sens . In plus de asta , acele tari est-europene …aia nu contribuie chiar cu nimic , cu nici un ban la bugetul acestui mamut numit UE ? Eu stiam ca DA insa , poate cunoste mai multe in acest sens domnul domnul Mark . Dupa parerea mea herr Frank- Walter Steinmeier da dovada de un imens tupeu atunci cand ameninta acele tari central si est-europene care , s e opun ” cotelor ” obligatorii in materie d e imigranti . Pai cumva…herr Johannis i-a chemat in Europa pe acesti oameni ? Nu cumva Germania , prin vocea autorizata a premierului UE 😉 Angela Merkel este cea care-a facut acest gest ? Cumva Orban , Trusk , Johannis sau altii au anuntat ca vor prelua 800.000 de refugiati sau frau Merkel ….fara sa se consulte cu NICIUN PARTENER din UE ? Sincer sa fiu…ajung sa spun ca ma depasesc chestiile astea deoarece…chiar seamana cu porcaria din Romania si mai a les cu tupeul politicienilor romani dovedind in acest mod ca politica-i cam la fel oriunde : curva ! Sti ce ma-ntreb ? Atunci cand in Turcia se adunau sute , mii de refugiati…ce faceau acesti tipi precum Mark Rutte sau Frank- Walter Steinmeier ? Ce faceau atunci cand acele zeci sau mii de refugiati { fireste aia care scapau cu viata de pe urma aventurii } ajungeau in Lamperdusa si-i copleseau pe macaronari prin numarul tot mai mare de se dadaeau mancatorii d e pisici de ceasul mortii ??? Au dat ” ceva ” Republicii Italiene pentru ca aceasta sa depaseasac mai usor situatia ? Am totusi o mare nedumerire pe care am mai exprimat-o pe blogul dumitale , poate sub o alta forma : omule…atunci cand esti refugiat , cand fugi din calea mortii { ca asa se plang aia } si …ajungand in casa cuiva care , din mila pentru situatia ta , iti ofera paine si adapost pai , tu mai faci si figuri si te plangi de faptul ca painea nu-i suficient de alba iar adapostul oferit…nu-i la standard de …sase stele ???? Raman la parerea mea : este o chestie pusa la cale , este vorba despre un plan bine stabilit , urmat d e catre acesti refugiati…fireste doar d e unii , ceilalti urmandu-i conform acelui spirit d e turma atat de comun oamenilor si animalelor ….ierbivore .

  Comentariu de Marian | septembrie 19, 2015 | Răspunde

  • „In plus de asta , acele tari est-europene …aia nu contribuie chiar cu nimic , cu nici un ban la bugetul acestui mamut numit UE ?” – CORECTA OBSERVATIE!! Contribuie, bineinteles, cum sa nu contribuie!!

   Si iarasi o observatie corecta: „Cumva Orban , Trusk , Johannis sau altii au anuntat ca vor prelua 800.000 de refugiati sau frau Merkel ….fara sa se consulte cu NICIUN PARTENER din UE ?”.

   Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 19, 2015 | Răspunde

 3. Maine au loc alegeri in Grecia . Intrebare : daca castiga iar Styza … vor desemna pe post de premier pe acelasi kir Tzipras ? Ce vor face in acest caz bossi din UE , FMI sau Banca Mondiala , vor pune iar sula in coastele grecilor santajandu-i cu imensa datorie pe care-o au ? Cred ca , dac-o vor face , le vor trimete palicarii 50 de vapoare , incarcate pana la refuz cu refugiati …. sa se spele pe cap frau Merkel si Mark Rutte cu ei !

  Comentariu de Marian | septembrie 19, 2015 | Răspunde

  • Posibil…

   „Cred ca , dac-o vor face , le vor trimete palicarii 50 de vapoare , incarcate pana la refuz cu refugiati …. sa se spele pe cap frau Merkel si Mark Rutte cu ei !” – dar UE ce face ca sa rezolve aceasta criza? Ca Grecia, singura, e clar ca nu poate sa rezolve criza.

   Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 19, 2015 | Răspunde

 4. Intrebare , pentru cine s-o pricepe mai bine 😉 : daca …maine , nu maine AZI { !!! } , in Mexic { asa…de par examplu 😉 } , izbucneste un razboi civil , armata declarand razboi ” civililor ” aia din renumitele carteluri mexicane , sutele de mii de mexicani ce vor dori sa fuga din calea razboiului , in ce directie o vor apuca oare , spre Sud sau spre Nord , spre vecinii lor aia mai pricopsiti unde pe deasupra unii au si oarece Pile , Cunostiinte , Relatii ? In aceasta situatie , oare ce va face Casa Alba , Congresul si…chiar si Barak Housein Obama , vor pune tunurile cu apa pe amarasteni sau….. ? Donald Trump cred ca n-ar ezita sa puna tunurile alea de 120 mm pe mancatorii d e tamales cu orice risc dar…USA , Congresul , Obama ce vor face ??? Le va fi oare permis accesul mexicanilor pe teritoriul USA , vor avea drept de ….libera circulatie , deoarece si aia sunt oameni { chiar daca , in necazul lui Donald Trump vorbesc saracii spaniola } si-n plus…tipii sunt totusi cetateni ai AMERICII , chiar daca-i vorba despre un intreg continent ? ” Primavara araba ” n-a izbucnit asa netam-nesam ci…a fost provocata si nu d e rusi , nu rusii s-au pricopsit d e pe urma scaderii bruste a pretului petrolului ! Oare cei ce-au provocat necazul alora n-ar trebui sa primeasca ceva mai mult de 10.000 de indivizi pe teritoriul lor …pe undeva la vreo suta de ori mai multi ? Ar scapa si d e grija lipsei …. 😉 aviatorilor de pe cursele interne cu aceasta ocazie …..mai ales ca aia n-ar mai avea nevoie de aeroport pentru a ateriza 😉 .

  Comentariu de Marian | septembrie 19, 2015 | Răspunde

  • Marian, eu sper sa nu se intample in Mexic ceea ce ai spus tu. Insa in istoria Mexicului au mai fost razboaie civile.

   Uite o lectura interesanta:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Reform_War

   Chestiunea e ca acuma nu-i niciun razboi civil si ei intra ilegal in SUA.
   In cazul unor revolutii sau razboaie cvile, eu parca stiam ca se inchide granita (la noi, la Revolutie, a fost o exceptie, daca am inteles bine). Iar intr-un astfel de caz, nu e obligatoriu ca SUA sa primeasca tot Mexicul.

   Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 21, 2015 | Răspunde

   • La noi ” la revolutie ” n-a fost o exceptie ci doar necesitatea asigurari liberei treceri pentru ” unii ” care credeau ca , nu le va fi prea moale …. DUPA ! Atunci s-a carat si un amic de-al meu { capitan la Militia Economica } avand traista plina cu ” verdeatza ” , verdeatza care i-a asigurat un trai decent ….pe unde a aterizat 😉 . Iar cei ce-au crezut ca nu le va fi prea moale …. vazand s-au inselat atunci , urmand exemplul luminos al tovarasului Iliescu au revenit in fortza in viata publica si politica atarii : defunctul Vadim a fost unul dintre cele mai concrete exemple . Chiar daca nu-i obligatoriu ca SUA sa primeasca tot Mexicul….daca macar jumatate reusesc atunci in USA , in loc de The Beautiful America se va canta doar….La Cucarrachia 😉 .

    Comentariu de Marian | septembrie 21, 2015

 5. Una sa oferi suport REFUGIATILOR, si alta sa faci fata unei INVAZII VIOLENTE de imigranti pe motive economice.
  Si credeti-mi, e simplu sa comentezi de oe margine. Veniti aici, in tarile vizate sau doar folosite ca pit stop-uri, si o sa va schimbati parerea. De data asta sunt de acord cu Cristina, imigratia ilegala trebuie eliminata. Cum insa? Ca pana acum toate incercarile de a schimba regimurile tiranice din tarile respective s-au soldat cu acelasi rezultat. 😆 Intrebarea este DE CE? Nu cumva este ceva „defect” in ADN -ul lor? 😆

  Comentariu de Rica Venturiano | septembrie 21, 2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: