Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Incheierea acordului cu FMI. Unde vin investitiile straine?

Iata doua articole interesante:

Gandul

Ponta anunţă scăderea TVA la pâine şi creşterea accizelor la alcool, aur, ceasuri şi maşini de lux. „Am încheiat negocierile pentru un nou acord cu FMI”

Se arata ca:

„După negocierile cu FMI, premierul Victor Ponta a anunţat că reducerea TVA la pâine, făină şi cereale până la 9% de la 1 septembrie a fost agreată cu reprezentanţii Fondului. Pentru a acoperi gaura bugetară care va fi produsă ca urmare a reducerii încasărilor la finalul anului, Guvernul va adopta mâine, prin ordonanţă, o majorare a accizelor la alcool şi va introduce impozite pentru produsele de lux.

„Accizele la alcool cresc de la 750 de euro pe hectolitru la 1000 de euro pe hectolitru”, a anunţat ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, arătând că măsura nu va fi una temporară. Vicepremierul a dat şi exemple privind noua impozitare pentru produsele de lux: „la aur, ceasuri, obiecte de lux, maşini cupeste 3000 de cm cubi, yahturi, la armament utilizat de persoane fizice”, estimând că „impactul bugetar va fi de 300 de miliaone de lei” până la finalul anului.

În ceea ce priveşte rectificarea bugetară care va fi oficializată mâine, Guvernul a decis tăierea din banii alocaţi la începutul anului pentru Transporturi şi suplimentarea la Ministerul Dezvoltării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Justiţiei.

Cu aceste date, a anunţat Ponta, negocierile cu FMI pentru un nou acd tip preventiv s-au încheiat. „Am încheiat practic şi negocierile pentru un nou acord”, a spus premierul fără a da, până miercuri, detalii în această privinţă.

„Opinia FMI a fost că nu vom avea o reducere a evaziunii fiscale”

Deşi acceptată de FMI, reducerea TVA la pâine este privită în continuare de reprezentanţii FMI cu mari rezerve. Este şi motivul pentru care deocamdată măsura este una temporară urmând să fie reevaluată la începutul anului viitor.

„Mâine vom adopta o ordonanţă prin care TVA pe tot lanţul la pâine va fi redus la 9%. Reducerea va fi din septembrie. Opinia FMI a fost că nu vom avea o reducere a evaziunii fiscale. Îmi doresc să se dovedească că am avut noi dreptate. Acum evaziunea e, conform unor studii, de 80%”, a spus Ponta la finalul discuţiilor cu reprezentanţii FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

Premierul a admis însă că există un impact negativ semnificativ: 100 de milioane de lei pe un singur trimestru, acoperit, pentru moment, „din alte surse bugetare”. „Eventualul impact negativ este compensat de o creştere convenită la alcool şi la bunuri de lux”, a arătat Ponta.

Din explicaţiile ministrului pentru Buget, Liviu Voinea, „măsura de compensare – creşterea accizelor la alcool şi introducerea unor impozite la bunuri de lux – are exact acelaşi impact în buget ca şi reducerea TVA la pâine. Ambele măsuri vor fi analizate în cursul anului 2014 cu privire la eficienţa lor şi se va lua o decizie în consecinţă”.

Mai explicit s-a vrut a fi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu: „O brăţară de aur va fi mai scumpă. Depinde de cantitatea de aur pe care o cumpăraţi. Şi lănţicul şi inelul are o componentă”, a încercat el o estimare a evoluţiei pieţei produselor de lux.

Cine pierde, cine câştigă din rectificarea bugetară

Luată mai în amănunt, rectificarea bugetară de la finalul acestei luni va însemna o suplimentare a veniturilor pentru modernizarea unor şcoli, construcţii de săli de sport şi demararea proiectelor unor amternităţi prin tăierea unor sume de bani de la Transporturi „inclusiv de la proiecte”, a precizat Voinea.

„La Ministerul Sănătăţii vom avea o bugetare suplimenhtară de 1 miliard de lei. La Ministerul Educaţiei pentru refacerea şcolilor – 40 de milioane de lei. Pentru Justiţie – 20 de milioane pentru refacerea unor instanţe. 70 de milioane de lei avem pentru bunuri şi servicii la Ministerul Administraţiei şi la Interne. Ministerul Justiţiei va primi aproape 100 de milioane de lei pentru funcţionarea Administraţiei Penitenciarelor. 40 de milioane de lei pentru săli de sport şi pentru ANL din profitul Loteriei Naţionale. Va fi şi o alocare pentru începerea programului de avione multirol şi pentru sistemul de protecţie a frontierelor pentru ca tehnic să fim perfect pregătiţi pentru o eventuală decizie de intreare în spaţiul Schengen. Avem prevăzută şi posibilitatea împrumuturilor pentru continuarea proiectelor pe fonduri europene”, a dat Ponta exemplele de suplimentări.

Între ministerele care vor ieşi „pe plus” din şedinţa de Guvern de mâine se numără şi cel al lui Liviu Dragnea. La Dezvoltare suplimentarea ar fi de 900 de milioane de lei.

Sarcina explicaţiilor pentru tăieri i-a revenit lui Voinea. „S-a tăiat de peste tot şi s-a pus la loc în unele părţi. Pe zona de cheltuieli principala măsură o reprezintă eliminarea blocajului de 10%, rezerva care se păstrează la începutul fiecărui an. S-a tăiat în special de la Ministerul Transporturilor – 900 de milioane de lei şi SGG – 500 de milioane, în funcţie de execuţie. S-au tăiat de la poziţiile unde nu s-a realizat. Inclusiv de la proiecte”, a spus Voinea.

Potrivit ministrului pentru Buget, nici programele pentru fonduri europene nu au neapărat asigurată confinanţarea din start. „Finanţarea la proiectele europene este asigurată pentru programele care pot să tragă. Pentru cele care nu pot să tragă, nu are rost să ţii buffer în buget”, a  susţinut acesta.

Cât despre corecţiile pe care Guvernul şi le-a asumat după cheltuirea deficitară a banilor europeni, acestea vor ajunge până la finalul anului la 1 miliard şi se vor reflecta în deficit. „Corecţiile ar fi fost de 800 de milioane de euro dacă absorbţia totală ar depăşi 37 de miliarde de lei în acest an. Este destul de impobabil. Corecţiile pe al doilea semestru sunt de 716 milioane de lei. Adunat sunt de 1 miliard pe tot anul. Sunt luaţi pe deficit”, a precizat Voinea.

Cum stă Guvernul cu cifrele

În noua proiecţie bugetară, creşterea economică a fost revizuită de la la 1,9% de la 1,6%, bazându-se pe exporturi. Deficitul bugetar pe de altă parte creşte cu încă 1,2 miliarde de lei după rectificare. „Per total, rectificarea înseamnă 1,9 miliarde venituri mai puţin şi cu 700 de milioane cheltuieli mai puţin. Creşte deficitul bugetar cu 1,2 miliarde de lei, dar acest lucru era deja prevăzut în precedentele scrisori de intenţie. Deficitul pe cash creşte de la 2,1 la 2,2 deficitul pe ESA rămâne nemodicicat: 2,4”, a spus Voinea.

Potrivit ministrului pentru Buget, Guvernul şi-a pregătit rezerve şi pentru situaţia în care vor fi disponibilizări în companiile de stat. „Există sume în buget dacă se ia decizia de disponibilizare în anumite companii. Dacă va fi cazul bani sunt în buget, chiar suficienţi. Dar, personal, consider că disponoibilizarea nu este neapărat prima opţiune pentru reorganizarea companiilor”, susţine el.

Până la sfârşitul anului se estimează însă şi a doua rectificare, FMI dându-şi acordul pentru luna octombrie.

Cu aceste date, a susţinut Ponta, Guvernul a ajuns la o înţelegere cu FMI pentru un nou acord ale cărui linii principale vor fi anunţate însă miercuri. Negocierea a inclus şi stabilirea unui plan clar pentru CFR Marfă din care Ponta nu a sugerat decât că nu va fi cel aşteptat de preşedintele Traian Băsescu – adică reluarea privatizării.  „Este o prevedere foarte bună (în acord n. red.). Foarte bună pentru România şi foarte proastă pentru unii. Pentru cei care se bucură la lucriuri mici”, a spus el, adăugând că Guvernul nu a renunţat la ideea trecerii privatizării prin CSAT.”

Accentul cade pe Ministerul Sanatatii si mai putin pe Ministerul Transporturilor…

Romania Libera

Judeţul Alba, magnet pentru marile companii auto europene

Se arata ca:

„În ultimele două luni au fost inaugurate trei noi unităţi de producţie în judeţul ardelean, cu o valoare totală de aproape 400 de milioane de euro.

Numărul românilor care au ajuns să lucreze pentru celebrele companii auto din Germania cunoaşte o înmulţire aproape permanentă în ultima perioadă. Spre deosebire de anii precedenţi, însă, aceştia nu mai sunt nevoiţi să meargă în ţara din centrul Europei ci, mai cu seamă, în judeţul Alba, acolo unde, doar în 2013, vor fi create peste 700 de locuri de muncă. Luna care se încheie mâine a fost, de departe, cea mai profitabilă pentru economia judeţului din centrul ţării în ultimii ani. Investiţii de peste 300 de milioane de euro au pornit la drum cu speranţa că, în viitorul deloc îndepărtat, alte unităţi de producţie vor fi construite pentru românii dornici să îşi ofere serviciile, indirect, unor companii ca Mercedes sau Volkswagen, dar şi DAF sau chiar Ford.

“Prezenţa, în judeţul Alba, a unor firme de înalt nivel european este o carte de vizită pentru judeţul nostru cu care ne mândrim. Ştim ce doresc oamenii de afaceri, ştim ce îşi doresc toţi cei care investesc în judeţul Alba şi ne vom strădui să fim cât mai prietenoşi. Atunci când o firmă de importanţă mondială alege să investească într-o localitate din judeţul nostru se răspândeşte seriozitatea oamenilor de aici şi, automat, atrage alte companii. De pildă, logo-ul celor de la Bosch a funcţionat ca un magnet pentru firme mai mari sau mai mici care au investit în oraşele din Alba”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Daimler, cea mai puternică

Vedeta investiţiilor a fost, în acest an, compania germană Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, care a inaugurat în urmă cu două săptămâni, la Sebeş, o unitate de producţie pentru care a promis o investiţie de 300 de milioane de euro. Prin filiala sa din România, Star Transmission, compania germană a creat 250 de locuri noi de muncă, iar aici vor fi montate cutiile de viteze automate pentru celebrele maşini germane Mercedes.

Împreună cu fabrica existentă la Cugir, acolo unde lucrează deja aproximativ 1.000 de persoane, Daimler a devenit unul dintre cei mai importanţi investitori în piaţa de componente auto din România. La mică distanţă în acest clasament urmează compania Bosch, care la începutul verii a deschis producţia în cea de-a treia unitate din oraşul Blaj. Germanii au investit 45 de milioane de euro în fabrica din localitatea în care trăiesc aproximativ 20.000 de oameni, iar 1.700 dintre aceştia ar urma să lucreze pentru Bosch până în 2016.

Acel an va fi unul de referinţă al companiei germane, ce ar trebui să însemne construirea unei a patra unităţi de producţie în oraşul ardelean. Ultima firmă interesată de investiţii în domeniul componentelor auto este VCST Automotive, cu sediul principal în Belgia. Printr-un efort financiar de 30 de milioane de euro, unitatea de producţie din Alba Iulia a devenit prima din România pentru compania belgiană, specializată în producţia de roţi dinţate. Până în 2014 aici vor lucra 200 de persoane şi, la fel ca şi cei de la Bosch, oficialii VCST au anunţat că au în plan deschiderea unei alte unităţi de producţie în vecinătatea celei existente, pe un teren pe care deja îl au în proprietate de la Primăria Alba Iulia.

COMPANIE

Michelin de Sălaj

Una dintre cele mai durabile investiţii în industria auto din România este reprezentată de compania franceză de anvelope Michelin, care a început producţia la Zalău încă din 2001. În prezent, aproape 3.000 de angajaţi lucrează la cele două fabrici din judeţul Sălaj, precum şi la o a treia unitate din România, situată în localitatea prahoveană Floreşti. De altfel, ambasadorul Franţei în România, Phillipe Gustin, este aşteptat chiar astăzi în vizită la cele două uzine de la Zalău.

Daimler a creat, recent, 250 de locuri de muncă.”

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

iulie 30, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

92 comentarii »

 1. ok, si ce contine acest acord cu FMI?

  Comentariu de Cristina | iulie 30, 2013 | Răspunde

  • @Cristina
   Interesant… dar nu spune si cum s-ar putea realiza un astfel de lucru…

   Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013 | Răspunde

   • Conteaza?? Important este ca toți vor avea un minim de venit fără ca de fapt sa lucreze.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • @Cristina
    Tu asta ai inteles? Ca toti vor avea un venit minim fara sa lucreze? Eu am inteles ca e vorba de o petitie, de o initiativa a unora de a strange semnaturi… In orice caz, nu are legatura cu FMI…

    Insa e ceva in neregula in ceea ce petitionarii numesc venit. In articol se spune asa:

    „„Noi privim venitul de bază ca pe un drept al omului care nu trebuie să depindă de nici o precondiţie sau obligaţie de a avea salariu plătit, de a fi integrat în serviciul public sau de a se comporta potrivit cu rolurile tradiţionale de gen. Venitul de bază nu va fi condiţionat de alte venituri, economii sau proprietăţi“, afirmă iniţiatorii demersului.”

    Orice venit, deci cand spui venit, trebuie sa-l legi de cheltuieli. Daca, spre exemplu, ma plimb pe strada si… ma impiedic de o piatra si… ce sa vezi, dau de 10.000$ 🙂 si nu-i nimeni pe strada, nici nu stiu ai cui sant acesti bani si-i iau eu, asta nu inseamna venit. Unii pot sa spuna ca inseamna noroc, altii ca inseamna furt etc, ok, dar nu se poate numi venit. Daca cineva iti spune: „Cristina, uite aici 10.000$, te rog sa-i iei din partea mea”, asta nu reprezinta un venit al tau, ci doar ca ai primit niste bani din partea cuiva. Exact acelasi lucru daca fiica ta iti cere 100$, tu ii dai, dar banii astia nu reprezinta venitul ei.

    In schimb, daca, spre exemplu (fantast, bineinteles 🙂 ) sa presupunem ca eu as fi proprietarul firmei Coca-Cola si tu cumperi a Coke 🙂 , cheltuiala ta, adica banii pe care ii platesti pentru o sticla de Coca-Cola reprezinta venitul meu.

    Or, petionarii propun un asa zis venit de baza, cand de fapt e vorba ca fiecarei persoane, indiferent daca persoana e un mare miliardar sau un om sarac sa i se dea o suma de bani. Cat de mare ar trebui sa fie acest venit? Petitionarii spun asa:

    „Cât de mare trebuie să fie suma la care fiecare european va avea dreptul fără să mişte un deget? „Venitul net minim al fiecărui cetăţean trebuie să se afle peste nivelul de sărăcie potrivit standardelor UE, care corespunde cu 60% din aşa-numitul venit echivalent median naţional. În special în ţările în care majoritatea oamenilor au un venit mic, deci unde venitul median naţional este scăzut, trebuie să se folosească un standard alternativ (de exemplu, coşul cu cumpărături) pentru a se determina suma venitului de bază şi a garanta astfel o viaţă decentă, siguranţă materială şi participare deplină a oamenilor la viaţa socială“, explică petiţionarii.”

    Or, inteleg ca ei vad acest proiect la scara europeana, pentru 500 milioane de locuitori. Ar insemna ca de la nastere sa ti se aloce (lunar!?) un astfel de „venit” in euro (!?), asa inteleg… Or, asta ar insemna:
    – ori se creeaza o inflatie puternica;
    – ori se creeaza un exces de cerere pe piata bunurilor si serviciilor de natura sa perturbe grav activitatea economica, sa dezechilibreze economia europeana in ansamblul ei. Pentru ca inmulteste cu 500 de milioane valoarea in euro a acestui „venit” dat fiecarui cetatean al UE si o sa-ti dea o suma de bani imensa. Banii astia merg la populatie. Deci populatia ar avea mult mai multi bani la dispozitie sa cumpere un produs sau serviciu. Daca oferta (productia) nu ar putea sa satisfaca aceasta cerere in exces apare penuria. Pentru ca acest „venit” submineaza factorul fundamental de productie, care e munca. Caci spune asa: „Venitul net minim al fiecărui cetăţean trebuie să se afle peste nivelul de sărăcie potrivit standardelor UE, care corespunde cu 60% din aşa-numitul venit echivalent median naţional.”. In statele dezvoltate venitul median e mare. Venitul minim ar trebui sa fie peste 60% din acest venit median. Cat sa fie? 70%? 80%? Pai, asa, daca ti se dau acesti bani, de ce sa te mai obosesti muncind? Nici n-ai mai avea nevoie sa muncesti. Si atunci subminandu-se factorul decisiv de productie, care e munca, se poate foarte bine ca, in scurt timp, sa apara penuria.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Eh, desfaci firul in 4. Nici nu mă interesează cum propun ei sa se facă. Intenția mea a fost ca sa-ți arat ce le trece la unii prin cap. In loc ca sa propună cum sa deschidă firme si sa facă locuri de munca, ei se ingrijesc cum sa asigure o suma minima fiecărui om. Adică cum sa stea pe spinarea altora. Se gindesc ei ca astfel va lucra tot mai putina lume?? Normal ca nu-i interesează. Banii veniți pe gratis sint mai atragatori. Redistribuirea de avere este mult mai atragatoare. Hotii si criminalii!!

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Oh, but they are just young and idealistic, poor creatures! 🙂

    Tot in stilul unui nobil englez de secol XVIII!! 🙂

    😆

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Yea, those creatures should stop sucking other people’s blood.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • $ se intoarce pana la urma tot in piata! 😀

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Aiurea. Un ban primit fără ca sa produce ceva din el, ca sa aducă mai mulți bani este un ban pierdut. Pentru ca poate fi lăsat la cel care-l produce si acesta poate sa-l investească ca sa aducă alți bani.

    Faptul ca FMI pl

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Faptul ca FMI plătește ajutorul social al cuiva, banul acela intra pe piața fără rod. E un ban folosit degeaba.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Da, dar uiti un lucru: asta e un acord de imprumut. Deci FMI nu da bani Romaniei, ci imprumuta Romania. Or, Romania va trebui sa returneze imprumutul cu dobanda, ceea ce Romania a facut intotdeauna, inclusiv pe vremea lui Ceausescu.

    De fapt problema nu e Romania. Practic, Romania are o datorie publica foarte mica in comparatie cu alte tari europene, si ma refer in special la cele dezvoltate. Datoria publica a Romaniei e incomparabil mai mica decat cea a Frantei, Germaniei, ca sa nu zic de Spania, Italia, Grecia etc. Asa ca „lichelele” sunt altii, nu noi. Nu ma mai refer si la cei de peste ocean! 😀

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Ah, corect. Lichelutele si paducheii sint toți care așteaptă cu mina intinsa, ca milogii.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Nu, sunt cei care dau banii luati cu imprumut inapoi! 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • După ce s-au folosit de munca altora, pentru ca ei nu au fost in stare ca sa aleagă parlamentari capabili ca sa facă legi care sa pună economia pe roate. Asta, bineinteles, pentru ca nici ei nu au habar cum trebuie sa fie, tot ce stiu ei este sa stea cu mina intinsa…..

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Cel care da inapoi cu dobanda banul luat cu imprumut, nu sta cu mana intinsa.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Cel care ia bani împrumut pentru a plăti programe guvernamentale, nu acoperă nici inflația acumulata pe perioada împrumuturilor.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Programele de reforma sunt convenite cu FMI.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Am înțeles asta. Nu asta este problema.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Ca SUA sa finanteze cu miliardele FMI-ul, guvernul trebuie ca sa taxeze cetățenii. Banii aceia dați înapoi cu interes se duc înapoi la cetățeni? Nu prea cred. Tot pentru alte cheltuieli ale guvernului sint folosiți. Si cu acest interes plătit înapoi, si SUA este in datorie 17 trilioane. Cineva acolo la guvern nu știe matematica de baza.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Nu stiu daca se poate spune ca SUA finanteaza FMI… In orice caz, nu FMI e problema SUA, caci era si inainte FMI si SUA nu a avut probleme, cel putin din pricina asta, a FMI. Se poate spune ca a avut probleme datorita, spre exemplu, Crizei Petrolului, dar ca ar fi avut probleme datorita FMI chiar n-am auzit. Si de ce ar avea daca isi ia banii inapoi cu dobanda?

    Problema SUA e ca are sau a ajuns sa aiba o economie dezechilibrata pentru ca e o diferenta mare intre exporturi si importuri, in favoarea importurilor, deci exportul net e negativ si pentru faptul ca forta de munca nu este, dupa parerea mea, bine folosita – asa s-ar explica rata mare a saraciei, si una din cauza ar putea fi asta: deficitul comercial foarte mare. Si n-ar trebui sa fie asa mare la o economie atat de puternica, la o piata unde sunt atat de multi bani.
    Ca un om simplu, nu se poate bucura de oportunitati in felul acesta pentru ca nu se creeaza locuri de munca si nici conditii pentru a evolua de la un venit mai modest spre unul mai mare: ramane tot la cel modest, cu o probabilitate mare.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Îți garantez ca majoritatea acelor „oameni simpli” au votat cu actuala administrație care i-a dus in pragul sărăciei. Cum îți așterni, așa dormi, nu??

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Si totuși, ceva link unde se duc exact acești bani?

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Deocamdata nu avem detaliile acordului. Eu am inteles ca au loc negocieri.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Te rog sa le postezi cind le ai. Oricum, cele 5 miliarde sint bani aruncati, pentru ca nu se va rezolva nimic. Vor fi consumati de romani, fără ca sa producă nimic. Acești bani furati vor ajunge in anumite buzunare care își vor face concedii luxoase si își vor cumpara mașini asemenea.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • A, nu, te contrazic aici! O deturnare de fonduri din fondurile FMI este exclusa din start. Si apoi e vorba de reforme structurale, cum ar fi privatizarile unor companii de stat. Deci nu e vorba de bani furati sau altceva de genul asta.
    Eventual, daca acordul nu va conveni, el se poate intrerupe. Programul e dus pana la un anumit punct si daca nu mai convine se intrerupe si FMI nu-ti mai asigura finantarea. Dar vechiul acord l-am dus la bun sfarsit!

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Ah, nu te uiti la problema pe toate părțile. Hai sa-ți dau un exemplu. Organizația Planned Parenthood oferă avorturi la preț convenabil, pentru cine nu-si permite un doctor privat. Sa zicem ca are nevoie de 1 milion pe an pentru a oferi aceste avorturi. Aceasta își propune sa investească in deschiderea a citeva clinici, dar nu are destui bani.

    Acum, vine guvernul si le da 1milion de dolari, cu conditia sa nu-i folosească pentru construirea de clinici.

    Ce face PP? Se folosește de milionul primit sa ofere avorturi, iar banii facuti ii investeste in clinici.

    Tu spui ca pentru faptul ca milionul dat de guvern nu e folosit pentru clinici, guvernul nu a investit in clinici. Dimpotrivă, pentru faptul ca le-a dat bani pentru alte cheltuieli, guvernul a ajutat PP ca sa aibă bani destui pentru a deschide clinici. PP nu deschidea clinicile dacă nu erau banii guvernului, chiar dacă acei bani nu au fost folosiți direct pentru clinici, ci indirect.

    Așa si cu banii de la FMI. Poate acești exact bani nu sint deturnati, dar eliberează alți bani care vor fi deturnati, care altfel ar fi fost cheltuiți pe ceea ce acum sint cheltuiți banii de la FMI.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • A, nu, cu FMI nu cred ca lucrurile stau asa… De fapt n-au stat asa nici in trecut, cel putin referitor la Romania. N-am auzit asa ceva. Daca nu-ti mai place, poti sa intrerupi acordul cu ei… Dar sa deturnezi fondurile… n-am auzit…

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • N-ai înțeles. Mai citește odată.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Mai bine te-ai uita la cat importa SUA din China si la cat exporta SUA in China!

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Importa/exporta pe gratis??

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Eu ma refeream la balanta comerciala…

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Este o înțelegere între tari. Atita timp cit ambele sint de acord…….

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Acord, acord, dar uite-te la deficitul de cont curent, care e urias in cazul SUA.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Nu asta este problema. Cel puțin SUA nu așteaptă bani de la FMI s-o scoată din probleme. 😉

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Nu e chiar asa: de foarte multi ani SUA s-a imprumutat si a cumparat, pe cand alte tari au dat cu imprumut si au vandut. Deficitele comerciale ale SUA au crescut de la an la an. Spre exemplu, cu UE deficitul comercial era in 1997 de aproape 17 miliarde de $US, ca sa ajunga in 2012 de aproape 116 miliarde:
    http://www.census.gov/foreign-trade/balance/c0003.html#2013

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Deși nu sint de acord cu aceste împrumuturi, ți-am spus ca as dori sa le plătească, după ce se opresc din cheltuielile nebune, cel puțin nu sta cu mina intinsa la FMI.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Pai da, dar gandeste-te ca se duc sute de miliarde de dolari in China, deficitul comercial al US fiind mare, si chinezii, avand o forta de munca ieftina, acumuleaza foarte multi bani. In felul asta chinezii au de lucru si din ce in ce mai multi americani incep sa traiasca sub limita de saracie definita federal sau creste somajul.

    Sunt plasati de catre America foarte multi bani catre Asia in loc sa fie plasati in America, o tara mare si o mare piata de desfacere, deci cerere interna ar exista in US. Nu sunt plasati in Romania acesti bani, decat foarte putin.

    America n-are nevoie sa se imprumute de la FMI deoarece are controlul suveran asupra $ si, deci, si asupra emiterii de moneda.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Ei, asta este argumentul conservatorilor. Guvernul trebuie sa facă legi care sa atragă afacerile, nu sa le trimită peste mari si tari. Dar cum altfel s-ar redistribui averile, nu??

    Acei putini bani plasati in România sint bani luați din sectorul privat, si așa destramat cum este. Chiar acum Obama a propus ca companiile mici sa plătească 40% taxa federala, plus cea statului, plus a orașului dacă e. Crezi ca se mai intilnesc companiile astea cu banii dați împrumut altor tari?? Eu nu cred.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Cand m-am referit la noi, la Romania, m-am referit la investiile americane de aici. Sunt importante, dar, totusi, mici, as zice eu… Ar putea fi mai mari! Uite, spre exemplu Ford, avem aici.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Da, vreți mai mulți bani de la contribuabilii americani. Ca americanii nu au dreptul la banii lor, doar romanii au dreptul la banii americanilor.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Nu, cand e vorba de investitii, e clar ca si investitorul castiga. Tu ai investi undeva de unde sa nu castigi? Nu, bineinteles. Deci e vorba de un profit al companiei care investeste.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Ce cistiga contribuabilul American care are banii luați si dați la FMI si dați in România, de exemplu?

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Plus, eu nu mă refer la investițiile private. FMI-ul nu este finanțat de companii private, ci de guvern. Acei bani nu ar trebui dați.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • De ce, daca Guvernul nu pierde din asta? Eu n-am auzit ca SUA sa piarda de pe urma FMI. Chiar n-am auzit…

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Guvernul poate nu pierde, dar contribuabilul da.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Nu se poate compara US cu Romania…

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Tu aduci mereu exemplul SUA. Ce ar fi ca romanii sa-si asume responsabilitatea necesară ca a ales oameni incapabili si sa rectifice problema??

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • La cine te referi? La Guvernul actual?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Ca-s incapabili? Toți sint incapabili. Cetățenii romani ca habar nu au cum trebuie sa fie guvernul, si parlamentarii ca nu stiu ce trebuie sa facă.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Eeeee… nu e chiar asa… Teoria mea e alta… Numai ca ea, adica teoria mea, cuprinde judecati specifice activitatilor de spionaj, prin care s-ar explica anumite lucruri.
    Pentru ca e clar, spre exemplu, ca exista un interes al cuiva de a crea o fobie fata de imigratia romaneasca. Si se face asta prin articole ce apar in presa occidentala. Se fac referiri si la bulgari, se spun si se afirma chiar neadevaruri sau ipoteze greu de crezut.
    Asa cum, ma face pe mine sa cred, sunt interese ca Romania si Bulgaria sa acceseze greu fonduri europene, mai greu decat alte tari europene, desi au nevoie de aceste fonduri si au dreptul la ele, deoarece cotizeaza cu bani grei la UE.
    Toate aceste actiuni par coordonate de la un anumit centru.
    Si eu stau si ma intreb: cine plateste toata aceasta operatiune de subminare a Romaniei, cine beneficiaza de asa ceva? Si de ce se petrece un astfel de lucru?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Da de unde, te uiti la problema de la mijloc. Vrei sa spui ca omul de rind a votat cu cineva care a promovat piața liberă, libertatea, fără programe sociale, responsabilitate personală, etc?? Si odată ce au ajuns in Parlament niște zombies le-au furat creierul si acum ei submineaza România??? 🙂 🙂

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Eu as spune ca romanii au ales oameni care, in final, le-au inselat asteptarile.
    Referitor la Guvernul actual, eu cred ca este sabotat, din motive politice, de catre Presedinte, intrucat la anul mandatul lui Basescu expira si el vrea sa lanseze Partidul Miscarea Populara. Si are tot interesul ca Guvernul actual sa se erodeze puternic.
    Pe de alta parte, el este sabotat si din exterior, de catre Popularii Europeni, care fac ei ce fac si-i ridica mingea la fileu lui Basescu, ca acesta sa faca un smeci. Basescu face parte din aceasta familie politica europeana, la Putere in Europa. Iar seful Comisiei Europene, Barroso, face parte tot din PPE. Deci are toate motivele sa conlucreze si sa-l ajute pe Basescu. Or, Basescu vrea sa demonstreze ca Ponta e prost, ca el e mai bun premier (desi e Presedinte!!) decat Ponta, cum a si declarat.
    Deci se vrea discreditarea acestui Guvern, condus de Ponta, si din exterior si din interior, iar PPE are omul de la varf, Presedintele.
    Coabitarea scartaie in momentul de fata din cauza asta: Basescu nu se va opri din atacuri pentru ca el doreste cu disperare sa lanseze acest nou partid: Miscarea Populara.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Nu, eu cred ca oamenii au știut pe cine au ales. Pe aceia care au promis ca fura mai mult de la alții si le dau lor.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • Ca fura mai mult de la altii? De la cine? Nu, nu cred… nu cred ca e valabila o astfel de ipoteza…

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013

   • Sa fim seriosi. Au ales pe cine le-a promis alocatie mai mare, concedii de maternitate prelungite, la un procentaj mai mare, salarii bugetare mai mari, etc.

    Comentariu de Cristina | iulie 31, 2013

   • N-as crede…
    Dupa parerea mea, in 2009, cand a castigat pentru a doua oara Basescu, populatia avea o mare deschidere catre dezvoltarea secotrului privat, ca lucrurile sa mearga mai bine. Deci centrul de greutate al dorintelor cadea pe dezvoltare, pe sectorul privat nu atat pe alocatii, concedii de maternitate prelungite, salarii bugetare mai mari. Numai ca nu s-a intamplat nimic din toate acestea: nici dezvoltare a secotrului privat, nici alocatii, concedii de maternitate prelungite, nici salarii bugetare mai mari. S-au taiat salarii si pensii fara sa se vada o dezvoltare a sectorului privat, daca doresti a capitalismului in Romania. Doar vorbe si nimic mai mult.
    Din 2009 si pana acum nu s-a mai facut nicio privatizare. Acum incearca Ponta (Guvern de centru-stanga!!!!!!!) sa privatizeze CFR Marfa!!

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 1, 2013

   • Ah, vorbeam de alegerile parlamentarilor, cei care fac legile. Am citit ca le-au promis babelor din Oltenia una alta, le-au dat una, alta….Spune-mi si mie ce parlamentar a candidat pe o platforma conservatoare. (definitia din America)??

    Comentariu de Cristina | august 1, 2013

   • … „babelor din Oltenia”… 😆

    Pe o platforma conservatoare, cum e definita in America…? Da… buna intrebare! Pai… nu, aici lucrurile au stat altfel… Pentru ca PDL a trecut peste noapte de la Stanga la Dreapta esicherului politic (adica la PPE – Partidul Popular European). Nu stii povestea?

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 1, 2013

   • Atentie la intrebare: cine a candidat la postul de parlamentar pe o platforma conservatoare?

    Nu am intrebat daca PDL-ul a trecut sau nu de la stinga la dreapta.

    Adica da-mi un nume, arata-mi platforma sa.

    Comentariu de Cristina | august 1, 2013

   • Pe o astfel de platforma nu cred ca a candidat cineva… Sunt diferente intre si intre…

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 1, 2013

   • Exact, pentru ca este o platforma care aduce libertatea. Oamenii din Romania nu doresc libertatea.

    Comentariu de Cristina | august 1, 2013

   • Bine, despre universalismul unor platforme putem discuta pana poimaine si tot nu vom ajunge la un rezultat… Pentru ca e clar ca nu poate fi peste tot la fel, identic.
    Insa uite o chestiune concreta: ai auzit de contractul cu Bechtel, nu?
    Cand a fost semnat, pe vremea lui Nastase, pretul era de 2,2 miliarde euro pentru realizarea a 415 km de autostrada, cu termen de executie 2012.
    Din 2005, de cand a venit Basescu la Putere si in conditiile in care la Ministerul Transporturilor nu a mai fost – de atunci si pana acum – vreun ministru PSD – pretul in 2011 (pe vremea cand ministru la Transporturi era Anca Boagiu – PDL) crescuse la 9 miliarde euro. Din 2005 lucrarile au tot fost intrerupte, perioade largi in care nu s-a lucrat si, bineinteles, au crescut si preturile, apoi au fost si penalitatile. Ca sa se realizeze, in final, doar 52 de km…
    Iar ideea „strategica” a lui Traian Basescu e ca „Romania nu are nevoie de autostrazi”. Ca „ajung doar drumurile nationale”!! Asta e strategia de „dezvoltare” a tarii promovata de Traian Basescu!

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 1, 2013

   • Si ar mai trebui adaugat ca a crescut foarte mult parcul de automobile in Romania, lucru ce impune construirea de autostrazi, mai ales ca Romania e si tara producatoare de automobile (prin firme private!).

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 1, 2013

   • Eh, eu spun ca libertatea este universala, doar ca nu toti o doresc.

    Dovada si faptul ca oamenii aleg pe cine aleg. Eu zic ca nici Basescu, nici nimeni altcineva din guvernul Romaniei nu doresc libertatea. Ceea ce e mai trist, majoritatea romanilor either.

    Comentariu de Cristina | august 1, 2013

   • Romanii, oamenii in general, vor libertatea, insa politicile promovate, atat in Europa cat si, din cate inteleg, in SUA fac sa scada, daca pot sa ma exprim astfel, libertatea. Iar cu PDL si Basescu la Putere nu s-a vazut o crestere a libertatii, inclusiv a libertatii economice.

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 1, 2013

   • Te rog frumos, nu ma insulta. Romanii nu vor libertatea, altfel nu ar vota astfel de oameni. Nici aproape jumatae de americani nu mai vor libertatea, ci vor ca guvernul sa aiba grija de ei. Isi vind libertatea pentru un cupon de mincare. De aia sint impotriva etatismului, oriunde aud de el, vad ce ravagii face in caracterul oamenilor. Si nu numai in celor care imbratiseasca etatismul, dar si celorlati carora doresc libertatea, dar sint obligati sa tina in spate aceste lichelute si paduchei.

    Comentariu de Cristina | august 1, 2013

   • Dar nu e vorba de nicio insulta, e realitatea. In Romania e o situatie deosebita din mai multe puncte de vedere fata de alte tari, chiar Est-Europene si, bineinteles, exista situatii si situatii. Bineinteles ca situatia e deosebita si fata de SUA. Spre exemplu 30% din forta de munca e ocupata in agricultura, un procent foarte mare, fata de 4-5% in tarile occidentale.

    Ca „altfel romanii nu ar vota astfel de oameni”… Pai, romanii sunt de vina sau cei care, odata ajunsi la Putere, nu-si respecta promisiunile, Constitutia… ? Pai, din promisiunile electorale ale PDL-ului, dupa ce PDL a venit la Putere singur, adica dupa 2009, s-a ales praful si pulberea, cum se spune. Ei au facut altceva decat ce promisesera.

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 1, 2013

   • Ma insulti cind spui ca romanii vor libertatea ca si cind eu nu vad cum cred, cum voteaza.

    Da, oamenii sint de vina, pentru ca asa cum chiar tu ai spus, nu exista nici un om care a candidat pentru un loc in Parlament pe o platforma care aduce libertatea. Deci nu exista un om care sa promita ca va face legi care duc la libertate, deci nu are cum sa nu-si respecte promisiunile care nici nu le-a facut.

    Comentariu de Cristina | august 1, 2013

   • Nu e vorba de insulta… O iei prea personal…

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 2, 2013

   • Eh, nu despre asta e vorba. Nu poți spune ca oamenii doresc libertate atunci cind continua sa voteze cu oameni care candidează cu o platforma împotriva libertatii. Mă faci chioara degeaba 😉

    Comentariu de Cristina | august 2, 2013

   • http://www.wnd.com/2013/07/the-greatest-phony-americas-ever-known/

    Cel mai mare sarlatan pe care l-a avut America!

    Comentariu de Cristina | august 1, 2013

   • Dupa ce a castigat Basescu, in 2009 a urmat cel mai favorabil moment pentru dezvoltarea sectorului privat, pe care Guvernul Boc – Basescu, PDL adica, l-a ratat cu brio!!
    Evolutia ce incepuse in 2000, sub Nastase si apoi sub Tariceanu, de deschidere spre sectorul privat si dezvoltare a acestuia trebuia continuata din 2009, sub guvernul PDL. Nu s-a intamplat asa. Sub PDL a inceput sa creasca foarte mult falimentul firmelor private care a lasat pe drumuri foarte multi oameni…

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 1, 2013

   • Chestia cu falimentul companiilor private are doua fatete:

    – cind concurezi cu guvernul, nu prea ai sanse de cistig

    – poate companiile nu au fost performante si piata libera si-a spus cuvintul. Deci nu e vina PDL-ului ca niste firme nu au oferit ceea ce cere piata.

    Comentariu de Cristina | august 1, 2013

   • Bine, asa ai putea sa spui ca a fost si criza economica. Numai ca la Guvernul Boc nu s-au vazut masuri clare, concrete de dezvoltare a sectorului privat. Au fost disponibilizati oameni din sectorul de stat, au dat faliment o multime de firme private, lasand in urma mii de someri, s-au taiat salarii si pensii, dar nu s-au vazut masuri care sa conduca spre o dezvoltare a sectorului privat si a tarii.
    Sa luam Guvernul Nastase, care a venit dupa catastrofalele guvernari CDR. La Nastase s-au vazut masuri de reforma, privatizari reusite, dezvoltarea sectorului privat luase avant. In perioada 2000-2004 a avut loc cea mai semnificativa crestere de PIB din toata istoria postdecembrista a tarii de pana atunci. Nastase a actionat brutal, lucru ce nu a placut populatiei si a creat nemultumiri ce au condus la pierderea alegerilor prezidentiale, ca acelea legislative au fost castigate de PSD. Insa dupa aceea, sub Tariceanu, a continuat evolutia pozitiva si oamenii au vazut ca merge treaba si sectorul privat functiona bine.
    Bun, eu inteleg perioada de criza pe care a trebuit s-o traverseze Guvernul Boc. Dar ceea ce s-a vazut n-a fost nicidecum dezvoltarea sectorului privat. Decat ca tara a fost pusa la dispozitia FMI, nu s-au facut niciun fel de investitii serioase in economie (nici macar private), s-au facut terenuri de fotbal in panta si sali de sport ultramoderne in unele comune uitate de lume si s-au taiat salarii si pensii.

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 1, 2013

   • Exact, pentru ca oamenii nu stiu sa aleaga parlamentari care vor libertate.

    Comentariu de Cristina | august 1, 2013

 2. […] Muzeului Antipa a anuntat ca nu isi explica interesul hotilor pentru respectivul exponat si  a dublat […]

  Pingback de Disparitie misterioasa de la Muzeul Antipa | Hai ca se poate! | iulie 30, 2013 | Răspunde

 3. Motane, nu unde vin, ci „la cine” vin investitiile.
  Iar guvernul, daca era atat de preocupat de scaderile (sau reducerile) cheltuielilor bigetare, poate era mai indicat sa NU inmulteasca nr de MINISTERE, de avem acum 20 (+6):
  20 de ministere

  – 6 miniştri delegaţi

  – un vicepremier fără portofoliu

  Iată lista miniştrilor:

  Vicepremier şi Ministrul Administraţiei şi Dezvoltării Regionale: Liviu Dragnea

  Vicepremier şi Ministrul Finanţelor Publice: Daniel Chiţoiu

  Vicepremier: Gabriel Oprea, fără portofoliu

  Ministrul Agriculturii: Daniel Constantin

  Ministrul de Interne: Radu Stroe

  Ministrul Afacerilor Externe: Titus Corlăţean

  Ministrul Justiţiei: Mona Pivniceru

  Ministrul Muncii: Mariana Câmpeanu

  Ministrul Comerţului şi Industriei: Varujan Vosganian

  Ministrul Energiei: Constantin Niţă

  Ministrul Transporturilor: Relu Fenehciu

  Ministrul Mediului: Rovana Plumb

  Ministrul Apelor: Lucia Varga

  Ministrul Apărării Naţionale: Mircea Duşa

  Ministrul Educaţiei: Remus Pricopie

  Ministrul Sănătaţii: Eugen Nicolăescu

  Ministrul Comunicaţiilor: Dan Nica

  Ministrul Culturii: Daniel Barbu

  Ministrul pentru IMM-uri, Turism şi Mediul de Afaceri: Maria Grapini

  Ministrul Fondurilor Europene: Eugene Teodorovici

  Ministrul Tineretului şi Sportului: Nicolae Bănicioiu

  Miniştri delegaţi:

  pentru Buget: Liviu Voinea

  pentru Coordonarea de proiecte de infrastructură (în SGG): Dan Şova

  pentru Cercetare Ştiinţifică: Mihnea Costiu

  pentru Dialog Social: Doina Pană

  pentru Românii de pretutindeni: Cristian David

  Relaţia cu Parlamentul: Mihai Voicu

  iar in guvernul „de trista amintire” pedele ;), aveam 15 ministere.:
  1, Ministerul de Interne – Vasile Blaga (PD-L);
  2. Ministerul Transporturilor – Radu Berceanu (PD-L);
  3. Ministerul Sanatatii – Cseke Attila (UDMR);
  4. Ministerul de Externe – Teodor Baconschi (independent);
  5. Ministerul Apararii – Gabriel Oprea (independent);
  6. Ministerul Educatiei, Tineretului si Sportului – Daniel Funeriu (PD-L);
  7. Ministerul Mediului – Laszlo Borbely (UDMR);
  8. Ministerul Agriculturii – Mihail Dumitru (independent);
  9.Ministerul Comertului – Adriean Videanu (PD-L);
  10.Ministerul Comunicatiilor – Gabriel Sandu (independent);
  11.Ministerul Culturii – Kelemen Hunor (UDMR);
  12.Ministerul Justitiei – Catalin Predoiu (independent);
  13.Ministerul Muncii – Mihai Seitan (PD-L);
  14.Ministerul Finantelor – Sebastian Vladescu (independent);
  15.Ministrul Dezvoltarii si Turismului- Elena Udrea (PD-L).

  Daca e sa luam in calcul organigrama UNUI SINGUR minister, si cheltuielile aferente, cred ca 5 (doar) ministere in plus (fara sa mai luam in calcul si „delegatii) inmultit cu o suma ce sigur ar avea 6 (SASE!!!) zerouri, am avea o reducere destul de substantiala la cheltuielile bugetare, nu crezi?
  Asa ca da, ai dreptate, PONTA FACE CEVA. pacat ca nu face ce trebuie. Si asta fara sa mai socotim is cresterea |”substantiala” a numarului de „parlamentari”, care freaca menta pe bani frumosi.

  Comentariu de Rica Venturiano | iulie 30, 2013 | Răspunde

  • @Rica
   Si de ce crezi ca un guvern cu mai putine ministere ar fi mai bun (sau mai eficient) decat un guvern cu mai multe (5 in plus, in cazul de fata) ministere? Te rog sa-mi spui si mie unde, in ce standard (ISO…!?), e stipulat numarul optim de ministere pe care ar trebui sa-l aiba un guvern? Sau din ce calcul ar rezulta numarul optim de ministere? Nu de alta, dar poate exista un standard (international…!?) in acest sens si nu-l stiu eu… 🙂

   Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 31, 2013 | Răspunde

   • Nu Motane, nu cred ca un guvern cu mai putine ministere este mai bun, sau invers. Nici nu stiu da eszite „standarde” mondial valabile, dar cand tu te vaiti pe toate caile ca NU AI BANI, ca situatia bugetului e „VAI MAMA EI” tu maresti cheltuielile? Este exact situatia celor care au venituri mici, se vaita ca au venituri mici si ca NU LE AJUNG BANII PENTRU A-SI INTRETINE COPIII, dar dau bani pe bautura si pe tigari in primul rand.
    Motane, la asta m-am referit cu numarul marit de ministere, la proasta chibzuire a banilor. Si sincer, nu trebuie sa existe standarde internationale ca sa observi ca sunt ministere in plus. De ce avem nevoie de Ministerul Apelor, si sa avem si un Minister al Mediului? Pai de ce nu infiintam si un Minister al Solului si unul al Aerului? Ce, avem numai ape in Romania? Avem un Minister al Comerţului şi Industriei, dar avem si un Minister al IMM-urilor, Turism şi Mediul de Afaceri.
    Motane, nici eu nu stiu sa existe Standarde (ISO, STAS, sau mai stiu eu de care) ptr nr de ministere, dar stiu ca atunci cand nu-ti ajung banii, ii chibzuiesti, in asa fel incat sa nu ramai in strada si sa nu mori de foame.
    Dar, nu-i musai ca ceea ce mie-mi pare anormal sa-ti para si tie.

    Comentariu de Rica Venturiano | iulie 31, 2013

   • @Rica
    Important este ca Guvernul sa performeze, sa amelioreze situatia economica.

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 1, 2013

   • Pe vremea lui Nastase au fost multe ministere, si Guvernul a performat foarte bine din multe puncte de vedere: s-au incheiat capitolele de negociere cu UE, economia a luat avant, inclusiv sectorul privat, integrarea in NATO, ridicarea restrictiilor privind viza pentru circulatia in Spatiul Schengen. De asta si spun ca important este ca Guvernul sa performeze!

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 1, 2013

  • Sa performeze Motane, dar ce te face sa crezi ca MULT inseamna si PERFORMANT? Eu am constatat pe pielea mea ca se poate PERFORMANTA nu prin numar mare de „performeri” ci prin „calitatea” lor.
   Daca (si) tu crezi ca performanta inseamna cantitate nu calitate, e ingrijorator.
   Si eu sper ca Guvernul sa performeze, si chiar NU MA INTERESEAZA ce culoare politica are, iar masurile ce trebuiesc luate nu au cum sa fie „POPULARE” si nici aducatoare de voturi, de aceea ma cam tem ca nu o sa vedem asa ceva decat atunci cand va fi PREA TARZIU.
   Tie ti se pare ca „30%” inseamna „PERFORMANTA”?? Regionalizarea, insemana „PERFORMANTA”?? Depinde din ce unghi o privesti, asta asa este.

   Comentariu de Rica Venturiano | august 1, 2013 | Răspunde

   • @Rica
    Pai, cand a fost putin, nu mult, cum spui, pe vremea PDL, nu s-a vazut performanta…

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 2, 2013

   • 😉 da Motane, asa este, daca ”aia de dinainte” nu au fost performanti, de ce ar fi ”astia”. Vezi Motane, asta e meteahna noastra, a romanilor, bagam in fata scuza cu ”da’ nici aia n-au facut”. 🙂 🙂 🙂 🙂
    EU am facut o paralela vis-a-vis de costuri motane, ca tot se vaita uselistii CA NU AU BANI. Pai nu ai bani, dar faci risipa din cei putini pe care ii ai??

    Comentariu de Rica Venturiano | august 2, 2013

 4. […] obiect zburator neidentificat care a patruns in spatiul aerian al Romaniei fara sa aiba autorizatie de survol a aterizat fortat in curtea Palatului […]

  Pingback de Un obiect zburator neidentificat care a patruns in spatiul aerian al Romaniei fara sa aiba autorizatie de survol a aterizat fortat in curtea Palatului Cotroceni | Hai ca se poate! | iulie 31, 2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: