Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Dupa 8 luni de mandat…

… ce puteti sa spuneti despre Klaus Iohannis? 🙂

Ar trebui sa subliniez ca sustin cu tarie comunicarea in mediul virtual, inclusiv pe Facebook, inclusiv protejarea identitatii si datelor personale. Sunt, deci, mai mult decat de acord cu forma de comunicare pe care a ales-o Presedintele: Facebook. Totusi, ce parere aveti despre continutul postarilor de pe pagina dumnealui de Facebook? Ar fi necesare si iesiri in spatiul public, prin conferinte de presa? Se stie ca Presedintele este adeptul stilului discret, fara agresivitati romantice. Lucru care, de asemenea, nu ma deranjeaza. Insa alta e problema, cea de fond…

Dl. Iohannis e Presedintele Romaniei si problema care se pune este cum isi exercita dumnealui prerogativele constitutionale. Spre exemplu, Constitutia vorbeste de faptul ca: „Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate”. Deocamdata asta ma si intereseaza: Iohannis – mediatorul. Nu de alta, dar avem deja cateva scandaluri si as mentiona:

 • decorarea cu cea mai inalta distinctie a Statului Roman, Ordinul Steaua Romaniei, a unui om care ii glorifica pe legionari: Dl. Octav Bjoza – v. aici;
 • Legea „antilegionari”, despre care am scris recent – v. aici si aici, promulgata fara dezbatere publica si care a starnit ample si aprige reactii;
 • Codul Fiscal – v. aici, retrimis Parlamentului, fara sa ne spuna insa si de ce;
 • chestiunea celei mai mari moschei din Europa crestina care ar urma sa fie construita la Bucuresti, proiect care a starnit de asemenea ample reactii de impotrivire si ingrijorari, pe buna dreptate, legate de terorism. Hotararea de Guvern prin care a fost pus la dispozitie terenul pentru o astfel de constructie a fost data tot pe sest, punandu-te, cum se spune, in fata faptului implinit. N-am vazut o reactie din partea Presedintelui Iohannis.
 • diaspora, chestiuni legate de vot: prin plic, electronic, de asa maniera incat sa usureze situatia din acest punct de vedere, pentru ca a vazut toata lumea coziile imense de la ultimele alegeri prezidentiale, iar la anul vom avea alegeri legislative. Din cate am inteles eu, nu s-a rezolvat mai nimic in aceasta directie, desi a fost, cum am inteles cu totii, o promisiune electorala. Interesant este ca Presedintele nu spune nimic…

Si ar trebui sa spuna ceva pentru ca deja in ceea ce priveste chestiunile amintite mai sus se poate spune ca sunt conflicte in societate. Bineinteles, sunt si alte chestiuni. E si problema fondurilor europene, pe care a ridicat-o Elena Udrea la B1 Tv, activitatea DNA si a colaborarii acesteia cu SRI, faptului ca politicienilor li se face dosar. Elena Udrea a ridicat si problema ca DNA aplica un dublu standard: firmelor romanesti unul, varianta dura, celor straine altul, mangaiate pe crestet. Iar ambasadorii fac un lobby firmelor din tarile lor, de asa maniera incat daca un autohton ar face asa ceva, ar fi ridicat repede de catre organele de resort. As mai aminti si chestiunea schimbarii legii electorale, Presedintele a tacut si in aceasta privinta – v. si acest articol. Deja avem o societate cu prea multe conflicte. Conflicte intre puterile statului, precum si intre stat si societate. Parca nu prea se vad calitatile de mediator ale D-lui. Iohannis. Traian Basescu facea ce facea dar nu reusea decat sa amplifice aceste conflicte. La Iohannis nu se vede deloc medierea.

Monica Macovei a ridicat problema Rusiei, din cate am inteles. Ca Rusia vrea sa se extinda. Doreste sa afle parerea Presedintelui. Ceea ce cere D-na. Macovei e justificat si intra in atributiile Presedintelui (v. art. 91 si 92 din Constitutie). Sigur, Presedintele nu e obligat sa-i raspunda sau sa-i raspunda in public, sa stim si noi, talpa tarii, raspunsul prezidential. Insa se pare ca e cert ca Presedintele nu a dat niciun raspuns.

