Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Catastrofe…

Mediafax

Video CUTREMUR PUTERNIC în Nepal. Seismul a provocat moartea a peste 870 de persoane. Alpinistul român Alex Găvan, surprins de avalanşă pe Everest: „Alergând pentru viaţă din cortul meu” – LIVE TEXT şi VIDEO

Se arata, printre altele, ca:

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,9 s-a înregistrat sâmbătă în apropiere de Kathmandu, capitala Nepalului, provocând victime şi pagube importante. Cutremurul a provocat moartea a peste 870 de persoane şi pagube importante, a anunţat poliţia nepaleză, citată de Reuters în pagina electronică.

Cel mai grav seism înregistrat în Nepal în ultimii 81 de ani a cauzat prăbuşirea a numeroase clădiri şi a provocat de asemenea pagube în statele învecinate India şi Bangladesh.

Epicentrul seismului cu magnitudinea 7,9 a fost localizat la 80 de kilometri est de Pokhara, al doilea oraş ca mărime din Nepal. Hipocentrul seismului a fost localizat la o adâncime mică, de numai doi kilometri.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a anunţat că bilanţul a ajuns la 449 de morţi în Nepal, potrivit estimărilor iniţiale, majoritatea victimelor fiind în valea Kathmandu. Deocamdată nu sunt disponibile multe informaţii din alte zone ale ţării, iar elicopterele survolau zonele afectate pentru a evalua situaţia.

„Sute de persoane ar putea fi moarte şi sunt informaţii despre pagube ample. Devastarea nu se limitează la anumite zone din Nepal. Aproape toată ţara a fost lovită”, a afirmat Krishna Prasad Dhakal, adjunctul şefului misiunii de la ambasada Nepalului din New Delhi.

„Suntem total izolaţi de majoritatea zonelor ţării”, a afirmat Ram Narayan Pandey, din cadrul Autorităţii pentru gestionarea dezastrelor, care coordonează eforturile de salvare din Kathmandu.

Cel puţin 12 persoane au fost ucise în urma seismului în nordul Indiei, dintre care şase în Uttar Pradesh, unde s-a prăbuşit o casă, şi alte şase în Bihar, potrivit autorităţilor guvernamentale.

Un turn din secolul al XIX-lea s-a prăbuşit la Kathmandu, presa locală relatând că cel puţin 50 de persoane au fost blocate sub dărâmături. Turnul Dharara, construit în 1832, era un obiectiv turistic deschis vizitatorilor de zece ani.

Televiziunile au prezentat imagini cu răniţi trataţi pe străzi, în afara spitalelor, şi mai multe cadavre acoperite cu pături.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,9 produs sâmbătă în Nepal a provocat avalanşe pe Muntele Everest, numeroşi alpinişti fugind la adăpost. Alpinistul român Alex Găvan, care se află în zonă, a anunţat pe Twitter că nu a fost rănit.

„Tabăra de la baza Everestului cutremur uriaş apoi avalanşă de pe Pumori”, a scris alpinistul român Alex Găvan pe Twitter. „Alergând pentru viaţă din cortul meu. Nevătămat. Multe multe persoane se află pe munte”, a adăugat Găvan.”

Conflictul din Ucraina amplifică riscul epidemic. Milioane de copii sunt expuşi unor boli grave

Se arata ca:

Ucraina riscă să se confrunte cu prima epidemie de poliomielită înregistrată în Europa în ultimele decenii, avertizează specialişti, precizând că milioane de copii ar putea fi afectaţi de boli infecţioase grave, posibil letale, precum rujeola, difteria şi rubeola, informează revista Newsweek.

Rata de protecţie în faţa bolilor infecţioase a scăzut rapid în Ucraina începând din anul 2008, atunci când un adolescent de 16 ani a murit imediat după vaccinarea pentru prevenirea rujeolei şi rubeolei, un caz care a generat o furtună mediatică. Chiar dacă Naţiunile Unite au dat asigurări că decesul nu a fost provocat de vaccin, cererile pentru vaccinări au scăzut dramatic, ajungându-se în prezent la „protecţie zero”.

În contextul în care în Ucraina media anuală a naşterilor este de 500.000, numărul copiilor vulnerabili la infecţii se apropie de trei milioane. În prezent, riscul epidemic este amplificat de conflictul separatist din estul Ucrainei, care a forţat sute de mii de refugiaţi să ajungă în centre speciale, unde bolile se pot răspândi cu rapiditate.

„Ţările afectate de conflicte sau de crize financiare sunt cele care cad pradă epidemiilor de acest fel”, aminteşte Dorit Nitzan, şeful Misiunii din Ucraina a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). „Este o situaţie teribilă. Ne temem foarte mult de o epidemie. Sunt surprins că nu s-a întâmplat până acum”, spune oficialul OMS.

Echipa OMS din Ucraina a avut recent motive reale de îngrijorare. Câţiva civili fugiţi din estul ţării prezentau, la sfârşitul lunii martie, febră mare, mâncărimi şi ochi roşii, medicii suspectând o epidemie de rujeolă. Pacienţii au fost izolaţi imediat, dar analizele au ieşit negative.

Restricţiile impuse de Administraţia prooccidentală de la Kiev îngreunează trecerea convoaielor ONU dincolo de linia frontului separatist. „Purtăm negocieri privind trimiterea următorului convoi”, explică medicul Ogtai Gozalov, şeful echipelor mobile ale OMS din estul Ucrainei.

Canada a pus la dispoziţie sute de vaccinuri care urmează să ajungă în Ucraina în următoarele săptămâni, dar Dorit Nitzan avertizează că nu vor fi acoperite toate nevoile din Ucraina.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum cu cel puţin 6.100 de morţi.”

Sa spunem o rugaciune pentru acesti oameni! Sa-i ajute Dumnezeu si sa ne ajute si noua! De asemenea fac un apel pentru trimiterea urgenta in aceste zone de ajutoare umanitare. Trebuie sa prevenim de pe acum aparitia unor crize umanitare extrem de grave. Sa ne uitam la Ucraina: e un risc ridicat de epidemii cu boli infectioase grave, posibil letale!!!!

Conflictul din Ucraina. Tensiunile nu s-au stins…

Pe de alta parte, tot legat de Ucraina:

SUA acuză Rusia că instalează sisteme de apărare antiaeriană în estul Ucrainei

Se arata ca:

Statele Unite au acuzat miercuri Rusia că a instalat noi sisteme de apărare antiaeriană în estul Ucrainei şi că se implică în exerciţii de formare militară a rebelilor separatişti proruşi, încălcând armistiţiul mijlocit de către europeni.

„Este vorba despre cea mai mare cantitate de echipament antiaerian rusesc prezent în estul Ucrainei din august încoace”, a denunţat Marie Harf, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, citată într-un comunicat.

Natura tot mai complexă a exerciţiilor de formare a rebelilor „nu lasă nici urmă de îndoială că Rusia este implicată”, a subliniat ea.

„La antrenamentele iau parte avioane ruseşti fără pilot, un semn inconfundabil al prezenţei Rusiei”, a adăugat Harf.

Confruntările armate au fost reluate în ultimele săptămâni în estul Ucrainei, în pofida armistiţiului din februarie, iar cele două părţi se acuză reciproc de atacuri. Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov declara luni că încălcările armistiţiului s-au diminuat.

De asemenea, Harf a acuzat Rusia că îşi comasează forţele la frontiera cu Ucraina.

„După ce a menţinut o prezenţă relativ constantă de-a lungul frontierei, Rusia trimite unităţi suplimentare”, a declarat ea, adăugând că este vorba despre cea mai importantă prezenţă a trupelor ruseşti la frontieră din octombrie şi până în prezent.

Peste 6.000 de persoane au fost ucise în războiul din Ucraina, care a început cu un an în urmă, când rebelii s-au opus înlăturării de la putere a fostului preşedinte prorus şi instalării unui guvern prooccidental, declarându-şi independenţa faţă de Kiev.

Ucraina şi Occidentul acuză Moscova că trimite trupe şi armament pentru a-i susţine pe insurgenţii separatişti proruşi, însă Moscova respinge aceste acuzaţii.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus Rusiei sancţiuni pentru rolul pe care-l joacă în criza din estul Ucrainei, avertizând că vor fi anulate doar după ce Rusia îşi îndeplineşte obligaţiile asumate în cadrul înţelegerilor de la Minsk.”

Dar iata si doua analize legate de Ucraina:

AVERTISMENT din partea SUA: Europa se confruntă cu o ameninţare reală din partea Rusiei

Se arata ca:

Alianţa Nord Atlantică trebuie să rămână unită în faţa agresiunii ruse, a avertizat sâmbătă comandantul armatei americane în Europa, într-un interviu acordat Daily Telegraph şi publicat în ediţia electronică.

Locotenent generalul Frederick „Ben” Hodges a făcut aceste declaraţii în cadrul unui interviu acordat cotidianului britanic Daily Telegraph, în timp ce a participat la un exerciţiu militar de amplasare a 750 de rachete Patriot la periferia Varşoviei, capitala Poloniei.

„Nu este o presupunere. Există o ameninţare rusă”, a declarat el. „Când vezi modul nesigur în care zboară avioanele ruse, fără transpondere, în apropierea avioanelor civile, acesta nu este un comportament profesional”, a adăugat el.

Un exemplu de agresiune din partea Moscovei este o întâmplare de luna trecută, când ambasadorul rus în Danemarca a avertizat Copenhaga împotriva aderării la scutul antirachetă al NATO, a declarat Hodges.

„Cred că danezii nu înţeleg complet consecinţele dacă Danemarca se alătură scutului antirachetă iniţiat de americani. Dacă fac acest lucru, atunci vasele de război daneze vor fi vizate de rachete nucleare ruseşti”, a declarat la 21 martie ambasadorul Mihail Vanin.

Generalul Hodges a atras atenţia asupra deciziilor recente ale Rusiei de a amplasa rachete balistice Iskander în enclava Kaliningrad, situată între Lituania şi Polonia, şi bombardiere în Crimeea.

„Nu cred că o confruntare militară este inevitabilă. Dar trebuie să fii pregătit pentru a deschide calea unei diplomaţii eficiente”, a declarat el. „Cea mai bună asigurare este ca NATO să rămână unită”, a continuat generalul.

Implicarea recentă a forţelor ruse în luptele din estul Ucrainei arată că Moscova a făcut progrese uriaşe, mai ales în domeniul războiului electronic, afirmă generalul Hodges. El nu crede însă că acesta este începutul unui nou Război Rece.

Generalul Hodges crede, de asemenea, că Rusia nu va risca un atac direct împotriva unei ţări membre NATO, de teamă că alianţa va invoca Articolul 5 al tratatului său fondator, în conformitate cu care un atac asupra unui membru înseamnă un atac împotriva tuturor. În schimb, există pericolul ca Rusia să încerce să pună presiune pe membrii NATO de la graniţele sale prin alte mijloace.

„Rusia nu vrea să lase temperatura să atingă 100 de grade, ci vrea să o păstreze la 90 de grade, 95 de grade, încearcă să o menţină sub 100 de grade”, a declarat el.

„Există informaţia, presiunea economică, încălcarea graniţelor. Există diverse modalităţi de a menţine presiunea. Nu vor un atac clar, vor o situaţie în care cele 28 de state membre NATO să nu poată spune că este un atac clar”, a explicat el, subliniind că populaţia vorbitoare de limbă rusă din ţările baltice şi puterea economică pe care o are Rusia în calitate de consumator major al produselor agricole est-europene sunt căi pe care Putin ar putea încerca să le exploateze.”

ANALIZĂ: Rusia încearcă să recruteze aliaţii est-europeni ai SUA, mizând pe temerile lor privind securitatea

Se arata ca:

Rusia încearcă să îşi apropie aliaţii est-europeni ai SUA folosindu-se de temerile acestora că Washingtonul nu le va veni în ajutor, aşa cum a promis în urmă cu un deceniu, din cauza lipsei unei strategii externe şi a unui angajament în regiune, susţin analiştii.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a autorizat o serie de măsuri provocatoare din Arctic şi până la Marea Neagră în ultimele luni, într-o încercare de a intimida aliaţii NATO de la graniţa fostei URSS, inclusiv Ungaria, România şi Letonia, scrie Washington Post.

Anul trecut, un partid prorus a câştigat numeroase voturi în alegerile parlamentare din Letonia, după ce primarul unui oraş din estul Letoniei şi-a exprimat îngrijorarea că activiştii sunt implicaţi într-o campanie de susţinere a secesiunii unor comunităţi, pentru a adera la Rusia. Premierul ungar, Viktor Orban, pare să cocheteze cu Rusia şi a încheiat acorduri importante cu Moscova, criticând sancţiunile occidentale.

Faptul că unele ţări de la graniţa cu Rusia ar putea încerca să schimbe tabăra sugerează o problemă extinsă de lipsă de încredere în angajamentul Statelor Unite de a le proteja dacă sunt atacate, a declarat Matthew Rojansky, directorul Institutului Kennan de la Woodrow Wilson International Center for Scholars.

Faimosul Articol 5 al NATO declară că un atac asupra unui membru al alianţei va fi considerat un atac asupra tuturor celor 28 de membri. Rojansky compară angajamentul american faţă de aceste ţări cu o asigurare de viaţă: o persoană sănătoasă în vârstă de 25 de ani în general nu are probleme în a-şi face o asigurare de viaţă deoarece compania ştie că probabil nu îi va plăti ceva prea curând. O persoană în vârstă de 67 de ani cu antecedente cardiace ar putea avea probleme în a obţine o astfel de poliţă.

Şapte ţări – inclusiv Letonia, Lituania şi Estonia – au devenit membre NATO în 2004. Având în vedere că ameninţarea unui atac din partea Rusiei nu era considerată ca fiind ceva serios la momentul respectiv, nu a fost o dezbatere îndelungă cu privire la cât de înţeleaptă este aderarea la NATO a statelor baltice, a declarat Rojansky.

În prezent, când Rusia lui Putin adoptă o atitudine din ce în ce mai agresivă în Ucraina, Georgia sau în altă parte, situaţia s-a schimbat, a declarat el. „Le-am oferit acoperirea politică, dar în circumstanţe total diferite, iar acest lucru creează îndoieli din partea lor în legătură cu onorarea acestei politici”, a afirmat Rojansky

SUA trebuie să facă mai multe pentru a-şi asigura aliaţii din cadrul NATO de angajamentul său, inclusiv prin dislocarea unor trupe permanente în Europa de Est, precum şi prin mobilizări mai frecvente şi la scară largă, a declarat Boris Zilberman, director adjunct al Fundaţiei pentru Apărarea Democraţiei.

Scopul ultim, a declarat el, este să se asigure că aceste ţări rămân de partea Statelor Unite.

În acelaşi timp, SUA trebuie să urmeze o linie delicată, crescându-şi prezenţa suficient de mult pentru a-şi asigura aliaţii de angajamentul lor dar nu atât de mult încât să îi ofere lui Vladimir Putin muniţie pentru a escalada agresiunea rusă, a declarat Zilberman.”

Parerea mea este ca atata vreme cat Rusia pierde controlul politic asupra Ucrainei, nu se poate multumi cu Acordurile de la Minsk. De aceea va cauta intr-un fel sau altul sa le incalce. Va cauta tot felul de tertipuri pentru asta. Datorita acestui lucru sunt de acord cu pozitia SUA in aceasta problema spinoasa pentru intreaga Europa. Rusia incearca, asta nu inseamna ca va si castiga. Bineinteles, un alt regim decat cel al D-lui. Putin ar putea insemna si o alta viziune, o alta politica externa a Rusiei. Insa partea proasta este ca Rusia ramane o amenintare, cu sau fara Putin la Putere acolo. Se vede acest lucru prin ce „au daruit” ei Ucrainei: mii de morti si pericole de epidemii cu boli grave. Lui Putin nu-i pasa de astfel de lucruri si e de presupus ca presiunea Rusiei se va mari. Se impune prelungirea sanctiunilor economice la adresa Rusiei si intarirea NATO in Estul Europei. Dar si continuarea negocierilor cu Rusia. De ce? Pentru ca Rusia nu are nevoie de Ucraina sau Transnistria, sau de Abhazia sau Osetia de Sud… Imperiul rus este unul ineficient si de aceea reactioneaza, pentru ca pierde din cauza asta teren, agresiv. Negocierile ar trebui sa-i faca sa inteleaga pe rusi lucrul asta si anume sa-si inteleaga propria lor ineficienta si faptul ca merg pe o cale gresita, cauzatoare de tensiuni politice si militare. Este evident ca Rusia are, spre exemplu, mai multa nevoie de colaborarea economica cu Vestul decat de Ucraina. Pe de alta parte, este cat se poate de limpede si explicabila orientarea Ucrainei spre Vest, atata vreme cat dupa atatia ani sub tutela Rusiei, n-a facut niciun progres, dimpotriva. Rusia a cautat sa aiba oamenii sai la conducerea Ucrainei, dupa prabusirea comunismului. Iar acesti oameni care au detinut Puterea, facand jocul Kremlinului, n-au fost capabili sa produca progres. De aceea si acea Revolutie Portocalie, cand Viktor Iuscenko a ajuns la Putere, si care a reprezentat o prima reactie la politica Kremlinului fata de aceasta tara. Este cat se poate de limpede ca inca din 2004 Rusia incepuse sa-si piarda influenta in Ucraina. Iar acest lucru nu e neaparat lucrarea unor servicii secrete occidentale sau cine stie ce conspiratii puse la cale de forte oculte. Ci e vorba de un lucru obiectiv, care trebuia in mod necesar sa se produca mai devreme sau mai tarziu, dupa prabusirea URSS.

Scandalul

Foarte interesant ce scrie Dl. Cristian Preda, europarlamentar, pe Facebook:

„Îi cer public premierului Victor Ponta să oprească finanțarea de la buget a propagandei pro-ruse! Despre ce este vorba? Așa cum se știe, în mai multe state membre, ca și la nivelul Comisiei Europene, s-a decis blocarea pe toate căile a campaniilor de manipulare orchestrate de Moscova. Ei bine, unii politicieni români vor, dimpotrivă, să sprijine operațiunile Moscovei. O am în vedere azi pe Maria Grapini. Cunoscută publicului larg pentru precaritatea educației sale și ignorată cu totul la Bruxelles, actuala deputată a plănuit să organizeze la PE o conferință a lui Dan Puric, cunoscut ideolog pro-Putin. După ce săptămâna trecută se agitau pentru a introduce Antena 3 în birouri, zilele astea pesediștii fac presiuni pentru a pune în scenă în forul european o campanie în favoarea acțiunii militare a Rusiei. Puric e invitat, la începutul lui iunie, să apere, în numele pluralismului și al diversității, vocea Moscovei. Scandalul nu se oprește aici. Cu toate că deputații europeni dispun de mijloace financiare considerabile pentru a organiza conferințe, seminare, expoziții etc., Grapini a făcut presiuni foarte mari asupra Institutului Cultural Român, pentru ca propagandistul să fie plătit cu un onorariu consistent de la București. De ce bani publici pentru amicul lui Dughin? Pentru a oficializa relația? Eu nu cred că ICR trebuie să finanțeze propaganda Moscovei. E adevărat că, atunci când ICR a fost reconfigurat, în fruntea lui a venit Andrei Marga, cel care afirma că Putin ar trebui să fie un model pentru toți politicienii europeni. E și Ponta de aceeași părere? Dacă nu e, atunci o poate dovedi, blocând inițiativa Mariei Grapini”

Lucrul asta apropo de influenta Rusiei in Romania si de cine sustine Rusia si politicile lui Putin, in opinia D-lui. Cristian Preda… E de luat aminte!!

Va propun si aceasta postare tot de pe Facebook a D-soarei. Gorghiu:

„Din punct de vedere legal, revocarea președintelui Consiliului Național al Audiovizualului este imposibilă în momentul de față. Instituția este condamnată să se decredibilizeze, rămânând sub conducerea unei persoane urmărite penal, implicate în numeroase scandaluri și care nu mai are susținerea membrilor Consiliului. Legea audiovizualului nu prevede posibilitatea demiterii președintelui Consiliului, dar o soluție rapidă și extrem de oportună ar putea veni de la Guvern, printr-o ordonanță de urgență care să modifice legea. Prea puține dintre ordonanțele (și mega-ordonanțele) guvernului Ponta își justifică urgența. În cazul acesta, mă întreb cum își justifică dl Ponta indiferența față de situația CNA sau ce îl leagă de președintele acestei instituții, ca să permită păstrarea sa în funcție.

O inițiativă pentru modificarea legii audiovizualului a fost depusă și în Parlament. Deloc surprinzător, însă, guvernul a depășit termenul la care trebuia să emită un punct de vedere.”

Iar link-ul la care face trimitere postarea este:

HotNews

DNA extinde, din nou, urmarirea penala pe numele sefei CNA Laura Georgescu

Se arata ca:

Procurorii DNA au dispus o noua extindere a urmaririi penale fata de Laura Georgescu, presedinta Consiliului National al Audiovizualului (CNA), acuzand-o de abuz in serviciu si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (cate 3 acte materiale).

Procurorii arata in ordonanta ca, in calitatea sa de presedinte al CNA, Laura Georgescu ar fi instigat in perioada 2013 – 2014, la intocmirea unor sesizari cu date nereale, in vederea inregistrarii unor lucrari ce au intrat in analiza plenului CNA si care au fost solutionate prin sanctionarea posturilor de televiziune respective.

DNA sustina ca Laura Georgescu, posibil urmarind diferite interese de natura personala sau capacitata de entitati juridice din domeniul audiovizualului sau de persoane ce detin diferite functii publice, ar fi impus mai multor functionari din cadrul C.N.A., sa intocmeasca sesizari ce contin date nereale, iar ulterior ar fi sustinut respectivele sesizari false prin demararea unor proceduri administrative care au avut ca finalitate sanctionarea cu amenda a unui numar de 7 posturi TV, unele dintre aceste posturi fiind sanctionate de mai multe ori.

In cazul sesizarilor identificate cu privire la cele 7 posturi TV, s-ar fi inserat date nereale referitoare la identitatea persoanei care face sesizarea (nume, prenume, adresa de domiciliu, date de contact, etc.), sau chiar cu privire la momentul sesizarii. In continutul unei astfel de sesizari, ar fi fost inserate abaterile pe care a considerat presedinta CNA, Laura Georgescu ca ar fi suficiente pentru a putea sustine ulterior sanctionarea respectivului post, chiar daca in unele situatii faptele erau mai vechi si ar fi putut fi prescrise (se aplica termenul general de prescriptie in materie contraventionala – 6 luni), informeaza DNA.

Procurorii subliniaza ca, dupa redactare, aceste sesizari cu date nereale ar fi fost printate si inregistrate ca si cum ar fi fost preluate de pe email-ul institutiei, desi acestea, in mod evident nu erau transmise pe email, insa asta ar fi reprezentat modalitatea prin care Laura Georgescu pastra aparenta de legalitate a acestor sesizari.

Un alt aspect, rezultat in timpul urmaririi penale, este acela ca, in cazul unora dintre aceste sesizari false, momentul conceperii lor si al inregistrarii, este anterior derularii efective a programului in legatura cu care se reclama abaterea de la legea audiovizualului. In aceste conditii este evident ca se urmarea grila, se stabilea care program ar putea fi sanctionabil si se proceda la redactarea sesizarii, insa din neglijenta nu se modifica ora si ramanea mentionata ora redactarii care, asa cum s-a precizat, era anterioara difuzarii respectivului program, sustin procurorii anticoruptie.

Dupa extinderea anterioara urmaririi penale (aspecte mediatizate la 2 aprilie 2015), a continuat efectuarea cercetarilor. In acest context, o parte din operatorii TV sanctionati cu amenda ca urmare a demersurilor efectuate de presedinta CNA, suspecta Georgescu Laura, in baza sesizarilor false realizate chiar la instigarea acesteia, au comunicat date utile anchetei” , se arata in comunicatul DNA.

Procurorii informeaza ca, printre datele comunicate de operatorii TV, au fost identificate noi sesizari care contineau date false, fiind promovate de Laura Georgescu si care au avut ca rezultat sanctionarea cu amenda.

In final, luand in considerare si infractiunile/starea de fapt mediatizate prin comunicatul 662 din 2 aprilie 2015 si cele prezente, in sarcina suspectei Georgescu Laura, savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu (20 acte materiale) si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (20 acte materiale) – cu referire la sesizarile falsificate care au stat la baza sanctionarii cu amenda a 7 posturi TV” , mai arata DNA.”

Update

Romania Libera

Cutremurul din Nepal: Peste 5.000 de morți și 11.000 de răniți

Se arata ca:

„Bilanţul cutremurelor şi avalanşelor produse în Nepal a depăşit 5.000 de morţi, iar peste 11.000 de oameni au fost răniţi, au anunţat marţi autorităţile locale, potrivit Mediafax.

„Până în prezent, putem confirma moartea a 5.057 de persoane; alţi 11.000 de oameni au fost răniţi”, a comunicat Centrul nepalez pentru operaţiuni de urgenţă, citat de NBC News.

Alţi aproximativ 1,4 milioane de oameni au nevoie urgentă de alimente şi apă, iar numărul persoanelor afectate de seisme se ridică la şapte milioane. Nepalul are 28 de milioane de locuitori.

Citește și: Cutremurul din Nepal: Google concepe un serviciu online pentru localizarea persoanelor dispărute

Bilanţul prezentat anterior era de 4.200 de morţi şi 8.500 de răniţi.

Premierul ţării, Sushil Koirala, a avertizat că bilanţul victimelor ar putea ajunge la 10.000 de morţi, dând asigurări că operaţiunile pentru găsirea eventualilor supravieţuitori continuă.

Citește și: Vaticanul oferă 100.000 de dolari sinistraţilor din Nepal

Un cutremur de 7,9 grade s-a produs sâmbătă în Nepal, provocând avalanşe de amploare şi fiind urmat de zeci de replici de intensitate mare.”

😦

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

aprilie 25, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

39 comentarii »

  1. Probabil c-ai gresit cifra la tastare : este d epasita cifra d e 1900 de victime la primul iar la replica ce-a avut loc azi si care a depasit cu mult 6 pe Richter s-au mai a daugat cateva zeci ! Acest cutremur { ca si cel ce-a avut loc in Martie ’77 la noi } demonstreaza ca , cel putin deocamdata , omul nu este regele naturii , asa cum s e vehicula ….prin secolul trecut . Am urmarit multe dintre conferintele domnului Puric in special pe la televiziuni insa , am fost si la una dintre conferintele sale tinuta la Sala Palatului si care , avea ca tema ” Romanismul si romanitatea la granita unor mai imperii ” . Nici macar o secunda domnul Puric nu mi-a parut a fi un filorus sau , filo ….Putin . Este ins a posibil ca domnul Cristian Preda in calitatea-i de om de stiinta , profesor si intelectual d e marca al acestei tari { probabil ca acestea au fost si criteriile pe baza carora acesta a fost ” ales ” parlamentar si expediat la Bruxeles , sa-i lumineze si p’aia } sa fi descoperit ceea ce noi , ca omeni simplii , ca homos vulgaris 😉 sa nu fi reusit s-o facem , dat fiind capacitatea noastra intelectuala atat d e limitata spre deosebire de dumnealui si alti membrii ai Parlamentului European . Unde are dreptate domnul Preda , este atunci cand face referire la madamme Grappini , intra-devar o tipa limitata , o vosta viitoare tzatza sau in cel mai bun caz , o inginera oarecare si-o demna activista PCR daca , n-ar fi intervenit intre timp …” Revolutia din Decembrie ” 😉 . Cred c a , domnul Preda , referindu-s e la asa zisul ” indemn ” adresat sefilor d e state , a politicienilor europeni in general d e catre Dan Puric , a omis sa spuna ca , d e fapt acesta scotea in evidenta patriotismul acestui despot rus { fireste fara episodul ucrainian } comparativ cu ceea ce fac politicienii nostrii in special dar si cei straini ce-si fac veacul pe la aceast PE politicieni care , pot fi numiti oricum , doar patrioti NU ! Fireste , Angela Merkel si parlamentarii germani fac exceptie d e la aceasta ….regula . Tot esti matale mai informat , te-ntreb eu : sefa CNA , doamna Georgescu , avand rang asimilat celui de ministru , are aceleasi privilegii ca orice ministru si nu poate fi anchetata si eventual retinuta fara incuviintarea Parlamentului sau exista doar procurori care , nu s e … ” autosesizeaza ” in cazul domniei sale ?

    Comentariu de Marian | aprilie 26, 2015 | Răspunde

    • Nu am gresit cifra, atatia erau la ora respectiva, dar bilantul victimelor cutremurului din Nepal este, din nefericire, mult mai mare… Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe cei care au pierit in acest cutremur devastator!

      Trebuie sa recunosti: Dl. Preda a produs o stire! Citeste cu atentie ce spune despre Dl. Puric:

      „Puric e invitat, la începutul lui iunie, să apere, în numele pluralismului și al diversității, vocea Moscovei. Scandalul nu se oprește aici. Cu toate că deputații europeni dispun de mijloace financiare considerabile pentru a organiza conferințe, seminare, expoziții etc., Grapini a făcut presiuni foarte mari asupra Institutului Cultural Român, pentru ca propagandistul să fie plătit cu un onorariu consistent de la București. De ce bani publici pentru amicul lui Dughin? Pentru a oficializa relația? Eu nu cred că ICR trebuie să finanțeze propaganda Moscovei.”

      Ce ti s-a parut tie e una, dar uite ce spune un europarlamentar precum Dl. Preda…

      Laura Georgescu e anchetata de catre DNA – citeste cu atentie articolul din Adevarul. Problema e Legea Audiovizualului – D-soara Gorghiu spune: ” Legea audiovizualului nu prevede posibilitatea demiterii președintelui Consiliului”. Asta ca sa vezi ce legi avem! N-ai cum s-o demiti, conform legii. De ce nu e arestata preventiv, cu incarcerare, ca Udrea sau Bica? Parerea mea este ca de aici se vede aspectul politic al chestiunii. Nu atat juridic, politic! Pentru ca Laura Georgescu conduce CNA in numele actualei puteri: Alianta PSD-UNPR-PC, adica, pe scurt spus, PSD. Care o sprijina politic. Si, evident, ea executa comenzile politice primite de la cei care o patroneaza pe ea. De aici si abuzul evident. Elena Udrea a fost arestata preventiv din motivele aratate in acest comentariu de Radu Humor. In traducere asta inseamna ca asa cum Adrian Nastase a fost simbolul coruptiei din partea PSD, Elena Udrea este, in viziunea PSD, simbolul coruptiei din partea PDL. Daca tu crezi ca pe Ponta il doare ca a construit sau nu terenuri de fotbal in panta sau ca ce a facut si a dres, parerea mea e ca te inseli. El, adica Ponta, a trebuit sa gaseasca simbolul, in contrapartida la PSD. Ca sa nu bata la ochi ca e doar Udrea incarcerata, au gasit-o si pe Bica. Insa Udrea trebuie sa ramana simbolul coruptiei din partea fostei Puteri, asta e ideea de baza a lui Ponta si a PSD. Citeste aici ce spune si Elena Udrea, mai exact echipa sa.

      Revenind la Laura Georgescu, ea cata vreme e protejata politic, n-o sa pateasca nimic. Ea e nesemnificativa fata de Udrea. Bineinteles, daca ea pleaca de la CNA, pleaca si PSD (sau poate, mai degraba spus, Ponta) de la CNA. Dar cand o sa plece, ea e atat de nesemnificativa incat dosarele ei vor fi uitate prin cine stie ce birouri sau fisete, ca si asa sunt o gramada de dosare!

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 27, 2015 | Răspunde

  2. Motane, de la niste politruci filo-rusi, tu ce ai astepta? sa fie pro-americani? Cand tatucu’ ilici are educatia „completata” la vestita „FRUNZE” din Moscova, cand …. atatea si atatea si atatea „binefaceri” sovietice i-au facut mari pe taticii si mamicile actualilor „mari politicieni, stindarde ale democratiei pesediste” (si nu numai), tu ce orientare ai vrea? Normal ca sunt filo-rusi, si asa vor fi pana la calendele grecesti. Prinn definitie sau traditie, cum vrei sa-i spui, mai toate partidele socialiste (sa nu fiu rau si sa spun comuniste) au aceasta orientare filo-rusa. De ce? Habar n-am, dar asta vad. Uita-te la Syriza. Se pare ca VESTUL n-a invatat nimic din experienta post-belica. Cand intorci spatele cuiva, e normal sa caute ajutor in alta parte. Atunci VESTUL (adica aliatii) au intors spatele Romaniei si inevitabil (nu ne-a fost bine) orientarea ramasa a fost „MARELE URS”. La cata propaganda anti-UE se face in tara noastra, e normal ca multi nostalgici sa se uite cu nostaligie comunista catre NOUL URS.
    Ponta, ca un cirac fidel si ascultator al lui papasha iliescovici e normal sa incline balanta tot catre acelasi URS..
    Zau ca incep sa cred ca rahatul portocaliu (cum spun unii nostalgici) e de preferat ciumei rosii. Si cred ca nu-i nevoie de prea mult efort in a demonstra, deoarece ne lovim la tot pasul de dovezi a ceea ce au insemnat 50 de ani de CIUMA ROSIE BOLSHEVICA!!!
    Scuza-ma, dar numai un bolnav mintal, un politruc, un imbecil cu „origini sanatoase” poate sa afirme ca ne-a fost mai bine in comunism, si sa aiba nostalgia acelor vremuri, cand pana la 90 toti injurau pe ascuns si cel mai ascultat post de radio era EL.

    Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 27, 2015 | Răspunde

    • Da…

      „Prin definitie sau traditie, cum vrei sa-i spui, mai toate partidele socialiste (sa nu fiu rau si sa spun comuniste) au aceasta orientare filo-rusa. De ce? Habar n-am, dar asta vad. Uita-te la Syriza.”

      Asa, si Syriza ce spera de la rusi? Bani? Ca Rusia va da bani Greciei? Ca va „alina” durerile Greciei de azi? Mi se pare absurd. Mai ales ca Grecia a trait bine atatia ani cu Vestul si nu cu Rusia alaturi. Daca „VESTUL n-a invatat nimic din experienta post-belica” inseamna ca sunt intemeiate criticile actuale la adresa UE.

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 28, 2015 | Răspunde

      • Syriza din start a fost construita pe nemultumirea generala a populatiei. Sa nu uitam ca si in Romania tot pe nemultumirea generala a populatiei a crescut si partidu;l comunist si si-a tras adepti.
        Poti sa ma acuzi de „boala conspiratiei” dar exista niste „coincidente” care mie nu-mi plac. Cum naiba tot scandalul ukrainean a izbucnit tocmai in clipa in care Uktaina a vrut o deschidere catre Vest si o integrare in UE? Pai asta insemna indiscutabil o pierdere a accesului la Marea Neagra a Rusiei. Ia gandeste din alt unghi, ce ar insemna o „indatorare” a Greciei catre Rusia? pentru ca nu din marinimie sau din dorinta de a „contra” UE le da Putin bani grecilor. Pai avand Grecia la degetul mic, cu datorii IMENSE, ar putea controla tot ce intra si iese in si din Marea Neagra inca de la Dardanele prin accesul la porturile grecesti de la Egee. In felul asta flota din Crimeea ar fi „putin relocata” in afara Marii Negre., deci n-ar mai fi la mana NATO care controleaza BOSFORUL si DARDANELELE, prin intermediul Turciei.
        A nu lua in serios megalomania si atitudinea KAGEBISTA a lui Putin este cea mai daunatoare ptr UE si „asociatii”. Cu foarte mici, FOARTE MICI,diferente putin este un alt Kim Un (sau cum naiba il mai cheama) al Koreei de Nord. Aceeasi aroganta si aceeasi megalomanie, dar cu alte aspecte. Singura diferenta intre ei este ca Putin este maim destept, si gandeste ca la sah. 🙂 🙂 🙂

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 28, 2015

      • Pericolul rusesc nu trebuie ignorat. E real.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 28, 2015

      • @Rica
        Rusii nu au bani ca sa ajute Grecia in mod eficace. Nici forta economica s-o faca…

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 30, 2015

      • Parol monsher. Intrebarea este, chiar e ignorat?

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 28, 2015

      • Eu sper sa nu fie ignorat… Dar unii il cam ignora sau tind sa-l ignore, sau il minimalizeaza… Sau spun ca noi „ii ațâțăm”…

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 28, 2015

      • Uite, de pilda, cand rusii au amenintat recent Danemarca, legat de apartenenta la Scutul Antiracheta. Ai vazut tu cumva o reactie pe masura din partea UE, din partea Germaniei sau a Frantei…? Adica stai nene Putin: cum iti permiti sa ameninti o tara membra UE, ce inseamna asta? Ce inseamna golania asta? Te rog sa-mi dai un link daca ai vazut o reactie mai viguroasa din partea UE, poate nu sunt eu la curent… Eu nu zic sa-i suparam pe rusi, dar UE trebuie sa aiba o pozitie ferma de condamnare a acestor amenintari.
        Inca o chestiune, ca ziceai ca partidele socialiste au afinitati pro ruse. Dar Viktor Orban, ca daca inteleg bine Fidesz nu e un partid socialist…? Dar Marine Le Pen, si ea e socialista? Dar Orban e la Putere in Ungaria. Eu n-am vazut o reactie a UE la afinitatile pro ruse ale lui Viktor Orban. Americanii, da. Ei au reactionat. Dar UE mi se pare ca nu prea… Si inteleg ca si alte tari, Bulgaria de exemplu… Boyko Borissov nu e socialist, partidul lui – GERB – e in PPE. Nici Presedintele Bulgariei, Dl. Rosen Plevneliev, nu e socialist… Si atunci…? De ce, de exemplu, Dl. Plevneliev e pentru relatii mai stranse, mai apropiate intre Bulgaria si China? De ce nu intre Bulgaria si Germania, Bulgaria si Franta, intre Bulgaria si Belgia, Italia etc? Ca doar suntem cu totii in UE! Ce facem? Gasim alternative in alta parte?

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 28, 2015

      • Sunt convins ca n-au puterea necesara, dar in disperarea de cauza si incapatanarea de a refuza ceea ce le cere UE, actuala putere de la Atena ar putea sa inghita ca pelicanul gogoasa ruseasca. In fond chiar de ar avea puterea s-o faca rusii nu o vor face. Da-mi un exemplu de pe vremea cand URSS chiar era o putere economica si a ajutat vre-un partener. Rusii intotdeuna au dat cu un deget si au luat cu 10 maini. Acum, daca e sa fim realisti, e normal sa dai inapoi, dar intre a-ti achita datoriile si a ramane dator pe veci, pana la calendele grecesti, e o diferenta.
        Din pacate multi, foarte ,multi, vad gresit unele aspecte. De exemplu modul in care este privita UE si in Romania. Normal ca tot politicienii au intretinut aceasta fobie, dar lipsa de informatie nu este o scuza, mai ales in zilele noastre, cand cel mai amarat sat are Internet, chiar daca are WC-ul in curte, nu 🙂 🙂 🙂
        In Grecia (ca si in Romania, ca nu suntem prea diferiti) s-a mentinut fobia asta anti-UE si a ajutoarelor ofeite. Din punctul meu de vedere este normal sa si dai nu doar sa primesti. Ca sa spun asa, este ca CAR-ul de pe vremea lui ceasca., Toti membrii CAR plateau o cotizatie satbilita functie de dorintele membrului si raportata la salariu, iar cand aveau nevoie luau un imprumut de trei ori fondul acumulat. Cam asa este si cu UE. Toti membrii platesc o cotizatie, stabilita in functie de PIB si primesc fonduri ptr dezvoltare, tocmai ptr a ajuta toti membrii sa ajunga la un anume nivel de dezvoltare, cat mai aproape de nivelul mediu din uniune.
        Nu inteleg de ce aceasta reticenta fata de UE pe care o alimenteaza onor politicienii nostri. In Grecia este la fel. UE este perceputa ca un jandarm feroce ce nu vrea decat banii amaratilor. In fond, nu poti sa iei bani imprumut fara sa ii si dai inapoi. Si daca e sa fiu dator cuiva, prefer sa fiu Vestului, pentru ca am vazut si am simtit pe pielea mea ce inseamna sa fiu dator Rusiei.

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 30, 2015

      • Daca lucrurile stau intr-adevar asa:

        „In Grecia este la fel. UE este perceputa ca un jandarm feroce ce nu vrea decat banii amaratilor. In fond, nu poti sa iei bani imprumut fara sa ii si dai inapoi. Si daca e sa fiu dator cuiva, prefer sa fiu Vestului, pentru ca am vazut si am simtit pe pielea mea ce inseamna sa fiu dator Rusiei.”

        atunci e vorba de o politica iresponsabila!! Adica politicienii din Grecia ce au facut? Si-au indatorat masiv tara, mai mult, si mai mult, si mai mult! Pentru „binele” poporului, n-asa? Si acum ei ce vor sa faca? Sa schimbe creditorul, adica sa fie Rusia? Asta e culmea prostiei!

        Fobia fata de UE si fata de fondurile europene? O tara membra a UE are dreptul la aceste fonduri. Trebuie sa respecti procedurile sa le atragi si sa le absorbi.
        „Din punctul meu de vedere este normal sa si dai nu doar sa primesti” – altminteri, daca numai primesti, fara sa dai, randamentul e zero, nu?

        Comentariu de Motanul Incaltat | mai 1, 2015

  3. Parca nu l-am vazut pe domnul Preda basicandu-se , atunci cand la conducerea ICR era domnul Patapievici insa….acesta din urma este un intelectual rasat si fireste isi putea permite sa faca si spuna cam orice , domnul Puric este doar ….un actor grabit ! Ce n-nteleg eu este , pentru care motiv consideri dumneata ca eu sau chiar dumneata am fi mai prosti decat domnul Preda ? Doar pentru ca asta este europarlamentar ? Subtire , foarte subtire argumentul in caz ca l-ai folosii ! Oare { intreb si eu ca ala care-a vazut o girafa prima oara in viata } care ar fi motivul pentru care ne-am pune rau cu rusii azi cand…astia d e la UE si ONU s e lauda ca Romania este ” un aliat d e nadejde ” si pe deasupra ca , vor apara Romania pana-n panzele albe mai ales ca avem si scut american la Deveselu , adica cam pe unde am facut eu armata ? Omule , sti bine ca , nu-i pot inghitii pe rusi nici macar sub forma d e hamburgheri insa , chiar nu-nteleg pentru ce trebuie s a atatzam ursul rusesc mai ales ca , stie o lume intrega ca suntem si desculti si …inarmati doar cu arcuri si sagetile lasate de Decebal ?! Foare bine , este domnul Puric a harosaia druzia cu Dughin , cine-l impiedica pe domnul Preda sa se imprietenesca la randu-i cu….Lomonosov sau chiar cu Puskin ? Este europarlamenta deci , i-ar fi foarte usor s-o faca 😉 !!! Doamna Gorghiu…fara suparare insa , s e cam impiedica in declaratii uitand ca mai nu stiu cand , tuna si fulgera contra lui Ponta ca n-o demite si { pe vremea cand USL era compus din PSD , PNL si PC , domnia sa fiind doar o modesta bagatoare de seama , in umbra domnului Antonescu } statea zi lumina pe al Antena 3 aruncand cu rahat in CNA uitand insa ca ea insasi , cu manutza ei plus alti parlamentari PNL votasera numirea aceli doamne in fruntea CNA plus lege a ce nu permitea schimbarea sefului CNA decat in anumite conditii foarte stricte . In afara d e oarece frumusete …altceva nimic dar arata cu certitudine ca sub frumusetea ei se gaseste doar un mare gol . Am citit si postarile lui Radu Humor { pe care profit d e ocazie sa-l salut cu respect , ca unul caruia i-am citit multe postari } si cele ale echipei d e comunicare ale doamnei Udrea si ce ? Elena Udrea va scapa nesifonata atat vreme cat insusi Traian Basescu nu este deranjat d e nimeni nici macar cu respiratia ! Apropo…tot la ” Villa Lac 3 ” isi are domiciliul fostui ” presedinte ” 😉 ? Da , Adrian Nastase a fost un simbol a coruptiei si coruptilor din PSD , doar unul , altii …cine stie cand vom afla numele lor insa , nu cred ca { pe cinstite acum } , Elena Udrea reprezinta simbolul coruptiei in PDL chiar daca am si pe ea dusmanie in aceeasi masura in care am avut si am inca , pe Nastase si gasca lui PSD-ista !!! Laura Georgescu , sunt mai mult decat d e acord cu dumneata ca , nu va pati nimic . Despre ce coruptie poate fi vorba la mitocanca asta frate ?

    Comentariu de Marian | aprilie 27, 2015 | Răspunde

    • Marian, dar eu nu am spus ca tu ai fi mai prost decat Dl. Preda. Dimpotriva, impresia mea este ca tu te consideri mai destept! 🙂

      Marian, te rog sa ma scuzi, nu vreau sa te fac prost, dar mi se pare ca nu ai inteles prea bine… Nu noi ațâțăm ursul rusesc. El se ațâță impotriva noastra. Spune-mi si mie cu ce il ațâțăm? Scutul de la Deveselu? Eu n-am vazut vreo intentie militara agresiva la adresa Rusiei din partea Vestului sau a NATO. In schimb Rusia a atacat Ucraina. Nu Ucraina a atacat Rusia. Daca Ucraina ar fi atacat Rusia cu sprijinul Vestului sau ar fi facut manevre militare impotriva Rusiei incalcand si cu 1 cm granitele Federatiei Ruse, atunci ar fi trebuit sa-ti dau dreptate. Numai ca nu s-a petrecut lucrul asta. S-a petrecut invers.

      Spui despre D-soara Gorghiu: „[…] uitand insa ca ea insasi , cu manutza ei plus alti parlamentari PNL votasera numirea aceli doamne in fruntea CNA plus lege a ce nu permitea schimbarea sefului CNA decat in anumite conditii foarte stricte”. Iti recomand sa citesti:
      Noua conducere CNA: Laura Georgescu – preşedinte, Răsvan Popescu – vicepreşedinte interimar
      Legea Audiovizualului inteleg ca este din 2002… Inteleg ca exista un proiect mult mai recent de modificare a Legii Audiovizualului:
      Proiect de modificare a Legii audiovizualului: Parlamentul va putea demite preşedintele CNA
      Este adevarat, ea a fost validata de Parlament cu o majoritate zdrobitoare:
      Prima femeie numită preşedinte al CNA: Laura Corina Georgescu, validată de Parlament pentru preşedinţia Consiliului
      Insa stii ce rezulta de aici? Lipsa de competitie din politica romaneasca. Daca Laura Georgescu va pati sau nu ceva din partea DNA si Justiei, asta nu putem s-o stim. Vom vedea…

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 28, 2015 | Răspunde

    • Mariane, cred ca atitudinea asta de „a sta cuminti sa nu atzatzam” pe cineva ne este foarte daunatoare tuturor, nu doar noua romanilor, ci intregii UE. Cuma dica sa nu-l atzatzam? Pai acest Putin este cel care atzatza si se atzatza singur. Nu cred ca NOI sau oricine altcineva din UE trebuie sa stam cuminti in fata acestei agresiuni rusesti. Pentru ca in fond si la urma urmei asta este o atzatzare grosolana, o agresiune asupra demiocratiei, oricat de desueta pare afirmatia. Uita-te doar in curtea noastra, in Ro mania, cat de daunatoare a fost „ingaduinta” bunului simt in fata mitocaniei. Cam asa se intampla si pe plan international. „Ingaduinta” UE in fata „mitocaniei” sovietice este mult mai daunatoare. Nu de putine ori am spus ca mitocanul (indiferentb de nationalitate) nu pricepe de vorba buna, ci doar de bata. Mitocanul precepe bunul simt ca pe o slabiciune si se considera superior doar pe baza muschilor. Ia spune-mi si mie de cate ori ai avut succes in a-i demosntra unui „mitocan” ca greseste si sa te faci respectat de el doar prin vorba buna si diplomatie? Exceptand cazul in care „mitocanul” era cu 1/2 de metru mai mic si la 50 de kile iar „bunul simt” avea 2 m si 120 kile.
      Putin este un nostalgic al Razboiului Rece, in care demosntratiile de forta stabileau cine ocupa locul intai. Putin este produsul acestu Razboi Rece, un produs „made in KGB”, un fel de robot ce programul deteriorat, caruia i s-a dat „factory reset” si a inceput sa opereze autonom dupa programul initial in care target-ul era lupta impotriva Vestului. E ca si cum ai incerca sa-l convingi pe Iliescu de avantajul capitalismului in fata comunismului.

      Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 28, 2015 | Răspunde

      • @Rica Venturiano Ai dreptate onorabile musiu , cine spune ca n-ai dreptate ?????? Intotdeauna am fost contra acestei , hai sa-i spunem politici de …” capul plecat sabia nu-l taie ” . Ba da , tocmai d’aia-l taie deoarece , sta plecat !!!!!!!!!!!!!!! Problema nu-i asta insa ci , faptul ca , Ilici si gasca sa de nomenclaturisti d e linia a doua , plus ce-i ce au urmat lor , au lasat nu doar armata in izmene ci …au distrus insasi esenta armatei , esenta patriotismului militarilor romani prin soldele si echiparea de batjocura cu care au cadorisit oastea romana si-n plus , d e parca asta n-ar fi fost de-ajuns…au eliminat si acel stagiu …macar ala ca pentru TR-isti de…trei sau sase luni in functie de varsta recrutului si d e studiile sale . In alea trei sau sase luni amaratul ala invatat cat d e cat cu ce s e manaca o grenada sau un cartus tras de un PSL , invata cum s a taie o beregata folosindu-s e d e prapadita aia d e baioneta si…daca nu altceva , macar invatau sa se apere pe ei insasi daca nu si pe aia din cocoasa lor . Trebuie sa facem SINGURI fata unui atac extern minim 48 d e ore ! Cu ce , te-ntreb eu onorate amic ??? Nu s e poate vorbii despre respect in cazul Rusiei asa cum nu poate fi vorba despre respect in cazul niciunei tari bine inarmate , avand o armata bine pregatita , formata nu DOAR DIN PROFESIONISTI { aia sant in primul rand…mercenari deci s e vor duce catre cel ce-i va platii mai baban } ci si din randul populatiei .Javrelor astea de au condus tara , le-a cam fost tarsa ca { vazand si ce nenorociri au facut militarii in termen in special dupa ’91 , dezeratri cu armamentul si munitia aferenta , ” plimbari ” cu tancul pe strazile oraselor etc } mai devreme sau mai tarziu acesti GOLANI o data innarmati va fi foarte posibil sa intoarca armele contra lor si sa faca o revolutie adevarata chiar daca aceasta s-ar fi numit lovitura d e stat militara . Javra d e Ilici a fost primul ce s-a prin d e figura ca altminteri nu facea acea propunere { el a facut propunerea aceasta stiu din sursa sigura …de la un tip ce era pe vremuri ministrul apararii 😉 } de eliminare a serviciului militar obligatoriu . Chestia servita …aia cu un numar restrans de trupa sub arme ca o conditie d e a fi acceptati in NATO , sa i-o spuna lu mutu ca oricum nu se prinde deoarece …in NATO am fost acceptati mult dupa acea blestemata Duminica a orbului si la mult timp dupa ce am ramas in izmene din punct de vedere militar !!!

        Comentariu de Marian | aprilie 28, 2015

      • Marian, era obligatoriu, zic eu, crearea unei armate profesioniste, dotata cu tehnica moderna de lupta, adaptata la sec XXI.

        Conceptul de „razboi al intregului popor” de pe vremea lui Ceausescu nu stiu daca mai putea fi actualizat la noile conditii de sfarsit de sec. XX si inceput de sec. XXI. Gen. Stanculescu arata ca noi nu aveam, de pilda, mijloace moderne de comunicare si ai vazut ce s-a intamplat la Revolutie. Inzestrarea armatei era slaba. De asemenea pregatirea trupei era slaba – sa nu uitam ca multi, daca nu toti, militarii in termen erau, dupa o perioada de 4 luni de instructie, scosi la munci agricole sau DLEN – Directia Lucrari Economia Nationala – adica pe diverse santiere ale patriei. Cam asa arata armata pe vremea lui Ceausescu. Noi a trebuit sa facem reforme ca sa intram in NATO si bine ca le-am facut. Spuneai undeva de Coreea de Nord… Tu ce zici, daca americanii si-ar pune mintea cu tanarul dictator, Coreea de Nord ar avea vreo sansa? Iti spun eu: nicio sansa!!

        Pe de alta parte, Romania are sprijinul militar al NATO si al SUA. Romania nu e singura daca ar fi cazul unei agresiuni din partea Rusiei. Daca Rusia agreseaza Romania, nu numai ca ar intra in functiune celebrul art. 5 al NATO, dar rachetele americane ar lovi numaidecat Rusia. Nu mai vorbesc de faptul ca noi ar trebui sa ne aparam, fara indoiala. Ar iesi razboi mondial. Un atac al Rusiei in Balcani la asa ceva ar conduce. Este ca si cum Rusia ar lovi California. Tu la ce crezi ca ar conduce o astfel de actiune necugetata din partea Rusiei?

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 29, 2015

      • Marian, ti-as recomanda sa citesti:

        The Alliance’s Strategic Concept

        Approved by the Heads of State and Government participating in the meeting of the North Atlantic Council in Washington D.C.

        Unde se arata, printre altele, ca:

        „[…] The security of Europe and that of North America are indivisible. Thus the Alliance’s commitment to the indispensable transatlantic link and the collective defence of its members is fundamental to its credibility and to the security and stability of the Euro-Atlantic area.” (subl.mea)

        Incerc sa traduc:

        „[…] Securitatea Europei si a Americii de Nord este indivizibila. De aceea angajamentul Aliantei intr-o indispensabila legatura si aparare colectiva a membrilor sai este fundamentala pentru credibilitatea sa si pentru securitatea si stabilitatea zonei Euroatlantice.” (subl. mea)

        Cred ca e foarte important sa subliniem lucrurile acestea.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 29, 2015

  4. Cum de n-ai inteles ca figura cu scutu de la Deveselu era la hoha ?! Iti fac o marturisire : in blogroll-ul dumitale la….legaturi 😉 este si blogul domnului Preda . Te rog sa ma crezi ca , citind postarile domniei sale { dar si pe cele ale doamnelor Andreea Paul , Birchal sau Gorghiu sau ale tipilor de la ” civitas’99 ” } , am ajuns sa le apreciez pe ale dumitale la justa lor valoare : cel putin dumneata chiar spui cate ceva , chiar comunici cate ceva spre deosebire de dl. Preda ! Ai dreptate , ma consider destept si te pe dumneata si mai destept …. mult mai destept decat mine cel putin 😦 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Diferenta consta doar in faptul ca , noi doi nu suntem nici europarlamentari si nici ecscroci politici ca….aia 😉 . Cand vorbeam despre ” atzatzarea ursului rusesc ” ma refeream la absolut ciudata campanie pornita impotriva lui { a ….” ursului ” } imediat dupa ’90 , de parca ar putea cineva sterge cu buretele sau sa dea uitarii faptele petrecute sub obladuirea Armatei Rosii ” eliberatoare ” sau ar putea sa-i faca pe rusi , sa plateasca pentru multele nefacute pe care ni le-au facut . I-au atacat pe ucrainiei…sa fie sanatosi : nu cu mine s-au pupat bot in bot in WWII rusii ci , cu ucrainienii , unii uitand de cei morti sub Stalin iar altii , d e faptul ca….o mare parte din armata rosie formata din ucrainieni si stationata la fatza locului s-a infratit cu populatia civila alaturandu-se inamicului { pana mai zilele trecute prietenul cel mai bun al poporului sovietic dupa cum spunea ” tatucul Stalin ” } german . In plus de asta…mai ti minte la inceputul conflictului , care a fost procentul trupelor { adica soldati si ofiteri ….inclusiv ofiteri superiori } ce s-au alaturat sau s-au predat trupelor ruse ??? De unde au pornit toate atzatarile astea ? Nu cumva din partea unor tipi { nu ca romanii n-ar avea in ADN-ul lor o ura viscerala impotriva rusilor } precum domnul Preda si daca tii neaaparat si Puric adica , din partea unor elite …si la noi si la ei , la ucrainieni ? Si uite cum iar ajungem la vesnica mea marota : ura impotriva unor….” elite ” !

    Comentariu de Marian | aprilie 28, 2015 | Răspunde

    • Dar, Marian, dupa ’90 nu a inceput o campanie impotriva Rusiei. Dimpotriva! Nu cred ca are cineva ceva cu Rusia sau cu rusii. Atata vreme cat Rusia nu s-a constituit ea singura intr-un pericol la adresa Vestului nu cred ca a avut cineva ceva cu Rusia. Pe de alta parte, oficialitati ruse au apelat la amenintari inca din zorii anilor ’90. Eu imi amintesc cum generalul Lebedev, comandantul Armatei a XIV-a ruse din Transnistria, ameninta Romania ca in cateva ore e la Bucuresti! Fara ca Romania sa fi avut o remarca de ostilitate la adresa Rusiei. Deci cine ameninta sunt ei, nu noi. Ei sunt cei care duc o campanie agresiva impotriva noastra, daca nu prin actiuni militare concrete, prin amenintari, daca nu prin amenintari, atunci pe cale mediatica. Gandeste-te ca daca Vestul ar fi dorit sa atace Rusia ar fi facut-o demult. Insa nu prea vad amenintarea Vestului la adresa Rusiei. In schimb Rusia, de la cel mai inalt nivel – caci doar vorbim de Vladimir Putin – ameninta Vestul, in ciuda tuturor beneficilor pe care le-a avut din partea Vestului. Iar daca vorbesti de elite, de ce nu vorbesti si de elitele actuale din Rusia care promoveaza fascismul si agresiunea armata? Ca elitele din Europa, inclusiv Dl. Preda, exclusiv cei care sunt de acord cu parerile lui Dughin, promoveaza liberalismul si democratia, si respectarea legii.

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 28, 2015 | Răspunde

      • ” Dupa ’90 ” este doar un termen la modul general vorbind . Spui matale de Lebedev dar eu spun si altceva : daca in ’91 atunci cand Petre Roman s e lauda c-a castigat acel ” pariu cu agricultura ” { de parca semanase ma-sa ceva pe ogoarele patriei } , sa-i fi avut pe rusii ca parteneri pentru exportul cerealelor si nu sa le dam dracului pe nimic deoarece s-au praduit in nestire acele grane sau au fost halite de sobolani si vrabii prin silozuri , cum ar fi fost ? Adica ce , in anii ’90 rubla era patrata nu tot dreptunghiulara sau n-avea suficienta acoperire , aproape ca si dollarul dupa care flamanzea orice guvern european ? Cand a facut Lebedev acea amenintare si-n ce context , mai sti ? Atata ne trebuia atunci , sa ne mai bagam si noi nasul in razboiul transnistrean ca-n rest…le aveam pe toate ! Atunci crezi matale ca ” vestul ” ar fi miscat vreun deget in favoarea noastra ? Poate pe cel mijlociu !!!!! Rusia …chiar nu-s d e acord cu dumneata ca promoveaza fascismul { probabil crezi ca nu stiu ce-i ala fascism dar …te inseli prietene } insa nu-i chiar asa si n-o spun eu ci alde Troncota , adica un specialist in domeniu . Rusia prin Putin , promoveaza doar interesul rusesc si eventual militarismul din vechea Rusie Tzarista continuat de USSR iar mie asta…chiar imi pare ceva normal daca te gandesti ca dupa exploziile d e la Hiroshima sau Nagasaki USA devenea jandarmul planetar . Le mai taie din avant americanilor si rusii dar si chinezii prin forta militara pe care-o reprezinta . Aaaaa ca ceea ce-au facut ei in Georgia , Cecenia si-n alte republici foste unionale plus pseudorepublica Transnistria seamana cu politica militara a lui Hitler din anii ’30 { acel ” spatiu vital ” cerut , impus d e el in numele Germaniei prin fortza armelor } , asta-i altceva , deja altceva insa , fascism …. in nici un caz nu este !

        Comentariu de Marian | aprilie 28, 2015

      • Daca am fi facut in anii ’90 export de cereale in Rusia… Atunci Rusia era intr-o stare economica precara si rubla nu ne-ar fi ajutat mai deloc. Romania avea nevoie de valuta forte, de US$. Dar sa facem export de cereale? Asta a facut si Ceausescu si a infometat poporul.

        Eu cred ca ar fi miscat nu un deget, ci mai multe! Pentru ca ar fi insemnat o agresiune armata din partea Rusiei si, implicit un pericol la adresa Vestului si a SUA. Faptul prabusirii comunismului a insemnat recunosterea de catre URSS a inferioritatii atat militare cat si economice a acesteia si a tarilor foste comuniste membre ale Tratatului de la Varsovia in fata SUA si a Occidentului. Asa ca ideea generalului Lebedev era din start șuie rau de tot! Insa ea reflecta mentalitatea sovietica, mentalitate care inca mai dainuie in Rusia.

        Rusia lui Putin nu promoveaza interesul rusesc sau al Rusiei. Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic. Promoveaza interesul lui Putin de a se mentine la Putere si de a avea o putere cat mai mare. In absenta unei competitii politice in Rusia si in prezenta unui FSB foarte stufos asta s-a intamplat.

        Ideea ca SUA s-ar constitui intr-un jandarm planetar nu e tocmai exacta. Si-n SUA au avut loc reforme, initiate viguros de catre Presedintele Reagan. Aceste reforme au fost liberale si ideea era ca SUA, ca Mare Putere pe plan mondial, sa promoveze liberalismul in lume, nu neaparat sa fie un „jandarm planetar”. Inclusiv in politica externa a SUA fata de Irak ideea era promovarea liberalismului.

        Imi amintesc ca in anii ’90 Bush Sr. spunea ca il uraste pe Saddam Hussein. Ideea era ca nu doreste sa-i dea bani ca el sa-si faca palate. Ideea era una liberala pentru ca Saddam isi facea palate pentru el, cu ajutorul US$, dar nu din banii lui, ci din banii altora, mai exact spus din banii poporului irakian. Daca si-ar fi facut palate din banii lui, atunci altfel ar fi stat treaba. Partea proasta pentru Saddam a fost ca a atacat Kuweitul, altfel n-ar fi patit nimic. Dar l-a atacat deoarece Kuweitul ii facea concurenta in legatura cu petrolul, desigur. Iar Saddam nu mai avea bani pentru ca si-a ruinat economic tara intr-un razboi de 8 ani cu Iranul.

        Tocmai ca nici Rusia si nici China nu poate sa le taie din avant americanilor doar prin forta militara. Lucrul asta s-a vazut si din caderea comunismului in Rusia, care, dupa cum aratam, a insemnat recunoasterea superioritatii Occidentului, atat in plan economic, dar si militar.

        Putin promoveaza fascismul, atat intr-o forma rasista, dar si prin faptul ca puterea politica trebuie sa fie in mana unui lider puternic, deasupra partidelor politice, deasupra tuturor, persecutand orice forma de opozitie in conditiile in care un opozant poate plati chiar cu viata atitudinea sa politica, deci reducand foarte mult drepturile si libertatile cetatenilor.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 29, 2015

  5. Si bine ca mi-am a dus aminte : daca sunt prost…nu ” m-ai facut ” dumneata , asta-s eu , ergo sum qui sum 😉 ! Chiar crezi c-ar fi benefic pentru cineva daca asi arata ca am zece masterate , trei licente si opt doctorate ? Eu chiar nu cred si mai cred ca , diversitatea in cultura si-n opinii , edifica adevaratul dialog intre oameni . Ce te-ai face daca pe blogul dumitale ar comenta doar elite, doar oameni foarte instruiti care sa le stie chiar pe toate si sa-ti dea peste nas la orice si din orice aratandu-ti cat sant ei de culti in creierul din cap ? Nu te-ai simtii putzintel umilit , nu te-ai simtzii putzintel in plus ??? N-ai fi nevoit la un moment dat sa renunti si la a mai posta pe blog dar si la a renutza efectiv la el sau – in cel mai bun caz – de ai schimba tematica ? Cu ce-i atzatzam pe rusi ? Iti spun parerea mea : cu ceea ce ne atzata si ei ….. cu faptul ca existam !!!! Nu stiu care-i distanta dintre noi si granitele rusesti insa…daca ar fi si d e trei secunde lumina sau opt minute si cateva secunde lumina si ….tot mi-ar pare ca-i mult prea putzin ….. tot asi avea senzatia ca tipii sunt prea aproape d e noi 😦 !!! Nu-ti spusei ca nu-i inghit nici macar sub forma d e parjoale ???

    Comentariu de Marian | aprilie 28, 2015 | Răspunde

    • @Marian
      „Chiar crezi c-ar fi benefic pentru cineva daca asi arata ca am zece masterate , trei licente si opt doctorate ? Eu chiar nu cred si mai cred ca , diversitatea in cultura si-n opinii , edifica adevaratul dialog intre oameni ” – de acord! 🙂
      Vezi… si la rusi, lipsa de competitie in politica duce la dicatura. Opozitia din Rusia e oprimata de puterea mare pe care o are Putin.

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 29, 2015 | Răspunde

    • Mie imi place sa invat de la unul mai destept decat mine.

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 29, 2015 | Răspunde

      • Motane, cred ca putem invata cate ceva de la oricine. De fiecare data, cand avem discutii legate de anumite probleme, mereu le spun celorlati sa nu le fie teama sa isi spuna parerile, chiar daca ei considera ca sunt proaste. Din zece idei tampite se poate naste o solutie. O data am avut o problema si solutia a fost generata de soferul masinii de interventie. A dat din gura, si ideea lui, extrapolktata la situatia existenta a dus la gasitea solutiei, cand de o saptamana toate departamentele tehnice n-o gaseau. Si fiind pe teren, „la locul faptei”, cum discutam noi despre problema si depsre eventualele soultii, zice si nea Ion (chiar Ion il chema) „dar daca am face asa?” Si uite asa s-a nascut solutia.
        Asa ca motane, putem invata de la oricine.

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 29, 2015

      • Da… Bine, chiar de la oricine… De ce nu?

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 30, 2015

    • Mariane, cu armata nu prea sunt de acord cu tine. Sa ma ierte D-zeu, dar in 4 ani de scoala militara am tras O DATA cu AG-ul, de PATRU ORI (o data pe an) am fost la trageri cu AKM-ul, si cam atat. In rest am mancat taras si culcat ca berila. De ce? Pentru simplul fapt ca noi eram „la civila” (marina civila) si dupa terminare ne pricopseam cu o viata mai buna decat a „bacterilor” (apevisitilor) care ne „instruiau”. Am facut insa munci agricole mai ceva ca CAP-istii. In toti anii mergeam „in camp” de prin septembrie pana prin noiembrie, si acolo ne intalneam cu toate armele, cu studentii si elevii de liceu.
      Consider ca armata de acum, cea platita, este o solutie mult mai buna. Zici ca mercenarii fug acolo unde le e mai bine? Pai de ce n-ar fi asa si in cazul unui soldat platit cu doua lame de ras si un sapun, cum eram noi pana pe la 89?
      Patiotismul este altceva. Scuza-ma dar armata de pe vremea lui ceasca nu-ti dezvolta deloc patriotismul, ba din contra. Ce pot sa spun eu, este ca mie (cel putin) mi-au aratat ce inseamna patriotism acele Cenacluri Flacara, de pe la inceputurile lor. Nu sloganurile si pancartele vopsite, nu instructia cazona, si nici frica de „secu”. Ci mesajele din acele cenacluri.
      Despre ce patriotism vrei sa mai vorbim azi, cand fiecare isi cauta binele in alta parte? Despre ce patriotism mai vrei sa vb azi, la tineretul de acum, cand exemplele pe care le are sunt doar fufe si cocalari?
      La noi mai nou patriotismul se masora in numarul si calitarea injuraturilor adresate adversarilor politici. M<ai nou patriot adevarat este ala care-i injura pe cei de alta orientare politica decat ei. PSD-isti sunt mai patrioti decat PNL_isti, decat PDL-isti, sau altii, si vice-versa.

      Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 29, 2015 | Răspunde

      • @Rica Venturiano cum se cunoaste c-ai trait pe picior in armata 😉 !!!! Va dadeau doua lame d e ras ??? Noi ziceam bodaproste daca ne dadeau , acei 7 lei din solda intregi { plus cele doua pachete d e ” Nationale ” } , fara sa ne fie opriti banii pentru UTC sau pentru diferitele ” donatii ” pe care le facea Armata Romana pe atunci , cat despre lame…BRICIUL antic si d e demult se gasea la plutonierul d e companie !!!!! Stai linistit ca nu-s adeptul armatei obligatorii . Toti expertii militari au cazut d e acord ca sant necesare maxim 30 d e minute pentru a invata sa te folosesti , mai mult sau mai putin eficient de-o arma …fireste , asta daca tipul nu-i tampit de-a binelea ! Ceilalti ani erau folositi pentru ” disciplinarea ” omului luat cu arcanul la oaste ….adica pentru indobitocirea lui , pentru transformarea aluia intr-o bruta , buna doar sa asculte neconditionat niste ordine venite ” d e sus ” sau pentru munca si al dracului d e bine era cand , aceasta munca era facuta in mod….” patriotic ” adica , moca ! A mai facut Motanul postari si pe tema patriotismului si n-am s a reiau ideile si parerile de-atunci insa…ai drepate onorate musiu : ” patriot adevarat este ala care , injura pe cei ce de alta orientare politica decat ei ” !!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Comentariu de Marian | aprilie 30, 2015

      • Marian, dupa fulminanta concluzie cu care ti-ai incheiat „stralucitul” expozeu ( 🙂 ) sa inteleg ca legi patriotismul de politica de partid? De disciplina de partid? 😉

        Comentariu de Motanul Incaltat | mai 1, 2015

  6. Oricat ti-ar pare d e ciudat nici mie nu-mi cade rangui daca , intalnesc pe unu’ mai destept decat mine , unul de la care am ceva d e invatat deoarece ….inca nu s-a nascut omul care sa le stie pe toate chiar daca nu-i sunt toate d e folos , vorba apostolului Pavel ! De exemplu , mie mi-a facut si-mi face placere , sa -ti citesc comentariile invatand cate ceva in urma acestei activitati { am invatat cu adevarat multe lucruri utile si-n plus d e asta . am fost nevoit – pentru a nu cadea d e fraier in ochii dumitale si-ai celor ce-ti viziteaza blogul – sa mai pun si mana pe cate-o carte si….s-o studiez } insa , daca m-ai indemna sa iesim maine la un mars si miting impotriva cuiva , m-asi gandii d e doua ori inainte s-o fac….adica n-asi pune botu’ doar pentru ca dumneata esti mai destept decat mine si ca atare sti mai bine ce-mi trebuie mie , ce-mi este necesar pentru a duce o viata decenta cel putin . Iar trebusoara asta asi face-o deoarece in decursul acestor douazeci si cinci d e ani am invatat ca nimeni nu manipuleaza mai bine decat , ala mai desteptu pe ala care s e considera in modestia sa …mai fraier deci , ai grije prietene ca prea-i ridici in slavi pe unii doar pentru ca acestia au nu stiu cate doctorate si pentru ca sant ce sant …. pe unde sunt . Citeste-i ca nu-i rau , cauta sa intelegi cate ceva din ceea ce spune ala , daca poti fireste { asta-i cu atat mai laudabil } dar , filtreaz-ti informatiile primite si prin creierul din capul dumitale , ala propriu si personal pe care-l ai ….asa cum fac si eu bunaoara 😉 . Opozitia din Rusia la fel ca cea din Romania a luat-o de la bun inceput pe-o cale gresita crezand ca , un sistem ce-a functionat d e la 1918 incoace , poate fi distrus cu ajutorul opiniilor , al ideilor , confundand acestea cu….forta pe care-o dau banii . Boris Eltzen a fost considerat multa vreme purtatorul de lance al opozitiei { desii Andrei Saharov inca traia } insa…s-a vazut ce era d e fapt si…nu uita : datorita lui , Vladimir Putin a ajuns ceea ce este azi adica , noul TAR de la Kremlin .

    Comentariu de Marian | aprilie 29, 2015 | Răspunde

    • @Marian
      In primul rand, nu-i ridic in slavi, precum spui.
      In al doilea rand, eu n-as prea crede ca doar cu ajutorul ideilor sau opiniilor se poate distruge „un sistem ce-a functionat de la 1918 incoace”. Bine, asta e in Rusia, chestia cu „de la 1918 incoace”. In Romania lucrurile stau diferit. Inclusiv in privinta felului functionarii sistemului. Dar a fost acelasi sau aproximativ acelasi sistem. Ce se intampla? Ideile, opiniile ajuta insa singure, fara actiunea umana, nu pot schimba un sistem. Ca sa-ti dau un exemplu concret de cum vad eu lucrurile voi porni de la ceea ce a facut Tariceanu, care a angajat 500.000 de functionari publici la stat in perioada 2004-2009. Numarul acestora a crescut de la 900.000 – numarul maxim sustenabil de catre statul roman – la 1.400.000 de functionari. Parerea mea este ca trebuie sa se desfasoare masive disponibilizari de personal pentru a ajunge nu la 900.000 de functionari publici, cat a lasat guvernarea Nastase, ci la 800.000, cati erau – din cate am citit – in 1989!! Deci nu taieri de salarii si pensii, ci masive disponibilizari de personal!!

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 30, 2015 | Răspunde

      • Pai mai oameni buni, e logic ce spune motanu’. Si nu doar logic, benefic chiar ptr o eficientizare. Exact ce a incercat sa faca si guvernul Boc. Sa ne aducem aminte ca atunci sindicatele n-au fost de acord cu disponibilizarile propuse ci au optat ptr reducerile de salarii. Pai nu aceasta eficientizare dorita de guvernarea Boc, dar ne-populara su evident nemultumitoare ptr cei vizati, a fost si motivul ptr care au fost data jos de pesedei?
        Aceasta intretinere a unui sistem prost asigura insa o masa de alegatori fidela si uneori violenta impotriva celor care vor s-o schimbe.

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 30, 2015

      • Si mai mult, de unde bani pentru masa asta fidela de alegatori? Ca masa asta fidela de alegatori, e ea fidela, dar vrea bani, vrea nivel de trai ridicat, vrea imbunatatirea nivelului de trai. Altminteri nu stiu cat de fidela mai ramane… Ca pana la urma ar putea sa se si revolte in conditiile in care, prin politicile duse, bani nu prea mai sunt.

        Comentariu de Motanul Incaltat | mai 1, 2015

      • Cu mult diferit….nu prea ! Ma refer la sisteme . Ai dreptate , nu cu idei si opinii s e poate distruge un sistem ci – asa cum s-a vazut deja – doar cu armele !

        Comentariu de Marian | aprilie 30, 2015

      • @Marian
        Un sistem incepe sa fie perimat si prin urmare supus distrugerii – intelegand prin distrugere o transformare – cand randamentul sau incepe sa fie egal cu zero sau sa tinda catre zero. Spre exemplu, in momentul in care lucrul mecanic util, adica lucrul mecanic efectuat de acel „sistem” incepe sa fie foarte mic in raport cu lucrul mecanic motor – motorul fiind cel care actioneaza „sistemul” sau, daca doresti, „masina” – incep sa apara probleme si sistemul incepe sa fie perimat, lipsit de trainicie, subred, pieritor, caduc.
        Un astfel de sistem poate fi mentinut artificial, prin forta militara, asa cum se intampla, de pilda, in Coreea de Nord. Deci prin mijloace de forta, care daca ar disparea, ar disparea si sistemul. S-ar transforma in altceva. Daca actiunea umana este brutal impiedicata de catre forte opresive, aceasta nu poate sa se manifeste cu tarie si nu poate sa schimbe mare lucru pentru ca aceste forte opresive sunt mai tari si se opun schimbarii care, altfel, ar decurge in mod firesc. Insa daca randamentul sistemului descreste in continuare, se inrautateste si situatia economica, sociala, pentru ca franele puse progresului sunt foarte mari.

        Comentariu de Motanul Incaltat | mai 1, 2015

    • @Marian
      Eu nu spun ca trebuie sa fie disponiblizari bruste din sectorul de stat. Socurile puternice si bruste nu intotdeauna sunt eficace din punct de vedere politic. Ele ar putea duce spre o radicalizare a electoratului. Dar restructurari ale sectorului de stat, ale functionarilor publici, ale intreprinderilor de stat nerentabile – inchideri chiar, daca e cazul, sau privatizari, pe care le dorim cu succes si cred ca aceasta ar fi calea de urmat – trebuie facute. Dar ceea ce ar trebui sa rezulte de aici si trebuie sprijinit este avantul sectorului privat.

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 30, 2015 | Răspunde

  7. Eu zic ca , dimpotriva trebuiesc disponibilizari bruste din sistemul d e stat ! Problema nu-i radicalizarea electoratului { care conteaza fireste pentru partide , mai ales pentru cele ce se afla la guvernare si mai ales in perioadele electorale } problema este ca…de unde , din c e domeniu sa disponibilizezi mai intai ? Din invatamant , ca si asa-i dezastruos ? DIn sanatate , care-i si asa pe butuci ? Din …cercetare care-i inexistenta oricum ? De la interne ? Pe cine oare mai intai ” paza si ordinea publica ” , pompierii , SMURD-ul , pe cine ? Aaaa te gandesti cumva la diferitele ” servicii ” 😉 ????? Oare ar fi mai bine daca s-ar cauta si prin curtea AVAS , a alora d e la RA-PPS , a acelui stat in stat care-i Regia de drumuri , a Ministerului Transporturilor care este si a sa o batjocura la adresa unei tari ce …n-are sosele , n-are cai ferate { ca majoritatea este …privata } , n-are transport maritim ? Ia intreba-l pe Rica , pe ce nava serveste : pe ” Biruinta ” , pe ” Prahova ” , pe ” Independenta ” sau alt nume de nava romaneasca d e transport marfuri sau pescuit oceanic 😉 😦 ? Oare s-ar putyea face disponibilizari din ograzile alora d e la Curtea d e Conturi , a ITM ce , in afara de amenzi – date cam pe spranceana – nu-si prea justifica existenta , a primariilor { insa si primarii se plang ca , au prea putini functionari care , din cauza salariilor indecent d e mici pleaca oricum } sau vrei sa spui cumva ca aia d e la Presedentie , d e la Guvern sau Parlament sa-si disponibilizeze functionarimea ? Vor fi probabil disponibilizate femeile de serviciu , ti-o spune mandea !

    Comentariu de Marian | aprilie 30, 2015 | Răspunde

    • E o chestiune si de ordin social, nu numai politic, de aceea trebuie tratata cu grija. Insa problema mare este ca avem in continuare un stat mare si ineficient. Investitii nu se prea fac… Trebuie privit putin si in viitor. In felul asta nu prea vad cum sa mearga bine treburile. Cum trebuie facute lucrurile? Astept sa vad de la Opozitie, de la PNL.
      Ai foarte multi functionari publici, ai intreprinderi de stat neperformante care inregistreaza pierderi uriase, cea mai mare parte a bugetului este pentru Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Uite-te aici:
      http://buget.gov.ro/
      numai sa vezi cat se aloca, prin comparatie, catre Transporturi, Educatie, Sanatate, Agricultura, Aparare…

      Comentariu de Motanul Incaltat | mai 1, 2015 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.