Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Despre ce se intampla in Anglia…

Mediafax

O elevă britanică s-a sinucis după ce colegii de clasă au batjocorit-o luni întregi. Înainte de gestul radical, tânăra şi-a explicat decizia într-un poem

Se arata ca:

O elevă britanică a decis să se sinucidă după ce colegii ei de clasă au respins-o şi au batjocorit-o timp de mai multe luni. Cazul a impresionat Marea Britanie, numeroşi elevi venind la înmormântarea fetei.

Izzy Dix (14 ani) şi-a dorit cu orice preţ să fie acceptată de colegii ei. Din păcate, acest lucru nu a reuşit să îl obţină decât după moartea ei, relatează dailymail.co.uk.

Fata de 14 ani s-a născut în Marea Britanie, dar în anul 2003 s-a mutat împreună cu mama ei în Australia. Acolo a fost o elevă populară. Problemele ei cu colegii au apărut acum doi ani când Izzy s-a întors în Marea Britanie alături de mama sa Gabbi şi a început să meargă la şcoală în ţara în care se născuse.

Nereuşind să mai îndure chinurile la care colegii ei o supuneau zilnic, numind-o, printre altele, „australiancă ciudată”, „frigidă” şi „urâtă”, Izzy a ales să îşi pună capăt zilelor.

Înainte de gestul radical, Izzy a scris un poem care explică suferinţa pricinuită de colegi, pe care l-a intitulat sugestiv „I give up” (Renunţ): „Încep să văd mulţimea…/Văd multe persoane,/Sunt vesele şi fericite./Se află acolo din acelaşi motiv ca şi mine,/Să sărbătorească…/Le zâmbesc şi le salut,/Ele par şocate şi surprinse să mă vadă (…)/<<Ce am făcut rău?>>/Mă alungă (…)/Inima mea începe să se rupă/Mă uit în jos şi merg,/Ochii mei se îneacă într-o mare de emoţii (…) Renunţ”.

Mama ei susţine că a luat legătura de nenumărate ori cu cadrele didactice şi cu cei care conduc şcoala, dar că nimeni nu a băgat în seamă reclamaţiile ei. Mulţi profesori au venit la înmormântare pentru a-i aduce un ultim omagiu fetei, dar Gabbi, care este şi ea cadru didactic, susţine că datoria acestora era să facă ceva în timp ce fiica ei era chinuită la şcoală.

O parte dintre cei care au batjocorit-o pe fată la şcoală au venit la înmormântarea ei, una dintre colegele care i-au provocat suferinţă lui Izzy mergând la Gabbi pentru a o îmbrăţişa: „A fost una dintre primele persoane care s-au apropiat să mă îmbrăţişeze. Eram într-o stare în care nu mai puteam face nimic decât să accept”, îşi aminteşte Gabbi.

Mama lui Izzy şi-a exprimat dorinţa ca fiica ei, care voia să devină jurnalist, să fie ultimul adolescent care se sinucide din pricina batjocurii de la şcoală: „Fiica mea nu e primul adolescent care se sinucide din această cauză, dar sper să fie ultimul. Ea ar fi fost prima persoană în măsură să vorbească despre nedreptate. A fost membru al Amnesty. Voia să schimbe lumea. Încă o mai poate schimba”, precizează Gabbi.” (subl. mea)

Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

Stateam si ma gandeam la acest caz, la felul in care colegii o respingeau numind-o „„australiancă ciudată”, „frigidă” şi „urât㔄. Ea era britanica, nu australianca, dar, bineinteles, nu putea fi o „britanica ciudata”, nu-i asa? Nu putea fi o britanica, dar „frigida si urata”, nu? Unitatea biologica a planetei noastre nu se rezuma numai la oameni frumosi iar felul de a gandi a acestor copii parca are in sinea lui germenul fascismului… Au respins-o pentru ca era „urata”, ca si cum toti oamenii trebuie sa fie frumosi, sa apartina unei asemenea rase, „frigida” vrand sa arate prin asta ca nu-si indeplineste functia de baza pe care orice femeie ar trebui sa si-o indeplineasca – aceea de a avea dorinta sexuala pentru ca sa faca, la randul ei, copii. Au respins-o pentru ca era „australianca” – ceea ce dovedeste xenofobie in toata regula!! Asa sunt educati acesti copii si, un lucru de asemenea foarte grav, cadrele didactice, inclusiv cei care conduc scoala, n-au luat in considerare reclamatiile mamei aceste nefericite fete, ca si cum nici nu i-ar fi interesat. Ca si cum nici n-ar fi trebuit sa ia atitudine… Iar in felul acesta, din pacate, scoala nu si-a putut indeplini functia ei de baza: aceea de a face educatie tinerei generatii, lasandu-i pe acesti tineri prada unor idei gresite, fara sa-i indrepte catusi de putin…

Si atunci ce sa ne mai miram la ce scriu tabloidele britanice despre pericolul pe care il reprezinta romanii, despre alerta care se face in legatura cu „noul val de imigranti romani si bulgari”, situatie ce a cuprins parca toata Europa. Iata un articol mult mai recent din Gandul:

PRESA BRITANICĂ ATACĂ din nou România. „Hoardele de români vor invada” Regatul Unit. Britanicii, îngrijoraţi de recrutările de forţă de muncă ieftină pentru hoteluri şi fast-food-uri

Acei copii au respins-o pe propria lor compatrioata, crezand ca este, de fapt, australianca (probabil pentru ca venea de acolo). Si atunci eu stau si ma intreb ce vor face parintii lor, care i-au educat, in legatura cu romanii si bulgarii, ce in mod sigur nu sunt „australieni”, si nici nu vin din tari dezvoltate precum Australia, care, intre altele fie zis, are un PIB pe locuitor mai mare decat UK!! Ca daca Romania ar avea PIB-ul Australiei in mod sigur n-ar mai fi fost interesata de UE. Chestiunea este ca recrudescenta fascismului in Marea Britanie este intretinuta de guvernul conservator condus de Dl. Cameron! Asta e parerea mea si nu mi-o voi schimba pana nu vad ca se schimba in bine situatia de acolo. Pana atunci fac un apel la europarlamentarii nostri ca sa propuna Comisiei Europene sanctionarea Marii Britanii pentru faptul ca in scolile de acolo profesorii nu iau atitudine impotriva unor atitudini fasciste pe care le au tot mai multi elevi britanici! Chiar si cu mai bine de un miliard de euro, de ce nu? O asemenea situatie, ca cea din UK, este intolerabila, inadmisibila in UE pentru ca pune in pericol proiectul unei Europe Unite, proiect impotriva caruia este Dl. Cameron care a si spus ca va organiza un referendum pentru iesirea Marii Britanii din UE, desi ulterior a declarat ca nu e de acord cu organizarea unui refrendum si cu iesirea Marii Britanii din UE. Totusi, apropo de referendum, sondajele indicau ca peste 50% dintre britanici ar fi dorit iesirea din UE. Insa, desigur, in ceea ce priveste razgandirea D-lui. Cameron un rol important a avut-o pozitia D-lui. Obama referitor la Acordul de Comert Liber SUA-UE.

Gandul

Mai mult de jumătate dintre britanici vor ieşirea din Uniunea Europeană

Se arata ca:

„51% dintre britanici ar vota pentru ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană, dacă un referendum în acest sens s-ar organiza în prezent, potrivit unui sondaj citat de Daily Mail.

Astfel, numărul persoanelor care doresc desprinderea de UE atinge cel mai înalt nivel al ultimilor 30 de ani, ultima dată când englezii au manifestat aceeaşi tendinţă fiind în anii ’80, în timpul premierului Margaret Thatcher, când aproape două treimi dintre votanţi dorea părăsirea Uniunii.

Doar 34% dintre cei intervievaţi au spus că nu vor în afara UE.

Premierul britanic, David Cameron, şi-a declarat susţinerea faţă de un referendum în acest sens.

Combatanţii apartenenţei Marii Britanii la UE critică şi votul de săptămâna viitoare, din Parlamentul European, pentru desemnarea lui 2013 ca „Anul Cetăţeanului European”, o campanie de conştientizare a beneficiilor apartenenţei la Uniune. Potrivit aceleaşi surse, campania ar urmări şi să „îmblânzească” spiritele din Regatul Unit. Totodată, bugetul de marketing al acestui demers ar ajunge la 1,75 de milioane de euro.

„Uniunea Europeană nu trebuie să folosească banii dobândiţi cu greu, ai Marii Britanii, pentru a promova aşa-numitele beneficii ale apartenenţei la Uniune”, este de părere Tim Aker, reprezentant al grupului anti-european, „Get Britain Out” (Scoateţi Marea Britanie).”

Asta nu se intampla mai departe de anul trecut… Nu stiu cat de relevant si de corect executat este sondajul citat de Daily Mail insa este clar ca atmosfera care se incearca a fi indusa de cercuri interesate, bineinteles, este una eurosceptica! Cat s-a schimbat situatia anul asta fata de anul trecut? Probabil ca nu prea mult… Timpul este prea scurt ca sa se poata schimba ceva semnificativ in aceasta privinta iar tragicul episod cu fata care s-a sinucis confirma ca britanicii nu prea sunt deschisi la primirea de straini si nici ca ar fi prea mult dornici de UE… Ar fi bine sa ma insel eu, insa nu prea cred ca… Sper insa ca lucrurile se vor rezolva pozitiv… Usor de zis…

DE citit si…

Adevarul

Cruciada tabloidelor britanice împotriva imigranţilor continuă: „Românii, sabotaţi de ai lor

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

noiembrie 4, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 comentarii »

 1. De aici din cartierul Berceni iti urez sa ai o saptamana cat mai profitabila dumneata si….cine-i mai fi ! Referitor la ” stateam si ma gandeam in acest caz ” mi s e pare fortata ideea in sine , aceea de a alatura rautatea unor copii , a unor adolescenti { iti aduci aminte de filmul „Carrie ” cu Sissi Spacec si nu numai , dar acesta in mod special ? } , care sint educati in spiritul competitiei , competitie cu orice pret si mai ales totala , cu fascismul , cu ideilel , cu ideologia fascista si xenofoba . Conform teoriei dumitale in fiecara copil zace un fascist in devenire , ce nu asteapta decat ocazia de a se detasa de alti copii prin arianism , prin alegerea pentru prietenie , doar a celor copii frumosi , destepti , inalti si puternici …eventual mai puternci , mai frumosi si mai destepti decat sant ei . Fara suparare dar, daca dumneata ai facut acea trecere abrupta de la rautatea copilariei la fascism , cred ca si eu pot face acelasi lucru 😉 …fara sa te supar cred .Mai mult dumneata faci { sper ca-s gandurile matale ! } o alaturare intre ce au facut acei copii , acei adolescenti cu….fobia britanicilor ca ” vor venii hoardele d e romani si bulgari peste ei ” d e la 01/ 01/ 2014 si …” le vor lua locurile de munca englezilor cumsecade ” ! Mai mult de jumatate din populatia UK vor iesirea din UE ? Pai mai mult de jumatate din cetatenii din Franta , Germania { cu toate avantajele specifice de care au beneficiati in primul rand germanii } , Italia sau…..Romania vor iesirea din UE !!!! Ti-ai pus vreodata intrebarea : DE CE ??? Aia de la Dayli Mail chiar daca exagereaza probabil { cam ca orice ziar din UK si nu numai } cred ca stiu ei ce spun , mai ales ca sondajele lor se desfasoara din usa in usa , face to face cu subiectele { nu telefonic asa cum se obisnuieste pe la noi }, iar cei ce fac acele sondaje nu fac parte dintre gashtele de la noi ce senumesc pompos : colectori de opinii . sau d e multe ori ….reporteri de investigatii .Tim Aker are dreptate . Banii UE …sant praduiti sant sifonati d e catre multe guverne din aceasta UE si nu intotdeauna pentru ca tarile lor sa se dezvolte . Vezi acea emisiune d e la Antena 3 de ieri 11/03 /2013 de la ora 22 …aia a lui Gadea …si-apoi vei fi si dumneata de parerea lui Aker merg la pariu ! Nu uita ca britanicii { si nu numai ordinary people ci si politicaly man }, au fost reticenti cam d e la bun inceput asupra acestei uniuni ….chiar daca „prietenul ” dumitale Keynes provine din UK si mai ales nu uita ca UK a decis sa nu-si schimbe Lira Sterlina { la ora asta cea mai puternica moneda din lume } cu hartia de inpachetat a UE prin acel Euro . Cred ca nici peste 100 d e ani britanicii nu vor renunta la Lira Sterlina . Or fi ei mai conservatori , mai traditionalisti sau….stiu precis ca Lira Sterlina tine cam 1/4 din finantele UE ?!

  Comentariu de Marian | noiembrie 4, 2013 | Răspunde

  • @Marian
   Rautatile copiilor ar trebui sa ne sperie. Nu-i vorba ca si la noi se intampla multe… Spre exemplu vedeam la televizor o emisiune care spunea despre faptul ca un copil de 9 ani a fost batut de un coleg apoi umilit, legandu-l cu o zgarda de gat si facand fotografii pe care, pe urma, le-a pus pe o retea de socializare… Conteaza foarte mult educatia si climatul social in care traieste acel copil. Or, in Anglia, cel putin din ce citesc eu (rog sa vina cineva cu link-uri si sa infirme!!) climatul social tinde sa fie unul xenofob, iar la treaba asta o contributie aparte si destul de mare si-a adus-o si regimul Cameron.
   Ai fi tentat sa spui ca euroscepticii pornesc de la ideea ca apartenenta la Uniunea Europeana nu ar duce niciun folos, niciun castig, niciun beneficiu, nici lor, nici tarii lor, ba chiar dimpotriva!! Sigur, fiecare face ce vrea: nu sunt de acord sa fortezi o tara, un popor, care nu mai vrea in UE, sa faca in continuare parte din UE. Dar asta nu inseamna ca teoria euroscepticilor este adevarata, ca tarile lor nu au castigat nimic din apartenenta la Uniunea Europeana, ca doar dau bani dar nu primesc nimic in schimb. Substratul poate fi cu totul altul… Oamenii obisnuiti au, in general vorbind, cunostinte politice precare si… pe buna dreptate, pentru ca nu poti sa-i ceri cuiva sa fie un filozof politic. Cu atat mai mult, oamenii nu sunt preocupati de studiul extremismului, inclusiv cauzele, din punct de vedere politic, social, religios etc… Euroscepticismul poate fi periculos daca avem in vedere ce a spus candva Horia Sima, si anume (citez din memorie) ca UE este „un amestec degradant de rase” si nu va putea rezista multa vreme… Tu spui:

   ” Pai mai mult de jumatate din cetatenii din Franta , Germania { cu toate avantajele specifice de care au beneficiati in primul rand germanii } , Italia sau…..Romania vor iesirea din UE !!!! Ti-ai pus vreodata intrebarea : DE CE ???”

   Intrebarea asta ma face sa-mi pun, la randul meu, altele: dar pana acum de ce nu era situatia aceasta? De ce sub PPE, sub conservatori, in UK, au prins si prind in continuare astfel de idei in societate? Nu cumva aceste partide propaga in mod subtil, dar sigur, un spirit fascist in societate folosindu-se de crearea intentionata de crize si/sau nemultumiri sociale? La noi exista clerici care indeamna la nationalism si intoarcerea la viata, felul de viata al mosilor si stramosilor nostri, la lingura aceea de lemn, cand se manca sanatos, la cat de pacatos este occidentalul etc. De aceea si spun ca fortele acestea crestin-democrate si conservatoare pot propaga fascismul in societate, poate fara sa doreasca explicit lucrul asta.
   Vorbeam mai sus de rautatile copiilor, imi ziceai ca fac o „trecere abrupta” de la rautatile copiilor la fascism. Chestiunea este ca o educatie si un climat social care indeamna la nationalism excesiv, la xenofobie, ura rasiala pot sa accentueze foarte aceste rautati, transformandu-le in trasaturi de caracter. De aceea mie mi-e tare teama ca acelor copii care au respins-o pe fata care, din pacate, din nenorocire, s-a sinucis, li s-a inoculat din familie, in scoala, apoi atmosfera aceasta intretinuta in societate de media, aceste lucruri foarte rele: ultranationalismul, xenofobia, ura rasiala, conceptii foarte conservatoare despre rolul femeii in societate etc care au determinat un asemenea comportament colectiv, ce a condus la sinuciderea bietei fete.

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 5, 2013 | Răspunde

   • Romania nu a fost o tara eurosceptica, nici vorba!! Este adevarat ca aderarea Romaniei la UE nu a fost supusa scrutinului popular, dar aici euroscepticismul nici nu avea cum sa se manifeste din moment ce noi doream integrarea dupa decenii de izolare in perioada comunista, cand cei care plecau „in afara” erau controlati de Securitate, in general vorbind controlul politic fiind foarte strict pe vremea aceea… Insa Romania a dorit aderarea la UE si din cel putin doua motive. Unul a fost de ordin politic pentru ca Bucurestiul a privit cu suspiciune asa numita abordare regionala, din partea SUA, in ceea ce priveste Tarile Europei de Est, care a avut drept consecinta directa crearea Grupului de la Visegrad . A doua chestiune pe care a urmarit-o Romania a fost de ordin economic, vizand integrarea intr-un spatiu economic european comun, modern, bazat pe economia de piata, mergand pe ideea ca daca ar fi ramas izolata nu si-ar fi putut asigura securitatea economica. Si, la drept vorbind, ruperea Romaniei de comunism trebuia sa fie marcata prin trecerea de la sistemul CAER la cel al Pietei Comune occidentale, lucru ce pare destul de firesc.

    Romania nu a vrut „sa fure de la altii”, nu a dorit nici sa se emigreze masiv de aici. Romania nu trebuie asemanata cu o clasa politica hulpava care a confundat leul – din care puteai, cu binecuvantare de la conducerea de partid si de stat, sa furi pana la loc comanda, sa furi din banii publici daca dadea cineva telefon, pe firul scurt, desigur, cui trebuie – cu euro, din care nu mai poti sa te infrupti asa usor!! Tocmai aici fac unii o eroare mare crezand ca Romania celor care au vrut o tara demna in UE este totuna cu Romania celor care au crezut ca se poate fura din banii europeni la fel cum s-a putut fura din banii publici!! Asa se si explica de ce noi nu atragem fonduri europene, decat foarte putin, si la cat atragem apoi suntem sanctionati pentru ca se gasesc nereguli in sistem . Pentru ca indiferent de partidul care a fost la Putere, ideea comuna a acestor „muhaiele, chelneri de bacsisuri mici”, cum le spunea odinioara Cristian Tudor Popescu, a fost ca chiar daca se distruge economia nationala, fraudand la greu procesul de privatizare sau furand pur si simplu pe linie de partid si de stat, tot asa va merge si cu banii europeni, cazand la mica intelegere cu cei din Comisia Europeana, care pentru un comision gras nu va refuza sa…

    Si uite ca s-au inselat!!

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 5, 2013

 2. In mod evident ” rautatile copiilor ar trebuii sa ne sperie ” ! Numarul adolescentilor { ce adolescenti ….copii ce nu depasesc unii dintre ei 8-10 ani !} ce savarsesc ticalosii inimaginabile depaseste orice masura { asta presupunand ca poate exista o astfel de masura , d e limita } posibila . Poate ca { nu neg asta } lipsa educatiei parentale , promiscuitatea in care traiesc unii dintre ei sant cauze , dar in mod evident si acest spirit d e competitie pe care-l dezvolta societatea in care traim , plus ” educatia ” pe care-o primesc din viata d e zi cu zi , din media tv , din filme , constitue un material extrem d e exploziv , extrem de periculos si pentru prezent { chiar daca exista destui ce s e indoiesc deocamdata de acest pericol iminent } dar mai ales pentru viitor asta presupunand ca acest viitor este ceva palpabil , ceva sigur . Insa…ce vrei sa le facem acestor delicventi minori ? Chiar crezi ca acea homescool despre care vorbea mai nu stiu cand Cristina , este o solutie ? Pe bune , doar cunosti acea ” reteta ” prin care cineva este invatat sa innoate : este aruncat pur si simplu in apa ….cu orice risc !Ce pot face acum parintii acelei eleve din UK ? Aia al carui copil a fost umilit , legat cu lantul sau cu funia { chiar nu conteaza } , aia au o varianta : muta copilul la alta scoala deoarece …au reusit sa afle la timp insa….agresorul , parintii acestuia …aia vor ramane in continuare bine merci !!! Deci acei parinti ai agresoarelor psihice din UK sau agresoarele …aia crezi ca vor patii ceva ? Fi linistit ca….probabil vor umbla catva timp mai mult prin jurul casei insa dupa cateva zile , li s e va spune ca …au fost buni englezi iar ceea ce s-a intamplat a fost doar un accident , o eroare regretabila fireste dar…conteaza doar viitorul lor de bulldogi britanici cares-i educa copii sa aprere traditiile Coroanei Britanice . Dupa ce m-am interesat , citind pe NET despre cazuri asemanatoare , am aflat ca-n State exista un fel de lege a delicventilor minori . Acesta se prezinta in fata unui judecator iar acesta al poate condamna la executarea unei pedepse privative d e libertate { fireste d e la caz la caz } iar pedeapsa o poate executa fie intr-o inchisoare federala pentru minori fie …sa urmeze cursurile unei scoli militare sau militarizate deoarece din scoala unde invatase pana la momentul cand a comis fapta acel copil este automat eliminat iar scolile private ….in nici un caz nu vor accepta un astfel d e specimen pe bancile lor . Insa….inclusiv parintii platesc intr-un fel sau altul astfel incat copilul nu va avea , asa cum l-a avut ala pe tat-su care sa-i ameninte pe adversar sau parintii sai inclusiv cu moartea .Din pacate sant foarte multi copii , foarte multi adolescenti carora li s-a inoculat xenofobia , ultra nationalismul sau ura rasiala { Cristina ar numi-o manipulare } mai ales d e catre institutiile ce sant platite tocmai pentru a educa acesti copii si abia dupa aceea urmeaza acel model , acele invataturi parentale ce la randu-le pot fara discutie sa le inoculeze acei virusi in minte si-n suflete . Iar matalutza te zbarlesti la mine cateodata cum c-asi fi xenofob , rasist sau nationalist . Spuneai ceva despre ” conceptia foarte conservatoare despre rolul femeii in societate „….Pai chiar nu reusesti sa vezi ca tot ce s e intampla se intampla tocmai datorita faptului ca aceasta conceptie nu mai este luata in seama de nimeni ?! 😦 Nu vezi ca femeile au devenit doar masini d e sex contra bani ? Mai vezi mataluta vreo femeie frumoasa care sa se gandeasca la maritisi cu-n….tamplar { asa cum era bunaoara Cristos deci inclusiv sarac vai mama lui ! } , caruia sa-i toarne vreo cativa copii si pe care ea femeia sa le fie si mama si educator ? Crezi ca mai exista femeie tanara care sa stie intelesul acelor {atat d e indragite cuvinte de catre furher } , KKK = copii , casa , biserica ? Nu fireste , deoarece aceasta expresie este considerata azi de catre feministele din toata lumea , de catre curvele de pretutindeni si arhaica si fascista !!!!! Culmea e ca ….nici eu nu sunt de acord cu ea !Oricum multumesc pentru faptul c-ai venit cu explicatii 😉 .

  Comentariu de Marian | noiembrie 5, 2013 | Răspunde

  • Nu stiu… nu stiu daca e vorba de „spiritul de competitie” sau de media…
   Chiar zilele trecute ma gandeam la faptul ca liberalizarea in invatamant ar trebui sa aiba efecte benefice. Spre exemplu acum ar trebui sa fie mult mai bine decat in trecut, inainte de ’89… Sunt mai multe manuale, ai de unde alege. M-am uitat pe niste manuale de matematica si de fizica din zilele noastre, alternative, cum li se spune acum. Eu cred ca sunt mult mai bune decat cele pe care le aveau generatiile din perioada anilor ’80. La manualele actuale am observat grija pentru o forma grafica deosebita, pentru o explicatie cat mai clara a subiectului, uneori facute sageti colorate, in culori. Pe cand inainte era un sigur manual, spre exemplu unul singur pe toata tara, pentru toti elevii de clasa a noua, la algebra. Nici nu puteai sa spui ca e bun sau rau ca nu existau manuale alternative, nu aveai cu ce sa compari, decat cu manualele mai vechi care, cred, erau mai bune decat cele mai noi aparute pe vremea aceea. Nu mai vorbesc ca era pe hartie de ziar, desenele toate in alb si negru, nu ca acuma. Pe cand acum, cine doreste sa invete are posibilitatea sa gaseasca si culegeri de probleme mai vechi, foarte bune. Am vazut o astfel de culegere la un anticariat din Bucuresti, care costa doar 1,0 RON. Deci 1 leu si nimic mai mult!! Nici manualele actuale nu mi se par foarte scumpe. In plus exista mici memoratoare de matematica, fizica, intr-o gama diversa, foarte bune.
   Ei, si cu toate acestea, cu toate ca aceste schimbari sunt in bine, elevii nostri nu prea invata. Inainte de ’89 cred ca un elev de liceu invata mult mai mult decat omologul sau de astazi… Pentru ca era mult mai interesat fata de cel de astazi.

   Astazi scoala, elevatia nu mai conteaza foarte mult iar fenomenul asta e prezent si in Marea Britanie. Atata vreme cat imbunatatirea nivelului de trai inseamna sa ai mai multi bani si nu mai multe cunostinte intr-un domeniu sau in mai multe domenii de activitate, scoala, importanta acesteia, decade. Poate ca problema zilelor noastre nu e aceea de a avea cat mai multi oameni pregatiti bine in scoli, ci cat mai multi oameni care sa consume ceea ce produc industriile capabile din ce in ce mai mult de productivitati din ce in ce mai mari.

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 5, 2013 | Răspunde

 3. ” Romania n-a fost o tara eurosceptica nici vorba ” ! Chiar crezi ca daca romanii {vorbesc despre VULG { vorba lui Madalin Voicu 😉 }, vorbesc despre ” poporul roman „, despre ordinary people , despre ” cei care au construit Romania ” despre ….muncitori , tarani si intelectuali , ar fi stiut ca aderarea la UE ar fi insemnat renuntarea la …atat d e multe lucruri dragi romanilor { nationalisti cel putin prin educatie }, ar mai fi acceptat ei aderarea la UE ? Pe bune acum , chiar crezi asta !? Ti matale minte sa se fi facut vreun referendum pe tema asta si eventual sa se fi explicat si populatiei ” producatoare de bunuri ” , ce vor avea de pierdut ? Poate sti matale mai bine , poate ai memorie mai buna decat mine desii…ma cam indoiesc : ai uitat ca am ” goagal ” ! ? In partea a doua …esti dupa sufletul meu si …am fost nevoit s-o citesc de doua ori pentru a fi sigur ca dumneata si nu Rica Venturiano { Dumnezeu sa-l odihneasca …ca poate o dormi la ora asta 😉 ! } , care de regula este mai patriotard decat esti dumneata uneori , ai tastat asa ceva ! Problema …nu-i ca ” s-au inselat ” ei , problema este ca de platit , tot ordinary people , tot ” muncitorii , taranii si …. intelectualii ” { care mai sant in acesta tara } , tot VULGUL { vorba lui Madalin Voicu 😉 } vor fi cei ce vor platii cu varf si indesat !!! OLAF , DNAF sant doar niste acronime pentru fiecare dintre noi ….”JUSTITIA ” insa , este un concept ce a disparut DEFINITIV din Romania ultimilor 23 de ani si daca a disparut….cine sa faca DREPTATE ? Evident Dreptate si Justitie sant concepte diferite dar…” daca justitie nu e ….nimic nu e ” vorba apostolului Pavel 😉 !Poate Dumnezeu …deoarece { asa cum spunea nu stiu cine } ” Secolul al XXI-lea va fi religios sau …nu va fi deloc „!!!! Asta se potriveste al dracului d e bine mai ales la noi …. aici in Romania !!!!

  Comentariu de Marian | noiembrie 5, 2013 | Răspunde

  • @Marian
   Da, cred ca ar fi acceptat. De fapt romanii au si stiut. Eu cred ca am stiut cu totii. Romanii au vrut sa intre in UE, interesul fiind indreptat si spre libera circulatie a persoanelor, interes avut mai ales de cei tineri. Atata vreme cat guvernele noastre au facut eforturi fizice si intelectuale sa puna pe butuci economia, afectand cetatenii si acut tanara generatie, atunci e clar ca cetatenii au vazut in posibilitatea de a calatori liber in Europa si posibilitatea de a castiga mai multi bani, ceea ce s-a si intamplat.Si, pe de alta parte, integrarea in UE insemna o sansa mare pentru Romania, oamenii au stiut asta.

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 5, 2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: