Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Atitudini!

Iata ce se intampla in Bulgaria:

Gandul

Procurorul general al Bulgariei a cerut retragerea licenţei CEZ

Se arata ca:

„Procurorul general al Bulgariei Sotir Ţaţarov a cerut sâmbătă retragerea licenţei acordate societăţii cehe de distribuţie a energiei CEZ, furnizorul exclusiv de electricitate în vestul ţării, relatează AFP.

O anchetă a Parchetului administrativ suprem a constatat încălcări masive în perioada de facturare (…). Parchetul a solicitat Agenţiei de reglementare în domeniul energiei (DAKEVR) să declanşeze o procedură de retragere a licenţei CEZ„, a declarat Ţaţarov pentru postul bTV.

Procurorul a mai cerut DAKEVR să aplice o amendă pentru fiecare caz în parte de încălcare. El a reproşat Agenţiei că nu şi-a făcut datoria ca reglementator, „aprobând fără nicio problemă numeroase cheltuieli” ale CEZ.

Contravaloarea facturilor la energie electrică în ianuarie a fost dublă faţă de decembrie, din cauza unei creşteri a preţului energiei şi unei perioade de facturare mai lungi decât de obicei.

Primirea factruilor de către clienţi a declanşat manifestaţii zilnice împotriva sărăciei în întreaga ţară. Protestele s-au îndreptat împotriva Guventului şi întregii clase politice şi au condus la demisia, pe 20 februarie, a Guvernului conservator condus de Boiko Borisov.

DAKEVR a anunţat că va lua o decizie în legătură cu licenţa acordată CEZ pe 16 aprilie.

Parchetul efectuează, de asemenea, anchete asupra practicilor la nivelul altor două societăţi de distribuţie a energiei, compania austraică EVN şi cea cehă Energo Pro.

Noul Guvern interimar, care se ocupă de afacerile curente până la alegerile anticipate de la 12 mai, a anunţat sâmbătă un audit internaţional în sectorul energetic din Bulgaria. Auditul va arăta dacă există posibilităţi de reducere a preţurilor energiei, a declarat pentru postul de televiziune Nova Asen Vasilev, ministrul bulgar al Economiei şi Energiei.” (subl. mea)

Si referitor la Grecia:

Romania Libera

Congresul Evreiesc Mondial cere o lege care să pedepsească negaţionismul în Grecia

„Preşedintele Congresului Evreiesc Mondial Ronald S. Lauder a cerut duminică Greciei să adopte o lege împotriva negaţionismului, care să pedepsească activităţile partidului neonazist Zori Aurii, în cadrul marcării a 70 de ani de la primele deportări de evrei de la Salonic la Auschwitz, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Grecia ar trebui să îşi intensifice eforturile pentru a oferi asigurări că prezenţa evreiască în această ţară nu se află în pericol, din nou, în contextul în care Zori Aurii nu este un partid politic ca oricare altul”, a declarat Lauder, în prezenţa premierului grec Antonis Samaras.

Noi sperăm că Parlamnetul grec va introduce o lege care să îi pedepsească în mod eficient pe cei care neagă Holocaustul”, a continuat el, declarându-se „convins” că Grecia, „care a inventat democraţia în urmă cu 2.500 de ani”, va fi „suficient de puternică pentru a frâna forţele care vor să o distrugă”, în pofida „crizei economice” cu care se confruntă.

Liderul partidului Zori Aurii (Chrissi Avghi, în greacă) Nikos Mihaloliakos a negat în mod public, în mai, atât exterminarea evreilor de către nazişti, cât şi existenţa lagărelor, camerelor de gazare şi crematoriilor, fără să se teamă de justiţia greacă.

Acest partid a fost ales pentru prima dată în Parlamentul grec în iunie, cu 7% din voturile exprimate, şi deţine 18 mandate.

Salonicul, în nordul Greciei, unde prezenţa evreiască este atestată de aproximativ 2.000 de ani, un oraş care a fost numit mult timp „Ierusalimul din Balcani”, a fost aproape golit de populaţia evreiască de către regimul nazist, în decurs de cinci luni, în 1943. Dintre cele aproximatib 48.000 de persoane trimise la Auschwitz, au supravieţuit mai puţin de 2.000.

Cele mai înalte instanţe ale comunităţii evreieşti mondiale erau prezente duminică la Salonic cu scopul de a „aduce un omagiu victimelor”, dar şi „pentru că ideologia care a condus la moartea a aproape 50.000 de evrei aici şi a altor şase milioane în toată Europa ridică capul” din nou, a subliniat Lauder.

„Aceeaşi ideologie extremistă şi fanatică ce a devastat Europa în urmă cu 70 de ani are, în prezent, o reprezentare în Parlamentul grec. Ei îşi spun Zori Aurii. Liderii lor utilizează salutul hitlerist. Ei utilizează simbolul svasticii la reuniuni, vorbesc despre sânge şi onoare şi glorifică liderii Germaniei naziste”, a deplâns Lauder.

„Ei pun la îndoială Holocaustul şi neagă existenţa camerelor de gazare, citesc texte antisemite ca «Protocolul Înţelepţilor din Sion» în Parlament, afirmă în mod public şi fără ruşine că îşi vor trimite inamicii «la cuptor» sau că vor face lămpli din pielea lor, atacă oameni pe stradă şi îi bat pentru că au culoarea pielii diferită, ameninţă jurnaliştii care vor să vorbescă despre reunile lor”, a denunţat preşedintele Congresului.” (subl. mea)

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

martie 17, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 comentarii »

 1. Sad 😦

  Comentariu de Cristina | martie 17, 2013 | Răspunde

 2. […] Ioan Usca, G1b2i3, Motanul filozof, Mirela Pete, Geotax, Lecturi recenzate, Stropi de suflet, […]

  Pingback de Miercurea. Fără cuvinte. | Gabriela Savitsky | martie 20, 2013 | Răspunde

 3. Auzi mon cher chat …dar javrele astea de …evrei…astia sint chiar asa…fara prihana ?Cat rau au facut ei de cand a fost infiintat in ’47 statul Israel ?! Despre asta de ce nu scot nici o vorba ?! Ce oare Mossadul lor are metode mai blande decat aveau nazistii ? Nu grecii contesta holocaustul ci doar aia de la ” Zori Aurii”Si te mai inoportunez cu o intrebare : pentru care motiv sar jidanii la beregata oricui se leaga de existenta …holocaustului, numai la beregata rusilor , a ucrainienilor sau a ungurilor lui Orban NU ?!!Nu cumva se reped ca niste javre ordinare …doar unde vad ca-i …”terenul slab ” ?Acum 70 de ani…situatia politica si economica a lumii nu era prea diferita de cea de azi.Azi insa oamenii vad ca destinele financiare ale lumii sint conduse de niste tipi , iar printre acei tipi…majoritari sint evreii .Nu cred ca ma-nsel prea mult insa si azi si ” ieri” , majoritari in acel ” grup” de la… [ dracu sa-l ia cum s-o numii ]fac parte evrei .Iar astia conduc destinele lumii si lumea …s-a cam saturat sa le caute cineva in ciorba…indiferent de nationalitatea lui si mai ales indiferent de cate Holocausturi au fost pe capul sau .Una peste alta…in WWII au murit mai multi ….neevrei decat invers …intr-un razboi pe care l-au pornit…rusii si mai ales parintii lui frau Merkel .Ca exemplu ce-mi vine acum im memorie : Anna Pauker….nu era cumva evreica ? Oare cat rau i-au facur romanii natiunii israelite …de asa maniera incat impreuna cu alti evrei au distrus ce avea Romania mai de pret in materie de civilizatie si cultura !!! Oare noi de ce sa nu protestam impotriva …Israelului ?Noi Romanii ne-am cerut scuze { prin Ion Iliescu !!!!!!} pentru suferintele prin care a trecut populatia israelita din Romania anilor 39-45 dar oare evreii si-au cerut ceva scuze pentru faptul ca au distrus sute de mii de vieti , de destine ???Ia mai dai in mortii ma-sii ….vorba lui Serghei Mizil !!!

  Comentariu de Marian | martie 20, 2013 | Răspunde

  • @Marian
   Articolul arata cum presedintele Congresului Evreiesc Mondial a luat o atitudine impotriva neonazismului care, din pacate, se manifesta in Grecia prin partidul Zori Aurii. O astfel de atitudine este normala si benefica. Pentru ca trebuie luptat impotriva neonazismului si, in general vorbind, impotriva extremismului.

   Razboiul l-au pornit cei care au agresat prin forta armata alte state.

   Ana Pauker a reprezentat statul Israel? Eu spun ca nu…
   Uite, spre exemplu, Benjamin Disraeli a reprezentat Marea Britanie, a fost premierul acestei tari. Ana Pauker nu a fost o reprezentanta a statului Israel.

   Comentariu de Motanul Incaltat | martie 21, 2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: