Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Chiar asa…?

Trebuie sa spun de la bun inceput ca nu am vazut emisiunea de la Realitatea TV in care a fost invitat Traian Basescu. Voi vorbi din ce am auzit… Deci nu e chiar in cunostinta de cauza, ca sa zic asa: altceva e cand vezi o emisiune.

Totusi, chiar asa? Traian Basescu a fost Presedintele Romaniei. Traian Basescu este un cetatean al Romaniei ca oricare altul, adevarat. Dar, totusi, nu mai e chiar un oarecine. Nu mai e Basescu de dinainte de a fi Presedintele Romaniei. Te duci tu acolo, fost Presedinte al Romaniei, ca sa te iei in gura cu alde Tavi Hoandra si Rares Bogdan la un fel de „Vorbe grele” a lui Ciutacu? Maestrul Cristoiu spune ca a fost „o executie mediatica ordonata de Cozmin Gusa, fostul consultant politic al Elenei Udrea” . Normal era sa nu mearga la aceasta emisiune. Nu neaparat din orgoliu, ci pentru ca asa mi se pare onorabil. Repet, Basescu nu mai e cel de dinainte de a fi Presedinte. Nu mai are o miza politica, in sensul ca nu mai candideaza. Dar asta nu inseamna sa te duci intr-o emisiune unde ce sa discuti? Cum esti executat mediatic? Sigur, s-ar putea sa nu fi cunoscut aspectul asta… Dar chiar si daca nu si-a dat seama, mai bine era sa nu mearga la aceasta emisiune. Totusi, Basescu a spus ca stia in ce mediu vine. Si atunci?

Dar iata si un articol din Gandul:

Băsescu: „Mi se pare că, după instalarea la putere a lui Iohannis, oamenii pe care i-am pus în funcţii încearcă să arate cât sunt de utili şi noii puteri”

Se arata ca:

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că justiţia este departe de a fi perfectă şi că are momente în care i se pare că se face un spectacol prin care oameni numiţi de el încearcă să arate, după instalarea la putere a preşedintelui Iohannis, cât sunt de utili şi noii puteri.

„Eu nu mă dezic de oameni, ci de atitudini. Nu o să accept niciodată ideea că un preşedinte de Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie se duce la bilanţul DNA şi spune că este pe aceeaşi baricadă în lupta anticorupţie. Judecătorul nu e pe nicio baricadă nicăieri în lumea civilizată, doar în Africa găsim alte exemple. Judecătorul e un Dumnezeu care nu e pe baricada nimănui”, a spus Băsescu la Realitatea TV.

El a arătat că a contribuit la crearea unei justiţii puternice, dar departe de a fi perfectă, având încă foarte mult de lucru în acest sens.

„Am momente în care mi se pare că, după instalarea la putere a lui Iohannis, se face un spectacol prin care oameni numiţi de mine încearcă să arate cât sunt de utili şi noii puteri, iar asta mă deranjează”, a adăugat Băsescu.

Încă din prima jumătate de oră a emisiunii, între fostul preşedinte şi moderatorul emisiunii, Octavian Hoandră, a avut loc un schimb dur de replici. Moderatorul i-a spus fostului preşedinte că l-a ”detestat” întotdeauna, fără însă a-l urî, în timp ce Băsescu i-a replicat că are o părere foarte proastă despre el, ca jurnalist şi ca om. „Sunteţi foarte slab şi ca om şi ca jurnalist, dar ştiam în ce mediu vin”, a spus fostul şef de stat.

La un moment dat, moderatorul a afirmat că Nicolae Ceauşescu a fost un preşedinte mai bun decât Traian Băsescu. Fostul preşedinte a replicat: ”Este posibil, dar nu o spuneţi cu răutate (..) Trebuie să fii.., nu pun etichetă, dar ca să spui că Ceauşesecu era bun…”.”

De unde ca ce buni erau procurorii, cand loveau in adversarii politici, acum ca ce rai sunt, cand lovesc in Elena Udrea. N-am sa comentez faptul daca Basescu o iubeste sau nu pe Udrea… Insa… Insa ar trebui sa-si dea seama ca face declaratii sub demnitatea functiei pe care a avut-o. Cum poti sa spui ca ti se pare „că, după instalarea la putere a lui Iohannis, se face un spectacol prin care oameni numiţi de mine încearcă să arate cât sunt de utili şi noii puteri, iar asta mă deranjează”? Chiar nu mi se pare decent, in raport cu inalta functie pe care a avut-o, sa faca astfel de declaratii si sa mearga la asemenea emisiuni ca sa se ia in gura cu unul sau altul sau altii sa se ia in gura cu el, e acelasi lucru. Limpede si clar: nu avea ce sa caute la aceasta emisiune!

Pe de alta parte, cred ca ar trebui criticati si cei care au pus la cale „executia”. Totusi, un moderator sau un jurnalist nu ar trebui sa aiba umoarea verde cand sta de vorba cu un fost Presedinte al tarii. Sunt lucruri care se pot discuta cu un fost Presedinte, chestiuni importante, care tin de istoria tarii noastre pana la urma. Insa trebuie sa vii pregatit, sa-i cunosti activitatea foarte bine ca sa stii ce intrebari sa-i pui. Este necesar ca perioada in care Basescu a fost Presedinte sa fie studiata foarte bine, sa fie cunoscuta (atat cat se poate cunoaste, desigur). Pot fi intrebari interesante, inclusiv din actualitate, dar mai interesante sunt raspunsurile pe care un fost Presedinte le da. Cam asa ar fi trebuit sa decurga emisiunea cu pricina, nu sa se constitutie intr-o „executie mediatica”, mai ales ca Traian Basescu nu mai este Presedintele Romanei si nici nu mai are drept sa candideze vreodata pentru aceasta functie. Si e destul de clar, cred, ca nici nu va candida pentru o functie precum cea de premier… N-as crede, mai ales ca in situatia politica actuala nu prea e posibil. Si, cel mai important, „patronul” e de fapt telespectatorul si el trebuie informat cat se poate de bine, de aceea intrebarile trebuie sa fie bine alese si pertinente, pentru ca raspunsurile sa fie interesante si sa aiba acest caracter de a informa publicul si chiar caracter de stire, cum ar zice maestrul Cristoiu.

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

aprilie 21, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

47 comentarii »

  1. Sti ce nu-nteleg eu si cred ca o chestie dintr-astea nu este inteleasa d e nimeni ce are capul pe umeri ? Nu-nteleg pentru ce mama dracului se incapataneaza sa-l mai cheme in emisiuni pe acest matroz tradator d e tara ?!! Hai , ai inteleg pe aia d e la B1TV dar pe altii ….deoarece merga la pariu ca si alte sticle d e TV si-ar da si camasa d e pe ei pentru o ora d e emisie in care invitat principal sa fie Basescu , pe altii chiar nu-i pot intelege . Parca s-ar dori cu orice pret resuscitarea acestui idivid iar asta-mi face rau la cordul inimii fretioare ! Rares Bogdan { ti-aduci aminte ca …mai zilele trecute iti pomeneam de el ? } , plateste pentru laudele desantate pe care le-a adus acestui individ in detrimentrul lui Ponta sau Johannis , acestui individ si-a gastii ce-l inconjura . Izmeneala lui Rares Bogdan …chiar n-a mai contat atunci cand , fostul presedinte i-a reamintit lui si invitatilor din platou cum se ducea Biogdan la spritz cu Vanghelie dar si cu altii asemenea ” primarului care …nu mai este ” si pe care-i lauda sau porcaia { dar mai mult ai lauda } dupa necesitati . Pacat d e el …credeam ca , dupa episodul Turcescu ” acoperitii ” se vor retrage de prin ” presa „. Daca nu-i acoperit { si pe cuvantul meu d e onoare ca nu am nimic impotriva acoperitilor din presa … unde poti afla in calitate d e serviciu secret cele mai traznite idei c e pot da prin mintea cuiva decat….in presa ?!?} atunci este sau rau intentionat sau….dimpotriva , stie el c e stie . Basescu si-a aratat coltii si si-a dovedit neputintza ca om politic , in ciuda xcelor ce-i lauda aceasta calitate insa….chiar nu pot intelege pentru ce moderatoru’ lu peste nu l-a dat pur si simplu afara din emisiune asa cum a facut nu o data Andreea Cretulescu sau Dana Grecu cu alte jagardele ce-si spun politicieni . Dupa ce-a jignit si-a agresat verbal pe cam toata lumea ….Andreea Cretulescu l-a dat a fara pe alde Calimente d e nu s -a vazut iar Dana Grecu la fel . Ce era atat d e greu sa-l dea si pe golanul asta afara ? Oare unde o chestie dintr-astea le-aducea raiting si avand in vedere datoriile pe care cam toata presa le-acuza asupra Realitatea plus primul ministru mai zilele trecute ….sti chestia aia : frate frate cu dracu ca sa treci puntea ? Ei bine …si-au luat-o , indiferent ce-ar mai face Rares Bogdan si ciracii sai din presa pentru a indulcii rahatul .

    Comentariu de Marian | aprilie 21, 2015 | Răspunde

    • Din cate am inteles eu, Rares Bogdan a fost si a ramas critic la adresa lui Basescu.

      Basescu e implicat in PMP, cel putin asa mi se pare… E de inteles ca e invitat pe la televiziunile de stiri. Nu numai pentru ca e implicat in PMP, in constructia acestui partid pe care el il patroneaza si pe care trebuie sa-l conduca acum cand are dificultati atat Udrea, dar si Tomac. Ci pentru ca e un fost Presedinte al Romaniei.
      Nu sa-l dea afara din emisiune. Asta nu mai e presa, daca il dai afara din emisiune. Si la Realitatea a ramas acest obicei, de exemplu de a fi moderatorul revoltat de ceva ce a spus interlocutorul sau de o anumita „situatie”. Sau ii spune ceva ca si cum „ei, te-am prins!”. Insa importante sunt raspunsurile invitatului, de asta si intrebarile, si discutia trebuie sa fie interesanta si condusa de asa maniera incat tu, ca telespectator, sa fii cat mai bine informat. Spre exemplu, sa-ti poti face o idee cat mai aproape de realitate (apropo si de numele postului) de ceea ce a fost si a insemnat regimul Basescu. Or, nu se face ca un moderator la un post de televiziune privat sa inceapa sa se certe ca la usa cortului cu interlocutorul si sa-l mai dea si afara din emisiune, deoarece, chipurile, l-a deranjat si acolo e la un post privat, la „emisiunea mea” si pot sa te dau si afara din emisiune. Treaba moderatorului este sa faca de asa natura incat, prin discutia purtata, publicul sa fie cat mai bine informat. Nu sa inceapa scandalul in direct, pentru ca i-a transmis patronul, in casca, sa inceapa sa faca scandal si sa-l dea afara.
      Deci important e ca publicul sa inteleaga ceva din emisiune, nu ca l-ai „detestat” tu pe Basescu…

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 22, 2015 | Răspunde

      • Ai innebunit !!!! Ce PMP , care Tomac ??????? cat au astia 1 % ??????? Emil Constantinescu…mi-ar parea foarte corect daca in calitatea-i d e fost presedinte al Romaniei s a fie invitat pe la diferitele posturi TV , pe ala chiar m-asi inghesuii sa-l vad , are cultura , are bun simt , buna crestere si-n nici un caz nu-i atat d e urat si….urat d e catre populatie cum este Basescu . Cum sa nu-l d e a afara ? Adica , crezi matale ca Andreea Cretulescu , d e nebuna , d e nepoliticoasa , d e needucata , d e neprofesionista l-a dat afara pe Calimente ? Da ai dreptate in ceea ce proveste ” treaba moderatorului ” insa de data asta { spre deosebire de ultima data cand , in urma cu vreo cateva luni …adica prin aceeasi perioada a anului 2014 } Basescu n-a mai avut in fatza slugile preaplecate si intrebarile pe care acestia le dadeau in prealabil in scris SPP-ului pentru ca loaza d e presedinte s a invete c e sa raspunda….precum in cazul lui Johannis . Acum …Basescu s-a trezit in sfarsit in fata unor dulai ca , sub masca politetii desavarsite { gen Rares Bogdan } i-au pus cele mai incomode intrebari la care ….n-a fost in stare s a raspunda dand-o pe mitocanisme deci…de unde atata informare ??? ” Publicul „…oricum al detesta pe Basescu si…cred c a nu gresesc deloc afirmand ca , inclusiv aia ce l-au votat mai zilele trecute , pentru investirea ticalosului asta cu al doilea mandat , pana si aia au cam inceput sa s e scarbeasca d e moaca lui . Si sa nu uit : calimente n-a fost dat a fara pentru ca moderatoarei nu i-a convenit d e moaca lui sau d e raspunsurile aiurea si aiuristice c e urmareau aiurirea tuturor ci pentru ca a fost nepoliticos in pre a multe ocazii in acea emisiune deci…chiar putea sa-l d e afara ceea ce a si facut , asta adaugandu-s e la placerea mea de-a urmarii emisiunile Andreei Cretulescu plus faptul ca-i si suficient d e agresiva chiar daca nu in genul Danei Grecu , Andreea Cretulescu este politicos de agresiva .Un Rares Bogdan d e gen feminin daca vrei .

        Comentariu de Marian | aprilie 22, 2015

      • E urat de populatie, poate… Dar e un fost Presedinte… Ca e nepoliticos… oamenii il vad asa cum e. Insa eu vroiam sa spun altceva: cand vorbesti cu un fost Presedinte altfel trebuie abordat, pentru ca sunt lucruri care trebuie intelese, mandatul sau trebuie sa fie inteles bine – lucru valabil inclusiv pentru istorici. Nu poti pune semnul egal intre Calimente si Basescu, pentru ca primul nu a fost Presedinte.
        Totusi, stilul asta de a face presa cu „casa mea” si chestii de genul asta nu mi se pare cel mai potrivit! Cu moderatori care, daca vrei sa spui ceva, te intrerupe sau nu te lasa sa-ti spui punctul de vedere etc. nu se poate face presa. Asa, si daca l-a dat afara, Andreea Cretulescu crezand ca e nepoliticos el, Calimente, tu ce ai inteles din ce vroia sa spuna Calimente. Ca important e ce vroia sa spuna Calimente, nu Andreea Cretulescu!

        Mai, Marian, e o emisiune la o televiziune de stiri cu Basescu si eu sunt moderatorul. Pe tine ce te intereseaza: parerile mele sau parerile lui Basescu? Eu cred ca parerile lui Basescu ar trebui sa te intereseze, nu ale mele oricat as fi eu de vedeta media! De aceea eu trebuie sa pun niste intrebari si sa conduc discutia ca tu, telespectator, sa-ti faci cea mai clar posibila idee despre cum gandeste Basescu, cum vede lucrurile si care ii sunt motivatiile. Nu sa incep eu sa-mi expun eu parerea si sa-l intrerup pe el, pe invitat… Eu asa zic…

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 23, 2015

      • Mariane, faptul ca un anume procent din populatie il uraste, ca e vorba de X%, nu este o scuza. E ca si cum ai scuza un deputat, un senator, de mitocanie, doar5 pentru ca a fost ales de mitocani.Un om de media, un moderator poate sa fie incisiv, agresiv, dar fara a a trece peste oimita bunului simt. Tine de deontologia meseriei daca vrei. Poti „starni” un invitat sa il determini sa scape porumbeii vruti de tine, dar asta nu inseamna ca trebuie s-o faci intr-un mod lipsit de decenta. Mariane, respectand pe altii, nu faci decat sa te respecti pe tine. Cu ce ma deosebesc de un mitocan daca ma cobor la nivelul lui? Motanul a punctat bine, moderatorii fac ce li se spune in casca, functie de ce vrea patronul.
        Dar la noi mai dureaza pana sa ajungem la profesionalism in multe domenii, printre care si media.
        Mie mi separe ca multi inca se tem de base, si din cauza asta cauta sa-l denigreze cat mai mult pentru ca atunci cand asta va spune ceva sa aiba motiv sa spuna ca este doar o razbunare marsava. Prea imi aduce aminte de tertipurile comuniste, in care un „indezirabl” era denigrat inainte ca acesta sa apuce sa dezvaluie ceva.
        Mariane, tu spui ca pe „ba’se(s)cu” (asa era poreclit prin flota anilor ’80 – ba secu’) il urste populatia. Ok, de acord cu tine, ca o mare parte il uraste, dar daca ii intrebi habar n-au de ce, iar cei care vin cu niste explicatii o fac in virtutea celor aruncate pe piata de media sau de PSD. In acest caz, in cazul in care base ar arunca niste acuzatii si ar aduce si ceva dovezi, ce crezi tu ca ar spune acea parte a populatiei?
        Vezi tu, jocurile sunt mai compicate, iar mizele nu sunt nici pe departe alea pe care le credem noi. Basescu a adunat destula munitie in aceste doua mandate ca sa se faca de temut, si acum toti astia care se stiu la mana lui cauta sa-l minimalizeze, sa reduca eventualele daune in cazul in care asta ar scoate pe piata niste dovezi.

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 23, 2015

  2. Motane, tie ti se pare normal ca sa existe standard dublu in justitie? Cum se explica atunci ca pentru aceleasi acuzatii, pe uni ii judeca ori in stare de libertate, ori in arest la domiciliu, iar pe altii sub arest preventiv.
    Daca stam sa analizam acuatiile, nu neaparat faptele, ca pentru asta trebuiesc dovedite inati de toate, cum iti explici ca un Sova este liber si tinut cat mai departe de zabrele, iar una ca Ud(a)rea 🙂 este dupa gratii?
    Lasand orice partizanat politic deoparte, orice neofit poate observa de la distanta ca in Romania Justitia nu este oarba decat incazul amaratilor de rand, nu si cand vine vorba de marii potentati ai tarii. Daca este sa fim onesti, cu acestia din urma Justitia romana este extrem de blanda si intelegatoare fata de toate afectiunile , bolile sau orice alte „afectiuni”.
    Chestia cu moderatorii este corecta. In Romania, dar nu numai, moderatorul este de fapt „manipulator”, avand scopul si rolul de a-l determina pe un tip de genul lui base, sa iasa din zna de comfort a raspunsurilor si sa „scape” anumite remarci menite a descp\onspira ceva. Bine, la noi se face dupa cum dicteza angajatorul, si cum de multe ori acestia n-au nici cel mai elementar bun-simt, sau cea mai mica bruma de educatie (nu ma refer strict la CARTE), iese o mitocanie de cea mai joasa speta.
    „Chiar si asa”, indiferent de cum e spusa, sau de cine, Justitia in Romania se aplica dupa „inculpat”. Esti „alegator”, ti se aplica litera ei, esti „alesu’ neamului”, se gasesc anumite portite care te fac scapat, tot in litera ei. Exemple, cu duiumul, de orice parte a esicherului politic, fara deosebire.

    Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 22, 2015 | Răspunde

    • Aspectul politic este evident: se vede de la o posta!! Uite doua articole, unul din Gandul, celalalt din HotNews:
      Proteste în Bucureşti şi la Cluj, după ce senatorii AU RESPINS cererea DNA de arestare a lui Dan Şova
      Elena Udrea, dupa ce deputatii au votat cererea de arestare: Parlamentul a avut o sansa, dar a ratat-o. Eu imi asum destinul
      E clar ca Elena Udrea nu a mai avut sprijinul politic, cu actuala majoritate… Insa un lucru foarte interesant e faptul ca ea nu spune nimic de Ponta sau PSD, cum ca astia ar fi vrut s-o infunde… Interesant este ca ea il arata, in acest sens, pe Gen. Florian Coldea, pe care l-a facut peste noapte, prin ceea ce a declarat despre el, o vedeta de calibru national… Ca pana la Elena Udrea, pana cand ea a vorbit despre el, nu auzise nimeni de Florian Coldea. Nimeni, adica marea majoritate, vreau sa spun. Acuma se stie pana si in cel mai indepartat catun…

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 22, 2015 | Răspunde

    • Insa deocamdata nu stim nici daca Udrea ar fi vinovata, nici daca Sova e vinovat, nici daca Alina Bica e vinovata…

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 22, 2015 | Răspunde

      • Exact. Avem doar acuzatii. Mai nou am auzit ca erau sub supraveghere din 2010. Pai nu pot sa nu ma intreb (si eu) de ce nu s-au luat masuri? Sau chiar ei nu stiau? Care a fost scopul? Un ulterior santaj daca ieseau cartile altfel?
        Partea proasta este ca mie-mi cam pute tot circul asta si ma tem ca toate sunt menite sa abata atentia de la alt rahat, mai mirositor. 😉

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 22, 2015

      • Posibil!! Nu e exclus!! Insa nu stim exact care e treaba, de exemplu cu Bica sau cu Udrea…
        Traian Basescu a spus – in legatura cu celebrele fotografii de la Paris – ca avea pe masa decretul de demitere a Gen. Coldea. Deci il putea demite intr-o clipa. Observa cat de dur se joaca: „cu pistoalele pe masa”!!!!! Deci daca Gen. Coldea facea o greseala, cea mai mica greseala, Basescu „tragea”, avea „glontele pe teava”! Si cu toate acestea n-a facut-o, n-a „tras”. Deci rezulta ca Gen. Coldea n-a gresit!! Si pe urma toata treaba s-a clasificat ca secret de stat!! Asa ca nu cred ca se poate sa nu te intrebi ce tampenii or mai fi facut si fetele astea: Bica, Udrea… Nu e limpede deloc.

        Tocmai asta e ticalosia mare in jocul asta: dosarele par a fi tinute la pastrare si scoase cand trebuie…

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 23, 2015

      • Motane, mie-mi pute un lucru. Au aparut prin presa acele poze facute „fetelor” in cauza prin Paris, iesind din niste magazine de fitze, acele muzee de lux in care am intrat si eu, sa nu mor prost, nu de alta. Ce nu pricep eu e cum au fiost facute acele poze. Nu-s facute de „cetateanul Gica” in vizita si el priun Paris si hai sa-si faca un selfie cu Ud(a)rea. Acele poze sunt facute de niste profesionisti, mai ales ca prin zona nu stiu sa fie voie sa te cateri prin copaci si sa mai si treci neobservat. Unghiul din care au fost facute pozele arata ca sunt facute de undeva de sus, si cum in zona apartamentele sunt cam scumpe, nu cred ca avea acces pe la ele un ziarist oricat de „meserias” ar fi.. Plus ca un obiectiv ca acela cu care au fost luate imaginile, ca nu-s luate de la 2-3 metri, costa cam 5-6 mii de euro. Asa ceva poate sa aiba un fotograf pro, sau un alt fel de PRO.
        Buuuun, daca au fost facute de niste PRO cu grade, ori au fost facute cu stirea „boss-ului” al mare, care avea cheia de la servicii, ori fara stirea lui, si atunci cineva si-a depasit atributiile. Asa ca mie-mi vine cam greu sa cred ca baselu n-a avut cunostinta de faptul ca „blonda de la Cotroceni” este urmarita de obiectivele foto ale „cuiva”. Abia astept sa vad deznodamantul, pentru ca sigur va fi unul la care nu se asteapta nimeni. Baselu nu-i atat e prost si neglijent cum il tot cred unii, si sigur si-a bagat niste asi sub maneca, pe care ii va scoate cand toti ceilalti vor da cu „sec” la masa de joc.
        Spui tu ca este interesant ca Udrea n-a spus si nu spune nimic de pontelu sau al lui PeSeDeu. Pai daca ar zice ceva de ei, acum, cine ar crede o iota? N-ar aparea ca de fapt ea s-ar razbuna, ca totul ar fi pura nascocire ca sa se scape ea? Asa ca cel mai bine este ca ea sa taca si dezvaluirile sa apra din alta parte, daca circul asta evolueaza in rau ptr protagonisti. Dar ca si pana acum, se face circ, se arata catuse pe sticla, se vehiculeaza nume mari pe listele cu arestati, cu inculpati, si toata lumea e multumita, Boborul zice ca „uite bah ca-i leaga si p’astia”, alegatorul e multumit ca „cineva face ordine”, si toate merg inainte ca si pana acum. Hotii si borfasii stau un an maxim dupa gratii, dupa care ies sis e bucura nestingheriti de averile agonisite cu atat truda proletara.
        Hai sa luam de exemplu un alt exemplu, in care raposatul Dinu Patriciu a fost acuzat ca a delapidat si pagubit statul cu 85 de milione de dolari, in cazul Rompetrol. Si nu vorbim nici de un senator, nici de un ministru, sau de vre-un alt „imun” politic. Un afacerist privat, nu? Cati dolarei din acele 85 de milioane de dolari au fost recuperati? CATI?????
        Cati bani crezi tu ca se vor recupera de la „onor alesii neamului (ma’sii)” daca de la un privat nu s-a recuperat nimic???
        Asa ca sa ma lase musiu ponta cu balivernele si cu mutra lui de soarece violat, ca nu stiu pe cati mai pacaleste el cu istericalele si toanele de GOE. De minciuni am tot avut parte de 25 de ani, de mi s-au tocit timpanele.

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 23, 2015

  3. Referitor la ce spune base, ca: „Mi se pare că, după instalarea la putere a lui Iohannis, oamenii pe care i-am pus în funcţii încearcă să arate cât sunt de utili şi noii puteri” este dovada ca unii, printre care si persona domniei sale, confunda functia cu omul. Pai „oamenii aia” au servit institutia prezidentiuala, nu pe individul base, asa cum acum nu-l servesc pe individul Iohannis, ci tot functia prezidentiala. Numai la noi se tot merge pe ideea asta tampita, ca trebuie servit „omul din functie” nu functia in sine.
    Sa inteleg deci ca „el i-a pus in functii” sa-l serveasca pe EL, nu institutia prezidentiala?
    Vezi tu, asta-i una din metehnele, sau mentalitatile daca vrei, de care vorbeam eu mai de mult. Acele tare comunistoide de care inca mai avem de scapat, noi ca popor. Pai nu-i normal ca oricare ar fi intr-o functie, si de oricine ar fi pus, sa serveasca institutia in sine si nu pe x sau y?
    Exact cum ii spuneam si lui Theo, nu „alesii” ne fac noua onoarea de fi in functia aia, ci noi le-am facut onoatrea de a-i pune acolo, prin vot. Nu noi suntem in slujba alesilor, ci EI sunt in slujba noastra. Cand onor alesii neamului (ma’sii) or sa priceapa asta, poate vor avea mai mult respect ptr prostii care-i aleg in functiile alea babane si pe salarii (acum si pensii) imense pe degeaba.
    Asta-i si unul din motivele pentru care noi, de 25 de ani ne miscam „tzushti”, precum melcul in toate domeniil, pentru ca la noi, care cum vine intr-o functie importanta cum isi schimba subordonatii. Si pana inteleg cei noi cum sta treba, pana se dumiresc de ce au de facut, gata, vine altul si-i schimba iar, ca deh, new king in town, new rules, nu-i asa?

    Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 22, 2015 | Răspunde

    • @Rica
      Da, corecte observatii! De acord!

      Eu stau si ma intreb, cum a putut sa spuna asa ceva… Si, auzi, il mai si deranjeaza!! Ei, cum poti sa spui asa ceva… Adica el ce credea, ca daca i-a pus el in functii, el ii va controla in continuare, si dupa ce nu va mai fi Presedinte??

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 22, 2015 | Răspunde

      • Exact motane. Aici este vb de acea mentalitate colhoznica, foarte raspandita printre nomenclatoristii trecuti, „iti dau functie mare, de unde poti sa iti tragi spuza mai pe turta ta, dar vreau recunostinta”. Adica ala de la centru il numea pe als de la judet, ala de la judet il numea pe ala mai mic, si tot asa, de atunci cand ala de la judet stranuta, ii spunea „sa traiti” pana si portarul de la primaria unui catun cu trei case.
        baselu asa a fist educat. Functiile ocupate au fost multumita unuia sau altuia, asa ca a trebuit sa deschida usa ca la nasu’, cu capu. De la Antwerp aproape toate navele noastre ce veneau la C-ta, aduceau plocoane.
        Dar sa fim onesti, ca la toti intalnim meteahna asta. Uita-te acum, la astia de sunt acum la carma. Astia ce fac? Nu-si arata ei cumva recunostinta fata de „omu’ de la centru”, votand cum li se cere, si nu numai?

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 22, 2015

      • Da, de asta trebuie efectuata o reforma, pentru ca sistemul asta ce creeaza o mentalitate colhoznica sa dispara. Este un sistem si o mentalitate care face rau tarii acesteia! Si se vede cum stagnam de ani de zile… Iar altii ne-o iau inainte!

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 23, 2015

      • Base acum e de capul lui. Nu mai are cine sa-l sfatuiasca ce si cum sa spuna. Nu de teams, pentru ca in doua mandate si-a sters orice eventuala urma. Base acum e agasat si fsce greseli. Sau probabil ca numirile le-a facut cu niste „clauze”, cine stie si acum cineva le incalca. Who knows. 😃

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 22, 2015

      • Da, ca „e de capul lui”, asta am observat si eu. E adevarat, nu mai e Presedinte, poate vorbi mai liber, ca sa zic asa, rigoriile functiei nu-l mai incorseteaza chiar asa. Sigur, anumite lucruri – cele intr-adevar importante – pe acelea nu le spune si nici nu le va spune…

        Da, posibil sa fie cum zici, de ce nu?

        Insa ma gandeam la ce spunea maestrul Cristoiu, ca facea referire la o declaratie a lui Basescu, recenta :

        „În emisiune, Traian Băsescu a făcut-o o declarație care i-a pus pe mulți din presa noastră într-o stare numită A rămîne cu gura căscată:
        „Pentru mine, Bica, Georgescu, Udrea, la fel ca Livia Stanciu, Kovesi și Coldea, au făcut parte din echipa mea, cu care am reușit să schimbăm sistemul judiciar. (…)
        E ca o întâmplare: trei oameni din echipa mea, arestați de alți 3 oameni tot din echipa. Mulți vor înțelege și reacțiile mele din zilele trecute. A fost echipa mea cu care am modernizat statul”.

        Ce-a zis în esență Traian Băsescu la B1 Tv?
        Că trei dintre membrii echipei sale: Florian Coldea, Codruța Kovesi și Livia Stanciu i-au arestat pe ceilalți membri ai echipei sale.

        Din motive care-mi scapă. Traian Băsescu n-a mers mai departe cu explicațiile.
        A rămas fără răspuns întrebarea:
        Ce i-a apucat pe cei trei?”

        Chestiunea este urmatoarea: el nu a reformat serviciile. Insa problema principala e daca Udrea, Bica, Georgescu sunt cu adevarat vinovati… Daca nu e si altceva la mijloc… Insa periculos este ca judiciarul si serviciile vor o Putere tot mai mare si o prezenta tot mai mare in societate, deasupra celorlalte institutii. Asta e partea proasta si aici Basescu a gresit: pentru ca nu a reformat serviciile secrete, el insusi vrand o Putere cat mai mare. Acum lucrurile de care el s-a folosit, aceste tools, uite ca se intorc impotriva lui… Dl. Cristoiu spune:

        „Întrebarea întrebărilor, cărei eu cel puțin nu i-am găsit pînă acum un răspuns:
        Imperatorul de la Cotroceni știe de această răfuială? Dacă da, el a ordonat-o sau, pur și simplu, cei trei își fac de cap, profitînd de Golul de putere de la Cotroceni?
        Dvs ce credeți?”

        Parerea mea este ca Iohannis stie de rafuiala, desigur. Nu o impiedica pentru ca nu-l priveste, nu sunt oamenii lui in joc. Pe de alta parte, nu e un „gol de putere la Cotroceni”. Insa Iohannis nu are cum sa ia acum pozitie impotriva Binomului, mai ales ca Laura Codurta Kovesi e aceeptata si de americani si de UE. Florian Coldea, la fel, daca am inteles bine. S-ar putea interpreta ca doreste franarea luptei anticoruptie sau terminarea acesteia. Pe de alta parte, Executivul e in mana PSD, a lui Ponta mai exact. PNL nu e inca pregatit sa vina la Guvernare, asa ca Iohannis nu are de ce sa forteze. Daca ar fi „Guvernul lui”, atunci lucrurile ar putea sta altfel.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 23, 2015

      • Pai cine sa faca reforma motane? Tot ei? Cum crezi tu ca vor schimba colhoznicii astia ceva care le este util? Glumesti?
        In primul rand trebuie schimbata si la alegatori. Un colhoznic n-o sa aleaga altceva, decat tot unul „de-al lui”. Crezi un Dorel va alege unul „altfel” ?

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 23, 2015

      • Vezi, asta n-am sa pricep. Cum adica guvernul lui? Mai frate, n-ar trebui ca si presedintele si Guvernul sa actioneze in interesul tarii? Ce-i aia ca nu face unul sau altul, ca alalalt e din gashca ailalta? Curat balcanic frate. FANARIOTI!!!!

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 24, 2015

      • Dar in fond de ce nu? El a vrut sa spuna: un guvern liberal. Eu asa inteleg, adica un guvern din acelasi partid din care provine si el.
        Nu, lucrul asta nu e fanariot. Termenul „guvernul meu” a fost sugerat de o oficialitate americana – dar acolo Presedintele e seful guvernului (federal). Insa la noi Presedintele fiind parte a puterii executive, probabil ca isi doreste un guvern liberal. Eu nu-l blamez pentru asta.
        Trebuie sa lucreze in interesul tarii, dar exista si deosebiri doctrinare, ca altminteri am avea doar un singur partid si nu ar mai fi democratie.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 24, 2015

      • Motane, m-am referit la sintagma „guvernul meu”. Nu m-am referit strict la Johannis. Sunt de acord cu tine cand te referi la doctrine politice. Am inteles la ce te referi tu in raspuns, dar sper sa intelegi si nuanta postarii mele. Guvernul TARII, Preseduntele TARII, si tot asa. Trebuie sa invatam sa fim noi ai tarii, nu tara a noastra. E o chestie de nuanta. Sa invatam sa mai si dam, nu doar sa luam. Notiunea fe PROPRIETATE trebuie sa o intelegem si s-o respectam, dar la modul corect.

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 25, 2015

    • @Ri8ca Venturiano Ca d e obicei ai punctat la mare fix prietene Rica !!! Ca d e obicei ai grait precum Sfintele Scripturi !! Respect Rica Venturiano !!!!!!!

      Comentariu de Marian | aprilie 22, 2015 | Răspunde

      • Marian, asta e situatia. Romanii sunt prea bombadati cu can-can-uri de doi lei si „subiecte arzatoate” de 2 lei, iar realitatea zilnica nu ii ajuta deloc, ca sa mai poata vedea dincolo de aparente. Ca la un meci de fotbal, cand suporterii nu au habar de discutiile din vestiare sau de ce-si spun jucatorii pe teren.
        Cand o sa inceapa tot romanul sa constientize care este rolul unui politician, atunci n-o sa-i mai considere „zei” si poate se ba gandi de doua ori inainte sa puna stampila. Pana atunci, o sa avem un Parlament plin de „mangafale” analfabete si de „fosti” tovarasi.

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 25, 2015

  4. Ai dreptate stimate Motan , nu ceea ce avea de spus moderatoarea Andreea Cretulescu , era important , problema ar fi ca { singura d e altfel } , Mihaita Calimente diferit d e faptul ca nu spunea nimic …mai avea si tupeul nemasurat de-ai bruia pe aia ce aveau cu adevarat ceva d e spus si care probabil ca , ar fi interesat pe unii oameni .

    Comentariu de Marian | aprilie 23, 2015 | Răspunde

    • @Marian
      Deci, sa inteleg ca nu ti-a placut prestatia de la acea emisiune a lui Mihaita Calimente.

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 23, 2015 | Răspunde

      • Nu-mi place in general de Mihaita Calimente [ da-l dracului fratioare ca…nu-s pedist { poponar in franceza } sa-mi placa de individul asta 😦 !!! ] insa….doar ca om , ca politician este un zero barat adica….un nimeni ! Din nefericire acest nimeni va obtine d e la statul roman { adica si d e la mine din buzunar } , maine poimaine , o pensie speciala pentru mandatele pe care le-a avut in Parlamentul Romaniei , trecand si lingand pragurile unor partide : fie ” de dreapta „, fie ” d e stanga ” ca….tot partide sunt si alea si ….. nu s e putea s a ramana tocmai el fara colegii nu 😉 ?!?

        Comentariu de Marian | aprilie 24, 2015

      • Marian, acuma daca ai adus vorba, te-as intreba de ce nu-ti place Mihaita Calimente?

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 24, 2015

  5. Mihaita Calimente mi-a fost un fel d e subordonat pe timpul serviciului militar in sensul ca apartinea unui pluton de TR-isti al carui comandan am fost cateva luni , cat faceau studentii si absolventii d e facultate serviciul militar pe atunci . Prin ’78-’79 am avut parte de-o deplasare la Fabrica de Vagoane din Arad l-am reintalnit total intamplator si cum in Arad mai erau vreo trei tipi cu care fusesem camarad ca si cu alde Calimente iar el ai stia pe unde locuiesc ….cinci zile cat am stat acolo am trantit niste betii , DE ZILE MARI . Prin ’83 l-am reintalnit langa IEFS pe Plevnei daca nu ma i nsel si tot asa vreo doua zile am tinut-o langa prin carciumi . Deci , asa cum am spus deja….n-am nimic cu el ca om . De la membru al PCR la membru PNTCD iat apoi mambru PNL….trebuie sa recunosti ca Mihaita Calimente n-a schmbat prea multe partide , prea multe ideologii 😉 .Daca vorbim despre politicianul Mihaita Calimente si de fapt despre orice politician atunci …s e schimba kalimera si sti d e ce ? Deoarece mie nu trebuie sa-mi placa nici un politician , nici deputat , nici senator , nici PM si nici macar Presedintele indiferent cum l-o chema …chiar n-am ales niciodata prin votul meu , vreun personaj politic deoarece , mi-a placut de moaca lui sau pentru ca-mi placea cum invarte vorbele , fireste in afara d e Ion Iliescu ! Am insa constiinta usoara deoarece , atunci a fost ” Duminica orbului ” si MAI ORBI DECAT AU FOST ATUNCI ROMANII { si-n contnuare stai linistit ca nu s-au desteptat nici macar azi !!!!!} si eu pe langa ei , nu cred c-a mai existat vreodata vreun popor in istoria moderna a lumii !!!!! Ca sa reiau : nu trebuie sa-mi placa moaca sau vorbele fara sir si inteles , spuse de un politician ci , doar sa descopar in el: LIDERUL , omul providential care , sa-mi conduca destinul pentru niste ani din viata . Din pacate nici macar Ion Iliescu sau Emil Constantinescu nu s-au dovedit liderii astepati si….nici macar Traian Basescu . Toti trei au fost niste oameni de nimic , niste impostori politici ….iar asta o sti si dumneata , la fel d e bine ca si subsemnatul .

    Comentariu de Marian | aprilie 25, 2015 | Răspunde

    • Omul providential nu cred ca ai sa-l gasesti… Mai ales ca nu depind toate de Presedintele tarii. Puteriile statului nu se reduc doar la un singur om.

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 25, 2015 | Răspunde

      • Ei , asta-i rau ! Evreii l-au avut pe Isus Cristos si…nu l-au cunoscut si nici azi nu-l tecunosc ca lider , ca om providential si nici in calitatea-i d e MESIA , oare chiar asa sa fie , oare din randul oamenilor sa nu se poata naste un lider adevarat ? Parca m-asi indoii d e asta , avand in vedere ca mai nu stiu cand , a existat un Ghandi ! Frate…macar o data la o mie d e ani ca…au trecut vreo doua mii de la Cristos incoace !!!

        Comentariu de Marian | aprilie 26, 2015

      • Mariane, dar de Ilici Iliescovici Iliescu ce zici? Daca nici asta nu-i „el lider supremo” nu stiu ce sa mai zic. Uita-te si tu. Ilici canta si tot pesedeu danseaza pe ritm de cazacioc, 🙂 🙂 🙂

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 27, 2015

  6. După câte victime a făcut Băsescu ca preşedinte, dar şi ca ministru sau securist la AnWers este înduioşător să vezi că mai face victime şi-n ziua de azi !
    Să dai în nişte realizatori TV doar pentru că n-au făcut sluj în faţa acestei caricaturi umane, mi se pare cea mai crasă dovadă de proastă inspiraţie, ca să nu-i spun altfel !
    Un preşedinte care a ţinut 10 ani de zile la Cotroceni o paraşută ce făcea tot ce vroia ea şi ce mai putea el, făcând din ea, cu dispreţ şi neruşinare, o „prima doamnă”, dându-i în mână, pe lângă altele, cea mai mare parte a bugetului de stat, pe care l-au tocat (împreună !)cu impertinenţă şi prostie cât încape, un fost care vine acum ca la un proces de reabilitare a fostei ţiitoare, trebuia scos din emisiune cu şuturi în fund, sau măcar cu pahare de apă aruncate după el ( de data asta ! 😉 ).
    Un mojic bădăran ce-şi permite încă să sfideze cu aroganţă birjărească, sau mă rog, marinărească, un întreg popor ( câţi portocalii au/aţi mai rămas până la urmă ?! :mrgreen: ) şi să nu aibă nimeni curaj să-l trimiti spre coana mă-sa, numai pentru faptul că aşa o creatură a fost, vezi Doamne !, preşedintele ţării. Ales prin fraude cât casa. Poporului ! Sub atenta şi dubla lui conducere – preş ( în faţa străinilor 😉 ) şi premier cu mână forte, seca-i-ar, care tăia şi spânzura şi la propriu şi la figurat, pensii şi salarii, dar mai aes cheful de viaţă a românilor !
    Prea nehotărâţi să dea cu el de pământ, încă de cum s-a văzut ce hram poartă !
    Dacă se găsesc bocitoare şi pentru un asemenea individ, înseamnă că meseria asta, de bocitoare, bineînţeles, este foarte bine plătită ! 😉

    Comentariu de Radu Humor | aprilie 25, 2015 | Răspunde

    • @Radu Humor
      Inteleg, din cele ce scrieti, ca sunt viziuni subiective.

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 27, 2015 | Răspunde

    • Dl Humor, daca-mi permiteti, as vrea sa va intreb cati marinari cunoasteti, de afirmati ca base are „aroganta marinareasca”?? Nu credeti ca prin felul dvs de a cataloga O MESERIE, loviti intr-o comunitate ce n-are absolut nicio vina? Nu stiu ce profesie aveti, dar daca un coleg de breasla de-al dvs ar fi mitocan, si v-ar cataloga lumea PE TOTI ca fiind mitocani cum v-ati simti?
      Nu va judec ptr „aprecierile” facute in ceea ce-l priveste pe base, dar extinzand aceste calitati si asupra celorlati MARINARI, si considerandu-i pe toti „o apa si-un pamant” nu va deosebiti cu nimic de acest individ in ceea ce priveste „aroganta”..

      Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 27, 2015 | Răspunde

      • Scuzele mele, domnule Rică !
        Se înţelege sper, că nu toţi marinarii sunt de blamat, după cum nici toţi preşedinţii de aclamat. aşa cum o fac unii cu băsescu. Un mojic obraznic,şi impertinent !

        Comentariu de Radu Humor | aprilie 28, 2015

      • Nu comentez afinitatile dvs politice. Am vrut doar sa punctez un mod subiectiv de a cataloga o breasla. Dreptul la opinii politice avem toti, nu doar unii. M-a deranjat catalogarea dvs, in acelasi mod in care ma deranjeaza si modul in care sunt catalogati TOTI romanii din cauza unora care nu ne fac cinste.
        In rest, toate bune.

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 28, 2015

  7. Motane, vb zilele trecute de reforme si performante, sau de ce a facut bun actualul guvern (ca nu stiu daca se mai merita sa-l scriu cu majuscula).
    Uite un exemplu din sanatate. Se stie ca sectorul de stat e varza si principala sursa de venbit a serviciile funerare. Ca sa „uniformizeze” treaba, actualul guvern vrea sa aduca si sectorul privat la acelasi nivel. Stiu de o clinica privata, cu conditii EXCELENTE, personal calificat si ales pe baza de aptitudini. Aceasta clinica a depus cerere de acreditare de anul trecut prin septembrie, platind si taxa aferenta atunci. Abia acum i-a venit inspectia, dupa ce s-au modificat si tarifele sau taxele aferente. La inspectia au venit doua „fatuce” cu cas la gura care nu pricepeau de ce generatoru;l de curent nu-i bagat in priza, ca doar este electric. Nu prea au priceput fetele cum sta treaba cu GENARAREA CURENTULUI ELECTRIC, nu consumul lui. Fatuce angajate de curand, in locul celor mai vechi, care erau de pe vremea fostului regim.
    Exact ce spuneam, ca in loc sa inaintam, in loc sa progresam sau sa indreptam ce n-a fost bine la „fostii”, intotdeauna se aduc in sistem „oamenii noii puteri”, care nu intotdeauna sunt si profesionisti. „Oamenii mei, guvernul meu, presedintele meu”, etc etc, dar invariabil cu pronumele posesiv AL MEU

    Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 27, 2015 | Răspunde

    • Păi, mai nou, cel care-şi doreşte un guvern al lui, este preşedintele Johannis.
      Normal, după ce şi-au luat ţara înapoi .. . 😉
      Numai că tare mi-e frică să nu fie şi ceva cu „pe dinapoi”, că tot se poartă !
      Deocamdată, prin gurile unora ca Cernea şi alţi.. înapoiaţi !

      Comentariu de Radu Humor | aprilie 28, 2015 | Răspunde

      • Iar Ponta e cu sintagma: „socrul meu” – v. aici. 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 28, 2015

      • Domnilor, conteaza ca pe unu-l cheama X sau Y? Nu cred ca este moralmente corect sa spui „GUVERNUL MEU, PRESEDINTELE MEU, PARLAMENTUL MEU”. Asta piate era valabil la ceasca. Normal ar fi ca toate astea sa fie ALE TARII, si sa lucreze in interesul ei, indiferent de culoarea politica. Notmal, fiecare dupa doctrina lui. Dar la noi singura doctrina, indiferent de culoarea politica, este dupa cum se vede, „a mea”. Adica ei lucreaza ptr ei si atat.
        Curat murdar Coane Iancule.

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 28, 2015

      • Nu, e lipsa de competitie politica. Noi spunem „al meu” dar vrem ca toti sa fie la fel, adica un fel de USL eventual.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 28, 2015

      • da motane, asta e una din marile probleme ale romanilor. Toti vor ca toata lumea sa fie de aceeasi parte a baricadei, ca pe vremea lui ceasca, cu partid unic, care avea grija de tot si toate.
        Nu-i asa din pacate. Suntem diferiti. Din mai multe puncte de vedere. E normal ca sa si gandim diferit. Ce nu consider eu normal, este ca ne judecam doar dupa faptul ca x sau y ii prefera pe aia sau pe ailalti din pct de vedere politic. Daca esti liberal te scuipa socialistii, daca esti socialist, te scuipa liberalii, tot asa. De ce? Ptr ca aici n-au adus onor politrucii nostri. Divide et impera. Suntem un popor divizat si dezbinat. Usor de manipulat si de condus. De ce? pentru ca o natiune unita si educata, e foarte greu de supus. Un om edcuat, un om cult, un om citit, pune intrebari, nu inghite ca pelicanul toate gogosile politice. Un om destept nu acepta un lider mai prost, de aceea.
        Poporul asta gandeste subiectiv, pentru ca asa ne-au silit liderii astia de mucava. Uite si tu cat i-a trebuit romanului sa realizeze ca de fapt USL-ul a fost un esec si ca singurul scop al acestei aliante a fost luatea puterii. 3 ANI!!! Si inca nu-s lamuriti pe deplin.
        Competiti politica? 🙂 🙂 🙂 pai la noi singura competiti dintre politicieni este care fura mai mult fara sa fie prins, 🙂 🙂 🙂 🙂

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 29, 2015

      • @Rica
        Si lucrul asta: „Toti vor ca toata lumea sa fie de aceeasi parte a baricadei” este intretinut tot de catre politicieni… Nu? Tu ce parere ai?

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 30, 2015

      • Corect motane, asa este. In ultima vreme tot ce se vede prin media romaneasca este doar un talmes-balmes de acuze si invinuiri la adresa „fostilor”, o pasare a motanului in curtea celulilalt, fara a cauta solutii la problema. De 25 de ani incompetenta „actualilor” e mascata sub „greaua mostenire a fostilor”. Invariabil, toate guvernele ce s-au perindat pe la Palatul Victoria n-au putut face mai nimic din cauza mostenirii lasate de predecesori. Bine frate, aia au lasat un rahat mare in mijlocul casei, dar eu ce fac? In loc sa-l curat, sa fac curat duypa ei, fac si eu tot acolo, il maresc?
        Normal ca este vina politicienilor, pentru ca in dorinta lor de a obtine voturi vin si profita atat de proasta informare a cetatenilor, cat si de situatia economica destul de precara, si arunca vina pe „ailalti”.
        Tot vb mai deunazi de eficientizare. da, avem un aparat de stat supra incarcat de lefegii incompetenti si multi. Vorba lui Lapusneanu, „prosti dar multi” care secatuiesc bugetul pe degeaba.
        ia incearca tu sa spui ca singura solutie de eficientizare este reducerea personalului la un nivel normal, decent, bazat pe calitate. sa vezi tu cum iti sar in cap „oamenii de bine”, adsavaratii romani care stiu cel mai bine ca lucrul cel mai important intr-o tara este sa ai grija de cetatenii ei, 😀 😀
        Legat de asta vin cu o intrebare, care sigur ma va face prsona non grate ptr multi cititori ai tai, daca nu chiar ma vor acuza de eretism.
        De exemplu, preotii sunt platiti de la buget. pentru ce? Ce servicii aduc ei populatiei, pentru care merita sa primeasca salariu de la stat. pentru ca ori-de-cate-ori intru intr-o bisercica, trebuie sa platesc si acea lumanare, sa dau un 1o lei de acatost, si cate si mai cate. Nu exista un serviciu religios pe care sa-l faca preotii fara a percepe taxe de la enoriasi, si de CELE MAI MULTE ORI fara chitanta. Plus ca ei nu platesc taxe. Intelegeam sa fie platiti de la buget, si orice crestin ortodox sa beneficieze de BOTEZ, CUNUNIE SI INMORMANTARE gratis, ca doar este un functionar public. Ce, politistul iti cere bani cand intervine la un scandal?
        Vezi tu, sunt multe anomalii mentinute de actuala putere doar ptr a-si atrage voturi si adepti.
        Un alt exemplu pot sa ti-l dau din invatamant, unde iar sunt zeci de angajati care taie frunza la caini. 2-3 angajati care fac munca unuia singur. Eficientizarea nu yrebuie aplicata doar la PRIVAT, ci si la STAT. la noi munca la STAT inca inseamna STAT degeaba.
        Tu spui ca este intretinuta de politicieni? Pai in primul rand ei au nascocit-o, ca asa erau ei invatati, cu un partid unic, si toata lumea care era de alta parere sa fie catalogata ca dusman al statului. Iliescu este politician? Nu, este un comunist inrait, care in afara de suprematia doctrinei comuniste in fata capitalismului putred nu stie altceva. Si cine vrei sa fie de alta parere cand in tara inca avem nostalgici ai fostei oranduiri, in care asa cum am spus-o de sute de ori, „originea sanatoasa” trecea in fata educatiei, a inteligentei, a culturii. A vremurilor cand ptr a ajunge director de „Int’eprindere” era suficient si necesar sa te fi nascut la tara, din parinti saraci si CAP-isti, sa ai eventual 12 clase, si sa mananci „Programul partidului” pe paine de trei ori pe zi.
        Motane, te-am considerat mereu un om inteligent, asa ca am pretentia sa observi in jurul tau daca am sau nu dreptate. e drept, sunt in scadere, dar mi-e teama ca generatia care vine din urma avand aceste exemple PROASTE sa nu repoete din greselile facute de generatia mea.
        Zi-mi si mie unde vezi tu mediatizarea atrocitatilor comunismului din Romania? Cati tineri sub 35 de ani stiu ce a insemnat CANALUL la romani, cati mai stiu cum s-a facut colectivizarea, cum s-au consficat pamanturile si averile, cum s-au confiscat fabrici si ateliere, etc etc.
        da, a fost acel Memorial al Durerii, care a trecut neobservat sub avalansa de Tonciu, Biance si alte fufe cu intimitatile la vedere, plus alte can-can-uri mult mai suculente, decat suferinta unei generatii.

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 30, 2015

      • @Rica

        „ia incearca tu sa spui ca singura solutie de eficientizare este reducerea personalului la un nivel normal, decent, bazat pe calitate. sa vezi tu cum iti sar in cap „oamenii de bine”, adevaratii romani care stiu cel mai bine ca lucrul cel mai important intr-o tara este sa ai grija de cetatenii ei”

        Sunt aproape convins ca risc sa fiu luat la bataie daca as zice asa! 🙂

        In legatura cu preotii lucrurile nu stau tocmai asa, dar e bine ca ai adus in discutie subiectul. Iti recomand sa citesti:
        Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor
        din are voi spicui pe scurt:

        „Art. 7. – (1) Statul român recunoaşte cultelor rolul spiritual, educaţional, social-caritabil, cultural şi de parteneriat social, precum şi statutul lor de factori ai păcii sociale.

        (2) Statul român recunoaşte rolul important al Bisericii Ortodoxe Române şi al celorlaltor biserici şi culte recunoscute în istoria naţională a României şi în viaţa societăţii româneşti.

        Art. 8. – (1)Cultele recunoscute sunt persoane juridice de utilitate publică. Ele se organizează şi funcţionează în baza prevederilor constituţionale şi ale prezentei legi, în mod autonom, potrivit propriilor statute sau coduri canonice.

        (2) De asemenea, sunt persoane juridice şi părţile componente ale cultelor, aşa cum sunt menţionate în statutele sau codurile canonice proprii, dacă îndeplinesc cerinţele prevăzute în acestea.

        (3) Cultele funcţionează cu respectarea prevederilor legale şi în conformitate cu propriile statute sau coduri canonice, ale căror prevederi sunt aplicabile propriilor credincioşi.

        (4) Denumirea unui cult nu poate fi identică cu cea a altui cult recunoscut în România.

        Art. 9. – (1) În România nu există religie de stat; statul este neutru faţă de orice credinţă religioasă sau ideologie atee.

        (2) Cultele sunt egale în faţa legii şi a autorităţilor publice. Statul, prin autorităţile sale, nu va promova şi nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări faţă de vreun cult.

        (3) Autorităţile publice cooperează cu cultele în domeniile de interes comun şi sprijină activitatea acestora.

        (4) Statul român prin autorităţile publice abilitate, sprijină activitatea spiritual-culturală şi socială în străinătate a cultelor recunoscute în România.

        (5) Autorităţile publice centrale pot încheia cu cultele recunoscute parteneriate în domeniile de interes comun, cât şi acorduri pentru reglementarea unor aspecte specifice tradiţiei cultelor, care se supun aprobării prin lege.

        Art. 10. – (1) Cheltuielile pentru întreţinerea cultelor şi desfăşurarea activităţilor lor se vor acoperi, în primul rând, din veniturile proprii ale cultelor, create şi administrate în conformitate cu statutele lor.

        (2) Cultele pot stabili contribuţii din partea credincioşilor lor pentru susţinerea activităţilor pe care le desfăşoară.

        (3) Statul promovează sprijinul acordat de cetăţeni cultelor prin deduceri din impozitul pe venit şi încurajează sponsorizările către culte, în condiţiile legii.

        (4) Statul sprijină, la cerere, prin contribuţii, în raport cu numărul credincioşilor cetăţeni români şi cu nevoile reale de subzistenţă şi activitate, salarizarea personalului clerical şi neclerical aparţinând cultelor recunoscute. Statul sprijină cu contribuţii în cuantum mai mare salarizarea personalului de cult al unităţilor de cult cu venituri reduse, în condiţiile stabilite prin lege.

        (5) Nimeni nu poate fi constrâns prin acte administrative sau prin alte metode să contribuie la cheltuielile unui cult religios.

        (6) Cultele recunoscute pot beneficia, la cerere, de sprijin material din partea statului, pentru cheltuielile privind funcţionarea unităţilor de cult, pentru reparaţii şi construcţii noi, în raport cu numărul credincioşilor, conform ultimului recensământ, şi cu nevoile reale.

        (7) Statul sprijină activitatea cultelor recunoscute şi în calitate de furnizori de servicii sociale.

        (8) Autorităţile publice asigură oricăror persoane, la cerere, dreptul de a fi consiliat potrivit propriilor convingeri religioase prin înlesnirea asistenţei religioase.

        Art. 11. – Sprijinul statului constă şi în acordarea de facilităţi fiscale, în condiţiile legii.

        Art. 12. – Utilizarea fondurilor băneşti primite de la bugetul de stat sau bugetele locale, precum şi respectarea destinaţiei bunurilor primite în proprietate sau folosinţă de la autorităţile publice locale sau centrale se supun controlului statului.”

        „[…] dar mi-e teama ca generatia care vine din urma avand aceste exemple PROASTE sa nu repoete din greselile facute de generatia mea.” – iti inteleg ingrijorarea!
        „Zi-mi si mie unde vezi tu mediatizarea atrocitatilor comunismului din Romania?” – nu numai ca nu vad mediatizarea atrocitatilor comunismului din Romania, dar impresia mea – si chiar ma ingrijoreaza aspectul asta – este ca multi considera ca, de fapt, comunismul nu e dom’le chiar atat de rau, ca „se traia, totusi, bine pe vremea lui Ceasca, nimeni n-a murit de foame”. Observ aceasta tendinta etatista, foarte socialista si la tineretul actual (sper sa ma insel!!). E ingrijorator ca generatiei tinere sa i se para bun comunismul, de dorit etatismul. As dori sa ma insel eu, sa fie doar o impresie a mea, nejustificata.

        Comentariu de Motanul Incaltat | mai 1, 2015

      • Insa scaderi ale democratiei se intampla si prin alte parti, dupa parerea mea. Inclusiv in SUA. De pilda, inteleg ca la Baltimore din 1967 incoace administratia orasului a fost in exclusivitate data de Democrati. Adica nu schimbi in 48 de ani? Iti recomand sa citesti:
        http://allenbwest.com/2015/04/the-dirty-little-secret-no-one-wants-to-admit-about-baltimore/
        unde spune, printre altele:

        „Like many failed cities, Detroit comes to mind, and every city besieged recently by rioting, Democrats and their union pals have had carte blanche to inflict their ideas and policies on Baltimore since 1967, the last time there was a Republican Mayor. „

        Deci din 1967, cand Baltimore a avut pentru ultima oara un primar republican… Eu stau si ma intreb: oamenii de ce nu schimba prin vot democratic, desigur. Macar asa: hai sa vedem ce-o fi? Daca vezi ca treburile nu merg, nu evolueaza spre bine, e cat se poate de normal sa mai si schimbi! Or, acolo de doua generatii aproape, un singur partid e reprezentat la nivelul de conducere al orasului…
        Eu de asta si spun ca este necesara competitia politica.

        Comentariu de Motanul Incaltat | mai 1, 2015

      • Dle Humor, daca-mi este permis, puteti sa-mi explicati si mie ce inseamna ca „si-au luat tara inapoi”? Cine? Sasii? Nemtii? Ungurii? la cine faceti referire?
        Fara a fi partizan din inertie, sau pentru ca asta-i trendul, eu stiu ca actualul presedinte este ROMAN, nascut in ROMANIA, tot asa cum sujnt si tatarii, turcii, machedonii, si toti romanii care s-au nascut pe acest pamant.
        Deci la ce ati facut referire?

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 30, 2015


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: