Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Despre capitalismul creat de Ion Iliescu…

Iata ca Dl. Iliescu incepe sa fie activ pe blogul domniei sale. E foarte bine. Ceea ce e mai putin bine este ca nu isi propune sa scrie pamflete care sa faca concurenta altora! Dar sa vedem postarea:

Eu, “bolsevicul” !

Se arata ca:

„Acesta nu este un pamflet! Nu mi-am propus să fac concurență nimănui. Este însă monoton, și până la urmă plictisitor ca, de fiecare dată când cuiva nu-i plac ochii mei, să aud aceeași placă: ”Ion Iliescu, bolșevicul!” De ce doar ”bolșevicul”? De ce nu și ”comunistul”? Sună mai fioros bolșevismul? E doar un cuvânt, și nici măcar de rău nu e! Cuvântul rusesc (больше) înseamnă “mai mult”, “mai mare”. În engleză, spre exemplu, pentru o perioadă de timp “bolșevic” a fost tradus ca “maximalist”. Adică radical. Ceea ce, trebuie să recunosc, nu mi se potrivește! Nu sunt un radical. Dimpotrivă. Mereu mi s-a reproșat că gândesc prea mult, că sunt prea moale, că nu iau lucrurile în mână, că nu tai în carne vie! Mulțumesc! ”Chirurgia” asta nu este de mine! Eu cred în democrație, care e operă colectivă. Cu autori anonimi!
        Și cu toate astea pentru unii sunt un bolșevic! Fie! Dar sunt ”bolșevic” pe banii mei, câtă vreme și din taxele plătite de mine sunt înjurat cu sârg, pe acest motiv, la televiziunea publică, de tot felul de indivizi, care fac apologia capitalismului pur și dur, în timp ce trăiesc din bani publici. Și trăiesc foarte bine, să nu le fie de deochi! Dacă și cei de la televiziunile private, care mă înjură tot pe motiv de ”bolșevism”, și-ar plăti datoriile către stat, din care s-ar putea finanța programele sociale, m-aș fi împăcat cu soarta: o fac pentru o cauză nobilă, servesc interesul public. Dar cum n-o fac, pot să mă gândesc că altele sunt motivele ”radicalismului” lor. Și sunt oricum, numai nobile, nu.
        Un discurs aproape fascist ocupă spațiul dezbaterii publice. Discurs care este produsul unei ignoranțe de nimic scuzabilă. Nu ne place felul în care arată societatea noastră astăzi? Atunci s-o schimbăm! Dar nu lipind etichete unora sau altora o vom face. Etichetele nu explică nimic, nu rezolvă nimic.
        Când am arătat pericolele lui ”restitutio in integrum”, un cor de proteste s-a auzit până la cer: ”Bolșevicul Iliescu nu vrea să dea înapoi casele furate de ai lui!” Culmea e că mă înjurau și aceia dați afară din casele revendicate de mafia imobiliară, pe umărul căreia plângeau! Acum vedem că totul a fost premeditat, că jurnaliști și formatori de opinie, intelectuali publici, oameni puși să apere legea, au fost plătiți de mafie, pentru a-și atinge obiectivele, și pentru a fura cu acte în regulă sume uriașe din bani publici. În schimb eu eram ”bolșevic”, pentru că mă opuneam jafului premeditat!
        Același cor de bocitoare plătite mă înjura și când atrăgeam atenția asupra pericolului reprezentat de destructurarea sistemului de administrare a fondului forestier. ”Bolșevicul de Iliescu nu vrea să ne dea pădurile înapoi!” Acum plângem după păduri, și admirăm munții cheliți de vegetație!
        Să amintesc și de pledoaria mea pentru păstrarea unui sector public semnificativ în economie, mai ales în sectorul bancar, în energie și în alte zone, monopol natural. ”Bolșevicul de Iliescu, nu vrea capitalism!” Acum avem capitalism. Și nu ne place? Parcă ieri a fost ieri momentul în care eram apostrofat chiar și de muncitori și de sindicate, care vroiau musai privatizarea fabricii lor, spre pildă. Fabrică luată de un capitalist de bine, rasă de pe fața pământului, și transformată, ca multe altele, în afacere imobiliară. Dar nimeni nu-i vinovat, în afară de ”bolșevicul” de Iliescu! Care nu vrea privatizare!
        Ca și democrația, și ceea ce este România azi e operă colectivă. Regret s-o spun: țapii ispășitori nu țin de foame! Deciziile nu le-am luat eu singur. Am avut și avem un Parlament, am avut și avem partide, avem societate civilă, suntem liberi să ne informăm. Deciziile au fost luate în comun. În democrație majoritatea decide. Și își asumă consecințele deciziilor. Democrația nu există fără responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Eu, ”bolșevicul”, așa văd lucrurile. Dar poate greșesc. Poate democrația este despre altceva. Poate este despre cei puțini care profită, și foarte mulți care plătesc pentru a le face profitul mare. Dar, cum spuneam, eu nu așa văd lucrurile. Și nici nu le pot accepta așa, oricum aș fi etichetat. „

In primul rand, Dl. Iliescu nu prea e la curent, i se mai spune si „papasha” (cu „sh”, desigur) 🙂 . Insa alta e problema. Domnia sa vorbeste despre capitalism… Legat de aceasta problema este emblematic ce spunea chiar primul sau ministru, Dl. Nicolae Vacaroiu, si anume ca 80% din privatizari au fost ratate in Romania, v. si aici. Si apoi cum a fost posibil sa vina niste samsari care in dispretul legii si al bunului simt defriseaza cat poftesc din padurile tarii, de ani de zile, fara ca organele statului sa-i atinga cu ceva, sa le puna nici cea mai mica intrebare…?  Iata ce spune Ion Iliescu:

Dacă și cei de la televiziunile private, care mă înjură tot pe motiv de ”bolșevism”, și-ar plăti datoriile către stat, din care s-ar putea finanța programele sociale, m-aș fi împăcat cu soarta: o fac pentru o cauză nobilă, servesc interesul public. Dar cum n-o fac, pot să mă gândesc că altele sunt motivele ”radicalismului” lor. Și sunt oricum, numai nobile, nu.

Domnule Iliescu, capitalismul nu inseamna ca societatile private sa plateasca taxele ruinatoare pe care le impune guvernul, in cazul nostru Guvernul Ponta, pentru a finanta programe sociale care nu rezolva niciun fel de problema ci, pe termen lung, adancesc saracia! As dori sa va uitati in judetele din Moldova, care preponderent voteaza cu PSD, si veti observa ca saracia s-a accentuat in cei 25 de ani scursi de la Revolutie, fara ca PSD sa poata, in mod real, sa rezolve problema! Demagogia, intr-adevar, nu inseamna capitalism! Dvs. vorbiti de „televiziunile private”, dar uitati-va la toti cei care platesc taxe si impozite – Dl. Ponta se si lauda ca are excedent bugetar – si vom observa ca saracia e cea mai mare, de regula cea mai mare, in fiefurile PSD!!!

Dvs. spuneti ca ati tot atras atentia, dar chiar nu v-a luat nimeni in seama, ca doar erati Presedintele tarii? Vedeti, asa s-a nascut un Traian Basescu… Va rog sa ma scuzati, dar dumneavoastra erati Presedinte, si sub dumneavoastra a inflorit baronismul local al PSD si colcaiau afacerile de coruptie si chiar transpartinice, desigur. Inteleg ca Dvs. vedeti in felul asta capitalismul… Dupa parerea mea si, cred, a multora lucrurile nu stau chiar asa… Oamenii si-au pus sperante in Dvs., iar Dvs. nu ati prea facut mare lucru, doar ati atras atentia.

Acum avem capitalism. Și nu ne place? Parcă ieri a fost ieri momentul în care eram apostrofat chiar și de muncitori și de sindicate, care vroiau musai privatizarea fabricii lor, spre pildă. Fabrică luată de un capitalist de bine, rasă de pe fața pământului, și transformată, ca multe altele, în afacere imobiliară. Dar nimeni nu-i vinovat, în afară de ”bolșevicul” de Iliescu! Care nu vrea privatizare!

Tocmai, acum avem un capitalism in decreptitudine – asta s-a intamplat sub Dvs. „Fabrică luată de un capitalist de bine, rasă de pe fața pământului” – dar organele statului ce pazeau? Adica fabrica poate fi data oricui, chiar si unui escroc?? SRI, SIE ar fi trebuit sa informeze guvernul asupra intentilor unor „capitalisti de bine”, care poate doreau chiar esecul privatizarilor in Romania, mai stii? Atunci va intreb si eu, nu de alta dar m-a afectat, ne-a afectat esecul de care vorbea Dl. Vacaroiu, ce au pazit organele statului? I-a lasat pe hoti sa hoteasca statul? Trebuia muncit ca sa fie adusi aici investitori seriosi, firme vestice performante, trebuia ca sa fie create conditii ca astfel de investitii sa vina in Romania. Sa ne uitam la alte tari din forstul lagar socialist, de exemplu Polonia, Cehia, Slovacia – tari care s-au descurcat mult mai bine decat Romania.

Domnule Iliescu, nu inteleg de ce nu doriti sa spuneti adevarul. Nu spun ca mintiti, ci afirm ca nu spuneti adevarul. De ce nu spuneti ca noi si bulgarii nu eram „premiantii”, ci eram vazuti precum sunt vazute acuma Belarus, Azerbaidjan si Armenia, in cadrul Parteneriatului Estic, ceva mai pro rusi decat ceilalti trei… Dvs. ar fi trebuit sa faceti totul ca sa putem iesi din starea asta si sa putem sa dezvoltam aici un capitalism performant, nu unul precar, a carui precaritate ne urmareste si astazi.

Dvs. vorbiti astazi asa… Stiti cati oameni si-au pus speranta in Dvs. la primele alegeri libere, cele din 20 mai 1990…? Dvs. vorbiti ca si cum nu si-ar fi pus nimeni speranta in Dvs. Spuneti ca nu ati fost singur. Da, nu ati fost singur. Dar Dvs. nu vreti sa va asumati esecurile: „Fie! Dar sunt ”bolșevic” pe banii mei„. Aici nu e vorba de gasirea de tapi ispasitori. Ci e vorba de un regim in care romanii si-au pus mari sperante.

mai 23, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

21 comentarii »

 1. De ce „BOLSHEVICUL”??? Cat tupeu are sa intrebe asta. Pai sa vedem:
  Conform DEX-ului:
  BOLȘEVÍC2, -Ă, bolșevici, -e, s. m. și f. Adept al bolșevismului, al învățăturii lui Lenin și Stalin; comunist. Congresul [al II-lea al P. M. S. D. R.] a dezvăluit existența unor divergențe organizatorice serioase, care au divizat partidul în două părți, bolșevicii și menșevicii; cei dinții apărau principiile organizatorice ale social- democrației revoluționare, pe cînd ceilalți alunecau în mlaș­tina dezlînării organizatorice, în mlaștina oportunismului. Ist. P. C. (b) 63. Cunoașterea și înțelegerea metodelor și tacticii bolșevicilor în lupta împotriva grupărilor dușmane, cunoaște­rea și înțelegerea experienței partidelor comuniste frățești din toate țările de democrație populară și din lumea capitalistă, precum și a propriei experiențe de luptă a partidului nostru in acest domeniu, constituie un foarte important mijloc de educare a membrilor de partid și a oamenilor muncii în spiritul vigilenței revoluționare. GHEORGHIU-DEJ, Art. CUV. 582.
  Conform relaitatii, TOV ILIESCU a participat ACTIV la colectivizarea Romaniei. Cand spun ACTIV, inseamna ACTIV, adica a „convins” prin toate mijloacele aflate la acea vreme in mana comunistilor bolshevici. Makaraov, Kalashnicov, Gulag, etc etc. Instrumente destul de convingatoare.
  Si pentru ca era un membru de seama al partidului bolshevic, a fost trimis la vestita Academie Frunze din Moscova, unde a fost COLEG DE CAMERA cu Gorby, plus de asta fiind si Secretarul PCR pe tot grupul de studenti romani, la acea vreme. Ba ca sa fie si mai usor de controlat, pardon, ca sa intareasca „fratia comunista dintre popoarele prietene, s-a casatorit si cu un ofiter GRU, care „s-a lasat” dupa casatorie ca sa fie aproape de sotul sau in Romania.
  Cukm altfel Motane, el, un mare DIZIDENT si CRITIC al lui Ceasca a foat lasat liber, ba chiar in functii din care sa poata sa actioneze, cand altii, mult mai neinsemnati si mai inofensivi, gen ……. atatia altii, erau in arest la domiciliu in cel mai fericit caz???
  Ce zici Motane, il face asta sau nu-l face BOLSHEVIC??????
  Si da Motane, in ce-l priveste pe acest dinozaur comunist sunt foarte subiectiv si foarte pornit. EU il consider principalul vinovat ptr lentoarea reformelor din Romania si mai ales pentru coruptia si mentalitatea comunista din sistemul de stat si din politica.romaneasca.
  Pe langa Iliescu, toti cei care s-au perindat pa la carma tarii dupa 90 sunt mici copii in ce priveste RAUL facut. Doar au continuat ceea ce inceouse papasha bolshevicul.

  Comentariu de Rica Venturiano | mai 25, 2015 | Răspunde

  • Da… dar fii atent la nuanta, ca spune ca e bolsevic pe banii lui !!! Adica vrea sa spuna cam asa: „Da, sunt bolsevic! Ce va pasa voua? E treaba mea!! Sunt platitor de taxe si impozite!!”…

   Totusi… nu putem stii daca s-a casatorit cu un ofiter GRU… Asta vrea sa fie o ipoteza sau o stire?

   Comentariu de Motanul Incaltat | mai 25, 2015 | Răspunde

   • 🙂 🙂 🙂
    Da Motane, pe banii lui si pe suferinta noastra, nu?
    Motane, pentru cine stie, pentru cine a trait vremurile anilor 50-60, nu este o ipoteza. Poate printre cititorii tai exista si unii, care i-au dat onorul lui Tov Iliescu, la vizitele acestuia prin scolile militare ale anilor 50. Nu este un secret ca toti marii oficiali comunisti „scoliti” la Moscova au devenit intr-un fel sau altul „aparatori” ai sistemului comunist, care isi avea „tatucul” in Mama Russia.
    Probabil ca acum nu mai exista prin Romania nicio dovada care sa confirme, iar din fosta URSS nici atat nu mai poti obtine asa ceva, dar sa nu-mi spui mie ca se terminasera femeile in Romania. Sincer, n-am cum sa-ti produc dovezi, dar la acea vreme asta era moda, pentru a da dovada de „dedicare si patriotism”, sa „te infratesti cu fratele mai mare”, daca era in folosul Partidului.
    Ilescu „bolsevic pe banii lui” Oare pana unde merge impertinenta acestor BOLSHEVICI, incat sa meraga pana intr-acolo incat sa ne spuna in fata ca ei n-au nicio vina? Acesti indivizi lipsiti de scrupule au ajutat la mentinerea unui sistem diabolic. Acesti „bolsevici pe banii lor” au sustinut „dinastia ceausescu” la putere ani de zile si au ajutat la indobitocirea si indoctrinarea acestui popor.
    ACESTI BOSLSHEVICI SUNT VINOVATI PENTRU DEZASTRUL DE ACUM DIN ROMANIA!!!
    Numele care acum apar pe toate caile ca fiind exponente ale coruptiei sunt crescute la umbra acestor dinozauri bolshevici.
    Pentru ca asa se mergea in „mareata noastra patria socialista” pe Pile Cunostinte si Relatii. Nu exista „mahar bolshevic” sa nu traga foloase intr-un fel sau altul de pe urma „egalitatii” si „infratirii dintre popoare”. Acesti dinozauri sunt vinovatii principali pentru perpetuarea in politica de dupa 89 a acestui sistem corupt si bolnav.
    De aceea in 90 si 92 TOVARUSUL BOLSHEVIC ILIESCU a chemat minerii, ca impreuna cu „fortele de ordine”, inca pline de „tovarasi fosti”, sa „ne arate noua, golanilor” care ceream ca timp de 5 ani FOSTII TOVARASI sa stea deoparte de viata politica.
    pentru ca Motane, daca atunci, la momentul anilor 90, toti fostii activisti ar fi fost impirdicati sa iasa ca paduchii in frunte, cred ca am fi fost in alta situatie acuma. Dar BOLSHEVICULUI ILIESCU i-a fost teama ca pierzand fraile si controlul ATUNCI ar fi iesit la iveala toate dedesubturile Revolutiei, pentru ca un Coposu sau Campeanu, n-ar fi musamailizat crimele si vinovatiile din Decembrie 89.
    Ce dovezi vrei sa fie produse Motane? In doua mandate succesive, care de fapt au fost trei da’ unul nu se pune ca nu a vrut tovarasul ilici, a avut timp sa ingroape totul, la fel cum a avut timp si base sa-si acopere urmele.

    Comentariu de Rica Venturiano | mai 25, 2015

   • Da, am zis-o si o mai zic: trebuia adoptat, inca de atunci, desigur, Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara – Legea Lustratiei! Ar fi trebuit sa se deschida inca de atunci arhivele Securitatii, dupa modelul celor ale STASI, cum s-a intamplat in Germania. A fost o mare greseala ca nu s-a procedat asa…

    Spun din nou: trebuie deschise arhivele si spus adevarul despre ce s-a intamplat la Revolutia din Decembrie ’89.

    Uite ce spune Iliescu in postarea aceasta:
    https://ioniliescu.wordpress.com/2015/05/20/20-mai-1990-25-de-ani-de-la-primele-alegeri-libere/
    Se arata, printre altele, ca:

    „În 20 mai 1990, prin prezenţa lor masivă la vot, cetățenii au spus un puternic şi definitiv DA democraţiei, drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. A fost o ruptură radicală și definitivă de trecut, consfințită prin puterea votului popular. Privind retrospectiv, statutul actual al României, de ţară membră a NATO şi a Uniunii Europene, ne îndreptăţeşte să afirmăm că, în alegerile din 20 mai 1990, nu au fost învinşi şi învingători, că atunci a câştigat naţiunea română în ansamblul ei.”

    A fost „o ruptură radicală și definitivă de trecut” sau continuarea fostului partid comunist prin FSN, FDSN, PDSR, care s-au perindat pe la putere dupa Revolutie prin diverse Patrulatere Rosii… ?

    Ca sa nu ni se spuna pe urma ca sunt „bolsevici pe banii lor”…

    O tara, un popor este subminat daca e obligat sa traiasca acceptand falsificarea istoriei sale. Asta inseamna slabirea, aducerea de prejudicii grave tarii respective, a poporului respectiv. Eu de asta spun, de pilda, ca noi trebuia sa stim demult adevarul despre Revolutie, Mineriade.

    Comentariu de Motanul Incaltat | mai 25, 2015

   • Pai Motane, eu ce spun? Ca mineriadele au fost de fapt modalitatile prin care iliescu si gashca lui de politruci au ingropat Proclamatia de la Timisoara pentru ca ar fi insemnat condamnarea unui sistem din care au facut si ei parte. Si daca s-ar fi adoptat acea lege a lustratiei s-ar fi aflat adevarul si nu cred ca iliescu ar fi ramas liber si ne-ar mai fi condus mult si PROST.
    Repet Motane, N-AI SA VEZI adevarul despre Revolutie atata timp cat m,ai sunt in viata indivizi ca iliescu, nastase, roman, si altii care au furat Revolutia si au ingopat adevarul. Nu un base, un videanu, ridzi, udrea, sunt adevaratele noastre probleme si ILIESCU este principala sursa de coruptie si minciuna in tara asta. astia sunt doar efectul, dar cauza este iliescu. daca ma intrebi pe mine, locul lui este cu spatele la acelasi zid din Targoviste. Motane, din momentul in care s-a ridicat elicopterul de pe CC, ceasca a fost rupt de orice. Toate comunicatiile i-au fost taiate si era ca un iepure haituit de ogari. Sa nu uitam ca toate „locatiile” cu teroristi erau anuntate la RTV.
    Motane, mi-as da un rinichi sa mai fie gasit adevarul despre Revolutia din 89, dar din pacate l-as da degeaba.
    Stai linistit, ca „bolshevicul pe banii lui” a avut grija sa dispara tot ce-l putea lega de faradelegile acelor timpuri, tot asa cum nimic din ce-l lega de colectivizarea facuta de comunisti nu mai exista.
    daca s-ar afla adevarul Motane, baselu ar aparea un sfant demn de canonizare.

    Comentariu de Rica Venturiano | mai 25, 2015

   • @Rica
    Napoleon Bonaparte spunea:

    „Daca construiesti o armata cu o suta de lei, dar liderul lor este un caine, in orice lupta leii vor muri precum cainele. Dar daca construiesti o armata de o suta de caini si liderul lor este un leu, toti cainii vor lupta precum leul.”

    Poate ca unii vor considera ca daca am dat acest citat aprob sisteme dictatoriale. Departe de mine acest lucru! Dar ma gandeam… Nu prea avem oameni… Uite, sa-l lasam pe Iliescu. Sa-l luam pe Boc sau mai bine pe Ponta, ca sa fim in actualitate. Te rog uite-te la Ponta. Tie ti se pare liderul politic care, spre exemplu, sa impulsioneze economia romaneasca. Sa-i poata da un impuls prin care sa vedem cu adevarat imbunatatire si dezvoltare reala? Cand era cu inundatiile, problema lui principala era sa nu se ude. Il priveai si impresia pe care ti-o facea era ca parca el nici nu avea ce sa caute acolo. Traian Basescu inca a mai impulsionat ceva militand pentru independenta Justitiei. Insa nici Basescu nu se poate spune ca a facut prea multe… Mai mult a excelat prin populism. Boc a fost un premier sters, care a dat impresia ca e la comanda directa a lui Basescu. Dar, in general vorbind, cu mici exceptii, nu se poate spune ca, dupa Revolutie, am avut niste lideri capabili sa conduca tara asta spre dezvoltare, spre progres. Se vorbeste acuma despre esecul noii generatii de politicieni. Dar aceasta noua generatie nu s-a format la umbra celei vechi? Ca politician trebuie sa te formezi, sa cresti politic, si te formezi intr-un anumit mediu politic, in cazul nostru cel romanesc, desigur. Clasa politica romaneasca, de dupa Revolutie, n-a fost capabila sa faca nicio reforma, decat impinsa de la spate din exterior, ori de UE, ori de SUA. Lucrul asta il demonstreaza si atitudinea actuala a lui Basescu fata de Justitie, o atitudine care i-a uluit chiar si pe fostii colaboratori apropiati. Sa-l luam pe Emil Constatinescu cu celebra sa declaratie, ca a fost „invins de sistem”… Daca ai fost „invins de sistem” atunci ce sa mai zici… Sau Victor Ciorbea care a ajuns din lider de sindicat premier de dreapta… A fost oare liderul care a impulsionat dezvoltarea Romaniei? In legatura cu Nastase, daca ai sa te uiti pe statisticile FMI pe o mai larga perioada de timp ai sa constati ca a fost, in perioada 2000-2004, prima crestere semnificativa de PIB dupa 10 ani de stagnare economica, cu un PIB foarte, foarte modest. Nastase a facut greseli, inclusiv prin faptul ca a incercat crearea unui PSD cat mai mare, chiar cu forta, si tolerarea abuzurilor unora din partidul sau. Nastase imi face impresia ca, mai degraba, a fost invins de baronii din partidul sau. Probabil ca s-a temut ca daca nu le tolereaza potlogariile ei il vor trada. Si prin asta nu a facut decat sa dovedeasca slabiciune… Din pacate, comportamentul sau de atunci si baronimea PSD l-au tras in jos si au intunecat o guvernare care ar fi putut fi excelenta. Mai mult decat atat, gandeste-te si la opozitia pe care i-o facea Iliescu, lucru ce i-a subminat autoritatea in partid. La fel s-a intamplat si cu Geoana, care, la fel, n-a putut sa scape de Iliescu. In ce sens sa scape? Iliescu era (si este inca daca nu ma insel) presedinte de onoare, insa el era activ, el conducea partidul – aminteste-ti cand l-a facut pe Geoana „prostanac”, subminandu-i autoritatea in partid si imaginea publica. Uite-te la Catalin Ivan – cum a incercat sa ia o atitudine si o pozitie critica fata de actuala conducere a PSD, l-au dat afara din partid! Este o filiatie politica directa intre Victor Ponta si Ion Iliescu. Este continuarea lui Iliescu in conducerea PSD. Inclusiv Tata Socru, desigur. Marea problema, in PSD, nu e ca Ponta sa scape de un contracandidat. Daca nu e Ponta, poate fi altul. Problema principala este ramanerea la putere in partid a acestei grupari care-si are filiatia politica directa in Ion Iliescu, nu una care sa doreasca sa reformeze cumva ceva in partid. Uite-te si la Geoana cum a fost tratat.

    Comentariu de Motanul Incaltat | mai 27, 2015

   • Tocmai pentru acea subminare la care se face referire in citatul tau, si este vinovat Motane. Mai vinovat ca oricine. Asa cum necunoasterea legii nu poate fi invocata in instanta, nici bolshevicul asta nu poate spune ca „n-a avut informatii, ca n-a decis singur”, sau alte scuze puerile ptr tovarasii de partid dispusi sa le creada. Mai bine tacea naibii din gura, ca asa nu face decat sa demonstreze ca ne crede pe toti prosti si naivi.

    Comentariu de Rica Venturiano | mai 25, 2015

   • Corect! Dar ca sa raspund fara sa fiu subioectiv, te rog sa citesti un comment de pe blogul de unde ai preluat „scuzele” lui ilici.
    Cand inca unii „tanjesc” dupa viata de caine tinut in lant si lingand mana stapanului ptr un blid de zoaie, ce lider vrei tu sa dea aceasta categorie? De unde lider „LEU” Motane, cand cei care INCA decid sunt „maidanezi”?? Potaile nu vor alege niciodata un leu in fruntea haitei, iar cand leul este inconjurat de hiene, sfarseste prin a fi ucis. Analizand acum spusele acestui bolshevic, luand in calcul si „linguselile” cu care este obisnuit si dupa care tanjeste tovarasimea sa, alaturi de mersul evenimentelor de dupa 90, am cea mai mare convingere ca nimic n-a fost intamplator. Si DA, PIUNCTUL 8 de la Timisoara ar fi fost pornirea noua de care aveam nevoie. De asta s-au temut politrucii atunci, la acea vreme si au facut ceea ce stiau foarte bine, manipularea „clasei muncitoare” ptr obtinerea rezultatului dorit de ei.

    Comentariu de Rica Venturiano | mai 27, 2015

   • @Rica
    Stii ce nu e la noi? Nu e cultura din Occident… Din pacate, nu suntem – vorbesc la modul general – la nivelul cultural al Occidentului ci la un nivel mult mai scazut. Uite-te si pe aceasta postare a mea. Uite-te la cum vorbea Napoleon Bonaparte acum vreo doua secole! Cum se exprima! Da un click, te rog, si pe link-ul sursa a citatului. Vom constata ca cel care ne vorbeste de acum 2 secole si mai bine era un om cultivat, desi militar (poate te-ai fi asteptat la un om mai brut), transpare faptul ca era o mana forte, dar si un autentic spirit liberal! Si interesant este ca, desi era militar de cariera, punea spiritul deasupra sabiei!!!

    Comentariu de Motanul Incaltat | mai 28, 2015

   • Exact Motane. Vezi ca in cele din urma suntem de acord cu foarte multe puncte de vedere, chiar daca eu am niste probleme in exprimarea ideilor, din cauza „efectului vestului” 🙂
    Da, recunosc, cultura, educatia, bunul simt, mi se par normale si lipsa lor anormala, ceea ce ma face sa vad diferit deoarece in tara lucrurile stau invers.
    A fi militar nu inseamna neaparat „brutalitate si lipsa de cultura”. Am intrat in contact cu militari din occident, care au dat dovada de foarte mult bun-simt si de o educatie deosebita. Nu spun ca ai nostri nu au, dar multi, foarte multi din pacate, sunt abrutizati, in special cei din generatia veche, datorita sistemului de selectie de la acea vreme. „Originea sanatoasa” atat de cautata si de promovata de vechiul regim, nu insemna intotdeauna si calitate, din pacate.
    De aceea ma intreb (ca prostu’n targ 🙂 ) de unde au tot aparut acele origini chiaburesti si mosteniri boieresti la toti nomenclaturustii astia de ne conduc?
    Constat ca tov ilici este tot acelasi secretar de partid, care accepta critica atata timp cat este de SUS IN JOS. Atat de mult il intereseaza adevarul, incat toti cei ce-l critica sunt dusmani sau „zvonaci”. Eu recunosc, sunt si am sa fiu „GOLAN” asa cum ne-a numit tovarasia sa.

    Comentariu de Rica Venturiano | mai 28, 2015

   • Da, bine, dar si pe vremea aceea erau si in Occident militari care erau oameni mai bruti, chiar si generali despre care ai putea sa spui ca erau niste soldatoi 😆 . Este si meseria de genul asta – razboiul nu e un joc de domnisoare. Napoleon a fost un om deosebit in felul sau. El a petrecut cu zilele in biblioteci, a vrut sa se cultive. Ii placea matematica. Si tocmai cultura a fost aceea care i-a dat si viziune.

    Comentariu de Motanul Incaltat | mai 29, 2015

   • Motane, si cruciatii, cavalerii, teutonii, erau razboinici destoinici dar brute. Vorbim de evolutia umana per ansamblu, deci si in domeniu militar. Vorbim de vremurile moderne Motane, nu de „atunci”. Hai sa vedem in perioada interbelica cine ajungea ofiter in armatele vremii. Ce educatie trebuiau sa aiba. Exceptii au existat si vor exista Motane cat Pamantul se va roti in jurul Soarelui.

    Comentariu de Rica Venturiano | mai 29, 2015

   • Un om obisnuit nu avea voie sa atinga haina militara – raspundea in fata legii daca o facea. Iar un ofiter nu exista sa nu poarte manusi si sa mearga intr-o bodega sa bea si el o bere… Ofiterii aveau dreptul sa intre doar in localuri de lux… 🙂
    Asta era pe vremea Maresalului Antonescu, mi-a spus si mie cineva care chiar a fost ofiter de aviatie in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial…

    Comentariu de Motanul Incaltat | mai 29, 2015

 2. Omul asta chiar n-are nimic sfant. Ca este fara de Dumnezeu stiam, dar chiar sa mergi pana intr-acolo incat sa te declari pur si curat, n-am crezut. Auzi la el, ca el s-a opus, dar n-a putut pentru ca n-a luat deckiziile singur??? Nu, asta intrece orice limita a bunului simt Motane. Acest „sfant” nici usturoi n-a mancat si nici gura nu-i pute.
  Mi-e sila!!!!!

  Comentariu de Rica Venturiano | mai 25, 2015 | Răspunde

 3. Motane, las la latitudinea ta daca publici sau nu commenturile mele pe blogul „tovarasului”. Tov. Secretar n-a fost prea incantat si cum nu m-am grabit sa-l lingusesc, cum este obisnuit de la sedintele de partid, le-a lasat deoparte.

  Rica Venturiano Says: Your comment is awaiting moderation. 
  27/05/2015 at 2:42 pm | Reply

  Tipic ptr cei ca dvs. Nu acceptati critici ci doar linguseli. Ca la sedintele de partid, unde aveau voie sa vorbeasca doar cei care erau numiti.
  Fara perdea, va consider principalul vinovat ptr dezastrul din Romania de dupa 90. Atunci, la acea vreme, se impunea un nou start ce putea fi oferit acestui popor doar prin adoptarea punctului 8 din Proclamatia de la Timisoara. Vremea voastra, A COMUNSITILOR trecuse. Era timpul sa faceti un pas inapoi ca sa timpul sa vindece raul facut de VOI.
  ALATURI DE TOTI FOSTII DIN VECHIUL REGIM, SUNTETI VINOVATI DE TOT RAUL CE A URMAT REVOLUTIEI.
  RUSINE!!!!!! Faceti macar acum acel pas inapoi si traiti-va batranetea asa cum majoritatea pensionarilor acesti tari n-o ppt face, in indestulare si liniste. Macar acum, in al 12-lea ceas lasati aceasta tara sa scape de comunism, nu mai insistati. Capitalismul nu-i perfect, dar comunismul pe care l-ati slujit in tara asta a fost DIABOLIC!!!

  RIca Venturiano Says: Your comment is awaiting moderation. 
  25/05/2015 at 2:12 pm | Reply

  – Tovarase Prim Secretar, nu puteti spune care a fost scopul studiilor efectuate de dvs la Frunze in Moscova?
  – Tovarase iliescu, in ce calitate ati vizitat Liceul Militar Dimitrie Cantemir prin anii 50?
  -Ce rol, ati avut in colectivizarea Romaniei?
  Sunt convins ca acest comment o sa fie aruncat in spam, dar cat tupeu sa aveti sa mintiti cu nerusinare? De ce v-a fost teama de Proclamatia de Timisoara si al sau Punct 8?????

  Se prea poate sa fi fost deranjant ce am avut de spus. Probabil ca adevarul il deranjeaza. De aceea spun Motane ca n-o sa aflam ADEVARUL despre Revolutie cata vreme acesti dinozauri comunisti vor avea un cuvant de spus in politica romaneasca.

  Comentariu de Rica Venturiano | mai 28, 2015 | Răspunde

 4. Uite Motane, pentru ca eu unul „fac paduchi pe creier” cand aud de iliescu, am tot cautat pe net sa vad daca nu cumva sunt eu „defect”.
  Am gasit din intamplare o scrisoare deschisa a unei tinere catre acest „bolshevic”. Daca imi permiti, sau daca este legal, o redau in intregime aici. Daca nu publici, am sa inteleg, pentru ca nu stiu exact limitele legale intre care te poti „desfasura”
  Citez:
  „Textul intergral al scrisorii publicate de Mihaela Grădinaru:

  «“Mai dragă” Domnule Ion Iliescu,

  Vă scriu aceste rânduri pentru că zilele astea am primit o veste fabuloasă şi m-a făcut să mă gândesc intens la dvs. Vă scriu pentru că pe 17 Septembrie 2014, CEDO a decis că mineriada va fi investigată în continuare de statul român (considerată chiar crima împotriva umanităţii) şi de atunci nu mai am stare. Vă scriu pentru că dumneavoastră sunteţi păpuşarul absolut al acestor întâmplări sinistre pe care nu le putem uita. Nu avem cum! Cineva mă întreba zilele trecute dacă nu s-au prescris faptele. Nu! Anumite măgării şi orori nu se pot prescrie niciodată. Istoria nu poate uita. Nu trebuie! Nu am fost fizic prezentă la mineriade. Moral însă, mă simt lezată de fiecare gest nesăbuit care a înăbuşit democraţia şi a instaurat tirania nesimțirii şi cultul urii. Moral, şi eu simt că m-au bătut minerii în Piaţa Universităţii. Moral, pe toţi ne-au rănit evenimentele de atunci, au lăsat răni adânci ce se vindecă greu şi ne-au trimis cu zeci de ani în urmă , la coada istoriei. Moral, aţi făcut pipi cu boltă, de la trambulină, pe democraţie şi pe popor. Moral, doar pe dumneavoastră nu v-au atins întâmplările şi urmările. Moral, şi nu numai sper să va atingă. Moral…Să va fie ruşine!

  Am doar 30 de ani dintre care ultimii 25 au fost trăiţi într-o permanentă tranziţie de nicăieri spre niciunde. O tranziţie grea de care sunteţi răspunzător împreună cu acoliţii dumneavoastră, întreaga “minunata” clasa politică postdecembristă. La fel şi de jaful naţional care a luat tot din ţara asta…inclusiv speranţa oamenilor, mai ales speranţa.. Sub rânjetul ăla perfid al dumneavoastră se ascund 25 de ani de colaps, intrigi şi minciună. Să va fie ruşine!

  Trebuia să fiu un copil blând şi visător, crescut în “liniştea” de după căderea comunismului, dar am învăţat să urăsc. Am învăţat să urăsc pentru că dumneavoastră şi cei la dvs există. Am învăţat să urăsc pentru că furaţi. Am învăţat să urăsc pentru că minţiţi. Am învăţat să urăsc pentru că manipulaţi şi distrugeţi. Am învăţat să urăsc pentru că dezbinaţi. Am învăţat să urăsc pentru că am crescut văzând nişte politicieni demni de dispreţ care au sfidat şi au alimentat ura unui popor. Un popor care fără dumneavoastră ar fi fost acum departe. Un popor care mai avea poate o şansă să înveţe să iubească ţara asta frumos, să o ocrotească şi să o crească, dacă nu aţi fi insistat cu lăcomia şi jaful până nu a mai rămas mai nimic. Un popor care a trebuit să îşi trimită fiii şi fiicele să spele bătrâni la fund în Spania şi Italia în timp ce bătrânii lor mor singuri şi măcinaţi de dor, acasă, în bătătură, aşteptând să fie bine şi în ţara lor şi să li se întoarcă odraslele. Da! De la dumneavoastră a început! Ne-aţi alungat din propria ţară iar pe cei rămaşi i-aţi învrăjbit unii împotriva alora. Să va fie ruşine!

  Este incredibil cum mă întâlnesc cu prieteni la fel de tineri şi sarbatorim că a intrat un alde’ Voiculescu la închisoare pentru 10 ani şi ne trezim spunând cu patos “Băi nene, eu pe Iliescu vreau să îl văd la răcoare”; „Iliescu trebuie să plătească”. Unii vă doresc şi chestii mai urâte dar eu sunt o delicată şi va las pe dumneavoastră să le ghiciţi. Nu vi se pare ciudat că oameni atât de tineri va urăsc atât de tare? Că îşi doresc atât de mult să vadă dreptate pentru o nedreptate întâmplată unor oameni mari, pe când ei erau încă la grădiniţă? Să vă temeţi de copiii ăştia frumoşi care au învăţat să gândească singuri şi să spună adevărul cu glas tare şi minte limpede. Ei au mai învăţat ceva de mare preţ: cum e să ai demnitate, decentă şi integritate. Ceva ce dumneavoatra nu aţi avut şi nu aveţi. Să vă fie ruşine!

  Prin măsurile luate în toţi anii din urmă şi prin atitudinea despotică, aţi adus minerii printre noi în fiecare zi. Ne-aţi făcut să credem că orice opinie sau crez, odată exprimate, vor fi stinse cu o bată în cap. Aţi ucis cu sânge rece zeci de oameni în ’90 (cimitirul Străuleşti II nu minte şi chiar vă invit ca împreună cu Dl Petre Roman să îl vizitaţi zilnic, începând de astăzi şi să cugetaţi). Aţi ucis cu sânge rece civismul. Să vă fie ruşine!

  Dacă astăzi se fură, se minte, se devalizează şi clasa politică nu îşi asumă nimic şi nimeni nu e e pedepsit, tot dumneavoastră vi se datorează. Pentru că aţi scăpat nepedepsit cu toate porcăriile făcute. Şi ei au văzut că se poate. Şi au făcut precum au văzut. Pentru că aţi dat naştere unei generaţii de monştri politici tupeişti care urmăresc doar interesul propriu şi au obrazul mult prea gros să îi mai atingă nevoile oamenilor. Să vă fie ruşine!

  Anul trecut am ieşit în stradă şi am protestat pentru Roşia. M-am bucurat că sunteţi bătrân şi neputincios şi nu ne mai puteţi face nimic. M-am bucurat că sunt în 2014 într-o ţară UE (dar asta nu vi se datorează) şi jandarmii m-au privit cu simpatie, mi-au spus sărumana şi mi-au mărturisit că suntem faini şi tare s-ar bucura să fim un million, să nu aibă ce ne face şi să negociem mai bine viitorul ţării, pentru toată lumea. Bănuiesc că faceţi alergie când auziţi asta. Vremea pumnului în gură a trecut. Am fi fost în Rusia lui Putin dacă rămâneaţi la butoane. M-am bucurat că pot vorbi liber fără să îmi dea ortacii una peste bot…sau să îmi distrugă laptopul precum au fost distruse maşinile de scris “automate” găsite în 90…..sau cum au fost vandalizate laboratoarele din Universitate şi sediile partidelor din opoziţie….sau distruse vieţile unor oameni care încă mai credeau în bine şi în democraţie dar a fost ultima oară când au mai crezut în ceva. M-am bucurat în toamna lui 2013 că Iliescu şi minerii lui sunt doar o amintire sinistră, o pată pe obrazul ţării ăsteia şi că pot sta în Piaţa Universităţii fără să mă tem de ei. Domnule Iliescu, aflaţi că şi Scaraoschi ar fi fost poate o varianta mai bună de lider decât dvs. Măcar ăla nu ar fi pretins că face bine în timp ce făcea atâta rău. El ar fi fost sincer de la bun început. Dumneavoastră însă, ne-aţi minţit cu neruşinare. Să vă fie ruşine!

  M-aş bucura tare să plătiţi. Atât de tare încât am decis că dacă ajungeţi să faceţi chiar şi o zi de închisoare…nu le mai cer nimic vreodată următorilor: Lui Moş Crăciun, Moş Nicolae,, Iepuraşului sau lu’ tanti Ziua mea de naştere & nume. Am avut mereu aşteptări mari de la cei menţionaţi şi cadouri consistente dar imaginaţi-vă că demascarea şi acuzarea dumneavoastră ar fi cadoul suprem, pe viaţă.

  Din nou, închei fără stimă, respect şi fără aşteptări prea mari. Vă amintesc însă ca in inimile multor cetateni sta scris asa: “Dreptate, ochii plânşi cer să te vadă”. Drepatea însă s-a rătăcit şi umblă năucă încă, cu capul spart …de la mineriada, revolutie şi nu numai. O asteptam, ca si cand…

  În încheiere aşadar, vă doresc doar un sincer : SĂ VA FIE RUŞINE!»

  Sursa „http://adevarul.ro/”

  Comentariu de Rica Venturiano | mai 29, 2015 | Răspunde

   • Ok Motane, data viitoare am sa pun link-ul. Nu stiam daca accepti link-uri.

    Comentariu de Rica Venturiano | mai 30, 2015

   • Ok!

    Comentariu de Motanul Incaltat | mai 30, 2015

  • Da, dar sa stii ca intrebarea e: Iliescu a fost acceptat si de americani? De rusi a fost acceptat, sa presupunem adevarata asertiunea asta. Dar de americani? Pentru ca toti liderii din Europa de Est, fosta comunista, care s-au ivit dupa magicul an 1989, au fost negociati intre rusi si americani. Asta e parerea mea. In Iugoslavia a fost un experiment. Cu Iliescu cum a fost? Sau Iliescu a fost acceptat de americani pentru ca se negociase deja ca Romania sa ramana in sfera de influenta a Rusiei? Iliescu e clar ca disimuleaza, ca ascunde ceva… Cauta sa camufleze adevarul despre Revolutie, despre Mineriade prin tot felul de teorii… Asa pare, nu?

   Comentariu de Motanul Incaltat | mai 29, 2015 | Răspunde

  • Motane, aici e cam complexa chestiunea 🙂
   Eu ce pot sa-ti spun este ca prin ultimul an de scoala militara (Institutul de Marina Mircea cel Batran din C-ta, sectia civila) am auzit un zvon, cum ca „la urmatorul congres pcr, rusii il vor pune pe unul iliescu in locul lui ceasca”. Se zvonea deja ca iliescu este protejatul lui Gorby, se stia ca au fost colegi la Frunze, ca era „un prieten desavarsit al fratilor de la rasarit”, in timp ce ceasca incepuse deja sa „muste mana care l-a hranit”. ceasca devenise deja un ghimpe sub unghia rusilor prin „visul sau maret de a denunta Pactul Ribbentrop-Molotov”, si cum razboiul rece nu era inca terminat, asta insemna inca „niste gheata” peste el.
   Da, ilici ASCUNDE CEVA!!! Asta a fost si unul din motivele ptr care a vrut eliminarea cizmarului din peisaj, sa nu apuce sa vorbeasca. ceasca avea dosarul compet al lui papasha ilici, de asta sa nu te indoiesti. Dar palma pusa de rus l-a tinut deoparte pe ilici de „mania proletara a tov’ului suprem”. Ce naiba Motane, au „disparut subit” altii cu mai putine si mai mici bube decat ilici. Asta nu numai ca n-a fost „disparut subit”, dar a fost si la un loc caldut, tot in nomencaltura, ca doar n-o sa-mi spui ca PRIM SECRETAR de judet insemna pedeapsa pe vrema lui ceasca ptr adversarii politici. Ca ilici n-a fost DIZIDENT, el i-a fost adeversar doar cizmarului, nu si sistemului.
   Zau, am cea mai mare stima ptr aceasta doamna/domnisoara de 30 de ani, care a avut „tupeul golanesc” (ca aceia la care face referire in scrisoarea sa) sa-l scuipe delicat intre ochi pe acest vierme. I-as spune si comunist, dar as jigni atat de multi romani care chiar au crezut in comunism si care n-au nicio vina ca viermii astia care ne-au condus dupa ’49 si inca o mai fac, au derapat serios de la ideea de comunism.
   Apropos, ai auzit pe vre-un canal media de decizia CEDO, de rejudecarea mineriadelor??? Ca eu nu. Pe toate caile suntem bombardati cu altfel de asa zise stiri, menite (in opinia mea) sa abata atentia de ceea ce cu adevarat ne intereseaza si care chiar merita mediatizat.

   Comentariu de Rica Venturiano | mai 30, 2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: