Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Alegeri parlamentare 2012

Gandul

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. EXIT POLL CURS/AVANGARDE: USL – 57,58% , ARD – 18,87%, PPDD – 13,09%, UDMR – 5,15%. Ponta: USL începe negocierile cu UDMR

Se arata, printre altele, ca:

„Rezultatele EXIT POLL la ALEGERI PARLAMENTARE 2012 dau câştigător USL, care a obţinut peste jumătate din voturi. Potrivit rezultatelor EXIT POLL CURS-AVANGARDE, USL a obţinut 56,96 % din voturi la Cameră şi 57,58 % din voturi la Senat, fiind urmată de ARD cu 18,12% la Cameră şi 18,87 % la Senat, PPDD cu 12,95% şi 13,09 %, iar UDMR a luat 5,19% şi 5,16 %.

Imediat după prezentarea rezultatelor exit poll-urilor, Victor Ponta a anunţat că USL va începe o negociere cu UDMR pentru constituirea unei majorităţi constituţionale. Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, a a confiramat că discuţiile vor începe mâine. „Avem nevoie de stabilitate, nu de certuri”,  a spus Kelemen.

Desfăşurarea evenimentelor în ziua ALEGERILOR PARLAMENTARE 2012 şi implicaţiile politice ulterioare vor fi dezbătute de jurnaliştii gândul pe parcursul ediţiilor speciale ale GÂNDUL LIVE.

ALEGERI PARLAMENTARE – UPDATE 21:37Kelemen Hunor: „UDMR a intrat în parlament. Vom avea o muncă mai grea, dar suntem pregătiţi să facem face tuturor provocărilor. Suntem responsabili pentru reforma statului român. UDMR are un program electoral foarte coerent şi sunt convins că acest program va avea o susţinere în Parlament. Am discutat cu Victor Ponta. Începând de mâine vom începe o discuţie pentru că avem nevoie de stabilitate, nu de certuri”

ALEGERI PARLAMENTARE – UPDATE 21:31 Victor Ponta a declarat că a vorbit cu preşedintele UDMR Kelemen Hunor, urmând să înceapă negocierile pentru constituirea unei majorităţi constituţionale şi parlamentare.

ALEGERI PARLAMENTARE – UPDATE 21:29 Potrivit exit poll-ului GeoPOL, Victor Ponta a câştigat colegiul de deputat di Târgu Jiu cu 68%, în vreme ce contracandidatul său Dan Diaconescu a obţinut 29% din voturi.

ALEGERI PARLAMENTARE – UPDATE 21:23 Victor Ponta: „Le mulţumesc tuturor românilor care au participat la vot”

ALEGERI PARLAMENTARE – UPDATE 21:15 Vasile Blaga(PDL): „USL a dus o campanie de manipulare. Le mulţumesc celor care s-au bătut în colegii şi îi rog să rămână până se numără ultimul vot pentru că sunt convins că vom depăşi 20 %”

ALEGERI PARLAMENTARE – UPDATE 21:12Crin Antonescu(PNL): „Votul de astăzi înseamnă nu doar victoria unei formaţiuni, e cel mai mare scor politic pe care o alianţa l-a obtinut din ’90 şi până azi, e victoria împotriva regimului Băsescu, este sentinţa dreaptă, definitivă, ireconciliabilă, pe care aţi dat-o regimului Băsescu. Nu mai este niciun dubiu: premierul României va fi Victor Ponta”

ALEGERI PARLAMENTARE – UPDATE 21:10 EXIT GeoPOL: USL – 57%, ARD – 18%,  PPDD – 14%, UDMR – 5%

ALEGERI PARLAMENTARE – UPDATE 21:05 EXIT POLL CCSB: USL a obţinut 56,8%% din voturi pentru Cameră şi 58,3% pentru Senat, fiind urmată de ARD cu 19% şi 19,6%, PPDD cu 13,8% şi 14,1%, UDMR cu 5,1% şi 5,2%, conform rezultatelor exit-poll-ului CCSB difuzat de Antena 3.

ALEGERI PARLAMENTARE – UPDATE 21:03 EXIT POLL CSOP: USL – 54%; ARD – 19%; PPDD – 10%; UDMR – 5% LA CAMERĂ

ALEGERI PARLAMENTARE – UPDATE 21:01 Rezultatele EXIT POLL CSCI, pentru România TV:

USL – 57% voturi, 62% mandate

ARD – 21% voturi, 22% mandate

PPDD – 11% voturi, 11% mandate

UDMR – 5% voturi, 5% mandate

ALEGERI PARLAMENTARE – UPDATE 21:00 EXIT POLL CURS-AVANGARDE USL a obţinut 56,96 % din voturi la Cameră şi 57,58 % din voturi la Senat, fiind urmată de ARD cu 18,12% la Cameră şi 18,87 % la Senat, PPDD cu 12,95% şi 13,09 %, iar UDMR a luat 5,19% şi 5,16 %, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS difuzat de TVR.”

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Rezultate EXIT POLL: Victor Ponta a câştigat în Gorj. Cât a obţinut Dan Diaconescu

Se arata ca:

REZULTATEEXITPOLL GEOPOL, pentru Realitatea TV, publicate după închiderea secţiilor de vot, arată că Victor Ponta a câştigat 68% din voturile alegătorilor din Târgu Jiu, în timp ce contracandidatul său Dan Diaconescu a obţinut numai 24%.

Victor Ponta a candidat  în Colegiul 6 Târgu Jiu, judeţul Gorj, pentru un al treilea mandat. În acest an, principalul său contracandidat a fost Dan Diaconescu.

După anunţarea exit-poll-urilor, care arată că USL a câştigat alegerile parlamentare, premierul Victor Ponta a declarat că le mulţumeşte locuitorilor din judeţul Gorj care au ieşit în număr record la vot, iar peste două treimi dintre ei i-au acordat votul pentru un nou mandat.

„Mulţumesc românilor care au participat la vot, în mod special celor care au avut încredere în USL şi au votat cu gândul la viitor, şi nu la trecut. Vreau să explic de ce sunt aici la Târgu Jiu: pentru că vreau să le mulţumesc colegilor de aici şi oamenilor din Târgu Jiu, care au ieşit în număr record la vot, iar peste două treimi dintre ei m-au votat pentru un nou mandat şi au demonstrat că demagogia şi minciuna nu aduc rezultate şi că pot alege cu mintea şi cu inima.”, a declarat Victor Ponta, duminică seară, la Târgu Jiu.

Ponta i-a mulţumit şi liderului PNL, Crin Antonescu, despre care a spus că este „viitorul preşedinte al Senatului şi viitorul preşedinte al României”, dar şi „viitorilor deputaţi” Liviu Dragnea şi Daniel Constantin.”

Antonescu: Victoria USL îi ia dreptul lui Băsescu de a se mai juca cu destinul dvs. Nu mai este dubiu, premier va fi Victor Ponta

Se arata ca:

„Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la scurt timp după prezentarea rezultatelor exit-poll-urilor de la alegerile parlamentare că viitorul premier va fi Victor Ponta, iar Traian Băsescu „nu va mai avea ce face”.

„Este victoria împotriva regimului Băsescu cu tot ce a însemnat el, expresia de majoritate absolută. Acest vot îi ia dreptul posibilitatea lui Traian Băsescu de a se mai juca cu destinul dumneavoastră al tuturor. Este sentinţa dreaptă, irevocabilă pe care aţi dat-o regimului Băsescu. Nu mai este niciun dubiu premierul României va fi Victor Ponta”, a spus preşedintele PNL.

El a adăugat că scorul obţinut de USL, aproximativ 60% la votul politic, reprezintă cel mai mare scor obţinut de o alianţă după 1990.

„Anul 2012 a fost anul victoriei împotriva regimului Băsescu, iar anul 2013 trebuie să fie anul victoriei împotriva crizei economice, stagnării”, a subliniat Antonescu.

Liderul PNL a criticat ultimele declaraţii ale preşedintelui Băsescu pe care l-a acuzat că „ a minţit în mod josnic şi ticălos” în privinţa atacului asupra statului de drept.”

EXCLUSIV. Scorul scos de Gigi Becali la ALEGERILE PARLAMENTARE. Becali a candidat în fostul colegiu al Elenei Udrea

Se arata ca:

„Europarlamentarul George Becali, candidat pentru un mandat de deputat în Sectorul 6 din Capitală, ar fi obţinut peste 65% din voturi, potrivit unor surse din partid. Contracandidaţii finanţatorului echipei de fotbal Steaua au fost Gheorghe Udrişte, din partea ARD, Orban Mikls, din partea UDMR şi Mircea Chelaru de la PPDD.”

Primele declaraţii ale lui Vasile Blaga, după anunţarea EXIT POLL-urilor: Ne vom atinge obiectivul

Se arata ca:

„Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că scorul ARD este rezultatul unei munci deosebite duse în condiţii cu totul speciale şi şi-a exprimat convingerea că alianţa va obţine peste 20% din mandatele din viitorul Parlament.

„Scorul obţinut de ARD este rezultatul unei munci deosebite în condiţii cu totul speciale. Într-o lună USL a dus cea mai dură campanie de mistificare a adevărului şi o campanie de manipulare ieşită din comun. Cu toate acestea, le mulţumesc colegilor mei din teritoriu şi îi rog să stea până în ultima clipă în secţiile de votare”, a spus Vasile Blaga, duminică seară, după anunţarea exit-poll-urilor, care arată că ARD a obţinut între 18 şi 19 la sută din voturi.

El le-a mulţumit „celor care s-au bătut în colegii” şi s-a declarat convins că ARD îşi va atinge obiectivul de a avea peste 20% din mandatele din viitorul Parlament.

„Nu e un rezultat triumfător. Noi ne-am propus un scor peste 20%, sunt convins că-l vom obţine”, a precizat într-o conferinţă de presă Vasile Blaga.

El a arătat că nu contestă rezultatele prezentate la televizor şi că potrivit exit-poll-ului realizat de ARD alianţa s-ar afla la 21-22%.

Blaga le-a mulţumit tuturor românilor care pe o vreme grea a fost la vot.

Alături de Vasile Blaga, a vorbit din partea ARD şi Mihail Neamţu, care a spus că rezultatele nu sunt concludente, iar scorul obţinut de alianţă „nu e un rezultat triumfător, dar nici un rezultat ruşinos”, ci reprezintă „un punct de plecare pentru reconstrucţia dreptei.

„Credem că această reconstrucţie a dreptei începe astăzi”, a spus Mihail Neamţu.””

O prima consideratie care s-ar putea face este legata de scorul incredibil de bun pe care l-a obtinut USL, depasit doar de FSN-ul anilor 1990!! Se poate spune ca este comparabil cu scorul obtinut atunci de FSN. Si asta in conditiile in care, acum, USL a avut drept principal adversar ARD-ul, adica tot o coalitie, dar a fortelor de dreapta. FSN, in ’90, nu a avut de infruntat o coalitie. In schimb scorul obtinut de ARD este comparabil cu cel obtinut de CDR in alegerile legislative din 1992. Romania lui Basescu s-a intors voioasa la inceputul anilor ’90!! 😆 Si nu e bine asa…? Erau ani plini de speranta, ca si cei de acum. Pentru ca cei care au votat USL isi pun sperante mari in aceasta formatiune politica. Asa cum in ’90 ne puneam sperante mari in FSN… Acuma stau si ma gandesc daca nu cumva exista o latura romantica in omul Traian Basescu… Mai stii…? Precis ca tanjeste dupa luptele si dezbaterile de atunci. Era si domnia sa mai tanar. Precis ca tanjeste dupa FSN! 😆 Lui Basescu ii lipseste atmosfera de atunci. Erau dezbateri in contradictoriu, talk-show-uri fulminante la televizor, lumea iesea in strada. Asa da atmosfera! Nu una „normala”, adica plictisitoare si lipsita de orice fel de reactie din partea cetatenilor, plictisiti si ei de atata normalitate. Basescu tanjeste sa fie invitat la un talk-show sa faca el acolo o declaratie care „sa scandalizeze intreaga clasa politica”, sa mai scoata ceva oameni in strada sa protesteze acolo impotriva nedreptatilor regimului! Lui Basescu ii lipsesc toate aceste lucruri. Imi dau seama de asta. Exista o anumita varsta cand e foarte greu sa accepti ca imbatranesti asa cum exista caractere carora le e foarte greu sa accepte o normalitate pustie ca un desert. Lui Basescu ii place sa faca declaratii in Carrefour, sa se injure cu muncitorii de la CFR, sa-i mai ia asa, mai tare, pe liderii sindicali!! 😆 In concluzie, lui Basescu i se potriveste conservatorismul ca nuca in perete! 🙂 E o unda de fesenism viguros in Basescu, desigur. Sa vedem pe cine va desemna pentru functia de premier. Observati faptul ca el vrea consultari cu toate partidele politice reprezentate in Parlament, ca si cum n-ar exista coalitii (tipic pentru anii ’90!). Adica Basescu doreste o dezbatere ampla in societate si nu asa: sa-l desemneze premier pe Victor Ponta si gata! Vrea talk-show-uri, invitati multi, multe puncte de vedere, chiar daca contradictorii. Daca Presedintele doreste o efervescenta democratica, nu e de rau. Poate ca are nevoie de dezbateri pentru ca sa-si clarifice el insusi anumite lucruri. In orice caz, rezultatul acestor alegeri nu-i dau loc de intors, ca sa zic asa. Adica Presedintele trebuie sa tina seama de faptul ca USL a castigat alegerile detasat, in mod democratic. A nu accepta candidatul propus de USL, in conditiile in care aceasta formatiune politica isi doreste sa fie la guvernare, este un nonsens. N-ar ajuta nici ARD si Blaga vorbea bine despre „reconstructia dreptei”. Apoi s-a creat o majoritate solida in Parlament, capabila sa sustina un viitor guvern USL condus de Victor Ponta. Pe de alta parte, ARD nu a obtinut un scor prost, cum gresit ar considera unii. Vorbeam de CDR-ul lui 1992, dar sa nu uitam ca in 1996 a castigat alegerile. Blaga are nevoie de timp pentru a construi o forta politica de dreapta capabila sa fie competitiva la urmatoarele alegeri, ma refer si la cele prezidentiale (Basescu, dupa cum se stie, este la ultimul mandat). Rau sau bun, ARD este o componenta importanta a vietii democratice de la noi si va ramane asa in continuare, chiar daca va fi o forta politica de opozitie. Pe de alta parte, se ridica un nou partid – PPDD – practicand populismul antisistem. Ramane de vazut care va fi evolutia lui ulterioara. In schimb a disparut din peisaj PRM. Dupa parerea mea, s-a intamplat asa gratie conducerii defectuoase a lui Corneliu Vadim Tudor. Acum e greu de spus daca acest partid va mai avea un viitor in politica romaneasca. Tot ce e posibil. In orice caz, rezultatele acestor alegeri trebuie sa le dea serios de gandit peremistilor deoarece au inregistrat un scor foarte slab: sub 3%. Ca USL incepe negocierile cu UDMR nu reprezinta o noutate in sensul ca UDMR a sustinut si coalitia PSD+PUR in perioada Nastase: 2000-2004. Din cate inteleg, unii sunt scandalizati de lucrul asta. E vorba de crearea unei majoritati de doua treimi si, foarte probabil, desigur, de cooptarea UDMR la guvernare. UDMR are cuprinsa in ideologia sa si social-democratia, daca inteleg bine. Cu toate acestea UDMR este in PPE si s-ar putea sa existe dificultati. Trebuie sa vedem cum vor decurge aceste negocieri. Victor Ponta a anuntat ca doreste revizuirea Constitutiei si pentru asta are nevoie de o majoritate de cel putin doua treimi (v. art. 151, al. 1 din Constitutie). Mi se pare insa ca Dl. Ponta se grabeste cu aceasta revizuire a Constitutiei. Sa ne intoarcem la experienta anilor ’90: Constitutia Romaniei a fost adoptata in sedinta Adunarii Constituante din 4 noiembrie 1991 si a intrat in vigoare in urma adoptarii ei prin referendum national in 8 decembrie 1991. Deci de abia in 8 decembrie ’91, nu in 1990. De aceea e mai bine, poate, sa avem mai mult timp la dispozitie (un an, de ce nu?) pentru a gandi mai bine noua forma a Constitutiei. Si pentru ca sa se dea prilejul unor dezbateri mai ample in societate, pentru ca oamenii sa inteleaga despre ce este vorba. Nu trebuie uitat ca initiativele de revizuire a Constitutiei implica si sesizarea din oficiu a Curtii Constitutionale (art. 146, al. a din Constitutie). Pe de alta parte, Dl. Ponta va fi, mai mult decat probabil, premier. Situatia economica e dificila si guvernul pe care il va conduce va trebui sa se concentreze asupra acestui aspect pentru atenuarea acestor dificultati si revenirea la crestere economica, la crearea de locuri de munca. Oamenii asteapta in special aceste lucruri. Contextul economic european este, actualmente, unul anevoios, care ne dezavantajeaza. Or, astfel de aspecte ar trebui sa fie in prim-planul guvernarii.

DE citit si…

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Lista completă a senatorilor şi deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Biroul Electoral Central: USL are 60% din voturi, ARD – 16,7%, PPDD – 14,6% şi UDMR – 5,2%

Rezultate ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Primul scandal în USL după noaptea victoriei: ”FĂRĂ UDMR!”

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Mircea Geoană obţine al treilea mandat de senator la Dăbuleni, cu 70,75 %

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Iliescu, despre alianţa USL-UDMR anunţată de Ponta: ”Nu ştiu cum se va numi treaba asta”

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

decembrie 10, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

16 comentarii »

 1. Motaneee !!! Blaga a spus ca: ” INTR-O LUNA ARD [ NU USL ] A DUS CEA MAI DURA CAMPANIE DE MISTIFICARE A ADEVARULUI SI O MANIPULARE IESITA DIN COMUN ” !Ce dracu frate….respecta adevarul ISTORIC ! Ce daca aceste cuvinte n-au fost …scrise ? Daca au fost inregistrate pe camere si de microfoane…este tot aia deci , :” VERBA „…MANENT !!! aCUM SA-L VAD PE BULDOG CA MAI IERI ALALTAIERI SE RATOIA LA AIA CE NU CASTIGASERA tot SI SPUNEA CA AIA TREBUIE SA PLECE…SA SE LASE DE …FUNCTII . aCUM SA-L VAD : PLEACA DIN FRUNTEA PARTIDULUI PDL sau care dracu o mai fi ! Chiar…..PDL….ce ” scor ” a obtinut ? S-a dizolvat intre timp si …n-am aflat eu sau….alti tipi ce bantuie pe bloguri ?

  Comentariu de Marian | decembrie 10, 2012 | Răspunde

  • In sondaje ARD era sub procentul PDL… MRU, Neamtu si-au adus contributia cu vreo doua procente in MINUS!! 😀

   Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 10, 2012 | Răspunde

 2. Bai frate si MRU si Neamtu [ despre Neamtu asta … am vaga senzatie ca tipului nu-i sint toate mintile la el fireste nici cu MRU nu-mi este rusine…n-ai vazut ce se aseamana amandoi la uitatura…parca ar fi frati de…tata….doar ca „tata-l” lor ai fuge privirea …doar intr-o singura parte si pe deasupra o mai are si pe ….nenorocita aia de EBA pe cap…ce vrei copii facuti la betie] la ce dracu mai apar in public ? Nu le crapa obrazul de rusine ?! Un pungas si-n nebun ! Asta ma duce cu gandul la ce spunea un bun prieten al meu …in urma cu ” ceva timp” , asta neinsemnand totusi ca nu-i inca valabila , sau daca-ti place mai mult….de actualitate remarca sa : ” Cum nu vii tu Tepes Doamne…… Sa-i imparti in doua cete : in SMINTITI SI IN MISEI ….Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni ” ! Anastase si Udrea sau Iacob Ritzi…pai si aste-si au locul langa astia dar…astia mi-au venit pe moment in …memorie.

  Comentariu de Marian | decembrie 10, 2012 | Răspunde

  • Eu cred ca oamenii, prin vot, si-au spus cuvantul…

   Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 11, 2012 | Răspunde

   • Parol !? Sa nu-ti uiti vorba !

    Comentariu de Marian | decembrie 11, 2012

   • @Marian
    … dar de ce ai raspuns asa? Nu esti de acord ca oamenii si-au spus cuvantul prin vot? Cum vezi lucrurile?

    Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 11, 2012

 3. OAMENII AU VOTAT NU CU USL , SAU CU PONTA , SAU CU ANTONESCU, CU PNL SAU PSD , SAU PC, OAMENII AU VOTAT IMPOTRIVA LUI BASESCU , IMPOTRIVA PDL !!! Din acest motiv azi nu mai gasesti acest partid [ vreau sa spun in integralitatea sa ] in Parlament ci doar acel …avorton ce se cheama ARD ! Ce alt cuvant si-au spus oamenii la vot ? Au spus oamenii la vot ca dupa alegeri USL-asii sa faca alianta cu UDMR ? Pai astia nu sint aia ce nu s-au prezentat la referendumm [ la indemnul lui Basescu Traian si a lui Orban Victor ] uitand ca traiesc in Romania , alaturi de noi …” majoritarii ” si …mictionad [ asta ca sa vezi ce …expresii elevate am in cultura generala ] in acest fel pe…noi si pe dorinta Romaniei de a scapa de un mitoman , de un tradator , de un om ce in 22 de ani n-a facut altceva decat sa distruga sau daca doresti…sa modernizeze securitatea …din randurile careia provenea . Cat despre oamenii care si-au spus cuvantul prin vot….parerea mea este ca pana nu se va revenii la sistemul de votare ce a functionat in ’94, pana nu se renunta la aiureala asta cu ” uninominalul ” si cu ” redistribuirile „….vom avea in continuare derbedei politici ce vor conduce tara si grozav de bine…nu va fi . Asta este parerea mea sincera, si [ ma poti crede pe cuvant ] o aveam si inainte de alegeri . Fireste ca pe 8 sau pe 9 Decembrie…nu stiam ca Ponta are de gand sa faca alianta cu UDMR. Ponta deci…USl…ca doar si el si Antonescu au afirmat ca se consulta si ca merg inpreuna…pana in panzele albe . Ooooo daca asi fi stiut….daca atunci scapa Ponta ” porumbelu’ din gura „…atunci pe 8 sau chiar pe 9….nu mai pupau nici macar parlamentul USL-asii…darmite asa o majoritate ! EU IN ORICE CAZ , N-ASI MAI FI VOTAT !!!! a asta faceam referire atunci cand am postat chestia cu …” Parol …sa nu-ti uiti vorba „. Ce dracu’ este asa greu de inteles pentru cretinul asta de Ponta ca oamenii care au iesit s-au votat USL…n-au facut-o nici pentru el si nici pentru candidatii lor ” imaculati ” ci au votat impotriva lui Traian Basescu si a gastii sale portocalii ? A fost un vot …al sictirului, al disperarii…exact ca ala de la referendum…cand o judecatoare de la CCR pusa acolo cu sprijinul si din partea PSD { pe timpul javrei aleia de Iliescu } s-a cacat pe voturile a 7,4 milioane de romani care cereau : Jos Basescu ! Iar ungurii, ungurii ce au tot supt la tzatza bugetului de 22 de ani…au fost parte a acestei marsavii juridice si politice . Si-ai dracului se mai si supara cand le zice careva bozgori sau oagari…in special oagari ! O seara buna si…sper c-am fost suficient de explicit .

  Comentariu de Marian | decembrie 12, 2012 | Răspunde

  • A fost, desigur, si un vot antiBasescu, dar nu numai, dupa parerea mea… A fost si un vot care a sanctionat guvernarile pedeliste, programele de austeritate, viziunile conservatoare (neocons., cum li se mai zice). Opozitia de atunci, USL, a semnalat la vremea respectiva abuzurile facute de PDL in teritoriu, deci nu era vorba numai de Basescu.
   Spui ca „au votat impotriva lui Traian Basescu si a gastii sale portocalii”… Eu nu te contrazic, dar stii ce se intampla? Uite, cand spui USL (deci USL, nu PSD, nu PNL, nu PC, ci USL, subliniez asta) la ce orientare politica te referi: de stanga, de centru-dreapta, centru-stanga? Pentru ca USL a fost definit inca de la inceputurile sale, de catre liderii sai, drept o alianta electorala in care fiecare partid component al acestei aliante isi pastreaza ideologia sa proprie. Pe cand PDL s-a vrut un partid care sa reprezinte o orientare de dreapta. Or, acest vot al oamenilor are si o astfel de componenta, adica o componenta care exprima orientarea politica a electoratului. Electoratul nostru cum e in majoritatea lui, cum e cu adevarat: social-democrat, liberal, crestin-democrat, neoliberal? Or, orientarea politica a electoratului, votand USL, eu o vad mai degraba de centru-stanga, in orice caz mai mult in zona stangii democratice. Pentru ca acest vot nu e numai unul negativ, la adresa „lui Basescu si a gastii sale portocalii”, el are si o componenta politica, indiferent daca USL a fost definit, cum aratam mai sus, drept o alianta electorala.

   Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 12, 2012 | Răspunde

 4. DE citit si…
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/pentru-ca-nu-a-fost-ales-deputat-dan-diaconescu-pleaca-din-romania-vezi-unde-1015380.html

  Recomand citirea integrala si in original a intregului articol.
  Diaconescu, omul antisistem… Iata ce se arata printre altele:

  „Potrivit România TV, patronul OTV va petrece Crăciunul în Laponia, pentru că i-a promis fetiţei sale că, dacă nu câştigă alegerile, vor merge împreună într-o ţară nordică. De Revelion, Diaconescu vrea să petreacă pe o insulă exotică, împreună cu câţiva prieteni, în ianuarie vrea să ajungă la Monte Carlo şi abia în februarie intenţionează să se întoarcă în Bucureşti.”

  Omul antisistem vrea sa petreaca Revelionul pe o insula exotica, apoi sa mearga la Monte Carlo…

  Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 12, 2012 | Răspunde

 5. Cred ca glumesti …”Electoratul ” nostru…habar nu are ce ce ” orientare” este ! Sau daca preferi sint foarte putini ce-si definesc cu adevatat o …orientare politica , iar asta…se vede si fara binoclu caci altfel nu mai asistam la aberatiile ce s-au petrecut la diferitele alegeri ce au avut loc : ” electorii ” nici macar n-au stiut [ nu pe cine aleg …asta-i vina obstinatiei cu care refuza informarea si a silei de politica si politicieni…mai ales de politicieni ] ce partid ai reprezinta . Fireste asta-i si vina partidelor ce….Unde dracu , la ce partid ai vazut …doctrina ? Are vreunul ? Unul; singur vreo doctrina coerenta ? Nu fratioare partidele sint de fapt niste …giruete , ce se rasucesc dupa vum bate ” vantul ” indiferent ca acest vant vine din West sau Est . Cat despre votul de Duminica 9 Decembrie …da-mi voie sa te contrazic : a fost doar un vot negativ la adresa lui Basescu si a gastii sale , iar daca nu era ” redistribuirea”….nu mai pupau nici Udrea si nici Oltean sau Flutur …vreun loc in Parlament . Cat despre Dan Andronic….eu nu pot suferii cioara asta libidinoasa [ am eu motivele mele, stai linistit si nu …din rasism cum ai putea crede ] asa incat …ce mi-e el ce mi-e …. Lazaroiu ?!

  Comentariu de Marian | decembrie 12, 2012 | Răspunde

  • N-as crede ca se poate spune despre tot electoratul nostru ca „habar nu are de ce orientare este”. Spui ca votul a fost unul negativ la adresa lui Basescu si a gastii sale. Inteleg prin expresia „gasca sa portocalie”: PDL/ARD. Or, tocmai lucrul asta arata ca electoratul nostru are o orientare politica: Basescu este un om politic, ARD este o formatiune politica. Bineinteles, si la referendum s-a vazut ca oamenii au votat pentru demiterea Presedintelui. Nu ti se pare ca „a nu avea habar de ce orientare esti” este sinonim cu indiferenta? Vreau sa spun ca un astfel de om, care „habar nu are de ce orientare (politica) este” ar fi mai curand indiferent la fenomenul politic, pentru ca nu a gasit caile, modalitatea pentru a-si defini orientarea politica sau poate pentru ca a ajuns la concluzia ca nimeni nu-l reprezinta ceea ce ar putea fi acelasi lucru cu faptul ca il reprezinta toti, de aici si indiferenta. Totusi, lucrurile nu s-au intamplat asa, nici la referendum si nici la alegerile locale, si nici acum. Or, aceste lucruri vorbesc despre o orientare politica a electoratului nostru. Ca aceasta orientare poltica se poate schimba in timp, asta este altceva. Dar tocmai actiunea electoratului, aceea de a vota „impotriva lui Basescu si a gastii sale portocalii” indica existenta vectorului politic in electorat. Punctul de plecare a fost nemultumirea fata de o anumita linie politica practicata de Basescu si PDL, sensul „impotriva lui Basescu si a gastii sale portocalii”.

   Iar acest vector liber s-a manifestat la nivelul intregii societati.

   Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 12, 2012 | Răspunde

   • Gresesti , si-mi face o placere deosebita , sa-ti atrag atentia asupra acestei greseli, pe care o repeti cu obstinatie . ” Vector liber”…pai nici la alea pe liste nu-i ” vector liber”, cel putin nu in proportie de 100% .Am spus ca votul a fost ” un vot negativ ” la adresa lui Basescu si agastii sale ? Aici am gresit eu sau mai degraba am dorit sa ma exprim elegant . Nu frate : a fost o flegma in ochii alora de ne-au batjocorit atati ani ! De fapt s–ar fi vrut o flegma in ochii intregii „clase politice” , a ” politicienilor” in general . C-au luat-o Basescu [ a incasat mai putin decat mi-ar fi placut mie] si ai lui….asta-i altceva . Vot uninominal…ce vrei ! Mare pacat ca flegma …ni se intoarce acum [ de parca n-ar mai fi facut-o si altadata ] prin gura micului Titulescu , ce doreste coalitie si cu UDMR si mai mult ….aducerea lor la guvernare…de parca ar da ministere din zestrea Dacianei !

    Comentariu de Marian | decembrie 13, 2012


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: