Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Meditatie…

„Frauda, suspiciunea si smecheria in treburile publice sunt semne ale decadentei statelor, si preced convulsiile sociale sau paralizarea activitatii la nivel national. A-i teroriza  pe cei slabi si a se umili inaintea celor puternici – aceasta este politica natiunilor conduse de o umila mediocritate. Siretlicurile pentru ocuparea functiilor sunt puse din nou la lucru in senate. Executivul devine distribuitor de protectii, in special pentru cei mai incapabili, iar oamenii sunt mituiti cu functii inalte in loc de bani, spre ruina statelor. Divinitatea din natura umana dispare, si interesul, lacomia si egoismul ii iau locul.

Marele Invatator a spus: „Nu poti sa slujesti si lui Dumnezeu si lui Mamona”. Cand setea de imbogatire se generalizeaza, incepe goana dupa inavutire, atat pe cale cinstita cat si prin mijloace necinstite. Frauda si intrecerea masurii, escrocheriile in afaceri, jocurile la bursa, jocurile in cazinouri si procurarea necinstita de bunuri demoralizeaza o intreaga comunitate. Ideea ca revolta va duce la saracirea maselor este intretinuta prin minciuna si credulitate stupida, folosite drept ajutoare si instrumente ale puterii. Falimentele rasunatoare, care iau prin surprindere o tara intreaga, numirile frauduloase, pierderea economiilor celor saraci, inflatia, prabusirea bancilor, deprecierea credibilitatii guvernului zdruncina increderea in sine a natiunii. Insa escrocul si speculantul se imbogatesc si prospera. Daca tara lor se lupta pentru a strange impozitele care sa-i asigure insasi existenta, ei o ajuta prin devalorizarea banilor, in asa fel incat acumuleaza bogatii fabuloase cu o cheltuiala minima. Daca vecinul vreunuia este in suferinta, ei cumpara proprietatea pe nimica toata. Daca administreaza vreo proprietate, ei o aduc in stare falimentara, iar cei care o ingrijesc ajung pe drumuri. Daca banca lor se prabueste, au avut grija sa-si puna banii la adapost din timp.

Societatea se inchina banilor ca inaintea unor regi, asa cum vechii hindusi si egipteni isi venerau slugarnic idolii. Sa nu ne miram, gandindu-ne ca ar trebui sa existe o alta lume in care, pentru nedreptatile facute, unii oameni ar trebui sa se caiasca vazandu-si prietenii ruinati si multe familii sarmane cersind pe la usile escrocilor imbogatiti pentru a capata ceva de mancat.”

Albert Pike

Morala si Dogma Ritului Scotian Vechi si Acceptat al Francmasoneriei (Bucuresti, Editura Herald, 2009)

Seamana cu ce se intampla in zilele noastre, nu? Si nu numai la noi, dar si peste Ocean, asa-i?

Albert Pike. Library of Congress description: ...

Albert Pike. Library of Congress description: „Pike, Albert”. (Photo credit: Wikipedia)

Stateam si ma gandeam la Stat si la revizuirea Constitutiei. Prabusirea regimului comunist in Romania a insemnat prabusirea Statului. Observati ca spun a Statului, nu a Tarii. Asa a si aparut celebrul vid legislativ din anii ’90. Iar o noua Constitutie am avut de abia in 1991. Este adevarat ca in aceasta Constitutie se spunea foarte clar in art. 1, al. 3 ca „Romania este stat de drept, democratic si social”. Chestiunea este ca ideea de baza dupa Revolutia din ’89, deci dupa ce s-a prabusit un Stat, fie el si comunist, a fost restrangerea Statului in special din viata economica a tarii in favoarea economiei de piata. Se stie ca inainte de ’89 economia romaneasca a fost una centralizata si de stat. Iar acest proces de regresiune a Statului a inceput imediat dupa ’89 in conditii de vid legislativ, cand insusi Statul nu a fost inca (pana in 1991) bine definit, constitutional vorbind. Trebuie spus ca atat Constitutia din 1991, cat si cea din 2003 vorbesc despre „Munca si protectia sociala a muncii” si despre „Nivelul de trai”, in aceste aspecte implicandu-se Statul: „Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent” (art. 47, al.1 din Constitutia actuala). Dar pe de alta parte, economia de piata presupune libertatea economica si o implicare minimala a Statului in economie. Conceptul de economie functionala de piata corespunde unei restrangeri masive a implicarii statului in economie. Din aceasta dinamica regresiva pe care a aplicat-o Statul in economie a rezultat un sistem economic instabil care a subzistat chiar pana in zilele noastre. Nu se poate spune ca Romania a avut o economie mixta, ci o economie din care Statul s-a retras treptat, facand loc, din pacate, distrugerii, speculei si imbogatirii pe orice cale a unora, in stransa conexiune cu mediul politic. Pe de alta parte, libertatea economica si economia de piata sunt strans legate de ideea de castig sau profit. A sustine o impozitare minimala inseamna a elimina si mai mult Statul din viata economica, dar ideea aceasta, specifica liberalismului, care poate conduce spre o dinamizare a dezvoltarii sectorului privat, poate conduce si la inflorirea ilegalitatilor, falimentarilor fortate si a fraudei. Ceea ce s-a si intamplat si nici nu ar treubi sa ne mire, daca la baza Statului, a unui nou Stat fata de cel comunist, am pus ideea de castig.

Ceea ce observ acum este ca tot ideea de castig este cea dominanta. Spre exemplu, regionalizarea, asa cum o vede Dl. Dragnea, trebuie facuta pentru imbunatirea absorbtiei fondurilor europene. Practic, motivul este pe de o parte mai multi euro, pe de alta parte ca acesti mai multi euro sa ajunga mai repede in teritoriu. De fapt motivul este euro, nu altceva. Spuneam ca ideea de castig este cea dominanta. Nu este dominanta ideea de dezvoltare, inclusiv cea economica, desigur. Noi, in aproape 24 de ani scursi de la Revolutia din Decembrie 1989, nu am avut o strategie de dezvoltare si nu ideea de dezvoltare a predominat ci ideea de castig, materializata doar la nivel individual si nimic mai mult. In felul asta se si explica performantele slabe pe taram economic ale Romaniei in ciuda imbogatirii rapide a unei minoritati.

O alta problema ar fi ca se tot vorbeste si se avanseaza ideea de castig (euro), care ar trebui sa ne guverneze constitutional, dar nu se vorbeste deloc de comuniunea intre cetateni, de dragostea frateasca ce ar trebui sa existe intre cetatenii Republicii, si toate aceste lucruri pe un fond de scadere a patriotismului, fenomen manifestat mai ales la generatia mai tanara. Nu se vorbeste ca oamenii ar trebui sa-si dea mana si sa se ajute, sa ajute tara in momentele grele prin care aceasta trece. A pune la baza Statului castigul insemna: setea de imbogatire se generalizeaza, incepe goana dupa inavutire, atat pe cale cinstita cat si prin mijloace necinstite„. Consecinta: avem o natiune demoralizata, o natiune care si-a pierdut increderea in sine.

In legatura cu regionalizarea, as dori sa spun cateva cuvinte. Evident, nu toata lumea e de acord si o mare personalitate precum acad. Dinu C. Giurescu si-a exprimat indoiala fata de o asemenea masura si teama ca o asemenea masura ar putea conduce la dezmembrarea Romaniei. Crin Antonescu a vorbit de enclave pe criterii etnice sau baroniale, lucru ce nu trebuie sa se intample. Insa ca tot pomeneam de Albert Pike, iata ce spunea:

„Este regretabil sa vezi o tara divizata in factiuni, in care fiecare isi urmeaza conducatorul orbeste, fara murmur, facand din el un erou care merita toate laudele. Este o situatie penibila sa vezi tara impartita intre partide al caror singur tel este de a smulge functii in urma unei victorii electorale; ba mai mult, posturile sa fie ocupate de sefii cei mai corupti si neputinciosi. O asemenea tara se afla in ultima faza a decaderii, si aproape de sfarsitul ei, indiferent cat de prospera ni s-ar parea. Ea sta pe un vulcan gata sa erupa”

Iar Pike vedea remediul in „marea purificare”, adica:

„Statul destramat si secatuit poate sa-si recastige normalitatea si libertatea reala numai trecand prin „marea purificare”, adica prin foc si sabie” (subl. mea)

Totusi, Pike spune:

„Puterea banului sau a spadei, comparata cu cea a spiritului, este saraca si vrednica de dispret”

Dar parintele masoneriei americane arata si urmatorul lucru:

„Daca un popor, asemenea unui astru, trece prin perioade de eclipsa, lumina trebuie sa revina in mod necesar. Insa eclipsa nu trebuie sa degenereze in bezna” (subl. mea)

Si nici eu nu cred ca aceasta revizuire a Constitutiei trebuie sa degenereze in bezna!!

Doi

Acesti ani care au trecut in special din 2009 incoace au aratat ca viata politica din Romania se afla sub simbolul cifrei Doi, dualitate, antagonism, bine si rau, lumina si intuneric, diversitate, vicisitudini, diviziune, separare, inegalitate (dupa Albert Pike si Jean Marie Ragon). Acest lucru s-a concretizat mai apoi in constituirea a doua blocuri politice principale si antagonice: USL si PDL/Basescu. A aparut si o alta forta politica, care a intrat in Parlament – PPDD, dar putem vorbi oare de o triada? Atata vreme cat acestea nu constituie un triunghi echilateral sau dreptunghic, in care sa se aplice Teorema lui Pitagora, cred ca nu… Ideea de dreptate in societate nu a inflorit prin aparitia PPDD si nici drespre frumusete si ordine in societatea noastra nu cred ca putem vorbi, si atunci unde ar fi unghiul drept?

Faptul ca societatea romaneasca e sub simbolul cifrei Doi n-ar trebui sa ne mire intrucat intreaga lume, vreme de o jumatate de secol, a fost simbolizata astfel. Spre exemplu, s-a vorbit de confruntarea Est – Vest, de antagonismul dintre SUA si URSS, de doua blocuri militare: NATO si Tratatul de la Varsovia, s-a vorbit si de un soi de granita ce separa doua lumi: Cortina de Fier. Observam si in zilele noastre confruntari in Turcia intre Guvern si cei care nu sunt de acord cu Guvernul – deci tot cifra Doi, cu atat mai mult cu cat diversitatea poate sa conduca si la astfel de confruntari. Antagonismul e clar exprimat azi in Turcia.

Simbolul lui Doi se manifesta, poate nu sub o forma atat de evidenta, si in Uniunea Europeana, in care avem un conflict, ce se doreste a fi mascat, intre tarile Nordice, care rezista bine crizei, in special Germania, si cele din flancul Sudic, in care includem si Franta dar alaturam aici si Marea Britanie. Si chiar aceasta criza economica e o manifestare, simbolic vorbind, a cifrei Doi.

Dupa cum vedem, trebuie sa tinem seama si de aceste lucruri, pentru ca din logica lui Doi nu cred ca am iesit. Logica acestui simbol domina inca omenirea si din aceasta cauza ceea ce se numeste globalizare intampina serioase dificultati. Dupa parerea mea, acutizarea conflictelor trebuie evitata intrucat aceasta acutizare nu reprezinta (sau reprezinta oare?!) o „putere generatoare, capacitate generativa si rodul lor”, cum spunea Albert Pike referindu-se la triada, ci alte forme de manifestare ale lui Doi, mai virulente, e adevarat, dar tot sub acelasi simbol al cifrei Doi. Deci n-am facut nimic cu asta. Si se vede acest lucru si in conflictul din Siria si in cel de acum din Turcia: avem de a face doar cu o stare de instabilitate, sub simbolul cifrei Doi. Acest gen de conflicte pot sa dureze foarte mult, fara vreo finalitate clara. De aceea e nevoie de intelepciune in abordarea unor astfel de conflicte.

In ceea ce ne priveste, conflictele s-au mai temperat, fata de anul trecut. Ceea ce e un lucru pozitiv, fara indoiala.

Confruntarea continua, democratic, bineinteles.

iunie 12, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

22 comentarii »

 1. dar ideea aceasta, specifica liberalismului, care poate conduce spre o dinamizare a dezvoltarii sectorului privat, poate conduce si la inflorirea ilegalitatilor, falimentarilor fortate si a fraudei. – afirmatie fara acoperire.

  Asa cum am spus, ceea ce se propune nou in Constitutie, se pleaca de la o premiza gresita. Dupa parerea mea, pina nu se rectifica premiza, oricum ai invirti Constitutia si orice schimbari ii va aduce, nu va functiona.

  Comentariu de Cristina | iunie 12, 2013 | Răspunde

  • Afirmatie fara acoperire? De ce ti se pare ca e fara acoperire?
   Eu am spus „poate conduce la inflorirea ilegalitatilor, etc”, n-am spus ca si conduce automat la asta. Adica n-ar trebui… Insa daca la baza Statului e castigul, de aici pana la setea de inavutire, de putere, inclusiv financiara, conduce la „intrecerea masurii”, cum bine observa si A. Pike.

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 12, 2013 | Răspunde

   • Orice se „poate” intimpla, „oricind”. Sa presupui anumite lucruri, nu ajuta la nimic.

    Comentariu de Cristina | iunie 12, 2013

 2. […] a anuntat ca a declansat procedura unui referendum vizand Parlamentul unicameral cu cu 300 de […]

  Pingback de Basescu insista sa joace desi nu mai are scena si spectatorii il huiduie. Basescu vrea un nou referendum pentru Parlament unicameral cu cu 300 de membri. | Hai ca se poate! | iunie 12, 2013 | Răspunde

 3. […] a anuntat ca a declansat procedura unui referendum vizand Parlamentul unicameral cu cu 300 de […]

  Pingback de Basescu insista sa joace desi nu mai are scena si spectatorii il huiduie. Basescu vrea un nou referendum pentru Parlament unicameral cu 300 de membri. | Hai ca se poate! | iunie 12, 2013 | Răspunde

 4. Esti cumva mason sau….macar numerolog ?Nu de alta dar …sa ma pot lauda la „carciuma din sat” , cu relatiile mele in domeniu 🙂 ! Ceeea ce spunea Albert Pike, chestia cu ” purificarea prin foc si sabie ” spuneau si legionarii candva { nu numai ei : si nazistii si fascistii , si-o spun si neonazistii de azi } si au fost injurati ani la rand pentru asta . Daca eu asi fi spus chestia asta la matale pe blog { am spus-o dar….asa pe sestache 😉 …sa nu te prinzi si sa ma bagi in….spam } precis ca-n cel mai bun caz taiai comentariul meu sau imi cereai un milion de argumente in sprijinul afirmatiilor mele ! Insa daca tot venii vorba despre ” Marele Invatator „…n-ar putea domnia sa sa dea un foc si-o para pe capul alora care …” manaca sudoarea poporului ” ? Nu de alta dar ” la cremenal ” vad ca de regula se duce doar plevusca ! Onorabile Motan : pana nu va venii FINALUL { acel final despre care se vorbeste in Biblie fireste } nu vom putea face nimic , iar cel ce-si inchipuie altceva…este fraier . Pe pariu ca pana sa-l citesti pe Pike …habar-n-aveai care-i treaba cu acel Mamona 🙂 pe bune acum !

  Comentariu de Marian | iunie 12, 2013 | Răspunde

  • @Marian
   Chiar te rog sa aduci un milion de argumente ca nu are dreptate! Dar intai de toate citeste bine ce a spus…

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 13, 2013 | Răspunde

 5. Prietene …n-am ” citit bine ” insa…am citit cu mare atentie pentru a putea sa-l citez cateoadata asumandu-mi fireste, paternitatea ideilor …ca altii 😉 ca s-a vazut si la case mai mari ! ZI si mie unde n-am dreptate ? Daca te-am intrebat despre faptul ca ai fi mason sau macar numerolog…pai ce asta-i un motiv de suparare ? Ti-am mai spus : ma laud la” carciuma din sat ” cu relatiile 😉 !

  Comentariu de Marian | iunie 13, 2013 | Răspunde

  • @Marian”
   Hai sa luam din nou citatul:

   „Statul destramat si secatuit poate sa-si recastige normalitatea si libertatea reala numai trecand prin “marea purificare”, adica prin foc si sabie”

   si sa cautam sa-l analizam putin. Observa ca el se refera la „statul destramat si secatuit”. Nu inteleg paralela pe care ai facut-o cu legionarii, nazistii, fascistii, neofascistii. Pike vorbea de o „tara divizata in factiuni, in care fiecare isi urmeaza conducatorul orbeste, fara murmur, facand din el un erou care merita toate laudele. Este o situatie penibila sa vezi tara impartita intre partide al caror singur tel este de a smulge functii in urma unei victorii electorale; ba mai mult, posturile sa fie ocupate de sefii cei mai corupti si neputinciosi.” . De ce termenii astia – „”marea purificare”, adica prin foc si sabie” – tinand cont de ce spune Pike, de situatia pe care a descris-o el, nu te-au dus cu gandul la un razboi civil, cum s-a intamplat in SUA in sec. XIX (Pike era american)? De ce s-a ajuns la un razboi civil in SUA? Sigur, putem porni de la legea Kansas – Nebraska (1854), votata in Camera Reprezentantilor, prin care se permitea sclavajul si in teritoriul interzis acestuia prin „Compromisul Missouri” (1820), apoi Razboiul civil din Kansas din 1854-1856. Ca sa n-o mai lungesc mult, la 4 februarie 1861 Carolina de Sud, Mississippi si Texas proclama secesiunea si creeaza la Montgomery (Alabama) Confederatia Statelor din Sud, careia i se alatura in aprilie si Virginia, Carolina de Nord, Arkansas si Tennessee. Cu alte cuvinte a fost vorba de destramarea Statului American. Or, refacerea SUA a necesitat un Razboi civil numit Razboiul de secesiune (1861-1865), in care au murit o mare multime de oameni… Refacerea SUA s-a realizat in final, bineinteles, dar s-a realizat prin „foc si sabie”, dupa cum spune si Pike. Ti-am dat un exemplu.

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 13, 2013 | Răspunde

 6. Ce dracu-i asa greu de inteles ” paralela ” pe care am facut-o cu legionarii , nazistii sau neofascistii ?! Vrei sa ma umplii de nervi tocmai asta seara …sa fac dracului vreun atac …de nervii capului 😦 ??? Statul ” destramat si secatuit ” era si atunci cand au venit nazistii { in Germania } sau legionarii la putere …cand au luat fiinta . De fapt pe acest fond au reusit sa ajunga unde au ajuns , pe fondul ” statului destramat si secatuit ” ! Acelasi stat este si azi in Romania si daca doresti un milion de argumente…pai te bat cu propriile-ti ” declaratii ” din postarile pe care matale personal le-ai facut de-a lungul timpului ! Ma rog de cand te deranjez eu …de cand te inebunesc si pe matale de nervii capului 😉 pe blogul propriu si personal ! Mai tii minte cand spuneam eu ca-i necesar un razboi civil { Doamne fereste !!!! } in Romania ? Mai ti minte ca ma categoriseai drept { in cel mai bun caz} nebun ? Ma rog nu chiar acesta a fost termenul pe care l-ai folosit dar…pe undeva pe aproape ! Fireste acest razboi civil { inca o data : Doamne fereste !!!!} trebuia sa aiba loc …in 1989 sau cel tarziu in martie ’90 dar…si-a bagat nea Nelu coada si…Nu zic ca n-a facut bine .Un razboi chiar si civil…inseamna ….Nici macar nu vreau sa ma gandesc ce inseamna asta dar…trebuie sa recunosti ca ar fi fost ” un rau necesar ” [ vorba unui tip{ mare lucru de n-oi fi fost chiar dumneata ! } din Piata Universitatii de atunci din ’90 ] si azi , altfel discutam acum despre …actuala guvernare si mai ales despre actuala ” clasa politica ” a Romaniei si mai ales despre marota mea UDMR !!! Altfel se discuta despre Romania …presupunand ca ar mai fi existat ca stat !Ti-a facut placere sa ma faci sa ma dezlantui mai ceva ca W.C. Tudor !!!! Ei atunci daca esti …;-) satisfacut…si eu ma declar multumit mon cher chat 😉 !!!

  Comentariu de Marian | iunie 13, 2013 | Răspunde

  • @Marian
   Da, dar fascistii, nazistii si chiar comunistii (si poate ca la comunism se vede cel mai bine lucrul asta) n-au urmarit refacerea statului, „recastigarea normalitatii si libertatii reale”, dupa cujm spune Pike, ci au dorit sa se impuna ei la Putere, intr-un mod totalitar, si ideologia lor, fie ca vorbim de fascism, fie ca vorbim de comunism, sa domine societatea si sa se extinda in intreaga lume. Este o foarte mare deosebire intre ceea ce afirma Albert Pike si ideologiile totalitare ale sec. XX – fascismul si comunismul. Pentru ca sub fascism, nazism, comunism statele care au suferit astfel de regimuri n-au fost libere, nu s-au bucurat de o libertate reala si nici de normalitate.

   Nu, in Romania nu e necesar, desigur, un razboi civil. Fereasca Dumnezeu! N-a fost nici in anii ’90 atata vreme cat parcursul stabilit inca de atunci a fost unul democratic, bazat pe libertate, ca ideal al Revolutiei din Decembrie ’89, cu toate convulsiile sociale de atunci.

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 13, 2013 | Răspunde

   • Am descoperit { total intamplator fireste } un site IASR…initiativa Anarhico SIndicalista din Romania . Nu stiu daca -i un site serios { reper l-am descoperit de curand } sau e pus la bascalie de ” servicii ” dar…acolo am descoperit o multime de lucruri …deja cunoscute iar unele …mai putin stiute de noi cei din Romania Socialista , fireste ma refer la …acea romanie din 1989 ! Am vazut ca-l iau in bete pe Marx , Engels , Lenin , Trotki , Theodor Gutihier { ala de a scris ” Cocosatul „} al citeaza pe Furiere si-l citeaza si pe acest Alberth Pike { care cred ca este un evreu …maghiar americanizat 😉 } care nu gandeste de loc rau { ca orice evreu fireste } insa …fie acolo la ei !Este evident draga prietene ca nici nazistii , nici fascistii sau comunistii n-au urmarit REFACEREA statului ! Pai cum dracu’ sa urmareasca REFACEREA cand ei cladeau o societate noua , un stat nou ? Ma rog in acceptiunea a ceea ce considerau EI ca este un stat ” nou ” .In ceea ce priveste ” razboiul chiar si civil ” …parerea mea sincera este ca { iar al citez pe tipul ala din Piata Universitatii }: ” este un rau necesar ” dar…la altii frate !!! 😉 Atunci in ’90 era ceva absolut normal ca ARMATA sa fi preluat conducerea tarii si …usor , usor sa fi predat aceasta conducere civililor ! Cand anume…vedeau ” ei ‘ atunci ! „Cursul stabilit atunci ” in ’90, a fost din nefericire un ” curs stabilit ” de altii si de asta sunt mai sigur decat de propria-mi existenta !!! Cand varul meu Gen. N .C. Spiroiu a fost numit Ministru al Apararii…stiai ca initial a declinat oferta ? Pai ce crezi ca nu stia la ce se inhama cu …javrele care existau pe atunci { inca de pe atunci !} in politica romaneasca ?? Daca vrei sa sti…inclusiv Gen. V.A. Stanculescu propusese lui Gen . Gusa ca Armata sa conduca tara pana la …organizaea corecta a Romaniei dupa princiipiile democratiei , iar asta ….o stiu direct de la una dintre ” surse ” 😉 .Pai ce credeai ca numai matale esti bine informat ?

    Comentariu de Marian | iunie 13, 2013

   • Da, dar nu a fost necesara atunci implicarea Armatei in conducerea Statului si nu ar fi fost in spiritul Revolutiei si in concordanta cu ceea ce vroiau si simteau oamenii.

    Dar, referitor la prezent, eu sper ca revizuirea Constitutiei sa conduca la o Constitutie mai buna decat cea de acum. Sigur, lucrurile sunt perfectibile. Si o Constitutie poate fi perfectibila, nu? Problema e urmatoarea: sa fie intr-adevar mai buna!! Observa un lucru: Crin Antonescu a vorbit deja de enclave pe criterii etnice sau baroniale, care s-ar putea forma in urma regionalizarii. Acad. Dinu C. Giurescu isi exprima dezaprobarea fata de regionalizare. Eu sper sa nu ajungem sa ne punem intrebarea Cristinei: care articole sa le respectam? Pe de alta parte uite-te cum va fi desemnat premierul, ce parere ai? De asta am si spus ca aceasta revizuire a Constitutiei nu trebuie sa degenereze in bezna. Si nu cred ca am spus fara temei lucrul asta.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 13, 2013

 7. Tudor Chiuariu nu este cumva acel ” tanar mafiot obraznic ” despre care facea la un moment dat vorbire ….”Presedintele Basescu ” ?Si apoi frate…daca ai spus de la inceput chestia cu ” o Constitutie poate fi perfectibila „….pai perfectibila poate fi cel mult modalitatea de votare a acestei constitutii nu Constitutia in sine ! Pai ce facem iar umblam cu adnotatii dupa ce este „facuta ” si votata aceasta constitutie ? Adica …in cativa ani…poate o revizuim sau poate o schimbam si pe asta ? Sa fim seriosi : ori se face o constitutie valabila …macar ca cea americana …timp de minim 200 de ani ori o dam in ma-sa de constitutie si o folosim pe asta care exista deja …asa cum foloseam pe vremuri ” Scanteia ” …si pentru ” culturalizare ” si pentru …WC 😉 ! Cristina { respect stimata doamna ! } are saraca dreptate : nu vom sti , nu ce articole sa respectam ci …nici daca trebuie sa le respectam mai ales ca…sant perfectibile nu !? Dinu C.Giurascu stie el ce spune { el a fost daca nu ma insel primul care a lansat sintagma ” noii baroni ai regionalizarii ” } insa cine dracu tine cont in PNL de parerea sa …mai ales ca are varsta pe care o are si se vorbeste pe la colturi ca ar sta prost la capitolul ..sanatate ? PNL-ul l-a admis in randurile sale deoarece dadea bine …mai ales dupa figura cu Gigi , pai ce se uita asta ? Constitutia , „noua Constitutie ” este facuta de „tineri ” pentru….tineri 😉 , adica pentru prosti ce s-o mai dam dupa cires ! Sau pentru boii despre care spuneam mai nu stiu cand !!! Tineretul n-are scoala { adica cultura } de nici un fel …vezi si matale rata abandonului scolar care este cea mai ridicata din Europa , iar ” batranii „…ce sa faca si ei…toaca pe altii la cap pe bloguri …asa cum fac eu bunaoara cu dumneata 🙂 .Boii , adica prostimea , poporul , vulgul … { vorba lui Madalin Voicu } s-au obisnuit din „fasa ” cu jugul asa incat ,c-ai jugul vechi ori mai nou sau …”perfectibil ” , chiar ca nu mai conteaza pentru ei : tot jug se cheama …oricum l-ai numi ! Cat despre chestia cu ” nu a fost necesara atunci implicarea Armatei in conducerea Statului si nu ar fi fost in spiritul Revolutiei „…spune pe sleau mon cher ca, ” nu dadea bine” si gata ce-o aburesti atat !? Intr-un fel suna cuvantul REVOLUTIE { mai ales in 1989 adica la 200 de ani de la caderea Bastiliei } si-ntr-altfel LOVITURA DE STAT trebuie sa fi de ” comun acord ” cu mine . De fapt sti care-i necazul ? „Clasa politica ” din Romania a facut atatea nefacute in astia 23 de ani ,incat …cine dracu mai are incredere in ei si-n ceea ce fac ? Remus Cernea , Gigi Becali….astia sint politicieni ? Pai ce-mi sint astia ce-mi e Dinu Paturica ?

  Comentariu de Marian | iunie 14, 2013 | Răspunde

  • Sa avem o Constitutie ca cea americana, pe minim 200 de ani… Interesant!! 🙂

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 14, 2013 | Răspunde

   • Sa avem o Constitutie ca cea americana valabila pentru minim 200 de ani avand in vedere ca totusi …in 200 de ani se mai schimba, oamenii, conceptiile , valorile , principiile de viata si nu in ultimul rand { sau poate chiar in ultimul rand 😉 } politicienii sau , cei care fac politica …platiti din buzunarele altora !

    Comentariu de Marian | iunie 15, 2013

   • Oamenii nu se schimba, tot pacatosi ramin 🙂 🙂 Sau care este diferenta dintre Regele Gheoghe din 1776 si Obama 2012?

    Comentariu de Cristina | iunie 16, 2013

   • Vrei sa spui ca Obama e ca un fel de rege…?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 16, 2013

   • Rege-tiran. Ca mai sint regi care nu sint bolnavi de putere ca asta.

    Adică tara e in aproape 90 trilioane in datorie, s-a închis Casa Albă vizitatorilor, s-au scăzut salariile militarilor, li s-a scos o masa calda, iar regele-tiran cheltuie aproape 100 milioane pe vacanța in Africa!!

    Comentariu de Cristina | iunie 16, 2013

   • 100 milioane din banii lui?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 16, 2013

   • Lololololololololol 😉 🙂 🙂 🙂 🙂

    A contribuabilor!!!

    Comentariu de Cristina | iunie 16, 2013


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: