Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Scoala nr. 10

Gandul

VIDEO revoltător într-o şcoală de Centru. O profesoară nemulţumită de cadourile de Crăciun: „Nici când aveam clase de ţigani nu primeam aşa. Copiii voştri or să fie săraci în suflet dacă nu dau”

Se arata, printre altele, ca:

„După ce aleargă luni întregi să prindă un loc la o şcoală de fiţe din Centrul Capitalei pentru copiii lor, părinţii sunt nevoiţi ca de sărbători să scoată sume mari de bani, nu numai pentru cadourile profesorilor, dar şi pentru cadourile paznicilor şi ale femeilor de serviciu.

O filmare de trei minute cu camera ascunsă la şcoala Maria Rosetti din centrul Capitalei, postată pe Youtube şi difuzată de Romania Tv, arată cum profesorii au un sistem de strângere de bani pentru cadourile personalulului şcolar. În video se poate observa cum profesorii obligă părinţii să cotizeze cu bani  pentru Crăciun şi Paşte.

„Astea-s cadourile voastre? Atât vă reprezintă? Nu sunteţi cartofi, nu sunteţi oi, să vă învăţ!”, se aude vocea unei profesoare la şedinţa cu părinţii.

Din filmuleţ, aflăm că la o altă şcoală de fiţe, Şcoala 11 Heliade Rădulescu, situată lângă Muzeul Ţăranului Român, „şpaga” pentru cadouri este de 100 de euro.

„La Şcoala 11, ei dau 100 de euro, de Crăciun. Eu v-am întrebat: ‘V-aţi organizat?’! Este în politica balcanică, românească, de Sărbători să se ofere. Mi s-a spus ca aveţi un buget de 50 de lei la 4 oameni. Cui daţi aceste cadouri? Mi s-a spus: trei profesori şi un director. Cealaltă directoare are bube? Şi copiii nu salută doctorul, şi femeile de serviciu?”, se răsteşte profesoara.

Înregistrarea arată cum un părinte  spune că mai mult de 200 de lei nu pot da, dar profesoara îi răspunde: „Foarte bine, astea vă reprezintă”. Atunci când una dintre mame o întreabă pe profesoară: „Ce, preferaţi sa iau porc, ca să fie mulţumit fiecare bodyguard?”, aceasta îi răspunde că de banii pentru paznici se cumpără câte o sticlă de băutură.

O altă mamă se întreabă de ce trebuie cadouri şi pentru  bibliotecară şi pentru It-ist. Răspunsul nu se lasă aşteptat:  „Pentru că este în comunitate, doamnă!”.

Atunci când părinţii îi spun că nu pot da 500 lei pentru cadouri, profesoara le răspunde: „Nu este problema mea! Pe mine nu mă încălzeştee, nu primesc onoruri, nu mă mută de la ţară,  nu mi se întâmplă nimic”.

Mai mult, dascălul le aduce injurii şi copiilor: „Copiii voştri însă or să fie nişte copii săraci în suflet! Pentru că le-am spus cât de important este să ofere. Păi asta se întoarce la mine. Este bunătate, de suflet!”, se aude în video.

Profesoara le dă de înţeles că, dacă nu pot să facă daruri de Crăciun, atunci să se pregătească de Paşte: „Următoarea mişcare este de Paşte. Vă gândiţi până de Paşte dacă doriţi să vă aliniaţi unui sistem românesc, balcanic, de stat. Şi eu am dat, copilul meu a costat 5 milioane, profesoara de dans a costat 5 milioane. Asta înseamnă şcoala de centru”.

Atunci când  în clasă apare în soţul profesoarei, aceasta îi spune revoltată: „Mariane, nici când aveam clasă de ţigani nu aveam aşa cadouri!”. Mai mult, soţul profesoarei îi spune cu nonşalanţă unui părinte:

„În momentul în care ţi-ai însuşit participarea într-o şcoală de fiţe, ai cumpărat tot pachetul de acolo, mai mult sau mai puţin oficial. Însuşiţi-vă standardele de aicea, legate de tot ce înseamnă, de la intrare în şcoală, sărbători şi toate celelalte. Deci aici, în scoala asta şi în şcolile de fiţe, aşa se pune problema”.

Cazul de la Şcoala Maria Rosetti se află la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti care face o anchetă.”

Inspectoratul Şcolar Bucureşti o caută pe învăţătoarea care a cerut CADOURI NESIMŢITE de Crăciun: „E FOARTE GRAV! Sancţiunile vor fi pe măsura faptelor”

Se arata, printre altele, ca:

„Cazul învăţătoarei surprinse, într-o înregistrare video, în timp ce le cere şpagă pentru cadourile de Crăciun părinţilor de la clasa la care preda va fi analizat luni, 30 decembrie, de o comisie a Inspectoratului Şcolar, a declarat pentru gândul Marian Banu, inspectorul de imagini în Bucureşti.

Incidentul a avut loc la o şcoală din centru, şcoala nr .10, „Maria Rosetti”, din strada Garibaldi Giuseppe nr. 3, situată în zona Floreasca a Capitalei.

Vineri seară, televiziunea România TV a difuzat un material filmat cu camera ascunsă într-o sală de clasă de la respectiva şcoală din sectorul 2 al Capitalei care surprindea discuţia dintre o învăţătoare şi părinţii câtorva elevi de la clasa pregătitoare unde aceasta preda. Tema întâlnirii o reprezenta contribuţia fiecărui părinte la cadourile de Crăciun care urmau a fi date cu prilejul Sărbătorilor personalului unităţii de învăţământ.

Înregistrarea relevă existenţa unui sistem de strângere de bani pentru cadourile personalulului şcolar şi arată cum părinţii sunt obligaţi de către profesori să cotizeze cu bani pentru cadourile de Crăciun şi de Paşte. La câteva ore de la incident, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că situaţia de la Şcoala nr. 10 va fi analizată luni, într-o şedinţă.

Până atunci însă, câteva cadre didactice din unitatea de învăţământ au fost chemate pentru discuţii la Inspectorat, dar învăţătoarea asupra căreia există suspinciuni că ar fi solicitat şpagă nu a ajuns la Inspectorat, ea nefiind în localitate.

„Noi nu am putut să facem ceva pentru că am aflat de caz chiar în zilele de Crăciun”, a declarat pentru gândul Marian Banu, inspector ISMB. „Sâmbătă,  inspectorul general a chemat directoarele de la şcoală la inspectorat şi a stat de vorbă cu dumnealor. Nu poţi să ai o imagine clară dacă nu vorbeşti cu toţi părinţii, cu toate că imaginile sunt relevante. În imagini nu se dau feţele părinţilor, se văd numai mâinile şi picioarele. Dar asta nu înseamă că faptele nu sunt la fel de grave”, a mai spus Banu.

Potrivit acestuia, acesta este „unul dintre cele mai grave incidente care s-au întâmplat în şcoală în ultimul an. Sancţiunile vor fi pe măsura faptelor. Acest incident afectează grav imaginea uneia dintre cele mai bune şcoli din Bucureşti”, a mai spus Marian Banu, inspector de imagine la Bucureşti.

Potrivit lui Banu, înregistrarea incriminatorie ar fi fost realizată de mama unui elev de la clasa pregătitoare, vineri, în ultima zi de şcoală, după serbarea elevilor. Învăţătoarea nemulţumită de cadourile pe care le-ar fi primit are gradul didactic I şi are vechime în învăţământ, informează sursa citată.

„Cu doamna învăţătoare nu am putut să luăm legătura pentru că nu este în Bucureşti, este undeva la ţară. Dar luni inspectorul general va dispune o comisie specială de cercetare pentru acest caz, plus că se va face o altă comisie la şcoală. Cercetările vor începe cât mai curând posibil, dar nu putem spune dacă mai devreme de 6 ianuarie, pentru că săptămâna viitoare este şi Revelionul şi toată lumea este în vacanţă. Noi ne autosesizăm”, a mai spus Marian Banu.

Acesta le spune părinţilor să anunţe imediat ce au cunoştinţă de astfel de cazuri.

„Am mai avut asemenea aspecte, dar izolate, pot să vă spun că erau pentru materialele didactice. În momentul de faţă urmează să se ia măsuri pentru aceste cazuri. Sfatul nostru este ca părinţii să reclame imediat aceste cazuri la inspectoratul general, la conducerea inspectoratului”, a spus inspectorul.

Întrebat despre măsurile ce se vor lua la Şcoala „Maria Rosetti”, inspectorul se fereşte de un răspuns categoric.  „Îmi este greu să spun eu ce măsuri se vor lua în acest caz. Dacă decizia mi-ar aparţine, dacă aş avea puterea,  aş desface contractul de muncă al învătătoarei”.

Reprezentantul Inspectoratului spune însă că situaţia existentă – perioada Crăciunului, respectiv vacanţa de iarnă – nu echivalează cu o tergiversare a cazului. ” Vom lua măsurile necesare imediat ce va fi posibil să vorbim cu toată lumea”, a mai spus Marian Banu.”

Intr-o Romanie in care directori cercetati penal pot fi din nou numiti (de catre actuala Putere, da’ ce credeati), fara nicio problema, desigur, pe functia pe care au mai ocupat-o, nici n-ar trebui sa ne mire ce se intampla la Scoala nr. 10. Observati la respectiva profesoara ce spune:

„O altă mamă se întreabă de ce trebuie cadouri şi pentru  bibliotecară şi pentru It-ist. Răspunsul nu se lasă aşteptat:  „Pentru că este în comunitate, doamnă!„.”

Pentru că este în comunitate, doamnă!„, n-asa? 😀 . Aici avem un lucru chiar interesant (de unde se vede ca Presedintele Basescu n-a avut nici de data asta dreptate): scoala romaneasca nu scoate tampiti, nici vorba! Scoate viitori corupti (directori, parlamentari, politicieni etc), viitori plagiatori etc. Pentru ca asta face, din pacate: ii obisnuieste pe elevi ca in societate (pentru ca, nu-i asa, „esti in comunitate”) trebuie „sa cotizezi”, ilegal, bineinteles. Deci pe langa taxele si impozitele legale, mai trebuie sa platesti si altceva. Ilegal, dar trebuie. Asa se nasc, spre exemplu, sponsorizarile ilegale ale partidelor politice: nu e legal, dar „trebuie” sa dai si tu ceva acolo. Nu de alta, dar „asa se face”, pentru ca „esti in comunitate, stimate domnule sau stimata doamna”, ca ” sa nu fii sarac la suflet”. Si atunci de ce sa nu-l educi pe om asa inca de pe bancile scolii? Cand inca e mic si nu stie prea multe. Insa ii vede pe parinti cum se pregatesc de a-i cadorisi pe profesori, la cererea acestora, si atunci copilul ce-si zice? Isi zice ca asa trebuie, nu? Ca asa se face, nu?

Bineinteles ca se cuvine a fi  luate masuri, legale, atat impotriva profesoarei respective cat si impotriva intregului sistem de spaga de acolo, care trebuie destructurat. Dar ar mai fi, cred, ceva… Ar trebui sa se vada daca nu cumva aceste lucruri sunt rezultatul actiunii unor Puteri straine pe teritoriul Romaniei, cu ramificatii prin Ministerul Invatamantului…

„”La Şcoala 11, ei dau 100 de euro, de Crăciun. Eu v-am întrebat: ‘V-aţi organizat?’! Este în politica balcanică, românească, de Sărbători să se ofere. Mi s-a spus ca aveţi un buget de 50 de lei la 4 oameni. Cui daţi aceste cadouri? Mi s-a spus: trei profesori şi un director. Cealaltă directoare are bube? Şi copiii nu salută doctorul, şi femeile de serviciu?”, se răsteşte profesoara.”

Si spun asta pentru ca nu mi se pare imposibil sa se intample asa ceva. Daca spaga se extinde, pe nesimtite, in felul asta, in tot sistemul de invatamant, acest sistem va slabi, fara indoiala, si va fi si mai usor de controlat de Puteri straine ce nu ne vor binele, sa fie clar. Pagubele aduse tarii noastre pot fi inimaginabil de mari. Pentru ca ar trebui sa ne gandim ca ar putea exista interese straine, potrivnice tarii noastre, prin care sa se urmareasca extinderea si adancirea coruptiei in societate, intr-o tara si asa saraca. Iar cel mai bun mijloc si locul de unde se poate actiona cel mai eficient in acest sens il reprezinta ministerele noastre in care, stie toata lumea, cinstea si pregatirea profesionala nu-s la ele acasa…

Si mai mult decat atat… Profesoara respectiva pomeneste de sarbatori religioase – Craciun, Pasti – cum ca trebuie sa te pregatesti sa dai bani, ilegal:

„Profesoara le dă de înţeles că, dacă nu pot să facă daruri de Crăciun, atunci să se pregătească de Paşte: “Următoarea mişcare este de Paşte. Vă gândiţi până de Paşte dacă doriţi să vă aliniaţi unui sistem românesc, balcanic, de stat. Şi eu am dat, copilul meu a costat 5 milioane, profesoara de dans a costat 5 milioane. Asta înseamnă şcoala de centru”.” (subl. mea)

As dori ca Biserica Ortodoxa (si nu numai) sa ia pozitie si sa dea un comunicat prin care sa descurajeze astfel de practici in popor, cu atat mai mult cu cat lumea este saraca si nu prea are de unde da. Iar esenta acestor mari sarbatori crestine nu e aceea de a strange ca sa dai, obligat, bani intr-un  mod ilegal profesorilor sau altcuiva, din ceea ce nu ai.

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

decembrie 30, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 comentarii »

 1. Frate Motan , in urma cu … o suta de ani 😉 citeam o nuvela scrisa de un autor turc ce facea referire tocmai la un astfel de gen de cadouri ce trebuiau date de respectivul erou al nuvelei tocmai cu ocazia unor sarbatori …cam tot in genul celor de la noi …fireste avand alt ” adrisant ” . Ala trebuia sa-l cadoriseasca pe servitorul sau , pe bucatareasa , pe nepotul bucataresei , pe portarul imobilului si pe sotia acestuia , pe cel care-i vindea dimineata ziarul si chiar pe copilul care-i lustruia ciubotele { contra cost fireste } de cate ori trebuia sa plece pe undeva sau cand venea d e undeva . De fapt tipii ai cereau d e la obraz si-l si atentionau s a nu-i uite cand va face lista d e cadouri ! Asta d-a bashca , colegii si colegele de servici , paznicul institutiei si fireste , cum se putea altfel … seful sau ! Fireste ca nu „scapa ” doar cu atat ….pai tipul avea si o familie numeroasa cum sant de regula in Turcia si in plus avea si o iubita ….o viitoare logodnica , deci din ce cumpara sa-i cadoriseasca pe toti facea praf toti gologanii pe care-i strangea special pentru asa ceva inca din cursul anului . Trebuia omul saracu sa dea unei intregi multimi d e oameni care insa faceau parte din …comunitate . Intamplarea de la scoala no.10 mi-a adus aminte si de nuvela respectiva dar mai mult decat atat mi-a adus aminte de ….chestia de la Bolintineanu ….aia cu Bacalaureatul si cu directoarea aceea arestata . Stau si ma-ntreb asa ca prostu : oare imbecila aia d e invatatoare chiar n-a invatat nimic din patzania aleia de la Bolintineanu { si pe bune acum …pentru Bac chiar se merita sa dai niste ” atentii ” 😉 } sau credea ca ei nu i s e poate rupe carutza-n drum ? Nici macar atat lucru na-nvatat si anume ca azi poti fi inregistrat si video si audio concomitent , cu o acuratete demna de ” filmele stiintifice ” ale CIA ? Atunci chiar merita ce pateste . Parerea mea stimate Motan : vina se imparte in doua jumatati aproape egale , 40% invatatoarea si 60% parintii ! Daca aia , respectivi parinti ai ” loazelor de scoleri ” n-ar fi acceptat din start ….adica de la inceputul anului scolar { ca doar n-o sa-mi spuna mie Hadar sau Ecaterina Andronescu ca figura asta a inceput strict de acest Craciun ca nu pun botu la asa ceva x) ! } , sa puna botu la vrajelile aleia si considerandu-se elite sau elitisti , avand in vedere ca ce-mi e „Jean Monnet ” ce-mi e ” Maria Rosetti ” de pe Garibaldi si sa faca compromisuri ….asa ceva n-ar fi avut loc , iar nefericita aia ce intoarce scoala si obiceiurile scolii romanesti in urma cu doua sute de ani si-l duce din Bucuresti in plin Fanar ….aia si-ar fi facut si Craciunul si Revelionul si Sf. Vasile si ce dracu de sarbatoare ar mai fi urmat ,alaturi d e familie si-n functia avuta , functie platita mizerabil insa….reprezentand o paine asigurata . Am doi nepoti { tipii invata stralucit si datorita educatiei primite acasa deoarece fi-mea chiar se implica in educarea lor } ce invata la ” Ion Creanga ” { tot d e fitze si asta :I ! } si stiu cam cat a trebuit sa alerge , sa s e zbata si mai ales ” sa dea din punga ” fi-mea si ginere-meu pentru a le fi acceptat primul copil acolo in urma cu trei ani insa….aia a fost atunci iar ” cadouri „, niciodata n-a fost vorba despre a sa ceva sau despre bani pentru cadouri de care sa se intereseze in mod special comitetul de parinti . Asta ca sa nu mai pun in discutie si modul in care s e adresa aia parintilor respectivi : clar aia facusera multe compromisuri si deci aia-si permitea cam orice pe chestia asta …ca un fel d e santaj . Aaaaa un buchet doua d e flori , o cutie d e bomboane sau un martisor pentru amarata aia de invatatoare care-si bate mintea cu treizeci d e nebuni…aia-i altceva ….tine de bun simt , de recunostiinta parintelui fatza de acea profesoara cu asta sunt de acord si deci…s e poate . In Romania ….in Bucuresti in special intotdeauna daca vedeai o femeie cu bratele incarcate d e buchete d e flori si era Martisorul sau 15 septembrie ….stiai precis ca tipa-i cadru didactic .Chestia asta imi aduce aminte d e cruciada pe care-o duce Cristina { La Multi Ani , si multa Sanatate si Fericire stimata doamna si sora in…Domnul ! } pentru homeschool . Stiu ca si-n USA sau alte tari exista scoli ale elitelor , scoli elitiste in care nu poti patrunde decat greu insa….ciubuc { deoarece aici este vorba despre ciubuc ! } nu cred ca da careva pentru ca sa-i fie copilul elev acolo . Este taxa recunoscuta de toata lumea , taxa care acorda drepturi dar si obligatii pentru cele doua parti , parinti – copii si scoala – profesori si gata ! Nu flori , nu bani de bere pentru paznici sau ciocolata pentru ….directoarea adjuncta . Stau si ma-ntreb ….tot asa ca prostu : ce dovezi le mai trebuiesc alora de la Inspectoratul Scolar Bucuresti pentru a-i inscrie pe Cartea d e Munca o apostila si a o da afara in shuturi din invatamant pe respectiva ? Nu stiu daca este vorba despre un caz penal …adica sa-si bage nasul si Politia dar….tipa chiar ar merita , nu oprobiul maselor ci…ceva mai mult ! Autorul articolului { nu esti matale acela nu ? } vorbeste despre Biserica Ortodoxa care ar trebuii sa dea un comunicat care sa …” descurajeze astfel de practici in popor „….Abureala de doi bani sau tipul nu traieste in Romania . Daca ar traii in Romania ar sti macar atat lucru si anume ca ,BOR are altele in planurile sale , si anume cum sa adune cati mai multi bani pentru constructia acelui mamuth , acelei monstruozitati arhitecturale numita Catedrala Mantuirii Neamului si ca-n planurile BOR invatamantul de masa nu constituie o prioritate : cu cat sant oamenii mai prosti , mai lipsiti scoala , de cultura ….cu atat sant mai usor de manipulat inclusiv de catre BOR . Minulescu saracu avea o poezie numita :” In orasul cu 300 d e biserici ” , poezie pe care ti-o recomand spre a o recitii stimate prieten chiar daca stiu precis …. c-o sti deja . Mon ami chat botte….prietene Motan Incaltat , azi este 31 decembrie 2013 , ultima zi din cele 365 d e zile . Azi la ora 24 vom trece in noul an 2014 . Trag nadejde ca acesta va fi mai bun decat cel ce sta sa se sfarseasca { desii sincer sa fiu ma-ndoiesc de asta … statisticile economice ma fac sa fiu neincrezator } ca ne va aduce ceva mai multe bucurii si ca vom avea parte d e multa , multa sanatate ! Prietene ….iti urez dumitale in primul rand , familiei dumitale , celor dragi dumitale si nu in ultimul rand vizitatorilor blogului dumitale MULTA , MULTA , MULTA SANATATE , MULTA FERICIRE , MULTE BUCURII SI INPLINIRI ALE TUTUROR DORINTELOR { chiar si a acelor dorinte obscene 😉 !} , PE CARE SA LE AVETI IN NOUL AN 2014 ! LA MULTI ANI PRIETENE MOTAN INCALTAT SI….FILOZOF !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Comentariu de Marian | decembrie 31, 2013 | Răspunde

  • @Marian
   Multumesc pentru urari! Si tie asemenea! 🙂

   Chestia asta cu profesoara cat si nuvela „scrisa de un autor turc” de care pomeneai arata cat de prost traim!

   Chestia asta e o prejudecata, si anume ca un bun crestin trebuie sa fie „prost, lipsit de scoala, fara cultura”, ca intr-un astfel de om s-ar afla chipurile „credinta sanatoasa”. E o prejudecata falsa. Arata si o astfel de prejudecata cat de prost traim, asta da.

   Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 31, 2013 | Răspunde

  • Aici nu e vorba ca „Este în politica balcanică, românească, de Sărbători să se ofere”, ci cat de mare a ajuns saracia la noi. Este inadmisibil ca un profesor sa se caciuleasca in felul asta in fata parintilor. Este inadmisibil ca un profesor sa ajunga sa se bucure ca se mai strange ceva la bacalaureat, sa mai aiba si el ceva. Traitul asta din spaga nu e in regula deloc. Ar trebui ca omul sa aiba un salariu care sa-i permita bunastarea materiala, conform pregatirii pe care o are, nu? Oamenii au inceput sa vada deformat lucrurile (foarte interesant!). Observa ca profesoara respectiva vorbea de „scoala de fite”. Omul a ajuns sa creada ca celalalt are bani, si inca multi bani, mult mai multi fata de cat are el. Nici nu isi mai pune problema: stai putin, dar daca nu e asa?. Pe de alta parte e vorba si de un egoism de genul: lasa-i sa dea, nu ma intereseaza daca are sau nu, sa dea!, „sa-si insuseasca standardele de aicea, legate de tot ce înseamnă, de la intrare în şcoală, sărbători şi toate celelalte. Deci aici, în scoala asta şi în şcolile de fiţe, aşa se pune problema”. Se mai constata si o degradare a educatiei la persoanele adulte (si atunci ce sa mai vorbim de cea a copiilor…) si se vede lucrul asta in felul in care vorbeste respectiva profesoara cu parintii si le cere pe fata bani. Au fost vremuri cand un profesor n-ar fi indraznit sa vorbeasca in felul acesta si nici sa ceara bani. Dar chestia asta, de a ti se cere pe fata spaga, direct se poate intalni si in alte imprejurari. Un om educat nu cere o atentie si nicidecum nu o face la maniera asta.

   Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 31, 2013 | Răspunde

 2. Atunci cand am dat examenul d e bacalaureat ni s-a spus foarte clar ca TREBUIE ….un ” fond de protocol ” si fireste ca toti fara exceptie { inclusiv tipii ce erau angajati in MAI sau MApN } am contribuit la acel fond . Era normal deoarece …cine dracu si-ar fi putut inchipui ca niste seralisti amarati , niste tipi c e muncesc cate 8-10 sau 12 ore zilnic mai au si timp pentru a invata ceva ?! Este foarte adevarat ca si liceul la care invatam se numea Gheorghe Sincai si nu Jean Monet . Totusi aceasta figura cu scolile d e fitze , cu scolile exclusiviste ce a devenit dupa ’89 o boala cronica a invatamantului romanesc alaturi de altele ….este rezultanta faptului ca traim in societatea capitalismului democrat ….atat de prost inteles . S-o fi pus dracu pe o invatatoare sa faca asa cecreri inainte d e ’89 ! Aaaaa ca se cereau bani pentru alte aiureli….asta-i altceva si eu care n-am pus botul la vrajelile lor niciodata iti pot spune cu mana pe inima ca NICIODATA , dar absolut niciodata nu i-am lasat pe copii mei ” sa dea ” ceva , indiferent c e le-au cerut aia de la scoala und e invatau la ora aceea . Sincer n-am intalnit in toata perioada d e minim 15 ani in care copii mei au invatat carte nici macar un singur cadru didactic care sa-si permita sa ma ameninte sau sa ma jigneasca in vreun fel asa cum a procedat amarata aia d e la Scoala no.10 . Repet 60% din vina apartine parintilor si mai ales educatiei lor si nu vorbesc d espre educatia capatatat in familie sau in scolile absolvite ci in educatia pe care si-au format-o in calitatea lor de traitori in sistemul capitalist . Nu cred ca saracia te poate face sa-ti vinzi demnitatea d e om { chiar ti-am dat vreodata senzatia ca eu asi fi vreun bogatan ? } , nu cred ca datorita saraciei poti manji iremediabil o profesie atat de nobila cum este cea d e invatator . Atentie : d e invatator si nu d e profesor care desii este foarte importanta nu se ridica in nici un caz la valoarea celui care arata lumina cunoasterii unui copil ce are poate ….sase ani . Pentru a fi profesor este foarte important sa ai o cat mai vasta si precisa cantitate d e cultura , pentru a fi invatator trebuie musai sa ai HAR ! Tipa si-a batut joc de harul avut doar pentru ca avea un salariu de mizerie ? Haigade ….asta-i vrajala de Buftea ! Ai dreptate : ” un om educat nu cere atentii ” sau daca totusi face asa ceva calcandu-si pe constiinta ….n-o face la maniera aleia ! Asta inseamna un singur lucru : tipa n-avea nici in clin nici in maneca cu pasiunea pentru invatarea copiilor a tainelor cartii !!! A vazut in aceasta profesie doar un mod de a castiga ceva in plus ….evident ceva neimpozabil si chiar acastigat deoarece prostia nu-i impozata in Romania ! Ia mai da-o dracului de nenorocita !!!! Iti doresc petrecere frumoasa cu cat mai multe bucurii pentru aceasta minunata noapte d e Revelion ! La Multi Ani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Comentariu de Marian | decembrie 31, 2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: