Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Exercitiu de imaginatie

Inainte de a va propune, dragi cititori, exerctiul de imaginatie, doresc sa va multumesc pentru interesul aratat blogului meu, in special pentru ultimele postari.

Si acum exercitiul de imaginatie!

English: President Traian Basescu at the Gypsy...

English: President Traian Basescu at the Gypsy Festival, Romania 2009 (Photo credit: Wikipedia)

Cum credeti ca ar fi aratat United States of America daca Presedintele acestei mari tari ar fi fost Traian Basescu! 😆

Imaginati-va: Traian Basescu – Presedinte si Monica Macovei la United States Department of Justice, Iulia Motoc la Supreme Court, Emil Boc Secretary of State, cum ar fi stat ei sa interpreteze Amendamentul 14, referitor la datoria publica… 😉 . Ce parere aveti: Basescu ar fi fost democrat sau republican? Sa ne gandim ca PD a trecut peste noapte, cum se spune, de la Stanga la Dreapta… ContextulTraian Basescu politic european a impus aceasta trecere. Dar daca aceste personalitati politice nu si-ar fi desfasurat activitatea in Europa, ci in US…? Deci nu este exclus ca Basescu sa fi fost, intr-un astfel de caz, un mare Presedinte democrat… Sa ne gandim ca in America nu exista PPE si nici D-na Merkel. Dar imaginati-va America cu un Presedinte jucator!!! 😆 Basescu a facut nu de putine ori referire la popor, „s-a intors” la popor, iar Preambulul la Constitutia US incepe cu „We the People…” – „Noi Poporul…”. Stau si ma intreb cum ar fi interpretat Basescu acel celebru: „promote the general Welfare”… Sau ar fi pus un accent dur pe acel „establish Justice”? Om de Stanga sau Conservator, ce parere aveti? 😉 Ar fi fost de acord cu marirea taxelor sau cu reducerea drastica a cheltuielilor? Dar si la intrebarea aceasta trebuie tinut cont ca acolo nu e Europa si nici nu i-ar fi impus FMI sa…

President Traian Basescu

President Traian Basescu (Photo credit: pixelconscious)

Lui Basescu ii place sa joace la contraatac: s-ar fi razboit cu republicanii, criticand Dreapta conservatoare nemiloasa si ar fi pozat in aparatorul saracilor (sa ne gandim ca Basescu stie foare bine cum sa joace in felul asta…) sau ar fi fost un texan din acela, cu spirit secesionist, un conservator inrait, criticand dur „prostiile marxiste” ale democratilor, ale comunistilor (si rolul asta stie sa-l joace foarte bine)? 😀

Sigur, unii ar putea sa spuna ca lui Basescu i se impun multe din exterior, nu face de capul lui… Dar cum ar fi fost Basescu daca nu i s-ar fi impus ceva din exterior? Sau ar fi facut totul de asa maniera incat sa aiba un control total, to gain control, cum spun americanii?

ianuarie 8, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. Daca Basescu ar fi fost presedintele SUA ??? Ajuta-ne Doamne sa fie asa precum ai spus ! La cata oftica am eu pe javrele astea de americani….bine ar fi fost daca [ asa…imaginativ ] Basescu si gasca lui ar fi condus America , macar si pentru o singura zi !!! La fel ca si-n ” chestia ” cu 9/11 i-ar mai fi adus cu picoarele pe pamant pe yanchei . Fireste ca….s-ar fi gasit un Buth, sau un Lee Harvrey Osvald sau alt bun american ce ar fi luat-o inaintea serviciilor alea atat de multe si atat de secrete de pe acolo si i-ar fi zburat capatana folosindu-se de noul , modernul si puternicul cartus Magnum cal. 50 nitro 🙂 . Americanii au prin Constitutie ….Amendamentul al 2- lea asta spre deosebire de noi , astia din Romania ce avem prin Constitutie …doar vorbe ! Daca Basescu si gasca sa ar fi presedintele SUA …chiar imaginativ…chiar si pentru o zi macar ….eu n-asi serba azi aniversarea zilei de nastere a titanului muzicii americane , a Regelui Muzicii de pretutindeni { recunoscut ca atare , nu c-o spun eu ! } Elvis Presley ! Insa , decat la americani { desii nu le-ar strica ….chiar de loc 🙂 ! }, mai bine sa ne imaginam …ce ar fi daca Basescu ar fi Cancelarul Germaniei …in locul basoldinei aia de Merkel ….Ei aici sa-ti vad puterea de imaginatie ….kamarade 🙂 !

    Comentariu de Marian | ianuarie 8, 2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: