Cipru…
Iata ce ne arata Mediafax:
Analist politic: Euro ar putea fi condamnat, indiferent dacă Ciprul rămâne sau pleacă
Un articol deosebit de interesant! Se arata ca:
„Indiferent de rezolvarea sau nu a crizei din Cipru, în Uniunea Europeană ar putea rămâne efecte de lungă durată care ar putea pecetlui soarta euro, consideră Darrell Delamaide, analist politic al MarketWatch în Washington.
Cu o scurtă pauză, când pieţele s-au concentrat pe şedinţa de politică monetară a Rezervei Federale americane, criza a revenit în centrul atenţiei, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a stabilit ziua de luni ca termen limită pentru un acord de salvare a Ciprului, instituţia urmând în caz contrar să retragă sprijinul de lichidităţi pentru băncile cipriote.
Guvernul cipriot a fost nevoit să prelungească perioada în care instituţiile de credit nu lucrează până marţea viitoare, după ce Parlamentul a respins taxa pe depozitele bancare.
Indiferent dacă Ciprul va reuşi sau nu să încheie un acord de salvare cu zona euro, evenimentele din această săptămână vor continua să aibă un impact asupra UE şi a euro.
În primul rând, europenii au aflat că nici măcar asigurările depozitelor, pe care se bazează încrederea în bănci, nu este sfântă în minţile oficialilor de la Bruxelles şi niciun fel de declaraţii, privind unicitatea situaţiei din Cipru, nu vor reinstaura încrederea în bănci a italienilor, spaniolilor sau portughezilor, atunci când criza se va acutiza din nou, cum inevitabil se va întâmpla, consideră Delamaide.
În al doilea rând, voinţa parlamentarilor ciprioţi de a sfida Bruxelles-ul şi a vota împotriva propunerii acestuia stabileşte un precedent care va coagula forţele anti-austeritate din sudul Europei.
Principalele partide din Grecia, Italia şi Spania, care au respectat linia trasată de Bruxelles, vor fi nevoite să devină mai ferme, sau poziţia lor se va eroda în continuare, potrivit analistului.
Mult mai important este faptul că sud-europenii au cea mai clară dovadă că anumite state nordice îi privesc ca cetăţeni de rangul al doilea.
Micii deponenţi şi pensionarii pe care liderii din Germania, Olanda, Finlanda şi alte ţări doreau să îi penalizeze pentru excesele băncilor cipriote nu sunt mai vinovaţi decât deponenţii şi pensionarii din oricare ţară nordică.
Este imposibil de imaginat, că politicienii din Germania, de exemplu, ar îndrăzni să confişte aproape 7% din economiile cetăţenilor lor, indiferent de motiv. Cu toate acestea, vor să facă acest lucru ciprioţilor, a arătat Delamaide.
„Asistăm la moartea lentă a proiectului european. Ne aflăm în situaţia în care unele guverne europene spun cetăţenilor altor ţări membre că nu sunt egali în faţa legii”, a declarat Anthanasios Orphanides, fost şef al băncii centrale din Cipru, la televiziunea Bloomberg.
Orphanides a lucrat la Rezerva Federală americană, înainte de a fi guvernator al băncii centrale cipriote în perioada 2007-2012, iar în prezent este profesor la MIT. El a adăugat că propunerea pentru Cipru pune în pericol uniunea bancară europeană, prin subminarea încrederii în asigurarea depozitelor.
Cipru este o ţară mică şi dacă va rămâne în zona euro sau va deveni un fel de colonie financiară a Rusiei nu va conta pentru mulţi oameni, dar maniera în care liderii de la Bruxelles şi Berlin au tratat această criză va conta pentru europeni şi pieţele financiare, în perioada următoare, conchide articolul.” (subl. mea)
Reiau o fraza:
„Mult mai important este faptul că sud-europenii au cea mai clară dovadă că anumite state nordice îi privesc ca cetăţeni de rangul al doilea.„
Afirmatia aceasta este de o gravitate fara precedent in istoria UE!! Si acest lucru la nici un an dupa ce UE a luat Premiul Nobel pentru Pace!!
„„Asistăm la moartea lentă a proiectului european. Ne aflăm în situaţia în care unele guverne europene spun cetăţenilor altor ţări membre că nu sunt egali în faţa legii”, a declarat Anthanasios Orphanides, fost şef al băncii centrale din Cipru, la televiziunea Bloomberg.„
Cu tot respectul, le cer in chip categoric europarlamentarilor nostri sa ne explice despre ce este vorba! Trebuie aratat ce afirma presedintele Comitetului Nobel norvegian:
„„UE şi strămoşii săi au contribuit de peste şase decenii la promovarea păcii, reconcilierii, democraţiei şi drepturilor omului în Europa„, a declarat la Oslo preşedintele Comitetului Nobel norvegian, Thorbjoern Jagland.[…]
„UE se confruntă în prezent cu dificultăţi economice grave şi tulburări sociale considerabile„, a recunoscut Jagland.
„Comitetul Nobel norvegian vrea să se focalizeze pe ceea ce consideră rezultatul cel mai important al UE: lupta reuşită pentru pace, reconciliere, democraţie şi drepturile omului”, a adăugat el, subliniind că aceasta a contribuit la transformarea Europei „dintr-un continent al războiului într-un continent al păcii„.
În mod paradoxal, Norvegia, ţara gazdă a premiului Nobel pentru Pace, nu este membră UE.” (subl. mea; sursa: Mediafax)
In alta ordine de idei…
Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare în dosarul Bettencourt
Se arata ca:
„Fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare, joi searã, în dosarul Bettencourt, anunţă avocatul său, Thierry Herzog, care va contesta decizia, relatează AFP.
Decizia a fost luată de judecătorul de instrucţie Jean-Michel Gentil, la Bordeaux, în sud-vestul Franţei.
Nicolas Sarkozy a compărut joi în faţa judecătorului pentru o confruntare cu majordomul miliardarei Liliane Bettencourt.
Confruntarea între Nicolas Sarkozy şi majordomul lui Liliane Bettencourt a avut rolul de a verifica de câte ori fostul preşedinte s-a dus la domiciliul moştenitoarei grupului de cosmetice L’Oréal în campania electorală prezidenţială din 2007.”
Un fost presedinte al Frantei pus sub acuzare…
Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.
5 comentarii »
Lasă un răspuns
-
Recent
- In interesul superior al copilului!!
- Cand incepem sa intelegem cat de mult valoreaza Constitutia si cat de mult valoreaza libertatea!!
- S-a aprobat reabilitarea podetului din comuna Cutare. In Consiliul Suprem de Aparare a Tarii!!
- 112 nu inseamna Big Brother!
- Precizie de cativa metri…
- Halucinant…
- Va fi razboi?
- „Noi suntem social-democrati”…
- „In Romania, limba oficiala este limba romana” – Art. 13 din Constitutia Romaniei
- Despre candidatul PSD la alegerile prezidentiale
- Un banc!!
- Simbolistica totalitarismului
-
Legături
- WordPress.com
- WordPress.org
- Voxpublica
- Riddickro
- Cristian Patrasconiu
- Geopolitikon – Adrian Cioroianu
- Lumiss22
- Adrian Nastase
- Cristian Preda
- Desculta prin Timisoara
- Mazilu Raluca
- Theodora – Hai ca se poate!!
- Vladimir Tismaneanu
- Adriana Dutulescu
- Brussels Blog
- Corina Cretu
- Alina Gorghiu
- Bibliotecarul
- Ana Birchall
- Miron Mitrea
- Maria Grapini
- Ion Iliescu
- Vasile Dancu
- Stirea press
- Agentia de rating politic
- Gabriela Savitsky
- Keops – mister, perfectiune, frumusete
- Sever Voinescu
- Mihai Gotiu
- Elena Udrea
- Dreapta.net
- Satmareanca
- Traian Razvan Ungureanu – TRU
- Daniel Funeriu
- Lavinia Stan
- Blogosfera Portocalie
- Adrian Paunescu
- Dilema Veche
- Revista 22
- Calin Popescu Tariceanu
- Traian Basescu
- Motanul_Filozof
- Codrin Scutaru
- The Beginning Of The End
- Civitas'99
- Hanul Povestilor
- Maria Diminet
- Victor Ponta
- Anca Bundaru
- Sonya
- Lilick
- Loredana
- Gabriela Elena
- Club 2020
- Roxana Iordache
- Andreea Paul
- Cristina
- Trading Economics
- Adevarul nostru
- Desculta prin Timisoara – WordPress
- Florin Citu
- Lucian Isar
- Gabriela Elena (II)
- Moshe Mordechai
- goodreads
- Opinii BNR
Spune-mi si mie mon cher, daca UE s-ar destrama , daca fiecare stat ar revenii la propriile granite , daca fiecare stat ar revenii la propria-i moneda , daca in …UE ar ramane doar Franta si Germania ca tot se pupa-n bot de la terminarea razboiului incoace…ce s-ar intampla ? Ai posibilitatea sa afli prin mijloacele ce stiu ca le ai ?Fiecare tara sa-si gospodareasca singura problemele economice si politice …asa cum era pana in urma cu vreo …20 de ani .Care ar fi urmarile …pe termen lung ? Ala scurt sau mijlociu chiar nu ma intereseaza .Nu c-asi fi eu vreun eurosceptic { sti bine ca niciodata n-am dat pe spate de dragul acestei uniuni }insa vad ca din ce in ce mai des popoarele { atentie nu guvernantii , nu politicienii !} isi exprima nemultumirea de modul in care sint tratate tarile lor de catre unii …ce se cred Dumnezeii acestui continent .Multi oameni din tarile respective { Italia , Grecia , Spania , Portugalia ,Malta ,Cipru , Ungaria , si mai sint sa fi sigur } asi exprima tot mai des opozitia in ceea ce priveste aceasta ” conducere centrala ” , acesti tipi care avand fiecare nationalitatea sa, apartinand altor tari, hotarasc ce este bine si ce nu este bine , pentru oameni ce altminteri …chiar n-au nici o treaba cu….politica mondiala ce se pune la cale la Bruxelles .Doresc acesti oameni sa fie …exact asa cum ai dscria Jean de La Bruyere din articolul dumitale precedent : multumiti cu …saracia lor , multumiti cu ceea ce le da Dumnezeu . Vad ca UK chiar daca-i in UE nu doreste { si-au spus-o foarte clar si raspicat la vremea respectiva} adoptarea monedei unice , Norvegia { asa cum ai aratat si dumneata …nu-i in UE , Islanda …astia mai sint in UE ? Deci vezi daca poti afla { fireste ma intereseaza in primul rand parerea dumitale …ca de obicei 😉 }referitor la ceea ce te-am intrebat ,la destramarea UE ce se dovedeste pe zi ce trece mai fragila , asta ca sa nu zic putreda ! Pentru un eurosceptic ca mine { si ca mine sint milioane sa fi sigur !} asta ar fi …un adevarat balsam pus pe frustrarile ce ma macina …de cand Romania a fost ” acceptata ” in UE . Cat despre Sarckozy ….chiar nu ma mai intereseaza : „Despre morti…numai de bine ” !:-? Sa nu uitam faptul ca daca DSK n-ar fi pus botu’ la cioaca aia de la acel hotel american….Hollande….Cine dracu auzise de asta pana atunci ?Poate la ei la socialistii francezi , da-n rest ?! DSK al batea pe piticu unguresc de-i mergeau fulgii ! Politic fireste si…altul era drumul Frantei sub directoratul lui DSK ! Nu-i pupa ala mana mancatoarei de varza si carnati de la Berlin, doar pentru ca aceasta e femeie : daca nu este tanara si frumoasa….
@Marian
Cred ca s-ar pune problema concordiei intre statele europene. In urma cu 20 de ani era UE.
Europa trece acum printr-o situatie de criza economica. Aspectul asta, sigur, isi pune amprenta asupra realitatilor, asupra traiului oamenilor. Pe de alta parte, bineinteles, se pot aduce si critici referitoare la UE, la felul in care functioneaza, la competentele pe care le are, etc. Dupa parerea mea, asta nu inseamna sa fii eurosceptic pentru ca este necesar sa se faca analize, aprecieri, studii, referitoare la UE, la Directivele sale, PE, Comisia Europeana, s.a.m.d. Eu nu spun si cred ca nu e cineva care sa afirme ca totul e perfect. De asemenea in UE pot aparea si derapaje, abuzuri, asta legat de ceea ce ai spus:
Si se intampla daca unii, dintr-un nemasurat orgoliu, abdica de la principii si valori cum ar fi toleranta, respectul, intrajutorarea, adevarul, modestia, solidaritatea, egalitatea, libertatea… Sa ne gandim, spre exemplu, ce ar insemna ca, in numele capitalismului, o mare putere sa impuna o politica de forta si dictat altora sau sa se inceapa o politica bazata pe tot felul de lucruri false, minciuni si distorsiuni ale lucrurilor si realitatii, in scopul urmaririi unor interese sau obtinerii controlului. Sau sa nu se respecte libertatea presei, cum face Viktor Orban in Ungaria. Sau cand un lider politic nu respecta Constitutia. In situatia actuala, mie mi se pare ca unii cauta cu obstinatie punctele slabe ale UE in scopul de a arata ca ceva nu e in regula cu aceasta Uniune Europeana si actionand in defavoarea UE, a statelor membre, in loc sa puna accent pe ceea ce ne uneste, pe interesul comun al tuturor statelor membre, in vederea intaririi Uniunii Europene. Lucrul asta se vede limpede in cazul Greciei, adusa intr-o stare de faliment, printr-o indatorare masiva. Acum in cazul Ciprului, dar si in cazul Italiei. Observa ca se tot vorbeste de austeritate si mai putin de politici europene antirecesiune. Sunt economii mari care au inregistrat anul trecut scaderi din punct de vedere economic si nu se vede o ameliorare a situatiei. De asemenea toata situatia care a decurs din enorma datorie a Greciei a facut ca euro sa fie vazut intr-o lumina deloc favorabila. Totusi, nu vad ca se face ceva concret, care sa dea si rezultate pozitive, pentru restabilirea increderii in Zona Euro si in euro. Daca lucrurile stau asa cum spune Darrell Delamaide:
gandul te-ar putea duce la faptul ca se incearca, intr-un mod necinstit din partea „anumitor state nordice”, ori o alterare a UE, ori o impunere, cu pretentii manifestate tot mai insolent, a hegemoniei acestor „anumite state nordice” in Europa. Insa nu m-as grabi sa spun ca toate acestea ar reprezenta un esec al acestui proiect: Uniunea Europeana. Uniunea Europeana se cladeste inca. Si e firesc sa apara si divergente, si controverse. De asemenea ar trebui sa luam in considerare si faptul ca UE s-ar putea sa aiba adversari din exteriorul ei. Europa Unita reprezinta o forta formidabila din punct de vedere politic, economic, militar. Daca aceasta forta nu poate fi diminuata, eu cred ca unii doresc sa scoata in evidenta, actionand in acest sens, uratenia acestei Uniuni, nu frumusetea si gradul mare de atractivitate al acesteia. Dupa parerea mea, in mod cert exista forte care urmaresc slabirea UE. Si aceste forte nu se afla neaparat numai la Est.
In legatura cu Sarkozy, eu cred ca trebuie sa luam aminte la faptul ca e singurul fost presedinte al Frantei care a ajuns sa fie pus sub acuzare. Nu cred ca vreun alt presedinte al Frantei a mai fost pus sub acuzare, dupa terminarea mandatului. E un lucru ce nu trebuie trecut cu vederea. Se inregistreaza in zilele noastre un fenomen interesant: vedem destui oameni politici ce au ocupat functii politice la varf, foarte inalte, pusi sub acuzare dupa terminarea mandatului, unii facand si detentie. Mi se pare ca si lucrul acesta este o expresie a framantarilor prin care trece societatea, intreaga Europa, in acesti ani. E o perioada de framantare, de cautari…
Mitterand !!!Ce p’ala l-ai uitat ….chiar daca este mort , ce conteaza stiu ca la un moment dat se cam luasera aia de el pe acolo prin Franta .Paremi-se ca ….moartea l-a salvat de rusinea de a fi tarat in fata judecatorilor . Nu uita ca in Franta exista traditia de a se ghilotina regi asa incat un presedinte…Cat despre statele nordice ce-i privesc cu scepticism pe europenii din Sud, chiar nu-mi dau seama pentru ce drac-o fac !Pana acum eram sigur ca nazistii lui Merkel sand cu dichisu’ insa daca ma uit mai bine…vad ca nici cu teutonii aia suedezi sau….vikingii din Norvegia ori Danemarca nu-mi este rusine .Pana si astia au ceva cu noi sudistii .Este ceva ce-mi este al dracului de greu sa pricep .Pur si simplu n-o pot intelege .Prin anii ’50-’60 se basicau toti atunci cand vedeau ca URSS-ul impune statelor ” satelite ” { state ce fusesera lasate la discretia rusilor tot de ei …de vesticii din tarile civilizate Franta , UK….SUA} sa urmeze o anume „politica economica ” , si daca nu ma-nsel noi romanii { guvernantii de atunci nu populatia } am fost primii ce ne-am opus planului Vlasov { parca asa se numea dar nu sunt sigur si chiar n-am chef de ” sarche pe goagal ” }si incet , incet ne-am format un fel de „independenta „…cel putin economica in cadrul CAER Acum in plin mileniu III pentru a fi admisi intr-o uniune de state , suntem obligati sa facem ….cam aceleasi lucruri { ba si ceva in plus } dupa care se gaseste unul care sa spuna ca….le pute prezenta noastra acolo …in uniunea aia a lor .Le pute de fapt nu numai prezenta noastra ci si prezenta unor popoare , a unor tari ce n-au avut nimic a face cu comunismul, tari precum Cipru , Grecia , Malta { sa nu uitam c-a fost dominion britanic } sau Portugalia .De fapt cred ca ai dreptate atunci cand afirmi ca este vorba despre anume orgolii a unor oameni ce din postura de ….maruntis de cafea au ajuns dumnezeii Europei .De cand este criza asta nenorocita n-am vazut nici un ” oficial ” de la Bruxelles sau de la Srasbourg care sa prezinte si un plan….anti . Anticriza, antirecesiune , sau postrecesiune , postcriza….nimic in afara de a da vina fie pe coruptia din Romania , si Bulgaria , fie pe incalcarea libertatilor presei din Ungaria,fie pe talentul grecilor de a traii la anume standarde iar acum mai ” nou ” se iau si de amaratii aia de ciprioti de parca n-ar fi siuficient faptul ca de peste 40 de ani insula este impartita , iar populatia divizata .Sa sti ca nivelul de trai din Cipru { nu conteaza care parte si nu conteaza sub ce administratie este :turca , greaca chiar nu conteaza } este infinit mai scazut decat cel din Malta insa….oamenii sint fericiti asa cum sint . Lasam la o parte ca Cipru a fost admis in UE doar pe baza faptului ca cele doua tari ce-si impart acum administrarea insulei erau membre NATO, cipriotii faceau suficienti bani din pescuit { deci o industrie alimentara foarte solida } si mai ales din turism asa cum fac azi maltezii .Las la o parte ca o tara ce este transformata in paradis fiscal { asta a fost o chestie total artificiala iar bazele acesteia au fost puse cu mult inainte de intrarea in UE }insa ma uit la Grecia .Au scos la vanzare cateva din zecile de insule pe care le detine…iar acestea si-au gasit imediat si cumparatori , cumparatori ce n-au fost doar seici arabi ci si ” oameni de afaceri ” germani . Nu cumva se gandeste careva …ca doar si Cipru este tot o insula…ceva mai mare este adevarat insa….Scoaterea din UE , si aducerea tarii la faliment { desii se spune ca o tara nu poate intra in faliment , fireste o aiureala dar….asa se spune } pentru ca apoi cineva cu ceva gologani sa faca o mare investitie acolo….Te rog sa-ti aduci aminte ca in afara faptului c-asi fi un eurosceptic { daca-ti place mai mult un ….anti UE } sint si un adept al teoriilor conspiratiei asa incat cred ca-i explicabila neincrederea .”Teme-te de UE chiar si cand iti face daruri ” parca merge acest vechi dicton …fireste cu ajustarile de rigoare .
@Marian
Expresia aceasta – „anumite state nordice” – trebuie privita, dupa parerea mea, cu circumspectie, cu rezerva. Pentru ca s-ar putea sa fie vorba nu de un stat (sau de mai multe „anumite” state) cat mai degraba de politica dusa de anumite formatiuni politice si anumiti oameni politici. Nu cred ca trebuie sa confundam aceste lucruri. Dar este important, desigur, si felul in care percep cetatenii sud-europeni chestiunea. Insa asta nu inseamna ca cetatenii nordici ii privesc pe cei sud-europeni ca fiind cetateni de rangul al doilea.
Trebuie subliniat faptul urmator: coruptia din Romania si Bulgaria, chiar daca ea exista, nu este sursa problemelor din Zona Euro, nu acest lucru a declansat criza datoriilor suverane din Europa. Ca dovada ca Romania are o datorie publica mica si respecta Criteriile de Convergenta de la Maastricht.
Insa iata ce spune Presedintele Bulgariei:
Mediafax
Rosen Plevneliev: Bulgaria şi România sunt ţapi ispăşitori pentru problemele interne ale ţărilor UE
Se arata ca:
Recomand citirea integrala si in original a intregului articol.
Or, de aici rezulta ca nu este cinstit felul in care sunt tratate din punct de vedere politic Romania si Bulgaria. Felul asta necinstit de a vedea si pune problemele, pe care unii lideri politici din Vest, din pacate, il practica, alimenteaza euroscepticismul printre cetatenii UE. La fel stau lucrurile, dupa parerea mea, si cu masurile de austeritate sustinute sus si tare de unii. In loc sa se gaseasca solutii de iesire din criza se iau masuri care alimenteaza, care agraveaza criza economica. Or, acest lucru determina euroscepticismul, lucru ce s-a vazut si la recentele alegeri din Italia. Ceea ce nu inseamna ca UE n-ar fi un proiect bun. Lucrul ingrijorator nu ar fi UE, ci politicile practicate de anumite formatiuni politice si lideri, contrare spiritului european.
Legat de scoaterea unor insule la vanzare.
Pentru ca sa ai o proprietate in Grecia sau Cipru sau pentru ca sa faca cineva o investitie acolo trebuie adusa tara in stare de faliment? Eu cred ca nu… Mai ales ca traim intr-o Europa Unita unde exista libera circulatie a persoanelor, a capitalurilor. Bani sa ai ca sa cumperi si sa investesti! Dar nu sunt, oare, oameni cu bani multi in UE? Evident ca da! Eu cred ca un om de afaceri german, care dispune de fondurile necesare, poate sa-si cumpere o proprietate in Grecia, poate sa investeasca in Grecia. Insa gandeste-te la ce afirma mai demult Angela Merkel, citez din memorie, ca „Germania nu e interesata de Grecia”… Tocmai, de ce nu investesc in Grecia, daca ar fi interesati? Eu nu cred ca e imposibil.
Sa se jure frau Merkel ….pe ma-sa , ca „Germania nu este interesata de Grecia ” !!!Sa fim seriosi : de la WWII germanilor nu le mai ramasese decat o anume seriozitate cu care abordau problemele de tot felul .Din acest motiv se spunea { si stii foarte bine ca-i asa } „lucru facut de germani este un lucru bun si trainic „.Cu atat mai ramasesera .La 20 de ani de la razboi in afara seriozitatii, au inceput sa aiba si o anume mandrie { bazata pe acel ” lucru bun si trainic } iar azi de cand Germania este un pilon foarte serios si unul dintre principalii sustinatori ai UE { nu cetatenii, politicienii } au inceput sa aiba o anume trufie pe care o aveau in….’38 , atunci cand ” anexau ” .Da sint de acord cu dumneata ” nu este nevoie sa aduci o tara in stare d e faliment pentru a cumpara , pentru a achizitiona niscai proprietati acolo insa, mai ales daca tara respectiva este deja in aceeasi uniune in care esti si tu insa….ce poate fi mai placut decat sa-i pui pe aia cu botul pe labe definitiv ?! Industria romana a fost distrusa din acelasi motiv { era unul care juisa de fericire ca ne-a …platit-o } chiar daca a fost facut acest lucru …in primul rand din interior {Petre Roman sa traiasca } nu zic ca nu .Grecii…. ce ma-sa de industrie au sau mai bine zis ce ma-sa de industrie mai au ?!Deci eu nu ma refeream la a avea „o proprietate ” in Grecia sau Cipru ci la avea TOT , si nu din partea unei persoane particulare ci a unui STAT . Crede-ma in Grecia se vorbeste { pe strazi vreau sa zic} fix despre chestia asta .Este adevarat si faptul ca cei ce mi-au confirmat-o sint tot tipi ca mine , adepti ai conspirationismului mondial si cam antiUE insa , este ceva ce ma face sa-i iau in serios . Stia chestia cu „Vox populli”…Pui matale intrebarea ” de ce nu investesc nemtii in Grecia daca tot sint interesati de ea ” ?Pai chiar nu te-ai prins de figura :ai pun pe aia cu capetele pe butuc iar apoi in ceasul al doisprezecelea apar ai ca niste Dumnezei salvatori iar grecii li se vor inchina…ca unor Dumnezei .De fapt tipii de la „Zori Aurii ” chiar asta spun in fituicile lor ce sant citite insa de….majoritatea palicarilor , chiar daca acestia nu-i inghit pe neofascisti .QED 😉