Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Violatorii

Am vazut foarte multe abordari emotionale legate de cei sapte baieti care au violat o fata in jud. Vaslui. Mai mult emotionale decat rationale. Unii s-au grabit sa anatemizeze un judet intreg, altii vor sa dea buzna pe la toate ambasadele, sa povesteasca subiectul asta, ca sa apere astfel, chipurile, statul de drept.

Parerea mea este ca trebuie sa ne calmam. Cu totii.
Dar ce ar trebui facut? Dupa parerea mea, ar trebui facute urmatoarele:

1. Trebuie sa se aplice legea.
S-a vazut ca atacatorii tocmai pe asta mizau: ca legea nu se va aplica. Iar reactia unora, cum ca „sa fie lasati in pace” se bazeaza tot pe ideea ca legea nu trebuie sa se aplice. Si, bineinteles, trebuie sa fie un proces corect.
2. Si cei care au atacat-o pe fata trebuie sa aiba parte de consiliere psihologica, nu numai victima atacului. Unul din atacatori era chiar mandru de ceea ce a facut. Cum se explica asta? Trebuie sa aflam ce anume i-a determinat sa faca lucrul asta, deoarece nu cred ca noi stim cu adevarat realitatile romanesti.

S-a vorbit destul de mult despre rolul preotului din sat. Trebuie spus ca e mai putin treaba preotului, mult mai putin. Preotul se adreseaza celor credinciosi si celor necredinciosi. Dar daca omul nu e credincios, de ce ar asculta de preot? Evident ca nu asculta deloc de preot. Legat si de lucrul asta, vine punctul:

3. Noi trebuie sa fim constienti ca in stadiul actual al dezvoltarii tarii noastre nu prea putem face mare lucru pentru combaterea unor astfel de fenomene. Vasluiul e un judet foarte sarac iar saracia e un flagel care determina multe rele!! Iar lucrul asta trebuie subliniat cu tarie: saracia, mizeria, dezvoltarea scazuta determina multe rele!! Sub acest aspect situatia din jud. Vaslui e cunoscuta destul de bine, solutii nu prea s-au gasit. In general vorbind, partea de Est a Romaniei exceleaza prin rate mari ale abandonului scolar – de consultat Statistica Ilustrata a Eurostatului in aceasta privinta – aici si Statistica Explicata a Eurostatului pe Educatieaici. Se observa destul de limpede ca situatia Romaniei in privinta abandonului scolar timpuriu e diferita, adica mult mai proasta, ca s-o spun pe sleau, decat cea din Europa Centrala si de Vest. Se observa usor ca problemele majore sunt in Estul tarii. Lucrul asta este de asemenea responsabil de multe rele, inclusiv violurile.

Se observa limpede si din aceasta harta pusa la dispozitie prin amabilitatea Eurostat ca situatia din Romania nu e deloc grozava! Iar acest indicator – abandonul scolar – iti poate arata nivelul educatiei din Romania. Este adevarat ca tara noastra are un Indice al Dezvoltarii Umane ridicat – v. aici. Insa trebuie observat ca in partea de Vest a Europei, inclusiv in SUA, Japonia, Australia el este foarte ridicat, iar diferenta dintre ridicat si foarte ridicat e una semnificativa. De vazut si aici. Interesant de citit este si Focusul Regional al Uniunii Europene – aici iar daca va veti uita pe Map 4 – Regional HDI and HPI-2 veti observa ca Romania impreuna cu Bulgaria si Ungaria se incadrau, la nivel de 2007 daca am inteles bine, in categoria tarilor: medium poverty, low development. Dupa parerea mea, tocmai acest „low development” este problema principala. Revenind la ratele mari ale abandonului scolar timpuriu, trebuie remarcat ca acestea se mentin in timp, incepand cel putin din 2005 si pana azi, pentru partea de Est a tarii noastre.

4. Nu trebuie generalizat ceea ce s-a intamplat. Am vazut si astfel de abordari iresponsabile ce tindeau sa prezinte tara noastra drept una de violatori. Nu mi-au placut emisiunile si abordarile pe tema asta, a violului comis de cei sapte, de la televiziunile de stiri, in special Realitatea TV si Romania TV. Abordarile acestea exagerat emotionale nu fac bine si nu rezolva problema. De asemenea a specula in interes electoral astfel de evenimente tragice mi se pare o nerusinare populista. De fapt, toata aceasta campanie de presa se incadreaza in doctrina raspandita de unii, in special de la PSD dar nu numai, ca violatorii, pedofilii, criminalii periculosi etc sunt in libertate si numai acestia ar trebui sa faca obiectul arestului preventiv, nu un senator acuzat de DNA pentru coruptie sau un director general acuzat de coruptie, de la o intreprindere de stat, desigur, ca aia de la privat, in conceptia doctrinei mai sus amintite, trebuie dati cu capul de toti peretii, ei sunt de vina pentru tot si toate, cu Basescu in frunte. Asa inteleg unii din PSD si PDL democratia: oamenii politici trebuie favorizati!! De exemplu un senator nu trebuie sa aiba aceleasi drepturi ca un cetatean de rand, pentru ca e senator. Practic, ei terfelesc si imaginea Romaniei numai si numai sa-si scape pielea!! Pentru ca asa ajungem sa cream o imagine deformata si foarte negativa tarii noastre, care ar fi plina de violatori, de criminali periculosi ce fac nu stiu ce nenorociri! In loc sa tacem din gura pentru ca astfel de lucruri se intampla si prin alte parti. Numai ca altii stiu sa-si protejeze tara si imaginea. Noi nu stim decat sa inrautatim lucrurile, sa le facem sa fie si sa lucreze in detrimentul nostru!! Noi nu rezolvam problemele, le inrautatim! Asta ar trebui sa ne dea de gandit in primul rand!

Decidentii nostri politici n-au reusit sa gaseasca nicio solutie, cel putin de la Revolutie incoace, la problemele grele ale unor judete sarace precum Vasluiul. Dimpotriva, au agravat aceste probleme!

iulie 23, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

15 comentarii »

 1. Ăştia-s mici !
  Ia de-aici alţii ! :mrgreen:

  Suntem de râsul lumii :
  Îl condamnăm pe nenorocitul ăsta la 20 de ani închisoare şi pe adevăraţii torţionari, cei de teapa lui Brucan, Tismăneanu, Roman sau Patapievici, alogenii sosiţi pe tancurile sovietice, care au dirijat şi ordonat toate aceste crime împotriva Poporului român, distrugând elitele naţionale îi plătim din greu de la buget ! Noroc că reptila Brucan a dat ortu popii (rabinului), dar odraslele celorlalţi încă ne râd în nas !
  Halal, dreptate !

  „Pe urmaşii lui Cain, destinaţi să instaureze comunismul în România, capitularea necondiţionată de la 23 august 1944 i-a surprins la Moscova…

  Sosind de la Moscova la 17 septembrie 1944, grupul Anei Pauker a dat peste cap conducerea provizorie a PCR şi de fapt i s-a substituit… Întrucât din totalul de 900 de comunişti existenţi la acea dată în România, cei de etnie română puteau fi număraţi pe degetele de la o mână, “greul” îl duceau urmaşii lui Cain şi câţiva comunişti: unguri, bulgari, ruşi, ucrainieni şi armeni. Pentru acest motiv, această adunătură se numea nu Partidul Comunist Român, ci Partidul Comunist din România.

  Pentru a spori numărul comuniştilor s-a trecut la completarea Partidului cu “ilegalişti”. Această măsură a condus la creşterea numărului membrilor de partid, dar compoziţia naţională nu s-a schimbat, alogenii şi în special urmaşii lui Cain erau majoritari. Pentru a deveni comunist “ilegalist” aveai nevoie de doi martori “ilegalişti” şi cum români nu aveau precursori, nu deveneau “ilegalişti” comunişti.

  In scurt timp, “ilegaliştii” au ajuns la 5000 de membri. În faţa argumentului de “ilegalist” cădeau toate criteriile de selectare şi promovare a cadrelor, inclusiv criteriile de clasă, aplicate cu stricteţe românilor.

  Fabricanţi, bancheri, negustori şi tot felul de alţi bogătaşi, dar mai ales descendenţii lor, care în nici un caz nu aparţineau clasei muncitoare sau ţărănimii sărace, au revenit la statutul din perioada capitalistă, de subordonare a muncitorilor şi ţăranilor. Au devenit ofiţeri cu funcţii de comandă care să apere ţara, aşa cum orice animal îşi apă prada. Pe mâna lor au încăput finanţele ţării, economia, comerţul interior şi exterior, producţia, cercetarea, ştiinţa, cultura, mass-media, politica şi reprezentarea diplomatică a ţării. “Ilegaliştilor” li s-au oferit toate privilegiile: pensii FIAP, spitale şi policlinici speciale, magazine speciale şi li s-a deschis calea promovărilor în cele mai înalt funcţii din partid şi administraţie.
  Mai multe pe :
  https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2015/07/22/adevaratul-holocaust-din-romania-secolului-xx-evrei-in-structurile-de-decizie-ale-statului-roman-din-culisele-reale-ale-istoriei/#comment-4619

  Subliniem că nu a fost o cale legală de pătrundere în mecanismele vitale ale României, ci prin forţă brutală, criminală, apoi abuzând de poziţiile obţinute. Aşa cum se întâmplă şi azi. Procesul de eliberare naţională, la care se angajează românii,este legitim şi de nestăvilit. Au dreptul să îndepărteze pe uzurpatori şi să preia controlul mecanismelor de control şi dăinuire ale poporului roman. Evreilor inteligenţi le va fi bine, plecând de bună voie din locurile pe care le deţin prin abuz criminal, sau le menţin ca uzurpatori, prin moştenire. Inclusiv cei care s-au revărsat din nou, după 1989, în structurile informative. In locul lor se vor înălţa românii.

  Să presupunem că palestinienii, ajutaţi de o forţă militara straină, ar fi ajuns în fruntea Israelului şi ar fi lichidat israelienii valoroşi, politicieni, oameni de stiinţa, de cultura, rabini şi ar fi reuşit să-şi prelungeasca autoritatea la urmaşi, iar acestia să şi-o menţină. Ce ar face evreii din Israel şi nu numai? Ar actiona cu toate mijloacele pentru eliberare. Pentru preluarea destinului neamului lor în propriile mâini.”

  Comentariu de Radu Humor | iulie 24, 2015 | Răspunde

  • Dar sa stiti ca Vladimir Tismaneanu nu si-a ascuns si nu-si ascunde originile evreiesti:
   https://tismaneanu.wordpress.com/2015/07/24/paienjenisul-iluziilor-pasiunile-razboiului-civil-spaniol-ieri-si-azi/
   El nu neaga ca au fost evrei mari comunisti in Romania si nu numai si nici nu neaga rolul pe care l-au avut in implementarea comunismului in Romania. El spune ca nu e bine ceea ce au facut, ca nu e bun comunismul si arata crimele comunismului pe care le condamna. Cititi blogul dansului si o sa vedeti!

   Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 25, 2015 | Răspunde

   • Păi, dacă a dat de proşti, de „goi” cum ne spun ei, cum să nu-l condamne teoretic şi pe ta-su , mai ales că practic se alege cu nişte bani frumoşi şi funcţii grase plătite de la buget. Adică din banii urmaşilor celor pe care babacii lui şi ai lui Patapievici, Roman, Vass, împreună cu reptila Brucan i-au exterminat în închisorile comuniste !
    Credeţi că în Israel s-ar putea întâmpla asemenea anomalii politico-sociale ?!

    Comentariu de Radu Humor | iulie 26, 2015

   • De ce credeti ca un om trebuie sa fie de acord cu ideologia pe care au avut-o parintii sai?
    https://tismaneanu.wordpress.com/2015/07/25/viata-si-destin-la-marginea-marii/
    Si apoi in tara asta numai parintii lui au fost comunisti? Parca au fost vreo 4 milioane de membri…

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 27, 2015

  • @Radu Humor
   In Romania se cam stie cum a venit comunismul – in urma razboiului adus de tancurile sovietice si tot ce a urmat. Dar eu, citind comentariul Dvs., ma gandeam la urmatorul lucru: dar in Rusia? Eu nu neg ca ar fi fost comunisti evrei in Rusia inca de la inceputurile acestui regim acolo. De exemplu:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Leon_Trotsky
   https://en.wikipedia.org/wiki/Lev_Kamenev
   Bine, acuma presupun, si mi se pare de bun simt, ca nu toti cei cu vederi socialiste, marxiste, comuniste erau evrei (unde mai punem ca evreii au suferit si progromuri in Rusia tarista, nu?). De exemplu:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Georgi_Plekhanov
   Dar plecand de la ipoteza ca evreii au fost promotorii comunismului in Rusia, eu stau si ma intreb cum a putut sa prinda atat de bine comunismul in Rusia, ajungand in cele din urma sa se impuna si sa cucereasca Puterea, daca societatea rusa nu ar fi fost predispusa la asa ceva, adica la comunism… Uitati-va aici un exemplu:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Vissarion_Belinsky
   Deci celebrul critic literar, Belinsky, care, initial parea a avea alte idei, dar dupa aceea, citez din articolul despre el din Wikipedia:

   „Inspired by these ideas, which led to thinking about radical changes in society’s organization, Belinsky began to call himself a socialist starting in 1841. Among his last great efforts were his move to join Nikolay Nekrasov in the popular magazine The Contemporary (also known as „Sovremennik”), where the two critics established the new literary center of St. Petersburg and Russia. At that time Belinsky published his Literary Review for the Year 1847.

   Dupa aceea a inceput sa-si spuna socialist… Deci de la idei occidentale, de westernizare a Rusiei, punand individul si rolul individului in prim-plan, sa ajunga sa-si spuna… socialist. De la aceste idei:

   „Also upon this principle, Belinsky constructed an extensive critique of the world around him (especially the Russian one). He bitterly criticized autocracy and serfdom (as “trampling upon everything that is even remotely human and noble”) but also poverty, prostitution, drunkenness, bureaucratic coldness, and cruelty toward the less powerful (including women).”

   a ajuns la… socialism…
   Iar de la socialism s-a ajuns la… (stim noi ce!). Iar Plekhanov se tragea din nobilimea rusa, din cate inteleg…

   Evrei exista si in SUA – Dvs. credeti ca SUA se indreapta spre… socialism…?

   Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 25, 2015 | Răspunde

   • Rusia a fost atacată la vârf şi odată cu asasinarea păgână a întregii familii a Ţarului s-a ajuns, ca ăeste tot de altfel, ca să fie cumpărate în vrac cozi de topor, unele chiar de calibrul celor amintiţi mai sus !
    ” Evrei există ţi în SUA – Dvs. credeţi că SUA se îndreaptă spre … socialism…?”
    Din păcate, nu se mai îndreaptă ! 😉
    Societatea americană a fost dusă spre un faliment inevitabil de oiluminaţii din umbră :
    Celebra metaforă cu elefantul dus de nas/trompă de şoricel (Israel) şi ajuns acum pe marginea prăpastiei !
    De ce credeţi că evreii americani doresc cu ardoare începerea unei noi conflagraţii mondiale ?! Ca această catastrofă planetară să ascundă halul în care au păcălit
    milioane, chiar miliarde de oameni, dar mai ales poporul american, care a ajuns dator vândut !
    Ştiţi că noua putere mondială BRICS, la care vor adera imediat Iran, Siria, Irak, Mexic şi alte ţări inclusiv din actuala UE, nu mai primesc la schimb din SUA, dolari, tipăriţi în neştire şi fără nici un fel de acoperire, ci doar produse sau active ?
    Cum altfel, decât prin iscarea unui conflict planetar ar putea întunericiţii ăştia să-şi ascundă fărădelegile ?
    Şi după ei- Potopul !

    Comentariu de Radu Humor | iulie 26, 2015

   • In felul asta se justifica „noua putere mondială BRICS”, nu?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 27, 2015

   • Radu Humor, nu mi-ati explicat cum a putut sa fie Rusia „atacata la varf” fara asentimentul poporului rus. Adica Dvs. considerati ca evreii, care au fost supusi in Rusia tarista si la progromuri, au atacat Rusia la varf. Dar asta s-a intamplat in urma unei revolutii, nu? E clar ca evreii nu erau majoritari in Rusia. Si atunci cum poti sa declansezi o asemenea revolutie, de asa proportii colosale, doar cu un mic grup etnic? Iar daca e asa cum spuneti, de ce Vladimir Putin e un sustinator al comunismului care, dupa cum ziceti, daca inteleg bine, ar fi o creatie evreiasca? „Cea mai mare catastrofa politica a sec. XX…”, reinfiintarea titlului de „Erou al Muncii Socialiste” promisa de Putin:
    http://www.ziare.com/vladimir-putin/rusia/titlul-de-erou-al-muncii-socialiste-revine-in-rusia-1227119

    Daca acest comunism, pe care Dvs. il considerati o creatie a evreilor, a fost atat de rau, cum e posibil ca Vladimir Putin sa-l iubeasca atat demult? Nu cumva este si Putin o unealta a evreilor? 😉 Comparati pozitia lui Putin cu cea a lui Mihail Gorbaciov:
    http://www.ziare.com/vladimir-putin/presedinte-rusia/gorbaciov-critica-legile-date-de-putin-atac-la-adresa-drepturilor-rusilor-1222749

    Probabil ca acum Gorbaciov ataca Rusia la varf! 😉

    In legatura cu societatea americana, trebuie spus ca nu e dusa la faliment. SUA e foarte departe de un faliment si nici vorba ca „poporul american e dator vandut” – este o falsa impresie. SUA se descurca mult mai bine, economic vorbind, decat Europa, la ora actuala. Acolo economia se desfasoara pe o piata libera. Din ce spuneti, Dvs. nu aveti notiunea – si va rog sa ma scuzati ca spun asa – cursului valutar. De ce dolarul american trebuie sa protejeze BRICS, interesele BRICS? N-am inteles? Iar daca credeti ca „şi alte ţări inclusiv din actuala UE” vor adera la BRICS, parerea mea e ca va inselati.

    „De ce credeţi că evreii americani doresc cu ardoare începerea unei noi conflagraţii mondiale ?!” – de ce credeti ca „evreii americani” ar dori asta?? Aratati-mi si mie o dovada serioasa in acest sens. Dvs. faceti niste speculatii fara sa evidentiati temeiul care ar sta la baza acestora.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 27, 2015

 2. Când impui cu forţa, chiar şi italienilor, să legalizeze căsătorii între persoane de acelaşi sex, trebuie să fii dus bine cu capul, ca să speri că vei putea implementa aşa ceva !
  Numai unor degeneraţi în ultimul hal, genetic şi moral, le poate făta mintea aşa ceva !
  Ei însă încearcă şi dacă văd că le merge continuă cu alte aberaţii, mai ales legate de sex şi Religie . Aţi observat ?
  De aceea e timpul să ne ridicăm :
  M E S A J
  Pastorul luteran Martin Niemöller scria:

  “La început naziştii au venit să-i ridice pe comunişti

  Și eu nu am strigat în apărarea lor pentru că nu sunt comunist,

  Apoi au venit după evrei,

  Și eu nu am strigat pentru ca nu sunt evreu.

  Au venit apoi pentru sindicalişti şi catolici

  Și nici atunci nu am strigat pentru că nu sunt nici sindicalist și nici catolic.

  Când au venit după mine,

  Nu mai era nimeni în jurul meu să se ridice în apărarea mea.”

  Cunoasteti cu totii randurile de mai sus. A revenit vremea lor …

  Poate veti zice: “eu sunt doar nationalist, ce treaba am eu cu legionarii?”

  Sau: “eu sunt doar impotriva casatoriilor intre homosexuali”

  Sau: “eu doar sunt impotriva vaccinarii obligatorii”

  Sau, sau, sau …

  Nu va culcati pe o ureche. E doar inceputul. Nu dormiti. Toate sunt legate intre ele. A venit vremea lor, a papusarilor noii lumi. Si a venit pe plan global. Strigati, cat inca suntem mai multi care sa strigam.

  La inceput ii vor salta pe cei ce vor zice cu subiect si predicat cum ca “Miscarea Legionara a fost buna”. Apoi pe cei ce ii vor vorbi de bine pe preoti cu puscarie multa precum Justin Parvu, Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu, pe scriitori precum Mircea Eliade, pe savanti precum Nicolae Paulescu. Apoi pe cei ce ii vor vorbi de bine pe banditii din munti. Si rand pe rand pe toti cei ce au altceva de zis decat stabilesc stapanii SISTEMULUI ca trebuie zis. Pe modelul George Orwell – 1984.

  Desigur, pentru ultimii nu se vor folosi de legea anti legionara, vor scoate ei alte legi. Si se vor folosi la maxim de “lupta anti terorista”, de “lupta impotriva epidemiilor”, de necesitatea impunerii “politicii corecte”, de necesitatea pacii pe pamant deci de punerea nationalismului dupa gratii, etc., etc., etc.

  Asadar, nu asteptati pana veti fi ridicati ultimii. Si cu atat mai putin nu visati roz cum ca pe voi n-au de ce sa va ridice, pe motiv de libertate de exprimare si bla bla bla. Listele sunt deja facute. Sau poate aveti de gand sa abdicati?

  Comentariu de Radu Humor | iulie 26, 2015 | Răspunde

  • Radu Humor, sa inteleg ca pentru Dvs. Miscarea Legionara a fost buna?

   Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 27, 2015 | Răspunde

 3. Circulă pe NET, dar n-a ajuns unde trebuie ? Sau a ajuns şi s-au ajuns şi alţii 😉

  „Apropos, mai stie cineva ceva de Berceanu? Guvernul asta social-democrat, care nu stie ce sa mai faca cu Avioane Craiova, n-are pe nimeni sa se sesizeze? Te pomenestri ca le e frica de foarte probabilele acuzatii de antisemitism si de-aia l-au bagat la parnaie pe Gica Popescu…

  SOCANT: Radu Berceanu, acuzat de spionaj militar în favoarea Israelului!
  Fostul ministru al transporturilor, Radu Berceanu, pe numele său real Radu Bercovici, este implicat într-un scandal pornit de la un text anonim primit la redacţiile publicaţiilor din România. Ministrul este acuzat de spionaj militar şi industrial în favoarea Israelului. Berceanu este acuzat că în anul 1993 a facilitat scoaterea din ţară a prototipului de avion IAR 109 SWIFT proiectat de către inginerii de la uzina Avioane Craiova şi vinderea acestuia către compania evreiască IAI LAHAV, cu care semnase un parteneriat pentru producerea avionului. Însă partea română a descoperit că firma din Israel dezvoltase un avion identic cu Swift, bazat cel mai probabil pe specificaţiile tehnice ale prototipului românesc. În cele din urmă, parteneriatul nu a mai continuat, dar autorii materialului afirma ca Berceanu s-ar fi ales cu cateva milioane de dolari de pe urma acestei afaceri.
  Redăm parţial textul referitor la afacerea Berceanu-IAI LAHAV: ANUL 1992.
  UZINA DE AVIOANE CRAIOVA ÎNCEPE LUCRUL LA PROIECTUL IAR 109, avionul de luptă care ar fi adus României relansarea spectaculoasă a industriei de apărare, contracte consistente şi ferme pentru uzină şi, nu în ultimul rînd, supremaţia cercetării militare româneşti pe întreg mapamondul, deoarece avionul respectiv avea drept caracteristică o geometrie perfectă şi fusese cotat pe locul II în lume la clasa sa.
  Avînd în vedere şi caracteristicile celor patru prototipuri care se făceau pe structura acestui avion, dar şi faptul că făcea parte din categoria tehnică de luptă, iar proiectul fusese lucrat de cercetători militari, construirea şi detaliile lui erau considerate, în mod firesc, secret de stat! Ca urmare, de ceea ce se întîmpla la U.A. Craiova ştiau doar cîteva persoane: ministrul Apărării de atunci, un consilier al FPS, un secretar de stat din Ministerul Industriilor, un general din Ministerul de Interne, şeful SRI din acea perioadă, precum şi generalul Vasile Ionel, un apropiat al lui Radu Berceanu şi – foarte important! – secretar al Consiliului Suprem de Apărare a ţării.
  ANUL 1993. ÎNTRE AVIOANE CRAIOVA ŞI FIRMA ISRAELIANĂ IAI LAHAV se poartă tratative pentru construirea – în comun! – a avionului de luptă IAR 109 SWIFT (al doilea prototip al IAR 109, primul fiind IAR 99). Berceanu află, în acelaşi an, de la generalul Vasile Ionel, amicul său (care, astfel, îşi încalcă cu bună ştiinţă atribuţiile şi îi dezvăluie lui Berceanu un secret de stat!) despre proiect şi, prin presiuni făcute asupra celorlaţi deţinători ai secretului, obţine scoaterea din ţară a avionului IAR 109 SWIFT de către firma din Israel. În acest fel, modelul de avion de luptă românesc este dus şi lăsat în zona militară a Aeroportului israelian Ben Gurion timp de cîteva săptămîni. După care, el este adus înapoi în Uzina craioveană. De menţionat faptul că, la întoarcerea în România, specialiştii militari au atras atenţia Ministerului Apărării, dar şi SRI, că au descoperit urme de desigilare a avionului!
  NOIEMBRIE 1994. ÎN URMA UNUI AŞA-ZIS PRECONTRACT, încheiat între partea română şi firma din Israel, membrii proiectului de avion militar (despre care am pomenit anterior) şi Tanya Halperin, reprezentanta IAI Lahav, se întîlnesc la Bucureşti, în cel mai mare secret. În afară de ei mai apare – afirmă un ofiţer SIE sub acoperire care este dispus, dacă procurorii DNA i-o vor cere, să depună mărturie în acest caz! – un personaj care nu avea ce să caute la întîlnirea respectivă: Radu Berceanu. Adus, spre stupefacţia părţii române (dar nu şi a lui Halperin, cu care Berceanu avea relaţii de afaceri de mai multă vreme), de însuşi fostul secretar al CSAT, generalul Vasile, Berceanu preia frîiele şi negociază el însuşi cu reprezentanţa evreilor contractul dintre partea română şi cea israeliană. Evident că negocierea s-a făcut în dezavantajul României, iar din suma – şi aşa infimă şi subevaluată a contractului –
  Berceanu cere, fără nici o jenă, un „comision” de ŞASE MILIOANE DE DOLARI! De fapt, banii reprezentau preţul pe care evreii i-l plăteau lui Berceanu nu pentru că obţinuse un preţ avantajos pentru ei la negocieri, ci pentru „un serviciu” pe care noi îl numim, conform legii, SPIONAJ INDUSTRIAL. În cele ce urmează veţi vedea că nu acuzăm nefondat! IMPORTANT: la momentul respectiv, col ing. Nicolae Deneanu a fost singurul care, mirosind infracţiunea, a refuzat să semneze contractul fraudulos impus de tandemul Berceanu – Halperin. Nu pentru mult timp, însă. SĂTUL DE PRESIUNILE LUI BERCEANU, DAR ŞI ALE ALTORA (Dăneanu era şantajat sistematic cu o anume înregistrare care l-ar fi pus după gratii), Dăneanu cedează şi semnează contractul. Mai mult decît atît: partea israeliană pune o nouă condiţie, dar care nu era stipulată în contract: aceea ca avionul să fie construit în Israel, cu forţă de muncă românească.
  Aşa se face că şi ceea ce trebuia să fie un secret de stat al României se mută în hangarele statului evreu şi, la sfîrşitul lui 1995, muncitori şi ingineri de la Avioane Craiova sînt trimişi, la muncă, direct în uzinele IAI Lahav. Aici STUPOARE: românii observă că structura (care era o invenţie militară românească de mare răsunet în lumea tehnicii de luptă) avionului IAR 109 SWIFT se regăsea, incredibil, şi pe avionul israelian GALAXI. Concluzia: în timpul şederii sale pe Aeroportul militar din Israel, avionul românesc fusese desigilat, aşa cum iniţial susţinuseră militarii români atunci cînd aparatul se reîntorsese în România, iar structura sa copiată, aplicată şi, mai grav, omologată pe Galaxi. În termenii serviciilor secrete din întreaga lume, asta se numeşte SPIONAJ INDUSTRIAL ŞI MILITAR! Şi cine, cu un an în urmă, trimisese, ilegal, prototipul românesc, la baza militară de la Ben Gurion? Radu Berceanu!
  Iată, aşadar, pentru ce a primit el acel comision de şase milioane de dolari! ÎN TIMP CE MUNCITORII ROMÂNI DESCOPERISERĂ FURTUL DE PROPORŢII al proiectului avionului de luptă, contractul dintre U.A. Craiova şi IAI Lahav este stopat! Israelienii se „sucesc” şi nu mai vor prototipul IAR 109 SWIFT, ci pe cel IAR 99, deşi contractul se încheiase doar pentru cel dintîi!
  Trebuie însă să menţionăm că şi cele două prototipuri se diferenţiază doar prin cabina de pilotaj, în rest fiind absolut identice. Ceea ce explică de ce israelienii, consiliaţi de Berceanu (care, să nu uităm, este specialist în avioane!), au sărit de la primul prototip la cel de-al doilea, puteau în acest fel să acopere actul de spionaj industrial. Un alt lucru mai trebuie semnalat: IAI Lahav este uzină cu capital de stat din Israel şi are – ca şi concurenţă, în aceeaşi ţară – firma EL-BIT, cu capital privat. Ele sînt însă doar aparent concurente, pentru că ambele au furat, tot prin intermediul lui Berceanu, şi proiectul prototipului IAR 99 ŞOIM, pe care l-au „îmbunătăţit” cu aceleaşi aparataje de zbor! Şi tot cele două uzine israeliene sînt implicate pînă peste cap în mai multe scandaluri legate de tehnica militară a ţării noastre.
  ŞI ACUM, SĂ ÎL LĂSĂM PE VIRGIL MĂGUREANU, FOSTUL DIRECTOR AL SRI, să facă şi el o dezvăluire-şoc: „În raportul SRI pe care l-am prezentat în 1995, am adus dovezi despre acţiuni de spionaj industrial la Avioane Craiova. Concret, este vorba despre vînzarea proiectului secret al unui avion militar, firmei din Israel, IAI LAHAV. Suspiciunile noastre au condus la Radu Berceanu.”

  PS Materialul a aparut in Napoca News in anul 2009. De atunci pana acum,intr-o tara normala justitia facea lumina intr=un astfel de caz. Traim noi insa intr-o tara normala ?”

  Comentariu de Radu Humor | iulie 26, 2015 | Răspunde

  • Si cine poate sa confirme cele afirmate in acest material? Ca sa se spun multe…

   Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 27, 2015 | Răspunde

 4. […] locatarii unui bloc intreg? Ce mare lucru s-a intamplat pana la urma? Care ar fi problema ca sapte tineri au violat o fata si tot satul le ia apararea? Doar merge si asa, nu? De ce nu s-ar putea, de ce nu ar merge de exemplu ca liderul celui mai mare […]

  Pingback de Despre conceptul „se poate si asa”… « Motanul Incaltat | iulie 28, 2015 | Răspunde

 5. […] tradiții.”. Dar fata de care traditii? Spre exemplu, eu am scris recent un articol – Violatorii – despre acei baieti care au violat o fata, in judetul Vaslui. Interesant este ca n-am auzit […]

  Pingback de Valori… « Motanul Incaltat | august 26, 2015 | Răspunde

 6. […] chestiunea abandonului scolar am scris recent in aceasta postare. Asa ca ma voi intoarce la ce am scris […]

  Pingback de Abandonul scolar. Dezbatere propusa de Dl. Iohannis « Motanul Incaltat | februarie 18, 2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: