Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Corneliu Vadim Tudor…

Vadim Tudor a avut un inteles in politica romaneasca. E greu de descifrat acest sens.

Moartea lui Corneliu Vadim Tudor mi se pare un punct de hotar, pare ca seamana cu incheierea unei epoci intregi. Vadim nu a fost niciodata mare in sensul de a fi, de exemplu, Presedintele Romaniei, desi a candidat la aceasta functie. Asta nu inseamna ca n-ar fi avut visuri de marire. Insa el a simbolizat mai mereu cate ceva, atat pe vremea lui Ceausescu cat si dupa caderea comunismului. A fost alaturi de Eugen Barbu la Saptamana, i-a fost aproape mereu din cate am inteles, manifestandu-si ori de cate ori avea ocazia admiratia fata de maestrul sau.

Vadim a fost un om al regimului comunist, fara indoiala, desi in ultima perioada cu Ceausescu si-a depus carnetul de partid. Insa ceea ce este interesant si demn de remarcat, in ciuda tuturor caderilor si erorilor sale, e faptul ca s-a straduit sa tina treaz crezul nationalismului, daca se poate spune asa.

Dupa Revolutie, Vadim a fost omul regimului Iliescu – de aici si celebrul Patrulater Rosu – de unde se vede o continuitate in atitudinile sale politice.

Interesant, de asemenea, mi se pare faptul ca numele sau a fost mai intotdeauna legat de cel al fostei Securitati. Vadim recunostea ca are informatii de la fosti ofiteri apartinand Securitatii.

Semnificativ este si faptul ca a fost impotriva condamnarii comunimsului de catre Presedintele Basescu.

Interesant un articol aparut pe Contributors, semnat de Vladimir Tismaneanu:

Corneliu Vadim Tudor si poluarea climatului public

Se arata ca:

„Nu mi-am ascuns niciodată opiniile legate de rolul nociv al lui Corneliu Vadim Tudor in viata publică din Romania. Decesul său provoacă necesare reflectii despre Romania comunistă si cea post-comunistă, despre manipulările cinice ale sentimentului national, despre xenofobie, despre populismul sovin si despre histrionism. Reiau aici un text de acum cativa ani pe tema ideologiei peremiste asa cum s-a configurat aceasta in retorica urii practicată ad nauseam de către Corneliu Vadim Tudor.

“Cuvintele au efecte indelebile si incontestabile in spatiul politic, pot duce la asanarea sau, dimpotrivă, la poluarea climatului public. Joaca de-a revolutia, incurajarea unor aventurieri iresponsabili, fraternizarea cu demagogi specializati in cultivarea urii sunt din nefericire tactici pe care unii politicieni le considera acceptabile, ba chiar recomandabile. Să-l consideri pe Vadim Tudor simbol al rectitudinii morale este o performantă ce tine de o Carte Guiness a recordurilor antifrastice.

Am citit cu stupoare zilele trecute că pentru Sorin Oprescu, recent revenit la matca pesedistă (dacă nu cu carnet , măcar cu onoruri si zambete galese), PRM, campionul campaniilor pestilential-xenofobe din ultimii peste douazeci de ani, ar reprezenta “o adevarată coloana vertebrală a acestei tari” si este caracterizat de curătenie morală, verticalitate si curaj: “Adesea cuvintele dumneavoastră au exprimat adevaruri, au avut continut si sens dar de multe ori au fost bagatelizate, răstălmacite pentru a li se minimaliza mesajul”. Bagatelizate si răstălmacite de cine? Isi mai aminteste Sorin Oprescu faimoasa invitatie a lui Vadim Tudor: „Lăsati securistii să vină la mine!” Oare nu-l nelinisteste aceasta reabilitare insolentă a tot ce-a avut Romania mai odios in a doua jumătate a veacului trecut? Se simte Primarul General al Capitalei solidar cu Vadim si oastea sa de ex-securisti?

Scriam intr-un articol transmis in 2001 la Deutsche Welle: “Nu este deloc sigur că doar retorica exclusivismului national l-a readus pe Vadim Tudor in centrul dezbaterilor politce . Este mai degrabă cazul să analizam cauzele fenomenului in esecul (partial, insa nu mai putin real) al fortelor democratice de a oferi viziuni coerente si credibile privind metodele, scopurile si sansele reale ale tranzitiei către economia de piată si societatea deschisă.

Vadim Tudor este in fond numele atator chestiuni rămase in suspensie, amanate sau pur si simplu negate de exponentii directiei liberale din cultura politică romanească: aliante stranii intre forte politice altminteri incompatibile; civismul de paradă in lipsa unor dezbateri autentice privind traditiile constitutionale ale statului roman; refuzul unor analize serioase privind rolul Securitătii in patru decenii de experiment leninist; combinatia dintre fascism si comunism in ideologia protocronismului ceausist; o privatizare anemică, un stat de drept calcand prea des cu stangul.

Să nu uitam faptul ca Vadim nu este decit virful acestui aisberg national-securist (a se citi atent listele mai vechi si mai noi de senatori si deputati peremisti): ideologia lor este mereu aceea a “patriei in pericol”, deci a colectiviăatii organice amenintate de invazia externă si de calul troian strecurat in chiar inima cetătii. In plan ideologic, ne intalnim cu acelasi prafuit, dezolant protocronism celebrat de Vadim, Mihai Ungheanu si amicii lor in perioada dictaturii.

Pe vremea cind eram student la sociologie, la inceputul anilor 70, am auzit de la colegii mei din anii mai mari urmatoarea istorie: se pare că la intrebarea profesorului Miron Constantinescu de ce a decis să urmeze aceasta profesiune, tanărul Vadim ar fi raspuns “pentru că doresc sa devin un Eminescu”. Nu stiu cit adevăr este in aceasta povestire, oricum rămane faptul ca articolul “Idealuri”, deci textul săptămanist care a facut din Vadim un caz celebru al “epocii de aur”, era tocmai unul care exacerba logica organicismului etnocentric din gandirea politică eminesciana. E bine sa ne reamintim aceest lucru, mai cu seama acum, cind se uita de către unii că polarizarile ideologice post-comuniste isi au originile, in mare masură, in conflictele culturale esopic exprimate, insă nu mai putin reale, ale perioadei Ceausescu.

Revenind la “idealul Eminescu”, pastrand evident proportiile, avem de-a face cu o situatie pe care candva Marx (si el studiat de junele Vadim, ca si de către noi toti, pe vremea aceea) o definea, pe urmele lui Hegel, astfel: “prima oară tragedie, a doua oară farsă”. Insa este vorba de o farsă la al carei actual trist succes au contribuit toti cei care au minimalizat fenomenul, sau l-au utilizat in scopuri politicianiste (mă gindesc la experienta “patrulaterului rosu” din perioada guvernării Iliescu-Vacaroiu).

Ascensiunea populismului, a ceea ce se poate numi viziunea etnocratic autoritaristă, ca si respectabilizarea lui sint este de fapt rezultatul ororii feseniste de disidenti, de renasterea societatiii civile. Originile peremismului, ca si ale fesenismului, sint inseparabile de ideologia national-stalinista. Să recitim lista “trădării nationale” propusă candva de “tribun”, si vedem clar impotriva cui, sau mai exact impotriva căror idei, se constituie peremismul ca miscare a disperăriii, furiei, revansei si invidiei istorice”.”

Spuneam ca Vadim a simbolizat mai mereu ceva, iar Vladimir Tismaneanu arata foarte bine:

„Vadim Tudor este in fond numele atator chestiuni rămase in suspensie, amanate sau pur si simplu negate de exponentii directiei liberale din cultura politică romanească: aliante stranii intre forte politice altminteri incompatibile; civismul de paradă in lipsa unor dezbateri autentice privind traditiile constitutionale ale statului roman; refuzul unor analize serioase privind rolul Securitătii in patru decenii de experiment leninist; combinatia dintre fascism si comunism in ideologia protocronismului ceausist; o privatizare anemică, un stat de drept calcand prea des cu stangul. „

Vadim nu a fost un om obisnuit. Era legat prin mii de fire de regimul comunist si fosta Securitate. Dar nationalismul, „intr-o lume relativa”, cum ar zice Adrian Paunescu, era pentru el un ideal. Este adevarat ca acest nationalism fusese admis de catre Ceausescu, spre a-i servi in primul rand lui si regimului sau. Insa a tine la tara ta, la poporul tau e un lucru important ce nu trebuie subestimat niciodata. Actualmente, intr-o Uniune Europeana tot mai debusolata, a fi nationalist echivaleaza cu a fi extremist. Nationalismul a scazut dramatic ca optiune in randurile populatiei. Dar a scazut la fel de dramatic si patriotismul, dragostea fata de tara. Am ajuns sa ne injosim pe noi insine si sa practicam o politica, nu interes national, ci in genunchi, atat la Bruxelles cat si la marile cancelarii ale lumii. Traim in popor o decadere morala fara precedent. Iar nationalismul a fost aruncat la cosul de gunoi al politicii cu totul nemeritat, acest lucru provocand situatia de acum, cand suntem pe cale de a ne pierde identitatea noastra.

Este adevarat ca acest nationalism, confiscat de regimul dictatorial comunist, nu a putut satisface pretentiile unei lumi libere, ca cea in care am intrat dupa Revolutia din 1989. Este adevarat si faptul ca el a fost continuat de corifeii literar-ideologici ai regimului comunist – Adrian Paunescu, Corneliu Vadim Tudor. Insa a fost si neglijat. Iar Dreapta noastra politica nu a prea facut mare lucru sa scoata acest curent politic si de gandire din starea histrionica in care se afla.

Integrarea in Uniunea Europeana si europenizarea – adica globalizarea la scara continentala – n-au fost propice nationalismului, iar noi, in vederea integrarii in UE, desi nu s-a facut un referendum pentru asta, am evitat cu tot posibilul nationalismul, lasandu-l intr-o decadere ce s-a vrut parca iremediabila. Nu a fost bine, intrucat, iata, evenimentele de acum ne cer sa ne luam nationalismul inapoi. Eu cred ca si intr-o democratie liberala ca a noastra, nationalismul are locul sau. Si s-a vazut ca lucrurile nu pot sa mearga bine daca excludem acest curent sau cautam s-o facem. Sunt limite peste care nu se poate trece: este inadmisibil sa permitem altora sa ne dicteze ce sa facem la noi in tara, judecand absurd ca toti ne vor binele.

Eu cred ca noi ar trebui sa intelegem, invatand cele bune de la altii, ca nationalismul este prezent chiar si in cele mai liberale tari, inclusiv SUA. La limita, o tara care nu promoveaza macar putin nationalism si patriotism ajunge sa scoata tradatori pe banda rulanta. Sa ne uitam la Franta care nu a ingropat sau nu a reusit sa ingroape nationalismul, iar Frontul National al Marinei Le Pen, aflat pe un mare val de popularitate acum, sta marturie pentru asta.

Si ar trebui sa ne gandim pentru ca avem multi romani scarbiti de tara lor, care nu le mai poate oferi prea multe satisfactii…

PRM, partidul D-lui. Vadim Tudor, a decazut si el, in mod accentuat dupa integrarea in UE. Marea tema a nationalismului a fost preluata la PSD, insa se vede ca plecarile de la PRM spre PSD nu au adaugat prea multa valoare. PSD nu a castigat cine stie ce din preluarea acestei teme. Nici nu se putea, daca ne gandim la romanii din exterior care nu fac parte din electoratul PSD. La noi, spre deosebire de Occident, un partid nationalist, precum PRM, este atasat Stangii, o sprijina. Evident, faptul ca Vadim a ramas de multa vreme, pana la sfarsit, capul acestui partid a contat. Pe partea dreapta a esicherului politic nu se vede vreun interes, vreo inclinatie macar fata de nationalism. Ramane de vazut acum cum se va pozitiona atat PRM cat si curentul nationalist din Romania, daca va ramane intr-o sfera socialista sau nu.

Mediafax

Video Corneliu Vadim Tudor A MURIT la vârsta de 65 de ani – VIDEO

Se arata ca:

Fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău.

Starea lui Corneliu Vadim Tudor s-a agravat după ce a fost internat, luni dimineaţă, la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, acesta a suferit un infarct şi a fost supus unei intervenţii.

Medicii au încercat să îl resusciteze şi să îl stabilizeze pe Corneliu Vadim Tudor, însă fără rezultat, decesul fiind înregistrat la ora 18.30, potrivit unor surse medicale.

Fostul senator Marius Marinescu a confirmat decesul lui Corneliu Vadim Tudor.

Fondatorul PRM postase pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva ore, un text despre un concert la care a asistat în weekend.

Fostul europarlamentar Corneliu Vadim Tudor a mai fost internat, în martie 2013, la secţia de cardiologie a Spitalului Militar din Capitală.

După decesul lui Corneliu Vadim Tudor, pe pagina sa de Facebook a fost actualizată o poezie postată iniţial în 7 septembrie, intitulată „POEM INEDIT ULTIMA CAFEA”, care are opt strofe:

„Hai, Moarte, să bem o cafea / Ţi-o fac cu caimac, aromată / Mai leapădă-ţi coasa cea grea / Şi mantia asta ciudată.

Te rog să iei loc în fotoliu / Nu mă supără dacă fumezi / După cine eşti, Moarte, în doliu? / De ce tot suspini şi oftezi?

E foarte fierbinte cafeaua / Nu te grăbi, că te frigi / Mai lasă-mi pe cer, încă, steaua / Dacă eu am să mor, ce cîştigi?

Ai venit să mă iei în persoană / Prea mare onoare îmi faci / Din toată specia asta umană / Numai pe mine mă placi?

Hai să-ţi ghicesc în cafea / E bine să ştii ce te-aşteaptă / O cumpănă grea vei avea / Dar tu te descurci, eşti deşteaptă. (…) Corneliu Vadim Tudor. Noaptea de duminică spre luni, 6 spre 7 septembie 2015″.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, era scriitor, politician şi jurnalist. Este fondatorul Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European şi fost senator.”

Dumnezeu sa-l ierte!

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

septembrie 15, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

17 comentarii »

 1. ” Daca un om ca Vadim n-ar fi existat atunci el trebuia inventat ” – Codrin Stefanescu . ” Un mare patriot , un eminent politician , un mare poet , un eminent om de cultura ” – Cristian Bolcas . ” Daca in Romania postdecembrita am fi avut doar zece barbati precum Cornelui Vadim Tudor , Romania ar fi devenit cu adevarat ” Gradina Maicii Domnului ” asa cum era numita inca din vechime ” ……probabil inca d e pe vremea dacilor ….asta-mi aprtine 😉 – Gheorghe Funar . ” Domnul Presedinte Vadim , dovedeste iubire si respect fatza de tara ” – Irina Loghin . ” Domnul Vadim , este un patriot , un om de cultura …o personalitate in fata careia te apleci intotdeauna cu respect „…..Oana Zavoranu 😉 . ” Voi asculta incepand de astazi tot ceea ce fratele mai mare ….fratele Vadim , imi va solicita deoarece s-a dovedit un adevarat crestin , un iubitor de Dumnezeu ” – Gigi Becali . ” Datorita acestui urias patriot , Moldova de peste Prut va demola frontiera si ne vom unii cu Patria Mama , facand o a doua Mare Unire „- Leonida Lari….” poetesa ” ce-a fost adusa in PRM si-n urma aranjamentelor ” tribunului ” a fost aleasa deputat in Parlamentul Romaniei { pe listele PRM fireste } primind d e la Statul Roman…cam tot ceea ce-n Moldova de peste Prut putea insemna doar….vise frumoase chiar si pentru o ” poetesa ” de …” anvergura ” doamnei in cauza . In acelasi registru al ridica in slavi si Ilie Ilascu…tot patriot moldonean dar…tot d e peste Prut . Tot recomanzi dumneata de obicei spre finalul postarilor , ” citirea integrala si in original a articolelor ” , recomand si eu o retrospectiva a declaratiilor din ultimii douazeci si cinci de ani a celor ce , de douazeci si patru de ore incoace l-au tot jelit pe ” tribun ” ….cu exceptia Zavorancei fireste 😉 . Inca n-am uitat ca l-a acuzat mai nu stiu cand pe Vadim c-ar fi vrut s-o violeze…atunci cand aceasta vagaboanda cocheta cu ideea intrarii in politica din partea PRM-ului si , mai mult , cu ideea data d e promisiune a ferma a aceluiasi ” tribun ” de-a ….” o face „…. 😉 DEPUTATA ! N-am uitat nici macar cum s-a porcait Vadim { atunci am fost amuzat d e faptul ca ” tribunul ” , ” patriotul ” ” omul de cultura ” isi dadu-s e in sfarsit in vileag firea de badaran } cu Zavorancele , Marioara si Oana uitand ca el insusi era un fel de Dumnezeu …adica ceva deasupra tuturor mizeriilor acestei lumi . Da frate am auzit in ultimele ore numai cuvinte , CUVINTE adica , VORBE GOALE ! Aceleasi vorbe goale ce l-au tinut si pe Ceausescu douazeci si cinci de ani in fruntea tarii , acelasi vorbe goale l-au facut si pe Vadim sa se considere deasupra muritorilor de rand , de fapt deasupra TUTUROR , inclusiv a legii ….el , ” aparatorul legilor ” mai bune sau mai rele . Crezi cumva ca , Ciontu , Bolcas , Lia Olgutza Vasilescu si alti vreo douazeci si cinci de parlamentari PRM ….au parasit PRM…doar d e dragul ” schimbarii aerului ” ? Poate cineva sa-mi explice si mie , prin ce anume s-a manifestat ” patriotismul ” lui Vadim ? Poate cineva sa-mi spuna …prin ce anume a dovedit Vadim c-a fost un mare politician ce-i depasea in anvergura pe toti NEAVENITII din parlamentul romanesc ? Gaseste-mi si mie Motane , macar o data cand , Vadim si-a dovedit cultura ….educatia de ” crestin practicant ” asa cum obisnuia sa spuna despre el insusi acest fariseu ! Iubirea fatza d e tara….cand a demonstrat asta UNDE si mai ales CUM ??? Poezia…este frumoasa iar daca te pune dracu sa mai ai la bord si-o jumatate de ” ceva ” , precis incepi sa-ti plangi d e mila insa…de aici si pana la asi prevesti sfarsitul si de aceea ar fi compus respectivele versuri…este cale lunga . Pur si simplu a avut o clipa d e luciditate si inspiratie asa cum au cate unii ….cateodata . Probabil ca acest comentariu l-asi fi facut inca de ieri insa , la acelasi Spital Militar de unde VC Tudor iesise cu picioarele inainte cu doar o zi in urma , a fost adus si varul meu … { culmea , tot c-o problema legata de functionarea cordului inimii } care insa , a plecat acasa ” pe picioarele lui „cum s e zice …desii are vreo cinsprezece ani in plus fatza de cat avea ” tribunul ” . Problema este ca varul asta al meu , n-a mintit , n-a inselat increderea nimanui , in viata lui n-a pupat pe careva , dupa care sa-l faca p’ala albie d e porci ci pur si simplu si-a servit tara in tacere si cu respect , ca orice militar , poate de asta Dumnezeu i-a amanat ” onoarea ” de-a bea o cafea cu Moartea . Vad ca ti-0ai incheiat postarea tot cu formula consacrata ” Dumnezeu sa-l ierte ” . Parca …m-asi indoii de figura asta , mai ales daca tipul este asa cum am fost invatati sa credem despre El . Oricum , eu nu-l iert deoarece , a sa cum ti-am mai spus A INSELAT INCREDEREA PE CARE MULTI ROMANI AU INVESTIT-O IN EL . Romanii…or fi ei multi insa , nu-s chiar toti niste prosti . Sa nu uit : pentru prima data in viata ” aprob pozitiv ” spusele domnului valentin Tismaneanu .

  Comentariu de Marian | septembrie 16, 2015 | Răspunde

  • Da, dar nimeni nu a continuat acest curent nationalist in politica, dupa ’89, decat Vadim. PRM e un partid nationalist. Asa s-a constituit de la inceput. Vadim, dupa cum am spus si in postare, a fost omul regimului, intai al celui comunist, apoi al regimului Iliescu. S-a vazut si aici o anumita continuitate. Dar la linia nationalista el nu a renuntat. Cat de bine a facut-o, e una, se poate discuta. Interesant si important este ca el a pastrat-o. Nu stiu la ce te referi cand spui: „A INSELAT INCREDEREA PE CARE MULTI ROMANI AU INVESTIT-O IN EL”. Parerea mea este ca Vadim s-a retras incet, incet. Pentru ca un astfel de partid nu putea sa creasca in contextul integrarii Romaniei in NATO si UE. Cu toate acestea a ajuns si europarlamentar – parerea mea este ca i s-a permis asta – ca o incununare a carierei sale, ca sa zicem asa. Vadim facea parte din sistem. Sistemul i-a cerut sa se retraga. Pe unii din oamenii lui i-a directionat catre PSD, partidul de care el era apropiat. Ca i-a facut tradatori si albie de porci, asta era placa obisnuita. Vadim stia ce are de facut. Insa a ramas acest partid, PRM, si cand el era in viata, partidul se confunda cu el. Un partid care a scazut bine de tot in orice sondaj si care nu a mai castigat alegeri. Ce se va intampla de acum inainte…?

   Am citit undeva, cu multa vreme in urma, ca imediat dupa Revolutie ar fi vrut sa mearga la PNTCD dar ar fi fost respins acolo… E multa vreme de atunci, sper ca am retinut bine.

   Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 16, 2015 | Răspunde

   • Prietene , eu nu-s atat de cult in cap cum esti dumneata insa…dupa umila mea parere in doctrina PRM nu era vorba despre nici un „curent nationalist ” iar asta , ti-o spun ca om care-a facut la un anume moment , parte dintre membrii PRM , fireste dintre aia …” multi da’ prosti ” 😦 . Nationalismul nu inseamna sa injuri nici o alta etnie diferita de etnia din care tu faci parte ci…doar sa-ti iubesti tara si valorile ei , sa promovezi si sa aperi DOAR aceste valori { evident fara sa treci cu vederea faptul ca si alte popoare , alte natiuni isi au valorile lor } si , mai ales sa faci tot posibilul pentru descoperirea altora . N-am vazut asta in scurtul timp cat am fost ….membru 😉 PRM dar , este posibil sa ma-nsel . La partidul defunctului ” tribun ” nu era vorba nici macar despre cultivarea si continuarea acelui ” nationalism ” de tip ceausist ci …doar despre ridicarea in slavi a viitorului ” cel mai iubit , cel mai ” etc dintre „fii acestui popor ” caci Vadim , isi propusese inca din anii ’90 { vazand ca inca nu i-a dat nimeni in cap si nici macar nu fusese acoperit cu scuipat precum Adrian Paunescu } sa devina ” cineva ” in asta tara . A dovedit ca , era precum majoritatea ” elitelor ” acestei tari : lipsit de onoare , lipsit de coloana vertebrala adica….un vierme , o taratoare ordinara . Daca eu personal , l-asi fi adulat fie si macar o data pe Ceausescu si ” realizarilii ” lui timp de atatia ani , n-asi mai fi indraznit sa mai ridic capul din pamant cel putin dublul acelor ani insa…eu am facut si inca fac parte dintre acei indivizi ” multi da’ prosti ” care , au o cu totul alta parere despre ceea ce-nseamna onoarea si bunul simt , decat o au aceste …” elite ” 😦 . Vadim , si PRM-ul sau …nu s-au ” retras incet , incet ” ci , au fost siliti s-o faca deoarece ….cei ce-l sustineau { nu neaaparat fostii securisti sau fostii nomenclaturisti } au inceput sa constientizeze imensa minciuna pe care era cladita „doctrina ” PRM precum si ecscrocheria de tip Caritas la care achiesasera crezand in balivernle lui Vadim . A ajuns totusi europarlamentar { si Monica Macovei …si chiar si Gigi Becali 😦 au fost europarlamentari } nu pentru ca i-ar fi fost permisa chestia asta ci…doar pentru ca cineva sa-si plateasca o datorie fatza de el si PRM , simplu . Oare ti-ai dat seama cand a inceput declinul in fortza al PRM si-al lui Vadim ? Ti-o spune fratele matale in Domnul : atunci cand Vadim a facut acel show cu executorii judecatoresti la sediul PRM ….imediat a luat-o pe topogan caci , nu exista om cu mintea intreaga care sa aprobe un asemena comportament fata de-o Hotarare Judecatoreasca { buna sau rea…asta este d e discutat si s e poate discuta dar nu cu ” mitraliera ” pe masa si nici cu insulte stiindu-te aparat , protejat de …”cineva ” sau ” ceva „} tocmai din partea unuia care , este cel ce-i invata pe altii despre respectul fatza d e legi , legi la elaborarea carora , el insusi in calitatea-i de SENATOR al Romaniei , fusese parte .” Imediat dupa Revolutie ar fi vrut sa mearga la PNTCD dar , a fost respins acolo ” . Era bun amic cu avocatul Vasile Lupu , acesta l-a insotit la sediul taranist . A fost ” respins ” { nici macar refuzat politicos } deoarece …nu chiar toti cei ce alcatuiau la acea vreme conducerea PNT erau asa cum credea Vadim adica , prosti . Unii….mai aveau memorie si nu-l uitasera atat d e repede pe tipul ce ridica ode si mai ales ” OMAGIU ” lui Ceausescu asta-i tot . Cel putin Paunescu , a fost onest : considerandu-se de stanga , mai mult sau mai putin socialist….a intrat cu arme si bagaje la FDSN adica fostul PCR reesapat . Fireste , dupa acest episod rusinos din viata lui….Corneliu Coposu…a devenit calul sau d e bataie , tinta atacurilor sale furibunde , mai a les dupa ce guvernul Roman a acordat acel milion de lei cu care a infiintat impreuna cu ” maestrul ” Eugen Barbu „publicatia ” aceea numita pompos ” Romania Mare ” . Fireste , istoria va incerca vreodata sa faca lumina in aceste cazuri iar daca voi mai traii atunci….poate ca voi fi invitat pe la televiziuni precum este azi Neagu Djuvara si ascultat , precum era ….Petrache Lupu 😉 ! Oare si injurat ??? 😦

    Comentariu de Marian | septembrie 16, 2015

   • Da, zici bine:

    „Nationalismul nu inseamna sa injuri nici o alta etnie diferita de etnia din care tu faci parte ci…doar sa-ti iubesti tara si valorile ei , sa promovezi si sa aperi DOAR aceste valori { evident fara sa treci cu vederea faptul ca si alte popoare , alte natiuni isi au valorile lor } si , mai ales sa faci tot posibilul pentru descoperirea altora .”

    Dar alte „etnii” au dreptul „sa ne injure pe noi”? Spre exemplu, mai tii minte cand Laszlo Tokes il ruga pe Viktor Orban sa instituie un Protectorat asupra Transilvaniei? Asta cum e?

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 16, 2015

   • Dar ” alte etnii au dreptul sa ne injure pe noi „? Simplu : ” asta depinde dupa facultati ” dupa cum bine spunea feciorul lui Balosu 😉 . Laslo Tockes nu ne-a injurat niciodata , el a tradat pur si simplu Natiunea Romana uitand ca , daca in acel Decembrie 1989 romanii { ca n-ai sa-mi pretinzi acum ca toata populatia din Timisoara era formata doar din unguri ! 😦 } n-ar fi facut zid in jurul sau….la ora asta vorbeam la trecut despre ” sfintia sa ” .

    Comentariu de Marian | septembrie 16, 2015

   • Vadim avea un anumit limbaj si exagera, dar asta era stilul lui. Dar chiar si asa, nu era oare bine ca dadea o replica? Mie mi se pare ca o replica trebuia data. Tocmai ca nu e „dupa facultati”, e dupa interese…

    Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 17, 2015

 2. Omule , azi am constatat ca in sfarsit , Cancelarul Europei a retrogadat din functie devenind …doar Cancelarul Germaniei . Sa dea Dumnezeu sa ramana asa , pana or mai vota-o nemtii …si-a treia oara !!!

  Comentariu de Marian | septembrie 16, 2015 | Răspunde

  • Serios? 🙂

   Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 16, 2015 | Răspunde

   • 🙂 🙂 🙂 Foarte serios ! 🙂 🙂 🙂

    Comentariu de Marian | septembrie 16, 2015

 3. Ultimele postari ce-au aparut pe contul de facebook al lui CVT:

  Cîteva întrebări pe adresa căpeteniilor Bisericii Ortodoxe Române: ALO, V-A LUAT DUMNEZEU MINŢILE? VĂ E MILĂ DE ARABII PĂGÎNI, DAR NU VĂ PASĂ DE MILIOANELE DE ROMÂNI PRIBEGI PRIN LUMEA LARGĂ? L-AŢI ABANDONAT PE IISUS PENTRU ALLAH ŞI PE BRÂNCOVEANU PENTRU OSAMA BIN LADEN? BIBLIA SPUNE SĂ FIM MILOSTIVI, DAR NU SINUCIGAŞI!

  Duminică dimineaţă am urmărit o transmisie directă de la o manifestare religioasă, organizată la Cluj. Era ceva referitor la tineretul creştin. Amfitrion: Andrei Andreicuţ. Fost securist. Apoi monarhist. Pe urmă islamist. Fiindcă nu-mi explic altfel înfocarea cu care, în ultimele zile, le cere enoriaşilor să-i primească pe imigranţii arabi ca pe nişte fraţi. În acea zonă a Ardealului trăiesc – ca, de altfel, în toată ţara – numeroşi români săraci lipiţi pămîntului. Alţii au ales calea exodului în lumea largă. În urma lor, copiii se sinucid, sau devin victimele pedofililor. Ce nebunie! Locurile lăsate goale de românii creştini vor fi ocupate, sută la sută, de arabii musulmani. Fiindcă aşa vrea fariseul ăsta cu vorbire prefăcut-mieroasă. Aşa ar fi gîndit şi Andrei Şaguna? Tonul, însă, l-a dat Patriarhul Daniel.

  Nu l-am auzit pe acesta luînd apărarea românilor prigoniţi de unguri, sau de Mafia Ţigănească. Brusc, el s-a înviorat şi s-a făcut propagandistul poruncii criminale, a unor minţi bolnave, de prin lumea largă. Unde îi ţii pe islamişti, părinţele? Pe unde scoţi cămaşa (sutana) atunci cînd vor viola, vor ucide, vor plasa bombe? Mai mult ca sigur că aşa se va întîmpla. Probabil îţi vei crea pretexte şi justificări şi atunci – după ce răul va fi comis. De ce nu-ţi vezi tu, Daniele, de cele sfinte? Nu te obligă nimeni să devii „avocatul diavolului” L-ai cocoloşit destul pe satanistul Traian Băsescu. Acum te apucă mila de nişte venetici, care nu toţi sînt amărîţi – unii sînt pregătiţi pentru tot felul de misiuni. Dacă nu poţi să faci bine, măcar nu face rău. România NU are nevoie de această migraţie a barbarilor. Nimeni nu ne sileşte, cu pistolul la tîmplă, să ne băgăm mortul în casă. Din nenorocire, într-un moment crucial, Biserica Ortodoxă e condusă de nişte pigmei. A trădat şi s-a rupt de popor. Ruşine!

  CORNELIU VADIM TUDOR
  7 septembie 2015

  Trageţi clopotele, români!
  Miting şi Marş de Protest în Capitală împotriva invaziei barbare, şi împotriva amenajării marelui focar de infecţie: Moscheea Mamut!

  America a lansat asupra Europei o nouă şi devastatoare bombă atomică: Migraţia Barbarilor. Europa spumegă de furie. Nimeni nu se mai îndoieşte că valurile de imigranţi afro-arabi reprezintă o diversiune criminală, cu consecinţe incalculabile asupra Europei. Deranjează Europa Creştină – aşa că trebuie islamizată! Deranjează Europa Unită – aşa că trebuie destrămată! E o stare de război nedeclarat. Mă tot gîndeam: unde vor face provocări neoconservatorii yankei pentru a declanşa un nou război? Nişte minţi diabolice au clocit acest scenariu satanist: 1.000.000 de refugiaţi (deocamdată) din Nordul Africii şi Ţările Arabe au luat cu asalt Europa. Nu se duc în Rusia, China, Japonia, Australia, Noua Zeelandă – că nu li se permite. Nu se duc nici în America sau Canada – că nici n-apucă să se apropie de porturi, sînt scufundaţi. Ţinta este Europa. Care are milioane de şomeri şi e zguduită de propriile probleme. Atunci cînd printre principalii finanţatori am văzut numele lui George Sörös, mi s-a luat o pînză de pe ochi. Carevasazică, asta era!

  Ce facem, însă, cu România? Ce logică e asta? Ne-au plecat milioane de români creştini în lume, după o bucată amărîtă de pîine, iar în locul lor ne sînt băgaţi pe gît, cu forţa, milioane de venetici musulmani? Devenim Paşalîc, sau Califat? Haida-de!

  În următoarea perioadă, eu şi PRM vom organiza un mare Miting şi Marş de Protest în Capitală. Şi împotriva invaziei barbare, şi împotriva amenajării marelui focar de infecţie: Moscheea Mamut. Acum să vedem cine e creştin şi patriot. Felicitări venerabilului Neagu Djuvara, care, la vîrsta de 99 de ani, respinge, categoric, şi migraţia jihadistă, şi moscheea. Am să mor de gît cu derbedeii care încearcă să arunce în aer ţara asta. La nevoie, am să-mi amintesc că sînt ofiţer în rezervă al Armatei Române şi voi pune mîna pe armă! Nu, Jihadului! Stop experienţelor şi provocările diabolice ale evreilor şi yankeilor! Trageţi, clopotele, români! E pericol să dispărem ca Ţară şi ca Popor!

  CORNELIU VADIM TUDOR
  2 septembrie 2015

  Comentariu de Radu Humor | septembrie 16, 2015 | Răspunde

  • Sunt scrise in stilul sau caracteristic, dar contin exagerari – insa lucrul asta facea parte tot din stilul sau.

   Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 17, 2015 | Răspunde

   • ” Le still c’est l’homme ” iar exagerarile , au contribuit la distrugerea credibilitatii unor oameni ce n-aveau alta vina , decat aceea ca , se nascusera si traiau inca , in aceeasi tara in care acest ….”l’homme ” , traia si el ! Radu Humor…precis ca de obicei si-l felicit pentru asta ! Daca eu , pe care multi dintre tipii si tipele cu care am relationat la un moment dat pe net , am fost perceput ca avand idei , pareri ce frizau extremismul , n-am fost de acord cu parerile ” tribunului ” , inseamna ca acesta sarise deja …calul . Cat asi fi eu de ” extremist ” , bunul simt inca nu m-a parasit .

    Comentariu de Marian | septembrie 17, 2015

 4. Omule , sant pe CNN si urmaresc live infruntarea dintre candidatii republicani pentru casa Alba . Sper sa inteleg macar 75% din ceea ce va spune fiecare dintre ei . Inainte sa ma retrag pentru show te-ntreb onorate amic avand in vedere si declaratia Secretarului General al ONU : daca acest val de refugiati din Orientul Mijlociu ar fi trecut pe la noi iar noi { politia , armata } am fi pus tunurile cu apa sau gazele pe ei…oare cate minute am mai fi facut parte din UE ? Din punctul meu d e vedere Orban Viktor si Ungaria apara la ora asta granitele UE si acel atat d e ravnit ” spatiu ” . Cred ca NIMENI nu-i poate reprosa nimic avand in vedere ca NIMENI n-are inca o solutie . Vine sfarsitul lumii cat d e curand daca eu { 😦 !!! } , am ajuns sa le tin partea ungurilor 😦 !!!! O seara cat mai buna in continuare onorabile , au inceput confruntarile !

  Comentariu de Marian | septembrie 17, 2015 | Răspunde

  • Ei, si tu, mai, Marian: inca putin si-i decernezi titlul de erou al muncii iredentiste si in combaterea imigratiei 😆 lui Viktor Orban. Inconjoara Ungaria cu sarma ghimpata, nu vezi ce solutii are? 😛 Hai sa fim seriosi! Ar fi trebuit s-o apere Frontex-ul, cum bine observa prof. Adrian Niculescu:
   http://frontex.europa.eu/
   https://en.wikipedia.org/wiki/Frontex
   nu sa se ajunga sa inainteze pana in Ungaria. Eu pot sa am intelegere fata de situatia din Ungaria: acolo mi se pare un caz de forta majora si trebuia actionat in consecinta. Insa a pune sarma ghimpata si la frontiera cu Romania, mi se pare o provocare tipic bozgoreasca, cum fac ei de obicei, cum numai ei se pricep s-o faca 😆 .

   Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 17, 2015 | Răspunde

   • Unui ungur 😦 ????????????????????? NICIODATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cat despre Frontex…fara suparare insa…atunci cand discutam despre o criza umanitara { cea mai mare de la WWII incoace } provocata de inabilitatea unora { ca s a nu spun si altceva } , de-a gestiona niste situatii puse la cale tot de ei , fara suparare insa , aici ” ARMELE TREBUIE SA TACA ” . Secretarul general al ONU : ” Acest comportament { era vorba despre modul de actiune unguresc asupra refugiatilor } este inacceptabil ” . Frontex …este totusi o forta militara …chiar daca in statutul ei este vorba de apararea granitelor . Apararea granitelor UE impotriva unor atacuri din partea unor forte inamice . Mai ai putin si-mi dai dumneata dreptate referitor la zicerile mele referitoare la faptul ca….prea a fost dintr-odata si mult prea tintita toata lucrarea ! Raman la parerea mea …aia cu acceptarea a macar doua milioane dintre care , daca macar cinci sute d e mii vor accepta sa munceasca in Romania tot pentru ei si viata lor….voi scapa { si eu si guvernul roman } de grija ca n-ar mai avea cine si din ce , sa-mi plateasca maine poimaine pensia care… te anunt cu necaz n-a venit inca si nici macar n-o mai astept marita cu minim 50% 😦 !

    Comentariu de Marian | septembrie 17, 2015

 5. Manipularea opiniei publice in privinta crizei imigrantilor. Cinci lucruri pe care televiziunile din vest nu le prezinta.
  Traducerea articolului Info Wars: 5 THINGS THE MEDIA HIDES ABOUT THE REFUGEE CRISIS

  Mass-media din vest incearca sa manipuleze opinia publica prin modul in care prezinta intreaga criza a refugiatilor. Iata cateva lucruri despre care mass-media tace:

  1. Majoritatea imigrantilor nu reprezinta familii siriene care fug de razboi si de catre persecutia ISIS.
  Aproximativ jumatate din cei care pretind ca ar fi sirieni (in unele zone chiar 90%) nu au documentele necesare pentru a dovedi acest lucru. Cifrele publicate de catre ONU arata ca 72% dintre imigranti sunt barbati, 13% femei si doar 15% copii. Majoritatea dintre ei nu au nicio legatura cu criza din Siria. Cand tarile in care ajung refuza sa arunce cu bani inspre ei, isi continua drumul catre tari despre care au auzit ca ar fi un „rai” din punct de vedere al ajutoarelor sociale: Germania si Suedia. De ce mass media incearca sa manipuleze opinia publica prezentand faptele cu intentia vadita de a starni sentimentalisme? Realitatea este ca majoritatea imigrantilor nu fug de razboi, ci doar catre un standard de viata mai ridicat – pentru care vor plati europenii.

  5 Things the Media Hides About the Refugee Crisis

  2. Televiziunile cele mai populare transmit doar secventele care pun imigrantii intr-o lumina cat mai pozitiva.
  – Copii care rad si zambesc, mame fericite si tati mandri.
  – Tragedia copilului sirian ce s-a inecat a rulat neincetat zile la rand, desi adevarul din spatele acestei tragedii era altul.
  – Ceea ce nu arata insa: imigranti care arunca cu pietre in cetatenii unguri, fura de la europenii ce incearca sa-i ajute, ataca femei, distrug orase si striga neincetat „Allahu Akbar”.
  – Nu prezinta imagini cu rebelii jihadisti ce au luptat pentru ISIS si pentru grupari ale Al Qaeda si care acum au ajuns in Germania.
  – De ce mass media prezinta lucrurile intr-un mod atat de partinitor, daca nu cumva sunt complici si ei la ce se intampla?

  3. In numele tolerantei ni se cere sa deschidem „portile” pentru valuri de imigranti care sunt cu totul intoleranti la valorile europene si la principiile liberale.
  Incepand cu momentul in care Suedia si-a deschis granitele pentru a permite imigratia in masa, cazurile de viol au crescut de 14 ori, iar o majoritate covarsitoare a atacatorilor sunt imigranti.
  Problema ghetourilor musulmane in care politia, ambulantele sau pompierii nu au acces este in crestere in toata Europa.
  Luna trecuta patru organizatii non-profit din Germania au atras atentia asupra cazurilor foarte dese in care imigrantii musulmani violeaza femeile si copii dintr-o tabara din Hessen.
  Ati vazut ceva de genul asta pe CNN, BBC sau Sky News? Nu, pentru ca erau prea ocupati cu obsesia lor pentru reporterita din Ungaria care a pus piedica unui imigrant.
  Ati vazut reportajul in care intr-o scoala din Germania s-a luat hotararea de a interzice fetitelor sa poarte fustite sau pantaloni scurti pentru a nu provoca imigrantii musulmani sa le violeze?
  De ce oricine vrea sa discute despre toate aceste probeleme este imediat prezentat de catre mass media ca un rasist sau ca un xenofob?

  4. UE se foloseste de aceasta criza pentru a introduce in Europa un numar urias de oameni care vor vota pro-socialism, pro-UE!
  Afirmatia ca Europa are nevoie de mana de lucru ieftina este o fabricatie ordinara. Sa luam Suedia ca exemplu – 58% din ajutoarele sociale merg catre imigranti, in timp ce Republica Ceha ce nu a acceptat politica de granite deschise, are cea mai rapida crestere a economiei din Europa.
  De ce nu se promoveaza cresterea natalitatii in Europa daca e nevoie de mana de lucru?

  5. Aceasta criza a imigrantilor nu ar exista daca puterile NATO nu ar fi finantat si antrenat jihadistii din Orientul Mijlociu si din nordul Africii pentru a destabiliza guvernele anumitor tari.
  In loc sa cheltuim banii pe arme si bombe si pentru a finanta razboaie civile, mai bine am investi in infrastructura tarilor respective pentru a-i ajuta sa-si creasca nivelul de trai.
  Dar in loc sa se discute despre aceste lucruri, mass media se foloseste de aceasta criza pentru a promova inca mai multe cheltuieli in industria militara.

  Comentariu de Radu Humor | septembrie 17, 2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: