Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Cea mai mare moschee din Europa crestina…

Gandul

După Catedrala Mântuirii, în Bucureşti va fi construită cea mai mare moschee din Europa. Ce rol are Guvernul

Se arata ca:

Muftiatului Cultural Musulman din România construieşte în Bucureşti, pe un teren primit de la stat, cea mai mare moschee din Europa.

Centrul cultural va fi construit din banii statului turc pe un teren primit prin Hotărâre de Guvern, la finele lunii mai. Situat pe Bulevardul Expoziţiei din Bucureşti, lângă Romexpo, are o valoare de inventar de 17,2 milioane lei, potrivit Adevărul.

Activul s-a aflat în administrarea Regiei Autonome de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat, fiind acum trecut în cea a Secretariatulu de Stat pentru Culte.

„Vom construi cea mai mare moschee dintr-o capitală europeană. Faptul că terenul ne-a fost atribuit nouă, comunităţii musulmane, de către Guvern, vorbeşte de la sine despre respectul şi înţelegerea etnică din România“, a afirmat muftiul Iusuf Murat, liderul spiritual al musulmanilor.

Aici va fi construit şi un centru cu identitate spirituală, care are un scop bine definit. Pe lângă moscheea pe care muftiatul o plănuieşte a fi cea mai mare dintr-o capitală europeană (exceptând Istanbulul), în centrul musulman vor funcţiona o bibliotecă ştiinţifică în care să se regăsească publicaţii autorizate, precum şi săli de curs în care imamii să predice învăţătura Coranului.

Muftiul Iusuf Murat consideră că acest centru i-ar putea îndepărta pe tinerii musulmani de ispita islamului fundamentalist.

„Vom elimina astfel tentaţia tinerilor de a merge la moschei neautorizate înfiinţate de tot felul de fundaţii, unde fac propagandă ideologi musulmani şcoliţi în instituţii fundamentaliste din alte state. Tinerii musulmani vor avea posibilitatea să îşi însuşească în mod corect învăţăturile Coranului. Islamul nu înseamnă prozelitism, Islamul este religia pacii”, a declarat liderul comunităţii musulmane din România.”

Agerpres

Turcia va construi la București o moschee cu o capacitate de 2.000 de persoane (Daily Sabah)

Se arata ca:

Turcia va construi o moschee mare la București, care va fi gata în termen de trei ani, relatează miercuri ziarul turc Daily Sabah. În schimb, în baza unui acord semnat cu autoritățile române, Turcia va aloca un spațiu pentru construcția unei biserici de către România la Istanbul.

Construirea acestei moschei s-a aflat pe agenda președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a efectuat o vizită la București în luna aprilie. Cele două țări ar fi ajuns la un acord pentru a grăbi planurile de ridicare a moscheii, potrivit sursei citate.

Moscheea, care va fi construită pe o suprafață de 13.000 de metri pătrați, va avea o capacitate de 2.000 de persoane. Potrivit Daily Sabah, guvernul român a aprobat concesionarea suprafeței necesare pentru ridicarea moscheii într-unul din cartierele centrale ale Bucureștiului, pe o perioadă de 49 de ani.

Construcția ar urma să includă și un complex cu o librărie, o școală de studiu al Coranului și spații de recreere și va avea caracteristicile arhitecturii din era otomană.

În București se află deja zece clădiri folosite ca moschei, dar noua construcție va fi o moschee veritabilă, nu o clădire convertită pentru o utilizare în acest scop.

Președinția turcă a afacerilor religioase (DIB), care supervizează moscheile din Turcia, are în vedere construcția a peste 100 de moschei în întreaga lume, în 38 de locuri lucrările fiind deja în curs.

Moscheea de la București nu va fi singura construită de Turcia în Balcani, notează Daily Sabah. În mai, președintele Erdogan a pus piatra de temelie pentru ceea ce este considerată drept cea mai mare moschee din Balcani, la Tirana, lăcaș de cult cu o capacitate de 4.500 de persoane.

AGERPRES/(AS — editor: Florin Ștefan)”

Adevarul

Cea mai mare moschee din Europa creştină se ridică la Bucureşti. Detaliile unui proiect uriaş, fără „propagandă fundamentalistă“

Se arata, printre altele, ca:

„PROIECT. Pe un teren de lângă Romexpo, Muftiatul Cultului Musulman din România va construi, cu bani de la statul turc, un centru cultural grandios. Moschee, bibliotecă, săli de curs şi spaţii de cazare vor constitui un „lăcaş al păcii“ pentru comunitatea musulmană.

Un centru cultural grandios se va ridica în inima Bucureştiului, pe o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi. Edificiul va aparţine Muftiatului Cultural Musulman din România, care a primit terenul prin Hotărâre de Guvern, la finele lunii mai. „Vom construi cea mai mare moschee dintr-o capitală europeană. Faptul că terenul ne-a fost atribuit nouă, comunităţii musulmane, de către Guvern, vorbeşte de la sine despre respectul şi înţelegerea etnică din România“, afirmă muftiul Iusuf Murat, liderul spiritual al musulmanilor.

 

„Loc de învăţătură, nu de propagandă“

 

Terenul este situat pe Bulevardul Expoziţiei din Bucureşti, lângă Romexpo, şi are o valoare de inventar de 17,2 milioane lei. Activul s-a aflat în administrarea Regiei Autonome de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat, fiind acum trecut în cea a Secretariatulu de Stat pentru Culte. În locul unui complex rezidenţial la care visau samsarii imobiliari, aici va fi construit un centru cu identitate spirituală, care are un scop bine definit. Pe lângă moscheea pe care muftiatul o plănuieşte a fi cea mai mare dintr-o capitală europeană (exceptând Istanbulul), în centrul musulman vor funcţiona o bibliotecă ştiinţifică în care să se regăsească publicaţii autorizate, precum şi săli de curs în care imamii să predice învăţătura Coranului.

 

„Biblioteca va conţine cărţi ştiinţifice şi religioase, fără interpretări, scrise în mai multe limbi. Nu vor fi cărţi ideologice, cum s-a întâmplat, în care se vorbeşte foarte urât despre civilizaţia occidentală şi despre parteneri cum ar fi NATO. Nu este posibil aşa ceva! Muftiatul nu acceptă ca în limba ţării noastre să fie traduse asemenea cărţi. Pentru că niciuna dintre aceste entităţi criticate de propagandişti nu este împotriva Islamului. Cărţile din centrul nostru vor fi pentru cercetare, pentru studiu, pentru elevi şi studenţi, indiferent de naţie, care vor să cunoască adevărata valoare a Islamului. Vom elimina astfel tentaţia tinerilor de a merge la moschei neautorizate înfiinţate de tot felul de fundaţii, unde fac propagandă ideologii musulmani şcoliţi în instituţii fundamentaliste din alte state. Tinerii musulmani vor avea posibilitatea să îşi însuşească în mod corect învăţăturile Coranului. Islamul nu înseamnă prozelitism, Islamul este religia păcii“, explică muftiul Murat.

De ce Bucureşti?

 

Alegerea oraşului pentru fondarea acestui centru nu este întâmplătoare. Bucureştiul şi-a dublat aproape numărul de musulmani, în ultimii ani aici ajungând să trăiască aproape 10.000 persoane de această religie. Circa jumătate dintre ei sunt cetăţeni străini, veniţi cu afaceri, la studii, prin căsătorii sau cu alte interese. În Dobrogea, unde trăieşte majoritatea comunităţii musulmane (estimată per total la 70.000 persoane), nu există pericolul unor tulburări etnice, venite din interiorul ţării sau din afara ei. La Bucureşti, însă, s-au manifestat deja acţiuni ale unor elemente despre care Serviciile Secrete au cunoştinţă. În Capitală nu există decât 4 mici moschei, cum este cea din Piaţa Eroii Revoluţiei.

Pentru ajutorarea nevoiaşilor (o altă categorie socială vulnerabilă la derapajele religioase), în centrul musulman va funcţiona şi o cantină socială în care vor fi primite persoane aflate în dificultate, indiferent de religia pe care o au. Capacitatea aşezământului social va fi de 100 persoane, putând fi extinsă. Tot în centru vor fi amenajate spaţii de cazare pentru profesorii şi invitaţii din ţară şi de peste hotare.

 

Spaţiu al păcii

Muftiatul aşteaptă unde verde de la edilii Capitalei pentru a începe şantierul de pe Bulevardul Expoziţiei. „Era necesar în Bucureşti un asemenea proiect. Este un dar pentru comunitatea musulmană, care arată cât de mult însemnăm pentru România, ţara noastră. Sprijinul primit ca minoritate este o dovadă a democraţiei“, consideră liderul comunităţii.

 

Investiţia trebuie demarată în 3 ani pentru a păstra terenul atribuit în folosinţă gratuită pe o perioadă de 49 ani. Fondurile vor fi asigurate de statul turc, care va acoperi costurile estimate a ajunge la 3 milioane euro. „Sprijinul financiar al Turciei este nepreţuit şi facem un apel către ambasadele islamice să susţină activităţile derulate de Muftiatul Cultului Musulman. România este un spaţiu al păcii, iar musulmanii din România sunt buni cetăţeni români şi europeni“, asigură muftiul Iusuf Murat.

Istoria se repetă

Cea mai mare moschee din România se află la Constanţa, în zona peninsulară a oraşului, şi are o istorie extraordinară. Piatra de temelie a fost pusă la 24 iunie 1910, la dorinţa Regelui Carol I, în semn de preţuire pentru „loiala comunitate musulmană“. Lăcaşul de cult nu are doar valoare spirituală, ci şi tehnică: este prima construcţie din beton armat din România. La inaugurarea de la 31 mai 1913, la care au fost prezenţi Regelui Carol I şi Regina Elisabeta, s-a petrecut un moment emblematic: moscheea a fost botezată „Carol I“, arătând recunoştinţa musulmanilor pentru domnitorul care le-a făcut un asemenea dar. Numele-simbol a fost păstrat până în zilele noastre.

Semnificaţia aparte

Un astfel de centru musulman există şi în alte capitale europene, cum ar fi Londra. Muftiatul atrage însă atenţia asupra particularităţii viitorului edificiu de la Bucureşti. „Moscheea în sine va fi cea mai mare dintr-o capitală a Europei, exceptând Istanbulul. Iar terenul pe care a fost construit centrul din Londra a fost cumpărat de comunitatea musulmană, pe când terenul din Bucureşti este dat comunităţii de către Guvern, ceea ce este un gest de o puternică semnificaţie“, arată muftiul Iusuf Murat.”

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

In primul rand, cred ca nu se poate sa nu te intrebi la ce foloseste Romaniei constructia unei asemenea moschei… Romania este o tara covarsitor majoritar crestin-ortodoxa: 86,5% din populatie. Musulmanii reprezinta sub 2,2% din populatie, fiind in nunar de 64.337 de oameni (v. si aici). Sigur, un lacas de cult este construit spre folosul spiritual al credinciosilor. O astfel de moschee ar fi fost probabil, mai mult decat probabil nimerit a fi construita intr-o tara ca Arabia Saudita sau, desigur, Turcia. Mai mult, din cate am inteles de la Jocurile de Putere ale lui Rares Bogdan, acest centru sau scoala islamica ar avea anual capacitatea pentru 6000 de studenti. Eu nu inteleg de ce e necesar asa ceva in Romania. Pentru a satisface ambitiile otomane ale lui Erdogan? De unde pana unde l-a cuprins pe Ponta un astfel de fior otoman? Nu de alta, dar parca in campania electorala sprijinea din rasputeri Biserica Ortodoxa. Parca la televiziunea lui Ghita vedem inaintea horoscopului minuni intamplate la mormintele unor parinti ortodocsi… Si iata ca vine o hotarare de guvern data pe sestache, dupa stilul care-l caracterizeaza deja pe „minunatul” nostru premier (era sa scriu pionier 🙂 ) . Bine, ca Ponta si PSD ii minte pe romani de ingheata apele, asta n-ar fi o noutate, dar ma intreb si eu cum sa-i spunem premierului nostru… Cumva, Ponta bei? 🙂 Sau cum? Beiul de Bucuresti al lui Erdogan? 🙂 L-au facut acolo, pe malurile Marii de Marmara, sultan? Nu de alta, dar vedem ca premierul e cuprins, subit, de viziuni otomanicesti.

„În schimb, în baza unui acord semnat cu autoritățile române, Turcia va aloca un spațiu pentru construcția unei biserici de către România la Istanbul.”- dar eu as propune altceva: Statul Turc sa restitutie Catedrala Sfanta Sofia Ortodoxiei, mai exact Patriarhiei Romane. Pentru ca Marea Biserica este un loc de referinta al crestinismului, nu numai al celui ortodox! Trebuie spus ca turcii au furat bisericile crestinilor! Transformarea abuziva a bisericilor crestine in moschei nu poate fi catalogata decat drept furt! Dar daca Turcia doreste sa faca moschei intr-o lume crestina, atunci sa retrocedeze crestinatatii locurile sale sfinte. De exemplu, ma gandesc si la Biserica Sfanta Irina din Constantinopol, ctitorie a Marelui Constantin, cel intocmai cu Apostolii! Este prima biserica ortodoxa construita in Constantinopol si cea in care s-a tinut Sfantul si Marele Sinod Ecumenic din anul 381, de unde avem Crezul pe care il rostim astazi in orice biserica ortodoxa! Aceste doua mari biserici: Sfanta Sofia si Sfanta Irina sunt sau ar trebui sa fie, dupa parerea mea, de referinta pentru intreaga crestinatate! Noi ne-am dat acceptul ca ei sa faca aici o mare moschee care sa poata primi 2000 de oameni, un centru cultural cu scoala care sa aiba o capacitate de 6000 de studenti pe an, iar locurile sfinte ale crestinatatii, aflate la Constantinopol, au fost transformate de ei in muzeu…

Eu cred ca trebuie observat un lucru: constructia unor astfel de moschei, caci spune:

„Președinția turcă a afacerilor religioase (DIB), care supervizează moscheile din Turcia, are în vedere construcția a peste 100 de moschei în întreaga lume, în 38 de locuri lucrările fiind deja în curs.

Moscheea de la București nu va fi singura construită de Turcia în Balcani, notează Daily Sabah. În mai, președintele Erdogan a pus piatra de temelie pentru ceea ce este considerată drept cea mai mare moschee din Balcani, la Tirana, lăcaș de cult cu o capacitate de 4.500 de persoane.”,

reprezinta in mod clar o actiune de propaganda islamica extinsa la scara mondiala de catre Turcia. Chiar si aceasta moschee care se vrea construita la Bucuresti, in conditiile in care numarul musulmanilor din Romania e infim in raport cu marea majoritatea a populatiei, care e crestin-ortodoxa, reprezinta o actiune de propaganda, la fel ca si centrul respectiv de cultura islamica pe care vor sa-l construiasca. Astfel de constructii nu au radacini in spiritualitatea romaneasca si chiar nicio legatura cu traditiile culturale si spirituale ale poporului roman. Atunci de ce? Pe de alta parte, trebuie sa tinem cont, avand in vedere lumea de azi, de posibile actiuni fundamentaliste islamice pe teritoriul Romaniei, inclusiv de turbulente ce pot aparea din cauza acestora, pentru ca o astfel de moschee ar putea sa aduca si extremismul islamic pe teritoriul Romaniei. Un astfel de pericol nu trebuie neglijat. Aici nu e o lume islamica – lucrul asta trebuie subliniat cu tarie! Sa nu-si inchipuie cineva ca o astfel de moschee reprezinta acceptul populatiei fata de islamism. Adevarul este ca populatia nici nu a fost intrebata daca doreste asa ceva, ca sa putem vorbi macar de tolerarea islamismului. La cati musulmani sunt acum in tara, adica foarte putini si pentru faptul ca la noi nu au fost atentate teroriste de natura islamica, se poate vorbi de faptul ca exista toleranta din partea populatiei fata de mahomedani, mai ales ca, desi putini, prezenta lor e una istorica in Romania. Probleme, acum, putem spune ca nu sunt, cu toate ca „la Bucureşti, însă, s-au manifestat deja acţiuni ale unor elemente despre care Serviciile Secrete au cunoştinţă.”. Dar daca vor aparea astfel de constructii precum aceasta mare moschee in Bucuresti, daca vor veni aici musulmani din nu stiu ce parti de lume, mai ales intr-un context politic intern destul de framantat cum e cel din Romania, nu e foarte clar daca aceasta toleranta se va mai putea mentine ca si pana acum. Ar putea sa creasca un sentiment de respingere in randul populatiei si nimeni si nimic nu garanteaza ca nu vor aparea probleme.

Un alt risc este ca ar putea aparea probleme cu alte culte religioase decat cel ortodox, desi membri acestora sunt mult mai putini la numar decat ortodocsii. Este si aici un aspect sensibil, pe care nu l-am vazut dezbatut.

Toata povestea asta are un iz de implant cultural, cu implicatii ce nu ne fac a fi optimisti. Istoria nu ne da motive de optimism. Sa nu uitam ca si in Turcia crestinii au fost persecutati dur, e si genocidul impotriva armenilor facut de turci, dar si faptul ca grecii au trebuit sa paraseasca Turcia, sa-si abandoneze locurile de bastina, ca sa zic asa, inclusiv lacasele de cult si sunt doar doua exemple dintr-un ocean de exemple pe o istorie mult mai lunga, intinsa pe secole.

In orice caz, ceea ce trebuie sa se stie este ca Romania, cu bunele si cu relele ei, este o tara crestina, cu traditii crestine apostolice. De asemenea, cei care vor veni aici trebuie sa stie ca Romania apartine unui alt spatiu cultural decat cel islamic. Iar aceste lucruri trebuie sa le si respecte.

Crestinismul: Soborul Sfintilor Slavitilor si intru tot Laudatilor Apostoli

Iar ceea ce Sfintii Apostoli tin pe mainile lor nu e nicidecum o moschee, ci Biserica Fiului lui Dumnezeu.

iunie 30, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

37 comentarii »

 1. Si uite asa gasim si explicatia „operatiei” lu’ tonta in Turcia.

  Comentariu de Rica Venturiano | iunie 30, 2015 | Răspunde

 2. Pai?? Nu crezi ca??
  „Un reporter il intreaba pe PM tonta:
  – Cat timp v-a indicat doctrul sa folositi carjele ptr a va ajuta in recuperare?
  – Nu medicul mi-a recomndat asta, ci avocatul, raspunde acesta”

  Comentariu de Rica Venturiano | iunie 30, 2015 | Răspunde

  • 🙂

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 30, 2015 | Răspunde

  • Pesedistii nu inteleg un lucru. Si anume ca nu vrea nimeni sa-i destrame, cum sustine, de pilda, Ion Cristoiu in acest editorial. Ci pur si simplu partidul asta se autodistruge pentru ca nu se poate reforma. Trebuie oameni noi, cu o gandire noua, adaptata realitatilor actuale: Romania e tara membra a UE si a NATO. Acestia sunt principalii nostri parteneri. Turcia nu e in UE, sa precizam lucrul asta. Victor Ponta a mers la Baku in conditiile in care niciun lider european, si nici american nu a fost acolo. De aici se vede lipsa de reforme in partid si punctele slabe ale partidului. Dar ei, pesedistii, nu inteleg astfel de aspecte.

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 30, 2015 | Răspunde

  • Ceea ce au facut pesedistii, boicotul parlamentar al pesedistilor pentru ca sa nu se intruneasca cvorumul de prezenta la votul in parlament pentru ca MRU sa fie directorul SIE, arata o mentalitate de Erdogan, care se manifesta in partid, nu numai la Ponta. Ei nu inteleg ca in Romania, tara membra a UE si NATO, o asemenea mentalitate e revoluta si nu poate fi aprobata. Ei nu au putut accepta ideea ca nu pot sa impuna ei, discretionar, cine va fi directorul SIE. Banuiesc faptul ca Ponta ar fi dorit sa propuna el insusi pe altcineva iar Parlamentul sa-i asculte, docil, ordinele. Totusi, MRU a fost votat si se reintoarce la sefia SIE. Interesant ce spune Cristian Preda:

   „Ponta nu mai are majoritate în Parlament. Ar fi normal să-și depună mandatul, deschizând astfel calea unor negocieri pentru a forma un nou guvern. E singura soluție rațională.”

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 30, 2015 | Răspunde

 3. ALLAH AKBAR 😉 !

  Comentariu de Marian | iunie 30, 2015 | Răspunde

  • Adica? 🙂

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 30, 2015 | Răspunde

   • Adica….Dumnezeu este mare , iar in gradina Sa vietuiesc multi netrebnici !!!! Asta d e la final este de la mandezu , inca nu mi-am revenit d e la porcaria intamplata azi in Parl;amentul Romaniei …… Parlament d e cacat !!!! Iarta-ma dar despre ceva mai bland , despre ceva mai elegant in exprimare nici nu poate fi vorba vis a vis d e asemenea jigodii !!!! Aia d e la PNL sector 4 au avut azi usile zavorate si bine au facut : daca- i gaseam in barlog le pomeneam toti mortii si le dadeam carne sa le ajunga patru generatii de-aici inainte !!!!!!!!!!!!!!!! Unde-i Rica Venturiano care , mai ieri alaltaieri zicea sa-i dam timp teutonului ?!! Uite ca ne-a dat el o mare m..e , INTREGULUI POPOR ROMAN NU DOAR SASILOR LUI ! Ma miram cum isi permite Basescu sa -si faca mendrele si hachitzele jucand ping-pong cui vilele d e ….protocol 😦 ! Pai maine poimaine al vom vedea prim ministru ca de-acum nu ma mai mira chiar nimic in politichia asta d e rahat turcesc d e pe Dambovita ! Alege-s-ar prafu’ de ei d e jave …MAMA LOR , LA TOTI !!!!!!!!!!!!!! Azi , daca asi fi fost membru al PNL , azi a-si fi chemat o televiziune si mi-asi fi dat foc carnetului d e partid in fatza acelui WC numit Sediul PNL ….organizatia sector 4 !!! Nu mai este mult si…vine el saracu 2016…sa-i vedem atunci , cui ce tupeu vor solicita voturi … Dracu ai mai voteaza ca eu unul , M-AM LECUIT !!!!!!!

    Comentariu de Marian | iunie 30, 2015

   • @Marian
    Dar ce esti asa pornit pe PNL?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 2, 2015

   • Motane, eu il inteleg perfect pe Marian. te intreb si pe tine, CARE PNL??? Ce, asta de acum a PARTID LIBERAL si NATIONAL? Depinde ce inteleg astia de acum prin.liberalism. Esenţa liberalismului constă în promovarea unor schimbări care să ţină cont de condiţiile istorice nou apărute si, mai ales, de libertatea economică şi politică a individului în relaţia cu statul. În această relaţie statul nu trebuie să intervină în viaţa social-economică şi trebuie să garanteze exercitarea drepturilor şi libertăţilor individului, inclusiv libertatea de întreprindere economică pe baza apărării şi respectării proprietăţii private. Cate din aceste prerogative le-ai vazut tu aplicate de USL, pana la destramare? Era in fond o alianta politica, nu? Normal ar fi fost ca in cazul in cvare scopul real era acela de a duce natiunea spre progres, sa vina cu idei si initiative LIBERALE. Unde vezi tu ca proprietatea privata este sfanta in tara asta? Daca intra un hot peste mine in casa, are mai multe drepturi ca mine.
    Reactia lui Marian este una firesca si i dau dreptate 100%. Eu, care sunt si membru PNL si mai am si o istorie destul de veche vis-a-vis de liberalismul romanesc si familia mea, si am inceput sa ma intreb „CINE E EI SI CE VREA” 🙂
    CARE LIBERALI MOTANE??? Ai „buldogului”? Ai lui Tariceanu? Sau ai lui Crin?
    Da, as fi zis ca avem liberali daca as fi vazut ceva actiune, nu doar latraturi pe sticla, ca da bine la alegatori. Dar sa ma ierte Dumnezeu, dupa ce s-au compromis prin alianta cu socialistii, de s-a rasucit Bratianu in mormant, dupa ce s-au manjit cu cacao prin alta alianta prost inspirata, cu alti socialisti deghizati, aia de la pedele, cum mai vrei tu ca un alegator neinregimentat in vre-u partid sa mai aiba incredre in astia. Sunt scarbit eu de asa-zisii liuberali de azi, si de aceea nu ma mira o reactioe ca cea a lui Marian.
    Daca va aduceti aminte domnilor, la vremea anului 2012, eu am spus ca PNL trebuia sa mearga la alegerile parlamentare ca partid separat. USL-ul isi facuse treaba pentru care a fost inventat. Localele erau castigate, referendumul esuat, asa ca la alegerile parlametare trebuia mers pe partide. Si atunci am fi avut alta situatie. USL a castigat ATUNCI nu pentru ca era un PSD in el, ci pentru ca era UN PNL. Din ce am mai discutat si eu, pe ici pe colo, din ce am mai ausit pe ici pe colo, am convingerea (posibil sa fie eronata) ca peste 60% din voturile obtinute de USL au fost datorita celor care ar fi votat cu PNL-ul.daca s-ar fi mers pe partide. Asa insa, PNL-ul o sa plateasca TOATE oalele sparte, si pe buna dreptate.
    Si intradevar, reactia slaba a presedintelui m-a lasat fara replica. Avem presedinte, au nu? Daca prin Constitutie presedintele nu are chiar nicio putere in cazul in care prim-ministrul isi bate joc de o tara intraga, ma intreb care mai este rostul lui? Ptr ce atatea cheltuieli cu alegerea lui, cu intretinerea lui atat in timpul mandatului cat si dupa., daca el nu poate sa-ll traga de urechi, ba mai mult, SA-I DEA UN SUT IN KUR acestui Goe obraznic si nesimtit, care face ce vrea cu o tara intreaga?
    Da Mariane, mea culpa. Am crezut ca neamtzul va avea ac de cojocul lui Goe, dar se pare ca m-am inselat.

    Comentariu de Rica Venturiano | iulie 2, 2015

   • Stii ce ma intriga pe mine…? Cum a ajuns Romania intr-o situatie in care cresterea economica sa depinda „in mod periculos” (sunt cuvintele lui Mircea Cosea) de cum e recolta agricola… Eu nu spun, nu exagerez spunand, ca suntem „buricul pamantului”, ca, vai, ce mari si tari suntem noi, nu mai e nimeni ca noi. Dar cum a ajuns Romania sa exporte masiv forta de munca, sa produca o emigratie masiva si ajunga sa depinda, economic vorbind, doar de starea recoltei agricole…? Si culmea e ca daca stai si te uiti „peste gard” pe la vecini, de exemplu Ungaria, Polonia, nici acolo lucrurile nu stau mai bine… Ceea ce putem constata la noi este ca s-au facut privatizari dar s-au ratat 80% dintre ele (Nicolae Vacaroiu), s-au luat masuri dure de austeritate, s-au taiat salarii si pensii, dar a crescut datoria guvernamentala, am intrat in UE, ne sunt alocate niste fonduri consistente, sa recunoastem, dar nu le putem absorbi, in schimb a scazut ponderea salariilor in PIB…

    Mai trist este ca nu prea s-a vazut in perioada postdecembrista, efectele pozitive ale unei guvernari de dreapta. Astfel de efecte trebuiau sa se reflecte in cresterea economica si in imbunatatirea nivelului de trai al populatiei. Din punctul asta de vedere guvernarile CDR au fost ca cele ale FSN, FDSN, PDSR sau cum s-au mai numit – aceeasi Marie cu aceeasi palarie! A venit pe un val mare de simpatie populara Alianta DA si numarul functionarilor publici a crescut in perioada 2004 – 2009 de la 900.000 la 1.400.000, Tariceanu guvernand cu sprijinul masiv al PSD, nefacand nicio privatizare, mergand cu deficite bugetare mari. N-a marit fiscalitatea intr-o perioada de boom economic si bancile au marit volumul de credite, supraincalzind economia (ca doar „duduia”, n-asa?), facand-o astfel vulnerabila la criza ce a urmat. A urmat PDL, care de asemenea nu a facut nicio privatizare, a taiat salarii si pensii, fara sa faca vreo reforma reala a sectorului de stat, a mai crescut si datoria publica.
    Uite, citeam pe blogul lui Florin Citu, care e economist din cate inteleg, acest articol despre politicile duse de Banca Nationala… Deci atentie la ce politica monetara duce BNR, in opinia lui: prociclica, adica actioneaza in sensul ciclului economic. Spre exemplu, daca e vorba de recesiune, actioneaza monetar pentru adancirea recesiunii, daca e perioada de boom economic, actioneaza supraincalzind economia si facand-o vulnerabila la criza ce urmeaza… Chiar recomand sa fie citit cu atentie acest articol al D-lui. Florin Citu. E foarte interesant…

    E chiar foarte interesant ce se intampla…

    Cui prodest?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 2, 2015

  • Este limpede ca e o greseala ce a facut Ponta, cu concesionarea respectivului teren pentru ridicarea unei asemenea moschei uriase in Bucuresti. Ai vazut ca a luat atitudine si Neagu Djuvara. Si e si imprudent ceea ce a facut Ponta. Situatia cu musulmanii si asa e tensionata in Europa si nu numai. Apoi partenerul nostru este UE, nu Turcia. Turcia nu e in Uniunea Europeana. Este o impunere comunista ceea ce a facut Ponta: a dat o asemenea hotarare de guvern, pe o astfel de tema, fara nicio dezbatere, fara sa se stie. Pur si simplu ne impune, in mod comunist, un astfel de lucru. Fara sa intrebe populatia. Fara sa tina cont de societatea civila: pur si simplu a calcat in picioare societatea civila.

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 30, 2015 | Răspunde

   • ” Este limpede ca e o gresala ce a facut Ponta ” …. 😦 Inca n-ai inteles ca astia sunt ACEEASI Marie cu ACEEASI palarie ????? Ce-mi e Ponta , ce-mi e Johannis …ce-mi e Basescu , Iliescu sau Ceausescu ??? Niste jigodii , asta-s toti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O fi bun Dumnezeu ca la revenirea in tara , in maxim cinci zile sa ajunga la loc umbros si cu verdeata , fie la Rahova fie la Jilava …ca au si o vale a piersicilor acolo . Poate o vrea Dumnezeu sa reinoade cineva firul istoriei si sa-l aseze la a celasi stalp ca si Maresalul !!!!!! ALLAHU AKBAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Comentariu de Marian | iunie 30, 2015

   • Si te mira Mariane? Cate exemple d’astea ne-a dat fiecare guvernare pesedista, n-am eu fire-n barba.
    Pai exemplul initial l-a dat ilici, cand a calcat in picioare LA PROPRIU societatea civila care nu-l vroia. Ala a fost primul exemplu de intimidare reusit.
    Sti foarte bine ca am mai facut un pariu cu Theo si l-am castigat. Ce zici, mai facem unul? Eu pun ramasag ce vrei tu, ca „operatia” lui tonta n-a fost decat primul pas spre debarcarea lui „onorabila” de la fraie. Ar fi fost UMILITOR ptr dom’ Goe sa-si dea demisia, asa ca „la sfatul doctorului” (in drept, nu in medicina) s-a oprat, ca sa poate spune ca „pe motive de sanatate se vede nevoit sa renunte la salvarea Romaniei din ghearele capitalistilor verosi”, 😂😂😂😂
    Hai sa vedem domnilor daca ma insel. 😊
    Daca nu ne trezim, si nu vedem realitatea din spatele discursurilor SFORAITOARE, o sa ne trezim langa Greci. Chiar vrem asta? Chiar vrem (VRETI) sa nu mai fim parte a UE si NATO?
    DOAMNE FERESTE!!!!!!!

    Comentariu de Rica Venturiano | iulie 1, 2015

  • Allah e cel mai mare. Sau se mai poate traduce si „Allah fie preamarit”
   Nu cred ca exista doar o singura traducere, sau sa putem spune care este cea mai exacta, pentru este in functie de contextul in care se foloseste.
   Motane, e asemanator cu „Doamne Dumnezeule” pe care il folosim noi. Semnificatii diferite, functie de context.
   😊

   Comentariu de Rica Venturiano | iulie 1, 2015 | Răspunde

   • @ Rica Venturiano Nu trebuie sa faci niciun pariu onorate musiu Rica : eu am spus cu mult mai inainte ca , acolo la acea clinica din Istambul , Victor Ponta isi negociaza viitorul politic si…chiar si viitorul domiciliu si…nu ma refeream la locuinta familiei !

    Comentariu de Marian | iulie 2, 2015

 4. In lumea islamica si nici in cea judaica nu exista obiceiul de-a picta vreo infatisare a vreunui tip cosiderat sfant la ei . Una dintre cele 10 Porunci spune clar : ” sa nu-ti faci chip cioplit si nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri , mai jos pe Pamant sau in apele mai d e jos decat Pamantul ” iar dumneata sti foarte bine chestia asta . Profetul Muhamad { sau Mahomed daca-ti place mai mult cum suna } bunaoara , daca aia d e la Charlie Hebdo sau altii nu i-ar fi desenat chipul dupa ideile lor….. De aceea nu vei vedea NICIODATA pe nimeni dintre profetii si prorocii musulmani sau judei prezentat in pictograme si eventual care sa si tina in mainile lor vreo infatisare a vreunei moschei in ideea ca ei insasi sprijina constructia si ceea ce inseamna ea in constiinta oamenilor si-o protejaza ca atare …asta spre deosebire de ” sfintii parinti ” d e la noi ortodoxsii sau de la fratii chatolici . Inca o data …imi cer scuze pentru comentariile la cald , la foarte cald … spre foarte fierbinte facute ieri !!!

  Comentariu de Marian | iulie 1, 2015 | Răspunde

  • Lumea islamica sau cea iudaica e diferita de cea crestina. Daca doresti, si lumea comunista e diferita de cea crestina. Icoana pe care eu am prezentat-o are o semnificatie profund crestina: transformarea sau devenirea Sinagogii in Biserica. Sf. Apostol Pavel dintr-un iudaic infocat, persecutor al crestinilor, a devenit prin revelatie divina el insusi crestin. Tot printr-o revelatie divina Sfantul si Marele Imparat Constantin a devenit crestin, marcand astfel in Istorie victoria crestinismului in Europa.

   Intr-o exprimare gnostica, crestinismul este calea prin care poate fi invins, cu ajutorul lui Dumnezeu, Raul din Univers, pentru ca prin crestinism omul se mantuieste. Chiar Hermes Trismegistus spunea: „Cine se aseamana se aduna; dar intre cei ce se deosebesc nu poate fi tovarasie”. Or, prin constructia acestei grandioase moschei si a unui grandios centru cultural islamic e vorba de promovarea islamismului in Romania (si nu numai in Romania, caci ai vazut ca Turcia promoveaza astfel de proiecte si in alte tari), nu de triumful gandirii libere! Lucrul de nedorit si periculos ar fi ca prin astfel de proiecte sa se instige raul ca sa faca si mai mult rau (Hermes Trismegistus). Deci exista si acest „pericol special”.

   Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 2, 2015 | Răspunde

   • Te anunt cu respect onorate Motan ca , Imparatul Constantin cel Mare a fost nevoit si el sa accepte o concesie atunci cand crestinismul a fost declarat oficial d e catre el si ma-sa Elena , biserica oficiala a Imperiului . Acea concesie se numeste schimbarea zilei de SAMBATA , ZIUA A SAPTEA cu….ziua d e Duminica { DEOSDOMINICALES } adica …ZIUA INTAIA . Stiu ca legile iudaice sau cele islamice sunt diferite d e legile crestine insa…cel putin in materie d e iconografie , astia nu vor incalca niciodata porunca II-a ….altele sigur DA , dar cele patru ….

    Comentariu de Marian | iulie 2, 2015

   • Faptul ca „nu incalca porunca a II-a” in sensul ca ei nesocotesc cinstirea sfintelor icoane dovedeste lipsa de credinta din partea lor, dar si de cultura. Daca o luam asa, musulmanii nu recunosc nici Sfanta Treime, considerand ca ei nu se inchina la trei Dumnezei, nesocotind temeiurile biblice. De asemenea ei nu-L recunosc pe Iisus Hristos ca fiind Fiul lui Dumnezeu, nici pe Fecioara Maria ca fiind Nascatoare de Dumnezeu, si inca multe altele.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 2, 2015

   • Imparatul Constantin cel Mare nu a facut „o concesie” ci a facut cum era drept sa se faca.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 2, 2015

   • Motane !!! Daca asi avea o icoana pictata d e …Raffael , d e MIchellangelo { stiu ca nu s-a omorat cu pictura insa…in tot ceea ce a pictat mana sa si penelul i-au fost ghidate de catre insusi Dumnezeu } sau d e catre Botticelli m-asi inchina d e zece ori pe minut inaintea lor !!!!! Insa…de aici si pana la a cred e ca acestea sunt si…” sfinte ” este cale lunga . Ele au fost sfiintite prin daruirea pictorului dar in altfel d esfintenie a unor infatisari…chiar nu cred si…pe tema asta am si fost matrasit d e la cursurile unui Institut Teologic candva . Musulmanii nu recunosc Sfanta Treime …dar nici judeii n-o recunosc . Nu-l recunosc pe Isus drept fiul lui Dumnezeu dar…nici judeii n-o fac . Fecioara Maria…exista doar in cultele catolice si ortodox pentru musulmani sau judei…ea nu exista cum poti uita asa ceva ??? Este foarte corect ceea ce ai spus : ” Imparatul Constantin n-a facut o concesie ” ci….CEEA CE TREBUIA SA FACA ATUNCI !!! Asta-i amendamentul meu la spusele domniei tale 😉 .

    Comentariu de Marian | iulie 2, 2015

   • A considera o icoana drept sfanta icoana sau a o aprecia in eclusivitate drept o opera de arta este o chestiune de credinta, in sensul ca cel care considera icoana drept sfanta are credinta, cel care o considera doar o opera de arta nu are credinta.

    De ce „CEEA CE TREBUIA SA FACA ATUNCI !!!”. Trebuia sa faca? El a facut ceea ce e drept!

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 3, 2015

   • Si apropo : Isus este cinstit in aceeasi masura d e catre musulmani precum este si Noe , sau Mahomed fiind considerat un PROFET al lui ALLAH .

    Comentariu de Marian | iulie 2, 2015

   • Cu ceva vreme in urma eram pe o camera de chat unde se dezbateau democratic, dar foarte aprins, problemele din Orientul Mijlociu. Deci acolo erau si evrei si musulmani, probabil si oameni din serviciile secrete, si oameni ca toti oamenii, altii gura-casca, cum se zice, deci fel de fel de lume. Poti discuta pe canalul principal sau in particular. Dezbaterea era cat se poate de democratica – democratia pe net, aplicata la scara mondiala! 🙂 Trebuie sa stie toti o singura limba: engleza. Atata tot! 🙂 Si a venit unul (sau una) cu o intrebare deschisa, pe canalul principal: „daca musulmanii cinstesc prin religia lor profetii Vechiului Testament, lucru pe care il fac si evreii, desigur, atunci de ce se mai razboiesc cu evreii, considerand ca tot razboiul de acolo, din Orientul Mijlociu e, de fapt, pe criterii religioase?”. N-am vazut un raspuns satisfacator la aceasta intrebare… 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 3, 2015

 5. Daca auzeam ca vor sa faca aceasta moschee in Constanta, zau daca m-ar fi mirat sau deranjat. Aici, in Constanta, DA, pentru ca avem intr-adevar cea mai mare comunitate de musulmani NASCUTI PE TERITORIUL ROMANIEI, si nu vad de ce n-ar avea dreptul la un lacas de cult al lor. LOGIC asa ar fi fost. Tot asa cum cea mai mare densitate de catolici este in Ardeal. Ca avem pe tot teritoriul Romaniei credinciosi de toate cultele, si asta este o realitate, dar ca pondere, avem zone „cu” si zone „cu”.
  Acum sincer, la cate „retrocedari” cu cantec s-au facut, ca a dat statul sau nu un loc unde sa-si faca MUSULMANII ROMANI moschee, chiar nu mai e o problema. Ce nu pricep este DE CE IN BUCURESTI SI NU IN CONSTANTA?? Care este logica?? Pentru care musulmani se face aceasta moschee? Nu faptul ca e pentru musulmani ma deranjeaza, ci ma intriga locul ales. Daca faci un recensamant al cultelor religioase, cred ca peste 70% dintre musulmani in gasesti in Dobrogea, nu in Regat. Daca ar fi facut-o ptr musulmanii romani, NASCUTI ROMANI, atunci logic ar fi fost s-o faca acolo unde au ei cea mai mare pondere in randul populatiei, nu credeti?
  Sau e posibil sa gresesc eu si sa gandesc prost, 😀

  Comentariu de Rica Venturiano | iulie 1, 2015 | Răspunde

  • Da, bineinteles ca ar fi fost logic s-o faca la Constanta si nu la Oradea sau Botosani… Numai ca aici pare a fi altceva… Eu nu contest dreptul comunitatii musulmane de la noi de a avea lacase de cult, bineinteles conform Constitutiei si legilor din Romania. O chestiune ar fi ca o asemenea moschee nu e numai pentru musulmanii nascuti romani, cetateni romani. Gandeste-te ca e implicat Guvernul Turciei, Presedintele Erdogan, care are o linie ce doreste promovarea unei culturi islamice, ca sa nu zic otomane… El doreste sa ridice moschei in intreaga lume. Turcia finanteaza proiectul. De asemenea sa ne gandim ca e vorba de o moschee grandioasa, un centru cultural grandios. Pentru constructie e aleasa capitala. Or, toate acestea conduc la ideea promovarii Islamului in Romania, adica intr-o tara eminamente crestina, cu traditii crestine. Si atunci nu se poate sa nu te intrebi: de ce? Adica in loc sa vorbim, de exemplu despre westernizarea tarii, vorbim despre islamizarea ei? Parca dorim sa mergem spre Vest, nu? Or, Vestul nu are traditii islamice, ci tot crestine la baza.

   Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 2, 2015 | Răspunde

   • Bineinteles Motae. Nu de dreptul comunitati musulmane dinRomania discutam. Cu toate ca eu unul as fi vazut normal DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE ca aceasta moschee sa fie ridicata IN PRIMUL RAND pentru ROMANII MUSULMANI. Normal ca ORICE MUSULMAN sa aiba dreptul de a intra dupa cum crede de cuviinta.
    Totusi decizia brusca si mai ales ca ideea apartne unui guvern strain ma intriga. Sunt curios daca acest Guvern, atat de darnic cu strainii ar avea initiativa de a construi IN BUDAPESTA o catredala ORTODOXA GRANDIOASA, care ar fi reactia „artenerilor UE maghiari”?????
    Scuza-ma Motane, dar raman la convingerea mea ca acest „dottore” este cel mai toxic PM avut de Romania in ultimii 25 de ani. Toxic ptr imaginea si pozitia Romaniei in Europa.
    Pacat Motane ca inca mai avem orbi in tara asta care nu vad asta

    Comentariu de Rica Venturiano | iulie 2, 2015

   • Stii ce se inatmpla…? Ar fi foarte interesant, uluitor chiar, daca stai sa te gandesti mai bine, dar si ridicol in acelasi timp, daca s-ar descoperi ca temeiul esential in luarea unei astfel de hotarari de catre Guvernul nostru a fost SPAGA! 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 2, 2015

  • Exista cel putin o moschee in Bucuresti { in vecinatatea strazilor Pieptanari si-a soselei Viilor } si , daca cineva doreste s a mai faca una cel putin…chiar nu ma deranjaza . M-a deranjat construirea acelui monstru denumit pompos Catedrala Mantuirii Neamului { pe noi romanii doar DRACU ne mai poate mantui 😦 ! } dar moschei sau sinagogi chiar nu ma deranjaza . S-or fi inmultit musulmanii si pe la noi d e cand cu nefericitele intamplari din Paris sau cu cele mai recente din Tunisia . Rica saracu are dreptate atunci cand spune ca , era mai logica construirea moscheii in Constanta deoarece in zona aceea exista musulmani cu ghiotura . Prin Medgidia cel putin , nu mai vorbesc ! Probabil ca tipii d e la SRI doresc sa-i aiba sub ochi pe eventualii jihadisti 😉 sa stie d e unde sa-i adune la un caz d e ceva 😉 !

   Comentariu de Marian | iulie 2, 2015 | Răspunde

   • Catedrala Mantuirii Neamului e logic sa se construiasca intr-o tara covarsitor majoritar crestin-ortodoxa.

    Aici nu e vorba de a face o moschee („sa mai faca una cel putin”, ca sa te citez).

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 2, 2015

 6. Catedrala Mantuirii Neamului …chiar nu era logic sa fie construita la a semenea dimensiuni in conditiile in care in ortodoxie cel putin s e pune mare accent de sute d e ani pe acel sentiment de apropiere pe care il da un spatiu mai restrans . Nu spun ca Notre -Dame { construirea ei a durat aproape doua sute d e ani } este urata insa…atunci cand o vizitezi…nu-ti da acel se ntiment d e apropiere de Dumnezeu sau d e Duhul Sau pe care t-il da Biserica Sf. Elefterie bunaoara sau…Sf. Ion Nou . In Orice catedrala …ai un sentiment d e umilinta in fata acelor pietre , acelor ziduri c e formeaza catedrala …te simti pur si simplu umilit iar Dumnezeu { d e asta sant mai mult decat sigur } nu doreste si n-a dorit vreodata sa-si umileasca INCUNUNAREA CREATIEI SALE prin…marimea locuintei sale . Acea moschee , daca n-a fost ceea c e s-ar numii cu usurinta la o prima privire o plata pentru ceva anume , o ” concesie ” atunci in mod sigur ca reprezinta un pretz pe care noi romanii al vom platii pentru ” ceva ” indiferent cum s-o numii acel ceva si de la cine o venii . In Elvetia stiu c a s-a facut un referendum atunci cand muslimii ce traiesc a colo au dorit s a construiasca o moschee . Banuiesc ca-ti aduci aminte ca…s-a votat cu NU !!! Intrebare : in Romania …a fost intrebat cineva ….macar acel cineva numit poporul roman crestin-ortodox ??? Astia d e la Patriarhie….astia ce au d e spus ca noi vulgul…nu suntem luati in consideratie orice am spune ??? Pai si-atunci, despre c e vorbim ????

  Comentariu de Marian | iulie 2, 2015 | Răspunde

  • Marian, te contrazic! Inca din vechime au existat mari catedrale ortodoxe. Sfanta Sofia din Constantinopol e doar un exemplu. Dar mai era la Constantinopol o catedrala superba – Biserica Sfintii Apostoli, tot de dimensiuni impunatoare, comparabile cu cele ale Sfintei Sofia, dar, din pacate, nu mai exista azi… Gandeste-te ca toate aceste sfinte biserici erau impodobite cu sfinte icoane care iti inaltau sufletul la Dumnezeu. Erau adevarate opere de arta, daca iti place mai mult exprimarea aceasta. Gandeste-te cand au fost construite… Cuvintele sunt sarace: nu-ti poti inchipui o asemenea frumusete! In niciun caz nu ai fi simtit „un sentiment d e umilinta in fata acelor pietre , acelor ziduri c e formeaza catedrala …te simti pur si simplu umilit”, desi smerenia e una din marile virtuti crestine si exista biserici ortodoxe care iti pot da un sentiment de intoarcere catre sine si astfel sa cugeti la Dumnezeu, dar nu prin faptul ca biserica respectiva ar fi una mare ca dimensiuni si spatiu interior, adica o catedrala mare si impunatoare. Arhitectura bisericilor ortodoxe e cu totul altceva decat cea a celor catolice, sau a celor construite in stilul gotic care exprima verticalitatea, sau biserici care nu sunt impodobite cu sfinte icoane. Gandeste-te la manastirile din nordul Moldovei ale caror biserici sunt imbodobite cu icoane si la exterior.

   Eu asta si spuneam, ca la noi nu a fost intrebat cineva. A fost calcata in picioare societatea civila. Citeste, te rog, ce spuneam mai sus.

   Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 3, 2015 | Răspunde

   • Cum ? Imi vorbesti despre Sf.Sofia din Constantinopol sau Biserica Sfintii Apostoli din acel oras { probabil ca d-aia s-a operat Ponta taman acolo } , recunosti ca ” arhitectura bisericilor ortodoxe e cu totul altceva decat cea a celor catolice ” si…..tot eu sant cel ce se contrazice ?????????????????? Sti ca-mi placi ? Da , am fost inclusiv eu pe la Gura Humorului , pe la Hurez , pe la Varatec { macar act de prezentza trebuia sa fac…. ca si ceilalti mitocani intre care cel dintai eram eu 😉 , pentru a-mi dovedii afinitatea spre cultura ortodoxa } si nu m-am simtit umilit ci , dimpotriva ….m-am simtit mandru ca sant fiul unui asemenea tata …chiar daca infatisarile de pe icoane imi sugerau teama in fatza Celui Prea Inalt . La Notre -Dame …m-am simtit umil si mai ales umilit de cladirea in sine , de imensitatea cladirii si nu de frumusetea acelor gurgui de pe la colturile acoperisului sau de vitralii si cu atat mai putin d e locul in care ma aflam unde se presupunea ca Duhul lui Dumnezeu este prezent . Pe Dracu …Duhul lui Dumnezeu !!!!! Vorbesti matale despre calcatul in picioare al societatii civile ….CARE „SOCIETATE CIVILA ” , MAI EXISTA ASA CEVA ??? Stiam ca inca exista acea Societate Academica unde presteaza madamme Pippidi dar societate civila….. Luni imi vin neamurile din America , cum s e exprima jargonistii ce-mi sunt vecini . Trebuiau sa vina inca de sambata insa , pentru ei 4 Iulie este ceva sfant si…d e regula-l sarbatoresc in patria lor : America . Am doua motive d e multumire : unul ca-mi revad copilul si nepotii si , al doilea si cel mai important motiv { deoarece astia vin si apoi…pleaca la ei acasa } , de saptamana viitoare incep demersurile pentru obtinerea pensiei pentru limita d e varsta cu mari , cu foarte mari sorti d e izbanda , mai ales ca , d e vreo cateva zile mi s e cam zbate 😉 ochiul drept iar asta , dupa cum spunea si coana Zitza { eroina lui Caragiale } , E DE BINE !!!!! 🙂 🙂 🙂

    Comentariu de Marian | iulie 4, 2015

 7. Sa vedem si parerea fostului Presedinte, Dl. Traian Basescu:

  Gandul

  Băsescu, despre proiectul construirii celei mai mari moschei din Europa la Bucureşti: ”Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară”. Cum îl caracterizează fostul preşedinte pe Ponta

  Se arata ca:

  Fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat duminică proiectul de construire a celei mai mari moschei din Europa la Bucureşti, considerând că aducerea studenţilor musulmani în ţară reprezintă „cel mai mare risc”.

  „Avem un premier care stă pitit pe la Istanbul. Şchiop, dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face să ne gândim că a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste, dacă n-ar fi tragică, ar fi comică (…) Astfel de decizii sunt nesăbuite, dacă nu chiar antinaţionale. Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanţa, dar să faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenţi mulsulmani.(…) Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară”, a spus fostul preşedinte, la o întrunire a PMP, care s-a desfăşurat la Piteşti.

  Fostul preşedinte consideră că această decizie trebuia discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi că proiectul trebuie respins.

  Guvernul a decis printr-o hotărâre de guvern, să ofere Muftiatului Cultului Musulmanilor un teren de peste 11.000 de metri pătraţi în Bucureşti, pe o perioadă de 49 de ani, pentru construirea celei mai mari moschei din Europa. Terenul respectiv este situat lângă Centrul Expoziţional Romexpo, iar valoarea sa ar fi estimată la patru milioane de euro. Singura condiţie pe care a impus-o guvernul este ca lucrările de construcţie a moscheei să înceapă în trei ani.

  Fondurile pentru construire vor fi asigurate de către statul turc. Moscheea va avea o capacitate de 2000 de persoane.

  Statisticile oficiale arată că în Bucureşti trăiesc aproape 10.000 de musulmani. Aproape jumătate sunt cetăţeni străini, veniţi cu afaceri, la studii, prin căsătorii sau cu alte interese. Cea mai mare comunitate musulmană din România se află însă în Dobrogea şi numără peste 70.000 de persoane.”

  Interesant ar fi, cred, sa vedem si parerea unui membru al PSD, partidul D-lui. Ponta. Iata ce spune Ana Birchall :

  Agenda europeană privind securitatea şi agenda europeană privind migraţia, priorităţi adoptate de Camera Deputaţilor la finalul sesiunii

  Se arata ca:

  Agenda europeană privind securitatea şi agenda europeană privind migraţia, priorităţi adoptate de Camera Deputaţilor la finalul sesiunii

  COMUNICAT DE PRESĂ

  Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat în şedinţa de marţi două dintre cele mai importante Comunicări ale Comisiei Europene – Agenda europeană privind securitatea COM(2015) 185 şi Agenda europeană privind migraţia COM (2015) 240.

  Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, a subliniat referitor la agenda europeană privind securitatea că „lansarea acestui plan reprezintă o etapă importantă în realizarea unei viziuni comune la nivelul UE privind principalele ameninţări, principii şi priorităţi pentru următorii ani”. Totodată, în contextul recentelor atentate din Franţa şi Tunisia, Ana Birchall a arătat necesitatea de a pune la punct o strategie comună europeană de combatere a terorismului. „Statele UE trebuie să se concentreze pe expunerea în detaliu a mecanismelor de creare și funcționare a grupărilor teroriste, pe identificarea, expunerea și contracararea susținătorilor terorismului, inclusiv prin informarea opiniei publice asupra scopurilor reale urmărite de aceștia și al oricăror detalii care pot face obiectul informării publice, astfel încât ameninţările teroriste să fie eficient prevenite şi contracarate”, a afirmat preşedintele CAE.

  Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a precizat că tema migraţiei a beneficiat de o atenţie deosebită în Camera Deputaţilor, ţinând cont că aceasta generează numeroase dezbateri la nivelul întregii Uniuni Europene. „Am reafirmat că principiile solidarităţii şi distribuirii echitabile a răspunderii între statele membre trebuie să stea la baza gestionării fenomenului, subliniind că este necesar să se păstreze un raport corect între solidaritate și responsabilitate, ținându-se cont de respectarea principiului voluntariatului”. De asemenea, Ana Birchall a pledat pentru varianta analizării soluţiei conform căreia imigranţii aflaţi în procedură de resettlement (relocare) să fie procesaţi extra-UE, susţinând că este necesară analizarea unei asemenea soluții pentru a se evita tragedii precum cele din Marea Mediterană, sau alte posibile riscuri, inclusiv de securitate sau acţiuni teroriste.”

  Recomand citirea integral si in original a tuturor articolelor.

  Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 5, 2015 | Răspunde

 8. […] celei mai mari moschei din Europa crestina care ar urma sa fie construita la Bucuresti, proiect care a starnit de asemenea ample reactii de […]

  Pingback de Dupa 8 luni de mandat… « Motanul Incaltat | august 17, 2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: