Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Apropo de cum trebuie sa aratam…

Gandul

Zgonea te vrea tuns, rockere! Remus Cernea organizează rezistenţa Metallica în Parlament: „Să nu se atingă nimeni de pletele mele”

Se arata ca:

„În sesiunea parlamentară trecută, preşedintele Camerei Deputaţilor l-a certat pe un deputat de la opoziţie pentru că a vrut să vorbească în sala de plen, la microfon, fără sacou pe el. Acum, Valeriu Zgonea ia măsuri: a decretat schimbarea condului de conduită, astfel încât fiecare parlamentar „să aibă o ţinută demnă şi oficială, corespunzătoare demnităţii de parlamentar”.

Măsura este întâmpinată de majoritatea parlamentarilor cu îngăduinţă, mai puţin de „rebelul” Remus Cernea. „Nimeni să nu cuteze în Parlament să se atingă de pletele mele.  Eu voi rămâne acelaşi. Îmi pregătesc tricourile cu Metallica, cu Pink Floyd şi cu alte trupe rock special să le duc în Parlament”, reacţionează deputatul Cernea, contactat de gândul.

Cum ar trebui să fie codul vestimentar

Ce înseamnă totuşi o „ţinută demnă şi oficială”? Cât de scurtă ar trebui să fie fusta unei senatoare sau cât de lung ar trebui să fie părul unui deputat? Ce culori sau ce articole vestimentare ar trebui evitate?

Senatoarea PPDD Steliana Miron are cu siguranţă un răspuns. „O culoare, chiar dacă este puţin mai tare, dacă ştii cum s-o combini, poate să fie o vestimentaţie foarte frumoasă şi ceva business, şi ceva decent, şi ceva elegant, fără să fii vulgar. Mi se pare ok o rochie la baza gâtului, deasupra genunchiului cu două degete sau sub genunchi, de obicei abordez un taior cu o fustă sau o rochie cu un sacou”, spune ea, contactată de gândul.

Cu toate acestea, ea merge pe principiul că, cel puţin la Senat, unde vârsta medie este „mai înaintată”, nu sunt astfel de probleme. „Doar la personalul din această instituţie, prea multe decolteuri şi fuste scurte”, precizează Miron.

Nici la bărbaţi nu ar trebui să existe un cod vestimentar strict, totul depinde de “personalitate şi atitudine”. “Poate să fie şi o ţinută casual, cu un sacou, un pantalon mai lejer, un blug, depinde şi de anotimp. E opţiunea fiecăruia, contează şi atitudinea cu care porţi aceste haine, atitudinea dă un aer de eleganţă”, a mai spus senatoarea.

„Uitaţi-vă puţin la mine şi eu asta înţeleg prin ţinută demnă”, ne îndeamnă deputata PNL Raluca Surdu. Ne uităm la ea şi vedem o pereche de pantaloni roşii, semi-eleganţi, cu un tricou şi un sacou. Per total, o ţinută decentă.

Cu toate acestea, nu militează pentru un embargo împotriva unor alegeri vestimentare mai îndrăzneţe, spunând că „aşa i-au ales cetăţenii”. „Nu cred că cineva ne poate impune un canon de restricţie pentru părul scurt, colorat într-un anumit fel sau nu. Dar noi suntem aici reprezentanţii alegătorilor noştri, care ne-au votat şi cu părul scurt, şi cu părul lung, şi blonzi, şi bruneţi”, a declarat Surdu, pentru gândul.

Dress-code la Parlament

Reacţii există şi din partea bărbaţilor. De exemplu, deputatul PDL Dan Cristian Popescu afirmă faptul că există evenimente unde se cere un anumit dress-code. Întrebat de gândul ce dress-code ar trebui să existe în Parlament, pedelistul merge şi el pe ideea unui sacou, eventual şi cămaşă, plus pantofi mai eleganţi. „Ar trebui ca parlamentarii să poarte sacou, cel puţin, dacă se poate şi o cămaşă, pantofii să nu fie sport. La limită poţi şi blugi, cu un sacou şi o cămaşă. Cravata poate să fie, poate să nu fie, tendinţele nu mai impun cravata ca un accesoriu obligatoriu”, explică acesta.

La femei însă, o libertate mai mare. „Păi au şi o paleta mai largă de alegeri”, spune Popescu. „Nu ar trebui să existe culori non-grata, femeile ar trebui să se îmbrace aşa cum consideră ele, au imaginaţie. În primul rând le încântă pe dânsele, apoi şi pe noi, bărbaţii, de ce am fi contra? Să păstreze decenţa, atâta tot”, mai spune deputatul.

Dolha: „Să nu-i mai vedem cu părul vâlvoi şi cu flori pe cămaşă”

Deranjat de alegerile vestimentare ale unor deputaţi, liberalul Mircea Dolha nu mai vrea să vadă „tot felul de cămăşi înflorate sau părul vâlvoi”. Din punctul lui de vedere, o astfel de lipsă de respect pentru instituţiile statului înseamnă drumul spre anarhie.

„Să nu venim în blugi în parlamentul României, nu putem să venim cu părul neîngrijit, cu tot felul de tricouri şi alte obiecte vestimentare neadecvate, trebuie să venim în ţimută office, şi nu în cămăşi care mai de care mai înflorate. Trebuie să avem şi în România respect pentru instituţiile statului ca să nu ajungem la anarhie. Nu vrem nicio ţinută diplomatică, să-i vedem pe toţi în bleumarin, dar nici să-i vedem cu părul vâlvoi şi cu flori pe cămaşă. Nu haina face pe om, dar funcţia obligă să ai o ţinută ca atare”, a declarat Dolha, pentru gândul.

O prezenţă mai mult decât decentă în Parlament este şi purtătoare de cuvânt a liberalilor, Cristina Pocora. Deseori văzută în costume elegante, fără a atrage vădit atenţia asupra ei, Pocora consideră că Parlamentul nu este un podium.

„O ţinută adecvată unui cadru instituţional este bine să existe. Nu suntem aici ca să prezentăm moda, ci pentru a-i reprezenta pe cetăţeni. Trebuie să fim decenţi, o fustă normală, cu o lungime normală, o coafură normală şi culorile acestea pe care le avem cu toţii”, a explicat liberala, contactată de gândul.

Dar ce înseamnă normal? „Trebuie discutat la toate grupurile parlamentare, să vedem care este acea normalitate acceptată de majoritate”, a răspuns Pocora.

Mai evaziv, deputatul PSD Bogdan Diaconu, venit la locul de muncă îmbrăcat în cămaşă, sacou şi blugi, se scuză spunând că acest cod nu e încă în vigoare. Întrebat de gândul cum ar trebui să vină îmbrăcat un parlamentar pentru a fi în concordanţă cu demnitatea exercitată, pesedistul face o fandare. „Nu sunt nici stilist, nici critic vestimentar, în fond este problema fiecăruia în parte cum se îmbracă. E vorba de personalitatea fiecăruia. Demnă şi oficială înseamnă în conformitate cu nivelul de reprezentare al funcţiei pe care cetăţenii ne-au însărcinat să o reprezentăm”, precizează Diaconu.

Remus Cernea: „Să-mi interzică mie e ca şi cum i-ar interzice lui Roger Waters

Cel mai deranjat însă de noul cod de conduită rămâne tot Remus Cernea. „Un astfel de regulament vizează forma şi nu fondul problemelor pe care le are Parlamentul”, spune el.

„Trebuie să se permită celor mai nonconformişti să se exprime şi să se manifeste pentru că adesea ideile noi, de reformă a societăţii, vin tocmai de la cei nonconformişti. Fără ei, societatea rămâne încremenită.  Domnul Zgonea să nu uite că a stat lângă Roger Waters. Să-mi interzică mie să vin la pupitrul Camerei Deputaţilor cu un tricou rock e ca şi cum i-ar interzice lui Waters. O astfel de măsură e irelevantă, aminteşte de impunerea uniformei şi cravatei la pionieri”, a conchis deputatul.”

Remus Cernea

„Nu conteaza cat de lung am parul/ Important e cat si cum gandesc” !!

Chiar avea dreptate Florian Pittis!!

Valeriu Zgonea – ditamai domnu’ tovaras!! 🙂

Puseurile comuniste ale lui Zgonea dezgusta pe toata lumea. Zgonea se comporta ca un director comunist care isi cearta angajatul ca a venit nebarbierit la serviciu. Ii spune sa vina, il scoate in fata intregului colectiv si-l da ca exemplu negativ pe unitate!! Bineinteles, nu conteaza cum munceste angajatul, cat munceste, ci doar faptul ca a uitat sa se barbiereasca dimineata. Chiar ma gandeam la faptul ca lucrurile merg prost in Romania pentru ca sunt prea multi oameni care au mentalitatea lui Zgonea. Oameni care nu inteleg ca aceasta tara trebuie cumva sa progreseze. Nu ca as fi de acord cu ideile lui Remus Cernea, sa fim intelesi, dar nici nu pot fi de acord ca manifestarile comuniste ale unui partid sa fie impuse intregii societati.

Pe de alta parte…

„Stimat public, onorate scaune!” România, „în capot şi şlapi”, s-a făcut de râs la Frankfurt. Ministrul Culturii nu înţelege a cui este VINA

Se arata ca:

„La Târgul de Carte de la Frankfurt, cel mai mare astfel de eveniment din lume, la care, dacă nu eşti, nu exişti din punct de vedere literar, România a existat cu un stand prăfuit de o sută de metri pătraţi. Standul este descris pentru gândul de agenţi literari, editori şi scriitori români prezenţi la târgul care s-a desfăşurat în perioada 9-13 octombrie, drept „mizerabil”, „ruşinos”, „urât” ori „o dezamăgire”. Poetul Nicolae Prelipceanu, care a susţinut o lectură publică în zilele de târg închise publicului larg, spune că a fost nevoit să vină de acasă cu un afiş de promovare improvizat pe care l-a amplasat la stand. Mihai Mitrică, reprezentant al editorilor, susţine că numele României nu era vizibil pentru vizitatori. Iar agentul literar Simona Kessler crede că ţara noastră s-a prezentat la evenimentul literar al anului „în capot şi şlapi”.

Întrebat de gândul, ministrul Culturii, Daniel Barbu, neagă că de stand s-ar fi ocupat instituţia pe care o conduce. „Nu ştiu. Nu ministerul Culturii a organizat, ci ICR. Este cu totul altă instituţie, întrebaţi acolo. Noi ne ocupam de Stuttgart, nu de Frankfurt”, a declarat ministrul. În schimb Ioan Matei, şeful Biroului Cultură Scrisă din cadrul Ministerului Culturii, confirmă că ministerul s-a ocupat de reprezentarea României la târg, susţinând că aceasta a fost „la nivelul din anii anteriori”, „cu excepţia standului” pe care de data aceasta l-a închiriat de la organizatori. De altfel, ministerul Culturii este trecut ca organizator al standului României şi pe site-ul Târgului de Carte de la Frankfurt.

Simona Kessler: „Este ruşinos”

Târgul de Carte de la Frankfurt este evenimentul numărul 1 al industriei literare. Acolo se semnează contractele importante de drepturi de autor, acolo îşi fac marile edituri internaţionale planul de a publica un scriitor străin sau altul. Publicul larg are porţile deschise doar două zile din cele cinci ale evenimentului. În rest, spaţiul expoziţional forfoteşte de oameni de cultură, ziarişti şi editori de primă mână de pe tot globul. „Am trecut de două ori pe acolo şi arăta foarte urât. Era doar un echipament de bază, erau lipite două afişe şi atât. Este ruşinos!”, a povestit Simona Kessler, agent literar, pentru gândul, arătând că, spre comparaţie, alte standuri, chiar şi cele ale unor state mai mici decât România, au fost mult mai bine puse la punct. „Orice ţărişoară – Muntenegru, Serbia şi aşa mai departe… vecinii noştri, nu ne comparăm cu americanii sau englezii – a avut o preocupare privind estetica standurilor lor. E o chestiune de reprezentare şi de felul în care îţi arăţi un nume. Adică, poţi să te duci într-un capot sau poţi să te îmbraci într-o rochie frumoasă. Şi noi preferăm să ne ducem în capot şi şlapi. Cam aşa am arătat”, a mai spus ea, precizând totodată că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru.

Kessler a arătat că, în ciuda criticilor aduse şi în anii precedenţi cu privire la felul în care România este reprezentată la evenimente de acest gen, lucrurile rămân încă nerezolvate.„Nu înţeleg de ce noi, după 20 de ani, continuăm să arătăm la fel de rău ca imediat după Revoluţie. Toţi au evoluat… Şi nu este vorba de dimensiunea standului, ci de bunul gust, o chestie minimală pe care trebuie să o faci pentru ca lucrurile să arate bine”, a comentat Simona Kessler.

Mihai Mitrică, director executiv al AER: Numele României lipsea

Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România, a fost la Târgul de Carte de la Frankfurt, dar spune că nu a văzut la stand numele României. „Erau doar două roll-up-uri necăjite cu Ministerul Culturii. Semnalizarea evenimentelor a fost deficitară, iar lecturile publice s-au desfăşurat cam între noi”, povesteşte Mitrică. Într-una din seri, AER a expus la târg cele mai frumoase cărţi ale României, ocazie cu care a organizat şi o recepţie. „În timpul acestei recepţii au fost mai mulţi vizitatori decât în toate celelalte zile la un loc. Am impresia că pentru Ministerul Culturii este o sarcină prea mare să organizeze standurile naţionale, cu toate limitările de buget şi presiunea politică”, continuă reprezentantul AER. Potrivit acestuia, standul României era anost, iar cărţile trimise de edituri spre promovare erau înşirate pur şi simplu, fără ca vizitatorul să fie informat de criteriul după care erau expuse.

Poetul Nicolae Prelipceanu: „Stimat public, onorate scaune!”

Invitat la târg de Ministerul Culturii, poetul Nicolae Prelipceanu şi-a început, în lipsa auditoriului, lectura cu o formulare auto-ironică: „Stimat public, onorate scaune”. „Standul era pur şi simplu mizerabil. Nu erau afişe, cărţile erau pur şi simplu trântite acolo. Noroc că un coleg de la Piatra Neamţ a făcut nişte afişe cu pozele noastre, că el conduce o tipografie, şi le-am pus acolo”, spune poetul, nemulţumit că ziua în care a avut el organizată lectura publică era una în care publicul larg nu avea acces la târg. Mari aşteptări spune însă că nu a avut de la bun început: „Lucrurile astea sunt făcute formal, ca să fie făcute”.

Cristian Dinu, Read Forward: „O dezamăgire”

Cristian Dinu a participat la Târgul de Carte de la Frankfurt în calitate de reprezentant al proiectului „Read Forward”, o platformă care face disponibile operele literare în format electronic. „Peste tot târgul forfotea de lume şi era aglomerat, iar la standul României era pustiu şi bătea vântul”, a povestit pentru gândul Cristian Dinu, care a făcut făcut o serie de poze şi le-a postat pe blogul personal.

„Am văzut standul, am plecat, m-am întors a doua zi să văd dacă e la fel… şi era la fel. M-am uitat puţin pe acolo şi am văzut că încă erau nişte cărţi băgate prin pungi. Am fost şi anul trecut, când standul era printre cele mai urâte, dar mai puţin urât decât cel de anul acesta. E o dezamăgire. Cred că am fost ţara cu cel mai urât stand. N-am mai văzut altul atât de urât”, a mai spus acesta, adăugând că, printre altele, reprezentanţii României la stand nu erau pregătiţi nici măcar cu cărţi de vizită.

Ministerul Culturii: Prezenţa României, la nivelul anilor trecuţi

Ioan Matei, şeful Biroului Cultură Scrisă din cadrul Ministerului Culturii, care s-a ocupat de organizarea prezenţei României la târg, spune că ţara noastră a fost reprezentată şi în acest an „la nivelul anilor trecuţi”, cu o singură excepţie: standul. „În ceilalţi ani aveam un stand de la Sala Palatului. După ce Sala Palatului a trecut de la noi la RA-APPS, nu am mai putut să luăm acel stand. Aşa că am închiriat standul de la organizatorii Tîrgului de Carte de la Frankfurt, iar acesta a corespuns standardelor târgului”, spune Ioan Matei. „Am invitat scriitori buni, precum Nora Iuga, am avut evenimente. Cu excepţia ţării invitate, toate ţările au 2, 3, 4 evenimente, nu mai mult”, continuă reprezentantul ministerului, care atrage atenţia şi asupra bugetului mic al instituţiei. Ministrul Culturii, Daniel Barbu, neagă însă că instituţia pe care o conduce ar avea vreo legătură cu Târgul de Carte de la Frankfurt: „Nu ministerul Culturii a organizat, ci ICR. Este cu totul altă instituţie, întrebaţi acolo. Noi ne ocupam de Stuttgart, nu de Frankfurt”.

Miza Târgului de Carte de la Frankfurt

La Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt au participat aproximativ 7.300 de expozanţi, din peste 100 de ţări, conform datelor puse la dispoziţie pe site-ul evenimentului. „Este un târg important mai mult pentru editori decât pentru autori. Pentru autori este important în mod indirect, spre deosebire de cel de la Liepzig, spre exemplu, care li se adresează în mod direct. Dar evident că este cel mai important târg din Europa, pe zona aceasta literară”, a explicat pentru Dan Lungu pentru gândul. „Miza este vânzarea şi cumpărarea de drepturi de autor. Din experienţa mea, stând în preajma editorilor pe la astfel de târguri, ştiu că, de fapt, când mergi la o astfel de întâlnire de business e importantă agenda pe care ţi-o pregăteşti dinainte. Dar felul în care arată este important pentru jurnaliştii care vin acolo, pentru oamenii din lumea cărţii”, a adăugat acesta.

Gabriela Adameşteanu a participat la Târgul de Carte de la Frankfurt în 2008 şi îi ştie importanţa: „Este cel mai mare târg de carte din lume. Este o lume profesională, mondenă, culturală, toate în acelaşi timp. Frankfurt înseamnă să pătrunzi într-un cerc elitist de cultură”.

Brazilia, ţară invitată în acest an

Anul acesta ţara invitată la târgul de Carte de la Frankfurt a fost Brazilia, ţară a cărui stand s-a întins pe o suprafaţă de 2500 de metri pătraţi, şi a fost gândit de Daniela Thomas şi Felipe Tassara. 70 de autori din această ţară au fost invitaţi să participe la evenimentele de la stand, iar formaţia Choro Livre a susţinut scurte recitaluri în fiecare zi a târgului.

Succesul fiecărei ţări la un târg de asemenea amploare este extrem de important a mai explicat Simona Kessler, arătând că este momentul potrivit pentru ca autorii fiecărei ţări şi cărţile lor să devină vizibile pe plan internaţional. Eforturile să fie cu atât mai mari, cu cât piaţa cărţii a fost şi ea afectată de contextul economic dificil din ultimii ani.

„Este destul de greu pentru autorii români să ajungă să fie traduşi, pentru că este criză peste tot. Interesul pentru autorii români şi numai, şi pentru cei din culturi mai mici, este destul de redus în momentul de faţă”, a precizat aceasta. „Nu ştiu dacă Românai a avut invitaţi autori anul acesta, nu ştiu care a fost programul pregătit. Dacă au fost evenimente, la stand nu erau semnalizate prin nimic. Nu am văzut nimic care să te facă să vezi din prima… Dar eu nu am petrecut timp acolo, la stand. Am văzut doar cât e de urât şi asta a fost tot”, a adăugat agentul literar.” (subl. mea)

Nu e ciudat, stimati cititori, ca ne intereseaza lucruri marunte precum faptul ca a venit sa vorbeasca de la tribuna in camasa, ca Remus Cernea poarta plete si lucruri de genul asta, dar nu ne intereseaza deloc imaginea Romaniei in exterior? Romania a avut cel mai prost, neatractiv, slab pregatit stand la marele Targ de Carte de la Frankfurt. Guvernarea USL si-a trecut inca o ratare in palmares! Chestiunea asta tine direct de subminarea intereselor acestei tari si ar trebui facuta o ancheta in legatura cu ce s-a intamplat. Felul in care se prezinta Romania (nu o persoana anume, Remus Cernea sau altcineva) este foarte important pentru ca asigura sporirea vizibilitatii noastre in plan european si international. Din aceasta cauza trebuie sa se prezinte cat se poate de bine, lucrurile sa fie foarte bine puse la punct si imaginea tarii noastre sa fie cat mai moderna si atractiva. Nu e vorba numai de Targul de Carte, miza e mult mai mare. O prezentare buna si frumoasa poate orienta investitori catre Romania si pot veni aici investitii importante. Noi nu ne vedem interesul si ne ocupam de fleacuri.

Invitat la târg de Ministerul Culturii, poetul Nicolae Prelipceanu şi-a început, în lipsa auditoriului, lectura cu o formulare auto-ironică: „Stimat public, onorate scaune”. „Standul era pur şi simplu mizerabil. Nu erau afişe, cărţile erau pur şi simplu trântite acolo. Noroc că un coleg de la Piatra Neamţ a făcut nişte afişe cu pozele noastre, că el conduce o tipografie, şi le-am pus acolo”, spune poetul, nemulţumit că ziua în care a avut el organizată lectura publică era una în care publicul larg nu avea acces la târg. Mari aşteptări spune însă că nu a avut de la bun început: „Lucrurile astea sunt făcute formal, ca să fie făcute”.

Intreb si eu autoritatile acestei tari, atat de scrupuloase in ceea ce priveste pletele lui Remus Cernea, cum e posibil sa-l fi lasat pe poetul Prelipceanu acolo, singur, sa vorbeasca unor scaune goale si sa se faca de ras? Chiar nu se gaseau, de la ministerul Culturii, cativa oameni care sa stea acolo, sa faca macar act de prezenta? Sa nu ne facem de ras, chiar asa de greu e de inteles „stimati tovarasi”? Avem designeri care ar fi putut face o treaba minunata, de ce nu au fost chemati sa faca ceva pentru ca standul nostru sa arate asa cum trebuie?

„Nu înţeleg de ce noi, după 20 de ani, continuăm să arătăm la fel de rău ca imediat după Revoluţie. Toţi au evoluat… Şi nu este vorba de dimensiunea standului, ci de bunul gust, o chestie minimală pe care trebuie să o faci pentru ca lucrurile să arate bine”, a comentat Simona Kessler.

Pentru ca avem inca prea multi comunisti in structurile de conducere ale statului, si il includ si pe Basescu, oameni cu o gandire anchilozata in trecut sau in cliseele trecutului, chiar daca aveau 17 ani la Revolutie, oameni care nu sunt dornici de modernizare si schimbare in bine a acestei tari. Aroganti, pusi pe inavutire personala, nicidecum pentru tara asta, decat colateral.

DE citit si…

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, despre ruşinea României la Târgul de Carte de la Frankfurt. „Mi se pare onorabil”

Facand o comparatie cu pozele de la celelalte standuri (vezi in Gandul, la articolul de mai sus) diferentele sunt mari si se poate spune ca nu e onorabil. Nu se poate sa pui niste rafturi cu ceva carti pe ele, niste scaune si sa spui ca e onorabil decat daca n-ai simt estetic sau nu te pricepi la astfel de lucruri.

Chestiunea este urmatoarea: se putea face o treaba foarte buna daca ar fi fost angajata o firma de design si nu cred ca ar fi costat foarte mult. Banii pot fi obtinuti si prin donatii private, daca e absolut necesar si tinand cont de faptul ca ministerul Culturii are un buget mic, iar lucrurile trebuie, cum spuneam, pregatite din timp. Deci se poate si in mod sigur ar fi iesit onorabil daca s-ar fi procedat asa. Pentru ca sunt detalii asupra carora trebuie sa te concentrezi, altminteri lucrurile nu pot sa iasa decat prost. Or, Romania are nevoie de o imagine cat mai buna in exterior. De aceea chestiunea legata de design nu poate fi ignorata. Altminteri nu prea ne baga nimeni in seama, dimpotriva. Eu cred ca se poate face o treaba buna nu neaparat cu multi bani, daca este inteligent facuta. Si mai trebuie spus ca sunt lucruri pe care merita sa cheltuiesti ceva mai mult.

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

octombrie 23, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

17 comentarii »

 1. Este pentru prima oara cand , chiar ai dau dreptate lui Zgonea ! Ma da-l in m…tii ma-sii , pai ori este parlamentar ori este clapar la aia de la Metallica !!! Pe la ce parlamente din lumea asta a vazut domnul Cernea ca aia au latze si se -nbraca in acel mod ” neconventional ” in care se-nbraca musiu Cernea cand vine in Parlament ? Sau chiar acel Bogdan Diaconu….nemaivorbind de toate femeile ce ocupa posturi de parlamentari si care fac parada modei pe acolo de asa maniera incat i-ar face pe aia de la Milano sa dea in balbaiala ? Frate este o modalitate prin care-ti arati respectul fata de institutie ca atare si fata d e cei ce au avut putina mine si ….te-au ales pentru a accede acolo . Este o modalitate prin care-ti ti heghemonicul ! Este un mod de a arata …ca esti cine esti si reprezinti ….pe cine reprezinti . Fireste , nu poti compara parlamentarii din Romania cu cei din Englitera sau Francia sau Ellada dar….ceva lectii de buna cuviinta vestimentara chiar n-ar strica sa luam de la aia 😉 ! Filmuletzul pe care l-ai postat cu Motu , Pitis …. era acolo vorba despre alt context . Pot garanta ca Pitis , care nu s-a tuns nici cand Elena Ceausescu a dat o astfel de dispozitie { si eu am patit nepatita in anii respectivi !} , presupunand ca ar fi avut nesimtirea , nebunia sa candideze la un post de parlamentar ….sigur , fie si-ar fi tuns vestitele-i plete , fie si le-ar fi prins in obisnuitul sau ponny tail , iar costumul n-ar fi fost doar un moft pe care daca avea chef al urma , daca nu , nu insa Florian Pitis avea o meserie de pe urma careia manca paine , mai alba sau mai neagra { e de discutat asta } , spre deosebirte de domnul Cernea sau despre cel putin 75% dintre parlamentarii ce compun azi „Parlamentul Romaniei ” . Ca Remus Cernea face asocieri aiuristice { Roger Waters , cravata d e pionier etc } …pai ce-i prima oara cand acest Cernea demonstreaza ca locul sau nu era in cadrul parlamentului ci …pe undeva ” prin spatele blocurilor cenusii ” cum spun aia din trupele d e hip-hop sau rap ?! Stau si ma-ntreb cine dracu l-a ales pe asta ? Ca a candidat pe listele USL , asta o stiu , ca dupa ce si-a vazut saci-n caruta a devenit un fel de independent din partea verzilor si p-asta o stiu dar…cat de tampit sa fie cineva incat sa puna botu la savarina servita de acest neica nimeni asta chiar imi depaseste posibilitatile logica elementara !?! Auzi , puseuri comuniste la Zgonea ! Dar despre puseurile lui ecoteroriste { termenul apartine lui Traian Basescu 😉 } , de ce nu spune nimic acest om al pesterilor ? Cat despre Targul de Carte de la Franckfurt si declaratiile domnului profesor Daniel Barbu….pai in primul rand el este o rusine pentru cultura romaneasca in calitate de Ministru al Culturii ,si-n al doilea rand sa nu uite ca a fost delegat ca ministru doar in urma prestatiilor pe care le avea la trustul lui Voiculescu sau la al lui Ghita . Trebuia si el sa-si primeasca darul nu ? Sa manace si guritza lui altceva in afara de … shit 😉 !Si domnul Barbu { ca si acest Cernea } dovedeste inca o data daca mai era necesar ca…este una sa stai pe margine si sa arunci cu bolovani si cu totul altceva sa ….stai si sa-i incasezi ! Te gandesti mon cher chat …ce ar fi daca s-ar face o remaniere guvernamentala si-n locul lui Barbu ar fi numit Remus Cernea 🙂 ca tot este el nonconformist ? S-ar bate cu aia de pe la targurile de carte ? Ar apare pe acolo ” inbracat ” ….doar in slipi , eventual avand doar o frunza de vitza …. ca acoperamant pentru zona inghinala ?????

  Comentariu de Marian | octombrie 23, 2013 | Răspunde

  • @Marian
   Votul e uninominal, da? Oamenii l-au votat pe Cernea asa cu plete, da? Asta e democratia! Nu de alta, dar maine, poimaine o sa vina tovarasul Zgonea sa-ti spuna si ce cravata trebuie sa porti, de ce nu are culoarea rosie si de ce nu are pe ea insemnele Partidului Comunist Chinez!! Sau de ce nu porti o insigna cu Che Guevara, spre marea satisfactie a lui Victor Ponta, care inca mai oscileaza intre Che Guevara si Tony Blair!!

   In ceea ce priveste Targul de Carte, as fi preferat ca niste baieti pletosi, uite asa ca Cernea, sa se ocupe de stand si sa faca o treaba buna!! Ca asa, de pus niste rafturi acolo, stiu si eu sa fac, si chiar ar fi iesit mai bine.

   Prin astfel de lucruri Romania da niste mesaje, sa stii! Spre exemplu, ce mesaj a dat Romania acum? A dat mesajul ca este inca o tara comunista. Standul a fost „ca la stat”, cum se spune. Nu trebuia sa fie asa!!! Pentru ca sa iasa mult, mult mai bine, artistul sau designerul care s-ar fi ocupat de asa ceva, ar fi trebuit sa faca standul dupa cum ii place lui. Prin lucrul acesta Romania ar fi dat semnalul ca se indreapta catre sectorul privat, ca sprijina sectorul privat. Astfel de mesaje subliminal transmise sunt foarte importante. Mai inviti acolo pe patronul unei mari companii, mai semnezi un contract de privatizare.

   Marian, vezi… scuza-ma ca ti-o spun, dar ai ramas in urma… Uite, sa-ti dau un exemplu: ce inseamna pentru tine un ceas? Un ceas obisnuit. Inseamna ca trebuie sa-ti arate ora exacta, nu? Ei, vezi, acuma nu mai e asa: ceasul trebuie sa fie cu „mari complicatii” (ai auzit de asa ceva? 🙂 ) trebuie sa aiba doar o singura limba, minutele sa fie aratate altfel, nu prin minutar iar orarul sa aiba capacitatea de a sari automat peste o ora!! Ce vreau sa spun? Vreau sa spun ca trebuie sa dai dovada de imaginatie!!! Altminteri nu te baga nimeni in seama. Or, Romania nu e bagata in seama de nimeni. De asta nu avem investitori straini, de asta suntem sutuiti din Spatiul Schengen etc, etc, etc…

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 23, 2013 | Răspunde

   • Cred ca te -ai cam grabit cu ” aprecierile ” la adresa mea !!! 😦 Am ” ramas in urma ” zici ? 😦 Cine zice …ala e !!!! Chestia cu ” ceasul ” este la fel de alambicata ca si discursurile astora din parlament si ale lui Ponta si n-am inteles din ea decat chestia cu … limba 😉 . Sunt d e acord cu dumneata : Cernea a fost votat uninominal cu pletele de rigoare si cu toata tinuta-i de rocker cum se lauda el ! Habar n-are cretinu’ ce-i aia tinuta de rocker ! Si Crin Antonescu pe vremea cand era ministrul Tineretului si Sportului { desii n-a prea facut nimic nici pe acolo ….sa-l vedem cand o fi presedinte ce ma-sa va face !!!} era numit in ” presa ” ministrul …rocker 😉 desii … tipul chiar n-avea nici o treaba dar , niciuna cu acest gen d e muzica la vremea aceea si era numit asa doar pentru faptul ca avea parul cam mare , adica cum ai sta bine oricarui tanar la cam douazeci de ani cat avea Antonescu la vremea respectiva . Nu cade si dumneata in capcana prostilor frate ! Eu n-am spus niciodata ca asi fi de acord cu dorintele , si cu hotararile pe care le ia Zgonea sau altul sub forma de obligativitate . Este o chestie de bun simt , d e buna crestere si de educatie primita in familie timp d e minim….7 ani { aia de acasa } este doar o chestie d e respect fata de cei c e te-au ales sa-i reprezinti si-n primul rand fata de locul cu pricina care intamplator sau nu este totusi Parlamentul Romaniei ! Daca citesti mai atent ce m-am chinuit sa-ti tastez….vei fi de comun acord 😉 cu mine . Ce-ai zice matale daca-ntr-o sala d e judecata unde ai avea matalutza vre-un proces , judecatorul ar venii asa d-al dracului , pentru ca asa se simte el liber , ” in papuci si-n pielea goala de necaz ma-sa sa moara ” , cum atat de sugestiv spuneau versurile cantecului ala cu ” Tanta ” ce facea voga prin anul 1987 ?!!! Hai pe bune acum ….mai zi ceva la un astfel de argument daca ai sange in instalatie !!! Cam ce-ai zice daca la botezul pe care-l faci copiilor dumitale sau mai rau la inmormantarea cuiva din familia dumitale preotul respectiv sa-ti vina doar in izmene deoarece ….asa s e simte el liber d e orice fel de reguli sau de …canoanele bisericesti ???? Hai mai zi ceva daca-ti da mana !!!!! Las la o parte faptul ca eu sunt doar unul dintre cei alergati de Militie prin anul ‘ 70 deoarece aveam parul cam mare pentru criteriile acceptate pe atunci , bashca evazeul pantalonilor ce depasea cu mult cei 28 de cm. admisi de regim ! Nu m-au prins deoarece cimitirul Bellu era pe aproape si mi-era si arhicunoscut deci ….am putut sa sar gardul pe acolo si sa ies pe poarta pe la Pro Patria { tot cimitir fireste } ca orice cetatean respectabil . Eu faceam referire { si aici vad ca din pacate dumneatu 🙂 n-ai reusit sa ma-ntelegi } doar la modul in care se prezinta un REPREZENTANT AL „POPORULUI ” in Parlament-ul unde l-a trimes acel ” popor ” ! Asocierea dintre Zgonea si Partidul Comunist Chinez este fortata { ma poti crede pe cuvant } cel putin d e data aceasta iar Victor Ponta si oscilatiile sale { da ce-i frate : osciloscop ? 😉 } intre Che si Tony Blair de asemenea este fortata avand in vedere ca si unul si celelat reprezinta tinte greu de atins chiar si pentru …. cultura domnului Ponta , asta ca sa nu mai discutam si despre ideologia in care crede el sau partidul din care face parte ca presedinte . La acel Targ de Carte si la alte targuri de acelasi gen …eu asi prefera niste adevarati oameni de cultura { ce zici despre Dan Puric sau despre Gabriel Liiceanu sau Herta Muller ori Nina Casian , presupunand ca mai traieste pe acolo prin USA ? } , in locul unor papitzoi ce n-au nici o treaba cu ” cultura ” si care au avut probabil ultima data in maini in materie de carti ….vreo quinta sparta sau ceva full de valeti 😉 ?! Atunci da , poti avea pretentii daca le vei da astora mana libera la cum sa prezinte acel stand de carte romaneasca ….scrisa d e romani ! Si inca o chestie ma nedumereste , iar asta venind din partea dumitale …chiar ma baga in ceatza : und e dracu ai vazut matale ” sa vina patronii unei mari companii ” sa semneze contracte …la un targ de carte ? Pai ce aia au vreo treaba cu cultura ? Auzi sa ” semnezi un contract d e privatizare ” !!!!!! Daca nu te-asi cunoaste cat de cat , asi crede ca faci garagatza pe seama mea ….fie chiar ma crezi ” ramas in urma ” fatza de avantul cultural al unora sau chiar al dumitale . Nu este cazul te pot asigura chiar daca-ti par arhaic sau chiar mitocan pe undeva … Te pot asigura ca am mai multa cultura { desii …vorba matale ” inca n-am demonstrat-o ” 😦 } , decat multi dintre cei ce au ” patronat ” acel targ de carte de la Franckfurt si-ti afirm asta fara vreo urma de lauda ! ” Investitorii straini ” nu lipsesc , nu se inghesuie la taraba guvernamentala deoarece eu sau altii ca mine ” nu dam dovada de imaginatie ” iar din Schengen nu suntem ” sutuiti ” din pricina acestei lipse de ” imaginatie ” a mea sau a altora ca mine ! Si-ntr-un caz si-n celelalt vinovati sant doar OAMENII D E CULTURA sau mai corect spus asazisii ” oameni d e cultura ” asa zisele ” elite ” romanesti !!!! Ce dracu mon cher ti neaaparat sa-mi…. ” produci vr-un atac ” 😉 😦 ???!!!

    Comentariu de Marian | octombrie 23, 2013

   • @Marian
    Ai si tu dreptate, dar nu trebuie sa exageram. Eu nu am spus, spre exemplu, ca doamnele parlamentar trebuie sa vina in Parlament in costum de baie. Asta e un mod de abordare extremist as zice eu…

    Intr-un fel are legatura cu investitorii straini. Pentru ca daca reusim sa avem o imagine buna la un important targ de carte, lucrul asta sporeste vizibilitatea tarii noastre in exterior. De acord ca trebuie sa fie acolo si adevarati oameni de cultura. Insa conteaza aspectul exterior al standului de carte. Pentru ca altminteri, daca e sa ma iau dupa tine, pot sa fie acolo niste scaune si doua mese si sa vina oamenii de cultura. Nu e chiar asa…

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 23, 2013

   • @Marian
    Daca cineva, spre exemplu chiar si un un parlamentar, dovedeste originalitate in felul in care se imbraca lucrul asta nu inseamna sa transformam Parlamentul intr-un jacuzzi mixt – men and women – spre deliciul publicului telespectator!! 😆 Iar daca a luat cuvantul in camasa, nu inseamna ca a fost in slip. Deci nu trebuie sa exageram cu lucrurile astea.

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 23, 2013

 2. Daca ti-ai propus sa ma faci sa-ti tastez un roman …tocmai ai reusit !!!!!!

  Comentariu de Marian | octombrie 23, 2013 | Răspunde

  • Uite ce inseamna un ceas cu mari complicatii:
   http://us.bulgari.com/productDetail.jsp?prod=BGOP43BGLMR

   🙂

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 23, 2013 | Răspunde

   • Ai inebunit 😦 ???? La mine in casa s-au gatit azi icre de arac { fasole batuta si fireste ciorba si iahnie } iar pensia mult astepata inca n-a venit si matale-mi prezinti un ceas ” Bulgari ???????? Cat despre doamnele parlamanentar care ar avea ideea de a venii in Parlament in costum de baie 😉 ….. daca ar fi vorba despre Roberta Anastase , sau despre madamme Alina Gorghiu sau Ramona Manescu sau madamme ELENA UDREA 🙂 ….poate ca n-ar strica sa-ncerce : am asista si noi ca aia din India la un viol in grup….viol cat mai prelungit si eventual si transmis in direct pe televiziuni 🙂 😉 ! Abia astept ca aceasta initiativa sa fie pusa in practica ! 😉 Uite un alt exemplu ca sa nu ma mai acuzi ca exagerez : daca dumneatu 😉 ma inviti intr-o dupaamiaza de duminica sa te vizitez , si vin inbracat in camase huula in budigai si shlapi este una , iar daca ma inviti la cununia dumitale si vin in aceeasi tinuta …este cu totul altceva !!!! Chiar si dumneata trebuie s-o recunosti ca-ti place sau ca nu ! 😉 ca am dreptate si chiar n-am exagerat de loc . Este vorba despre respectul pe care-l arat dumitale si casei dumitale si mai ales despre respectul pe care-l arat pentru propria-mi persoana si mai ales pentru propra-mi 😉 ….personalitate !!! In alta ordine de idei acum . Ma poti invata si pe mine { ca oricum nu sunt asa d e mare ” specialist in domeniul calculatoarelor cum a-mi place mie sa ma laud in fatza …. cui ma crede 😉 ! } cum sa pun „caciula ” la a din a sau la tz sau la sh ? Mi-e foarte greu sa tastez atunci cand un simplu semn poate schimba de multe ori tot intzelesul frazei { nu ca dumneata ai face asta atunci cand postezi cate ceva sau raspunzi la commentarii ….} dar , poate-mi foloseste chestia asta cine stie pe unde . Daca poti face asta ….umile multumiri iar daca n-o poti face vesnice regrete si chiar voi intelege motivul oricare ar fi acela . Multumiri anticipate mon cher chat ! 🙂

    Comentariu de Marian | octombrie 23, 2013

   • @Marian
    Eu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun prin exemplul cu ceasul Bulgari. Si anume ca nu e vorba numai de lucrul bine facut ci si de imaginatie. De fapt, daca ai sa te uiti pe site-ul Bulgari ai sa vezi ca aceste ceasuri vor sa imbine in mod armonios imaginatia italieneasca cu expertiza elvetiana – „extraordinara creativitate si impactul emotional al designului italian cu traditionala expertiza suedeza”. Si iata ca poti face un ceas extraordinar, nu numai din punct de vedere tehnic, cu caracteristici tehnice, ca sa zic asa, impecabile, dar si din punct de vedere artistic, al designului. Eu cred ca e foarte clar ce am vrut sa spun…

    Intrebi cum poti scrie cu diactrice. Nu stiu ce sistem de operare ai… Uite un link unde iti arata cum se face pentru Windows XP. Sper sa-ti fie de folos…

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 24, 2013

   • Daca nu vrei sa te complici prea mult, poti sa faci si altceva… Spre exemplu vrei sa scrii „pâslă” in loc de „pasla”. Pur si simplu cauti pe net literele „â” si „ă”, dai copy si pe urma le inlocuiesti in cuvant dand paste.

    Spre exemplu „cocos” si „cocoş”. Vrei sa scrii cocoş, nu cocos. Atunci cauti litera „ş”, o copiezi si o inlocuiesti in cuvant. Lucrul asta poti sa-l faci atunci cand pare ca nu s-ar intelege din context despre ce ar fi vorba daca respectivul cuvant nu e scris cu diacritice. Spre exemplu eu, acum, asa am scris cocoş si toata operatiunea a durat cateva secunde.

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 24, 2013

   • Insa apropo de scrisul cu diacritice… Eu as zice sa nu te complici… Tastaturile la calculatoare sunt toate QWERTY. Acest tip de tastatura e foarte vechi: el dateaza din 1873! Nici inainte, la masinile de scris, n-aveai, nu-i asa, diacritice si se intelegea despre ce e vorba. Masinile de scris, cu cateva exceptii, aveau acelasi tip de tastatura ca si calculatoarele de azi – QWERTY.

    Observa ca daca incepi sa scrii cu diacritice tastatura se schimba. Daca te-ai invatat sa scrii repede pe o tastatura QWERTY e (mai greu) sa incepi sa treci la o alta tastaura, care nu mai e internationala ci doar pentru limba romana. Insa, dupa parerea mea, in general vorbind, nu cred ca e cazul. Si cred ca orice om de buna credinta va spune la fel. Chiar si in presa noastra, nu peste tot se scrie cu diacritice – un exemplu aici.

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 24, 2013

 3. Omule ….multumesc prea plecat pentru efortul depus insa ,pentru mine pana si a-ti spune ce sistem d e operare folosesc este …un efort prea mare ce-mi depaseste cu mult inteligenta atat de autolaudata 😉 !

  Comentariu de Marian | octombrie 24, 2013 | Răspunde

 4. Te intreb pe dumneata mon cher chat { asa cum am intrebat si pe altii la vremea respectiva , romansi d-ai nostrii dusi la mama dracului sa-si caute fericirea pe alte meleaguri } , daca dumneata cu intelectul dumitale atat de stralucit { nu uit ca m-ai invatat cum sa fac mutre haioase 😉 } , imi poti spune tiltlul unei melodii , numele unui cantec romanesc revolutionar , eventual patriotic , ce o data auzit de catre romanii de pretutindeni sa-i faca pe acestia sa explodeze de bucurie , si sa-i faca sa cante in cor { cu totii ,indiferent d e varsta } , acest cantec uitand de necazuri , uitand de ce le poate rezerva viitorul si fiind uniti sufleteste de acel cantec , ce le aduce aminte ca sint romani si ca Romania tara lor , a fost si eventual este inca , o tara iubita de Dumnezeu si fireste de ei ? Scuza-mi deranjul dar daca nu-ti puneam intrebarea crapa fierea-n mine de necaz !!! Ce zici ? Te prinzi sa -mi raspunzi la aceasta intrebare ???

  Comentariu de Marian | octombrie 24, 2013 | Răspunde

  • @Marian
   Mi-e destul de greu sa-ti raspund la o astfel de intrebare… Deoarece nu stiu daca acel cantec trebuie sa fie neaparat „revolutionar”, neaparat „patriotic”. Poate ca da, poate ca nu… Insa cred ca atunci cand, pentru multi ani, esti departe de tara, te prinde dorul de tara pana la urma. Bine, depinde si de om… Ar putea, spre exemplu, sa fie un cantec care sa-ti aduca aminte de o petrecere in familie sau cu prietenii. Adica de ce trebuie sa fie un anumit cantec anume pentru toti romanii? Se poate intampla sa asculti un cantec care sa-ti aduca aminte de cum se țâpurea la tine acasa si deodata sa-ti umple inima de bucurie.

   Chiar ma gandeam cum as arata mergand in Statele Unite, la o intalnire de afaceri, imbracat in cel mai pur business style si cu clopul pe cap. 😆 As lansa, desigur, o noua linie in designul vestimentar! 🙂

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 24, 2013 | Răspunde

   • Sigur nu esti Rares Bogdan undercover ?

    Comentariu de Marian | octombrie 25, 2013

   • 😆

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 25, 2013


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: