Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Despre declaratiile de ieri ale D-lui. Basescu si despre nastrusnicele idei ale D-lui. Brok

A fost ceva care m-a deranjat in interventia de ieri a Presedintelui… Voi incerca sa ma explic… In primul rand as dori sa spun ca mesajul transmis de D-na. Victoria Nuland a fost unul cat se poate de clar: intarirea statului de drept in Romania si, din cate am inteles, domnia sa a venit aici si pentru a sprijini moral actiunea de ranforsare a statului de drept la noi. Asa stand lucrurile, ceea ce a facut D-na. Nuland nu poate fi decat benefic pentru ca e in interesul tarii noastre sa fie respectat statul de drept, sa se fure mai putin, sa se fraudeze mai putin si este, bineinteles, si in interesul cetateanului, nu?

Or, Basescu, ieri, s-a apucat sa traduca mesajul pe care D-na. Nuland a dorit sa-l adreseze tarii noastre. Oare chiar trebuia sa faca asta? Pe de alta parte, Basescu spune ca „mesajele ne-au fost transmise direct, ca intre prieteni, dar ferm” si contin, chiar prin felul in care s-a exprimat Presedintele – „suntem pe marginea prapastiei” -, o amenintare pe care Basescu a identificat-o spre finalul interventiei destul de clar: izolarea. Dar sa vedem principalele declaratii:

Gandul

Băsescu: Suntem pe marginea prăpastiei, România riscă să fie izolată

Se arata ca:

„Preşedintele Traian Băsescu face declaraţii la Palatul Cotroceni, astăzi, începând cu ora 18.30. Gândul va transmite LIVE text intervenţia preşedintelui.  Este prima ieşire publică a lui Băsescu după ce USL a anunţat ieri că a decis convocarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei simultan cu alegerile europene din luna mai.

Cele mai importante declaraţii ale şefului statului:

– Primul lucru care trebuie lămurit este vizita doamnei Victoria Nuland Nu care a fost tratată de unii ca o vizită de felicitare, sau ca să ne bată pe spate. Vreau să vă dau mesajul corect, care trebuie să-i îngrijoreze pe români şi politicieni.   Nu a venit în calitate de turist, calitatea sa a fost de emisar al guvernului Statelor Unite. Mesajul foarte serios a fost legat de statul de drept din România care este pus sub semnul întrebării începând din vara lui 2012.

– Majoritatea a recidivat. Actuala putere a demonstrat că nici prin cap nu-i trece să revină la un comportament care să întărească statul de drept. Comportamentul a fost se şubrezire a statului de drept. Acesta este motivul pentru care Guvernul SUA a trimis un emisar la Bucureşti. Ceea ce a constatat emisarul Nuland nu rămâne în biroul domniei sale. Ce a constatat doamna Nuland se distribuie de la Casa Albă până la Parlament, putere, opoziţie, structuri de securitate.

-Aş vrea să înţeleagă, dacă se poate, şi românii şi politicienii, că suntem cu un pas în prăpastie. Dacă majoritatea continuă atacurile la statul de drept prin Legislaţie sau prin declaraţii, România riscă să fie izolată pentru mult timp. Dacă majoritatea parlamentară în frunte cu Crin Antonescu, cu domnul prim-ministru vor continua atacurile riscăm intrarea intr-o perioadă lungă de izolare.
Formulările nefericite ale prim-ministrului sunt un vot de blam pentru România – justiţia băsistă sau slugile lui Băsescu. Imediat ce vor putea vor trece la demolarea sistemului de Justiţie din România. Acest lucru este o îngrijorare pentru partenerii noştri.

–  Cât nu există un stat de drept, comunitatea de afaceri nu are încredere.

– Tentaţia de a pune judecătorii sub control de un alt risc pe care SUA îl văd în România. Cum să apăreri Aliaţii de terorism dacă justiţia devine controlată politic? Un picior l-am pus deasupra prăpastiei.

-Am primit mesajul că se vor lua măsuri dacă nu se respectă statul de drept.

-Nu aş vrea ca aceste afirmaţii să fie tratate politic. îmi fac datoria să informez şi polpulaţia şi politicienii asupra faptului că nu mai continua să mintă şi că suntem într-un moment dificil şi mesajele ne-au fost transmise direct, ca între prieteni, dar ferm. fac apel la politicieni, la majoritatea parlamentară în frunte cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, să înţeleagă că au adus ţara într-un moment dificil prin referirile la justiţie.

– Prin afirmaţiile pe care le perpetuează fac rău României. Cea mai mare problemă pe care o avem acum este neîncrederea în România, că progresele făcute până acum sunt ireversibile.

– Suntem într-un moment de cumpănă. Să fie foarte clar pentru cei care cred că făcând presiuni la adresa mea că nu am nimic de negociat, îngrijorarea mea este să-i apăr pe cei care au fost furaţi, nu pe cei care au furat. Comportamentul meu e tranşant: încerc prin bătălia pentru independenţa justiţeii să răspund la ceea ce au nevoie cei care au fost furaţi, nu la nevoile celor care au furat. În momentul de faţă pot împinge România în prăpastia izolării.

– Se apropie vizita FMI. Avem suspendată la aplicare suplimentarea de taxă la motorină şi benzină, decizia mea e ca aceasta taxă suplimentară să nu se introducă.

– Cu ocazia vizitei FMI voi fi foarte atent ca recomandările de ţară făcute de CE să fie introduse în scrisoarea pentru Fond şi pentru CE. Altfel, obiectivul de a avea un carod cu FMI, BM şi CE nu este acoperit.

– Ultima trăznaie a USL, cea cu Constituţia pe care vor s-o treacă prin referendum odată cu europarlamentarele. E în regulă, dar trebuie să ţnă cont de unele lucruri, decizia CCR în care se spune că este obligatorie respectarea rezultatului referendumului care viza parlament unicamenral. Nu cred că la un interval atât de scurt CCR îşi va schimba jurisprudenţa. Curtea spune că voinţa poporului nu poate fi ignorată, pentru că e definită ca expresie a suveranităţii poporului. CCR constată că reglementarea unor prevederi care nu respectă voinţa poporului este în neconcordonaţă cu prevederile constituţiei.

– S-au aruncat într-o minciună publică care va duce la dezorientarea electoratului. Eu nu cred că un proiect de Constituţie care nu ţine cont de referendumul din 2009 nu poate trece de CCR.

– Mai văd o trăsnaie, care este exact ca cea prin care Năstase îşi făcuse Constituţia cu 5 ani de mandat, prevederea că partidul care a câştigat cel mai mare număr de mandate dă prim-ministrul.

– PSD se gândeşte la el azi. Poate ar fi bine să se gândească la ţară. Niciun partid nu va fi dispus să dea un cec în alb PSD.

– Nu trebuie să facem o Constituţei pentru Ponta şi Crin. Dacă revizuirea nu se face pentru a pune în aplicare referendumul din 2009 nu se justifică referendumul.”

Presedintele a inceput cu traducerea vizitei Victoriei Nuland si a sfarsit cu atacuri la adresa adversarilor politici – „ultima traznaie a USL”, „PSD se gandeste la el, ar fi bine sa se gandeasca la tara”, s-a legat si de Nastase, care „îşi făcuse Constituţia cu 5 ani de mandat”, iar Antonescu si-ar fi luat, in viziunea Presedintelui, „rolul mincinosului”:

Băsescu nu dă Constituţiei USL şanse să treacă de CCR: „PSD se gândeşte la el. Antonescu şi-a luat rolul mincinosului”

Se arata ca:

„Planul USL de a convoca referendum pentru revizuirea Constituţiei pe 25 mai, simultan cu europarlamentarele, se va bloca la Curtea Constituţională, consideră preşedintele Traian Băsescu.

Până la o decizie a judecătorilor, care au condiţionat în 2012, revizuirea de includere în noul text al Legii fundamentale a rezultatului referendumului din 2009 – Parlament unicameral cu maximum 300 de aleşi -, Băsescu a acuzat PSD că „se gândeşte la el” şi la cum se poate „eterniza” la guvernare şi pe liderul PNL, Crin Antonescu, că „de data asta şi-a luat rolul mincinosului”.

„Povestea pe care vrea s-o prezinte Antonescu – de data asta şi-a luat rolul mincinosului – ‘facem 300 de deputaţi’, uitând să spună câte sute de senatori, nu va putea trece de CCR. Nu putem face o Constituţie pentru interesele lui Crin şi Ponta de astăzi”, a comentat preşedintele într-o conferinţă, la Palatul Cotroceni, estimând că „la un interval atât de scurt CCR nu îşi va schimba jurisprudenţa”.

Cât despre noile propuneri de revizuire, Băsescu consideră că acordul care ar urma să fie dat de Parlament la convocarea unui referendum de către preşedinte „este hilară”, iar prevederea ca partidul cu numărul cel mai mare de mandate parlamentare să primească automat funcţia de premier – „o trăsnaie”.

„În foarte multe democraţii, mandatul se poate da şi celui mai mic partid intrat în Parlament dacă asta este soluţia să strângi 50%. Pe propunerea PSD, cu siguranţă vom avea situaţii în care cu un partid de 39% nu poţi să faci guvern, cade guvernul şi se reiau alegerile. PSD se gândeşte la el azi”, a reclamat Băsescu.”

Eu nu cred ca un astfel de discurs mai poate „tine” azi la public ci, dimpotriva, Presedintele jucator a inceput sa devina deranjant si enervant: doar domnia sa se gandeste la tara! Eu stau si ma intreb daca SUA e chiar de acord cu o astfel de viziune ideologica, precum e cea a Presedintelui, ce nu prea are ceva comun cu democratia. Pe de alta parte, un alt lucru deranjant este impresia pe care a lasat-o interventia, si anume ca Basescu a vorbit precum arendasul de pe plantatie catre noi, sclavii… Regretabil!

Sa vedem ce raspuns a dat Crin Antonescu:

Crin Antonescu: Traian Băsescu a minţit, a dezinformat naţiunea

Se arata ca:

„Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că preşedintele Traian Băsescu „a minţit şi a dezinformat naţiunea” atunci când a anunţat că „România se află cu un picior în prăpastie fiind izolată extern” şi atunci când a vorbit despre modul în care se încredinţează mandatul viitorul premier după modificarea Constituţiei.

„În această seară a fost foarte flagrant când preşedintele Băsescu s-a erijat într-un superemisar al SUA, spunând altceva decât ne-a spus foarte clar Victoria Nuland. Niciun oficial al SUA, NATO, UE nu au spus, sugerat vreodată, oricât de abil că România este cu un picior în prăpaste, niciodată vreun partener oficial nu a evocat starea de izolare a României, sau iminenţa unei asemenea posibilităţi”, a spus Antonescu.

Liberalul a adăugat că Traian Băsescu a „trecut pragul interpretării rău-voitoare, ci a dezinformat naţiunea”, vorbind despre o monitorizare a României pentru încălcarea criteriilor de la Copenhaga. Antonescu a precizat că iniţiativa a fost discutată într-o comisie a Parlamentului European şi ea a fost susţinută de europarlamentarii PNL şi PSD, deoarece prevede monitorizarea tuturor ţărilor din UE.

„România se află sub monitorizare – MCV, iar această iniţiativă susţinută de parlamentarii liberali români a fost introdusă tocmai pentru ca România să nu mai fie tratată cu o măsură diferită. Dacă este să verificăm împreună, este să verificăm în toată Europa. PPE a votat împotriva acestei rezoluţii, pentru că prima ţară asupra căreia ar putea funcţiona o astfel de monitorizare e Ungaria”, a afirmat Antonescu.

De asemenea, preşedintele PNL a spus că Traian Băsescu a minţit şi când a vorbit despre modificarea viitoarei Constituţii, afirmând că va prevede că partidul care va câştiga cel mai mare număr de mandate va da automat premierul.

„Nu este mult dacă îi cer preşedintelui să se comporte în ultimul an de mandat cu mai multă demnitate. Nici eu nu am vreun motiv să mă las intimidat de campanii de presă şi eu am linia de consecvenţă şi intransigentă. Am greşit şi eu în materie de limbaj, dar hai să facem în 2014 un pact minimal, să nu mai spună nici preşedintele, nici alţii, să nu mai spunem grozăvii , minciuni şi lucruri profund dăunătoare în faţa poporului român şi să avem o atitudine cuviincioasă”, a precizat Antonescu.”

Insa as dori sa adaug ca daca Presedintelui i s-a transmis un astfel de mesaj de catre Guvernul SUA, pe care domnia sa l-a facut public in interventia de ieri, aducandu-l la cunostinta tuturor, atunci acest mesaj contine, totusi, o exagerare si o eroare de fond: in primul rand nu declaratia unui politician face sa existe sau nu un stat de drept, nici macar comentariul unui politician la o sentinta data de catre Justitie. Spre exemplu, Basescu spune:

„Formulările nefericite ale prim-ministrului sunt un vot de blam pentru România – justiţia băsistă sau slugile lui Băsescu. Imediat ce vor putea vor trece la demolarea sistemului de Justiţie din România. Acest lucru este o îngrijorare pentru partenerii noştri.”

Dar nu in asa ceva – „Formulările nefericite ale prim-ministrului” -, repet, sta un stat de drept. Libertatea de exprimare este una iar statul de drept e statul de drept care, printre altele, apara libertatea de exprimare de abuzurile politicienilor. Deci nu trebuie sa facem confuzii intre cele doua lucruri: declaratiile, fie ele si nefericite, ale unui politician, fie el si premier sau chiar Presedintele, si statul de drept – intrucat Justitia ar trebui sa fie independenta de politic, nu? Si nu cred ca trebuie sa judecam starea statului de drept dupa niste „formulari nefericite”. Pe de alta parte americanii sunt prea preocupati, cel putin asa imi face impresia, de ce se intampla in alte parti in loc sa fie preocupati de ce se intampla chiar in propria lor ograda:

Romania Libera

Atac armat la o şcoală din SUA: Doi copii, în stare critică

Se arata ca:

„Doi dintre elevii răniţi într-un atac armat comis marţi într-o şcoală din statul american New Mexico sunt în stare critică, iar presupusul autor al atacului este un copil de 13 ani, relatează site-ul ziarului USA Today, conform Mediafax.

Trei copii au fost răniţi într-un atac armat care a avut loc marţi dimineaţă la o şcoală din statul american New Mexico.

Citeşte şi: Un nou incident armat într-o şcoală din SUA

Un băiat de 14 ani şi o fată de 13 ani au fost împuşcaţi, fiind transportaţi la spital în stare critică. Un alt elev a fost rănit uşor în incident.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, autorul atacului este un elev în vârstă de 13 ani care a fost plasat în custodia poliţiei.

Incidentul armat a avut loc marţi dimineaţă la o şcoală generală din oraşul Roswell, în statul New Mexico.”

Ar face bine ca pana sa ne arate noua nuiaua izolarii si sa ne atentioneze in legatura cu terorismul (ca nu cumva sa facem scapat un terorist, n-asa?) sa ia aminte mult mai serios la ce fac copiii lor chiar in propria lor tara!!

Pe de alta parte am citit un articol interesant in NBCNEWS:

Israeli minister apologizes to Kerry for ‘messianic’ remarks

By Paul Goldman and Henry Austin, NBC News

Se arata ca:

„TEL AVIV, Israel – Israel’s defense minister apologized to Secretary of State John Kerry Tuesday after a newspaper quoted him branding the diplomat as „messianic” just days before he is due to visit the country.

Moshe Yaalon did not deny making the furor-causing remarks, but issued a statement praising Kerry.

„Israel and the United States share a common goal to advance the peace talks between Israel and the Palestinians led by Secretary Kerry,” it read, in Hebrew and English, according to Reuters.

„The defense minister had no intention to cause any offence to the secretary, and he apologizes if the secretary was offended by the remarks attributed to the minister.”

The State Department shot back Tuesday upon hearing about Yaalon’s remarks.

„The remarks of the Defense Minister if accurate are offensive and inappropriate especially given all that the United States is doing to support Israel’s security needs,” State Department spokeswoman Jen Psaki said in a statement.

Yaalon was quoted by the Yediot Aharonot newspaper on Tuesday as saying that the only thing that could „save” Israel was for Kerry to receive the Nobel Peace Prize and „leave us alone.”

„Secretary of State John Kerry came here very determined and operates based upon an unfathomable obsession and a messianic feeling,” Yaalon was quoted as saying. „Throughout the recent months, there is no negotiation between us and the Palestinians, but rather, between us and the Americans. The only thing that can ‘save’ us is that John Kerry will get a Nobel Peace Prize and leave us alone.”

Abir Sultan / Associated Press

Israeli Defense Minister Moshe Yaalon suggested that John Kerry should „leave us alone.”

The State Department’s stinging response added that questioning Kerry’s motives and distorting his proposals were „not something we would expect from the Defense Minister of a close ally.”

Yaalon later clarified his remarks, according to Haaretz, describing the U.S. as Israel’s „greatest friend.”

The United States is seeking to broker an agreement on a „two-state solution” in which Israel would exist peacefully alongside a new Palestinian state. Kerry wants the sides to agree to a framework for an interim accord ahead of a deal in April, which would launch another year of talks aimed at a full-blown peace treaty.

A framework would touch on all the main issues, including security, the future of Jerusalem and the fate of refugees.

The Palestinians see the Jewish settlements as an obstacle to achieving a viable state in East Jerusalem, the West Bank and the Gaza Strip, territories Israel captured in the 1967 Middle East war. Most countries consider Israel’s settlements there illegal.

Yaalon also told Yediot Aharonot that the latest U.S. peace plan for the region was „not worth the paper it was written on” because it contained „neither security nor peace.”

„I live and breathe the conflict with the Palestinians,” he said. „I know what they think, what they want and what they really mean.”

Kerry is expected to return to Israel within days as part of his peace push.

Intelligence and Strategic Affairs Minister Yuval Steinitz told Israel Army Radio that he agreed with the contents of Yaalon’s interview, but added that, despite disagreements, there was no need to resort to personal insults.

NBC News’ Catherine Chomiak and Reuters contributed to this report.”

Ideea articolului este urmatoarea: ministrul Apararii din Israel si-a cerut scuze Secretarului de Stat John Kerry intrucat, din cate am inteles, la gratulat pe acesta cu epitetul „mesianic” 🙂 . Am pus si poza din articol pentru ca e foarte tare, spune asa:

„Israeli Defense Minister Moshe Yaalon suggested that John Kerry should “leave us alone.”

Incerc sa traduc:

„Ministrul israelian al Apararii Moshe Yaalon a sugerat ca John Kerry ar trebui „sa ne lase in pace””

🙂

Interesant: astia nu se tem de izolare, precum prapastiosul de Basescu! 🙂

As dori sa discutam si despre un alt subiect sensibil…

Brok

Ziare.com

Un europarlamentar cere amprentarea si repatrierea imigrantilor care fug de saracie

Se arata ca:

Presedintele comitetului pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, este de parere ca imigrantii care sosesc in Germania cu scopul de a cere ajutoare sociale trebuiesc amprentati si retrimisi in tara de origine.

„Imigrantii care vin in Germania doar pentru ajutorul de somaj, alocatia pentru copii si asigurarea de sanatate trebuiesc trimisi rapid inapoi in tarile de origine. Pentru a preveni intrarile multiple trebuie sa ne gandim la prelevarea de amprente digitale”, a spus Brok, citat de thelocal.de.

Brok, membru CDU, partidul cancelarului german Angela Merkel, a fost crtitcat de propriul partid pentru aceste comentarii. Armin Laschet, vicepresedinte CDU, a aratat ca ideile lui Brok „nu corespund unei Europe deschise”.

Regina Gorner, tot membru CDU, este de parere ca dorinta partenerului de coalitie CSU de a restrictiona accesul bulgarilor si romanilor este „absurda”.

CSU si-ar dori sa faca mai dificil accesul la ajutoarele sociale din Germania pentru romani si bulgari.

Statisticile Agentiei Federale privind forta de munca arata ca 0,6% din ajutoarele de somaj acordate in Germania merg la bulgari si romani.”

Ponta: Brok e demagog, iresponsabil. Ca si Macovei, are o gandire nazista, fascista

Se arata ca:

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca europarlamentarul german Elmar Brok este „demagog, iresponsabil si populist”, care are o gandire „nazista, fascista”, la fel ca eurodeputatul PDL Monica Macovei.

„Avem politicieni demagogi, iresponsabili, populisti, cum e domnul Brok, care au intervenit dese ori si in Romania si erau foarte bine mediatizati de presa basista, ca niste extraordinari europarlamentari. Dar, cu aceasta ocazie, am aflat ce gandesc despre romani: ca trebuie sa ne amprenteze, ca trebuie sa fim toti eventual tinuti in spatele unor garduri electrificate.

Astia sunt prietenii lui Macovei. Ce va mira? De fapt, si gandesc la fel. O gandire nazista. Si doamna Macovei are o gandire fascista, nazista. Si domnul Brok la fel. Cine se aseamana, se aduna”, a spus Ponta.

El a precizat ca si-ar fi dorit ca presedintele Traian Basescu sa le ia apararea romanilor in Consiliul European sau in celelalte foruri europene, el apreciind ca seful statului nu are insa autoritatea si credibilitatea pentru a desfasura astfel de demersuri.

Ivan (PSD): Cei care cer amprentarea romanilor ar trebui sa se intoarca in Evul Mediu

„Evident ca mi-as fi dorit ca domnul Basescu sa-i apere pe romani in Consiliul European, pe unde se duce domnia sa. Nu o face pentru ca nu are autoritatea si credibilitatea sa faca acest lucru. E mult prea dator ca sa poata sa ridice vocea in apararea romanilor”, a spus Ponta.

Premierul a precizat ca Romania a demonstrat si va demonstra in continuare ca aceste accente populiste si sovine din Europa sunt nejustificate si reprezinta un atac la fundamentul Uniunii Europene.

Un europarlamentar cere amprentarea si repatrierea imigrantilor care fug de saracie

„Ori, asta am facut cu calm, cu ratiune si cred ca lucrul acesta se va intampla si in continuare. Important este ca toate restrictiile au fost ridicate si nimeni nu le va reintroduce”, a mai spus Ponta.

Presa a relatat ca presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, a declarat, recent, ca imigrantii care vin in Germania doar pentru ajutoare ar trebui trimisi rapid in tarile de origine.

„Imigantii care vin in Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de somaj), alocatia pentru copii si asigurarea de sanatate trebuie trimisi rapid inapoi in tarile lor de origine. Pentru a preveni intrarile multiple, ar trebui sa ne gandim la luarea de amprente”, a spus Brok, citat de ziarul Bild.

Declaratia a provocat reactii la Bucuresti, europarlamentarul PSD Viorica Dancila aratandu-se „surprinsa ca un eurodeputat de talia lui Elmar Brok, care este si presedintele Comisiei de Politica Externa a Parlamentului European, a facut aceasta declaratie desi cunoaste foarte bine faptul ca romanii nu pot fi tratati drept emigranti, iar propunerea de ampretare a celor care beneficiaza de ajutoare sociale si sunt expulzati din Germania contravine regulilor din UE”.

„Condamn cu fermitate o asemenea declaratie care contravine valorilor europene in care ar trebui sa credem toti membrii Parlamentului European”, afirma Dancila, intr-un comunicat duminica.

Pe de alta parte, europarlamentarul Cristian Preda sustine ca „declaratia lui Elmar Brok despre amprentarea romanilor e o enormitate” si „dovedeste ca uneori si oamenii foarte influenti spun lucruri trasnite”.

„Dar nu pesedistii sunt cei care pot sa-i dea lectii de europenism neamtului. Cand il vad pe Catalin Ivan – cel care-i reprosa dnei Reding ca e pedelista fiindca avea un taior portocaliu – cum il trimite pe Brok in Evul mediu, realizez ca demagogia atinge cote foarte inalte in Romania uselizata.

Din fericire, CDU a deplans imediat ideea lui Brok. In grupul PPE din Parlament s-a discutat, inainte de Craciun, problema ridicata de Brok si grupul nu-l urmeaza pe neamt”, scrie Preda, pe blog.

Delegatia PSD din PE ii va cere europarlamentarului CDU Elmar Brok sa demisioneze din functiile avute in PE dupa ce acesta a declarat ca imigrantii care vin in Germania doar pentru a beneficia de ajutoare ar trebui expluzati si ca amprentarea ar fi solutia pentru evitarea intrarilor multiple.

„Delegatia PSD din PE va face doua demersuri: 1. Va solicita oficial conducerii PE si grupului PPE sa isi exprime pozitiile si sa se delimiteze de afirmatiile lui Elmar Brok; 2. Ii va cere lui Elmar Brok sa demisioneze din functiile pe care le are in PE intrucat nu face cinste acestei institutii si a aratat, prin ceea ce a afirmat, ca nu respecta valorile si principiile UE”, a declarat, duminica, europarlamentarul Catalin Ivan, purtator de cuvant al PSD.

Tarile UE nu pot limita libera circulatie a muncitorilor, dar ii pot trimite acasa pe cetatenii europeni care in decurs de 3 luni nu si-au gasit un loc de munca si nu au mijloacele necesare de subzistenta, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al CE Jonathan Todd.”

De observat ca raspunsul premierului contine si un atac la Monica Macovei.

Brok ii da replica lui Ponta: Relatia sa cu domnia legii este cunoscuta, reprosul se va intoarce impotriva lui

Se arata ca:

Europarlamentarul german Elmar Brok a afirmat ca reprosurile lui Victor Ponta la adresa sa se vor intoarce impotriva premierului roman.

Ponta l-a numit pe Brok, care este si presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, „iresponsabil si demagog”, pentru comentariile facute de acesta cu privire la imigrantii romani si bulgari.

De asemenea, Brok a precizat ca majoritatea romanilor si bulgarilor sunt bineveniti in orice stat UE, dar cei putini care incalca regulile trebuie determinati sa le respecte, relateaza Mediafax.

Ponta: Brok e demagog, iresponsabil. Ca si Macovei, are o gandire nazista, fascista

„Liberatea de miscare a cetatenilor UE este un drept fundamental care nu trebuie restrictionat. Am luptat intotdeauna pentru acest drept fundamental, inclusiv pentru romani si bulgari. Pentru mai mult de 15 ani am luptat pentru ca Romania si Bulgaria sa fie membre depline ale UE, un fapt bine stiut.

Din acest motiv am lucrat pentru libertate deplina de miscare pentru romani si bulgari de la 1 ianuarie 2014 si continui sa fac asta. Dar aceasta liberate de miscare trebuie implementata conform regulilor UE, in particular cu articolul 7 al directivei privind liberatea de miscare si de a locui”, a spus Brok, intr-un comunicat.

Potrivit acestuia, cei mai multi dintre romani si bulgari sunt bineveniti in toate statele UE, ca orice alti cetateni UE, insa cei putini care incalca regulile UE si le abuzeaza trebuie determinati sa le respecte.

„Am cerut autoritatilor germane sa contracareze abuzurile pentru a nu pune in pericol libertatea de miscare. Iar asta va afecta doar o mica minoritate care nu respecta regulile”, a spus el.

Ponta: Brok este demagog, iresponsabil si populist

Acesta ii raspunde si premierului Ponta, care l-a catalogat drept iresponsabil si demagog.

„Daca domnul Ponta, a carui relatie cu domnia legii este bine cunoscuta, ma acuza acum in legatura cu apelul meu ca regulile UE sa fie respectate, reprosul sau se va intoarce impotriva sa. El nu ar trebui sa trateze astfel un prieten vechi al Romaniei decat daca urmareste scopuri populiste si motivate intern”, sustine Brok.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca europarlamentarul german Elmar Brok este „demagog, iresponsabil si populist”, care are o gandire „nazista, fascista”, la fel ca eurodeputatul PDLMonica Macovei.

„Avem politicieni demagogi, iresponsabili, populisti, cum e domnul Brok, care au intervenit dese ori si in Romania si erau foarte bine mediatizati de presa basista, ca niste extraordinari europarlamentari. Dar, cu aceasta ocazie, am aflat ce gandesc despre romani: ca trebuie sa ne amprenteze, ca trebuie sa fim toti eventual tinuti in spatele unor garduri electrificate.

Astia sunt prietenii lui Macovei. Ce va mira? De fapt, si gandesc la fel. O gandire nazista. Si doamna Macovei are o gandire fascista, nazista. Si domnul Brok la fel. Cine se aseamana, se aduna”, a spus Ponta.

Presa a relatat ca presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, a declarat, recent, ca imigrantii care vin in Germania doar pentru ajutoare ar trebui trimisi rapid in tarile de origine.”

Schulz va avea o discutie cu Ponta, dupa declaratiile despre europarlamentarul Elmar Brok (Video)

Se arata ca:

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a condamnat declaratiile prim-ministrului Victor Ponta la adresa europarlamentarului Elmar Brok si a sustinut ca va avea o discutie cu premierul roman pe aceasta tema.

„Nu pot sa fiu de acord cu astfel de declaratii facute de un premier al unei tari europene”, a spus Schulz, in deschiderea sesiunii PE, citat de Mediafax.

Atunci cand europarlamentarul PSDVictor Bostinaru a vrut sa ia cuvantul, a fost intrerupt de Martin Schulz, care a precizat ca s-a informat despre subiect, dar si ca va avea o discutie cu prim-ministrul roman, precum si cu europarlamentarul german.

Ponta: Brok e demagog, iresponsabil. Ca si Macovei, are o gandire nazista, fascista

Presedintele comitetului pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, a afirmat la inceputul anului ca imigrantii care sosesc in Germania cu scopul de a cere ajutoare sociale trebuiesc amprentati si retrimisi in tara de origine.

„Imigrantii care vin in Germania doar pentru ajutorul de somaj, alocatia pentru copii si asigurarea de sanatate trebuiesc trimisi rapid inapoi in tarile de origine. Pentru a preveni intrarile multiple trebuie sa ne gandim la prelevarea de amprente digitale”, a spus Brok.

Un europarlamentar cere amprentarea si repatrierea imigrantilor care fug de saracie

Dupa cateva zile, Ponta a spus ca Elmar Brok este „demagog, iresponsabil si populist”, care are o gandire „nazista, fascista”, la fel ca eurodeputatul PDLMonica Macovei.”

Gandul

Ponta, chemat la ordine de Schulz: Reacţia mea la declaraţiile lui Brok a fost nefericită. Regret

Se arata ca:

„Premierul Victor Ponta a declarat agenţiei MEDIAFAX că a discutat cu preşedintele PE, Martin Schulz, pentru a lămuri situaţia declanşată de declaraţiile lui Elmar Brok şi că din discuţie a înţeles că acesta nu se referea la amprentarea tuturor românilor, astfel că şi reacţia sa a fost nefericită.

„Aseară, am avut o discuţie cu domnul Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, care m-a sunat pentru a lămuri situaţia declanşată de declaraţiile parlamentarului Elmar Brok şi de reacţia noastră la ele. Am înţeles şi am toată încrederea, din ceea ce mi-a spus domnul Schulz, că declaraţia lui Elmar Brok a fost, nu ştiu, fie greşit înţeleasă, fie greşit tradusă în presa română şi că nu se referea la amprentarea tuturor românilor în Germania. În aceste condiţii, evident că am spus că, dacă nu se referă şi nu vorbea domnul Brok de amprentarea românilor, evident că, atunci, şi reacţia mea este nefericită şi regret că am folosit un cuvânt dacă acea situaţie nu exista. Important pentru mine – şi i-am spus şi preşedintelui Schulz şi a fost de acord – este că nu vom lăsa niciodată nesancţionată o poziţie de acest gen împotriva românilor şi apreciez foarte mult că şi Martin Schulz, şi alţi oameni politici de relevanţă europeană au spus foarte clar că nu este normal şi că nu vor accepta niciodată introducerea unor sisteme antieuropene împotriva românilor, bulgarilor sau a altora”, a spus Ponta.

El a apreciat discuţia cu preşedintele Parlamentului European ca fiind foarte utilă.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok (CDU), a declarat, recent, că imigranţii care vin în Germania doar pentru ajutoare ar trebui trimişi rapid în ţările de origine.

„Imiganţii care vin în Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de şomaj), alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple, ar trebui să ne gândim la luarea de amprente”, a spus Brok, citat de ziarul Bild.

În replică, premierul Victor Ponta a declarat, la 6 ianuarie, că europarlamentarul german Elmar Brok este „demagog, iresponsabil şi populist”, care are o gândire „nazistă, fascistă”, la fel ca eurodeputatul PDL Monica Macovei.

„Avem politicieni demagogi, iresponsabili, populişti, cum e domnul Brok, care au intervenit dese ori şi în România şi erau foarte bine mediatizaţi de presa băsistă, ca nişte extraordinari europarlamentari. Dar, cu această ocazie, am aflat ce gândesc despre români: că trebuie să ne amprenteze, că trebuie să fim toţi eventual ţinuţi în spatele unor garduri electrificate. Ăştia sunt prietenii lui Macovei. Ce vă miră? De fapt, şi gândesc la fel. O gândire nazistă. Şi doamna Macovei are o gândire fascistă, nazistă. Şi domnul Brok la fel. Cine se aseamănă, se adună”, a spus Ponta.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a precizat, luni, în deschiderea sesiunii PE, că declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE Elmar Brok sunt reprobabile şi că va avea o discuţie cu şeful Guvernului de la Bucureşti pe acest subiect.

Iniţial, Martin Schulz a vorbit despre declaraţiile „preşedintelui” la adresa lui Elmar Brok, ulterior precizând că se referă la premierul Ponta şi că va clarifica respectivele afirmaţii.

„Am auzit că domnul Brok a fost atacat într-un discurs de premierul român. Media a informat că s-a făcut o paralelă între ceea ce a spus domnul Brok despre imigraţie şi declaraţii ale naziştilor. Este o chestiune pe care o voi clarifica cu domnul Ponta, dar trebuie să subliniez că aceste comparaţii cu naziştii sunt total inacceptabile. În plus, domnul Brok este în mod clar un om de o mare integritate”, a declarat liderul socialist.

„Nu pot să fiu de acord cu astfel de declaraţii făcute de un premier al unei ţări europene”, a mai spus Schulz.

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a încercat să aibă o intervenţie în acest sens, dar a fost întrerupt imediat de Martin Schulz, care i-a spus că a citit despre acest subiect şi că va avea o discuţie atât cu premierul Victor Ponta, cât şi cu europarlamentarul PPE Elmar Brok.”

Scuzele lui Ponta adresate lui Elmar Brok seamana cu cele ale lui Moshe Yaalon adresate lui John Kerry. 😀

Trebuie spus ca atitudinea de condamnare a ceea ce a propus Brok este justificata si am fost alaturi de Victor Ponta cand acesta l-a facut pe europarlamentarul german „populist, demagog, cu o gandire nazista, fascista”. Si apoi chiar daca „În plus, domnul Brok este în mod clar un om de o mare integritate”, dupa cum ne asigura Dl. Schulz, asta nu inseamna ca nu ar putea avea o gandire nazista, fascista, cum a declarat Dl. Ponta. Si un om care nu prea are integritate si e certat cu legea, poate, foarte bine, sa nu aiba o gandire nazista, fascista.

Insa pe mine ma deranjeaza exagerarile, ca sa nu spun minciunile… Uitati-va la tabloidele britanice care vorbeau de amenintarea unei adevarate uriase invazii de romani si bulgari, invazie care nu a avut loc… Oare nu e vorba despre o actiune de diversiune si dezinformare? Mi se pare ca da. La fel si ideea de a-i amprenta „pe cei putini” (Brok), care „incalca regulile UE si le abuzeaza” si care „trebuie determinati sa le respecte”. Si pentru asta trebuie amprentati? Adevarul pare a fi altul: Brok a dorit sa creeze iluzia ca acestia, strainii care nu respecta regulile, sunt foarte multi si autoritatile germane n-ar putea prididi cu toti, fiind foarte multi, si de aceea trebuie luata masura amprentarii. Pentru ca s-o luam logic: nu oricine care merge in Germania are si dreptul la „ajutorul de somaj, alocatia pentru copii si asigurarea de sanatate”. Explicati-mi, va rog, un lucru: daca cineva care n-a muncit o zi in Germania merge acolo, automat primeste cele de mai sus: ajutor de somaj, alocatia pentru copii si asigurarea de sanatate? Eu cred ca nu si o logica minimala ne va spune acest lucru. Trebuie sa ai dreptul la acestea pentru ca sa le si poti primi in mod legal. Altminteri sistemul din Germania ar invita, practic, imigrantii sa mearga acolo si sa primeasca ajutoare automat, numai pentru ca au mers acolo, in Germania, lucru ce mi se pare absurd. Chiar si Brok spune ca sunt foarte putini cei care abuzeaza dar eu cred ca nu sunt deloc astfel de oameni, care sa abuzeze. Daca ar fi asa atunci nu acestia ar fi de vina, ci sistemul din Germania care le permite sa obtina automat aceste ajutoare. Asa ca intr-adevar sunt „foarte putini” astfel de oameni. Chiar deloc, mai exact spus.

Insa traznaile, ca sa folosesc exprimarea draga D-lui. Basescu,  din lumea Occidentala nu se opresc aici, iata ce declara Presedintele Frantei, Francois Hollande, cu o ingenuitate demna de o cauza mai buna:

Mediafax

Hollande: Franţei nu îi este „ruşine” de politica sa faţă de romi. Este vorba de o populaţie de origine română, romă, care se stabileşte aici

Se arata ca:

Preşedintele francez François Hollande a afirmat marţi că Guvernului nu îi este „ruşine” de politica sa faţă de romi, în timp ce un raport arată că numărul expulzărilor a atins un nivel record în 2013.

Franţa a expulzat în 2013 aproximativ 20.000 de romi din taberele lor, de două ori mai mult decât în 2012, potrivit unui raport prezentat de Liga pentru Drepturile Omului (LDO) şi Centrul european pentru drepturile romilor (ERRC).

„Dacă vă puneţi întrebarea: ne este oare ruşine pentru tot ce am făcut? Nu”, a declarat Hollande în cursul unei conferinţe semestriale de presă, respingând o „politică a cifrelor” şi afirmând că totul a fost făcut în conformitate cu principiul „respectării drepturilor”.

„Aceasta este o întrebare foarte dificilă, deoarece efectiv este vorba de o populaţie de origine română, romă, care vine în Franţa, se stabileşte aici şi caută un adăpost”, a afirmat preşedintele francez, subliniind totuşi că „nu există alte reguli decât punerea în aplicare a legii, ceea ce încercăm să facem”.

„Am căutat întotdeauna să respect cele două principii: cel al ospitalităţii şi, în acelaşi timp, al respectării drepturilor”, a spus Hollande, adăugând că acest subiect ar trebui să fie „tratat la nivel european”, iar statele ar trebui să „coopereze” în acest domeniu.

Potrivit raportului publicat marţi, în 2013, autorităţile au desfiinţat 165 de tabere din cele 400 înregistrate în Franţa, expulzând 19.380 de persoane, faţă de 9.404 în 2012, când au fost desfiinţate 97 de tabere, şi 8.455 în 2011.

În plus, au avut loc 22 de evacuări în urma unor incendii, fiind afectate 2.157 de persoane.

Aproximativ 17.000 de romi, în principal originari din România sau Bulgaria, trăiesc în tabere ilegale, potrivit statisticilor oficiale.

Numărul expulzărilor este ridicat, deoarece unele persoane au fost strămutate în mai multe rânduri.

„Evacuările forţate sunt expresia politicii de respingere a romilor”, care „a luat amploare” în timpul guvernării de stânga, spun autorii raportului, adăugând că „autorităţile doresc un singur lucru: revenirea lor în ţările de origine”.

Totuşi, potrivit raportului, „această politică nu este justificată, este costisitoare şi inutilă”, deoarece nu-i poate împiedica pe romi să revină în Franţa.

Uneori, familiile se stabilesc din nou într-o tabără desfiinţată, a subliniat pentru AFP unul dintre autorii studiului, Philippe Goossens, care a dat exemplu o tabără din apropiere de Porte de la Chapelle, un cartier situat la nord de Paris.

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a apărat frecvent politica Guvernului de desfiinţare a taberelor, motivând că, în opinia sa, „romii au vocaţia să revină în România sau în Bulgaria”.

De asemenea, în septembrie el a pus sub semnul întrebării dorinţa romilor de a se integra, ceea ce a provocat o criză profundă în Guvernul de la Paris.” (subl. mea)

Si atunci cine nu respecta, de fapt, regulile? Iar o alta intrebare ar fi: n-a avut oare Ponta dreptate cand l-a facut pe Brok asa cum l-a facut? Nu ca imi e simpatic Ponta, dar cam are dreptate pentru ca cei care nu respecta regulile sunt occidentalii. Pentru ca libera circulatie a persoanelor reprezinta unul din pilonii de baza ai UE si trebuie respectat lucrul asta. Or, nu se prea respecta sau nu se doreste a se respecta, dupa cum lesne se poate constata. Ba mai mult decat atat: deseori se exagereaza si se deformeaza realitatile. Si atunci stau si ma intreb: de ce oare? Care este sensul acestui oprobriu general, ca asta e impresia pe care ti-o lasa atitudinea Occidentului, adresat Romaniei? Este clar ca e vorba de un oprobriu fabricat in diverse „laboratoare” secrete in care se studiaza alchimia extremismului. Iar pozitia noastra trebuie sa fie una ferma: de condamnare a unor asemenea practici, care nu au nimic in comun cu libertatea, cu europenismul, cu democratia si cu fericirea oamenilor. Pur si simplu Romaniei i se fabrica o imagine deformata si lucrul asta intr-un mod intentionat rau voitor. Nu e vorba de Ponta sau de Nastase si nici macar de Basescu, nici macar de statul de drept… Intrebarea care se pune este: pentru ce o asemenea diversiune uriasa in care tara noastra sa fie implicata?

Ar trebui odata sa terminam cu politica asta „in genunchi” pe care tot o ducem in UE, la Bruxelles, si pe la marile cancelarii ale lumii!!

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

ianuarie 15, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

115 comentarii »

  1. DE citit si…
    … ce spune Cristian Preda pe blogul sau:
    Fondurile UE și statul de drept si articolul la care face referire:
    CE ar putea sa traga de urechi Romania daca incalca statul de drept – Suspendarea fondurilor UE, un pericol real?

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 15, 2014 | Răspunde

  2. DE citit si…
    Titus Corlăţean, despre declaraţia lui Băsescu: O reacţie profund neinspirată

    Băsescu, la întâlnirea cu ambasadorii UE: SUA vor „angajamentul ferm al României” pentru un stat de drept înainte de a-şi continua investiţiile
    Se arata, printre altele, ca:

    ” România îşi păstrează poziţiile în politica externă şi de securitate în „anul crucial 2014”, pe linia parteneriatului strategic cu SUA, ca membru NATO şi UE, a susţinut preşedintele Traian Băsescu la întâlnirea anuală cu ambasadorii UE de la Palatul Cotroceni. „Ne menţinerm pe direcţia consilidării parteneriatului startegic cu SUA, a rolului NATO în regiune şi a continuării integrării în UE”, a fost mesajul lui Băsescu, la o zi după ce avertiza public că România ar fi „pe marginea prăpastiei” din punct de vedere al credibilităţii.

    În acest context, vorbind despre baza de la Deveselu şi despre investiţiile americane în România, şeful statului a susţinut că a primit explicit de la Victoria Nuland, emisarul Guvernului SUA, mesajul că americanii nu vor continua investiţiile dacă nu au garanţia independenţei justiţiei şi a consolidării statului de drept. „Este imposibil ca aceste obiective să fie atinse în afara menţinerii angajamentului ferm al României pentru consolidarea statului de drept, a independenţei justiţiei şi a statului de drept”, a „tradus” Băsescu mesajul SUA. […]”

    Corlatean iese la atac: Basescu face mult rau Romaniei, declaratiile sale sunt de o gravitate extraordinara
    Se arata, printre altele, ca:

    „Nu s-a pus problema unor avertismente din partea Victoriei Nuland

    De asemenea, seful diplomatiei romane a spus ca nici nu s-a pus problema unor avertismente privind statul de drept din Romania si ca a discutat cu Nuland despre un parteneriat strategic dintre Romania si Statele Unite. Totusi, el a recunoscut ca a fost adusa in discutia si tema modificarii Codului Penal, sau a legilor privind amnistia si gratierea, insa nu in contextul unui avertisment.

    „N-am clarificat in discutia pe care am avut-o la sediul MAE si acest aspect al votului din Parlament, acolo unde legea amnistiei a fost votata existand un aviz negativ al Guvernului de care nu s-a tinut cont si un vot lipsit de transparenta pe tema Codului Penal. Aici, pozitia Guvernului a fost foarte clara, nu s-a tinut cont in Parlament de aceasta pozitie, iar aceste lucruri s-au discutat intr-un spirit de respect reciproc”, a mai spus Corlatean.”

    Ponta: Vizita Victoriei Nuland are legătură cu un subiect care e de competenţa CSAT
    Se arata, printre altele, ca:

    ” Întrebat dacă există o legătură între vizita oficialului american şi investiţia de la Deveselu, Ponta a răspuns: „A fost o vizită foarte bună, a fost foarte bună pentru relaţiile strategice româno-americane, are legătură cu un subiect care fiind de competenţa CSAT – deci repet, v-am spus doar că am discutat şi la ultimul CSAT despre acest subiect – este evident confidenţial”.

    Ponta a spus că este ilegal să discute orice fel de detaliu.

    „Este ilegal ca eu sau alt membru al CSAT – poate doar preşedintele la un moment dat va da un comunicat – să discutăm orice fel de detaliu”, a adăugat Ponta, care a arătat că ar încălca legea dacă ar spune mai mult, lucru pe care nu îl intenţionează.”

    Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 15, 2014 | Răspunde

  3. Dupa cum spune presa din Germania inclusiv ziarul „Bild” , acest Brok a fost anchetat sub acuzatia d e spalare sau deturnare de bani insa la Parlamentul UE…nu-i ca-n Romania unde chiar se mai da cate un acord parlamentar pentru ca unul sau altul dintre „alesi ” sa fie urmarit , anchetat si eventual arestat .Aia de la UE ….nici n-au pus in discutie macar cererea procuraturii deci domnul respectiv si chiar UE in ansamblul sau….mai bine s-ar abtine sa dea lectii de moralitate altora . Ma uit si-mi fac cruce ! Dupa cate gogosi ne-au turnat despre cat d e democratici sant ei astia din UE ….acum vedem cu ochiul liber ca…de fapt se incalca propriile principii ce stau la baza constructiei UE : libera circulatie a cetatenilor UE si dreptul lor de a se stabilii , de a muncii si de a traii ….unde doresc pe tot cuprinsul UE ! Adevarul este ca Ponta nu s-a lasat dus d e val ci…pur si simplu a spus despre ce crede el { uitand cu desavarsire de diplomatie si uzuantele ei } , vis a vis d e Brok insa….chestia cu nazismul este aplicabila cam tuturor tarilor UE , tarilor UE alea civilizate deoarece noi iesim din aceasta sfera . Francezii lui Hollande….pai parca in campania sa electorala Holande , acest socialist cu fata umana ….facea niscai referiri la rromi insa…pe atunci discuta despre integrarea lor si ne injura pe noi { ca si alti sefi d e state din UE } ca nu suntem in stare sa avem grije d e ei si ca-i discriminam . Pai pana in prezent vad ca in cam nici una dintre tarile ce ne trageau d e urchi la vremea respectiva pe subiectul rromilor , n-a prea reusit sa faca nimic cu ei si ca atare ….ni-i paseaza uitand ca au aprins deja fitilul unei bombe !!! Sculz asta ….care nu poate fi de acord cu ” declaratiile unui premier al unei tari europene ” { recte Ponta } in schimb este de acord cu politicile foarte apropiate de cele naziste duse de guvernele altor tari UE fata de romani sau bulgari s-a gandit mult pana i-a aratat pisica lui Ponta ? Daca asi fi il locul lui Ponta { sper sa nu-ti faca impresia ca m-am indragostit brusc de el 😉 } i-asi cita cuvintele nemuritorului Seneca : ” Domnule Schultz ….hai sictir ” !!!!!

    Comentariu de Marian | ianuarie 15, 2014 | Răspunde

    • 🙂

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 16, 2014 | Răspunde

    • Mariane, prin 2002 eram deja sef mecanic la o firma Olandeza, si eram pe o nava in port la Southampton. La tv era un program de stiri, in care se difuza un material despre o tabara de TIGANI din Romania. Erau pe la inceputurile odiseei Europe a acestor cetateni inlocuitori ai Romaniei. Ce-am retinut, a fost jalea cu care se vaita Bulibasha ca in Romania romanii le dau foc la case, „nu ii lasa sa munceste, nu-I lasa sa merge la scola, ca ei de unde sa mananca”. La care, comandantul olandez ma intreaba, „asa e sefule, I-auzi ce zic astia, saracii” Deci d’aia vin ei saracii peste noi. Iti dai seama ca mi-a crescut imediat presiunea peste limita de maxima admisa de recipient, dar m-am abtinut, ca sa nu stric 2 ani de munca la ei, asa ca I-am zis ca-l invit in Romania, la vara, sa vina cu sotia, il cazez la mine, la mare, il duc si la munte, sa vada si el Romania, ca si asa zicea ca n-a fost prin tarile EST-blockere. Si a venit. A stat la mare dou trei zile si apoi hai la munte, la Bran, pe valea Prahovei, pe valea Oltului, unde I-am aratat PALATELE TIGANESTI, SI MASINILE LOR. Pe litoral I-am aratat ce masini conduc si cat aur au pe ei, de a ramas asta masca. A zis ca el credea ca in Romabia sunt vai mama lor. De atunci la toti prietenii lui le-a spus despre cum traiesc cu adevarat TIGANII in Romania.
      Acum vin si eu si zic: DE CE ONOR RESPONSABILII NOSTRII NU-I DUC ASA INTR-O VIZITA PROTOCOLARA PRIN TARA, SI INTAMPLATOR, SA-I DUCA PRIN ZONELKE UNDE ACESTI PARIA AI ROMANIEI ISI FAC PALATELE.
      De ce nu le fac cadou BBC-ului si alor posture „vehemente” din UE acele emisiuni grobine, sfidatoare, cu sarbatorile lor, cu nuntile lor, acele emisiuni in care apar plini de aur, in masini de sute de mii de euro, sa vada si occidentalii „CAT DE OROPSITI SI CAT DE NEINTEGRATI SUNT IN Romania”. Sa vada de la ce saracie fug sarmanii.
      Nu trebuie sa le spuna „hai sictir”, ci onorabilii nostril europotlogari, pardon , europarlamentrai (m-a luat gura pe dinainte), sa se duca cu aaceste material si sa le difuzeze acolo, la ei in Parlamentul ala (VEST)European.
      Trebuia sa spun rromi, nu tigani?? 😀
      😉

      Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 16, 2014 | Răspunde

      • Este foarte greu de inteles cum intr-o tara dezvoltata, pusa bine la punct, precum Marea Britanie tiganii din Romania sa fraudeze sistemul britanic de asistenta sociala cu 800.000 de lire sterline!!! Si inca: 800.000 de lire sterline sa fie doar varful aisbergului. Eu nu aprob infractiuni, deci nu aprob ce au facut respectivii, asta ca sa fie clar. Doar stau si mai gandesc la chestia asta si ma intreb cum a fost posibil si de ce nu functioneaza in tara respectiva, Marea Britanie, masurile de protectie necesare… Dar acestea n-ar trebui sa fie amprentarea sau limitarea liberei circulatii a persoanelor.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 16, 2014

      • Si pentru a obtine viza de SUA este obligatorie ampprentarea. Si vad ca nu s-a ofensat nimeni ptr asta.
        Inca n-am auzit de niciun caz, in care vre-un applicant ptr viza SUA sa plece ofensat din ambasada si sa spuna ca-i sunt incalcate drepturile.
        Stiu, o sa-mi spui ca e alta situatie. Dar ce spui de ID-urile cu elemente de siguranta cum ar fi unele date telemetrice plus amprentarea?
        De ce mi-ar fi frica, mie om cinstit, ca undeva intr-o baza de date exista amprentele mele? Eu oricum n-am de gand sa comit nicio infractiune, sa-mi fie teama ca ma vor da de gol amprentele.
        ca din cate am inteles, nu se pune problema amprentarii „turistilor”, ci a celor care cer rezidenta.
        Vezi, asta este dupa mine, modelarea democratiei dupa cum imi convine. Daca este ceva ce nu-mi convine, nu-I democratic.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 16, 2014

      • @Rica
        Raspunsul este foarte simplu: pentru ca nu e normal. Spui:

        „De ce mi-ar fi frica, mie om cinstit, ca undeva intr-o baza de date exista amprentele mele? Eu oricum n-am de gand sa comit nicio infractiune, sa-mi fie teama ca ma vor da de gol amprentele.
        ca din cate am inteles, nu se pune problema amprentarii “turistilor”, ci a celor care cer rezidenta.”

        Da, dar prezuma ca ai putea fi un infractor. Pentru ca nu toata populatia Americii e amprentata. Dar tu, care mergi acolo, esti din start suspectat ca ai putea comite o infractiune. Deci din start esti un suspect (nici macar potential suspect, ci suspect de-a binelea). Or, lucrul asta nu mai e democratic si se incalca Drepturile si Libertatile Fundamentale ale Omului, as adauga eu. Pentru ca esti din start considerat o persoana inferioara, care trebuie sa fii amprentata, ca nu cumva…
        Chestia asta cu amprentarea (s.c.l. pe care le-ai pomenit tu) este, dupa parerea mea, ceea ce as numi: expresia unei schizofrenii sociale.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 16, 2014

      • Atunci motane, stai la tine acasa si nu-mi venii mie in casa sa-mi stai la masa.
        Auzi, tie ti se pare normal ca sa primesti in casa ta, din umanism si bunatate, un amarat, sa-i dai sa manance, ca e flamand, sa-i dea sa bea apa , ca-i este sete, sa-l culci intr-un coltisor din casa ta, ca este rupt de oboseala, si dupa ce se intremeaza sa-ti aduca tot neamul, ca si ala e oboist, flamand si insetat, si di]=upa inca ceva tim sa-ti impuna tie, IN CASA TA sa-i respecti religia si obiceiurile din casa lui????
        Eram prin UK acum cativa ai, ca aveam un contract in Irlanda de Nord si eram in parteneriat cu Vestas sa initiem niste parcuri d eoliene. Si era mare polemica mare despre DREPTURILE minoritatii musulmane, care vroiau sa li se recunoasca SHARIA, si ca sa ei, ca musulmani sa nu se mai supuna legilor „infidelilor”. Intamplarea facea ca unul din reprezentantii beneficiarului, un contabil, sa fie musulman. Si el sustinea ca este normal sa fie asa, deoarece asta este credinta lor, si libertatea religioasa este un drept universal. Nu l-am contrazis, dar I-am spus ca nu stiu daca ar fi de bun augur sa ie asa, pentru ca atunci ai vedea o multime de musulmani fara manan dreapta. la care el sare imediat cu gura, ca nu, nu-I drept, asta nu-I normal. Pai de ce, ca doar in Sharia zice ca hotului sa I se taie mana dreapta, sa manance si sa spele la fund cu aceiasi mana, sa nu-l mai primeasca Alah.
        Vezi cum vine Motane? Toti vrem democratia dar numai cu bunele, nu si cu relele.
        In principiu ai dreptate legat de amprentare. Si eu ma simt de fiacre data ca un infractor, la cum sunt tratat de autoritatile vamale si de Immigration atunci cand merg in SUA. dar aste este. E casa lor, si sunt nevoit sa le respect regulile, sau liber sa le refuz si sa nu ma duc.
        Asta cu amprentarea este ca si cu acea majoritate de 30% de la noi. Pai daca „majoritatea decide”????
        Adica „”majoritatea de 30% nu incalca principiile democratie, insa amprentarea da”
        Buna asta. Ca’n scenetele lui Conu Iancu. 😉

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 16, 2014

      • @Rica
        Amprentarea si cele de care mai pomeneai tu incalca Drepturile si Libertatile Fundamentale ale Omului, inclusiv liberul arbitru.
        In legatura cu Sharia as spune ca aceasta vine in contradictie cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului si nu poate fi acceptata.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2014

      • Motane, mersi de link.
        Ok, deci au fost prinsi, au dovezi ca au fraudat statul englez cu sute de mii de lire, ce se mai asteapta? Daca colaborarea cu politia romana a mers perfect, de ce nu sunt casele confiscate? Dra nu confiscare este o solutie, nuu, ca cine ar avea curajul sa le cumpere? Ti ai cumpara-o? Fara sa tinem cont de faptul ca sunt sau nu sunt „estetice”. Cine ar avea curajul sa cumpere casa ca sa vina tiganii sa-i dea foc, in ceel mai fericit caz. NU, casele alea trebuiesc DARAMATE. Distruse.
        Cum pot sa scape atat timp de FISC? Bun, hai sa zicem ca nu ii intraba nimeni de unde au avut bani de constructive, sau ca si-au facut singuri, si I-a costat 1000 de lei. Cum platesc ei impozit la o casa din aia? De unde justifica ei banii cu care platesc impozitul? Cum puteau aia sa mai ia si akjutor de la stat, ca traiesc intr-o cocioaba, cand ei aveau ditamai vila?
        Vezi motane, daca USL-asi astia chiar aveau intentii altele decat acapararea puterii absolute, ar fi facut tereaba. Hai sa adunam bani la buget, Cum? Punand FISC-ul la treaba. In doi ani de cand sunt la guvernare, adunau toate milioanele stea furate la buget. Si nu mai aveam magraoni sfidatori pe la TV, sa ne dea cu tifla ca uite ba prostilor, voi munciti si tot n-aveti, iar noi avem, de-a inceput sa fie cinstea subiect de batjocura, iar hotia motiv de respect, in tara asta

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

      • @Rica
        Deci fii te rog putin atent! Orice ajutor social de stat se acorda in anumite conditii. Spre exemplu, sa luam ajutorul de somaj: trebuie sa lucrezi in UK (cu forme legale!) ca sa primesti ajutorul de somaj de la statul britanic. Nu lucrezi, nu primesti! Lucrurile sunt simple. Oamenii astia merg in UK, e foarte bine. Dar daca nu au dreptul n-ar trebui sa primeasca deloc ajutoare, niciun fel de ajutor, din partea statului britanic!! Repet: niciun fel de ajutor din partea statului, chit ca ar ajunge sa moara de foame acolo. Cu ajutoare private sunt de acord: spre exemplu, daca vrei sa-i ajuti tu, din banii tai, e foarte bine! Nu statul, in conditiile in care nu au dreptul la ajutoare de stat! Or, chiar Dl. Cameron a facut caz pe tema asta spunand ca (citez din memorie, cu scuzele de rigoare daca gresesc) sustine o imigratie care munceste, dar nu abuzeaza de ajutoare sociale. Or, nu poti primi ajutoare sociale daca nu ai dreptul la ele. Iar daca ai dreptul la ele, atunci cum abuzezi??
        Adevarul, mi se pare, este altul: sunt aratati cu degetul tiganii, care in marea lor majoritate sunt fara pregatire si nu cunosc nici legile britanice pentru ca sa organizeze astfel de actiuni de fraudare, in schimb sunt trecuti sub tacere cei care fac posibila o astfel de fraudare ampla. Uite ce spune articolul din link-ul de pe postarea mea de pe blogspot:

        „Mulţi dintre locuritorii din Ţăndărei au mers în Marea Britanie cu scopul expres de a colecta banii din sprijinul social, alocaţiile pentru copii şi subvenţiile pentru case – bani ce ulterior au fost transferaţi în conturi din România. „

        „sprijinul social, alocaţiile pentru copii şi subvenţiile pentru case” – astea-s cadouri facute de statul britanic? Atunci aveau dreptul sau nu la astfel de cadouri. Eu spuneam mai sus ca statul britanic n-ar fi trebuit sa le dea ceva, deloc, daca nu au dreptul la acel ceva!! Or, eu constat ca statul britanic le-a facut astfel de cadouri la care s-au lipit si niscaiva mafioti…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2014

      • Motane, ce naiba te invarti in jurul cozii atat. asta este apanajul cainlor bre, 🙂 🙂
        Vrei neaparat sa fiu eu la acare da raspunsul nu? Sa fiu eu ‘ala care le stie pe toate, sa ma ia iar „criticii in tarbaca’? 😉
        Tu chiar crezi ca au facut-o de capul lor? Tu chiar crezi ca in Uk in Germania, sau oriunde in lume, tiganii si interlopii nostril fac de capul lor? Aia n-au si ei „barosanii” lor, n-au si ei „nasii” lor, care controleaza tot ce misca pe plan infractional? Wake up mon cher chat (cum zice Marian), fi „desteapta” ca geme tara de prosti, ce naiba.
        🙂
        Hai sa-ti spun una. Am un prieten in Las Vegas, De fapt e fost coleg, care in 84, la primul lui voiaj a fost in Sacramento cu cu un vapor, tac’;su fiind „ceva” pe la casa aia din spatele salii palatului. baiatu, ok de felul lui, fara prea multe fitze, coleg bun, spritzuri, alea-alea. Normal ca a prins o nava buna, foarte buna.
        Ei, si ramas in SUA taman cand era si tac’su in Franta, in „delegatie”. In fine, dupa 89, la una din intalnirile noastre din 5 in 5 ani, hop si el. Si uite asa am reluat legaturile, cu tot tacamul. Cum ajungeam prin SUA, prin zona, hop si el pe la vapor, mergeam in oras, si alte cele. Imi spune la un moment dat ca „ai nostril ca brazii cu mucii pe piept, colorati”, au ajuns TOCMAI IN LAS VEGAS frateeeee. Deci magraonii nostril sunt pana si in :Las Vegas. Si s-au apucat ei „norocosii” de servicii de „paza protectie”, ca aia de la BGS, pe la buticurile si benzinariile de prin zona. Pai n-au rezistat mult pe „cont propriu” ca au si fost „certati” de serviciile similar autohtone, si pana la urma, nu fara oarece „piederi” s-au inrolat in serviciul original de paza si protectie.
        Deci, cum crezi tu ca ar putea romanii nostril, oricat de „bengosi” or fi pe plaiurile mioritice sa poata face ceva „in deplasare” fara „binecuvantarea nasului local’?????
        Asa si in UK. Ei au fost soldatii, dar „comandamentul” aa fost LOCO.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

      • @Rica
        Cam asa zic ei eu… Numai ca eu ma gandeam si la alte variante… Spre exemplu, se stie, in Europa (si probabil ca nu numai aici) mai opereaza si mafia rusa, ucraineana insa nu prea vad ca sunt aratati cu degetul…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2014

      • Nu ma invart in jurul cozii: tocmai asta e: „nasii locali”, cum le-ai spus tu, nu sunt aratati cu degetul. In schimb cei care profita, daca se poate spune asa, de ajutoarele sociale sunt imigrantii… Nu mi se pare in regula…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2014

      • Pai asa este de cand lumea, paiul din ochiul vecinului este mai usor de vazut decat barna dintr-al tau.
        Ce, in Italia ii arata aia pe ai lor cu degetul? Crezi ca pungasii nostril din Italia misca fara acordul mafiei?
        Sincer, tu chiar crezi ca fac de capul lor? Nu frate, sunt doar soldatei, „expandables”

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

      • @Rica
        De acord, dar asa se creeaza un curent de opinie impotriva romanilor… Pentru ca ai lor nu sunt aratati cu degetul…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2014

      • Pai nici mie nu mi se pare in regula. M-am saturat sa tot demosntrez altora ca noi romanii nu suntem asa cu totii. De fapt, cei ce lucreaza cu romani, cu profesionisti, cu cei care chiar au mers afara sa munceasca si stiu s-o faca, au vazut ca NU SUNTEM TOTI ASA.
        Auzi, dar tu nu dormi? Nu e 4 si ceva in Romania?

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

  4. o micutza corectie :tabara de tigani era langa Londra, doar tiganii erau din Romania, 😀

    Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 16, 2014 | Răspunde

  5. Referitor la comentariul lui musiu Rica….mai frate ce nu pot eu pricepe in ruptul capului este , cum dracu de chiar nimeni nu reuseste sa le dea de cap astora ! Chestia cu ” nu ma-ntreba cum am facut primul milion „….asta mergea prin ’92-’94 sa zicem pana prin ’96 dar dupa … s-a infiinta ANAF si cel putin teoretic….trebuiau sa-i intrebe pe aia { macar sa-i intrebe } cu palatele si kilogramele d e aur atarnate pe ei…DE UNDE LE AVETI SI CAT PLATITI IMPOZIT PENTRU ELE ??? Oare sa fi avut dreptate Hoover atunci cand spunea ca „intotdeauna bogatii din mediul infractional sant mana in mana cu bogatii din randul politicienilor si al Justitiei ” facand referire la procurorul general al statului New York din acei ani al carui copii primisera o vacanta in Italia si …un pian pentru doamna ?! Parca si ” prima donna ” Romaniei , Maria Basescu a primit niste ….mahmudele ” cacadou” din partea unuia numit Bercea Mondialu’ ….si doar faptul ca acesta din urma a cam sarit peste cal , l-au adus acolo unde trebuia sa fi stat cam de multa vreme , la racoare 😉 ! In rest britanicii anunta { politicienii fireste dar si marea majoritate a populatiei } ca nu-i exclus sa paraseasca UE si nu-i chiar prima data cand fac asta desii , parca m-asi indoii ca tiganii romani si alea 800 de mii de lire sterline reprezinta motivul principal . Probabil ca unii dintre ei l-au citit pe ” nemuritorul ” Seneca …ca si mine de altfel 😉 ! Intreb si eu ca prostu ala care a vazut girafa prima oara : daca tot ne-am prins in sfarsit ca ceea ce s e intampla cu noi la nivel international este ceva ” prefabricat ” ceva gandit si pus la cale in anumite ” laboaratoare secrete ” care , cu asa ceva s e ocupa , pentru c e mama dracului nu le spunem oamenilor in fata { in Parlamentul UE } ce credem despre ei si sa fim prima tara ce se chinuie sa traiasca , mai uso r , mai greu da cel putin s a traiasca liber si sa nu mai fim trasi d e urechi si porcaiti peste tot in lume . Onorate Motan Incaltat vad ca ai in blogroll numele Corinei Cretu , ia fa-ti matale o pomana si intreab-o chestia asta in numele meu . Si acum pe bune frate ….fa-i inclusiv propunerea ca acele filme despre care vorbea Rica sa fie prezentate in acel Parlament UE….macar asa la hoha , pentru amuzament daca nu pentru altceva , deoarece ma-ndoiesc ca tipii vor pricepe ceva din asta .

    Comentariu de Marian | ianuarie 16, 2014 | Răspunde

    • @Marian
      Intrebi daca avea dreptate Hoover… Tu ce zici? 😀

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 16, 2014 | Răspunde

      • HOOVER AVEA DREPTATE INSA….NU A DESCOPERIT EL NICI ROATA SI NICI APA CALDA !!!!

        Comentariu de Marian | ianuarie 16, 2014

      • Motane, referitor la tigani spui asa: „Ei, in marea lor majoritate, sunt oameni saraci si fara pregatire.” 🙂
        Zay asa? Marea majoritate???? Motane, marea majoritate a BMW-urilor, a Mertzanurilor, si a altor marci scumpe si opulente din Romania sunt conduse de ei. Cele cale sunt PENTRU EI, te asigur ca NU SUNT FURACIUNI, ca nu-s prosti. EI CUNOSC LEGEA MAI BINE DECAT TINE, DECAT MINE, CA SA STIE DE CE SA SE FEREASCA. Tu cunosti legea ca s-o respecti, ca nu cumva din gresala sa faci ceva in contradictie cu canonale legii. Ei inveres, sa stie cum si cat sa o eludeze.
        De accord si cu tine, ca SUNT SI TIGANI scoliti. PUTINI, DAR SUNT. Dar pe astia cinstitii nu-I vezi stand in palate, etaland o avere opulenta si sfidatoare, doar daca sunt prin Parlament.
        Marian a pus bine problema, DE CE ANAF-ul NU-I IA DE MANECA, SA-I INTREBE DE UNDE ATI AVUT BANI DE V-ATI RIDICAT PALATELE, V-ATI CUMPARAT LIMUZINELE, SI AURUL DE PE VOI. Daca pot demonstra macar 1000 de euro castigati cinstit, eu am a fiu primul care sa-i laud.
        Explica-mi tu atunci de unde au avuta astia zeci de mii de euro sa-si ridice palate de sute de metri patrati, cu poleieli de aur si alte bazaconii „byzantine” 🙂 🙂 🙂 , sa-si parcheze in curte masini de peste 50 de mii de euro bucata intr-o perioada de 10 ani cel mult???
        Un parlamentar, care in 4 ani ajunge de la nivelul unui „bugetar” la un nivel cu mult peste cel al unui CEO dintr-un branch office al unei firme straine, cu salariu de 10 ori mai mare ca al unui parlamentar, cum poate justifica averea acumulata? Ce afaceri au putut sa fie asa de profitabuile in anii de criza mondiala, incat dintr-u salariu de bugerat, sa zicem COMPLET INVESTIT, de si-au insutit averea initiala? cate bunici, matusi, au existat in tara asta cu averi ascunse la ciorap de milioane de euro, de au mostenit astia averi imense?
        Cum au putut parintii lui nascase (doar unul din exemple) sa faca parte din nomenclatura comunista inca de la inceputurile ei cu atatia bunici si matusi din burghezie, si mai ales cum au reusit sa ascunda averile astea timp de 40 de ani de communism, mai ales cand pana in decembrie 89 nimeni nu indraznea sa spere ca „vor mai venii americanii”?
        Vezi motane, tu mai tot timpul zici ca fac referire la timpuri de mult apuse, dar degeaba cauti sa elimini efectul daca nu cauti cauza, sursa. Faci cum facea primul meu sef mecanic prin 83, om la o varsta ianaintata, facut sef mecanic din tractorisit pe vremea cand „originea sanatoasa” conta cel mai mult. El scoala nu avea, ci doar experienta acumulata „live”. S-a ars un el-motor de la o pompa, si cum era atunci, s-a dus la magazie sa ceara altul. El l-a ales pe ala care coruspundea din toate punctele de vedere al formei, al dimensiunii, cote la ax, la cuplaj, la prindere, culoare, SI ATAT! L-a adus, l-a montat si l-a ars in cateva minute de functionare. „Era prost din fabrica” a fost conclkuzia,, asa ca s-a inarmat cu alte cartoane de tigari (asa mergea pe atunci accesul la magazie) si iar s-a dus, aducand altul, identic cu primul. PE CARE NORMAL CA L-A ARS, cu toate ca am incercat sa-i spun ca „nu se potriveste, e pentru 380VAC/50Hz, si noi avem 440VAC/60Hz (eram pe nava facuta in Japonia), ca mi-a spus in zeflemea, „taci bah putza verde, ca nici nu ti s-a uscat cerneala pe carnet (era vb de carnetul de marinar, si eu eram „stagiar”) si deja le stii tu pe toate.
        Asa si tu, hai sa nu ne mai raportam la CE A FOST, ca acum sunt alte timpuri, ca ce-a fost in 2006 nu mai este valabil si in 2014. Perfect adevarat Motane, sunt alte timpuri, DAR CU ACEIASI OAMENI.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 17, 2014

      • @Rica
        Si vrei sa spui ca PNL este precum electromotorul buclucas: stricat din fabricatie? 😀

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2014

      • Nu, toata clasa politica este la fel, iar noi alegatorii suntem aidoma ssefului ala mechanic, 🙂 🙂 🙂

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

      • Motane, am reciti putin comentariul tau si cred ori ca n-am fost eu prea explicit, am fost prea tenic, de am impresia ca n-ai inteles. Motorul respective, ala buclucas, nu era :”stricat din fabrica”. Saia afost doar „remarca profesionista” a sefului mecanic. El saracu’, el-motorul, era bun, insa nu se potrivea cu ce aveam noi, nu era pentru 440VAC (volti curent alternativ) si 60 de Hz cat aveam noi la nava. El era ptr 380VAC si 50Hz, cat are in Romania instalatia de forta de regula. Acel „trifazat’ de care sigur tot auzi vorbindu-se. Si era normal ca punand un elctro motor facut ptr 380 sa se ard la 440 si la alta frecventa. Fizica, ce naiba.
        Asa si cu politica si politicienii nostril frate. degeaba ii tot schimbam noi la 4 ani, ca ei tot se „ard’, pemntru ca inca nu avem „poiliticieni” pe stil nou, adica 440, noi avemn doar politicieni pe stil vechi, 380, adica secera si ciocanul, unde Partidul era in toate, si avea toate drepturile, pentru ca reprezenta „boborul”. Si se ard, ne dau durerri de cap, dar insistam in continuare sa punem ACELASI TIP IN LOC.
        M-am facut inteles acum? 😀

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

      • @Rica
        Deci e bun din „fabrica”, dar nu se potriveste cu ceea ce avem… 😀

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2014

      • Adica motane, el e facut sa functioneze in niste parametrii, si NU POATE S-O FACA IN ALTII, se arde, cedeaza materialul de la infasurari, din cauza de curenti mai mari, mult ptrea mari ptr sectiunea materialului de la infasurari, frecventa induce o alta turatie, uzura in rulkmenti si totodata si perturbari in functionarea agregatului pe care il antreneaza, etc etc, dar nu stau sa-fac curs de inginerie acuma, 😀
        Daca la noi politicienii sunt facuti „DUPA NISTE PRINCIPII” si ei nu pot sa functioneze dupa altele, si dau chix.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014

      • Te referi la o chestiune de mentalitate cand spui: „Daca la noi politicienii sunt facuti “DUPA NISTE PRINCIPII” si ei nu pot sa functioneze dupa altele, si dau chix.”? Adica inca persista la politicienii nostri, si nu numai, dar si in sistemul judiciar romanesc, mentalitati comuniste? Daca e ordin de sus trebuie executat „cu placere”, indiferent daca e bine sau rau, indiferent daca e legal sau nu etc…? Doar pentru ca vine de sus?
        Daca la nivel de individ persista inca mentalitati de pe vremea comunismului atunci cum ar putea fi la noi sistemul judiciar independent de politic?

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

    • @Marian
      Vorbeam de tigani. Ei, in marea lor majoritate, sunt oameni saraci si fara pregatire. Asta nu inseamna ca toti sunt saraci. Dar foarte multi nu au scoala. Si atunci eu intreb: cum au reusit astfel de oameni sa fraudeze sistemul britanic de asistenta sociala in cadrul unei „masinatiuni ilegale de fraudare” descrisa ca fiind „foarte sofisticata”? (ai citit postarea mea de pe blogspot, nu?)

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 16, 2014 | Răspunde

      • Ma superi , pe cinstea mea ca ma superi !!!! Ca sint saraci este oare vina mea ? Ca n-au pregatire { fireste te referi la scoala scoala si nu la ” scoala vietii ” } este oare vina mea sau aunui singur cetatean din aceasta Romanie ? Cum au reusit ei sa fraudeze acel sistem de asistenta sociala ? Pai simplu : inclusiv supusii Majestatii Sale Qeen Elisabeth II fac asta de zeci d e ani , sau cu zeci de ani inainte c a tiganii nostrii sau ai altora sa debarce in UK ! Aaaa ca rromii au facut asta ” fara perdea ” si s-au prins aia …asta-i deja alta mancare de peste ! In plus acel sistem de asistenta sociala da dreptul oricui o cere la asistenta sociala d e rigoare , singura conditie este ca respectivul s-o faca de pe teritoriul Marii Britanii . Au incalcat rromii legea britanica in vreun fel ? Parca nu-mi vine a crede . Asistenta sociala inseamna un ajutor dat de societate pentru ca tu, om traitor in mijlocul acelei societati , pentru ca societatea respectiva sa nu-i mai fie rusine cand te vede pe strada scotocind prin pubele si sa poti traii onorabil deci….trage singur concluziile . Fireste ” acel ajutor social ” din Marea Britanie este infinit mai mare si mai consistent decat cel din Romania ca altminteri stateau tiganii linistiti la Cuca Macaii si nu mai bateau atat drum pana in tara lui Sheakspeare sau a alora d e la I.R.A . desii , prin Belfast parca n-am auzit facandu-se vorbire despre tiganii din Romania !

        Comentariu de Marian | ianuarie 16, 2014

  6. […] judecatorii numiti de Basescu ii executa ordinele nu stim. Stim cum atrage atentia Basescu celor pe care ii numeste si care indraznesc sa nu ii asculte ordinele: “Nu ştiu dacă-i bine, domnule […]

    Pingback de Declaratiile premierului Victor Ponta afecteaza dependenta justitiei de Basescu | Hai ca se poate! | ianuarie 16, 2014 | Răspunde

  7. Nuu, sunt complet irecuperabil, sau chiar n-am ce face. Se pare ca trebuie sa merg la doctor sa ma caut, pe bune. Desi am certitudinea ca tot ce scriu si tot ce zic este, cum spunea Bob Dylan, „vanare de vant”, tot insist sa cred, sa sper ca cineva va intelege ceva.
    Ma uitam pe blog, si am vazut definitia „basismului”. Definitia asta venita de la un poster pe care il credeam cu o minte mai luminata, peste medie. Apoi un altul, vine si-mi arata „nenorocirile” aduse de „dictatura basescu”, fara a spune nimeni nici o iota despre „marea privatizare” a lui roman, si terminata de nascase. Alea, asa cum spuneai si tu, sunt trecute, sunt istorii, ce rost are sa vb de ele, nu?
    Motane, nu contest ca regimul lui baselu (retine, nu zic pedeleu 😀 ) n-a deturnat fonduri, n-a sifonat banul public spre clientela politica si spre buzunarele proprii. AU FACUT-O cu varf si indesat. Dar chiar asa, inceputul furaciunilor „noii democratii dambovitene” chiar nu trebuie luat in calcul? Chiar asa, actuala guvernare este neprihanita, n-are chiar nicio vina anterioara si nici prezenta? Ei n-au clientaela lor politica ce trebuie „rasplatita’ ptr ajutor? Ei nu si-au umplut buzunarele nici inainte si nici acum? Nu vreau sa le tin partea celor ca Udrea, Videanu, care si-au facut averi fabuloaase de pe urma contractelor cu statul, dar un Dragnea, un Constantinescu (asta nevinovatu’ saltat de procurori acum la Cta), astia CUM si-au facut averile? Mai nou, in opinia unora, saracul nascase are doar UN ETAJ intr-o vila, si niste WC-uri in fundul curtii la Corbu, nimic altceva.
    Ia zi-mi motane, asta cum se numeste? Cand tu acuzi cu vehementa furaciunile unora, si le minimalize pe ale altora?
    De ce se simte romanul dator sa-si jigneasca vecinul, consateanul, prietenul chiar, pentru niste samavolnicii facute de liderii unui partid sau altul?
    Ce vina ai tu, de exemplu, ca cei ce trag haturile partidului pe care-i simpatizezi si-l susti sunt niste demagogi, niste farisei, niste HOTI?? Tu cand te indrepti spre un partid sau altul, la ce te uiti? Rectific, LA CE AR FI NORMAL SA TE UITI?
    Vezi motane, doar aceasta invesunare si lupta fraticida initiate de USL si este sufficient sa-i desconsider ca forta politica, ca doctrina, ca ideologie. Pentru ca ce fac ei, ce aplica ei in practica, N-ARE NIMCI A FACE CU IDEOLOGIA, CU DOCTRINA PARTIDULUI RESPECTIV.
    Aceasta inversunare, ura chiar, propagate intre cetatenii aceleiasi tari, intre vecini, rude, colegi, ma duce in timp la anii 90-91cand tot sub guvernarea peseeditilor de azi, dar sub alta sigla, veneau minerii peste noi si ne luau la bataie, pentru ca eram golani.
    De ce nu poate romanul sa accepte ca si interlocutorul lui poate avea dreptate. De ce doar sustinatorii USL-ului de azi AU DEPLINA DREPTATE???? DE CE????
    Uite, din pct-ul asta de vedere il stimez pe Marian. Suntem in tabere diferite, sau cel putin avem afinitati politice diferite, dar macar putem dicuta normal. Chiar si tu cateodata te simti obligat sa-mi demonstrezi ca USL-ul este SINGURA solutie si ca este neprihanit. Neprihanit in comparatie cu ce? Vezi motane, acea mentalitate „A RAULUI MAI MIC”, ce poate sa devina MAI MARE si te ia subt tavalug.
    Orice partid politic aflat in opozitie, este un rau mai mic, pentru ca nu are haturile in mana, sa poata sa devina UN RAU MAI MARE. Si orice partid aflat acum la putere, poate sa devina UN RAU MAI MIC cand trece in opozitie.
    Si istoria ne-a demonstrat-o. Si daca ar fi doar sa ne uitam la cum era privit comunismul in Romania ante-belica, de acea parte a societatii care era dezavantajata si social si economic, si cum a devenit comunismul dupa aceea, cu puterea in mana.
    Gata, ca intru la negocieri.

    Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 16, 2014 | Răspunde

    • @Rica
      Nu, eu nu spun ca ceilalti n-au facut nimic si sunt curati ca lacrima si ca doar PDL, oamenii regimului Basescu sunt niste hoti, corupti si nenorociti. Eu nu spun asta…

      Dupa parerea mea, coruptia (dar chiar vorbind la modul general si spunand infractiunile (furturi, delapidari etc.)), la noi, este consecinta logica a trecerii Romaniei de la comunism la capitalism intrucat s-au creat in aceasta perioada de tranzitie (din care inca nu am iesit) conditiile optime pentru desfasurarea in societate a unor astfel de fenomene.
      Inainte de ’89 era vorba de o societate in care nu era libertate si o economie hipercentralizata, in exlusivitate de stat, conduse de un fuhrer, ca sa zic asa, in care, subliniez, proprietarul mijloacelor de productie era statul (intr-un fel ai putea spune un ‘capitalism de stat’). Si trebuia sa ajungem la o societate libera si la o economie de piata libera in conditiile in care covarsitoarea majoritate a membrilor acestei societati nu erau detinatori de capital, adica sa-l aiba in proprietate si sa-l utilizeze. E destul de clar, cred, ceea ce a urmat, ceea ce trebuia sa urmeze…

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 16, 2014 | Răspunde

      • Da motane, asa este, ai dreptate. In acea societate, de dinainte de ’89, Noi toti eram „proprietari” peste toate mijloacele de productie. Asa este. Tocmai de aceea, s-a instituit un sentiment ca E AL NOSTRU tot ce este al statului, proprietatea private era semn de CHIABURISM, de CIOCOISM, si de aceea acei putini care aveu o brmua de proprietate private erau priviti cam chioras. Urmarea acelor RE-sentimente se vede si acum, la scara mult mai larga.
        Acele reminiscente ale „proprietetii poporului se vad si acum” se mai aplica si acum. Adica functionarii publici inca se cred „apropitari” pe bunul statului, ca doar ei deservesc statul, nu-I asa. Exact cum se inchideau balcoanele inainte, cu cornier de la „intreprindere”, si asa mai departe. Asa cum din materialele „statului”, se faceau sifoane de inox, si alte alea, ca doar „noi eram propitarii”.
        Cum altfel sa-mi explic eu ca si acum, la 20 si ceva de viata „democratica” inca mai reactii de genul „EU MUNCESC LA LOPATA 10-12 ORE PE ZI PTR UN SLARIU DE MIZERIE, DE 2000 DE RONI, SI PATRIPONU’ SI-A LUAT GIPAN. POAI DIN BANII NOSTRII SI L-A LUAT, CA AICI E MUNCA NOASTA”.
        Cum sa inteleg un sofer, care angajat pe bani buni, cu plata la km facuti si orele lucrate, nu se poate abtine sa nu umble si el putin la rezervor, sa-si faca plinul la masina lui. „Da’ ce am facut asa de grav dom director? Am luat si io 25 de litri de motorina, ca doar eu muncesc si intretin masina asta pe care lucrez”????
        ia zi motane, cum vine asta?
        Motane, in 14 ani de munca in capitalismul ADEVARAT am observant ca NICIUN angajat nici macar nu gandeste ca ar putea lua un pix de la birou, ca al lui s-a terminat.
        Vezi, de asta m-am referit de sute de ori ca POLITICIENII DE AZI SUNT PRODUSUL NOSTRU!!! SUNT DIN RANDURILE NOASTRE!
        Stai si gandeste-te cum s-au distrus sute de sisteme de irigatii, sute de CAP-uri care au disparut pana la temelie, CA SUNT ALE NOASTRE BAH!!
        Motane, eu stau si ma minunez cum romanii refuza sa evolueze. Refuza sa renunte la mentalitatile astea „comuniste” ca doar pentru simplul motiv ca munceste undeva este si indreptati la toate beneficiile produsului final. Omule, pentru ca tu-mi conduci camionul cu marfa de la A la B, EU TE PLATESC! In urma muncii tale, ai beneficiile pe care le-ai acceptat la semnarea contractului. Nu-ti convin, vrei sau tu crezi ca meriti mai mult, nu semna, du-te in alta parte.
        Aici mai avem noi de lucrat in tara noastra.
        In fine, hai ca iar cine stie ce sentimente sensibile am mai deranjat si cine stie ce apelative imi mai atrag.
        Ma duc in treaba mea.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 16, 2014

      • De la Adriean Nastase incoace , si incepand cu Adrian Nastase a inceput epoca marilor tunuri date Romaniei si poporului roman . DIn acest motiv consider ca daca lui A.N. i-ar fi fost dati un minim d e 400 de ani de puscarie plus confiscarea TOTALA a averii si …ar fi fost extrem d e putin !!! Cine-mi spune mie ca dintr-un venit d e bugetar poti realiza macar pe jumatate cat arealizat …fie si Adrian Nastase ….atunci inseamna ca nu mai exista logica pe lumea asta !!!!!

        Comentariu de Marian | ianuarie 16, 2014

      • Motane, hai sa stam stramb si sa judecam drept, nu invers.
        Care zici tu ca a fost scopul DECLARAT al infiintarii USL? Debarcarea PDL-ului de la fraiele tarii si ulterior, devarcarea baselului de la carma tarii.
        Un scop care scuza mijloacele, asa cum afirma „maistrul VV”. Au scapat de PDL din anticmaerele puterii. Au o majoritate solida in Parlament, peste 2 treimi, au suprematie in teritoriu, AU PAINEA SI CUTITUL IN MANA. Hai sa ne intrebam de ce nu si-au indeplinit si ultima promisiune, aceea de ne scapa (de fapt de a se scape pe ei insisi) de basel??? Cum de n-au reusit? Care a fost scopul acelui pact de coabitare, incheiat nu la un an de tentative esuate de a-l da deoparte, ci la cateva zile de la „urcarea in saua tarii”, adica imediat dupa alegeri. Oare de ce? Aveau Legislativul si Executivul in mana. Aveau TOATE mijloacele sa conduca o tara pe plan legislativ, politic si economic. Pana aici e corect? Am mintit sau am exagerat cu ceva? Sunt sau nu sunt DOAR FAPTE, Realitati petrecute si intamplate in Romania? SUNT!!
        Ce-i mai nemultumea pe onor liderii onesti si curati ca lacrima ai momentului? Hai sa-ti spun eu PARAREA mea. Atat, parerea mea personala, pe care nu trebuie s-o accepti sau s-o impartasesti. esti liber s-o combati sau s-o analizezi, dupa cum doresti.
        Parerea mea este ca NU MAI AVEAU JUSTITIA, asa cum o aveau cand PM era nascase, ca baselu si-a bagat nasu’ si-a remaniato. Si atunci, cea mai buna solutie de a compromite justitia, ca s-o remodeleze ei dupa aceea, a fost sa-l lase pe baselu in pace, stiind ca acesta va incepe sa plateasca polite, sa scoata de la naftalina dosarele cu coruptii neamului pesedistilor, si vor avea ei posibilitatea sa urle ca din gura de sarpe , POLITIE POLITICA, DOSARE POLITICE, VENDETA LU’ BASESCU, ETC ETC!
        Cum sa incepi sa urli ca lui Constantinescu de la C-ta i s-au inscenat si fabricat probe, ca el este nevinovat. CUM SA AI ASA TUPEU??? Cum sa tipi ca din gura de sarpe ca probele sunt fabricate in cazul altor corupti. Cum adica, a furat baselu si le-a bagat lor banii in cont, le-a dat lor averile asa la un spritz? CUM???
        Ce dosar politic poate fi ala cand se demonstreaza ca ai incheiat contracte cu statul, tu fiind functionar public, si statul a platit de zeci de ori pretul normal.
        Ce inseamna cand un partid are in maini asa, dupa cum se poate vedea: PARLAMENTUL, GUVERNUL SI JUSTITIA? Este cumva puterea absoluta? ESTE.
        Intr-un stat in care cele trei puteri sunt controlate de un singur „bici”, apare dictatura.
        Comunismul in Romania s-a instalat definitive abia prin anii 48-50, cand si ultima farama de libertate s-a spulberat prin inlocuirea intregului aparat de Justitie, cu unul format din „cadre de nadejde ala Partidului”. Cat au mai existat prin politica, prin Justitie, prin Guvern oameni cu viziuni „retrograde” de pe vremea monarhiei, in Romania am mai avut si oarece libertati. Dupa aceea a inceput „vanatoarea de vrajitoare”, si incarcerarea tuturor acelora care aveau indrazneala sa comenteze sau sa critice masurile politice luate de Guvern.
        Cum altfel sa-mi explic eu imposibilitatea inlaturarii lui baselu de la putere, daca tot au dovezi ca a facut si adres si ca este vinovat de genocide?? Poate imi explicit tu.
        De ce crezi tu ca nu l-au dat jos pe baselu pana acum. Si te rog, nu-mi spune ca „l-au impus cei de afara”, ca nu te cred si nici nu mai discutam daca imi arunci cu replici d’astea puerile. Poti sa-i spui lu’ Nea Gheorghe, poti sa spui la Theo pe blog, ca l-au impus americanii, UE, CEE-ul, CIA-ul, ca l-a impus Poarta, ca Masonii, cine vrei tu si cui vrei tu, numai mie sa nu-mi spui te rog, ca pierzi orice consideratie din partea mea. Te asigur ca nici Marian (sal’tare onorabile, 😉 ) nu mai crede asta, cat era el de increzator si cu depline sperante in USL.
        Deci??

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 17, 2014

      • @Rica
        Au fost doua incercari esuate de demitere pe cale consitutionala, prin referendum, a Presedintelui. Dupa cel de-al doilea esec a urmat acel pact de coabitare ce seamana cu un pact de neagresiune. Ideea nu e neaparat una rea, desi eu cred ca nu era necesar un astfel de pact. Chiar daca USL are o majoritate absoluta, nu poate sa-l demita pe Presedinte decat prin referendum. N-au motive, banuiesc, pentru ca sa-l puna sub acuzare si un astfel de lucru nici nu ar face o buna impresie pe plan international. Ideea acelui pact de coabitare nu e rea: Ponta a vrut sa se puna, cum ar veni, la adapost de eventualele atacuri ale lui Basescu si in acest sens s-au convenit niste puncte ce ar trebui sa fie respectate de ambele parti, ca sa zic asa, si un cadru in care sa se desfasoare relatia dintre cele doua institutii: Presedintie – Guvern.
        In privinta Justitiei ar trebui, cred eu, amintit ca DNA a fost infiintat in 2002, pe vremea lui Nastase, si se numea pe atunci PNA – Parchetul National Anticoruptie.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2014

      • Motane, hai sa fim seriosi, ca le-au pierdut prosteste. Tocmai de aceea si-au schimbat strategia. Doar nu-I crezi pe toti prosti? La masinatiuni sunt ai mai priceputi, ce naiba.
        Si bun, n-au reusit sa-l dea jos pe baselu. Ce I-a impiedicat sa se apuce si de traeba, in loc sa stea tot timpul de scandaluri? Lasa-l frate sa latre, si noi ne vedem de treaba, sa semonstram in primul rand partenerilor nostri ca NOI VREM.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

      • Ce i-a impiedicat sa se apuce de treaba? Adica de o buna guvernare? Tocmai pentru faptul ca scopul lor era doar sa-l dea jos pe Basescu, dar solutii si o conceptie clara dupa care sa guverneze n-au avut… Vom vedea cum vor merge treburile anul asta…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2014

      • PAI SI EU CE SPUNEAM MOTANELE?? Cand mai acum doia ani, cand cu Referendumul, si circul ala cu CCR, eu spuneam ca singurul lor scop este acapararea puterii SI ATAT, ma lua cu pietre. Cand spuneam ca alianta asta impotriva naturii nu are decat scopul de a prelua TOATA puterea in stat, m-au luat pesedistii cu HUA, basistule, bashitule, etc etc. Devenisem Inamicul Public NUMBAR OAN, ala care lucre subteran sa destrame alianta Domnului. Mie mi-a putit toata treaba asta cand am vazut ca vor sa atace CCR-ul si sa-l denigreze. De fapt nu sunt singurul PNL-ist care a crezut ca dupa motiune vom merge fiecare pe barba noastra la alegeri, fara sa desfiintam alianta. Asta era cea mai desteapta miscare, daca intr-adevar se urmarea un scop politic, de guvernare. Am fost dezamagiti si noi, si simpatizantii nostril. Si rezultatul se va vedea in curand.
        Exact, de care treaba sa se apuce? Pai cand, ca ei sunt ocupati cu circul, cu scanbdalul cu aruncatul cu praf in ochi, si apoi mai au de facut afaceri, contracte, etc etc. Acum gata, „ciocu mic, ca sunt altii la putere”.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

      • Uite motane, ca ziceai tu ca „nu crezi ca este posibil”. Ca sa-ti dai seama de cum gandesc alesii, iti dau un copy/paste (fara sa fiu prim ministru, 😉 ) la reactia „nevinovatului si ingenuu-ului” Nicusor Constantinescu, mare baron de Constanta:
        Citez:
        „De ce sunt tratat ca un animal, ca un criminal? Am fost bruscat. Fac ce vor in Romania, nu conteaza ca e USL la guvernare. Ar trebui desfiintat DNA. M-au luat din parcare ca pe un hot, ca pe un animal (…) De cate ori am fost citat legal m-am prezentat cu avocat si am castigat toate procesele”, a mai Constantinescu, citat de Mediafax. El a facut aceste declaratii dupa ce a iesit din sediul DNA, unde fusese adus cu mandat de aducere.” Deci durerea mare a baroinilor PSD este ca NU CONTEAZA CA ACUM ESTE USL LA GUVERNARE, nu ca este nevinovat, si drept urmare, cine nu tine seama de faptul asta, si anume ca „USL ESTE LA PYTERE”, trebui neaparat desfiintat.
        Si ca sa-ti dai seama de mentalitatea celor care ne conduc (care acum se numesc USL, dar te asigur ca este GENERALA) iata cum vede un alt PSD-ist de marca idea de putere:
        Citez:
        „USL nu schimbă nimic, pentru că probabil nu poate, nu ştiu de ce USL nu schimbă, eu nu sunt nici prim-ministru, nici şef de stat. Dar dacă cumva voi fi, rad tot. Nu ştiu dacă ministrul Justiţie poate schimba această încrengătură de la procuratură şi care este controlată de servicii. Nu ştiu ce putere are USL să schimbe lucrurile acestea, nu ştiu ce putere nu are, dar să-i ferească sfântul să ajung eu la putere pe toţi ăştia din servicii. Eu nu sunt USL, eu sunt Mazăre”,
        Si:
        „Păi, bă, nenorociţilor, nu suntem de ani de zile fugăriţi de procuratură şi târâţi prin procese? Fugeam de o mie de ori dacă ne-ar fi fost frică! Acuzaţiile din dosar sunt caraghioase, nu e acuzat că a luat ciubuc, ci că a făcut perdele forestiere. Va ataca în instanţă ordinul, dar vedem ce termene i se dau, motivaţia este ridicolă, s-a dus să-şi ia viză. Păi, el le-a spus. De ce să fugă, pentru trei pomi, păi Nicu este într-un dosar în care procuratura ne acuză de sute de milioane de euro”, a precizat Radu Mazăre.
        Motane, nu crezi ca asta poate sa fie si un raspuns la intrebarea ta „daca e iubit mazare in C-ta”?
        Deci motane, ti se mai pare „utopica” idea ca „ASTIA NE MINTE BRE, SI VREA PUTEREA”?? 🙂

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

      • @Rica
        Si asta e un comentariu foarte bun pe care l-ai facut!

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

      • O micutza precizare, si anume, ca eu cand spun PSD-isti, USL-asi, PNL-isti, sau alta sigla de partid, NU FAC REFERIRE la simpatizanti, sau „simpli cetateni cu carnet de membru”, ci la „RULARII”, la liderii acelor partide.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

      • E pentru prima data in doi ani, cand cineva, care mi-a combatut mai toate argumentele (ma rog, APROAPE toate) admite ca „Tocmai pentru faptul ca scopul lor era doar sa-l dea jos pe Basescu, dar solutii si o conceptie clara dupa care sa guverneze n-au avut…”
        Asa este motane, asta a fpst singurul si unicul lor scop, si nu limitat DOAR l a-l da jos pe baselu, ci l-a A PRELUA PUTEREA absoluta. ATAT si nimic mai mult. S-a vazut asta cand dupa Referendum au incercat acea miscare complet neinspirata, cu CCR-ul. Cel putin ptr mine, atunci a fost acel semna de alarma, acel bec rosu care inseamna, „HUSTON, WE HAVE A PROBLEM”.
        Dorinta lor in al da jos pe basescu, nu provine dintr-o netarmurita grija ptr „bobor”, ci din grija si teama de a nju fi decimate pana la unul de tavalugul iscat de Justitie. Cand vorbesc de independenta Justitiei, o fac cu 1/2 de gura, iar pe vrema lui nascase, nici macar nu aduceau vorba de ea.
        Chiar, unde ne-o duce anul asta? tare mi-e gteama ca spre mai bine, nu prea o va face. Eu sper macar sa ramanem aici, nu sa ajungem mai rau.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014

      • @Rica
        Dar e destul de clar, chiar si Ponta a recunoscut asta cand spunea ca nu poate lucra datorita atacurilor lui Basescu. Deci ei (USL) si-au concentrat intreaga capacitate si putere spre combaterea lui Basescu. Dupa ce au constatat ca nu pot sa-l dea jos pe cale Constitutionala s-a semnat celebrul Pact. Iar Pactul de Coabitare presupune in linii mari, dupa parerea mea, continuarea politicilor din perioada vechii guvernari Boc. Adica, altfel spus, actuala guvernare e continuarea guvernarii Boc (lucru ce l-a admis, daca nu ma insel, chiar Ponta – vezi pe blogul sau ceva in acest sens). Deci multe nu s-au schimbat, inclusiv relatia noastra cu FMI, Basescu insistand, nu?, asupra acestui aspect. Iar FMI, inainte de a ajunge USL la Putere, era criticat puternic de catre acestia, mai ales de catre PSD, daca mai tin eu bine minte.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

      • Ce n-a putut lucra motane? N-a putut sa elaboreze si sa aplice o lege care sa nu mai permita evazionismul si eludarea taxelor?

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 20, 2014

      • @Rica
        Eu nu cred ca exista o lege, cel putin la noi, care sa perimta evazionismul si eludarea taxelor. Banuiesc faptul ca Ponta spune ca si aplica legea impotriva evazionismului si eludarii taxelor… Daca ii dai dreptate sau nu, macar sa fie cu temei…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 21, 2014

      • @Rica
        Insa sa-ti spun ceva: la cat s-au marit si s-au inmultit la noi impozitele si taxele, si pentru faptul ca se tot strange, cum se spune, surubul, nici nu ma mira ca evazionismul si eludarea taxelor e in floare. Sectorul privat nu poate functiona bine in conditiile unei fiscalitati ridicate si apasatoare. Toata lumea vorbeste de „elaborarea si aplicarea unei legi care sa nu mai permita evazionismul si eludarea taxelor”, dar se vorbeste foarte putin de intreprinderile de stat care inregistreaza pierderi imense si, bauniesc mai mult ca sigur, delapidari uriase si multe altele de felul acesta… Nu se vorbeste nici de ratarea unor privatizari importante… In schimb hai sa-i dam cu legi, dure, n-asa tovarasi, care sa nu mai permita evazionismul si eludarea taxelor din ce in ce mai mari si mai apasatoare pentru cetatean, care nu vede nimic bun de pe urma platii acestora, decat scumpiri peste scumpiri…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 21, 2014

      • Motane, intr-o tara in care marii evazionisti stau bine mersi in vilele lor si isi conduc limuzinele, de sute de mii de euro, si au afaceri cu datorii catre buget, cum poti spune ca legea nu le permite? E drept ca nh o permite in mod clar, dar exista „portite” pe care „meseriasii” le stiu si le exploateaza
        . Acum, acele portite, ori sunt „voite” ori „invonluntare”. Oricum or fi, tot vina inseamna, si a cui nu, daca nu a celor care le elaboreaza, verifica, le aplica??

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 21, 2014

    • @Rica Venturiano Onorabile musiu , respect si consideratiune tocmai din Berceni , adica de unde si-a rupt foamea gatul 😉 !!! Nu suntem in tabere diferite . ce ne diferentiaza este faptul ca dumneata si amicul Motan Incaltat fiind niste tipi mai umblati prin lume { nu ca eu n-asi fi facut asta pana acum } , mai cititi , mai invatati si poate mai cu capul pe umeri vis a vis d e politicieni , de politica si mai ales de partidele de orice coloratura politica , sau doctrinele lor , iar asta spre deosebire de mine care , avand ideile mele anarhiste ….daca s-ar putea , ” pre multi i-asi popii eu ” ! Deci nu suntem in ” tabere diferite ” deoarece si dumneata si motanul si sant destui dar ei inca n-au aflat , majoritatea populatiei doreste dreptate , doreste sa se faca o data pentru totdeauna dreptate si justitie iar in Romania sa nu mai existe hotii in libertate iar pagubasii in puscarie . Daca vrei neaaparat ” tot romanu’ sa prospere si sa ne fie la toti bine ” !

      Comentariu de Marian | ianuarie 16, 2014 | Răspunde

      • Dar cine a zis moncher ca suntem din tabere diferite? Esti roman? Sunt roman, deci nu avem cum sa fim din tabere diferite. Suntem diferiti ca indivizi, atata tot. Nici eu n-am mai multe drepturi decat tine sau decat motanelu, si nici „dumneatu” sau „dumneamotanul” 😉
        Romanii se balacaresc intre ei, pentru ca asta e urmarea minciunilor si manevrelor politicienilor nostri de mucava. Totul sa le iasa lor cartile, fara sa se prinda „spectatorii”.
        Nu mariane, majoritatea populatie acum nu vrea decat un lucru, parca sunt hipnotizati. pentru ei a se gface dreptate inseamna doar „jos basescu”, fara a mai timp si chef sa se uite in jur sa-i vada si pe ceilalti. Parca esti pe sosea si-ti pune unul faza mara in ochi. Tu-l injuri pe ala, si nu bagi de seama ca pe camp unii fura cu caruta porumb.
        ia zi-mi Mariane, la cate deznadejde s-a adunat in romani, la cata nedreptate este in Romania, la cati oameni nu mai au de unde sa ia o paine, la cati pensionari sunt care-si dramuiesc ultimul banut, ca sa le ramana totusi si de medicamente, daca scapam de basescu dupalegerile din decembrie, si situatia era tot ca acum, ca altfel nu se poate, NU ESTE DE UNDE SI NU ESTE CUM, pe cine mai injurau romanii? Pe cine mai aruncau guvernantii vina, ca sa scape ei? Pleca baselu cu sutu’n basau si venea „Bibliotecarul cel Viteaz” la carma tarii, Pontel Xerox la motoare si da-I bataie. Tiu chiar crezi ca era altfel? Era mai bine? Ce legi pentru mai binele tarii a respins baselu, de n-au romanii de niciunele.
        Sa ne intelegem, nu-I tin partea, oricat ar incerca unii sa spuna asta. Doar ca nu sunt orbit de ura impotriva lui. Asa cum am mai spus, am avantajul ca pot sa judec la rece, Sti, sunt ca un arbitru de fotbal, venit din alta tara sa arbitrez un meci intre Dinamo si Steaua, 😉
        Hai sa incercam sa fim rationali si lucizi.
        Ce ziceti cher amies. Sincer, pana acum, mi-ati demonstrat ca putem discuta si avea opinii diferite fara sa ne acuzam de altele.Motane, Poti sa raspunzi fara DEX sau Larousse?

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

      • @Rica
        Eu nu cred ca te-am acuzat…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2014

      • Nu motane, tu nu, sau n-am bagat de seama, 🙂 Te-am numit eu printer acuzatorii mei? Ba din contra, desi nu impartasim aceleasi simpatii politice, chiar am afirmat ca am doi interlocutori cu care chiar imi face placere sa „combatem”, chiar daca uneori ne mai „imburicam”, de fapt, correct este „ne-am mai imburicat”, unul la altul.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

      • 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2014

      • Ce inseamna „imburica”?

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2014

      • Mariane, vezi, stiam eu ca „corb la corb nu-si scoate ochii”. Berceni, casa draga. Auzi, mai exista „Madam Cutremur in fata la Cultural”? Ca cinema Cultural parca nu mai exista de mult.
        Si de ce m-ai contrazis coane? Eu stiu ca pe vrema cand „copil fiind serele si livezile ILF-ului Berceni le colindam”, ca in prelungirea Blv Metalurgiei (Obregia de azi) de la depoul de trolee, mergeai haaaat rtto drumul ala si in capat, unde faceai la stanga s-o iei spre Oltenitei si apoi spre IMGB era UMUC. Nu asa-i spunea? Nu-mi suierau cazanele ale de le faceau aia acolo si le verificau apoi? Sa ma fi lasat memoria chiar asa de rau? E drept ca de cate ori vin in Bucuresti fara GPS ma ratacesc acum, ca le-au intortocheat de nu mai sti pe unde s-o iei, ca ala sens unic, ala-i interzis, iar de parcat….la purtator moncher, ca nu ai unde, fiecare bucurestean, n-are casa dar are loc de parcare.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

      • 🙂 🙂 🙂
        este echivalentul la „a te ratzoi”. Bunicul meu ii spunea bunicii mele, „stai femeie, nu te-mburica asa la mine, ca odataaaaaaa” si ramanea la atat. Cred ca are legatura cu faptul ca atuncui cand te „ratoiesti” la cineva, si te duci asa mai „cocoseste” spre el unii scot pieptul in fata altii burta (buricul). Nu stiu exact originea, dar poate ne ajuta Marian.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

      • Motane, cand m-ai intrebat ce inseamna „a imburica”, prima data mi-a venit sa-ti raspund ca „nu stiu, da’mi place cum suna”, 🙂 🙂
        Ca’n bancul ala cu profesorul care-l intreaba pe bula: – „Ce-i Vidul” si ala-i raspunde: – „Nu stiu va raspund exact. Il am in cap, da’ nu-mi vine acum”.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

      • Motane, iar scot din debara o intrebare, „dublu-retorica” (o exista cuvantul asta? sa cer drepturi de autor?) de altfel, pentru ca pe de o parte eu nu astept un raspuns, iar pe de alta parte nici tu n-ai sa raspunzi, cum n-ai facut-o nuci pana acum, 🙂 🙂 🙂
        Esti politician? Adica nu „POLITICIAN DE BLOG” cum suntem noi astialalti, Marian, Theo, poate si eu :D, ci ca aia de „ne minte dom’le”.
        La o intrebare, destul de stufoasa, ai raspuns sec, printr-o alta intrebare:
        ” ianuarie 18, 2014
        @Rica
        Eu nu cred ca te-am acuzat”
        E drept, ca direct eu l-am ingtrebat pe marian, dar fiind in „sufrageria ta”, la o barfa si-o cafea (simbolica) se presupunea ca si pe tine. Uite, acum te intreb si pe tine, direct:
        La cate deznadejde s-a adunat in romani, la cata nedreptate este in Romania, la cati oameni nu mai au de unde sa ia o paine, la cati pensionari sunt care-si dramuiesc ultimul banut, ca sa le ramana totusi si de medicamente, daca scapam de basescu dupa legerile din decembrie, si situatia era tot ca acum, ca altfel nu se poate, pentru ca NU ESTE DE UNDE SI NU ESTE CUM, pe cine mai injurau romanii? Pe cine mai aruncau guvernantii vina, ca sa scape ei? Pleca baselu cu sutu’n basau si venea “Bibliotecarul cel Viteaz” la carma tarii, Pontel Xerox la motoare si da-I bataie. Tu chiar crezi ca era altfel? Ar fi fost mai bine? Ce legi pentru mai binele tarii a respins baselu, de n-au romanii de niciunele??

        Sincer oameni buni, daca reuseau sa-l dea jos pe baselu, in afara faptului ca ERA ALTUL in locul lui, CE S-AR FI SCHIMBAT IN BINE PTR ROMANI, nu pentru politicieni???
        Eu sunt convins ca acum in loc de osul cu care sa ne tinem ocupati pe care-l reprezinta Justitia lui baselu, si care NU NE LASA TIMP SI ATENTIE sa ne gandim la altele mult mai importante si mai evidente, am fi avut tot acelasi circ dar cu alt subiect, si anume DOSARELE LUI baselu.
        Noi nu avem politicieni, avem scamatori, prestidigitatori, care in locul unei asistente frumoase si sexy, care sa ne fure ochii de la ce nu trebuie sa vedem, se folosesc de ura si nemultumirea fiecaruia, sa ne faca sa nu vedem ceea ce nu trebuie, ci doare ce vor ei, ca sa aiba success numarul lor, si noi sa-i aplaudam frenetic, ca ce show, ce maiestrie, cand mai mjult de 50% din reusita spectacolului sta in noi, in NEATENTIA NOASTRA.
        MOTANE, POT SA SPER CA-MI DAI UN RASPUNS?

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014

      • @Rica
        Da, asta e un comentariu foarte bun. Si mai ai unul…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

      • Esti fenomenal motanele frate. Iar mi-ai raspuns fara sa-mi dai raspunsul. Omule, unde ai invatat asta? Trebuie sa-mi spui, sa stim si noi, ca pe mine de exemplu mereu ma priunde nevasta cu ocaua mica, ca nu stiu sa-i raspund altceva decat la subiect. Cum faci frate? Esti demential monsherule.
        Garçom, traga uma linha, como discutimos

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014

      • @Rica
        Multumesc pentru aprecieri! 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

      • Doar sunt motan! 🙂 😆

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

      • Wow, si mp-ai facut si curios. Care altul? sa ma laud la stia pe aici, ca si asa nu inteleg. Le-am spus ca vb cu prietenii mei din Romania, si se intreaba ce fel de messenger e asta. Romanesc, de care sa fie, nu?

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014

      • Bineinteles ca romanesc!

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

      • Ce-i al Cezarului, da-I Cezarului. Monsher, in toata careora mea, am apreciat mereu calitatea, si n-am lasat-o sa fie umbrita de mici „probleme” de comunicare, 🙂

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014

      • SDtai asa, ca cineva vrea sa salute un roman de peste mari tari”:
        Saudações do Brasil. Agora não, temos meninas bonitas relevos quentes e frias
        Adica te salute de aici, din Brasil, si ca te invita si pe tine sa …. te incalzeasca o fata, sau cam asa ceva. ah, ca u fete frumoase.
        Spune-i si tu, Muito Obrigado adica multumesc frumos. 🙂 🙂 🙂 🙂

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014

      • 😆

        Multumesc frumos! 🙂

        Muito Obrigado – asa se zice, nu? 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

      • M-am scos. sunt dator ….tu ce bei? Burbon, sau „uischi”? ca nu pot sa-ti aduc, restrictiile le lichide, 😀

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014

      • A Scotch it will be fine! 🙂 Thank you! 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

  8. […] miros care spuneai ca nu iti place? Si daca tot ne-am adus aminte, fiica ta Basescule a ramas datoare cu niste explicatii. De unde a avut banii sa isi cumpere apartamentul ala de aproape 400 mp care a […]

    Pingback de Basescule, probleme ma? | Hai ca se poate! | ianuarie 17, 2014 | Răspunde

  9. […] roman care a legalizat achizitiile facute de Gazprom, prin filiala Nis Petrom, in Romania. De ce a ales Gazpromul dintre toti notarii romani tocmai pe Ioana […]

    Pingback de Felicitari Ionut Cristache! | Hai ca se poate! | ianuarie 18, 2014 | Răspunde

  10. Motane, monsher, 😉 de ce am eu vaga impresie ca matale esti pe alt fus orar? Nu pe alt fus orar fata de asta unde sunt eu acum, ci fata de ala de unde „reactioneaza” Marian. 🙂
    E doar asa, o strafulgerare a mintii gandului din capul meu, 🙂 🙂 🙂
    Adicat’lea monsher, azi noapte (azi noaptea Romaniei) eram ca pe mess noi doi, si la mine era cam miezu’ noptii, dar in Romania se termina noaptea, era f’un 4 asa, iar matautza nu dormeai. Somnambul nu cred ca esti, „ne-amploaiat” tot asa, sigur nu esti, deci? Pe ce meridian haladuiesti mataluta?
    No offence moncher, dar dupa atata pUlitiica merge si un „ceva” tonic, ca „hazul alunga necazul” 🙂 🙂 🙂

    Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014 | Răspunde

    • @Rica
      Ei, si tu acuma… Zau asa, mon cher, te credeam om serios, cu printipuri, solide carevasazica, nu sa ma intrebi pe ce fus orar eram… 😀

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2014 | Răspunde

      • 🙂 🙂 🙂
        Da nu-i motiv de suparare monsherule. Ce, America nu-I tara?

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014

      • A, tu crezi ca eu tastez din US..?? 😀

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

      • Nu monsher, eu nu cred ca…, mi-am dat cu presupusu’ 😉 Da’ daca imi spui tu de unde………Uite vezi, eu ti-am spus de unde postez. Salvador Brazilia.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014

  11. Motane, Mariane, ia uitati oameni buni ce-am gasit pe net. sa mai ziceti voi ca istoria nu se repeat ciclic. Eu spuneam ca Nea Iancu Caragiale este mai actual ca niciodata., ca „politicihia damboviteana” de azi are recidiva in timpuri stravechi. Pai si Eminescu imi da dreptate, si poate fi considerat ptr asta un fel de Nostradamus kioritic. Voila de iata cum vedea el „situatiunea politica” si a societatii romanesti, cu peste 100 de ani in urma:

    Mihai Eminescu – Patologia societatii noastre (Ziarul Timpul, 4 ianuarie 1881)

    În situatiunea politica si în conditiunea civila ce s-a croit familiei române prin noile legi se simte de toti o stare de siluire si o anomalie, cu toata organizatiunea savanta a institutiunilor, în toate raporturile sociale traditionale, încât am ajuns sa nu credem în nimic stabil. Putem zice ca nu este un singur om serios între noi, fie martor fie autor, în revolutiunile ce ne-au agitat si ne agita de treizeci de ani, care sa creada în stabilitatea starii de lucruri în care ne aflam; nu este om care sa nu se întrebe când o sa se sfârseasca aceasta opera interminabila de schimbari care divizeaza din ce în ce mai mult societatea noastra în tabere ostile.

    Nu ne adresam aci la oameni cari gasesc un motiv de optimism în satisfacerea apetitului lor si ambitiunilor lor personale. Aceasta clasa de oameni nu este facuta nici sa simta , nici sa înteleaga conditiunile superioare de existenta si de trai pentru o societate si nici este în stare a da cel mai mic ajutor pentru consolidarea societatii. Vorbim pentru oamenii cari sunt preocupati de conditiunile de existenta, de prosperitate a societatii si cari se îngrijesc de soarta tarii oricari ar fi credintele lor, fie conservatori , fie, precum s-au numit, liberali.

    Ceea ce simtim noi în privinta starii de lucruri de astazi nu ni se pare sa fie o impresiune personala si trecatoare.

    Mai multe simptome, între cari limbagiul provocator si aspru al jurnalelor guvernamentale, ne fac sa credem ca situatiunea noastra politica si sociala persista a sta în stadiul revolutionar. Spiritele sunt cuprinse de neîncredere si nu se pot împaca cu ideea ca lucrurile pot merge asa precum merg astazi. O reactiune deja a început a se manifesta, desi cam slaba, în contra miscarii repezi si violente cu care s-a accentuat opozitiunea coalitiunii din 1876 si, dupa cum credem noi, aceasta reactiune are sa urmeze în mod irezistibil , desi treptat.

    Ca sa poata fi însa eficace reactiunea contra spiritului revolutionar trebuie ca cu totii sa ne dam seama de cauzele ce turbura societatea, de elementele ce împiedeca redobândirea echilibrului pierdut si sa le combatem cu curaj si staruinta.

    Moravurile publice, spiritul public la noi au luat o directiune foarte periculoasa si partidul care ne guverna de patru ani de zile a contribuit foarte mult a le altera. Dintr-un principiu tutelar, principiul egalitatii înaintea legii, s-a facut o arma de razboi între clase; toate conditiunile sociale s-au surpat si s-au amestecat într-un fel de promiscuitate; traditiunile tarii s-au uitat cu totul; o clasa noua guvernanta s-a ridicat, fara traditiuni si fara autoritate, încât tara cea mare, temeiul si baza nationalitatii noastre, nu-si gaseste constiinta raporturilor politice cu cei ce o guverna; drepturile politice nu mai sunt rasplata unui sir de servicii pe datini, ci un instrument de ambitiune, de îndestulare a intereselor particulare. În locul sentimentului public dezinteresat avem pasiuni politice, în loc de opiniuni avem rivalitati de ambitii. Toleranta pentru toate interesele cele mai vulgare si cele mai de jos este morala ce distinge astazi lumea politica la noi. Este adevarat ca nu crutam a invoca numele patriei si numele libertatii, dar aceasta ca o ipocrizie mai mult si ca o înlesnire pentru îndestularea intereselor private.

    Ca dovada a acestei stari de lucruri, a acestei tendente morale, si ca rezultat, avem distribuirea functiunilor publice, a oficiilor si întreprinderilor de tot felul. Niciodata în tara noastra nu s-a vazut clasa guvernanta mai prospera, mai gras retribuita si mai îngrasata ca clasa guvernanta de astazi, rasarita din pamânt fara sa ne putem da sama cum, pe când generalitatea oamenilor de munca sufere de strâmtorare.

    Noi privim aceasta stare de lucruri ca o degradare, ca o depravatie a moravurilor publice care, desi profita unor indivizi, nu poate profita nici chiar partidului politic ce se bucura de putere. Cu un contingent politic astfel educat tara nu poate astepta destinuri stralucite, nici poate spera un guvern tare si solid, care sa întemeieze institutiunile si prin ele sa dea actiunii noastre exterioare taria de care avem nevoie. Alterarea moravurilor publice este o cauza de degradare a moravurilor private, si consecuenta neaparata este ca caracterul national se strica si puterea statului slabeste. Un stat unde functiunile publice se exploateaza de-o gloata de oameni cari nu produc nimic, ci numai consuma resursele bugetare se condamna singur a fi neputincios si sterp.

    Noi avem trebuinta, mai mult decât altadata si decât oricare alt stat congener din Peninsula Balcanica, sa stabilim un guvern national, serios si tare, sa ne punem în pozitiune de-a putea exercita o actiune decisiva în politica orientala. Cu deprinderile însa de gonaci de posturi, cu dezordinea morala ce întretin în societatea noastra credinciosii si neofitii partidului zis liberal, nu se poate astepta nici soliditate în guvern, nici pace si liniste în societate, nici putere în relatiunile noastre internationale.

    A fost lesne pentru partidul zis liberal sa darâme, fiindca a gasit tarâmul pregatit de chiar clasa guvernanta veche, care s-a muncit în curs de douazeci de ani, la adapostul institutiunilor reprezentative ale Regulamentului Organic, sa paralizeze si sa anuleze politica puterii suzerana si protectrice ce ne tineau în lant. Dar ceea ce este greu, ca în orice opera omeneasca, este de-a cladi si întemeia institutiuni solide, de-a forma caracterul national.

    Nici caracterul national însa nu se întemeiaza prin moravuri publice cari iau de principiu îndestularea apetiturilor, nici institutiunile prin vorbe desarte de egalitate si libertate. Pâna acum partidul liberal n-a dat masei poporului decât vorbe desarte ca institutiuni si spectacolul depravatiunii moravurilor ca bold de caracter national, si toata doctrina sa politica este sa trateze pe poporul românesc ca pe un venetic, fara traditiuni si fara istorie, proclamând ca toate printr-însul s-au facut câte s-a facut; pentru ca dânsul este la putere, si puterea sa este semnul si simbolul sacru al nationalitatii românesti.

    Este adevarat ca guvernul în acesti din urma ani, mai mult decât în oricare alta epoca, a dobândit drepturi mai însemnate, o influenta mai mare, prerogative mai considerabile; dar cu cât i-a crescut mai mult puterea cu atât a scazut în proportiune exercitiul libertatii, din cauza procedarilor sale administrative, din cauza amagirilor la care a supus toate poftele si toate pasiunile rele, contribuind astfel a slabi coarda pasiunilor celor bune în toate inimile. Oamenii cu sentimentele nobile si dezinteresate cari au luat parte la miscarile de la 1848 si 1859 (1989 si 1990 – nota noastra de azi) sunt în drept astazi, dupa câte vad, sa întrebe pe corifeii partidului guvernamental de astazi: Ce ati facut cu iluziunile si cu sperantele tarii din acei ani? Nu este mestesugire care sa nu se fi întrebuintat spre a preface drepturile puterii în instrumente de interes privat în folosul recrutilor partidului .

    O asemenea politica nu poate ameliora moravurile publice, ca una ce se adreseaza la pasiuni rele, la slabiciuni, la interesul si la vitiurile celor chemati. Daca nu se va opri în drum si nu se va schimba, ea are sa faca multe victime chiar în partid. Câte scandaluri n-a produs deja, pe cari presa independenta le-a semnalat? Si n-ar fi nimic daca efectele ei s-ar margini la câteva individualitati fara greutate si fara valoare. Raul cel mare si simtitor este ca atinge inima tarii, moralitatea publica.

    Ziarul Timpul,

    [4 ianuarie 1881]

    NO COMMENT!!!

    ptr conformitate, n-am modificat textul citat, pentru ca nu-mi apartine si este in intregime copiat de pe Net.

    Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 18, 2014 | Răspunde

    • Din cate stiu, Eminescu era conservator si ii ataca pe liberali…

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2014 | Răspunde

      • Motane, nu asta este relevant, ci modul in care descrie societatea civila si politica a acelor vremuri. IDENTICA CU CEA DE AZI!!!

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014

      • In politica este relevanta si orientarea politica…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

      • Eminescu a vorbit ca un conservator, nu ca un liberal.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

      • Deci dupa tine, coruptia este UN RAU doar in conceptia conservatrilor?

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014

      • @Rica
        In conceptia conservatorilor de atunci libertatea ocupa un loc foarte modest, in niciun caz nu era campioana. Si chiar tind sa cred ca pe atunci conservatorii nu au fost de acord cu Revolutia de la 1848. Ei vedeau cam totul in negru. Totul era rau. Orice incercare de modernizare a statului roman intr-un spirit liberal era gresita. Or, liberalism fara libertate nu se poate. Conservatorii nu doreau asta sau nu libertatea era pe primul plan, ba chiar dimpotriva! Iar daca privim liberalismul precum conservatorii de atunci in mod sigur vom ajunge nu numai la concluzia ca liberalismul e rau, dar la „Imparat si proletar”!!

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

      • Dar, dar uite ce spune aici:
        Noi privim aceasta stare de lucruri ca o degradare, ca o depravatie a moravurilor publice care, desi profita unor indivizi, nu poate profita nici chiar partidului politic ce se bucura de putere. Cu un contingent politic astfel educat tara nu poate astepta destinuri stralucite, nici poate spera un guvern tare si solid, care sa întemeieze institutiunile si prin ele sa dea actiunii noastre exterioare taria de care avem nevoie. Alterarea moravurilor publice este o cauza de degradare a moravurilor private, si consecuenta neaparata este ca caracterul national se strica si puterea statului slabeste. Un stat unde functiunile publice se exploateaza de-o gloata de oameni cari nu produc nimic, ci numai consuma resursele bugetare se condamna singur a fi neputincios si sterp.
        Nu vezi o asemanare? Eu de asemanare vb motane. De „scindarea” societatii cibile, de ura impinsa la apogee intre romani, pentru ca TOT ei sa izbandesca si tot EI sa prospere, nu cetateanul e rand

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014

      • @Rica
        Sigur, Eminescu e un poet de geniu… Si proza lui e foarte interesanta si foarte valoroasa, admit asta. Insa Eminescu si exagera uneori – nu exclud chiar partizanatul politic, fiind conservator, pentru ca era o lupta politica intre liberali si conservatori – dar si cand spunea „bulgaroi cu ceafa groasa, grecotei cu nas subtire” etc. Apoi Eminescu era o fire grava si foarte serioasa. Lui nu i-a placut, din cate stiu, nici la Junimea. Si aceia ce erau? Erau, daca nu ma insel, liberal-conservatori. Cu alte cuvinte lui Eminescu nu i-a placut nici macar o iota de liberalism. Pentru el totul e rau in comparatie cu un trecut pe care el il idealiza si il vedea de mare glorie. Nu spun ca totul ar fi bine, ar sta cum trebuie. Dar peste tot in lumea asta unele lucruri sunt bune, altele mai putin bune: nu exista pe Pamantul asta societatea perfecta. Eu cred ca nici in vremurile pe care le idealiza el, pe vremea lui Mircea cel Batran bunaoara, nu era totul perfect si erau si lucruri bune, dar erau si lucruri rele. E foarte clar ca a fost asa. El a idealizat numai anumite perioade din Istoria noastra, si anume cele glorioase, scriind poezii deosebit de frumoase. Insa realitatea n-a fost tot timpul asa. Lui, probabil, i se parea rea realitatea actuala in comparatie cu idealul sau romantic de societate. Noi, cei din prezent, suntem epigoni (are si o poezie in acest sens) in comparatie cu trecutul glorios (idealizat), cu inaintasii nostri ilustri. Eminescu intr-o astfel de cheie vedea realitatea prezentului…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

    • Exact asta incerc si eu sa spun. Baselu, este fost coleg si de ideologii cu Ilici, cu Roman, cu Nascase, etc etc. in momentul in care „caruta era prea mica ptr doi vizitii, s-au despartit. Deci sa nu crezi ca PDL-ii de aic, sunt mai prejos sau mai presus de PSD-istii de azi, ori „viceversa”.
      Cine I-a oprit pe onor guvernatii de azi, daca de ieri n-au vrut s-o faca, sa intareasca legea fiscala, sa inceapa FISCUL sa intrebe „FRATIOARE. DE UNDE AI AVUT MATALE BANI DE MERTZAN, DE BENTLEY, DE VILA, DE YAHT? Cum adica SUNT DATORI LA STAT CU IMPOZITUL PE TZSPE ANI?????
      Atat trebuia sa faca, nimic mai mult! In schimb, ei au inceput sa mareasca taxele, sa inventenze altele si altele, ca doar ” NU DAM NOI NOI VICTORAS, CE NAIBA”. ca taxele, tot BOII le platesc, ca smecherii, asa cum nu le-au platit pana acum, n-or sa le plateasca nici dea cum incolo.
      ia zi-mi motanele, ca matale esti mai spre finante, asa, nu spre suruburi, ca mine si Marian. Era un PASS INAINTE!!!
      Nu Guvernul, Parlamentul sau Presedentia TREBUIE SA CREEZE LOCURI DE MUNCA!!! Ci ei trebuie sa asigure un climat politico-economic, ce sa asigure dezvoltarea sectorului privat, ca asta e cel ce creeaza locuri de munca.
      Daca vei sa „luptam asa”, pai zi-mi tu atunci ce locuri de munca a creat nastase, Iliescu, roman??? CA EI LE-AU ELIMINAT PRIMII PRIN PRIVATIZAREA GEN „TICHETUL RABLA” A PUTINUL ACTIV PRODUCTIV DI ROMANIA!!!
      basescu n-a furat nici mai mult nici mai putin decat nascase, dragnea, mazare sau altii. Dar vrei ssa-mi spui csa trebuie sa ne „iubim” alesii care au furat mai putin? AM AJUNS SA II CONSIDERAM CINSTITI SI ONESTI PE CEI CARE AU FURAT MAI PUTIN!!!!
      Motane, te-au rapit astia si te-au legat la priza?

      Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014 | Răspunde

      • @Rica
        Spui niste lucruri pe care eu nu le-am spus si nici nu le-am gandit… Unde am spus eu: „Dar vrei ssa-mi spui csa trebuie sa ne “iubim” alesii care au furat mai putin? AM AJUNS SA II CONSIDERAM CINSTITI SI ONESTI PE CEI CARE AU FURAT MAI PUTIN!!!!”??

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

      • Motane, aici parca ti-am raspuns, sau m-am ramolit? e in spam, sau in alt loc?

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014

      • N-ai nimic in spam…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

      • Ah, sorry, uite-l „ezapt” mai sus. este ala care incpe cu „◦Exact asta incerc si eu sa spun. Baselu, este fost coleg…..”

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014

      • Motanele 😉 , nu ai spus exact cuvintele astea dar la cum te legi DOAR de furaciunile pedeleilor si a lui baselu, si cum (voalat desigur) minimalizezi vina „celorlalti”, cam asa reiese.
        Eu unul il asez pe nascase la acelasi nivel de coruptie si ticalosie cu baselu.
        Ptr mine pedeleii sunt aidoma pesedeilor in ceea ce priveste hotia, minciuna si devalizarea acestei tari.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 20, 2014

      • @Rica
        Ti-as sugera ca de acum incolo sa te referi la exact ce am spus si nu la cuvintele pe care nu le-am spus exact… Multumesc anticipat, desigur… 🙂

        Chestiunea cu Nastase este ca si in cazul in care admitem, vorba ta, ca e pe acelasi nivel de coruptie si ticalosie cu Basescu, totusi, daca tot suntem la capitolul comparatii, pe vremea lui, tara asta a inregistrat niste progrese economice evidente. Unul dintre ele ar fi ca dupa 10 ani de stagnare in mizerie, in perioada 2000-2004 tara asta a inregistrat cea mai mare si semnificativa crestere economica din toata perioada postdecembrista de pana atunci.
        Basescu, probabil, a fost mai putin norocos: a prins criza economica.
        Nu, eu nu minimalizez vina celorlalti… Nu cred ca ai citit tot ce am scris pentru ca ai fi vazut ca am vorbit pe larg despre situatia economica. Bunastarea societatii, a oamenilor nu e posibila fara crestere economica. Si ceea ce trebuie remarcat este ca Romania a inregistrat crestere economica de abia dupa 2000. Nu prea se vorbeste de faptul ca tara noastra a baltit 10 ani – 1990-2000 – in mizerie, cu un PIB minuscul si fara crestere (ba chiar scaderi de PIB!). Si, indiferent de cate pacate ar avea Nastase, in perioada 2000-2004 am avut o crestere economica puternica si sanatoasa intrucat s-a realizat la cel mai mic deficit bugetar pe care l-a avut Romania – 1,64% din PIB, daca mai tin eu bine minte – vreodata (si nu cred ca ma insel prea mult spunand asa!).
        De aceea eu ti-as sugera sa vezi lucrurile mai detaliat si mai nuantat decat ai facut-o pana acum. Pentru ca altminteri nu ai face remarci de genul: „Ptr mine pedeleii sunt aidoma pesedeilor in ceea ce priveste hotia, minciuna si devalizarea acestei tari.”.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 21, 2014

      • Onorabil e Motan….chestia asta ” AM AJUNS SA-I CONSIDERAM ONESTI PE CEI CARE NE-AU FURAT MAI PUTZIN ” trebuie scrisa cu litere de aur pe frontispiciul fiecarei viitoare sectii de votare inca de pe acuma !!!!

        Comentariu de Marian | ianuarie 20, 2014

      • @Marian
        Marian, eu recunosc faptul ca nu este in regula ca se fura. Rica imi reproseaza ca minimalizez vina „celorlalti”. Chestiunea nu e asta, pentru ca eu minimalizez nicio „vina”, asa cum nici nu caut sa „maximizez” vreo vina. Chestiunea este alta, spuneam, si anume: de ce s-a ajuns la o asemenea situatie. Romanii au trait aproape 50 de ani un comunism dur. Problema care se pune si acum, dupa aproape un sfert de veac de la Revolutie, ar fi urmatoarea: cum trebuie cunoscut universul etic intr-o societate capitalista (ai observat, desigur, ca merg pe o linie hegeliana in aceasta privinta). Pe de alta parte, e vorba in continuare de construirea, ca sa zic asa, unei noi societati in conditiile in care mentalitatile se schimba mai greu la anumite persoane. Iar o alta problema e bunastarea, legata de performantele economice, si cum s-ar putea aceasta obtine.
        Despre aceste aspecte nu se prea discuta, in schimb se discuta numai de vini, si de pedepse, si de procese, si de coruptie etc Iar rezultatele nu numai ca sunt modeste, dar coruptia, desi intentiile lui Basescu probabil ca erau diametral opuse, a inflorit si mai mult. Foarte multa lume crede ca importante sunt persoanele, lucru care pe mine ma inspaimanta deoarece aceasta atitudine imi aduce aminte de cuvintele lui Beria: „Dati-mi un om si va voi da un caz”, si mai putin de studiul fenomenului in ansamblul sau precum si de caracterizarea corecta a acestuia. Or, cred eu, trebuie studiat fenomenul si caracteristicile sale altminteri mi se pare ca nu mai vedem padurea din cauza copacilor…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 21, 2014

      • Motane, mea culpa, si sincer n-am nici cea mai mica intentie sa jignesc sau sa ofensez. Daca te-ai simtiti cumva asa, repet, IMI CER SCUZE!
        Mot-a-mot, tu n-ai zis, dar de cele mai multe ori, cand am zis sau am insinuat 😉 ceva, mi-ai replicat ceva de genul „da´ dar uite ce au facut ailalti”, sau cam sa ceva. Daca esti onest, este imposibil sa nu admiti ca EU acuz TOATA clasa politica de fariseism si demagogie. Nu contest ca baselu (si te asigur ca nu-i cuvant de alint, cum ar zice unii) este „patat” si cu schelete in dulap, dar nu-s atat de orbit sa-l consider SINGURUL vinovat.
        Si ai dreptate, asa cum ti-am si spus, ca vina pleaca din acei 50 de ani de comunism alterat, care ne-a schimbat mentalitatile si ne-a inversat scara valorilor

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 21, 2014

      • @Rica
        Da, inteleg ce vrei sa spui… Insa din pacate Regimul Basescu in toti acesti 10 ani a fost marcat in mare parte doar de esecuri… De esecuri in ceea ce priveste tara asta…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 21, 2014

  12. @Rica Venturiano Respectele mele onorabile musiu 😉 !!! Mon cher visezi frumos ! Pai in Bucuresti un loc de parcare …se apara cu arma in mana ca la Marasesti sau Oituz !!!!! Nu-s nici cinci zile de cand s-a gasit unul care , a folosit un pistol { din fericire cu bile de cauciuc deci o gluma de prost gust pentru brazilienii printre care-ti faci matale veacul ! } , pentru a-si apara locul de parcare !!!!!!! In Bucuresti nu casa-i importanta ci….locul d e parcare ! Cat despre U.M.U.C te-am contrazis doar referindu-ma la ceea ce era si ceea ce a mai ramas din acel mamut industrial care , la fel ca si I.M.G. B. au fost facute din munca si mai ales cu banii nostrii , iar azi au ajuns niste ateliere mestesugaresti si asta in cel mai bun caz ….indiferent ce spune „presa ” despre ele !!! Atentie , eu am dat cu sapa si la una si la cealalta ” citadela muncitoreasca ” deci…chiar stiu despre ce vorbesc ! Aceste doua ….”citadele muncitoresti ” , faceau parte din acea industrie despre care Prof. Univ. Petre Roman spunea in ’90 , atunci cand a ajuns Prim -Ministru ca , ” este un morman de fier vechi ” ! Ma si mir , cum dracu de Iliescu a pus botu la vrajala lui si a acceptat ca aceste uzine si altele sa fie facute praf si pulbere mai ales ca el cel putin stia foarte bine chestia cu ” proletariii c e n-au d e piedut decat lanturile „….iata ca acei proletari si-au pierdut locurile de munca iar Statul Roman o sursa foarte importanta de venituri , sursa pe care acum USL-asii o cauta innebuniti si spun vrute si nevrute , numai adevarul nu !!! Oare cu ce-i mai vinovat Basescu { stai linistit c a nu m-am indragostit subit d eel da-l dracului de bandit ! } decat Petre Roman sau Adrian Nastase ??? Poate dumneata sau amicul Motan Incaltat , pentru ca sunteti mai destupati la minte….poate veti reusii sa ma lamuriti si pe mine asta prostu !

    Comentariu de Marian | ianuarie 18, 2014 | Răspunde

    • @Marian
      Dar „multe” locuri de munca a creat Basescu! 😀

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2014 | Răspunde

      • Motane, am o rugaminte la tine. Zi-mi si mie cum scot „;autocorrection”ul asta cand tastez in browser, ca ma scoate din pepeni. ca n-am „romana” la el si ma face sa par analfabet. Chiar mai mult decat sunt, 🙂 ar zice unii, he he he he he

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014

      • Cred ca depinde de browser-ul pe care il folosesti…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2014

      • Multumesc de hint. Eu cautam „buba” in alta parte.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 21, 2014

      • Cu placere! Sper ca ai rezolvat problema cu bine!

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 21, 2014

      • Da. Mai am de descarcat cate ceva sa-l fac sa nu mai „corecteze” aiurea. „Kakaia teknica” 😀

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 22, 2014

      • Da? 😆

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 24, 2014

  13. Mariane, cu respect onorabile. Mi-am permis si ti-am „popularizat” maxima, aia cu iertarea si cu prostii. Sa vezi ce MMM mi-am luat. Ca sa vezi cata dreptate exista in cateva cuvinte simple, dar de effect.

    Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 19, 2014 | Răspunde

  14. Motane, din 90 incoace numai esecuri. Privatizarea, un esec, acea „carta alba”, alt esec, interzicerea accelui nomenclaturistor la functii in stat, alt esec, deci Motane, de 24 de ani NUMAI ESECURI. Partea proasta este ca NOI, algatorii, nu invatam din „esecurile” noastre, ca sa taxam esecurile LOR.

    Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 21, 2014 | Răspunde

    • @Rica
      Tocmai ca nu e chiar asa!

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 21, 2014 | Răspunde

      • 🙂 , La ce te referi motane, cand spui ca „ne e chiar asa”? Uite, vezi, „spun de ce-ai zis” 🙂
        Nu-I chiar asa ca au fot esecuri din 90 incoace, sau ca n-am invatat noi din ele?

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 22, 2014

      • @Rica
        Nu e chiar asa pentru ca, spre exemplu, cetatenii i-au taxat pe cei de la Putere si ca dovada sta alternanta la guvernare. Spui de cei 24 de ani, deci te referi la toata perioada postdemebrista: alternanta la guvernare a fost. Gandeste-te ca daca cetatenii nu s-ar fi gandit sa-i taxeze pe cei ce erau la Putere, CDR, ca sa luam un exemplu, nu ar fi ajuns sa dea Presedintele si sa formeze Cabinetul.
        Ca au fost esecuri din ’90 incoace, asta cam asa e. Cu toate acestea nu au fost numai esecuri… Ne place sau nu, macroeconomic vorbind, Guvernarea Nastase nu a fost un esec, iar pe trendul crescator din perioada lui Nastase a mers si Guvernarea Tariceanu, cu toate erorile ei… Nu spun ca Nastase nu ar fi facut greseli sau nu ar fi avut si el esecuri in vremea guvernarii. Dupa parerea mea, in toata aceasta perioada de 24 de ani cele mai mari esecuri s-au inregistrat in intervalul: 1990-2000 si 2009-prezent. Dar cat am invatat din esecuri? Ei… stiu si eu… Totusi, eu am impresia ca am inceput sa invatam (sper sa nu ma insel…). Perioada 2000-2009 nu a fost un esec: economic vorbind lucrurile incepusera sa mearga bine, se asezasera, ca sa zic asa, pe un fagas. Asta nu inseamna ca nu au existat deloc esecuri sau ca nu au existat nemultumiri. Inseamna ca nu putem vorbi de un esec major, ca perioada nu a fost un esec major, dimpotriva.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 23, 2014

      • Motane, ai dreptate. Nu au fost doar esecuri. Daca e sa fin cinstiti, si guvernarea pdl a avut cateva puncte bune, chiar daca nu au fost pe placul „maselor”. Pacat insa ca „rateurile” au fost mai numeroase, 🙂

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 29, 2014

  15. […] miros care spuneai ca nu iti place? Si daca tot ne-am adus aminte, fiica ta Basescule a ramas datoare cu niste explicatii. De unde a avut banii sa isi cumpere apartamentul ala de aproape 400 mp care a […]

    Pingback de Basescule, probleme ma? | ianuarie 2, 2019 | Răspunde

  16. […] roman care a legalizat achizitiile facute de Gazprom, prin filiala Nis Petrom, in Romania. De ce a ales Gazpromul dintre toti notarii romani tocmai pe Ioana […]

    Pingback de Felicitari Ionut Cristache! | ianuarie 2, 2019 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: