Doua articole la o diferenta in timp de patru ani…
… perioada in care nu s-au mai facut deloc privatizari, ci au fost doar trei tentative ratate: Oltchim, CFR Marfa si Posta Romana (in conditiile in care, in Romania, exista servicii private bune de curierat rapid!).
ÎNTREBAREA CHEIE: Ce s-a întâmplat cu cele 15 miliarde euro cu care Ponta a crescut datoria guvernamentală în timpul mandatului său?
Se arata ca:
„ÎNTREBAREA CHEIE: Ce s-a întâmplat cu cele 15 miliarde euro cu care Ponta a crescut datoria guvernamentală în timpul mandatului său? Acesta reprezintă plusul de datorii de 790 de euro pe locuitor, angajate de actuala guvernare PSD. E mult, mult, mult peste plusul minor obținut de pensionari și bugetari la salarii în aceeași perioadă.
Ați obținut vreunul această creștere a veniturilor de 790 de euro în buzunar? NU.
Aceștia sunt bani pe care toți românii îi vor plăti în anii care vin din taxele lor pentru rambursarea datoriilor angajate de către guvernul Ponta. Concret, datoria guvernamentală în anul 2014 a crescut la 59 mld euro, față de anul 2011 cu 44 mld euro, conform datelor oficiale publicate de Eurostat. În același timp investițiile publice sunt blocate și grav tăiate.
‘Reparațiile’ sociale cu care se laudă PSD înseamnă un plus de datorie de 790 de euro pentru fiecare român, fără să includ aici cele 40 de taxe noi și impozite majorate de către același guvern PSD, vărsați an de an de către români la vistieria Guvernului.”
si articolul din 2011…
WHO’S WHO. LISTA COMPLETĂ a averilor directorilor de la companiile de stat despre care BĂSESCU spune că sunt BOIERII ECONOMIEI. Ei „gestionează” o gaură de 12,75 miliarde de euro. EXCLUSIV
Se arata, printre altele, ca:
„Cele 119 societăţi subordonate ministerelor Economiei şi Transporturilor (companii naţionale, societăţi comerciale, regii autonome, institute) au produs o gaură în economia României de 12,75 miliarde de euro. Calculul gândul a rezultat prin scăderea creanţelor (sume de recuperat) din totalul datoriilor istorice, ambii indicatori reprezentând date oficiale. Această sumă creşte, anual, cu circa 500 de milioane de euro, sumă obţinută prin scăderea profiturilor obţinute de unele dintre companii din pierderile suferite de celelalte.
În aceste condiţii, firmele continuă să fie conduse politic. Majoritatea „managerilor” sunt membri PDL, foarte puţini fiind apolitici. Mulţi dintre directorii care conduc aceste societăţi falimentare (sau profitabile, dar cu un profit mult mai redus prin comparaţie cu ce s-ar putea obţine printr-un management eficient) au averi fabuloase, dobândite, în bună parte, în ultimii ani.
Şeful statului despre marii „boieri” ai economiei româneşti
Preşedintele Traian Băsescu i-a nominalizat, la finalul săptămânii trecute, pe marii „boieri” ai economiei româneşti, în persoana directorilor celor mai mari companii energetice locale, controlate de Ministerul Economiei, unde ministru este democrat- liberalul Ion Ariton. „Le menţionez public pentru că pierderile lor, arieratele lor sunt plătite de fiecare român. Şi de ce le plătim? Pentru că nişte domni manageri, bine instalaţi politic şi blagosloviţi politic, nu au niciun fel de apăsare, nici legată de arierate, nici legată de stocuri, nici legată de creşteri de personal, de fonduri de salarii. Ei sunt marii boieri ai economiei româneşti. Baronii economiei româneşti îi găsim, în primul rând, la regiile de stat”, a spus Băsescu. Conform ZF, complexurile energetice Turceni şi Rovinari nu au avut pierderi anul trecut, dar marjele lor de profit sunt extrem de scăzute, chiar mai mici de 1%.
Companiile subordonate Ministerului Transporturilor au pierderi mai mari decât cele subordonate Ministerului Economiei
Şeful statului nu a dat niciun exemplu dintre companiile administrate de Ministerul Transporturilor, condus de Anca Boagiu.
Din cele 119 instituţii (companii naţionale, societăţi comerciale, regii autonome, institute) din subordinea Ministerului Economiei (MEC) şi a Ministerului Transporturilor (MT), 47 produc – au produs în 2009 – pierderi. Pe ministere, situaţia se prezintă astfel: 40 instituţii (din totalul de 96) de la MEC au pierderi; iar la MT, 7 societăţi din 23 au pierderi.
• Totalul datoriilor cumulate la cele 119 instituţii este (era, la 1 ianuarie 2010) de aproape 17 miliarde de euro (16,99747 mai exact). Pe ministere, situaţia se prezintă în următorul mod: 8.469,47 milioane de euro la MEC, respectiv 8.528 milioane de euro la Transporturi. Aşadar, cele 23 de instituţii de la Transporturi cumulează mai multe datorii decât cele 96 de la MEC.
• Totalul creanţelor este de 4.240,73 milioane euro. Instituţiile subordonate MEC au de adunat 2.391,33 milioane, cele de la Transporturi 1.849,4. Dacă scădem creanţele din cifra datoriilor, rămâne o GAURĂ de peste 12,75 miliarde de euro.
• Pierderile cumulate din 2009 sunt de 1,083 miliarde de euro: 490,52 milioane de euro la MEC, 592,52 milioane euro la MT. Totalul profiturilor din 2009 este de 0,64 miliarde de euro – 595,77 milioane la MEC, 44,7 milioane la MT. Aşadar, instituţiile subordonate MEC sunt mult mai profitabile decât cele subordonate MT. Dacă scădem profiturile din pierderi, rămâne o GAURĂ (anuală) de 443 milioane de euro, care se adaugă arieratelor.
Doar institutele de cercetare nu produc pierderi
Vestea bună este că majoritatea Institutelor de cercetare nu produc pierderi, iar pierderile sunt mici în cazul celor care produc pierderi.
Numărul de angajaţi din cele 119 instituţii este de 187.876: 106.411 la MEC, 81.465 la Transporturi.
• Cea mai problematică instituţie rămâne CFR SA, cu datorii de 4,5 miliarde de euro, pierderi anuale de 231 milioane de euro şi cu 26.830 de angajaţi (în pofida restructurărilor, pierderile s-au cifrat la 250 de milioane de euro în 2010, iar datoriile societăţii au crescut cu 33%, ajungând la 6 miliarde de euro).
Cum arată averile „boierilor” economiei româneşti
În aceste condiţii, firmele continuă să fie conduse politic – marea majoritate fiind membri PDL, foarte puţini fiind apolitici. Mulţi dintre directorii care conduc societăţi falimentare (sau profitabile, dar cu un profit mult mai redus prin comparaţie cu ce s-ar putea obţine printr-un management eficient) au averi fabuloase, dobândite, în bună parte, în ultimii ani.
De pildă, Florin Mârza, PDL, care l-a schimbat din funcţie, în luna martie, pe Constantin Ioaniţescu (numit cu doi ani în urmă, de Adriean Videanui) la conducerea Termoelectrica. Fost consilier local la Petroşani, fost consilier al lui Adriean Videanu în mandatul acestuia de ministru al Economiei, Mârza are 3 terenuri cu suprafaţă de 6.400 mp în intravilan (Petroşani), 2 apartamente, 2 case, o casă de vacanţă, bijuterii de 750.000 euro, 54.000 de euro în conturi, credite de 130.000 euro.
Dar averea lui Florin Mârza păleşte prin comparaţie cu a directorului Hidroelectrica. Constantin Trihenea, PDL, fost prefect de Sibiu. Acesta are terenuri de 3,83 hectare (2,83 în intravilan) la Sibiu, un apartament, două case şi patru spaţii comerciale, bijuterii de 10.000 de euro, 350.000 de euro în conturi, portofoliul BVB de 38.000 de euro, acţiuni la trei societăţi comerciale evaluate (acţiunile) la 230.000 de euro, împrumuturi acordate de 400.000 de euro, dividende încasate de 100.000 de euro, contract cu Primăria Poplaca prin firma sa Conelt, în 2007 (când era prefect), de peste un milion de euro, contract cu Primăria Şeica Mare, tot prin firma sa Conelt, tot în 2007, în sumă de 400.000 de euro, alte contracte, încheiate cu autorităţi locale, cu Electrica Serv, Transelectrica, Spitalul Judeţean Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, în sumă de 350.000 de euro, în anii 2009-2010.
Privatizarea managementului în companiile de stat
Traian Băsescu a precizat că îmbunătăţirea managementului în regiile şi în societăţile de stat este prioritatea zero a anului 2011 şi că în cel mai scurt timp acestea vor fi trecute din punctul de vedere al raportării bilanţului la Ministerul de Finanţe. Dar privatizarea managementului în companiile de stat este o idee reluată de mulţi politicieni, de-a lungul timpului, fără a se fi concretizat.
Chiar Ministerul Economiei a anunţat că va demara în aprilie procedurile pentru privatizarea managementului la circa un sfert din societăţile la care deţine pachete majoritare de acţiuni. Nu doar că procedurile nu au demarat la termenul anunţat, dar biroul de presă al MEC nu a putut da niciun răspuns la solicitarea gândul de a fi măcar nominalizate societăţile la care managementul ar urma să fie privatizat.În tabelele de mai jos este prezentată situaţia economică a societăţilor despre care am vorbit mai sus, precum şi date relevante despre directorii acestora.”
Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.
Daca facem o simpla operatie de scadere: 15-12,75=2,25 miliarde euro: deci cam atat ar fi „reparatiile sociale”. Mi se pare plauzibil sa presupunem ca restul pana la 15 miliarde trebuie sa finanteze deficitul creat de neperformanta intreprinderilor de stat… Acestea sunt costurile lipsei de reforma. Si ceea ce e trist de remarcat este ca acesti bani acopera, de fapt, de ani de zile niste pierderi, in loc sa fie investiti de catre stat. De aceea, asa cum spune Andreea Paul: „În același timp investițiile publice sunt blocate și grav tăiate”. Statul roman pierde enorm, nu atat din cauza „reparatiilor sociale”, cat din finantarea acestor gauri realizate de intreprinderile de stat cu pierderi. Ciudat este ca, in aceasta situatie, solutia privatizarii lor pare a fi abandonata. Din ratiuni de protectie sociala mascata? Dar poate ca in felul asta, prin privatizare, unele intreprideri s-ar putea redresa… Si ar veni si mai multi bani la buget, pe langa economiile pe care le-ar face statul. Eu stau si ma intreb cum e posibil ca de ani de zile Romania sa duca o politica paguboasa, caci e clar ca asemenea pierderi uriase, cum sunt cele calculate de Gandul, sunt anterioare lui 2011. Caci pagubitii sunt in primul rand cetatenii, sectorul privat. Este uluitor cum statul a permis cu buna stiinta, de ani de zile, o asemenea ineficienta crasa la aceste 119 intreprinderi de stat, si o mai permite in continuare, din care:
„Din cele 119 instituţii (companii naţionale, societăţi comerciale, regii autonome, institute) din subordinea Ministerului Economiei (MEC) şi a Ministerului Transporturilor (MT), 47 produc – au produs în 2009 – pierderi. Pe ministere, situaţia se prezintă astfel: 40 instituţii (din totalul de 96) de la MEC au pierderi; iar la MT, 7 societăţi din 23 au pierderi.„
As dori sa va solutii la aceste probleme din partea decidentilor nostri politici!
15 comentarii »
Lasă un răspuns
-
Recent
- In interesul superior al copilului!!
- Cand incepem sa intelegem cat de mult valoreaza Constitutia si cat de mult valoreaza libertatea!!
- S-a aprobat reabilitarea podetului din comuna Cutare. In Consiliul Suprem de Aparare a Tarii!!
- 112 nu inseamna Big Brother!
- Precizie de cativa metri…
- Halucinant…
- Va fi razboi?
- „Noi suntem social-democrati”…
- „In Romania, limba oficiala este limba romana” – Art. 13 din Constitutia Romaniei
- Despre candidatul PSD la alegerile prezidentiale
- Un banc!!
- Simbolistica totalitarismului
-
Legături
- WordPress.com
- WordPress.org
- Voxpublica
- Riddickro
- Cristian Patrasconiu
- Geopolitikon – Adrian Cioroianu
- Lumiss22
- Adrian Nastase
- Cristian Preda
- Desculta prin Timisoara
- Mazilu Raluca
- Theodora – Hai ca se poate!!
- Vladimir Tismaneanu
- Adriana Dutulescu
- Brussels Blog
- Corina Cretu
- Alina Gorghiu
- Bibliotecarul
- Ana Birchall
- Miron Mitrea
- Maria Grapini
- Ion Iliescu
- Vasile Dancu
- Stirea press
- Agentia de rating politic
- Gabriela Savitsky
- Keops – mister, perfectiune, frumusete
- Sever Voinescu
- Mihai Gotiu
- Elena Udrea
- Dreapta.net
- Satmareanca
- Traian Razvan Ungureanu – TRU
- Daniel Funeriu
- Lavinia Stan
- Blogosfera Portocalie
- Adrian Paunescu
- Dilema Veche
- Revista 22
- Calin Popescu Tariceanu
- Traian Basescu
- Motanul_Filozof
- Codrin Scutaru
- The Beginning Of The End
- Civitas'99
- Hanul Povestilor
- Maria Diminet
- Victor Ponta
- Anca Bundaru
- Sonya
- Lilick
- Loredana
- Gabriela Elena
- Club 2020
- Roxana Iordache
- Andreea Paul
- Cristina
- Trading Economics
- Adevarul nostru
- Desculta prin Timisoara – WordPress
- Florin Citu
- Lucian Isar
- Gabriela Elena (II)
- Moshe Mordechai
- goodreads
- Opinii BNR
Ia de-aici ! Din milă !
Tranzacţii între companiile străine cu pădurile româneşti. IKEA a cumpărat 33.600 de hectare de pădure, adică o parte din suprafaţa deţinută de Universitatea Harvard în România
Ikea a cumpărat în România 33.600 de hectare de pădure, de la o companie privată, în judeţele Prahova, Buzău, Vrancea, Botoşani şi Bihor, prima achiziţie de acest fel efectuată la nivel mondial de grupul suedez specializat în retailul de mobilă şi decoraţiuni.
Ikea a cumpărat cele 33.600 de hectare de pădure de la o firmă suedeză, Greengold, condusă de foştii parteneri ai universităţii americane Harvard în România, şi devine astfel cel mai mare proprietar de păduri din România.
Ikea a transmis, joi, la solicitarea MEDIAFAX, că a achiziţionat suprafaţa respectivă de la firma Greengold European Capital SA.
RISE Project a anunţat, în luna ianuarie, că universitatea Harvard a cedat, după un scandal imens de corupţie, o parte pădurile deţinute în România către grupul suedez Greengold, condus de către parteneri şi angajaţi de la Bucureşti ai diviziei de investiţii a universităţii americane.
Grupul a fost înfiinţat de un suedez de origine română, Sorin Chiorescu, acesta fiind în prezent preşedintele Greengold.
Chiorescu nu a putut fi contactat, până la ora transmiterii ştirii, pentru declaraţii.
Un alt român din echipa Greengold, Alexandru Florea, a refuzat să comenteze informaţiile.
Ikea a cumpărat în România 33.600 de hectare de pădure, de la o companie privată, în judeţele Prahova, Buzău, Vrancea, Botoşani şi Bihor. România este prima ţară în care Ikea Group îşi va coordona singură activitatea de administrare a pădurilor aflate în proprietate, prin intermediul unei companii româneşti, IRI Investments SRL, parte din Ikea Group.
„Ikea Group a decis să investească în operaţiuni forestiere. Această decizie ne facilitează accesul la materie primă lemnoasă administrată sustenabil (…). Investiţia în păduri este şi o modalitate de a ne diversifica activele. Prin această achiziţie, România devine prima ţară în care Ikea Group îşi va administra propriile operaţiuni forestiere şi ne-am propus să fim un exemplu de management sustenabil al pădurilor”, a declarat Frederik de Jong, Chairman of the Board, IRI Investments SRL.
Ikea nu a comunicat preţul tranzacţiei.
Răspunzând unei solicitări MEDIAFAX, Frederik de Jong a precizat că nu poate comunica preţul din cauza contractului de confidenţialitate încheiat cu fostul proprietar al pădurilor, o companie privată.
Pentru moment, Ikea nu intenţionează să achiziţioneze şi alte păduri în România, a spus de Jong.
„Angajamentul Ikea Group în România este pe termen lung. Este însă prea devreme pentru a putea estima mai multe despre posibile alte investiţii în acest moment. Dar suntem deschişi să comunicăm mai multe informaţii imediat ce vor fi disponibile”, a afirmat el.
Totodată, de Jong a arătat că abordarea Ikea în privinţa administrării pădurilor depăşeşte nevoile imediate ale business-ului, pentru a ajuta la schimbarea modului în care pădurile sunt administrate pe termen lung.
Întrebat ce volum de masă lemnoasă va fi tăiată anual şi care este strategia de reîmpudurire, reprezentantul Ikea a afirmat că aceste date nu au fost încă stabilite.
„IRI (IKEA Resource Independence, n.r.) Investments SRL a încheiat de curând achiziţia de păduri. În acest moment, eforturile noastre se concentrează pe a ne asigura că toţi paşii necesari sunt făcuţi pentru a administra pădurile în mod responsabil şi pentru a adera la cele mai înalte standarde de management forestier. Este prea devreme pentru a putea spune mai multe în acest moment, dar
suntem deschişi să comunicăm mai multe informaţii imediat ce vor fi disponibile”, a spus el.
Grupul ajunge să deţină astfel în România – în premieră mondială – atât resurse de lemn, cât şi o relaţie directă de producţie cu furnizorii locali de mobilă, respectiv produse finite în magazine.
Potrivit Violetei Neniţă, purchasing operations manager South East Europe Ikea Purchasing, în România Ikea colaborează cu peste 20 de furnizori, care produc în principal canapele, fotolii, mese, scaune, articole pentru copii si produse de ceramică.
„Mai mult de 14.000 de persoane lucrează pentru furnizorii noştri din România, iar valoarea produselor achiziţionate de Ikea Group din România a crescut la peste 400 de milioane de euro pe an. Avem colaborări de peste 15 ani cu furnizorii noştri actuali, perioadă în care cei mai mulţi dintre ei şi-au mărit vânzările şi şi-au îmbunătăţit semnificativ capacităţile de producţie”, a adăugat Neniţă.
Divizia de retail a Ikea Group este reprezentată în România printr-un magazin, deschis în Bucureşti în 2007, iar grupul a cumpărat recent terenul pentru al doilea magazin, tot în Bucureşti.
Sursa: mediafax.ro
Adică aşa cum se zice că scrie în Tratatul de aderare la UE, fondul forestier românesc este capital ce poate fi vândut şi cumpărat, şi nu bun naţional…
Radu Humor? Ce vi se pare ilegal? O tranzactie libera pe piata? Important este daca Ikea respecta legea romaneasca in vigoare, in acest domeniu al padurilor. Daca reuseste sa creeze locuri de munca (evident, legal!), de ce ar fi rau?
He he, asta probabil e cresterea economica atat de laudata a lui Goe??? 😊😊😊😊
Prof. Dumitru Constantin Dulcan, neurolog: “Cinci minute de mânie sau suferinţă imobilizează pentru 5, 6 ore celulele gardian ale sistemului imunitar. Timp de 5-6 ore, organismul nostru e lipsit de apărare și astfel se poate declanşa boala.”
“Gândul, cea mai puternică forţă din univers”
– În “Inteligenţa materiei”, prima dvs. carte, aţi demonstrat cu argumente ştiinţifice că, dincolo de toate lucrurile vizibile, concrete, există un câmp de energie şi lumină, coordonat de o minte inteligentă. Cu alte cuvinte, că nu suntem singuri în univers, că Dumnezeu chiar există. V-a afectat certitudinea aceasta modul în care vă trăiţi viaţa de zi cu zi?
– Odată ce am înţeles că, de fapt, noi ne creăm propria realitate, felul în care priveam lumea s-a schimbat. Descoperirile fizicii cuantice au arătat că mintea noastră e cea care face să colapseze undele de energie şi le transformă în particule, adică în materie. A gândi înseamnă a transforma nevăzutul în văzut. Gândul e creator, e cea mai puternică forţă din univers. Iar Dumnezeu ne-a dat puterea ca, din milioanele de realităţi posibile, care există în stare latentă, să aducem pe pământ, cu gândurile noastre, doar una. Pe cea care seamănă cel mai mult cu gândurile noastre.
– Vreţi să spuneţi că ceea ce ni se întâmplă e oglinda a ceea ce gândim şi simţim?
– Exact. Când făceam cercetări pentru prima mea carte, am ajuns la concluzia că celulele au inteligenţa lor. Şi m-am speriat. Celulele reacţionau la gândurile şi sentimentele celui în cauză. S-a făcut şi un experiment în Occident, cu un eşantion de ADN, recoltat de la un individ şi dus la 1000 de km distanţă, într-un laborator. Persoana în cauză a fost pusă să privească un film frumos, cu imagini minunate, care stârneau bucurie. În acelaşi timp, la 1000 de km distanţă, măsurătorile arătau cum spirala de ADN se relaxează. Când imaginile au fost schimbate cu un film de groază, ADN-ul a început, brusc, să se restrângă, contractându-se. Aflând asta, m-a chinuit o întrebare: cum ştie corpul nostru ce e rău şi ce e bine? Dacă organismul nostru reacţionează pozitiv la bine şi negativ la rău, nu există decât o singură mare concluzie.
Legea binelui
– Care e aceea?
– Înseamnă că universul întreg are ca fundament o lege morală, legea binelui. Abia acum vă pot răspunde la prima întrebare. Da, ca să fim fericiţi şi sănătoşi, nu e nevoie decât să ne construim viaţa după legea aceasta.
– Cu alte cuvinte, un stil de viaţă sănătos începe de la a gândi şi a făptui binele?
– Când comit un act contrar acestei legi, îmi creez singur mecanismele biochimice care duc la boală. Cinci minute de mânie sau suferinţă imobilizează pentru 5, 6 ore celulele gardian ale sistemului imunitar. Timp de 5-6 ore, organismul nostru e lipsit de apărare, iar milioanele de celule moarte, viruşi şi bacterii circulă libere prin organism, se pot localiza undeva şi declanşa boala.
– Se şi spune în popor că “a murit de inimă rea”. La asta se referă oare?
– Stresul, care azi a luat proporţii gigantice, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalţi, invidia, gelozia provoacă în corp un pH acid, favorabil bolii. Depresia are şi ea un efect nociv asupra organismului, nu doar că împiedică vindecarea, dar poate favoriza debutul altor boli. Dar ştiaţi că şi frica ne face rău? Este bine cunoscut experimentul lui Avicenna. Într-o cuşcă s-a pus un miel şi într-o cuşcă alăturată s-a pus un lup. Mielul a murit în scurt timp de stresul provocat de frică. Orice dezechilibru emoţional aduce, mai devreme sau mai târziu, boala.
– Cu emoţiile nu-i de glumit. Cum ne putem proteja?
– Eu am învăţat să le stăpânesc. Încerc să nu mă implic afectiv intens, să nu mă enervez. Dacă cineva îmi greşeşte, fac un efort să-l iert, gândindu-mă că poate într-o zi va înţelege şi el ceea ce înţeleg eu acum. Să iertăm, fiindcă iertarea face ca pH-ul corpului să vireze spre unul alcalin, favorabil sănătăţii. Sigur că sunt şi suferinţe care nu pot fi evitate. Dar e important să rămânem conştienţi că fiecare minut de suferinţă sau stres ia din viaţa celulei noastre.
Relaxare şi respiraţie
– Statisticile arată că stresul profesional e azi una din marile surse de boală. Munca în exces ameninţă să ne omoare lent.
– Dacă nu ne putem lua mici vacanţe, regulat, să ne luăm măcar pauze de zece minute, la fiecare oră, în care să ne golim mintea şi să respirăm adânc. Putem să ne ridicăm de la birou şi să privim ceva frumos pe fereastră. Sau, în loc să bem trei cafele cu ochii în computer, să bem un ceai fără să ne gândim la nimic altceva. Să ne bucurăm de gustul şi aroma lui. Cu timpul, înveţi să te relaxezi în orice condiţii. Beduinii, de pildă, se odihneau mergând pe cămile. Şi eu scriu şi citesc de dimineaţa până seara. Dar când simt că începe să se aşeze oboseala pe mintea mea, mă opresc şi aplic câteva tehnici de relaxare.
– Ne puteţi da şi nouă un exemplu?
– Toate tehnicile de relaxare se bazează pe respiraţie. Oboseala vine şi dintr-o lipsă de oxigenare a creierului. Stau câteva minute cu ochii închişi, încerc să îmi reprezint oboseala ca senzaţie la nivelul creierului şi apoi, cu fiecare expiraţie profundă, îmi imaginez că o elimin. Fiecare îşi poate crea propria lui tehnică. Eu nici pentru durerile de cap nu iau pastile. Mă relaxez, mă concentrez pe starea de bine şi cald, o trec prin inimă şi apoi o trimit acolo unde mă doare. Fac asta de câteva ori şi durerea dispare.
– Să-ţi vizualizezi boala pare o condiţie foarte importantă pentru vindecare.
– Bernie Siegel, reputat oncolog din SUA, a luat mai mulţi bolnavi de cancer în ultima fază şi i-a învăţat tehnica imageriei: de mai multe ori pe zi, trebuia să-şi imagineze că distrug cancerul din corp cu un foc, cu un animal care-l mănâncă, fiecare după cum dorea. După şase luni de zile, 40% din ei s-au vindecat. La testele psihologice, s-a dovedit că cei care s-au vindecat erau cei optimişti, cei care credeau în Dumnezeu şi cei care erau calmi. Îndoiala este un obstacol în calea oricărui succes şi mai ales a vindecării.
“Rugăciunea – o realitate fizică”
– Aţi amintit de Dumnezeu. Credinţa e şi ea parte din ecuaţia stării de bine?
– Rugăciunea e o realitate fizică, e un fel anume de a vorbi cu universul. Am testat eu însumi asta, de nenumărate ori, şi am rămas înfiorat văzând că poţi obţine un răspuns. Prin rugăciune, realitatea din jur se transfigurează, aducem la noi lumina din univers. Există cazul celebru al neurochirurgului american Eben Alexander, care, la 54 de ani, a făcut o meningoencefalită bacteriană gravă. A stat o săptămână în comă, timp în care foarte multe persoane s-au rugat pentru el. După ce şi-a revenit, a spus că în tot timpul cât era în comă a văzut în jurul lui siluete umane care păreau să stea în genunchi şi de la care veneau spre el valuri de energie. Rugăciunile altora l-au vindecat. Dar şi propriile noastre rugăciuni ne ajută. Credinţa mobilizează, în mod cert, întreg sistemul imunitar. Nu spunea Iisus “credinţa ta te-a vindecat” ?
– Nutriţioniştii pun şi ei pe listă o condiţie a sănătăţii: ce, cum şi cât mâncăm. Ţineţi cont de ea?
– Eu respect o regulă care se ştie încă de la Hipocrat: să mănânci FARA să satisfaci complet senzaţia de foame! Adipocitele aşteaptă semnalul că te-ai săturat ca să-şi extragă din alimente grăsimea. Dacă nu te saturi, nu te îngraşi. Studii de ultimă oră arată că lungimea telomerilor de la extremităţile cromozomilor, de care depinde durata vieţii, e influenţată favorabil de alimentaţia cu puţine calorii. Mănânc legume, icre de peşte, iaurt, lapte de soia, pe care îl beau dimineaţa, cu cereale integrale, mazăre, linte. Mănânc foarte rar carne. Nu beau, nu fumez, nu consum zahăr. Şi am grijă să ţin, din când în când, câte o zi de post, în care beau doar ceaiuri şi las organismul să se refacă. Dar, înainte de orice, am grijă să nu mă aşez niciodată la masă supărat. Masa ar trebui să fie o sărbătoare, să fie prilej de bucurie alături de ceilalţi. Sigur că azi nu ne mai potrivim toţi la masă, dar atunci când preparăm ceva de mâncare, s-o facem cu drag. Gândurile gospodinei trec şi-n bucatele pe care le găteşte.
– Din tot ce aţi spus, trag o concluzie: cele mai bune medicamente ne sunt, de fapt, la îndemână.
– Aşa e. Dumnezeu ne-a dat deja totul. Dacă vrem să rămânem sănătoşi şi fericiţi, e suficient să păstrăm în minte câteva lucruri: să mâncăm sănătos, fără să ne îmbuibăm, să facem mişcare, să ne odihnim corect, să fim optimişti şi plini de speranţă. Să fim perseverenţi cu pasiunile noastre, să ne antrenăm intelectual şi să ne ferim de rutină. Să facem constant schimbări în viaţa noastră. Şi să nu uităm că trebuie să păstrăm în permanenţă un echilibru între energia consumată prin efort şi energia obţinută prin odihnă şi activităţi care ne fortifică. Gândurile rele ne iau din viaţă, bucuriile ne dau viaţă. Să căutăm bucuria, avem nevoie de ea ca de pâinea noastră zilnică. Chiar dacă, uneori, n-o putem avea decât în imaginaţie.
Radu Humor, lasand la o parte faptul ca nu ati citat sursa acestui interviu si nu ati pus ghilimelele de citat, dar Dvs. cum vi se pare: ceea ce se arata in interviu este, dupa parerea Dvs., o conceptie crestin-ortodoxa? Sau o conceptie religioasa…? Sau una crestina…?
Mi-ar fi placut , dar sti cum …al dracului d e mult mi-ar fi placut ca doamna Paul , cei ce scriu la ” Gandul ” sau dl. Basescu sa fi fost la fel d evocali si pe vremea cand guvernul Boc { pe dracu’ Boc …tot Basescu era capul rautatilor !!! } a luat un imprumut de vreo ….20 de miliarde de Euro zicand ca-i vor folosii drept ” plasa de sigurantza ” …la un caz de nevoie si , ce s-a intamplat cu acei bani imprumutati in numele meu d e catre statul roman si guvernul dl-i Boc ? Unde a fost ” siguranta ” ca eu , n-am vazut decat ” plasa ” in perioada in care dementul ala anuntza taieri d e salarii si pensii la toptan ????? Interesant articolul din „Gandul ” din 2011 mai ales ca , ” presedintele Basescu ” a omis sa-si treaca si numele sau in ” Who’s Who ” alaturi de cele ale „boierilor economiei ” , numele sau , al lui Adriean Videanu sau ale dnei . Anca Boagiu . Faptul ca ” statul a permis cu buna stiinta o ineficienta crasa la acele intreprinderi…de stat ” este rezultatul numirii pe criterii politice a decidentilor , a manegerilor dar…mai ales lipsa oricarei masuri punitive impotriva nimanui . A fost arestata Monica Iacob Ritzi si zace in puscarie { sper sa-i fi dat deja drumul Johannis } bolnava si probabil pe moarte … precum Omar Haissam candva . A fost retinuta cu mare tam-tam Elena Udrea insa….este sub control judiciar si nu arestata si obligata la plata daunelor provocate statului roman in perioada in care taia si s panzuta in ” turismul ” romanesc .La fel Adriean Videanu…tot sub control judiciar { mai avea si tupeul sa solicite dreptul de-a s e deplasa in ….Italia pentru niste contracte privind marmura } si…tot in acel mausoleu d e prost gust locuieste bien merci . Emil Boc….doar Dumnezeu { vorba lui Turcescu 😉 } si clujenii ce l-au reales primar 😦 stiu ce se-ntampla cu el !!! Traian Basescu…vad ca zburda in continuare liber ca un albatros si…nimeni nu s-atinge d e el ” nici c-o floare ” ca s a citez din titlul unei postari mai vechi a dumitale . Pana si madamme Paul , daca-i cauti prin camara gasesti o sumedenie d e „scheleti ” . De ce se iau astia d e Ponta ? Ca n-a privatizat Oltchim , CFR Marfa si Posta Romana in conditiile in care doreau unii sa fie privatizate aceste unitati ….adica tot in paguba noastra ….a „statului Roman ” 😉 ? Chiar crezi ca Gruia Stoica ala…tziganul ala ce se ocupa in principal cu vanzarea-cumparararea de fier vechi , al a ra d e capul lui acolo la licitatia pentru CFR Marfa ??? FI serios prietene …nu te vad asa de aniv !!! Chiar credea cineva ca , daca Dan DIaconescu { si asta-i acum la bulau } va cumpara actiunile OLT-Chim si va fi devenii proprietar la aia va fi urmat un belsug d e lapte si miere , avand in vedere faptul ca…Oltchim-ul nu putea fi vandut decat la ” pachet ” c-o alta gaura neagra { si aia declarata neprofitabila d e catre…statul Roman } dar care era detinuta de catre…”altcineva ” ??? Posta Romana…pai si eu sunt de acod cu dumneata ca, exista atetea servicii d e curierat rapid iar scrisori… { cine dracu mai scrie scrisori azi , cand….pana si eu comunic cu dumneata pe NET ? } sincer in afara facturilor ….pe care asi dorii din toata inima sa nu le mai primesc lunar , eventual NICIODATA 😦 …ce scrisori ai mai vazut dumneata la Posta Romana ? P’aia parc-o dorea Dan Voiculescu…. si fireste ” rezervele ” d e sare ! Asta nu-i si el in parnaie ??? Da , fireste ca mi-asi dorii sa am in buzunar o crestere a venitului meu cu 750 de Euro { unde ar POMANAAAAA !!!!!!!!!!!!! } insa…la cate promisiuni a facut Basescu { Andreea Paul al seconda dupa cate-mi amintesc } ma asteptam la banetul ala .. de prin 2009 sau cel mai tarziu in 2010 . Culmea este ca …voi platii { eu si ” urmasii urmasilor mei in veacul vecilor ” , vorba moldoveanului ala …. amic de-al lui Delavrancea } , si pagubele lasate in urma-i d e Basescu-Boc si cele adunate , dupa aproximativ trei ani d e guvernare , de guvernul Ponta . Asa cum spuneai si matale mai nu stiu cand { citand din spusele unui speciaist in economie } : daca nu-i al lor este normal sa nu-i intereseze . Asi adauga : daca nu exista raspundere penala si mai ales MATERIALA vis a vis de NIMENI atunci , pentru ce mama dracului ne mai strufocam ? Stiam ca exista pana mai nu stiu cand in Parlament acea lege a raspunderii ministeriale ce cuprindea , inclusiv sanctiuni penale si materiale fatza d e cei gasiti vinovati insa…vad c-a ramas in coada d e peste . La respectiva comisie era presedinta….Andreea Paul !!! Dumneata ai mai auzit ceva despre acea lege ca eu unul….. Te rog sa nu uiti ca , eu sant unul dintre cei mai mari dusman al javrei aleia mincinoase d e Victor Ponta insa…sa-i dam totusi Cezarului ce-i al lui .
Mda ! Halal justiţie ! Unii o mai onorează şi cu “J” ….
Adică Rarinca stă 6 luni la închisoare pentru…, chiar, pentru ce ?!, iar ăştia sunt liberi într-o localitate mică, unde se întâlnesc zilnic între ei, victima cu violatorii, rudele părţilor aflate în conflict, ca într-o dramă de prost gust, dar cu un potenţial pericol de conflict dus până la extrem !
Ar fi mirat oare prea mult dacă cineva din partea fetei, hai să spunem tatăl, fratele, vreun văr, sau chiar prietenul fetei violate i-ar fi luat gâtul vreunuia din cei 7 magnifici, apăraţi cu atâta indecenţă de familiile lor !
Mă mir că nu au pus şi jandarmi care să-i păzească pe cei şapte ( doar n-aţi crezut că pe victimă ? 😉 )
Toţi cei implicaţi în acest proces, violatori, procurori şi judecători, tot un fel de violatori ai Legilor, au hotărât ( oare în schimbul căror sume, că de la şapte se strânge ceva bănet ?! ) să-i lase liberi pentru a se stinge de la sine toată această abominabilă faptă penală prin împăcarea dintre victimă şi călăi, în cel mai laş, infam şi mârşav mod !
Şi dacă n-ar fi intervenit massmedia ( din nou în prim plan Antenele lui Voiculescu) poate că s-ar fi ajuns la o mârşavă şi condamnabilă împăcare !
Nu-i primul caz strigător la cer în care ar fi trebuit să li se pună căpăstrul legal unor asemenea nulităţi ce zburdă de capul lor, sau mânaţi de la spate de păpuşari interni, mai nou şi şi externi, ce duc în derizoriu actul de Justiţie din România !
Nişte răufăcători, în adevăratul înţeles al cuvântului !
Nişte indivizi care au mers până acolo încât şi-au votat cu de la sine putere salarii şi privilegii nesimţite, dar mai mult şi-au votat în familie refuzul de a şi le diminua, fiind singura excepţie de la tăierile criminale ale lui Băsescu, care au nenorocit milioane de oameni.
Dar ei, slugile lui mârşave şi devotate au făcut cuvenita excepţie, peste care ochii împrăştiaţi ai dictachiorului au trecut şpanchii mai departe.
Fapt care i-a îndatorat însă şi mai mult, ceea ce se observă cu uşurinţă şi în prezent, când penalul personaj predă lecţii de la B1 şi ameninţă şi el că-şi va scrie memoriile. Sper însă , să nu câştige prea multe zile reducere la pedeapsa pe care o va primi !
P.S.
Să nu se înţeleagă că toţi cei din Justiţie sunt toţi „o apă şi-un pământ”, dar din nefericire cei integri şi buni profesionişti au fost marginalizaţi sau ameninţaţi să intre în găştile controlate politic !
Acum este momentul potrivit pentru punerea reflectoarelor pe toate nedreptăţile dictate de aceşti mascaţi care-şi poartă robele nemeritat !
Fără să răspundă nicicum pentru tot mai desele fărădelegi la baza cărora stau asemenea indivizi, chiar dacă erorile lor judiciare au fost îndreptate de CEDO, dar plătite de contribuabilul român. Se bate multă monedă pe salariile mici, care predispun la corupţie. Aici, nici măcar scuza asta n-o mai au, căci e singurul domeniu din România plătit regeşte !
E rândul să plătească şi ei !
Şi nu numai peştişorii vasluieni, ci şi rechinii avansaţi până la cer(do), care fac din trafic cu vieţi şi destine omeneşti, poate cea mai profitabilă activitate ce nu poate fi pedepsită în România !
„Peştele de la cap se-mpute” n-a fost nicodată mai bine reflectată decât sub cele două mandate a celui care a făcut în prostie generali şi a numit personal o groază de magistraţi în frunte cu cea care l-a ajutat să corupă una dintre puterile statului, cu urmări catastrofale pentru sănătatea morală a unei naţiuni .
Numai că toate astea nu s-ar fi putut realiza fără atenta coordonare, mai întâi din umbră, acum recunoscută pe faţă, a unor păpuşari străini !
Priviţi-vă hidoasa „operă”, domnilor complici la distrugerea sistematică a acestei, cândva libere, Naţiuni !
Mai ales că acoliţii voştri n-au avut încă nimic de suferit, Bechtel, Microsoft, EADS , Schweihoffer şi câţi alţii rămaşi încă necunoscuţi, deşi zbieraţi că din cauza corupţiei nu vin investitorii străini !
Hoţii strigă:
– Hooooooţiiiiii !
Radu Humor, stati sa inteleg si eu o treaba: Dvs. vedeti in tot ce e rau in tara asta o singura cauza numita Basescu? Deci numai Basescu e vinovat pana la urma, el e cauza ultima?
He he he.
Motame, „Jos base” n-a murit. 😊😊😊😊😊
🙂 😆
He he he.
Motane, „Jos base” n-a murit. 😊😊😊😊😊
Fir-ar a nabii de „greaua mostenire” din cauza carei tot patimim noi.
QED.
D-le Humor, aveti idee de cum exploateaza suedezii padurea? Aveti idee macar de cum gandesc oamenii aia, de cum sunt educati? Va asigur eu ca la un copac taiat, suedezii planteaza doi. Dar aveti dreptate, poate era mai bine sa incheiem contracte DOAR cu fratii de la rasarit, ca era mai bine.
V-am mai intrebat odata, asa ca ma repet, daca va pute capitalismul, ce oranduire sociala v-ar fi pe plac???
Bine, Radu Humor era, probabil, cu gandul la austrieci: chestia cu Holzindustrie Schweighofer, am scris si eu aici . Or, eu cel putin, n-am auzit de nimic ilegal pana acum. Pentru Radu Humor tot nu-i bine, a trantit un articol drept comentariu fara sa explice de crede ca nu-i bine. Ce e rau? Ca eu tot n-am inteles ce considera, ce vede dansul rau in toata treaba asta… Ca fondul forestier romanesc nu mai e bun national? E un bun national, de aceea sunt si legi care il apara.
Mda, am mai zis, dl (tov) Humor a ramas ancorat in trecut, si dansu’ infiereaza tovaraseste capitalismul asta „esploatator” si sugator de sudoare proletara. La dansul „si asa-i rau, si asa nu-i bine”. Exact tipul de „sa se modifice primesc, dar sa nu se schimbe nimica, ori sa nu se modifice primesc, dar sa sa se schimbe pe ici pe colo, mai ales pri partile esentiale”.
Curat murdar Coane Iancule!!!
[…] asemenea, trebuie, asa cum aratam si in articolul anterior, privatizate intreprinderile de stat pentru ca acest sector de stat este ineficient si provoaca […]
Pingback de Despre noul Cod Fiscal… « Motanul Incaltat | iulie 23, 2015 |