Pana acum nu prea se vede o mediere in chestiunile acestea si nici o comunicare adecvata. Pentru ca postarile dumnealui de pe Facebook nu sunt in ideea aceasta, de a media ceva. Sau, cel putin, asa mi s-a parut mie.

Cu parere de rau, dar se pare ca Administratia Prezidentiala are o problema cu art. 80, al. 2 din Constitutie.

august 17, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

15 comentarii »

 1. Comunicarea pe Facebook este ceva Ok! Dar, avand in vedere ca vorbim de Presedintele Romaniei, ales de catre cetatenii tarii, trebuie ceva mai mult. Comunicarea in exclusivitate sau in cea mai mare parte pe Facebook sugereaza ca te adresezi preponderent utilizatorilor de internet. Dar tu trebuie sa fii Presedintele tuturor romanilor pentru ca „Presedintele Romaniei nu poate fi membru al unui partid si nu poate indeplini nici o alta functie publica sau privata” (art. 84, al. 1 din Constitutie). De aceea oamenii trebuie sa-l vada pe Presedinte si trebuie sa-i cunoasca parerile in chestiunile sensibile, precum, spre exemplu, cele pe care le-am reliefat in postarea de fata. Nu trebuie neaparat sa fie doar conferinte de presa, ca „cele de la 18.30” ale lui Traian Basescu. O alta forma de comunicare ar putea fi talk-show-urile televizate in care sa fie dezbatute aceste probleme spinoase si in care cetatenii ar putea sa vada atitudinea si parerile Presedintelui si in care Presedintele ar putea sa-si exercite functia de mediere. De asemenea ar trebui luate in vedere inclusiv aparitia la emisiuni de radio ale Presedintelui, interviuri in ziare. Senzatia este ca, cel putin pana acum, Presedintele nu foloseste media (decat Facebook) pentru a se exprima public si pentru a putea sa-si exercite functia constitutionala de mediator.

  Comentariu de Motanul Incaltat | august 17, 2015 | Răspunde

 2. Stiu cum se scrie insa…nu ma pricep s-o exprim pe tastatura totusi , cred ca se-ntelege perfect ceea ce doresc sa exprim despre ” presedintele meu ” 😦 daca scriu doar 0 ….barat !!!!! ” Comunicarea pe Facebook este ceva OK ” spui dumneata insa…doar cand este vorba despre noi , despre mitocanii de rand , atunci cand este vorba despre Presedinte , PM si alte oficialitati ale Statului Roman atunci , exista mancatorii de rahat oficiali si doar aia trebuie sa-si castige painea mancand rahat in fatza natiunii ca…d-asta sunt platiti ! Talk-show-rile …au si acelea rostul lor insa , daca le folosesti aiurea-n tramvai risti sa vada lumea cat esti de gol continut , de substantza de fapt . Antonescu si Ponta …pot recunoaste cu mana pe inima faptul ca , am dreptate : s-au desteptat ai dracului romani , nu mai tine sa-i aburesti pe sticla !!!Nu mai tine figura cu aparitiile pe sticla la ore de maxima audientza , s-au mai desteptat si fraierii ce-au mai ramas in Romania . Intrebare : pentru ce nu se foloseste Facebook-ul pentru ca toti ” romanii sa-si conduca tara catre un viitor fericit „? Realizezi ce economii s-ar face eliminand toate acele uriase si costisitoare aparate ale presedentiei si guvernului ….eventual si-ale Parlamentului si-ale CCR ??? Sa pastram ” la secret ” doar ” serviciile ” si …politia , restul sa fie pe Facebook 😉 !

  Comentariu de Marian | august 17, 2015 | Răspunde

  • Dar de ce sa fie doar Facebook-ul si sa nu diversifice? Insa legat de Presedinte, de Administratia Prezidentiala, nu se poate folosi doar Facebook si atat. Am explicat de ce in primul comentariu. Ar putea sa foloseasca si un purtator de cuvant, pe partea de comunicare, nu de mediere. Ar putea sa apara si pe sticla, de ce nu?, intr-un talk-show interesant. Nu de alta… dar stii… parca se vorbeste prea mult despre noul deux-pieces al D-nei. Iohannis, despre cine a creat design-ul vestimentar al „primei doamne”, iar atributiile constitutionale ale Presedintelui par a fi pe un plan secund, daca nu tert, sau trecute sub tacere… Fara indoiala, estetica vestimentara a D-nei. Iohannis e importanta, numai ca… Numai ca mai sunt si alte lucruri importante, daca nu chiar mult mai importante.

   Comentariu de Motanul Incaltat | august 17, 2015 | Răspunde

  • Spre exemplu, in ceea ce priveste noul Cod Fiscal. Si eu cred ca Presedintele a facut foarte bine ca l-a respins, trimitandu-l din nou la Parlament. Cererea de reexaminare – v. Comunicatul de presa din 17 iulie 2015 expune bine motivele, nu vine insa cu o viziune… Relaxarea fiscala, la noi, e vazuta in stransa legatura cu marirea deficitului bugetar, nu in legatura cu vreo idee de reforma. Ar fi fost mai bine, data fiind importanta chestiunii in cauza, sa explice mai pe larg, eventual printr-o conferinta de presa (nu stiu daca a avut loc asa ceva…) sau printr-o aparitie in media. A facut-o, in schimb, consilierul dansului, Dl. Cosmin-Stefan Marinescu, care a avut o remarca foarte interesanta:

   „De altfel, Codul vine în contradicție chiar cu documentele oficiale de politică economică, anume Strategia Fiscal-Bugetară și Programul de Convergență. Potrivit acestora, Guvernul şi-a asumat, citez din nou: «continuarea consolidării fiscale şi a traiectoriei de ajustare şi de menţinere în obiectivul bugetar pe termen mediu». Totodată, de la nivel guvernamental, este confirmată necesitatea unor măsuri compensatorii, măsuri care să acopere abaterea de la ținta de deficit. Deocamdată însă, nu au fost prezentate aceste măsuri, nu a fost prezentat un plan privind reducerea cheltuielilor bugetare. Așadar, încă nu știm clar cum va putea arăta bugetul pentru 2016. Ar fi trebuit ca măsurile compensatorii să fi fost prezentate încă de la început, pentru a cunoaște și cealaltă fațetă a relaxării fiscale.”

   Insa Administratia Prezidentiala ar trebui sa explice mai clar ce anume doreste de la noul Cod Fiscal si cum ar trebui sa arate o relaxare fiscala sustenabila, ce anume presupune lucrul asta.

   Comentariu de Motanul Incaltat | august 18, 2015 | Răspunde

   • Intrucat { asa cum declara insusi Ludovic Orban } acel „nou ” cod fiscal este in proportie de 99% opera unor minti liberale ….ma mira faptul ca ” presedintele tuturor romanilor ” l-a retrimes in Parlament . Pai….parca era liberal pana mai ieri alaltaieri , herr Johannis ?!? Nu Administratia Prezidentiala , trebuie sa explice ce se doreste de la acel cod fiscal ci cei ce l-au propus . Administratia Prezidentiala are alte treburi , nu cu asta se ocupa . Pentru Dumnezeu , oare cand vor intelege guvernantii nostrii faptul ca, ceea ce legiferam azi , trebuie sa fie valabil si peste o suta d e ani ?!? Legi peste legi , care d e care mai…perfectibila si nici macar una perfecta . Pai si-atunci , nu-i buna propunerea mea ca sa ne conducem tara doar pe Facebook ? Sa fim cu totii si presedinti si parlamentari si prim ministrii si guvernanti totodata ? Problema ca ” daca nu vor mai fi guvernanti ce se va face poporul ” , nu-i insurmontabila : cine greseste ….ai anulam contul de FB 😉 ! Ma-ntreb , atunci ce se va mai face Johannis sau Ponta ?

    Comentariu de Marian | august 18, 2015

   • Da, asa e…Dar trebuie sa stim cum vede Presedintele directia, ca sa zic asa. Bun, se mai micsoreaza taxele si impozitele. Si? Care e directia in care merg lucrurile? Asta inseamna ce? Daca nu inseamna marire de deficit bugetar, ar trebui sa insemne reforme. Or, Presedintele nu s-a pronuntat foarte clar, a aratat (a procedat corect, nu-i vorba) doar riscurile.

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 18, 2015

   • Acest proiect de nou Cod Fiscal, prin care se reduc taxe si impozite, dar creste deficitul bugetar, ba mai se maresc si salariile bugetarilor, nu e un proiect liberal. E unul pesedisto-liberal. In ceea ce-l priveste pe Presedinte, e foarte important semnalul pe care-l da. Este adevarat, Presedintele nu poate sa-si impuna in mod dictatorial parerile, dar asta e altceva. Or, nu prea se vede semnalul. Ca vor avea loc discutii pe noul Cod intre Putere si Opozitie, asta inteleg. Acuma ce sa zic? Vom vedea… Insa Administratia Prezidentiala nu a formulat o directie clara, nu a dat un semnal clar. Inca. Daca stilul Presedintelui e unul discret, linistit, atunci va trebui sa asteptam ceva si sa vedem putin mai incolo ce se va intampa si ce pozitie va adopta PNL fata de acest nou Cod Fiscal.

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 18, 2015

 3. Îmi pare rău că n-am putut comenta la postarea precedentă ( excelentă), dar voi încerca aici.
  Nu se spune nimic despre faptul că evreii s-au numărat, naiba ştie cum ? şi au ajuns la concluzia că în „holocaustul” românesc au fost omorâţi fix 400.000 de evrei şi vor despăgubiri de 50.000 dolari pe cap ! Adică de vreo 20 de miliarde de care să beneficieze nişte infractori de teapa lui Wiesel !
  Sau, cum zice o norbă bătrânească, „să bagi seu în carne grasă!”. Pentru ei, o afacere ca oricare alta pe care o fac mituind pe cei care sunt în fruntea Statului Român, pentru noi, o mare nedreptate, dar şi o povară îngrozitoare pusă pe umerii noştri !
  De ce ar trebui să plătesc eu bani grei pentru că bunicul meu a fost legionar ( dau un exemplu( şi nişte nenorociţi ca acest Florian, sau Tismăneanu, Patapievici, Roman, Oişteanu, Cornea Feldman şi toţi ceilalţi să nu plăteasă nimic pentru crimele făcute de babacii, rudele lor ?!
  Ba, mai mult, să şi primească nişte bani de la noi !
  Păi, treabă-i asta ?

  Comentariu de Radu Humor | august 17, 2015 | Răspunde

 4. Iată de unde vine etichetarea Mişcării Legionare, drept una fascistă, deşi Tribunalul de la Nuremberg nu a considerat-o aşa ! Şi pe asemenea procese comuniste de condamnare a elitelor româneşti se bazează acum noua lege antilegionară, dictată ca şi pe vremuri, de un slugoi de aceeaşi etnie ! :

  „George Macovescu pledează pentru epurarea aparatului de stat ,
  a instituţiilor de învăţământ şi cultură, a presei , considerându-i
  „duşmani ai poporului”pe cei ce le-au servit.
  ( România Liberă, 14 sept.’44 )
  / 24-27 sept.’44: Societatea Scriitorilor Români
  Pentru alegerea noii conducerii ( 24 sept.) se depun două liste de
  candidaţi.Este aleasă „lista Eftimiu” pe care figurau
  NDCocea,Mihai Beniuc,Zaharia Stancu ş.a . Noul comitet îşi
  propune ,printre altele, epurarea legionarilor şi sindicalizarea
  scriitorilor după „exemplul Uniunii Sovietice” Pe 27 sept.,într-o
  şedinţă extraordinară ,SSR a aderat la Platforma FND (elaborată şi
  lansată de PCR ), care viza schimbarea guvernului.
  / 27 sept.’44 .Decrete :epurările în presă ; legea radiodifuziunii .
  -Consiliul de Miniştri aprobă Decretul cu privire la interdicţia
  activităţii de presă a celor care au propagat „idei fasciste” , cu
  specificarea suspendării ziarelor ce i-ar fi publicat .
  – În aceeaşi şedinţă, este abrogat Decretul de funcţionare a
  Radiodifuziunii din timpul regimului antonescian, repunându-se în
  vigoare legea veche .
  /1- 11 oct.’44 :presiuni asupra Academiei, SSR, Operei, Filarmonicii
  Scânteia şi România liberă fac o campanie virulentă de „demascări
  ” .
  – Se cere excluderea din Academie a scriitorilor Brătescu -Voineşti
  ,Rădulescu -Motru ,Tzigara-Samurcaş, Mircea Vulcănescu ,Radu
  Tudoran ,ca (Scânteia ,7
  oct.’44 )
  – Se publică o listă cu artişti lirici „indezirabili” – Mihai Arnăutu, Floria
  Capsali, Valentina Creţoiu-Tassian, Emil Marinescu ş.a. – despre
  care se spune că ( Scânteia, 6 oct.’44 )
  – La rubrica „Figuri de trădători” , un oarecare Petre Iosif demască
  pe filozoful Ion Petrovici şi pe scriitorul Al.Brătescu-Voineşti (
  România liberă, 1, 7 oct.44 ) ; prof.univ. Mihail Manoilescu este
  numit „canalie” şi „vagabond politic” ( România liberă, 11 oct. )
  / 15 oct.’44: Sindicatul Unic al Ziariştilor
  S.U.Z . are la conducere pe NDCocea, Emil Socor, Emil Serghie,
  Scarlat Calimachi şi Eugen Jebeleanu . În numele „Asociaţiei
  Genereale a Presei” , George Macovescu cere eliminarea
  „fasciştilor” şi, la propunerea sa, se formează o Comisie de epurare…..”

  Mai multe :
  http://www.romlit.ro/scriitori_arestai_1944-1964 ori oamenii politici, militarii sau profesorii – http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/cdandara/probatoriu2/4

  Comentariu de Radu Humor | august 17, 2015 | Răspunde

 5. Poate cineva îşi va găsi aici vreo rudă mai îndepărtată :

  LISTA LEGIONARILOR ASASINAȚI ÎN NOAPTEA DE 21-22 SEPTEMBRIE 1939

  Din Calendarul „Cuvântul” 1941

  Noaptea de 21 spre 22 Septembrie 1939 sfințește cu sângele ei cea mai mare jertfă eroică din istoria Românilor. 252 legionari, pentru credința lor în opera Căpitanului și în destinul mântuitor al generației de astăzi, au fost asasinați săvârșindu-se astfel o crimă împotriva întregului neam românesc. Legionarii cei mai destoinici, din toate unghiurile țării, din sate și orașe, au adus cu slava morții lor întemeierea României Legionare. Spiritul lor trebuie să trăiască în făptuirile noastre. Sângele lor și durerea să o simțim necontenit. Numai astfel le vom da mărirea care li se cuvine. Căci ei sunt: Prezenți, Prezenți, Prezenți, în viața de astăzi și de-a pururi a României Legionare.

  Penitenciarul Râmnicu Sărat

  Cantacuzino Alexandru, avocat, București;
  Totu Nicolae, avocat, București;
  Clime Gheorghe, inginer;
  Tell C. Alexandru, avocat, București;
  Furdui Gheorghe, profesor, București;
  Bănică Dobre, ad-tor ziar, București;
  Polihroniade Mihail, avocat, București;
  Craja Paul, medic, București;
  Simulescu Sima, profesor, București;
  Apostolescu Gheorghe, comerciant, București;
  Istrate Gheorghe, abs. acad. com., București;
  Banea Ioan, medic, Cluj;
  Serafim Aurel, inginer, București.

  La Spitalul Militar Brașov

  Cotigă Traian, avocat, București, Penit. Sp. R. Sărat;
  Ionică Eugen, inginer, București, Penit. Sp. R. Sărat;
  Șiancu Emil, ofițer rez. Cluj, Penit. Sp. R. Sărat;
  Proca Gheorghe, monteur Domnița Maria (Bacău), cu domiciliul obligator la M. Ciuc;

  Pihu Grigore, funcționar București, Dom. obl. Vaslui;
  Sușman Iuliu, funcționar, București, Dom. obl. Vaslui;
  Herghelegiu Ion, avocat, Bacău, Dom. obl. M. Ciuc.

  În Lagărul de la Vaslui

  Spânu Iordache, student, București;
  Clime Traian, student, București;
  Gârcineanu Victor, avocat, București;
  Teodor Tudose, avocat, Iași;
  Polisperhon Supila, student, București;
  Boboc Constantin, student, București;
  Goga Mircea, student, București;
  Popescu Spiru, student, Frăsan-Durostor;
  Comănescu Nicolae, student, Ploiești;
  Calapăr Mihsi, abs. teol., Negrești-Neamț;
  Belgea Ioan, bibliot., București;
  Popescu Vasile, f. profesie, București;
  Antoniu Ioan, avocat, București;
  Stahu Teodor, avocat, Fălticeni-Baia;
  Cârdu Valeriu, ziarist, Oravița Caraș;
  Moțoc Mircea, student, București;
  Răcman Gogu, student, Hodivoaia-Vlașca;
  Teohari Mircea, student, București;
  Bujgoli Spiru, lic. lit., Frăsani-Durostor;
  Moraru Alexandru, student, Dej-Someș;
  Rioșeanu Petre, dir. Nitrogen București;
  Constantiniu Dorin, contr. S. T. B., București;
  Dobre Radu, rnanip. S. T. B., București;
  Danielescu Josim, student, Ploiești;
  Nicolicescu Gheorghe, elev, ing., București;
  Borzea Virgil, student, Brașov;
  Caratașu Chiriac, student; București;
  Busuioc Ioan, student, București;
  Maricari Nicolae, locot. ref., București;
  Tucan Boris, viticultor, Hârtop-Tighina.

  București

  Dumitrescu Dumitru, avocat, Ploiești;
  Popescu Cezar, student medicină, originar Ploiești;
  Popescu Traian, student Drept, originar Ploiești;
  Moldoveanu Ion, student Politehnică, originar Ploiești;
  Ionescu R. Ion, student Drept, originar Ploiești;
  Vasiliu Ion, desenator, originar Ploiești;
  Ovidiu Isaia, fotograf, București M. Brătianu 34;
  Stănciulescu Marin, lăcatuș, București, Bd. Brătianu 24;
  Paraschivescu Gheorghe, student Politehnică, București Bd. Brătianu 24;

  Dragomirescu Victor, abs. Politehnică, din închisoarea Văcărești.

  În Lagărul de la Miercurea Ciucului

  Stegărescu Constantin, contabil, București Ilfov;
  Borzea Titus, student, Brașov;
  Rădulescu Virgil, gazetar, București;
  Enescu Ioan, student, București;
  Micu Augustin Liviu, inginer, Timișoara;
  Macoveschi Ioan, desenator, București;
  Pavlescu Alexandru, avocat, București;
  Biriș Ovidiu, avocat, București;
  Susai Vasile, lic. Drept, București;
  Felecan Vasile, ajust. mecanic, București;
  Prodea Nicolae, lăcătuș, București;
  Grama Iosif, student, București;
  Miter Ioan, student, Caransebeș;
  Popescu B. Anton, funcționar, Băile Herculane;
  Noaghiea Gh. Virgil, student, Caransebeș;
  Tiponuț Gheorghe, elev liceu, Oradea;
  Nuțiu Aurel, student, București;
  Teodorescu Gheorghe, sculptor, Ploiești;
  Todan Coriolan, student, Fibiș-T. Torontal;
  Ducaru Dumitru, subing., Râșnov-Brașov;
  Ungureanu Corneliu, lic. litere, Craiova;
  Corbeanu Vasile, student, Bragadiru-Ilfov;
  Coman Constantin, student, Bragadiru-Ilfov;
  Popa Tiberiu, stud., Bragadiru-Ilfov;
  Popescu Marin, stud., Cumpăna-Constanța;
  Vilmuș Adam, bucătar, Iași;
  Dorca Afilon, abs. Teolog., Velișoara-Severin;
  Cioflec Marius, student, Timișoara;
  Benec Constantin, funcționar CFR, Ohaba-Mătnic Severin;
  Gheorghe Constantin, student, Stupini-Brașov;
  Strugaru Nicolae, avocat, Iași;
  Constantinescu Dimitrie, abs. med., Iași;
  Dobrin Liviu, abs., med., Arpașul de Jos-Făgăraș;
  Zus Radu, student, Cernăuți;
  Buhai Vasile, student, București;
  Iordache N. Nicoară, asistent univ., București;
  Raicu Const., licențiat, Iași;
  Stamate Eugen, student, Iași;
  Zanche Petre, funcționar, Iași;
  Gârcineanu Florin, lt. ref., București;
  Vasiliu Gheorghe, lt. ref., Iași;
  Filipov Vasile, comerciant, București.

  În restul țării

  Jud. Durostor: Nicolae Nastu, Costică Manganița și Dionisie Memu.

  Jud. Timiș Torontal: Udrea Teodor, Dragomir Gheorghe și Cocora Alexandru.

  Jud. Caliacra; Petre Caranica, Chițu M. Popescu și Dumitru Covache.

  Jud. Gorj: Constantin Șerban, Căpitanul Gh. Munteanu și preotul Motomancea Grigore.

  Jud. Constanța: preotul Chivu Ion, Chiriazi Constantin, preotul Mocanu Staicu și preotul Secăreanu Ion.

  Jud. Putna: Vasile State, Nicolae Voinea și Petre Marin.

  Jud. Vâlcea: preot Aurel Nicolaescu, Dumitru Diaconescu și Nicolae Vasilescu de pe teritoriul urban.

  Jud. Lăpușna: Diaconescu Vasile, Florescu Sergiu și Palamarciuc Ioan.

  Jud. Bacău: Condopol Mircea, Mandache Alexandru și Antonovici Constantin.

  Jud. Mehedinți: Gheorghiu Victor, Matici Marin și Geacu Petre.

  Jud. Argeș: Ioan Pielmuși, Olteanu Vasile și Traian Amzăr.

  Jud. Cluj: Cuibus Petre și Erimia Nicolae.

  Jud. Prahova: Alexandru Cojocaru și Filip Dumitru.

  Jud. Dolj: Nicolae Horculescu, Ilie Poenaru și Ioan I. Ștefanache.

  Jud. Bihor: Cosma Lazăr și Jude Dumitru.

  Jud. Roman: Creangă Vasile.

  Jud. Vaslui: Gheorghe N. Volocaru.

  Jud. Brăila: Bobota Teodor și Ioan Udrea.

  Jud. Cahul: Borzac Lazăr, Băleanu Ioan și Cerbu Iancu (asasinați ulterior).

  Jud. Neamț: Nicolae Malinici, Vasili Avădanei și Vasile Puiu.

  Jud. Olt: Găman Florea, Dumitru Mânzu și Gheorghe Preda.

  Jud. Fălciu: Ioan Codreanu, Nicolae Emil șl Croitoru Vasile.

  Jud. Teleorman: Abagiu Dumitru și Aristotel Cristea.

  Jud. Ialomița: Manolescu Grigore, Constantin Constantinescu și Traian Badea.

  Jud. Dâmbovița: Nițescu Petre, Lungu Ioan și Gălmeanu Ioan.

  Jud. Dorohoi: Gheorghe Surugiu, Gheorghe Barbu și Ioan Honceru.

  Jud. Turda: Cucerzan Constantin, Nichita Augustin și Tonceanu Gheorghe.

  Jud. Bălți: Condratiuc Alexe, Ursache Victor și Ioan Gherman.

  Jud. Brașov: Faur Ioan, Bordeianu I. Lehaciu, Papacioc Radu și Nicolici Nicolae.

  Jud. Mureș: Rusu Iacob, Paletaș Francisc și Pădurean Nicolae.

  Jud. Hotin: Vasile Dobuleac, Teodor Dubovinschi și Iacob Soroceanu.

  Jud. Cernăuți: Pisarciuc Silvestru, Regwald Francisc și Molotiuc Ioan.

  Jud. Severin: Ghinda Gheorghe, Galescu Pavel și Damaschin Sârbu.

  Jud. Sălaj: avocatul Burcaș Augustin.

  Jud. Ciuc: Duma Iosif, Caranica Ioan și Mircea A. Ilie.

  Jud. Tighina: Heidenrech Wladimir, Căldare Constantin și Coragancev Ioan.

  Jud. Năsăud: Tonea Simion, Cornel Girigan și Tolan Alexandru.

  Jud. Cetatea Albă: Ioan Vlădău, Paucă Dumitru și Damian Curoglu.

  Jud. Tecuci: Căsăneanu Gheorghe, Spirache Teodorescu și Baciu Vasile.

  Jud. Muscel: Nerasan (av. Câmpulung) și Ioan Stancu.

  Jud. Covurlui: Costăchel Popa, Asasinat ulterior; Tudor Croitoru și Gheorghe Potolea.

  Jud. Soroca: Levițchi Ștefan, Șciucă Boris și Criclivai Azare.

  Jud. Arad: av. Maduta Ioan, Bulboacă Ioan și Julan Ilie.

  Jud. Maramureș: Butnaru Ioan, Chirculiță Dumitru și Belidcan Mircea.

  Jud. Iași; Elena Bagdad, Nicolae Dănilă și pr. Leonid Miron.

  Jud. Hunedoara: Popa Petre, Cornea Gheorghe și Sârbu Nicolae.

  Jud. Orhei: Zalupcescu Grigore, Mocanu Andrei și Răileanu Naum.

  Jud. Romanați: Niculescu Gheorghe și Oprovici Horia. (Teritoriul urban).

  Jud. Suceava: Reuț Ioan Neculae.

  Jud. Buzău; Voinea M. Constantin.

  Jud. Trei Scaune: Ing. Lascăr Gheorghe, Vrânceanu Gheorghe (asasinat ulterior).

  Jud. Botoșani: Vasile Iftimuță, Mihai Grigoriu și Gheorghe Mancoș.

  Jud. Satu-Mare: Bozinteanu Victor și Spiridon Jitaru.

  Jud. Câmpulung (Bucovina): Irimiciue Valerian, Țăranu Traian și Cozan Luchian.

  Jud. Târnava Mică: Bârza Gheorghe, Prus Ioan și Codrea Nicolae.

  Comentariu de Radu Humor | august 17, 2015 | Răspunde

  • @Radu Humor
   Si parerea Dvs. care e? Sa vedem si o parere, nu?

   Comentariu de Motanul Incaltat | august 17, 2015 | Răspunde

   • Menachem Begin a spus: Our race is the Master Race. We are divine gods on this planet. We are as different from the inferior races as they are from insects. In fact, compared to our race, other races are beasts and animals, cattle at best. Other races are considered as human excrement. Our destiny is to rule over the inferior races. Our earthly kingdom will be ruled by our leader with a rod of iron. The masses will lick our feet and serve us as our slaves. deci cam asta e parerea Evreilor de dreapta despre alte popoare inclusiv poporul Roman. Cu Evreii de stanga nu am nimic; cu ei se poate discuta si colabora dar ei au cusurul ca sunt morti assainati de Evreii de dreapta cum a fost Itzic Rabin.In afara de apologia infractiunilor, si instigarea la comiterea de infractiuni, orice alte interdictii impuse ĂŽncalca libertatea omului ! E o mare porcarie, e drept impusa, prin forta si amenintari, emitem legi care ĂŽncalca drepturi prevazute ĂŽn Declaratia Universala a drepturilor omului : ………… Noi romanii ne intoarcem iar la vremuri trecute ? Ati uitat ce spunea marele democrat ardelean ION RATIU :

    Comentariu de Radu Humor | august 18, 2015

   • Va grabiti! Sunt si cei care sustin ca Begin nu ar fi spus niciodata astfel de vorbe:
    https://en.wikiquote.org/wiki/Talk:Menachem_Begin
    Radu Humor, spuneti ca nu aveti nimic cu „Evreii de stanga”, inseamna ca judecati lucrurile de pe pozitii ideologice: dumneavoastra aveti ce aveti, de fapt, cu dreapta politica, nu va place. Nu e suficient fundamentat ca citatul pe care l-ati dat ii apartine lui Menachem Begin. In legatura cu asasinarea lui Ytzhak Rabin de catre Yigal Amir, trebuie spus ca asasinul era un evreu ortodox care apartinea unei drepte radicale. Sa nu confundam extremismul cu ceea ce se cheama dreapta politica deoarece nu reprezinta acelasi lucru.

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 19, 2015

   • @Radu Humor
    Dvs., din cate inteleg, ganditi intr-o logica de felul urmator: dreapta politica e rea, stanga politica e buna.

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 19, 2015

   • Dar chiar daca Menachem Begin ar fi spus intr-adevar asa ceva, eu unul sunt dispus sa-l inteleg. Ganditi-va la cat a suferit poporul evreu de pe urma Holocaustului, de pe urma nazismului! Pot sa inteleg ca o astfel de suferinta enorma poate da nastere unei asemenea reactii, unei asemenea exprimari. Una din cele mai mari ispite care se poate abate asupra omului este aceea ca omul sa se considere superior, rasa superioara fata de alti oameni. Putini sunt aceia care se considera pe ei insisi inferiori, excremente, defaimare a norodului, viermi si nu oameni. Pentru ca putini sunt aceia care ating un astfel de inalt nivel spiritual. Putini sunt aceia care se bucura atunci cand sunt defaimati si care il imbratiseaza cu dragoste pe defaimator, dandu-i dreptate.

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 19, 2015


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: