Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Basescu a iesit la o bere!

Adevarul

Preşedintele Băsescu, la o bere în afara Bucureştiului

Se arata ca:

„Preşedintele Traian Băsescu a participat duminică la Târgul anual de fete, organizat pe Muntele Găina, după ce, cu o zi înainte, şeful statului a mai făcut o baie de mulţime la Zilele comunei Ungheni. După ce a consultat invitaţiile din apropierea Bucureştiului, Băsescu şi-a spus: „Dau o fugă până la Ungheni, beau o bere şi plec mai departe“.

Preşedintele Traian Băsescu a avut parte de un week-end relaxant în afara Bucureştiului. Ieri, şeful statului s-a aflat la Ungheni. „Eu eram în Bucureşti, mi-am terminat treaba acum o oră şi jumătate, două ore şi am zis: Unde să beau o bere?. M-am uitat pe invitaţiile din apropierea Bucureştiului şi era Ungheni. Şi atunci am zis: „Dau o fugă până la Ungheni, beau o bere şi plec mai departe. Vă doresc la toţi sănătate şi astăzi să va distraţi!“ a afirmat Traian Băsescu, prezent la evenimentul de pe Muntele Găina.

Preşedintele a primit cheia localităţii Ungheni de la primarul comunei, Iulian Miu, şi o icoană pentru soţia sa Maria Băsescu, din partea unei doamne din localitate.

„Doamnă, va mulţumesc mult pentru icoană, o să o transmit soţiei. Ea ştia că astăzi o să ajung la Constanţa, unde se află şi se vede că nu a fost acasă când m-am îmbrăcat, că uite ce cămaşă am putut să iau pe mine. Distracţie plăcută!“, a mai spus Traian Băsescu.

Înainte să ajungă la Ungheni, unde s-au sărbătorit Zilele comunei, şeful statului s-a aflat la Costeşti, tot în judeţul Argeş. La sosirea la Costeşti, preşedintele a mers la Primărie, unde a avut o scurtă întâlnire cu primarul, după care a mers la Târgul de Sfântul Ilie, el refuzând să răspundă întrebărilor jurnaliştilor pe teme politice sau despre cazul Hayssam.

„Mă simt bine. Este sărbătoare“, a spus şeful statului, evitând să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

Băsescu i-a salutat pe cei prezenţi la târg, dând mâna şi stând de vorbă cu mai mulţi localnici. Şeful statului s-a fotografiat cu unii dintre aceştia sau ţinând în braţe copii ai localnicilor.

Astăzi, preşedintele a participat la Târgul de Fete, organizat pe muntele Găina. Preşedintele Traian Băsescu a afirmat duminică pe Muntele Găina, că a mai fost la Târgul de Fete pentru că în 2002 acolo a fost „târguită“ soţia primarului din Arad, Gheorghe Falcă, a cărui cuplu a fost naş de cununie. Întrebat de preţul plătit de Falcă pentru a-i cuceri inima soţiei sale, Băsescu a răspuns cu o glumă: „Cât a dat el pentru fată? Păi numai nervii lui socru-său cât au fost, când a aflat ce s-a întâmplat pe Găina“.

În jurul amiezii, pe platoul montan de pe Muntele Găina va avea loc un spectacol folcloric în care vor urca pe scenă Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, Ionuţ Fulea, Nicolae Furdui Iancu, Ansamblul folcloric „Oltenaşii” din Basarabi-Calafat, Ansamblul folcloric „Spicul” din Olari, judeţul Arad, Ansamblul folcloric „Muguri şi mlădiţe de tezaur” din Beiuş, judeţul Bihor şi Ansamblul „60 Plus” din Alba Iulia.

Târgul de Fete din acest an de pe Muntele Găina a debutat sâmbătă dimineaţă, în comuna Avram Iancu, aflată la Poalele Muntelui Găina, cu o paradă a portului popular, urmată de Festivalul concurs „Cultură pentru cultură” în care s-au întrecut în folclor, gastronomie şi tradiţii comunele Cîlnic, Ciugud, Roşia de Secaş şi Vadu Moţilor.

Sâmbătă seară, a avut loc şi un spectacol folcloric susţinut de tulnicăresele din Avram Iancu împreună cu membrii Ansamblului Folcloric al Judeţului Alba şi elevii Claselor Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Spectacolul s-a încheiat cu recitaluri ale interpreţilor de folclor Veta Biriş şi Ciprian Pop. Sâmbătă seară, după ora 21.00, manifestările s-au mutat pe Muntele Găina, unde a avut loc un spectacol de muzică uşoară susţinut de formaţiile Desperado şi Spitalul de Urgenţă, iar petrecerea s-a încheiat târziu în noapte cu focuri de tabără, focuri de artificii şi o discotecă în aer liber.”

Dar pe de alta parte un articol din Romania Libera ne spune ca:

Argeş: 22 de primari PDL pleacă din partid şi se înscriu în Mişcarea Populară

Ca Basescu a iesit la o bere e foarte bine! De ce nu? E vara, e cald… Insa toate aceste bai de multime seamana de la o posta cu o campanie electorala. Nu cred ca e greu de ghicit pentru cine… Pentru ca e greu sa nu asociezi aceste iesiri campenesti ale Presedintelui cu Miscarea Populara. Adrian Papahagi afirma recent ca principala problema dreptei romanesti este criza de lidership si ca Traian Basescu ar fi singurul lider legitim al Dreptei. Am citit nu cu mult timp in urma o analiza  foarte interesanta si, dupa parerea mea, corecta, pe Blogary, din care voi  spicui putin:

Miscarea Populara vrea sa ajunga la guvernare sa ce? Sa 58%?

Se arata, printre altele, ca:

„Cînd Marian Preda, sacul de box* trimis de Mișcarea Populară la întruniri cu Primo Laurențiu și Gheorghe Dinu, spune că ținta politică a Mișcării Populare sînt cei 58% care nu au fost la vot în decembrie, ne spune de fapt că nu valorile și liderii sînt criteriile de coagulare a simpatizanților Mișcării Populare, ci doar absența la vot. Mișcarea Populară nu se adresează celor care cred în libertatea individuală, piața liberă, proprietate, tradiții și domnia legii. Mișcarea Populară se adresează celor care nu au fost la vot în 9 decembrie, indiferent ce hram poartă, ce credințe politice au și ce valori frecventează. Știe Marian Preda profilul politic al celor care au absentat de la vot? Știe cîți sînt extremiști care nu-și găsesc partidul? Știe că cei mai mulți dintre ei, peste jumătate poate, sînt useliști soft cărora le-a fost lene să vină la vot în 9 decembrie sau useliști hard care nu erau în colegiul de baștină și nu au putut vota? Știe Marian Preda că scorul extrem de slab al ARD (cel mai slab scor al dreptei de la căderea comunismului) nu este cauzat de absenteism și că la alegerile din decembrie 2012 au venit mai mulți alegători decît la cele din 2008? (2008 (Senat): 7,2 milioane de alegători s-au prezentat la urne; 2012 (Senat): 7,7 milioane de alegători s-au prezentat la urne)”

Este exact ceea ce a facut Basescu: a fost printre uselisti soft si uselisti hard! Banuiesc faptul ca erau printre ei si extremisti care nu-si gasesc partidul… 🙂 Nu e de ras, e de plans! Este de plans intrucat populismul pe care il practica Basescu este de asa natura incat calca in picioare valori, principii, cu scopul exclusiv de a obtine voturi. 58%. Si in aceasta cheie, cred, trebuie intelese si declaratiile lui Papahagi care induce ideea ca ‘lidership’ se refera la capacitatea liderului de a aduna cat mai multi simpatizanti care sa ajunga viitori votanti, lasand la o parte valoriile si principiile pe care ar trebui sa se bazeze un partid politic. Or, lucrul asta se numeste lipsa de onestitate. Nimeni nu stie exact ce e Miscarea Populara, ce idei promoveaza, care e ideologia acesteia. Ceea ce stiu oamenii este un Basescu in bai de multime, band o bere sau o palinca la serbari campenesti, cu alte cuvinte un circ politic menit sa-l determine pe om sa puna stampila de vot unde trebuie. Si atunci de ce sa ne mai miram ca PD a trecut ‘intr-o noapte’ de la Stanga la Dreapta politica? Dupa care s-a bazat aproape in exclusivitate pe populism pentru a creste electoral. Exact aceeasi schema se vrea reluata cu Miscarea Populara. Cel putin asa reiese din baile de multime in care Presedintele se simte foarte confortabil.

Si ceea ce este regretabil e faptul ca intelectuali de marca de la Dreapta esicherului politic nu spun nimic, nu degaja nicio idee despre cum ar trebui reconstruita Dreapta dupa catastrofalul esec electoral de anul trecut. Nu vad lucrul asta nici la Cristian Preda, nici la Vladimir Tismaneanu. Iar in ceea ce il priveste pe Papahagi, declaratia dumnealui e de ajuns ca sa ne facem ideea ca, in fapt, nu are niciun fel de idei!

Basescu, imbracat in ‘haine de stanga’, incearca o operatiune grandioasa de manipulare a electoratului in vederea lansarii Miscarii Populare.  Atacurile la adresa premierului Victor Ponta par a avea acelasi scop. Electoral. Sa nu uitam ca Ponta e presedintele PSD si copresedinte al USL. Or, erodarea increderii electoratului in Ponta afecteaza si USL, lucru clar. Tocmai acest lucru urmareste Basescu, dar nu cred ca va si reusi. Pactul de coabitare il stanjeneste vizibil pe Presedinte. Dar asta nu inseamna sa nu incerce. Si cred ca Basescu stie ca nu va putea sa faca de asa maniera sa erodeze foarte puternic USL-ul. Ideea e alta: balci, pentru ca Miscarea Populara sa prinda oarece locuri in Parlament. 58% e cam mult, dar un 10-12% ar merge, si daca si PD ar obtine vreo 15%, ar putea s-o puna impreuna de o alianta care sa aiba, in total, vreo 30%. In definitiv daca PP-DD a reusit sa ajunga in Parlament, de ce nu ar reusi si Miscarea Populara? Asta, cred eu, este ideea lui Basescu. Nu inseamna, bineineles, ca in felul asta se va unifica Dreapta. Bine, aici e si o alta problema: trebuie sa se unifice? Este necesar lucrul asta? Nu voi discuta acum acest subiect. Voi spune doar atat: formal se poate realiza lucrul asta. Dar care vor fi rezultatele unei uniri formale a tuturor fortelor de Dreapta? Un nou CDR? Este discutabil daca la noi se poate merge pe modelul francez – UMP, care cuprinde mai multe factiuni de orientari ideologice de Dreapta, dar diferite. Nu e deloc clar… Pentru ca se pare ca la noi nu s-a depasit ‘momentul CDR’, adica tot acolo, tot cam la asa ceva se va ajunge, si cu aceleasi rezultate.

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

iulie 21, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

30 comentarii »

 1. Motane, dar de ce nu te legi si de cei care l-au salutat, l-au aplaudat, l-au primit cu bratele deschise. ca ori au editat aia la greu, ori n-am auzit eu, ori N-AU FOST HUIDUIELI.
  Auzi, dar ce nu se leaga nimeni de marile mainfestari secuiesti, cu arborari de steaguri straine pe teritoriul tarii, FARA A FI ARBORAT SI TRICOLORUL.
  In ce tara din lumea asta, poate un roman sa arboreze sragul romanesc FARA cel al tarii in care se afla??
  La baselu e cantecul de lebada si atat. Cred ca se stie cand canta lebada, nu?? 🙂
  Auzi, chiar e importanat ac baselu a iesit la o bere? Ma doare’n basca de asta. Eu cred ca importante sunt altele. Si cred ca NIMIC nu-i mai important ptr noi, pentru romanii care vom trai in aceasta tara, decat Constitutia si Regionalizarea. Ca Ponta merge cu masina de curse, ca Antonescu doarme pana la 12, ca base a tusit sau ca s-a scobit in nas, CHIAR CA NU MA INTERESEAZA.

  Comentariu de Rica Venturiano | iulie 22, 2013 | Răspunde

  • @Rica
   Ai dreptate: sunt importante si lucrurile de care pomenesti tu. Eu chiar am scris pe blog despre asa ceva. Am scris destul de recent si despre revizuirea Constitutiei; n-am incheiat acest subiect.

   Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 22, 2013 | Răspunde

   • Motane, eu consider ca SI-ul nu-si avea rostul. Puteai sa pui SI-ul daca era vorba de ‘berea” lui baselu, de can-can-ul cu plagiatul, de altele, nu cand aduci vorba de CONSTITUTIE si REGIONALIZARE. Eu consider ca aceste doua subiecte sunt FOARTE ARZATOARE si „vulgul” 😉 trebuie informat cat mai bine. E drept ca nimeni nu are interes, mai ales caesti ‘cavaleri ai dreptatii” din USL, ca doar cine stie caror interese serveste.
    Stiu ca ai avut o tentativa de disuctie pe tema asta:
    „REVIZUIREA CONSTITUŢIEI. Comisia Antonescu instituie ”preşedintele-spectator”. Cu ce atribuţii a rămas şeful statului”
    Am avut ghinionul sa fiu plecat prin „lume” (fara sa-mi iau si eu lumea in cap, :)) si sa n-am timp de net, sau sa n-am net prin wi-fi, ca in roaming te rupe 3G-ul si chiar n-am de gand sa dau sute de euro ca sa ma contrez cu o „americanca” ce considera democratia „tirania majoritatii” si care nu recunoaste alta cultura sau alta civilizatie in afara celei americane, 😉 Mie in materie de asa ceva „(cultura, civilizatie) imi plac „vechiturile” cu traditii de mii de ani, nu prospaturile cu cas la gura si mucii pe piept.
    In fine, asa fiind, am vazut ca doar Marian ce a mai fost interesat de subiect. Restul cred ca se complac in „dolce far’niente-ul” traditional, ca doar „LAS-O BAH, CA MERGE SI ASA”.
    In fine, sunt sigur ca am avea ceva discutii in trei (eu sper sa fie mai multi) pe marginea acestor subiecte, dar oare vom ajunge la un rezultat? Se va trezi romanul blazat si dezinteresat? oare vor romanii sa vada si altceva decat „baselu chior” care trage sfori? Sincer, ura asta perpetuata la exasperare nu face decat sa incetoseze gandirea romanilor, sa abata atentia lui de la lucruri cu ADEVARAT importante.
    Am deja un gust amar al neputintei si nu sunt un pesimist de felul meu. Eu vad mereu o sticla 1/2 plina nu 1/2 goala, 🙂

    Comentariu de Rica Venturiano | iulie 22, 2013

   • @Rica
    Repet, eu nu am incheiat subiectul acesta cu Constitutia si regionalizarea.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 22, 2013

   • @Rica
    Cristina, si nu numai ea, nu-si da seama de esecul rasunator pe care l-a inregistrat Neoliberalismul si Scoala Austriaca.
    SUA va trebui sa renunte la aceste lucruri daca nu doreste sa se autodistruga!

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 22, 2013

   • @Rica
    Cristina este expresia cea mai clara a unei populatii manipulate timp de vreo 30-40 de ani de catre POLITICIENI, nu de presa !

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 22, 2013

  • @Rica
   N-au fost huiduieli, dar cand cineva (la Costesti, mi se pare) l-a intrebat de locuri de munca, Basescu l-a expediat la Victor Ponta.
   Stii cum e chestia asta cu n-au fost huiduieli? N-au fost si sa presupunem ca va castiga Miscarea Populara. Atunci sa-l vezi pe Basescu, cand o sa le spuna „sa-si faca painea in casa”, cand unei profesoare de la tara o sa-i spuna ca e normal ce salariu are raportat la performantele pe care le are invatamantul. Atunci se va incepe din nou cu : „iesi afara, javra ordinara!”, cu huiduieli si alte alea! 😆

   Este important ce face Base, pentru ca el, prin astfel de actiuni, manipuleaza mase largi de oameni, fara sa fie onest cu acesti oameni, iar acest populism nu are efecte benefice in societate!

   Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 22, 2013 | Răspunde

   • Pai i-a raspuns foarte bine motane, ca doar nu presedintele e cel ce se ocupa de guvernarea tarii, fie ea buna sau proasta, ci Guvernul. Si asta promiteau uslasii anul trecut, LOCURI DE MUNCA, PENSII SI SALARII MARITE?? Ce le-a promis baselu, ca „daca nu ma destituiti, va dau locuri de munca”?? NU!! USL-ul a fost cel care promitea NOI LOCURI DE MUNBCA, REINTREGIREA SALARIILOR, A PENSIILOR SI ELINIRAEA CORUPTILOR!!!
    Si au reintregit salariile (da s-au marit si preturile), au marit pensiile ( DOAR ale militarilor) asa ca mai au de creat locuri de munca si de eliminat coruptia.De fapt ceva locuri de munca au creat ei, ca avem mai multi parlamentari decat aveam anul trecut, nu?? Combaterea coruptiei e rezolvata pe 1/2, ca Jiji e deja la parnaie, deci ….. e bine.
    De ce n-ar fi lumea multumita? Chiar, eu ma intreb DE CE MAI INJURA LUMEA????? 😉
    Motane, unde l-am suportat 8 ani, nu-l mai suportam un an? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Ce mai poate sa faca intr-un an si n-a facut in 8? Ca s-a dovedit „stiintific” (prin declaratii, talk-show-uri si conferintede presa), si „practic” (pe pielea noastra), ca intr-un an NICIUN GUVERN NU POATE FACE NIMIC NIMIC NIMIC (din cauza grelei mosteniri), deci de ce ar face mai multe un presedinte? Mai ales acum ca i-au luat si guvernul marioneta si Parlamentul ii este dusman (numai lui, ca noua prieten este).
    Tare mi-e mie ca radem a paguba motane. Am din ce in ce mai multa convingere ca o sa scapam de dracu’ si o sa dam de ma’sa (tac’;su fiind barbat, nu-i asa de al dracu’).

    Comentariu de Rica Venturiano | iulie 23, 2013

 2. Dupa parerea mea este FOARTE IMPORTANT faptul ca ” baselu a iesit la o bere ” . In acest fel el transmite celor din USL : -” Mi se rupe-n paisp’ce de voi !” si demonstreaza romanilor , aia 42 % care au iesit la vot de fiecare data …disciplinati pentru a-si face ” datoria cetateneasca ” printre ei numarandu-ma inclusiv eu , ca USL-ul {care se relaxeaza acum , ca de fiecare data mult prea devreme , fiind convinsi ca daca au obtinut majoritatea in Parlament si ” au Guvernul ” pot fi linistiti de acum si pana-n ….. 2300 }, este o alegere proasta ! Iar celorlalti 58% { aia care se considera mai destepti decat … ceilalti }, pe care-i doreste Miscarea Populara scosi din case pentru a-i vota , le spune inca d e pe acum ca , sint d e fapt niste fraieri ! . Fraieri in sensul ca astia 58% { dezamagitii vorba lui C.T.P. } care n-au votat si ceilalti 42 % { ” cetatenii constienti de necesitatile …cetatii ” vorba lui Cristian Preda } chiar au senzatia ca votul lor inseamna ceva , ca votul lor inseamna ” democratie ” , ca votul lor sau rezultanta votului lor mai corect , poate schimba ceva intr-o ecuatie a carei demonstratie a fost deja facuta iar rezultatul este …deja cunoscut , fireste doar de catre unii : ” aia mai destepti ” fireste , aia cu boashe mari si tari ca fierul ! Ti minte mon cher chat ca te-am mai intrebat eu mai nu stiu cand : ” ce s-ar intampla daca NIMENI { stiu ca-i improbabil dar macar asa de hoha } n-ar mai iesii sa voteze pe nimeni ? O chestie …voluntara , un fel de : Ia duceti-va dracului cu totii javrele dracului ! ? Repet , stiu ca este o chestie improbabila dar ce ar fi daca cetatenii { vulgul adica …vorba lui Madalin Voicu 😉 } ar incepe brusc sa gandeasca fiecare cu mintea sa si fiecare dintre cei N milioane de votanti ar spune : Nu ma duc la votare , ai bag in …vulva ma-sii cu politica lor de KKT cu tot !? Chiar n-asi merge pe figura cu ” cantecul d e lebada ” al lui Basescu . Sunt absolut convins ca Basescu mai are suficiente chestii in gusa sa pentru a surprinde fraierii inca mult timp de aci inainte . Mai ales ca tipul a vazut ca-i tin TOATE figurile . De fapt Basescu face ce fac toti pungasii ….ciordesc in continuare de la cei carora , desii le-a fost sparlita punga de cateva ori , ei tot la vedere si tot plina cu lovele o tin . Pai unor astfel de oameni …parca-i pacat de Dumnezeu sa nu le faci …ce vrea muschii tai sa le faci 😉 ! De fapt …chestia cu ” berica de la Ungheni „…a fost { parerea mea } doar praf de stins incendiul provocat de …” extradarea ” lui Hyssam . N-ati vazut cum au pus botu’ gugustiucii si s-au aruncat ca pitpalacii cu capu inainte ?!

  Comentariu de Marian | iulie 22, 2013 | Răspunde

  • @Marian si Rica
   Mie mi se pare ca Basescu e viitorul presedinte al Partidului Miscarea Populara! Asa ca nu stiu daca e vorba de cantecul de lebada… Mai ales daca vrea sa fie prim-ministru in viitor, fireste. Or, lucrul asta e posibil daca Opozitia de Dreapta, cea actuala, ar reusi sa se unifice. Daca se revizuieste Constitutia, Presedintele avand, in noua Constitutie, un rol minor in Stat, personajul central si rolul cel mai mare avandu-l, in noua Constitutie revizuita, premierul, atunci e clar ca Basescu va viza aceasta functie, cea de premier. Adica functia care i-ar da cea mai mare putere in stat. De notat ca inca in zorile Aliantei DA, cand inca PNL era condus de Stolojan, ideea – si era ideea initiala, cea de baza- era ca Basescu sa fie prim-ministru, nu Presedinte, si Stolojan sa fie Presednte, nu prim-ministru. Rolurile s-au inversat dupa imbolnavirea (nu stiu daca trebuie sa pun sau nu ghilimelele de rigoare) lui Stolojan. Deci ideea de baza era Basescu – prim-ministru, sef de guvern, probabil dupa modelul din SUA unde Presedintele e seful guvernului.

   Rica ridica in repetate randuri problema revizuirii Constitutiei. Eu cred ca avem de a face, cu o probabilitate vecina cu siguranta (imi place aceast expresie al lui Heinrich Boll), cu promovarea lui Basescu spre functia de premier, functia de presedinte, in noua Constitutie, nu va mai fi atat de importanta.

   Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 22, 2013 | Răspunde

   • Sti matale ceva ….de fapt chiar STI CHIAR FOARTE BINE CE SPUI . DA : BASESCU VA FI VIITORUL PRESEDINTE AL PARTIDULUI MISCAREA POPULARA , iar papagalul asta care este acum presedinte , va fi demis in urma ” votului democratic ” al majoritatii ! Bine frate dar pe javra asta tradatoare si vanzatoare d e tara care s e numeste Traian Basescu la oprit careva sa-si dea demisia din functia d e presedinte al Romaniei si in schimb sa se puna in fruntea guvernului iar figura asta sa fi fost facuta inainte d e a fi prea tarziu ? Mon cher chat … chiar nu-mi dau seama daca esti sau nu un sustinator al lui Basescu { ma mira ca mai are sustinatori in preajma sa dar…asta-i traba dumitale } si nici nu-mi pasa .Chiar m-ar bucura sa fi sustinator al actualului guvernator al Romaniei in ideea ca …poate , poate vei avea suficient sange in instalatie incat sa-i spui cam care este parerea mea , cam care sunt modalitatile mele d e exprimare atunci cand vine vorba { adica mai mereu } despre el in particular si despre politicieni in general ! Politicieni = javre , ecscroci , ticalosi buni d e spanzurat iar presedintele tuturor romanilor …. sa aiba soarta lui Mussollini ! N-ai de cat sa stergi chestia asta ca…nu ma supar .

    Comentariu de Marian | iulie 22, 2013

   • @Marian
    Trebuie analizat si ce se intampla pe partea dreapta a esicherului politic.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 22, 2013

   • Auzi motane, care dreapta? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
    Avem noi dreapta sau stanga? =))

    Comentariu de Rica Venturiano | iulie 22, 2013

  • Mariane, eu am mai spus asta, si m-au facut basisit, 😉
   Ce ar fi daca la urmatoarele alegeri NU S-AR MAI DUCE NIMENI? Ei, uite ca s-au asigurat sa nu conteze. E suficient sa mearga 30%, adica exact aia care stau la coada la pachetele moca pe care le cara cu taxiul, sau cu masina personala.
   Absenteismul masiv ar trebui sa fie O PALMA pe obrazul oricarei democratii, dar in asta damboviteana cu iz balcanic, NU CONTEAZA.
   Asa ca O SA AVEM O NOUA CONSTITUTIE, SI O REGIONALIZARE, ca asa vrea muschii lor de momarlani. Siu ce daca MAJORITATEA nu se vor prezenta, in semn de protest? Ce e aia majoritate? Auzi la ei, DEMOCRATIE. BAHHHHH UNDE VA CREDETI?? Aici e Romania si ce vrea poporul NU CONTEAZA, nu v-ati prins!!!
   S-a demonstrat de nenumarate ori de la 90 incoace, si tot degeaba, gugustiucii tot pun botul.
   Mariane, daca iti spuneam anul trecut, in ianuarie, ca USL nu vrea decat votul tau, ca nu are cum sa rezolve nimic din ce-ti promite, ca vrea doar puterea pentru care este in stare de orice, ce mi-ai fi raspuns??? Cauta in arhivele de pe unde ne-am mai intersectat si vezi ce spuneam eu anul trecut dupa motiune, inainte si dupa Referendum. In mare, cam, acelasi lucru ca si acum
   Un „MARE” liberal (de conjunctura) spunea ca „scopul scuza mijloacele”. Asa sa fie oare?

   Comentariu de Rica Venturiano | iulie 22, 2013 | Răspunde

   • @Rica Venturiano ” Onorabile…ai putintica rabdare ” 😉 !!! Pai eu puneam aceasta intrebare { aia cu posibilitatea ca NIMENI sa nu se duca sa voteze pe NIMENI } inca de acum doi ani asa incat chiar n-am nevoie sa ” caut in arhivele pe unde ne-am intersectat ” ! Motanul sau Teo Marinescu , mai bine spus arhivele lor a-mi sant martori pe chestia asta ! Pe atunci era vorba despre ideile Adrianei Saftoiu care propunea introducerea prin lege a obligativitatii cetatenilor de a se prezenta la vot si fireste d e a vota . La vremea respectiva ” ideea ” bagaboantei astea { pe atunci consiliera lui Basescu …inca consiliera } m-a deranjat asa incat cam in acest context puneam eu intrebarea cu pricina …. Dar ce ….Machiavelli a fost liberal ? Insa …chiar a avut dreptate : SCOPUL SCUZA MIJLOACELE ! Daca vei cauta la randu-ti si matale prin ” arhive ” vei descoperii ca intotdeauna omenii au folosit fel d e fel de mijloace pentru a-si atinge scopurile , scopuri nu intotdeauna nobile la fel ca si mijloacele pe care le-au folosit !

    Comentariu de Marian | iulie 23, 2013

   • Mariane, pai atunci de ce sa ne mai plangem? Ca ei si-au atins scopul, chiar daca mijloacele am fost noi, fraierii cu stampila, nu?? Tu inca mai crezi ca SCOPUL a fost bunastarea cetatenilor acestei tari, dupa cum ne-o vanturau pe toate caile?
    Si tu spui ca nu esti liberal, nu-i asa? 🙂

    Comentariu de Rica Venturiano | iulie 23, 2013

   • EUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU ????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cand am spus eu ca sunt liberal musiu Rica ??? De unde ti-a venit ideea asta ? 😦 Poate poti sa-mi prezinti macar o dovada in acest sens ! Ai uitat ca-i agreez pe anarhisti si ideile lor ? Pai la cat injur eu ” clasa politica ” vrei sa-i agreez pe liberali care n-au facut altceva decat { dupa ce si-au prins ca figura cu ” revansa ” nu mai tine , ca au vazut ce s-a ales din PNT } sa distruga cam tot ce se putea in tara asta fara sa fie in masura sa puna altceva in loc cum dracu sa-i simpatizez sau…sa ” fiu liberal ” ? 😦 Pai l-ai uitat pe Calin Popescu Tariceanu Prim Ministru Liberal ce atunci cand economia mondiala se prabusea el declara ritos { parca traia pe Marte imbecilu’ ! } ca : „- In Romania … economia duduie !! ” Si matale vrei ca EU SA FIU LIBERAL ? Sau Crin Antonescu despre care abia acum din pacate , m-am prins cam ce zace si-n asta …si vrei sa fiu liberal ? Nu frate eu sunt doar ….pensionar { har Domnului !} si mancator de cacat { ca altceva….} pe bloguri …atat si nimic mai mult !!! Sau ca sa nu se supere amicul Motan { ca stiu ca-l zgarie auditiv expresiile mai ” tari ” } doar un carcotas amarat cu gura mare care gaseste modalitatea de a-si deversa frustrarile …pe diferite bloguri .

    Comentariu de Marian | iulie 23, 2013

   • Mariane, vezi ca aici e buba. Si tu cazi in aceasi gresala ca multi din tara asta. Frate, a fi LIBERAL, nu inseamna ce sunt „martzafoii’ astia din PNL. La fel cum cei ce gasesc in doctrina unui partid, repet, DOCTRINA UNUI PARTID, ideile si convingerilel lor, nu sunt vinoivati de imbecilitatile celor care conduc acel partid. Eu nu condamn PARTIDUL, ci „oportunistii si martzafoii” care sunt la conducere, politicienii verosi care scuipa pe orice statut, pe orice doctrina, care intorc si schimba ideologiile partidului in folosul lor, si NUMAI AL LOR.
    Tariceanu? Alt exemplu mai prost n-ai gasit? Pai dupa „lovilutie” toti marii comunisti, marii nomenclaturisti, si-au gasit veleitati de Liberali, Taranisti, sau Democrati.
    Crin Antonescu? Pai nu m-au injurat toti si m-au facut basist cand am spus ca e un „neica nimeni” care nici definitivatul ca profesor n-a fost in stare sa si-l ia, de s-a aciuiat pe la „biblioteca”?
    Liberali au fost cei care au zacut in temnitele bolsevice ptr crezul lor. Liberal trebuie sa fii in gindire si in suflet, nu pe sticla si doar cand ai nevoie de voturi. Liberal inseamna ca esti atunci cand nu abdici de la crezul liberal, doar ca sa-ti asiguri un fotoliu de preseduinte.
    De ce te-am „acuzat” de liberalism? Pai uite de ce:

    „Liberalul este om liber şi generos. El luptă împotriva oricărei asupriri şi se jertfeşte pentru întărirea credinţei strămoşeşti, consolidarea şi fericirea Patriei sale.
    Liberalul este om de onoare şi de cuvant. El judecă orice situaţie în lumina adevărului, iar convingerile sale le împărtăşeşte tuturor, fără ascunzişuri.
    Liberalul este omul faptelor şi al gândurilor curate. El preţuieşte deopotrivă sănătatea trupească şi sănătatea sufletească.
    Liberalul se împotriveşte oricăror acte de risipă, de abuz, de favoare, de cruzime sau de distrugere.
    Liberalul nu face nici o deosebire de rasă, de avere, de clasă socială. El este cuviincios şi îngăduitor faţă de toată lumea, respectând credinţa, munca, experienţa şi avutul altuia.
    Liberalul este patruns de spiritul de echipă. Ca să poată să comande, el învaţă mai întai să asculte.
    Liberalul este luptător politic plin de avânt şi sincer democrat. El dispreţuieşte minciuna, reaua credinţă, invidia, patima, dezordinea şi ura.
    Liberalul este îndrazneţ în cele bine chibzuite. El nu fuge niciodată de răspundere.
    Liberalul este bun român. El îndeplineşte cu conştiinciozitate îndatoririle cetăţeneşti în ajutorul semenilor aflaţi în nevoie şi primejdie.
    Liberalul este plin de însufleţire în orice muncă, urmându-şi cu dârzenie ţelul: libertate, dreptate şi – prin proprietate – bunăstare pentru toţi.”

    Ia zi-mi monsher, cati dintre „LIBERALII” din PNL: se incadreaza? 😉
    Crede-ma, a fi iliberal, nu-i o jignire. Cum nici a fi: comunist, democrat, taranist, republican, etc etc etc, atata timp cat te regasesti in doctrina respectiva. Mariane, NU PARTIDUL in sine este de vina, ci POLITICIENII VEROSI, banditi, hoti, mincinosi, inculti, mitocani, analfabeti.

    Comentariu de Rica Venturiano | iulie 24, 2013

   • @Rica
    Sal’tare stimabile! 🙂
    Usurel onorabile, usurel… ca mai era putin de spuneai ca liberalul e un „inger”! 😆

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 25, 2013

   • @Rica
    Nu te-ai gandit sa te inscrii in noul „partid de ingeri” numit Miscarea Populara? 😆

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 25, 2013

   • Nu Motane, ca sunt membru PNL, Si asa voi ramane, chiar daca PNL-ul s-a departat de doctrina pentru ca cineva are vise umede si se vrea „bulibasha”,:) 🙂 🙂 A supravietuit PNL prigoanei comuniste, sper sa supravietuiasca si oportunistilor.
    Imi pare rau ca judeci un partid, o doctrina, dupa niste hahalere care il conduc.

    Comentariu de Rica Venturiano | iulie 25, 2013

   • Nu, eu nu judec un partid sau doctrina ci spun ca e vorba de oameni, nu de ingeri.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 25, 2013

   • ” Monsiu Rica pai ai putintica rabdare „. Interesanta si inaltatoare prezentarea principiilor si dogmei liberale dar atunci cand am tastat prelungit si am folosit acele semnne ortografice …nu cautam sa-mi exprim nici macar dispretul ca sa nu mai vorbesc despre oftica vis a vis de …nu de partidul liberal ci in general fata de toate partidele . De fapt fata de toti aceea ce s e ” asociaza intyr-o comuniune de idei si promit sa se supuna intelectual unui om numit presedinte de partid sau a unor oameni numiti ” majoritate ” sau ….adunare generala ! Aia cu liberalii ….era doar pentru ca …mi-ai pus o intrebare punctuala . Si stai matale linistit ca nici macar in PCR nu mai existau cam de multa vreme oameni devotati , oameni crediciosi doctrinei : erau doar oameni credinciosi sefului sau oportunisti ….carora le tinuse figura , inainte de a ma prinde eu sa fac , acelasi lucru 😉 ! Cum spunea M.L King : ” I have a dream ” ! SI eu am un ” dream ” : o lume fara partide ! @ Motanul Incaltat { etete ca m-am prins si cum sa tastez asa ca dumneata 😉 } omule bun , te apucasi sa faci prozeliti pentru PMP 🙂 ? I-ai numit „partid de ingeri ” Nici nu sti cata dreptate ai ! Angelos = mesager , purtator de mesaje . Astia din nou infintatul PMP …sant doar mesagerii , doar purtatorii de cuvant ai lui Traian Basescu si probabil ai Elenei Udrea …in orice caz sant doar niste cazaturi , niste linge blide ce neavand alta ocupatie si-au gasit posibilitatea de a -si deversa dejectiile ideatice intr-un grup de japite si pentru ca aceasta adunatura trebuia sa poatre un nume….s-a numit PMP 😉 !

    Comentariu de Marian | iulie 25, 2013

   • @Marian
    „Ingeri”, cu ghilimelele de rigoare, desigur! 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 25, 2013

 3. […] Traian, individul care ocupa ilegal functia de presedinte al Romaniei, vrea sa  colaboreze cu un condamnat pentru […]

  Pingback de Basescu Traian, individul care ocupa ilegal functia de presedinte al Romaniei, vrea sa colaboreze cu un condamnat pentru terorism? | Hai ca se poate! | iulie 22, 2013 | Răspunde

 4. Motane, tu spui:
  „Daca se revizuieste Constitutia, Presedintele avand, in noua Constitutie, un rol minor in Stat, personajul central si rolul cel mai mare avandu-l, in noua Constitutie revizuita, premierul”
  Eu am spus ca „de se revizuieste Constitutia, o sa avem un presedinte de paie, capabil si apt doar sa tina dicursuri despre „tara si popor” si ca Premierul, actualmente Potter Ponta, ar fi adevaratul ruler.
  E o diferenta de nuanta, de ton, eu mai „ciocanar” am folosit cuvinte mai necizelate, mai din „vulg” cum ii place lui Marian sa spuna, 😉
  Eu stau (nu precum Grivei, da’ macar ca badea Ion) si ma intreb, la ce bun? Cui ar folosi toata treaba asta. Daca tot NU avem presedinte, la ce sa mai lasam functia? Nu putem s-o eliminam? Pentru ce sa platim o PAIATA? Ptr ce sa suporte bugetul atatea protocoale prezidentiale, atatea vile de protocol, atatea salarii cu SPP-istii, cu „manutenta” cu logistica?
  E mai mult decat posibil si foarte veridic, sa fie cum spui tu. Nu ar fi o noutate, s-a mai intamplat la fratii nostri de peste prut, nu??
  Atunci, oare „oligofrenii” astia de ne conduc, chiar nu iau in calcul asta? ori sunt tolomaci, ori jocurile sunt pe mize mult mai mari decat ne inchipuim noi.
  Eu unul am obosit sa mai sper in ceva bun pentru tara asta, am obosit sa mai sper ca poporul asta „se va destepta din somnul cel de moarte”.

  Comentariu de Rica Venturiano | iulie 22, 2013 | Răspunde

  • @Rica Venturiano „Domnule musiu ” eu al citez { pana o-i pune copita pe piept ! } pe deputalul { un ” elitist ” fireste } Madalin Voicu . Lui ai apartine expresia : VULG atunci cand discuta despre….oamenii obisnuiti …aia care nu apartin ” elitelor ” ! Oricum cuvantul vulg asa cum bine sti vine din latina si inseamna …obisnuit 😉 sau normal asi supralicita eu 🙂 !

   Comentariu de Marian | iulie 23, 2013 | Răspunde

   • Mariane, n-am avut nici cea mai mica intentie sa jignesc cu paralela la „vulg”. N-am avut intentia sa jignesc pe nimei de altfel. Ptr a lamuri, iata definitia avuta in minte cand am folosit cuvantul:
    VULG s. n. (Depr.) Popor, norod, plebe. – Din lat. vulgus.
    Pe „Medelin” nu-l citez, ca nu stiu ce spune, asa ca mi-am permis sa te citez, fara a avea intentia de a ofensa.
    Mea culpa, si-mi cer scuze onorabile.

    Comentariu de Rica Venturiano | iulie 24, 2013

   • @ Rica Venturiano Nu jignesti decat pe prosti , pe inculti onorabile ! Sigur ca da cuvantul ” vulg ” poate capata { si chiar are asa ceva } nuante peiorative dar….depinde de contextul si mai ales de catre cine-i folosit ! Chiar ar fi de tot rasul ca un homelles ce gaseste prin ghene o paine intrega sa se uite superior la ceilalti homelesi deoarece aia …n-au gasit decat cateva felii ! Insa din gura lui Madalin Voicu …cuvantul suna ingrozitor , mai ales ca omul face parte din elite , din elitele veritabile ale romaniei insa…asta nu-l poate impiedica sa fie macar cateodata putin … gujat ! Deci nu-i cazul sa-ti pui cenuse-n cap . Eu al ” citez” pe Medelin deoarece expresia respectiva folosita de el ma si amuza …ma si oftica si mi-am propus sa nu-l uit pe pastramagiu niciodata . Poate vreodata sa reusesc sa-i dau macar un scuipat in ochi asa cum merita cioara asta libidinoasa 😦 ! Motane sa nu stergi !!! Libidinos…este tot din latina 😉 !Tat-su se rasuceste in groapa la ora asta vazand in ce cloaca se balaceste fie-su .

    Comentariu de Marian | iulie 25, 2013

   • Marian…fara astfel de expresii…

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 25, 2013


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: