Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Unde gresea Cioran…?

Iata ce spunea Cioran – citez de aici:

„Unii din prietenii noştri vor crede că am devenit hitlerist din anumite raţiuni de oportunism. Adevărul este că sunt anumite realităţi aici care-mi plac şi sunt convins că lichelismul autohton ar putea fi înăbuşit, dacă nu distrus, printr-un regim de dictatură. În România numai teroarea, brutalitatea şi o nelinişte infinită ar putea schimba ceva. Ar trebui arestaţi toţi românii şi bătuţi la sânge; numai aşa un popor superficial ar putea face istorie”

Poporul roman, un popor superficial? Totusi, cand citesti astfel de editoriale, precum cel de mai jos, din Romania Libera:

Un mutant politic ce face jocurile în România

de Gabriel Bejan

„Sub ochii noştri şi cu complicitatea unor forţe politice şi cercuri de interese creşte un mutant politic cum nu mai există în Uniunea Europeană. UNPR vrea să controleze jocul, deşi nu a trecut niciodată prin singurul examen care legitimează cu adevărat un partid: alegerile.

„Vreau să ştiţi că în plan organizatoric suntem şi vom fi tot mai puternici. Noi avem 358.000 de membri de partid înscrişi la tribunal, cel mai mare partid din România – PSD – avea vreo 500.000, iar celelalte – 100.000 de membri înscrişi. În ultimele două luni s-au mai înscris în UNPR peste 70.000 de români. Sunt convins că şi cu dumneavoastră, în momentul de faţă, suntem peste 500.000 de membri de partid UNPR.“

Fragmentul de mai sus face parte din declaraţia preşedintelui UNPR, Gabriel Oprea, cu ocazia preluării resturilor rămase din formaţiunea lui Dan Diaconescu (fuziune prin absorbţie cu PP-DD), ce s-a oficializat duminică.  Halucinant, nu-i aşa? Un străin aterizat pentru prima dată în România şi care care citeşte aşa ceva ar putea crede că este vorba despre un partid  rodat în alegeri, cu o doctrină puternică, ce nu a coborât niciodată sub 15-20% din opţiunile de vot şi care este îndreptăţit să-şi dorească puterea.

Dar noi, cei care am trăit în ultimii 20 de ani în această ţară, nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva democraţia noastră este defectă, în condiţiile în care permite astfel de aberaţii. Pentru că, pe date concrete, Oprea nu a minţit: UNPR este acum cel de-al treilea partid din România cu peste 60 de parlamentari. Asta deşi, la alegerile din 2012, a făcut parte din USL, primind cadou din partea PSD şi PNL 10 locuri în Camera Deputaţilor şi 5 în Senat, fiind ultima formaţiune din acest punct de vedere, neavând atunci nici măcar numărul minim necesar formării unui grup parlamentar.

Pentru cine nu-şi mai aduce aminte, UNPR a apărut pe scena politică în 2010, fiind înfiinţată de parlamentarii demisionari din mai multe partide – în principal PSD, PNL – care şi-au făcut propria formaţiune ce a sprijinit guvernul PDL.Pentru puţin timp, deoarece, în 2012, armata lui Oprea a schimbat tabăra şi „interesul național“, candidând sub sigla USL. Iată pe scurt istoria Uniunii Naţionale pentru Progresul României, istorie care, după cum vedeţi, are puţine lucruri în comun cu progresul şi foarte multe cu şmenul politic.

„Cine doreşte stabilitate, securitate şi seriozitate să vină la UNPR, aşa putem să strângem un milion de membri de partid. Ştiu că este greu, dar o să reuşim“, mai spunea duminică tot Gabriel Oprea, iar luni alţi doi parlamentari i-au urmat îndemnul: deputaţii Liliana Mincă şi Ştefan Dalca.
Oastea de strânsură a generalului Oprea face legea în acest moment pe scena politică: îl ţine la guvernare pe Ponta, dar tot atât de bine i-ar putea aduce la putere pe liberali, dacă s-ar decide să schimbe tabăra. Şi cum nici puterea şi nici opoziţia nu îndrăznesc să-l supere, preşedintele UNPR îşi urmăreşte interesele.

Spun Ponta şi Dragnea că nu sunt de acord cu mărirea salariilor demnitarilor înaintea celorlalţi bugetari? Ordonanţa a trecut ca prin brânză, atâta vreme cât a ieşit din pixul lui Gabriel Oprea,în perioada în care i-a ţinut locul lui Victor Ponta la Palatul Victoria. Vrea generalul din fruntea ţării pensii speciale pentru militari? Opoziţia nu are nici o problemă cu acest lucru, deşi pedeliştii ar trebui să-şi aducă aminte cât s-a chinuit Guvernul Boc (din care unii dintre ei au făcut parte) în 2010 să elimine aşa-zisele „pensii nesimţite“. Atunci erau nesimţite, dar acum, probabil, sunt meritate, pentru că aşa a decretat generalul Oprea.

UNPR se află în cea mai bună formă din punct de vedere politic şi este de aşteptat ca, în perioada următoare, să crească numărul parlamentarilor care, din tot fel de interese, vor trece la această formaţiune. Iar din această poziţie, Gabriel Oprea va putea să-şi impună propria agendă, mai ales că partidele legitimate totuşi de voturile alegătorilor nu vor să-i stea în cale.

Chiar dacă generalul de intendenţă cu patru stele invocă „interesul naţional“ prin tot ceea ce face, mi-e greu să am încredere într-un om cu o scară de valori cel puţin ciudată: a trecut prin toate guvernele de la Adrian Năstase încoace, face parte dintr-o coaliţie guvernamentală alături de PSD, dar votează uneori cu opoziţia (cum s-a întâmplat la alegerea directorului SIE) şi-şi exprimă susţinerea atât faţă de preşedintele Iohannis, cât şi faţă de Ponta. Ca să nu mai vorbim de teza sa de doctorat suspectă de plagiat sau de trecutul şi averea sa dubioase. Aceste lucruri vor trebui în cele din urmă lămurite de instituţiile abilitate, dar până atunci vedem că, din punct de vedere politic, Gabriel Oprea este de neoprit. Iar atâta vreme cât partidul acestuia nu va fi legitimat prin votul cetăţenilor, daţi-mi voie să nu cred povestea că UNPR urmăreşte cu adevărat „interesul naţional“.

Iar cei care au creat acest mutant politic ar trebui să se gândească totuşi la ce fel de democraţie vor pentru România.”

ai putea, oare, afirma ca poporul roman este superficial…?

Auziti si la Eliade: „Popor fara misiune?”. Dar citind, spre exemplu, editorialul D-lui Cristoiu:

Mugur Isărescu – adevăratul Președinte al României!

„Potrivit presei românești, pe care o citesc în varianta online,departe de țară, Klaus Iohannis și-a luat o vacanță de două săptămîni la Neptun.
Și-a luat o vacanță din punct de vedere oficial. Practic, neoficial, Iohannis e în vacanță de opt luni, de cînd a preluat mandatul de președinte.
Tot din presă aflu că președintele va conduce țara de la Neptun.

De ce s-a dus Klaus Iohannis la Neptun, la vila lui Nicolae Ceaușescu?

Din două motive:

 1. Carmen Iohannis, pentru Popor, nevasta lui Klaus Iohannis, pentru presa prezidențială, Prima Doamnă a țării, a comandat celor patru creatori de modă un costum de baie strălucitor (vorba aceleiași prese prezidențiale). De obicei, Carmen Iohannis strălucește prin comparație cu alte neveste de șefi de stat. Cum ar fi putut Carmen Iohannis să apară în tr-un strălucitor costum de baie la Cotroceni? Pe cînd așa, mutîndu-se Cotrocenii pe plajă, Klaus Iohannis va putea invita la o baie în mare un cuplu prezidențial în vizită în România. Iar Carmen Iohannis va străluci din nou, de astă dată în costum de baie, prin raportare la nevasta invitatului, și ea în costum de baie. De aia s-a mutat Klaus Iohannis, cu conducerea țării cu tot la Neptun.
 2. Din cîte se știe șeful statului beneficiază de aghiotanți, de consilieri, de SPP și cînd dă din lăbuțe în apă, ca să se scalde cît mai bine, potrivit Sloganului Lucrul bine făcut. La Cotroceni aghiotanții, consilierii, SPP-iștii veneau, ca să zic așa, pe uscat. La Neptun, aghiotanții îi vor aduce telefonul criptat în apă, zicîndu-i că-l caută Victor Ponta de la Miami, și el în apă. Dan Mihalache îi va susura la ureche cine și ce a mai zis rău despre el și, prin urmare, trebuie arestat de către Binomul SRI-DNA, dînd și el din labe pe lîngă Klaus Iohannis. Evident, mai prost decît Klaus Iohannis, deoarece Klaus Iohannis e președinte, în timp de Dan Mihalache e doar consilier.

De la instalare, Klaus Iohannis s-a remarcat prin bucuria imensă provocată de jucăriile aflate la dispoziția președintelui: voiaje luxoase peste hotare, vile luxoase de protocol, avioane de lux. Nu se bucurase însă de jucăria numită conducerea țăriii direct din apă. Deplasarea Cotrocenilor la Neptun i-o oferă din plin.

Cîtă vreme Klaus Iohannis se joacă de a conducerea țării din apă, la București Mugur Isărescu l-a convocat pe ministrul de Finanțe la o întîlnire pentru a-i da Înalte indicații în chestiunea Codului fiscal. Normal era ca această întîlnire să aibă loc între Klaus Iohannis și ministrul de Finanțe, și nu între Guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Klaus Iohannis e ocupat însă, din cîte se vede, cu fericirea de a sta la vila de protocol de la Neptun. De ceva vreme, Mugur Isărescu, profitînd de vidul de la Cotroceni, se afirmă ca un adevărat președinte la României.

Pînă la finele mandatului lui Klaus Iohannis mai sunt patru ani și ceva.
Sunt sigur că pînă atunci numărul adevăraților președinți va spori.
Vom avea un președinte și în persoana Codruței Kovesi, și în persoana lui Dan Mihalache, ba chiar și în persoana Patriarhului Daniel.
Lista rămîne deschisă.”

te-ai intreba, mai degraba, daca oamenii politici isi inteleg misiunea pe care poporul, prin vot democratic, le-a incredintat-o. Victor Ponta e la Miami, Klaus Iohannis la Neptun. In vacanta. Stiti care e perceptia generala? Ca pe oamenii politici ii cam doare-n dos de tara, si nici macar acolo.

Descopar ca sunt mai cartezian decat credeam: „Ma indoiesc, deci cuget. Cuget, deci exist”.

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

P.S.

La Jocurile de Putere ale lui Rares Bogdan a fost o tema interesanta: drumurile. Autostrazile, Centura Bucurestiului etc. Astfel de lucruri, zic eu foarte importante, par sa nu-i intereseze pe politicienii nostri. Autostrazile „se fac” doar in campanii electorale. In numar record de kilometri executati intr-un timp record. E adevarat, atat dezinteres te poate aduce in culmea disperarii si extremismului!

august 5, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

13 comentarii »

 1. Opaaa… eu si dl. Cristoiu santem de-aceesi parere ??? Rares Bogdan are ca tema drumurile , astia de la A3 …fie violul d e la Vaslui , fie ” celebrul ” deja caz Rarinca , iar tipii de la Romania TV…cam orice altceva ! Raman cei de labe1 asupra carora nu ma opresc deoarece tipii sunt greu d e definit . Este vara si….CALDURA MARE MON CHER 😉 ! Abia astept sa vina , nu neaaparat toamna ci VARA lui 2016 , atunci sa vezi SUBIECTE BABANE …OASE BUNE D E ROS PENTRU TOATA PRESA …. fie ea de-un fel fie de altul !

  Comentariu de Marian | august 5, 2015 | Răspunde

 2. Nu stiu unde gresea Cioran insa…el exprima in mai multe cuvinte , ceea ce Fustel de Coulanges spunea mai simplist , cu ceva vreme mai inainte : ” Democratia , este cea mai spaimoasa molima ce s e poate abate asupra unui popor , mult mai periculoasa , decat orice despotism ” . Cezar Petrescu facea constatarea ca ” oglinda lui Fustel de Coulanges s e potriveste de-aidoma cu vitza noastra politica ” . Cat de actuale sunt aceste scrieri … Stai linistit ca…n-am ajuns subit , un erudit intr-ale filozofiei , 😉 pur si simplu , asteptand acea mult dorita recalculare a pensiei si instiintarea ca a fost facuta in sfarsit , in beneficiul si spre bucuria mea 🙂 🙂 🙂 , citeam o carte scrisa de unul , Grigore Traian Pop . Acolo am intalnit citatul si pentru ca m-i s-a parut potrivit cu subiectul….

  Comentariu de Marian | august 5, 2015 | Răspunde

 3. De cât să văd la guvernare mutrele infecte ale udmriştilor, mai bine-i suport pe cei de teapa lui Clipici – general !

  Comentariu de Radu Humor | august 6, 2015 | Răspunde

  • @Radu Humor Si-ti plac mai degraba mutrele la fel d e infecte ale celor de la UNPR care pe deasupra se mai dau si mari patrioti ??? Au in randurile lor cel putin doi generali zis ai Armatei Romane , plus tradatori cat s-ajunga Romaniei pentru inca vreo trei generatii ! Mai frate dar chiar nimeni nu reuseste sa se „autosesizeze ” ca javrele astea de unguri in afara de-asi asigura pentru ei si familiile lor un trai barosan…altceva nu fac decat sa arunce dezbinare intre ” politicienii ” romani si a sa suficient de dezbinati in afara faptului ca majoritatea lor sunt niste neaveniti , niste impostori ?

   Comentariu de Marian | august 7, 2015 | Răspunde

 4. Puternică și incontrolabilă: Troika

  bănci criza financiara fmi Pentru a obține creditele de care au nevoie pentru a face față crizei, statele europene trebuie să se supună exigențelor emise de trei instituții care formează troika: FMI, Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană. Documentarul Puternică și incontrolabilă: Troika este o anchetă edificatoare despre rolul controversat al acestui triunghi de instituții.

  Cinci ani au trecut deja de când statele aflate în criză din zona euro trăiesc chinurile supra-îndatorării. Pentru a obține împrumuturile de care au nevoie de urgență, trebuie sa se supună exigențelor – faimoasele memorandumuri – celor trei instituții ce formează troika: FMI, CE, BCE. Măsurile de austeritate impuse de ele nu au avut, până acum, efectele scontate, ci dimpotrivă.

  Este vorba de înalți funcționari ce acționează în afara oricărui control parlamentar, care iau decizii pe care guvernele trebuie să le execute.Pentru a înțelege mai clar acest proces, jurnalistul german Harald Schumann (autor al documentarului „Când Europa salvează băncile în secret”, difuzat de canalul TV Arte în anul 2013) a călătorit în Irlanda, Grecia, Portugalia, Cipru, Bruxelles și SUA. De-a lungul acestei investigații, a intervievat miniștri, economiști, avocați, bancheri, victime ale crizei, precum și pe laureatul Nobel pentru economie, Paul Krugman, care explică de ce aceasta politică a restricțiilor nu funcționează. (Sursa)

  Puternică și incontrolabilă: Troika

  Comentariu de Radu Humor | august 6, 2015 | Răspunde

  • Dar e si aici un „DE CE?”. DE CE tari precum Grecia, Portugalia s.a. nu s-au ferit de aceasta indatorare excesiva? Pentru ca stiau – nu cred ca se poate spune ca nu stiau – de politicile duse de FMI, BCE sau Comisia Europeana. Interese. Dar interese exista intotdeauna. Sa nu credeti ca aceasta indatorare masiva nu a provocat pierderi creditorilor. Tarile acestea au si un PIB ridicat. 60% din PIB, limita pe care o prevede Tratatul de la Maastricht, pare suficienta pentru a asigura un nivel de trai bun populatiei. Depinde si de ce politica economica si financiara duce tara respectiva, nu credeti? PIB-ul pe cap de locuitor al Portugaliei este de $22.130:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Portugal
   mult mai mare decat cel al Romaniei… Nu mai vorbesc de cel al Spaniei:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Spain
   un PIB pe locuitor de $30.278… Uitati-va si la Romania:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Romania
   deci un PIB pe locuitor de doar $10.859. Si atunci era, oare, cazul ca guvernele acestor tari sa se indatoreze atat de mult? Ca sa castige cine? Multinationalele? Cu ajutorul guvernului? Acolo se vorbeste din nou de „neoliberalism”. Insa neoliberalismul afirma ca statul, guvernul nu trebuie sa se implice in economie (decat minimal), cu atat mai mult nu spune ca trebuie ca guvernul sa imbogateasca firme private, indiferent care ar fi acestea. Bineinteles, sa nu „bagam” aici investitiile publice care se fac in orice tara (SUA e stat federal, alta chestiune acolo, inclusiv alta Constitutie). Dar nu sa imbogateasca statul multinationalele sau firmele private.

   Imi scapa mie ceva…?

   Comentariu de Motanul Incaltat | august 6, 2015 | Răspunde

   • Din ce au portughezii un astfel d e PIB , din vinurile alea dulci-amarui si din pescuitul oceanic ? Pe spanioli ai inteleg , aia chiar au o industrie diversificata , dar portughezii ? Oricum ar fi , nu cred ca , vreodata cineva din parlamentele sau guvernele spaniole sau prtugheze si-ar fi permis ca , sa le dispara d e pe firmament sute d e IMM-uri , sa se aleaga praful de afacerile a sute de oameni asa cum s-a petrecut si s e petrece inca in Romania . Iar ceea ce s-a considerat acolo a fi „avutie nationala ” , n-a fost praduita , n-a fost oferita cacadou primului venit ci….acele guverne , acele parlamente au avut grije ca acel bun national sa produca pentru ei , pentru spanioli respectiv pentru portughezi . Nici in Spania si nici in Portugalia n-a venit nimeni ca sa se faca ca face ” ceva ” , orice , sa incaseze pur si simplu purcoiul d e gologani si sa-si ia talpasita asa cum s -a intamplat si s e intampla la noi . Iar madamme Kovesi este laudata de catre americani pentru lupta sa cu…coruptia . Si in situatia asta , revin obsedant cu-aceeasi intrebare : este normal ca Ponta sa se preumble aiurea prin lume iar Johannis sa faca ….la fel ?

    Comentariu de Marian | august 7, 2015

   • https://en.wikipedia.org/wiki/Portugal

    https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Portugal

    Uite-te si pe ce loc se afla Portugalia in ceea ce priveste competitivitatea: locul 36, o pozitie buna!

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 9, 2015

  • Daca aceste state, Grecia, Portugalia, ar fi avut o politica inteligenta de investitii publice, n-ar fi fost aceasta un motiv de indatorare, sa se indatoreze atat de mult. Se stie ca investitiile au un efect multiplicativ in economie, atunci de ce o indatorare excesiva?

   Comentariu de Motanul Incaltat | august 6, 2015 | Răspunde

   • ” Politica inteligenta d e investitii ” la cine ? La greci al caror venit…ti-am mai spus { desii n-am fost pe-acolo decat d e vreo trei sau cinci ori } provenea din agricultura si pescuit sau la portughezi , al caror venit provenea din…pescuit si agricultura ? Portughezii d e bine d e rau au si niste autostrazi mai ca lumea . N-am fost pe-acolo …au o limba pe care chiar mi-a fost absolut imposibil s-o invat insa , mi-au povesti unii dintre cei ce-au incercat sa -si croiasca o viata decenta la Lisabona . Au niscai autostrazi , de pe vremea cand Barosso a fost mare om pe la UE dar in rest…. totul s e completeaza din „IMM-uri ” si turism ca si la greci . Una peste alta , vad ca mai nou { zic mai nou deoarece acum nu-s doar euroscepticii , aia ce-si pun niste intrebari la care nu vor capata vreodata raspuns } , multi incep sa se intrebe daca scopul adevarat al acestei uniuni d e state , d e popoare , de moneda comuna de….multiculturalitate , este creata pentru toti , pentru binele tuturor popoarelor reunite sub stindardul UE sau , doar pentru unii ?! Ma uit la ” vacinii si pretenii nostrii ” maghiarii….Pai dupa cate nefacute a facut Orban…acum isi permite sa construiasca un gard intre Ungaria si Serbia . Fireste ca sarbii , imigrantii ce trec dinspre Serbia spre Europa { ca nu-s atat d e prosti incat s a ramana in Ungaria } le-au facut zdrentze gardul ungurilor insa….totusi , cum este posibil asa ceva in Europa d e azi ? Dupa toate astea …Ungaria continua sa fie membra a UE ! Ma-ntreb , c e s-ar fi intamplat daca Romania , oricare guvern roman ar fi facut fie si jumatate din nefacutele guvernelor maghiare si-nspecial ale guvernului Orban ? Cred ca-n secunda doi eram out din UE ! Ma uit la miile de imigranti cotonogiti , d e catre francezi si britanici ….doar pentru ca , unii fug din calea razboaielor tribale din tarile lor in cautarea unei vieti mai bune , iar ceilalti…s-au saturat pur si simplu de pomanagii ! Le dau dreptate si unora si altora . Culmea , am ajuns sa dau dreptate africanilor !

    Comentariu de Marian | august 8, 2015

   • Si de ce crezi ca ar fi imposibila la greci o politica inteligenta de investitii? Sau la portughezi, de ce? Problema era alta: ei au un PIB mai mare decat al Romaniei, iar limita de 60% din PIB nu inseamna putin. O politica inteligenta de investitii ar fi putut anihila o indatorare masiva, cu mult peste limita respectiva.

    Cand vorbim de Viktor Orban nu ar trebui sa uitam totusi ca partidul sau, Fidesz, a castigat alegerile. Ar fi interesant sa vedem ce spun acum sondajele de opinie din Ungaria. Spre exemplu, iata un articol:
    http://www.flux24.ro/deutsche-welle-sondaje-soc-in-ungaria-jobbik-la-trei-puncte-de-partidul-lui-viktor-orban/
    Deci daca vorbim de extremism, xenofobie, rasism, adica toate ingredientele fascismului, sa ne uitam la tara vecina, Ungaria… Recomand citirea integrala si in original a intregului articol de mai sus, din care citez:

    „Acest diagnostic este simptomatic pentru întreaga evoluţie politică din Ungaria: partidul de extremă dreapta, Jobbik, se află, conform sondajelor, la 28 de procente, cu numai câteva puncte procentuale în urma partidului de la guvernare, FIDESZ, al premierului Viktor Orbán. Acesta încearcă să oprească picajul propriului partid şi ascensiunea extremiştilor de la Jobbik, prin preluarea tematicii extremiste de dreapta – dar toate acestea cu puţin succes. Cei mai mulţi politologi maghiari sunt de părere că Orban nu a făcut decât să consolideze extremiştii de dreapta prin această strategie.”

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 9, 2015

 5. Motane, se pare ca aici nu am cum sa nu fiu totalde acor cu tine. E clar ca imediat ce se afiseaza rezultatul final al alegerilor, de orice fel, cei ramasi in joc in urma aceluii rezultat uita instant tot ce s-a promis inainte de. Si asta nu de ieri de azi, ci de 25 de ani.
  Nu pot sa nu mai adaug si dezamagirea pe care o am in legatura cu „Romania lucrului bine facut”. Cu toate ca am avut rezerve si retineri legate de „aparitia si evolutia” lui Iohannis in PNL, am zis ca nu stiu eu „ce si cum”, si sa astept sa vad. De asteptat am asteptat, dar de vazut … IOC, keine, vazduh. Nici PNL-ul nu misca intr-o directie buna, sau cat-de-cat benefica, nici „altceva”.
  Asa ca sunt total dezamagit si da, sunt de acord cu ideea ca aceasta dezamagire continua, acumulata in ani si ani de incompetenta politica ne poate impinge spre extremism. Cat de repede si cat de mult, asta cred ca tine de caracterul si individualitatea fiecaruia.
  Cu toate acestea, eu tot mai sper ca intr-o zi ne vom trezi la realitate, ne vom lepada de aceasta lehamite si vom da acestor „cezari de mucava” ceea ce merita, acea palma dupa ceafa, sau peste ochi, pe care o merita, menita sa-i trezeasca din indiferenta asta morbida si cancerigena.

  Comentariu de Rica Venturiano | august 6, 2015 | Răspunde

  • @Rica Venturiano Mai tii minte onorabile cand clamai ” lasati-l sa-l vedem la treaba ca n-are decat cateva zile de cand este in functie ” referindu-te la teuton ? Ramane cum am stabilit { asa cum spunea o reclama de prin anii ’90 } : altul care-si face calificarea …oriunde in alta parte numai la ” locul d e munca ” NU !!!

   Comentariu de Marian | august 8, 2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: