Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Declaratiile lui Basescu…

Gandul

Raportul lui Băsescu: „Nava este la cheu. Mulţumesc Guvernului Boc, mulţumesc Guvernului Ungureanu, mulţumesc Guvernului Ponta”

Lasand la o parte faptul ca se lauda pe sine, fara a fi laudat de altii, tema centrala a discursului Presedintelui este urmatoarea:

România are toate condiţiile să aibă o creştere economică de peste 2% anul acesta. Avem foarte mulţi bani la dispoziţie de la UE

De ce? Pentru ca Romania a facut un „salt enorm” pe care nicio tara europeana nu l-a facut: a redus deficitul bugetar de la 9% la 2,9% in numai 2 ani si jumatate:

„Acum, pe cifrele EUROSTAT, România este înregistrată cu o datorie publică de 37,8% din PIB şi cu un deficit al bugetului de stat de 2,9%. Saltul este enorm şi nu există niciun stat din UE care să fi avut deficit de 9% şi pe care să îl reducă în doi ani şi jumătate. Sacrificiul pe care l-au făcut românii este un sacrificiu pe care puţine naţiuni din Europa l-au făcut. România redevine o ţară credibilă pe piaţa de capital. Acest lucru se datorează în primul rând sacrificiului pe care românii l-au făcut. Eu le mulţumesc.”

Ca romanii tot fac sacrificii, e un lucru cat se poate de clar. Problema ar fi: cu ce folos? Faptul ca s-a redus deficitul bugetar nu inseamna ca vom inregistra si crestere economica, mai ales una de 2%. Ar fi foarte bine s-o avem, dar… Dar cresterea economica tine de cresterea productivitatii muncii si a competitivitatii, iar Romania, in perioada 2008-2011, nu a facut dovada unor astfel de performante. In Romania s-au intamplat cel putin urmatoarele lucruri: a crescut somajul si s-a redus deficitul bugetar. Pe de alta parte, productivitatea muncii a ramas la un nivel scazut, mentinandu-se constanta la un astfel de nivel, si Romania a pierdut din competitivitate. Faptul ca Romania devine credibila pe piata de capital e un lucru relativ. Dar in niciun caz nu rezulta de aici ca Romania va beneficia de fluxuri de capital din exterior, mai ales acum, cand toata Europa tine o cura enorma de austeritate. Nu mai vorbesc de faptul ca in perioada 2008-2012 nu s-a facut nicio privatizare care sa dea aripi economiei romanesti.

Foarte multi bani la dispozitie de la UE? Am avut foarte multi bani la dispozitie de la UE si in trecut… Nu vad motivul foarte clar pentru care rata de absorbtie a fondurilor europene sa se imbunatateasca. De fapt, dupa parerea mea, nici nu poate sa se imbunatateasca – lucrul asta e o himera – tocmai din cauza faptului ca nu avem antreprenori puternici si activi.

Basescu afirma:

„Am sentimentul, ca preşedinte, că mi-am făcut datoria pe 6 mai 2010. Fără aceste măsuri românii ar fi trăit mult mai rău. Astăzi probabil România ar fi fost în stradă cum sunt cetăţenii din Grecia, din Spania. Am tot respectul faţă de efortul pe care l-au făcut românii. Pot fi mândri. M-au durut înjurăturile şi fluierăturile, dar sunt liniştit. Nava e pusă la cheu”

fara sa tina seama de faptul ca atat Grecia cat si Spania sunt in Zona Euro. Aceste tari nu mai au moneda proprie. Ele au resimtit din plin criza din Zona Euro. Romania are moneda proprie. Si aici, „mult iubite si mult stimate domnule Presedinte”, diferenta este enorma!!!

„În următorii doi ani trebuie să continue procesul de slăbire a omului gras pus în spatele plătitorului de taxe. Dacă vom trece la a deveni subordonaţi baronilor locali şi orice mică încasare suplimentară o vom dedica lucrările pentru clientela din teritoriu cu siguranţă nu vom reuşi. Sper că Guvernul va rămâne pe linia din 2012 de guvernare responsabilă şi nu va face risipă”, a mai spus preşedintele, lansându-se într-o predicţie optimistă:  „peste 2% creştere economică anul acesta”

Basescu se refera la baronii locali, dar antreprenori activi si puternici avem? Sau alti antreprenori in afara de baronii locali avem?

Bun, sa continue procesul de slabire a „omului gras pus in spatele platitorului de taxe”. Asta sa insemne ce, oare? Taieri de salarii in sectorul bugetar? Adica asa cum a facut Boc sa faca si Ponta? Parca nu e plauzibil. Atunci lucrul asta – cura de slabire a omului gras – inseamna disponiblizari. Dar nimeni nu se intreaba ce va face aceasta forta de munca numeroasa ce urmeaza sa fie disponiblizata. Asta in absenta unor antreprenori puternici, in conditiile in care taxele si impozitele au crescut, in conditiile in care multe firme au dat faliment in perioada 2008-2012, in conditiile in care nu s-au facut privatizari si nici nu sunt semne ca se vor face privatizari care sa reprezinte un real succes. Oare ce se va intampla?

(P) Ştii ce pierzi muncind la negru?

Se arata, printre altele, ca:

„Ştiai că România se numără printre ţările cu cel mai mare număr de firme cu 100 de angajaţi ce apelează la munca fără forme legale? Pe fondul crizei economice, numărul românilor ce muncesc la negru a crescut foarte mult, iar taxele şi impozitele par tot mai împovărătoare pentru angajatorii români. Un aspect îngrijorător este legat de faptul că o parte importantă dintre cei care lucrează „la negru” efectuează muncă calificată sau „la birou”, situaţie care contrazice tendinţele europene.”

Asta se va intampla: vor ajunge sa munceasca la negru. Pentru ca economia romaneasca nu poate crea in asemenea conditii, de reducere a deficitului bugetar si de austeritate prin marirea taxelor si impozitelor, alta alternativa acestei forte de munca, alta decat, poate, emigrarea. Practic, economia romaneasca nu va trage niciun folos de pe urma disponibilizarilor in masa din sectorul bugetar daca aceasta masura nu este insotita de privatizari reusite prin care sa se atraga in economie capital consistent.

„A venit momentul unei ajustări fine. În spitale trebuie făcute angajări. Dar în sectorul administraţiei publice centrale şi locale avem excedent. În următorii doi ani trebuie să continue procesul de slăbire a omului gras pus în spatele plătitorului de taxe”

Ce a vrut sa spuna cu asta? Ca omul care lucreaza in sectorul administratiei publice si locale, dupa ce va fi disponibilizat, doar avem excedent, va merge sa lucreze intr-un spital? Fara a avea calificarea necesara? Fara a avea aptitudinile necesare muncii intr-un spital? Pentru ca iata care e situatia din spitalele romanesti, apropo de faptul ca „in spitale trebuie facute angajari”:

La fiecare patru ore un medic român pleacă din ţară. Cum vrea Eugen Nicolăescu să oprească exodul doctorilor

Si atunci ce sa intelegem din cuvintele lui Basescu? Ca acela care lucreaza in administratia publica si locala, dupa ce va fi disponiblizat, sa mearga sa lucreze ca medic intr-un spital??

„Ştiu eu spitale care au sute de medici care au sute de medici în plus, iar la Spitalul de la Vulcan, dau un exemplu, poate nu-i, nu sunt medici. Trebuie reaşezat personalul”

„iar la Spitalul de la Vulcan, dau un exemplu, poate nu-i, nu sunt medici” – stie unde sunt medici in plus dar nu stie unde nu sunt medici…

„Nava e la cheu”!!!!!

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

Reclame

Aprilie 27, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

22 comentarii »

 1. Asta a cerut poporul roman. Un cetatean controlat de stat. Asta primeste.

  Comentariu de Cristina | Aprilie 27, 2013 | Răspunde

  • Care este articolul din Constitutia Romaniei care ii da dreptul statului sa se amestece in economie?

   Comentariu de Cristina | Aprilie 27, 2013 | Răspunde

   • @Cristina
    In Constitutia Romaniei sunt stipulate, printre altele, urmatoarele:
    – la art.1, al. 3 – faptul ca Romania este stat de drept, democratic si social. Deci se spune ca e stat social;
    – art. 45 este despre libertatea economica si spune asa:

    „Accesul liber al persoanei la o activitate economica, libera initiativa si exercitarea acestora in conditiile legii sunt garantate”

    – art. 46 garanteaza dreptul la mostenire;
    – art. 47 se refera la nivelul de trai si are urmatorul text:

    (1) Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilorun nivel de trai decent.
    (2) Cetatenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, la ajutor de somaj si la alte forme de asigurari sociale publice sau private, prevazute de lege. Cetatenii au dreptul si la masuri de asistenta sociala, potrivit legii.

    – art. 135 privitor la economie spune urmatoarele:

    (1) Economia Romaniei este economie de piata, bazata pe libera initiativa si concurenta.
    (2) Statul trebuie sa asigure:
    a) libertatea comertului, protectia concurentei loiale, crearea cadrului favorabil pentru valorificarea tuturor factorilor de productie;
    b) protejarea intereselor nationale in activitatea economica, financiara si valutara;
    c) stimularea cercetarii stiintifice si tehnologice nationale, a artei si protectia drepturilor de autor;
    d) exploatarea resurselor naturale, in concordanta cu interesul national;
    e) refacerea si ocrotirea mediului inconjurator, precum si mentinerea echilibrului ecologic;
    f) crearea conditiilor necesare pentru cresterea calitatii vietii;
    g) aplicarea politicilor de dezvoltare regionala in concordanta cu obiectivele Uniunii Europene.

    Un mic comentariu: observa ca la al. 2, pct. g spune: „in concordanta cu obiectivele Uniunii Europene” si nu spune: „in concordanta cu obiectivele intereselor nationale”.
    Ar mai trebui adaugat, cred, si art. 41 referitor la munca si protectia sociala a muncii, care spune asa:

    (1) Dreptul la munca nu poate fi ingradit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera.
    (2) Salariatii au dreptul la masuri de protectie sociala. Acestea privesc securitatea si sanatatea salariatilor, regimul de munca al femeilor si al tinerilor, instituirea unui salariu minim brut pe tara, repausul sapatamanal, concediu de odihna platit, prestarea muncii in conditii deosebite sau speciale, formarea profesionala, precum si alte situatiispecifice, stabilite prin lege.
    (3) Durata normala a zilei de lucru este, in medie, de cel mult 8 ore.
    (4) la munca egala, femeile au salariu egal cu barbatii.
    (5) Dreptul la negocieri colective in materie de munca si caracterul obligatoriu al conventiilor colective sunt garantate.

    „Proprietatea privata este inviolabila, in conditiile legii organice” – spune art.136, al.5. Acest articol vorbeste si despre proprietatea publica. Despre „Impozite, taxe si alte contributii”, vezi art. 139.

    Comentariu de Motanul Incaltat | Aprilie 27, 2013

   • Deci, poporul care a votat pentru aceasta COnstitutie a spus ca-si da dreptul la libertate pentru ca statul sa se ocupe de toate astea. Deci oamenii nu mai au voie sa comenteze.

    Comentariu de Cristina | Aprilie 27, 2013

   • @Cristina
    In art. 139 din Constitutie – Impozite, taxe si alte contributii – se spune asa:

    (1) Impozitele, taxele si orice alte venituri ale bugetului de stat si ale bugetului asigurarilor sociale de stat se stabilesc numai prin lege.
    (2) Impozitele si taxele locale se stabilesc de consiliile locale sau judetene, in limitele si in conditiile legii.
    (3) Sumele reprezentand contributiile la constituirea unor fonduri se folosesc, in conditiile legii, numai potrivit destinatiei acestora

    L-am pus aici ca sa fie clar.

    Citeste, te rog, acest articol din Gandul:
    http://www.gandul.info/stiri/basescu-despre-impozitarea-salariilor-mari-ale-bugetarilor-daca-ponta-poate-eu-il-sustin-10809446

    Uite ce arata printre altele:
    ” Preşedintele Traian Băsescu se declară în favoarea impozitării salariilor mari din sectorul privat, spunând că, dacă premierul Victor Ponta va putea să introducă această măsură, el îl va susţine.

    „Dacă Ponta poate, eu îl susţin”, a afirmat preşedintele Băsescu, vineri seară, într-o intervenţie telefonică la RTV, întrebat despre intenţia premierului Victor Ponta de a impozita salariile mari din sectorul public.

    „Ce ştim că se întâmplă în regiile statului, în instituţii care ţin de autoritatea statului, care au înţeles că, dacă sunt autofinanţate sau regii autonome, îşi pot permite orice legat de banul public, pentru că banii regiilor şi ai companiilor de stat sunt bani publici. .. Voi susţine, numai să-şi rezolve ei problema în inetoriorul alianţei, că, dacă şi-o rezolvă, eu nu voi fi omul care să spună «Nu-i corect». Mai ales în perioade dificile, dacă discutăm de echitate, echitatea o propovăduiesc şi popularii, şi socialiştii în Uniunea Europeană „, a mai spus şeful statului.

    El a apreciat că o asemenea măsură „ar fi o semnificaţie că în timpul crizei nu poate avea unul salariu de 40.000 de euro pe lună şi altul 700 de lei”.

    Preşedintele a mai spus că această măsură nu trebuie aplicată şi în sectorul privat: „N-avem ce căuta în sectorul privat. Aşa cum nu a atins nimeni sectorul privat când s-au făcut reduceri de salarii la stat, nu are nimeni dreptul să-l atingă nici în continuare”. […]

    Referitor la impozitarea pensiilor, Ponta a făcut din nou apel la solidaritate.

    „Menţin ideea că şi cel care are pensie peste 1.000 de euro poate să fie solidar cu 10% din ceea ce depăşeşte cu cel care are pensie, săracu’, 500 de lei sau 700. Nu credeţi că până la urmă mănâncă tot atâta mâncare, plăteşte tot atâta curent? Asta înseamnă solidaritate, nu înseamnă că unul mănâncă de zece ori mai mult sau aprinde zece becuri în timp ce celălalt, un bec. Nu ştiu dacă e de stânga sau de dreapta această idee, ştiu că a fost impusă de preşedintele Barack Obama şi susţinută şi de republicani . Eu nu cred că sunt chiar socialişti, nici unul, nici altul„, a mai spus premierul.” (subl. mea)

    What do you say about that!!!!!

    Desigur, recomand citirea integrala si in original a intregului articol.

    In primul paragraf, cel cu „Preşedintele Traian Băsescu se declară în favoarea impozitării salariilor mari din sectorul privat […]” poate e o greseala ca spune „sectorul privat”, poate e vorba de „sectorul public”, deoarece Basescu a spus pe urma ca „masura nu trebuie aplicata si in sectorul privat”…

    Comentariu de Motanul Incaltat | Aprilie 27, 2013

   • Eu nu inteleg ce anume a spus Obama si republicanii l=au sustinut si ce legatura are una cu alta.

    Constitutia spune clar, ca oamenii au votat ca statul sa decida in economie. Deci sa nu se plinga atunci cind o face.

    Comentariu de Cristina | Aprilie 27, 2013

   • @Cristina
    Citeste, te rog, si acest editorial:
    http://www.gandul.info/puterea-gandului/slabii-si-grasii-10735662

    Comentariu de Motanul Incaltat | Aprilie 27, 2013

   • ok, l-am citit. Guvernul are voie sa faca ce crede ca e bine, asa spune Constitutia.

    Comentariu de Cristina | Aprilie 27, 2013

  • Nu, poporul roman nu a cerut asta.
   Dupa parerea mea, Basescu doreste sa anclanșeze un nou conflict politic in vederea lansarii Miscarii Populare pe scena politica.

   Comentariu de Motanul Incaltat | Aprilie 27, 2013 | Răspunde

   • Constitutia se contrazice in foarte multe privinte!! Numai in articolele date de tine se vede acest lucru. Auzi, cica economia este de piata, bazata pe libera initiativa. Dar statul trebuie sa ia masuri economice. LOLOL Pai ori e libera, ori de stat.

    Apoi, cica dreptul la proprietatea privata este inviolabil. Asta pina in momentul in care ti se confisca proprietatea privata sub forma de taxe. Atunci este violabil.

    Serios, de risul curcilor.

    Comentariu de Cristina | Aprilie 27, 2013

 2. Mon cher chat …aceasta Constitutie din care domnia ta citezi atat de …voluptos , a fost creeata pe vremea cand inca nu se stia spre ce fel de societate indreapta Romania , iar unul dintre ” creatori ” a fost ….Antonie Iorgovan , membru marcant al FDSN, FSN, PDSR sau cum dracu s-au mai numit de-a lungul vremii acesti socialisti de mucava ! Iar ” oamenii ” au votat Constitutia …ce crezi c-a stat careva s-o citeasca { nu uita ca n-a fost supusa dezbaterii publice } si sa-i vada inadvertentele datorita carora de atunci si pana azi inclusiv s-au facut nenumarate abuzuri si…nefacute ?Aia a fost Constitutia lor nu a Romaniei sau a romanilor …la fel cum va fi si aceasta ce este acum in stadiul d e proiect dar…va fi votata si asta . Nimeni nu sta sa citeasca si mai ales sa inteleaga ce stipuleaza aceasta constitutie si mai ales…sint foarte putini aceea pe care-i intereseaza : pe romani ai intereseaza …”vrabia din mana ” ! 😉

  Comentariu de Marian | Aprilie 27, 2013 | Răspunde

  • @Marian
   Da, cred ca ai dreptate din anumite puncte de vedere… Dar vezi, romanilor nu li se explica suficient de bine, de clar si de convingator anumite lucruri. Spre exemplu: de ce este nevoie de regionalizare? Unii interpreteaza lucrul asta – regionalizarea – prin prisma faptului ca se doreste a nu se mai stipula in Constitutie ca Romania este un „stat national, unitar”. Nu stiu daca acestia au citit art. 152 din actuala Constitutie… Pe de alta parte, li se spune ca regionalizarea va contribui la o mai buna si mai facila absorbtie a fondurilor europene, desi au existat si pareri contrare. Spre exemplu, iata ce spunea CTP intr-un editorial cu ceva vreme in urma:

   „Acum, aşa cum voinţa tovarăşului Stalin era invocată în anii ’50 pentru redesenarea obligatorie a hărţii României, gruparea Băsescu-Boc invocă Uniunea Europeană ca nou topograf nemilos al regiunilor. „Nu facem regiuni din judeţe, nu ne dă UE bani”. Ziarul Gândul a demontat această absurditate manipulatorie a guvernului: cum e şi firesc, Bruxellesul spune că atribuirea de fonduri UE se bazează pe calitatea şi cantitatea proiectelor prezentate de o ţară, şi nu pe mărimea unităţii administrative, care rămâne la latitudinea autorităţilor. Pe scurt, dacă nu eşti în stare să generezi proiecte valabile, poţi să ai şi o singură regiune, cât ţara, cu capitala la Cotroceni, şi nu primeşti nimic.”

   http://www.gandul.info/puterea-gandului/dl-basescu-vrea-sa-insele-istoria-cu-geografia-8330464

   Pe de alta parte, iata cum vede Victor Ponta problema:

   „”Suntem într-o epocă în care nu mai trebuie să te sui în maşină sau în avion să vii de la Satu Mare, de la Botoşani, de la Timişoara sau de la Constanţa până la Bucureşti ca să rezolvi o problemă administrativă, suntem în secolul în care nu ştiu mai bine un grup de funcţionari din Ministerul de Finanţe naţional decât un guvern regional şi un guvern local cum trebuie folosite resursele financiare, suntem în secolul 21 membri ai Uniunii Europene cu o uriaşă problemă: incapacitatea noastră administrativă cronică de absorbţie a fondurilor europene. Structurile regionale au fost cele mai eficiente în efectuarea de proiecte şi absorbţia fondurilor europene, mult mai eficientă decât structurile naţionale”, a spus Ponta la un seminar pe tema regionalizării.”

   http://www.gandul.info/politica/ponta-scopul-regionalizarii-nu-este-legat-de-cine-va-fi-sef-peste-o-tara-mai-mica-din-romania-10757366

   Si iata ce spune Liviu Dragnea:

   „Până la urmă, Dragnea a dezvăluit şi secretul lui Polichinelle: nici Comisia Europeană, nici Uniunea Europeană nu ne forţează să facem regiuni în acest an, dar negocierile pe care partea română le duce privind exerciţiul financiar 2014-2020 al UE au în vedere noua împărţire administrativ teritorială.
   „Domnul prim-ministru Victor Ponta şi domnul preşedinte Crin Antonescu, astă toamnă, într-o seară, într-o noapte, undeva în nordul ţării, mi-au propus să intru în Guvern exact pentru acest proces, pentru a coordona procesul de regionalizare şi descentralizare”, a dezvăluit Liviu Dragnea.
   „Nu ne este cerută regionalizarea de către Comisia Europeană sau Uniunea Europeană, dar este salutată această idee. Este o idee salutată de partenerii noştri europeni dintr-un motiv foarte simplu, capacitatea noastră instituţională de absorbţie a fondurilor europene”, a recunoscut şi premierul Victor Ponta. „

   http://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/filosofia-regionalizarii-91962

   Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

   Comentariu de Motanul Incaltat | Aprilie 28, 2013 | Răspunde

   • Iata acest articol din Gandul:
    http://www.gandul.info/financiar/boc-contrazis-de-ue-oficialii-comisiei-europene-pentru-gandul-impartirea-administrativa-a-romaniei-nu-are-legatura-cu-fondurile-ue-8328865

    Un articol foarte interesant pe care il recomand a fi citit integral si in original.

    Se arata, printre altele, ca:

    „Absorbţia fondurilor europene nu are nicio legătură directă cu felul în care este organizată administrativ-teritorial o ţară.

    Într-un răspuns oficial obţinut de gândul de la Direcţia Generală Politică Regională (DG Regio) a Comisiei Europene, oficialii UE explică, negru pe alb, că „implementarea programelor operaţionale va fi responsabilitatea statelor membre, la un nivel teritorial adecvat, în concordanţă cu specificul sistemului instituţional al fiecărui stat membru”.

    Simplu spus, dacă autorităţile locale din România nu atrag fonduri europene, acest lucru se întâmplă doar din cauza lor şi nu din pricina unor prevederi UE privind posibilitatea de a accesa fonduri europene doar de către unităţi administrativ-teritoriale mai mari.

    DG Regio este autoritatea europeană prin care se derulează proiectele europene de politică regională, respectiv cele derulate în România prin Programul Operaţional Regional (POR).

    gândul a întrebat oficialii europeni în ce fel afectează organizarea administrativ-teritorială a României, pe judeţe, absorbţia fondurilor europene, din perspectiva reglementărilor UE.

    Premierul susţine că fără „superjudeţe” pierdem banii UE

    Premierul Emil Boc a declarat miercuri, cu ocazia unei vizite pe şantierul variantei ocolitoare de Nord-Est a Clujului, că „reorganizarea administrativ-teritorială este un lucru necesar dacă vrem să fim corecţi cu România şi cu românii. Nu facem asta, nu avem bani europeni după 2013”.

    Contactată de gândul, consiliera pe probleme economice a premierului, Andreea Vass, a recunoscut că adevărata problemă este că diversele instituţii regionale nu se înţeleg între ele pentru a putea atrage fonduri europene destinate dezvoltării regionale.

    „Vedeţi cât de greu se cooperează. Sunt şapte reprezentanţi locali şi şapte voci diferite. Cooperarea este o mare problemă în România. Şi nu numai ea. Corupţia este bine sedimentată în aceste unităţi teritoriale”, ne-a declarat ea. „Deci premierul a avut perfectă dreptate. Este nevoie de reducerea birocraţiei şi a deconcentratelor”, a adăugat Vass.”

    Comentariu de Motanul Incaltat | Aprilie 28, 2013

 3. Pai poporul roman nici nu stie ce inseamna libertate, asa ca habar nu are ce ar trebui sa contina o Constitutie. Pacat.

  Comentariu de Cristina | Aprilie 28, 2013 | Răspunde

  • Dar, Cristina, in Europa este, dupa parerea ta, libertate?

   Comentariu de Motanul Incaltat | Aprilie 28, 2013 | Răspunde

   • Nu. Sub absolut nici o forma. Economică ori intelectuala.

    Comentariu de Cristina | Aprilie 28, 2013

   • Daca ar fi sa evaluezi Uniunea Europeana, in ce procent UE este socialista?

    Comentariu de Motanul Incaltat | Aprilie 28, 2013

   • Intre 60-75%.

    Comentariu de Cristina | Aprilie 28, 2013

   • Gindindu-ma insa mai bine…..cred ca este un procent mai ridicat. De aici, nu se prea vede vre-un domeniu in care este libera. Probabil calatoriile dintr-o tara in alta. In rest, poate m-as apropia de 85%.

    Comentariu de Cristina | Aprilie 28, 2013

 4. Mon cher …fara suparare dar acesta este un limbaj de lemn ! ” Sa le explici oamenilor ” …”oamenii vor intelege daca le explici suficient de bine „….Frate draga nu vrei sau nu poti sa pricepi ca pe ” oameni ” NU-I INTERESEAZA ” nici actuala si nici viitoarea Constitutie ??? Au vazut cate parale face aceasta LEGE FUNDAMENTALA numita constitutie si nu-si mai pun mari sperante in viitoarea constitutie mai ales ca va fi facuta si aia …cam de catre acelasi colectiv ce a redactat-o si pe cea atuala si va fi aprobata in cam aceeasi formula parlamentara ca si data trecuta ….ce daca lipseste PNT lui Diaconescu { acum ai lui Pavelescu …”ala mic cu capul mare ” 😉 } sau UNPR-istii lui Valeriu Tabara : aceeasi Marie frate si care … culmea, poarta tot palaria aceea veche ! Si ti-am mai spus eu referitor la citatele din „gandirea ” madammei Vass { Paul de fapt ca se basica daca-i zici Vass, prea suna jidaneste 😉 } : mai bine-mi citezi din …Palavicinni decat din ce-i produce mintea doamnei Paul . Pui pariu cu mine ca…Liviu Dragnea habar n-are despre cine-i tipul ala numit Polichinelle ? Cred ca-l cauta printre PDL-isti sau ca-l banuieste tot pe Vanghelie c-a scapat ” porumbelul ” 🙂 ! Cat despre Ponta….” numai de bine ” mon cher chat ! …Parca asa se spune despre morti nu ? Si apropo …ce are frate Roxana Iordache , ca daca zici ceva despre Ponta & comp. ,la ea pe blog…explodeaza de zici ca-i C-4 ?!

  Comentariu de Marian | Aprilie 28, 2013 | Răspunde

  • @Marian
   Si care crezi ca este cauza faptului ca „pe oameni nu-i intereseaza”? Lipsa de incredere in clasa politica? Din cauza ca oamenii o percep ca fiind lipsita de loialitate?

   Comentariu de Motanul Incaltat | Aprilie 28, 2013 | Răspunde

   • Este simplu mon cher chat , si asta ti-o spun ca unul de pe strada, ca unul care sta la birt si discuta politica…ca viata este strans legata de politica : oamenii asi pun increderea in oameni pe care-i considera datorita unor imprejurari mai destepti si mai reprezentativi decat sint ei insasi . Acesti oameni se numesc generic : ELITE .Daca acestia { ” elitele ‘ } le insala increderea o data , este vina lor . Au fost ei prosti si aia destepti . Daca le-o insala si a doua oara …inseamna ca aia {„elitele „} au fost prosti iar ei , s-au increzut in niste prosti .Ce te faci insa daca increderea le este inselata si …a treia oara ??? 😦 Pe cine mai dai vina atunci ? Poate ca si atunci vei putea spune : ” – Frate …noi am fost prosti si aia …incompetenti ” , desii eu personal ma cam indoiesc de asta ! A patra oara crezi ca mai tine figura cu inselatul ?! Fi serios mon cher ! Nu-i mai intereseaza deoarece …nimeni, dar nimeni in aceasta lume nu poate fi inselat de patru ori folosindu-se aceeasi metoda . Poporul roman, alegatorii, prostimea, vulgul { vorba lu’…Madalin Voicu 😉 } , contribuabilul roman …a fost inselat de mai mult decat de trei ori pana acum . Asta-i tot . Apropo : prin loialitate , intelegi cumva si onoare ? Nu de alta dar : „clasei politice ” romanesti ai lipseste cu desavarsire …”chestia ” asta 😉 iar oamenii s-au prins de figura si …nu-i mai intereseaza . Cam la fel cu pasagerii „Titanicului „…l-au lasat pe capitan si echipajul sa se duca dracului cu nava cu tot iar ei …au cautat doar sa supravietuiasca , situatie in care se afla majoritatea romanilor ! Mai nou vad ca si popoarele din UE se cam zbarlesc la ” capitanii ” navei lor chiar daca acestia de bine de rau o aduc ” la….cheu „, asta spre deosebire de ” capitanul ” nostru 😉 .

    Comentariu de Marian | Aprilie 29, 2013


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: