Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

De ce s-a rupt USL? Pozitia lui Crin Antonescu

Agerpres

Antonescu: USL nu s-a rupt pentru un om, fie el şi de valoare

Se arata ca:

„Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, luni seară, că USL nu s-a rupt din cauza unui om, ‘fie el şi de valoare’, referindu-se la prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis.

‘USL nu s-a rupt pentru un om, fie el şi un om de valoare. (…) Când spun, însă, că nu s-a rupt această construcţie (…) din cauza unui om, ştiu ce spun. Sunt mult mai multe lucruri care întotdeauna se adună, se acumulează şi există un capăt. Că pretextul, că momentul, că ilustrarea acestei situaţii poate să însemne cazul Iohannis sau altceva, e altceva. (…) Din punctul nostru de vedere, Klaus Iohannis nu a fost un pretext. Noi eram în dreptul nostru să propunem orice membru al partidului. Vă reamintesc că domnul Ponta a declarat că este o propunere foarte bună. Pretextul a fost din partea cealaltă’, a declarat Antonescu la Antena 3.
Liderul liberal a explicat că PNL nu a luat decizia ruperii USL, ci a ‘constatat-o’. ‘Dar în momentul în care am văzut limpede că nişte oameni doresc să transforme USL în PSD, că doresc să transforme un program, pe care noi l-am angajat în faţa oamenilor, în opusul lui (…), în momentul în care nici măcar nu ne-am mai putut propune nişte membri în guvern, atunci am spus că e mai corect şi mai cinstit să constatăm că partenerii noştri au luat-o într-o altă direcţie, că nu are rost să păcălim lumea în continuare cu o iluzie, să constatăm ceea ce s-a întâmplat şi să ne vedem de treabă. (…) Nu am luat noi decizia rupturii. Noi am constatat-o corect şi onest’, a spus Antonescu. AGERPRES/(A- autor: Anamaria Toma, editor: Karina Olteanu)” (subl. mea)

” […] nişte oameni doresc să transforme USL în PSD, că doresc să transforme un program, pe care noi l-am angajat în faţa oamenilor, în opusul lui […]

Stai putin sa inteleg si eu… Deci era vorba doar de „niste oameni” si de un wishful thinking al acestora, nicidecum faptul ca s-ar fi transformat USL in PSD sau ca programul „pe care noi l-am angajat in fata oamenilor” s-a transformat efectiv in opusul lui. Pentru ca una e sa-si doreasca cineva ceva si alta e sa se si implineasca ceea ce isi doreste. Si inca ceva: „niste oameni” – cine sunt aceia? Cine sunt acesti „niste oameni”? Asta e una, si a doua: „niste oameni” nu inseamna neaparat USL sau PSD, sau un partid, ci „niste oameni”, despre care nu stim ce hram poarta. Cartite basiste? Cine sunt acesti „niste oameni” care l-au facut pe Dl. Antonescu sa dea bir cu fugitii?

Deci in viziunea D-lui. Antonescu, PNL a iesit din USL, pardon, „a constat ca USL nu mai exista”, pentru ca „niste oameni” aveau ei asa un wishful thinking, dar nu ca s-ar fi si indeplinit dorintele acestora.

Pe de alta parte e greu, cel putin asa zic eu, de inteles cum „niste oameni” ar fi putut transforma USL in PSD cand PNL era acolo, in USL. Daca „niste oameni” ar fi dorit ceea ce spune Dl. Antonescu, atunci PNL ar fi putut porni o dezbatere publica pe astfel de teme, cu programul de guvernare in fata ca sa vedem cu totii ce se respecta si ce nu se respecta, mai ales in cazul in care acei oameni ar fi dorit sa-si puna in practica dorintele. Observati ca incerc sa analizez facand abstractie de Iohannis intrucat Dl. Antonescu a spus ca USL nu s-a rupt „din cauza unui om, ‘fie el şi de valoare’”. Daca intr-adevar ar fi existat contradictii grave intre „programul pe care noi l-am angajat in fata oamenilor” si ceea ce e de facto atunci, sigur, divortul era inevitabil. Insa Dl. Antonescu nu lasa sa se inteleaga ca ar fi existat asa ceva, ci spune ca „niste oameni” ar fi vrut sa fie asa. Pentru ca asta ar fi, daca inteleg bine, motivul iesirii din USL.

Trebuie sa recunoastem ca e foarte interesanta judecata asta la conditional optativ   😆 pe care o practica Dl. Antonescu in luarea deciziilor, in functie de ce ar fi fost daca dorintele acelor „niste oameni” ar fi ajuns realitate, s-ar fi implinit.

Dar sa vedem si alte pareri, spre exemplu cea a prof. Vasile Dancu exprimata intr-un interviu pentru Romania Libera:

Interviu cu profesorul Vasile Dâncu: În ce condiţii ar putea câştiga alegerile directorul SRI, George Maior

Se arata, printre altele, ca:

„Profesorul de sociologie Vasile Dâncu, şef al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), consideră că în situaţia actuală aducerea lui Klaus Ioahannis la Bucureşti poate reprezenta un risc în plus pentru Crin Antonescu: “Un Iohannis cu o încredere mai mare de trei ori decât a preşedintelui PNL poate fi un pericol chiar pentru cel care l-a adus. Cred că domnul Antonescu a început să conştientizeze acest lucru”.

Pe de altă parte, fostul senator PSD Vasile Dâncu mizează într-o eventuală confruntare în turul 2 Victor Ponta-Crin Antonescu pe liderul social-democrat pentru că în ultimul tur “contează foarte mult candidatul, nu conglomeratul de partide din spatele său: Traian Băsescu a câştigat de două ori alegerile cu toate că în spatele lui se afla o coaliţie cu 10 la sută mai slabă decât a stângii. Traian Băsescu era pe val. Crin Antonescu, din nefericire pentru el, se află pe un trend descendent”.

Dâncu nu crede în ipoteza candidaturii directorului SRI la prezidenţiale, dar argumentează că George Maior ar avea succes “în momentul unei crize politice”, în care ar putea deveni chiar “candidatul interesului naţional”. Oricum, PSD l-ar putea accepta cu uşurinţă pe Maior, fiindcă a fost senator şi secretar executiv al PSD. Vasile Dâncu susţine că este utopică ideea unui tandem Crin Antonescu-Traian Băsescu, dar observă că din zona de dreapta MRU are şanse să intre în turul 2 dacă “ar avea o coaliţie mare de partide”, etichetând în schimb împingerea lui Klaus Iohannis ca vicepremier drept un “blitzkrieg” (război-fulger) pe care Ponta l-a dezamorsat.

PSD a refuzat să meargă pe liste comune la europarlamentare cu PNL. Acesta a fost primul gest oficial de despărţire?

Vasile Dâncu: Iniţial, şi liberalii au fost de acord cu această soluţie, care era şi o formă de a-şi încerca forţele la jumătatea mandatului. În acelaşi timp, principala motivaţie formală a despărţirii la europarlamentare a fost aceea că cele două partide urmează să meargă în grupuri separate odată ce ajung în Parlamentul European. Totuşi, a interpreta politica românească în acest moment este o întreprindere dificilă. Pare un haos absolut, în care chiar şi actorii politici îşi reprezintă cu greu ieşirea din crizele pe care le-au declanşat fără a avea un plan în mai mulţi paşi.

A existat însă şi o motivaţie mai pragmatică.

V.D.: Da, pentru că PSD a refuzat să tracteze în continuare un partid care a dat foarte multe semne de independenţă în ultimii doi ani, chiar Crin Antonescu s-a definit ca fiind opoziţia din USL. Victor Ponta a fost mai favorabil acestei soluţii de a merge împreună cu PNL pe liste comune, dar în teritoriu ideea a fost respinsă, fiindcă şi atmosfera din USL s-a deteriorat continuu.

Vedeţi propunerea lui Klaus Iohan­nis ca ministru de Interne şi, în acelaşi timp, ca vicepremier ca o modalitate a liberalilor de a forţa ieşirea din USL?

V.D.: Da, cred că este o strategie interesantă a lui Crin Antonescu de a ieşi în mod elegant de la guvernare: dacă PSD îl respinge pe Klaus Iohannis, care are cote mari de încredere şi notorietate, Crin Antonescu poate forma împreună cu acesta un tandem destul de puternic pentru prezidenţiale, iar PSD ar pierde în faţa opiniei publice dacă nu îl acceptă pe Iohannis, văzut de electorat ca un tehnocrat, curat şi performant. Respingerea lui ar fi fost o capcană, de aceea Victor Ponta s-a şi grăbit să spună că Iohannis ar aduce un plus guvernului său. Temporizarea acestui blitzkrieg (război-fulger) încercat de Antonescu şi care durează deja de mai bine de o săptămână nu va mai avea în final efectul scontat. Eu nu cred că Antonescu ar fi vrut neapărat să-l aducă la Bucureşti pe Klaus Iohannis şi, din câte îl cunosc eu pe primarul Sibiului, nu este aşa doritor de putere şi nici nu cred că s-ar simţi prea confortabil plecând de la primărie. De altfel, în climatul actual din PNL, aducerea lui Iohannis la Bucureşti poate reprezenta un risc în plus pentru dl Antonescu. Vreau să spun că un Iohannis cu o încredere mai mare de trei ori decât a preşedintelui PNL poate fi un pericol chiar pentru cel care l-a adus. Cred că domnul Antonescu a început sa conştientizeze asta.

A fost doar o manevră tactică?

V.D.: Aşa cred. Crin Antonescu nu se află chiar într-o situaţie de invidiat: în ultimul an şi jumătate a pierdut destul de mult la intenţie de vot şi la încredere, ceea ce i-a făcut şi pe cei din PSD să fie tot mai circumspecţi în a-l accepta ca prezidenţiabil. Liderul PNL a fost nevoit să riposteze printr-o astfel de tactică, fiind cu spatele la zid, folosindu-se de potenţialul unui personaj din propriul partid. E o încercare legitimă.

Dacă această fisură, creată prin piruetele din jurul lui Iohannis, nu va duce acum la colapsul USL, când vă aşteptaţi la momentul rupturii?

V.D.: Dinamica din ultimele luni anticipează într-adevăr acest deznodământ: PSD este un partid mare şi a trecut un deceniu de când nu a avut preşedinte, iar guvernarea a preluat-o abia acum un an, cu excepţia unor paranteze.

Ar fi deci obligatoriu să aibă propriul prezidenţiabil?

V.D.: Ar fi în logica lucrurilor, inclusiv ca necesitate democratică, dacă vorbim de alternanţa la putere. PSD are acum în jur de 40%, iar ambiţia liberalilor de a avea un preşedinte, deşi au un scor de doar 20%, este văzută ca fiind exagerată. Pentru a duce în spate un candidat prezidenţial, care să intre în turul doi, un partid trebuie să aibă minimum 30%. Eu cred că PNL ar trebui să fie mulţumit cu ceea ce le-a oferit până acum PSD şi eventual cu ceea ce ar putea primi într-o guvernare viitoare.

Adică, liberalii ar trebui să rămână în USL şi să renunţe la aspiraţia lor prezidenţială?

V.D.:Liberalii ar trebui să fie mulţumiţi cu paritatea acceptată la înfiinţarea USL, paritate care nu avea suport în realitate, fiindcă raportul la vot dintre PSD şi PNL era cam 1 la 3. Totuşi, puterea a fost împărţită jumate-jumate, ceea ce a dus la unele frustrări în PSD şi la dorinţa de desfiinţare a USL. În paralel PNL a pierdut destul de mult o dată cu procesul şi condamnarea lui Relu Fenechiu, dar şi cu scandalul accidentului din Apuseni şi demisia ministrului de Interne, Radu Stroe, pierderi care pot fi recuperate printr-o comunicare bună.

Potrivit unui studiu făcut de IRES, preşedintele României trebuie să fie bărbat, independent politic şi dacă se poate tânăr. Cine s-ar încadra cel mai bine în acest portret?

V.D.: Este un portret utopic, pe care până la urmă nu l-ar urma nici masele. De pildă, circa 40 la sută din electorat declară de mulţi ani încoace că ar vota un candidat independent; când e vorba să aleagă, oamenii se scindează după pasiuni politice, urmând liderii politici. E posibil, totuşi, să avem candidaţi mai tineri, sub 50 de ani, deci să asistăm la o schimbare de generaţie.

Victor Ponta ar fi cel mai avantajat în acest moment?

V.D.:Victor Ponta este candidatul cu cele mai bune performanţe din PSD, în plus există şi o tradiţie în partid, ca preşedintele partidului să fie prezidenţiabilul. Toate studiile şi simulările arată că în turul al doilea Ponta va fi câştigătorul.

Chiar dacă Antonescu va fi candidatul dreptei unite?

V.D.:E greu să ne imaginăm o dreaptă unită, din cauza orgoliilor va fi o luptă, dar în turul 2 contează foarte mult candidatul, nu conglomeratul de partide din spatele său. Traian Băsescu a câştigat de două ori alegerile, cu toate că în spatele lui se afla o coaliţie cu 10 la sută mai slabă decât a stângii. Traian Băsescu era pe val. Crin Antonescu, din nefericire pentru el, se află pe un trend descendent. E greu să reiei creşterea după ce ai avut o cădere, e complicat să fii recunoscut ca prezidenţiabilul dreptei când tu te-ai plasat ba la stânga, ba la dreapta, după ce ai participat la suspendarea lui Traian Băsescu. E posibil ca mulţi votanţi de dreapta să stea acasă, fiindcă nu agreează astfel de basculări şi mutări de ultim moment dintr-o tabără în alta. Depinde de partid cine intră în turul 2, dar după aceea lupta se ia de la capăt şi variabilele personale sunt foarte importante. S-ar putea ca traseul sinuos al lui Antonescu să nu inducă o tendinţă prea pozitivă. Din studiile pe care le avem, dar încă nu avem o dreaptă unită şi nu se pot face simulări foarte bune, Victor Ponta l-ar învinge pe Crin Antonescu.

Vedeţi posibil un tandem Antonescu-Băsescu?

V.D.: După ce am văzut tandemul Putin-Medvedev şi rocada dintre ei, nimic nu e imposibil, mai ales în politica românească. Eu cred mai degrabă că este un scenariu utopic, fiindcă Băsescu şi Antonescu sunt două personalităţi puternice, care în plus şi-au erodat încrederea unul în celălalt. Poate dacă toate partidele de dreapta s-ar reuni într-o mare alianţă ar fi posibilă această pereche electorală.

Ar fi un tandem de succes?

V.D.: Nu ştiu, n-am testat sociologic.

Mugur Isărescu, aflat mereu în topul sondajelor, ar avea şanse dacă ar fi susţinut de PSD?

V.D.: Mugur Isărescu este unul dintre personajele de rezervă pe care opinia publică şi le setează. La fel e şi Klaus Iohannis. Sondajele nu-l testează însă prea bine pe guvernatorul Băncii Naţionale, fiindcă îl compară cu politicienii: în acest caz compară mere cu pere, fiindcă el este un tehnocrat. Sunt roluri diferite. Aderenţa partidului chiar la o personalitate cum e Mugur Isărescu nu se produce nici total, nici atât de repede. Poate fi riscant să-i spui peste noapte unui partid mare ca PSD să alerge pentru cineva din afara. […]” (subl. mea)

Si iata, foarte interesant, si parerea lui CTP, exprimata in Gandul:

De ce pleacă câinele de la măcelărie

Celebrul editorialist spune:

„Câinele plecă de la măcelărie când e ţinut cu dinţii la uşă. Când măcelarul nu-i mai aruncă ciozvârta.

Motivul pentru care PNL n-ar fi avut a părăsi USL şi guvernarea, invocat de diverşi vorbitori politici, între care Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, e reductibil la zicerea „Nu pleacă câinele de la măcelărie”.

Prin urmare, presiunile lui Crin Antonescu privind poziţia lui Iohannis în guvern şi vicepremierul nr. 4 apăreau ca interese personale ale liderului PNL legate de modul în care vrea să câştige preşedinţia României.

Sprijinul masiv primit de Crin Antonescu din partea partidului în reprimarea puciului Tăriceanu cu ţiitorii muţi de ison Chiţoiu, Stroe, Gerea, Ruşanu şi cocoşul de tablă Ilieşiu arată cu totul altceva: câinele poate pleca de la măcelărie. Când?

Când în marţea neagră parlamentarii USL, infractorii de azi şi de mâine, violează Justiţia în grup în miez de noapte?

Când PSD-ul lui Ponta a băgat în faţă legea scandaloasă a graţierii şi amnistiei?

Când V. Ponta, premierul României, afirmă că Justiţia aceleiaşi Românii e sub comanda lui Băsescu deoarece l-a condamnat la puşcărie pe A. Năstase?

Când V. Ponta începe programul guvernamental „Mită pentru Naţiune” cu electorata încurajării consumului pe datorie?

Când frăţia lupilor îl face scăpat de arestare pe beizadeaua PSD Cosma, care pretinde că a tăbărât DNA pe el fiindcă şi-a plantat nişte „pomişori tuia” în curtea casei?

Păi, nu. Câinele plecă de la măcelărie când e ţinut cu dinţii la uşă. Când măcelarul nu-i mai aruncă ciozvârta.

Şefii de filiale, baronii PNL din teritoriu, Cazan de la Sibiu, Căncescu de la Braşov şi mulţi aţii, au spus-o limpede: unde să rămânem la guvernare, că nu suntem? La banii pe care nu-i primim de la guvernul Ponta, mai bine trecem în opoziţie, măcar ştim o socoteală. Ponta îi scurtcircuitează pe liberali pe la mai toate ţuţuroaiele de bani din companiile de stat şi din administraţie. Excepţii ca Ruşanu, fan guvernare cu zeci de mii de euro pe lună la şefia ASF, nu fac decât să-i irite şi mai tare.

Acesta era sensul profund al cugetări lui Crin Antonescu: „Nu vrem să ieşim de la guvernare, vrem să intrăm”.
Separaţi de PSD, liberalii îşi vor ataca foştii aliaţi, în alegerile care vin, pe bază de mari valori ale societăţii democratice şi statului de drept. Crin Antonescu va deveni un liberal pursânge, adversar neîmpăcat al stângii populiste şi corupte. O să fie frumos.

În ce mă priveşte însă, când voi vota, n-am să uit câinele, măcelăria şi ciozvârta.” (subl. mea)

Dar, cu toate acestea, trebuia PNL sa iasa de la guvernare si din USL? Asa cum se prezinta situatia, liberalii ar fi trebuit sa iasa din USL numai daca aceasta actiune le-ar fi adus un castig clar. Bineinteles, e foarte important si momentul in care faci lucrul asta, sa alegi momentul potrivit. Era momentul potrivit acum? Nu e foarte clar ca da. De aceea poate ca Vasile Dancu are dreptate cand afirma ca „Liberalii ar trebui să fie mulţumiţi cu paritatea acceptată la înfiinţarea USL„. Vom vedea ce rezultat va obtine PNL la alegerile europarlamentare. Ar fi interesant sa se faca un sondaj acum, dupa ruperea USL, care sa puna in evidenta si eventuala crestere (sau descrestere) a PNL din punctul de vedere al intentiilor de vot.

Parerea mea? USL trebuia mentinut pana dupa ce vor fi avut loc alegerile prezidentiale. Deci anul viitor ar fi fost un timp prielnic pentru ruperea USL si gasirea de noi solutii pentru alegerile legislative din 2016. PNL nu cred ca ar fi pierdut ceva daca astepta pana la alegerile prezidentiale si daca lucrurile ar fi mers altfel, adica, spre exemplu, candidatul USL sa fi fost cel mai bine plasat in sondaje. Ar fi trebuit, de pilda, ca dupa alegerile parlamentare sa se ia pulsul natiunii, cum se spune, cu un sondaj si sa se anunte in mod clar care ar fi fost candidatul USL (indiferent din ce partid din interiorul USL ar fi fost: cel care e cel mai bine plasat!).

Mi se pare foarte interesant faptul ca aceasta alianta, USL, a fost bazata de la bun inceput pe o intelegere la varf,  dar ca astfel de probleme nu au putut fi lamurite tot prin discutii la varf, ajungandu-se la ruperea USL.

In privinta „ciozvartei aruncata cainelui”, liberalii chiar nu mai puteau astepta putin, pana la sfarsitul anului? Au stat pana acum in USL, nu mai puteau astepta inca vreo cateva luni?

Este dezamagitor ceea ce s-a intamplat si fac si eu precum CTP: „În ce mă priveşte însă, când voi vota, n-am să uit câinele, măcelăria şi ciozvârta”. Ceea ce s-a intamplat nu aduce nimic bun nici PNL si nici PSD, complicand lucrurile pe scena politica a tarii. Arata foarte clar incompetenta ambilor lideri: Victor Ponta si Crin Antonescu. Situatia actuala caracterizata prin faptul ca PSD va guverna langa UDMR, facandu-se si un acord cu UDMR, nu cred ca avantajeaza PSD… Iar in ceea ce priveste PNL, nu se vede avantajul obtinut…

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

martie 4, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 comentarii »

 1. Mai mult decat de acord cu zicerile lui CTP ! Insa eu am si o alta parere de …om mai prost , mai putin culturalizat si scolit decat CTP sau altii , parerea mea este si parerea majoritatii alora de-si dramuiesc banii din punga atunci cand in piata fiind nu s e hotarasc daca sa cumpere 1Kg. de fasole sau 6 Kg. d e cartofi …ca tin mai mult , iar aceasta parere este urmatoarea : Crin Antonescu si-a dat seama in sfarsit ca PSD-ul nu-l va sustine in alegerile pentru Cotroceni ! Cam tarziu dar …s-a prins inclusiv Antonescu pana la coada 😎 . Din pozitia d e lider al opozitiei { deoarece altul chiar este inexistent la ora asta in Parlamentul Romaniei } este infinit mai usor sa critici masurile luate d e acest guvern si d e PSD deoarece el ,PSD-ul inseamna acest guvern …. indiferent cati linge blide s e vor alipii d e el si indiferent cum s e va numii noua coalitie d e guvernare si ca atare sa-ti atragi simpatia publica pierduta prin infratirea cu PSD-istii lui Ponta , UNPR-istii lui Oprea sau PC-istii lui Voiculescu . Totusi asta seamana cu 😉 ” virginitatea ” unora din coardele ce au ajuns ” vedete ” peste noapte : chiar si-n urma unei interventii chirurgicale ….trebuie sa dea peste un posesor d e penis mult prea fraier ca sa mai creada in ” virginitatea ” respectivei persoane 😎 deoarece la cat au pierdut liberalii de cand s-au descoperit derapajele lui Crin ….ca sa nu le mai zic pe sleau , minciuni cred ca nici PNT-CD-ul n-a pierdut din momentul in care alegatorii si-au dat seama c-au de-a face cu un partid de revansarzi si de fripturisti politici ! Degeaba ai prezentat matale chestia aia cu ” sodajele de opinie ” mai zilele trecute…oamenii chiar daca sant considerati prosti si masa d e manevra a politicienilor totusi…nu sant nici atat de prosti si nici macar uituci cum asi inchipuie ” beneficiarii ” voturilor 😦 ! Domnul Antonescu { parerea mea chiar daca nu conteaza ! } si-a cam incheiat cariera poltica mai ales in urma prestatiei d e aseara la Mihai Gadea in emisiune . Mai bine era sa fi declinat invitatia si sa s e fi dus la…B1 pe care-i injura pana mai deunazi .Spunea Einstein mai ” zilele trecute ” : ” Doua lucruri sant infinite : Universul si Prostia . Daca in cazul Universului inca am dubii , in cazul Prostiei deja sant aproape edificat ” .Domnul Crin Antonescu a dat dovada de-o prostie inimaginabila si …infinita { vorba lui Einstein } . atunci cand n-a parasit USl-ul in primele sase luni , hai un an , din momentul in care a vazut { deoarece s e vedea si fara ajutorul telescopului ” Havel ” } ca guvernul condus de Victor Ponta face orice , numai ceea ce a promis in campania electorala NU ! Ar fi avut d e castigat infinit si el si PNL-ul asa insa…agatandu-s e d e scaunul d e ” copresedinte ” s-a dovedit a fi doar un om marunt , un om de nimic i-a mai bagat in aceeasi groapa cu el si pe aia din PNL care au crezut in el si-n capacitatile sale de el lider maximo ! Insa repet : aceasta este doar parerea mea si-a oamenilor prosti…da’ multi ! Ti-am mai spus atunci cand te mirai mai nu stiu cand de prezenta scazuta la vot si d e dezinteresul fata d e politica al romanilor . De acum , chiar ca nu mai este cazul sa te miri : ai raspunsul 😎 !

  Comentariu de Marian | martie 4, 2014 | Răspunde

  • @Marian

   „Domnul Antonescu { parerea mea chiar daca nu conteaza ! } si-a cam incheiat cariera poltica mai ales in urma prestatiei d e aseara la Mihai Gadea in emisiune . Mai bine era sa fi declinat invitatia si sa s e fi dus la…B1 pe care-i injura pana mai deunazi .”

   Nu zi nu…Ai vazut ce discurs a tinut in Parlament? Foarte tare, foarte critic la adresa lui Ponta! Antonescu pare decis sa joace cartea atacului si, trebuie s-o recunostem, varianta mai buna, cel putin momentan, nu are. Poate sa recupereze (si el, si partidul) daca joaca aceasta carte a atacului si daca o joaca bine!

   Comentariu de Motanul Incaltat | martie 5, 2014 | Răspunde

   • Daaaaa ???? Ti s e pare ca esti amuzant ? Pai ce , oare pana acum , d e vreo cateva saptamani pe cam toate ” sticlele ” posibile ….oare n-a facut fix acelasi lucru ? Da am vazut acel discurs din Parlament { nu stiu frate ce aveti cu totii de v-a dat cu rotile in sus vorbaraia goala , balacarelile lui Antonescu la adresa lui Ponta si-a PSD-ului } insa….asa cum stii ,acesta { adica Antonescu spre d eosebire d e Ponta } de ceva timp ” da din casa ” …fireste nu chiar tot si atunci al mai ” ajuta ” astalalt sau …astialalti deoarece , fie vorba-ntre noi … cine dracu mai stia pana in urma cu ceva timp ca Antonescu ” a tinut calimara ” atunci cand s-a semnat coabitarea cu Basescu , coanitare pe care indraznea , cu-n tupeu demn de insusi Traian Basescu , sa-l acuze doar pe Ponta si pe trepadusul ala de Daniel Constantin ?! ” Cartea atacului „…asta-i valabila la football insa si acolo-i valabila cu conditia ca adversarul , fie sa-si piarda interesul pentru joc ,considerand ca boabele marcate le asigura punctele puse-n joc , ceea ce nu-i cazul la PSD-ul actual { au invatat deja din lectiile lui Nastase si Geoana } , fie ca acesta sa joace lejer , la spectacol { asa cum face PSD-ul la ora asta deoarece , chiar este pe cai mari , iar voturile primite inclusiv din partea liberalilor , a democrat liberalilor sau a MP a lui Udrea , d e guvernul Ponta 3 o dovedesc fara urma d e tagada } si-n aceasta situatie sa-ncerci … sa le bagi mortu pe usa . Nu mai este cazul : purceaua-i moarta in cotetz de ceva vreme iar singurul care n-a observat asta este domnul Antonescu ! Din acest motiv spuneam zilele trecute ca s-a cam terminat cu cariera politica in ” liga mare ” a domnului Antonescu , ceea c e face acum pe ultima suta …o face in incercarea disperata de asi atrage simpatia populara { deoarece pentru liberali asta chiar conteaza ! } si de a fi sigur d e sefia partidului …mai ales acum cand PNL-ul se afla in opozitie . De sefia PNL si mai ales d e sefia grupului d e opozitie al Parlamentului , ceea c e chiar nu-i putin lucru avand in vedere ca tipul are si logos si …” logoree ” vorba lui Madalin Voicu . Un fel d e Vadim la o scara ceva mai mica . Pui pariu cu mine ca daca PNL-ul nu va obtine in urma voturilor exprimate un numar suficient de locuri pentru europarlamentare ….Antonescu va fi debarcat ? Deci dupa europarlamentare …daca nu vor obtine potul asteptat …Antonescu si cariera sa politica var devenii o amintire …fara discutie ! La fel ca si Vadim d e altfel deoarece … si asta-i terminat incepand din aceasta primavara .

    Comentariu de Marian | martie 5, 2014

   • @Marian

    „Pui pariu cu mine ca daca PNL-ul nu va obtine in urma voturilor exprimate un numar suficient de locuri pentru europarlamentare ….Antonescu va fi debarcat ? Deci dupa europarlamentare …daca nu vor obtine potul asteptat …Antonescu si cariera sa politica var devenii o amintire …fara discutie !

    Este posibil! Bineinteles ca e posibil daca nu reuseste sa performeze.

    Comentariu de Motanul Incaltat | martie 6, 2014

   • @Marian
    De fapt… cam asa si trebuie: daca nu reuseste sa performeze de ce trebuie sa stea cineva in functia de sef al unui partid, organizatii etc? Care e punctul tau de vedere in aceasta privinta?

    Comentariu de Motanul Incaltat | martie 6, 2014

 2. […] va spun sincer m-am uitat doar cateva minute la emisiune. Intrebarile si raspunsurile mi s-au parut atat de agresive incat am schimbat […]

  Pingback de Ceva este in neregula cu noi | Hai ca se poate! | martie 4, 2014 | Răspunde

 3. Ai grije sa nu iei si matale aceeasi plasa ca altii , in sensul ca sa spui despre Antonescu c-a facut ” un gest d e onoare ” un gest barbatesc ce …merita privit cu mare atentie ” ! Mai devreme sau mai tarziu { gurile rele spuneau ceva despre saptamana viitoare } Antonescu ar fi fost debarcat d e la sefia Senatului deci….sa spunem c-a fost o idee mai rapid decat cei ce-i urzeau caderea . Cu asta , cu ” demisia ” este posibil sa s e fi scos insa …pana la redobandirea increderii si a simpatiei oamenilor si mai ales a sustinatorilor sai , mai este cale suficient de lunga . Nici Ponta culmea este ca nu iese chiar sifonat : va fi privit drept un tip ce incearca sa-si faca treaba …chiar cu pretul prieteniei dintre el si Crin . Astia doi s-au pupat , au glojdit amandoi , erau nedespartiti …numai schimb d e neveste n-au facut { sau inca n-am aflat si eu 😎 } iar acum se joaca cu soarta lor politica . Tare mi-e teama ca Antonescu avea dreptate : „Ponta daca nu mai este prim ministru , nu mai e nimic ” !

  Comentariu de Marian | martie 5, 2014 | Răspunde

  • @Marian
   Pai, gandeste-te la urmatorul lucru: PSD si UDMR impreuna… Iti dai seama ce inseamna asta pentru ‘Poporul PSD’…? 😆

   Comentariu de Motanul Incaltat | martie 5, 2014 | Răspunde

   • NIMIC !!!!!!!!!!!! Adica asta inseamna pentru ” poporul PSD ” : NIMIC !!!!!!!!!!!!! Banuiesc ca , atunci cand folosesti expresia ” popor PSD ” te gandesti la …alegatorii ordinari , la vulg , la pietarii despre care-ti vorbeam eu , insa da-mi voie sa te corectez , cu tot respectul pentru dumneata si mai ales pentru cultura dumitale politica , astia s-au invatat sa-si priveasca alesii ca pe niste Dumnezei si daca li s e spune ca ” aia mari sant mai invatati si …stiu ei ce fac ” ….tipii inghit galusca fara sa clipeasca , iar daca s e mai si anunta de catre vreunul ca vor creste veniturile oamenilor cu…cateva procente si-n anul 2015 ai sa vezi matale cum vor face sluj si vor inalta osanale ” conducatorului iubit ” asa cum in urma cu vreo douazeci si patru d e ani deja n-o mai faceau . Astia , chiar daca sint multi ….chiar nu conteaza . Astia sant indivizii care repeta pe toate drumurile frazele auzite d e pe la sefii lor fara sa stie daca sant reale sau nu si mai ales fara ca macar sa-si dea silinta sa le inteleaga ei , inainte de a le repeta ca papagalii . Astia chiar nu conteaza in ochii celor d e la ” centru ” deoarece astia sant ….prostimea sau ” oamenii simplii ” { cum spunea Renata Caragianii despre aceasta ” jignire ” pe care-o aduc televiziunile romanilor } iar prostimea chiar ca n-a contat niciodata deoarece masa d e manevra ….conteaza doar o data la patru sau cinci ani si nu zilnic . Conteaza doar aia bine plasati , activistii cu state vechi in PARTIDE , imbarligatorii de genul lui nea Viorel Hrebenciuc sau Ilie Sarbu sau….chia Ion Iliescu , si-n special aia cu lovele care , s e stie ca subventioneaza fara numar , escapadele politice ale liderilor . Pentru astia din urma , chiar nu conteaza aceasta alianta cu UDMR sau alianta ” cu dracu ca sa treci puntea ” . Astia sant baza PSD-ului si p-astia chiar nu-i intereseaza functii sau alte „mici atentii ” din partea partidului . ACESTIA SANT ” BARONII ” PSD , ADICA AL NEOCOMUNISTILOR DIN VECHIUL REGIM AL LUI CEAUSESCU . Mare lucru de nu chiar astia sa fie cei ce i-au sugerat lui Ponta , politica ce-o are d e urmat , nu d e alta dar…nu te cred atat d e naiv incat sa-ti inchipui fie macar si-o clipa ca Victor Ponta este chiar d e capul lui pe tarlaua PSD-ista ! Asa cum electoratul PSD a fost buimacit d e alianta formata cu liberalii , te pot asigura ca si liberalii , electoratul liberal s-a aflat fix in aceeasi postura {iar aici nu ma refer la vulg ci …..la aia cu lovele asa cum ti-ai dat seama } iar figura cu Andrei Chiliman , DIana Tusa sau mai nou cu acel sinucigas politic numit C.P . Tariceanu dovedesc clar acest lucru . Repet : aceasta-i doar parerea mea …chiar daca nu conteaza prea mult spre deloc 😎 .

    Comentariu de Marian | martie 5, 2014

 4. Daca nu reuseste s a performeze sa se duca dracului !!!!!!!!!!!! Acum pe bune , mon cher chat …ce mari performante ai poti atribui lui Antonescu ? Ce mare performanta ai poti atribui lui Ponta ? Daniel Constantin…despre morti numai d e bine ! Din punctul meu d e vedere un partid trebuie sa lupte pentru ideologia sa , trebuie sa lupte si pentru programul sau , program adoptat , asumat si aprobat de catre membrii respectivului partid . Ti s-a parut cumva ca PNL-ul lui Antonescu a militat macar pentru acea ideologie liberala ? Lasa deoparte faptul ca azi in Romania ….numai de-o ideologie liberala nu mai poate fi vorba ….dar astia , liberalii astia parati chiar nimic n-au facut { fireste in afara d e taberele d e vara , in afara de reuniunile tineretului liberal unde s-a baut si s-a mancat …. inclusiv KKT asupra ideologiei } pentru aceste programe liberale , programe care nu spun in nici un caz ca daca omul este sarac si flamand sa-i dai ….un peste . Grosso modo acel program al liberalismului spune ca aluia sarac si infometat este necesar si obligatoriu sa-i dai un peste { sau …o punga cu pesti , eventual cu sigla partidului } insa in acelasi timp sa-l si inveti cum sa-si faca o undita si mai ales cum sa pescuiasca si unde …eventual si-n care anotimp , adica sa nu nimereasca tocmai in perioada d e prohibitie . Iar cel mai important este sa-i dai respectivului om in afara logisticii si ajutorul necesar pentru a putea devenii un bun pescar …… pentru a devenii contribuabil 😎 . Ponta si PSD-ul….pe asta-i inteleg pana la un punct dar mai incolo…sa dea dracu-n ei daca-i pot intelege !!! Se declara de stanga dar…o iau la dreapta si d e fapt nimeresc intr-un sens giratoriu . Sa ia dracului lectii de la socialismul practicat d e tarile nordice : Suedia { parca Ion Iliescu dorea ceva in genul socialismului suedez } , Norvegia , Danemarca si care o mai fi !La aia cum dracu s e poate ca ministrii sa s e deplaseze fie pe jos , fie cu tramvaiul….sau cu bicicleta ? Fireste d e la Olaff Palme incoace …s-au mai s chimbat unele treburi si pe la ei insa in mare….cam tot aia sant .Ia sa-l vad eu pe Ponta mergand singur fara garda dupa el prin metrou sau prin piete ! Pai i-ar umple aia frigiderul si camara sa aiba …pana in 2015 !

  Comentariu de Marian | martie 6, 2014 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: