Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Ce nu am inteles in discursul D-lui. Basescu…

Gandul

Băsescu iese din armistiţiul cu Ponta: „Nu poţi să mergi la Bruxelles în halul ăsta. Sunt mai inteligent şi mai pregătit”

Va rog sa cititi acest articol integral si in original. Ce parere aveti despre declaratiile D-lui Basescu? Eu va spun franc ceea ce n-am inteles, si anume: care e pozitia Romaniei in legatura cu bugetul UE? Am inteles ca e „mai inteligent si mai bine pregatit”, ca Zona Euro se afla in recesiune,  „realitatea este ca nici unii, nici altii nu si-au facut treaba”, ca ” „Dacă utilizam un miliard de euro din banii europeni, România nu ar fi avut creştere negativă în trimestrul 3″,”Alte cauze au fost seceta, lipsa investiţiilor şi criza politică” „, am inteles ca „e plin de politruci peste tot”, precum si faptul ca „managementul privat să decăpuşeze companiile de stat de clientela politică”, „România nu e într-o situaţie critică, critică ne-o facem noi” si ” „După ce m-am operat la Viena, anual plătesc o asigurare la o firmă străină.”, „Pentru legeaa sănătăţii m-aam daat cu capul în ianuarie. Staau cu proiectul acolo şi îl plimbă printre sertaare.” „, etc… Iata ce se mai arata:

Despre disensiunile cu Victor Ponta privind mandatul pentru Consiliul European:

„De la anunţul de ieri cu vetoul, toate statele contributoare, şefii lor de stat s-au băgat sub birouri. Sunt în alertă că România pune veto. Cred că sesizaţi ironia. Nu poţi să mergi la Bruxelles în halul ăsta, să trânteşti vetoul de la uşă: „Doamna Merkel, dacă nu îmi dai câţi bani vreau eu, îţi trântesc un veto de nu mai ajungi la Berlin” „.

„Vetoul se utilizează în situaţia în care se încearcă încălcarea Tratatului sau când unui stat i se aplică alte criterii decât altor state”

„Eu, înainte de Consilii, niciodată nu am făcut declaraţii de poziţie. E cea mai mare greşeală să facă anticipat declaraţii de poziţie pentru că se duce dezarmat. Poţi prezenta ce se va discuta, dar a te duce în pielea goală e o naivitate. Probabil mergea în CAER, dar nu în UE. Eu nu mă simt dezarmat. Sunt mai inteligent decât ce s-a propus, sunt mai pregătit, am soluţii.”

„Nu-i nevoie să mergi cu politici acolo, partea politică sunt capabil să o acopar. Am nevoie de specialişti, de oameni cu laptop, nu de miniştri politici”.

„Oricând pot să dau o cafea în oraş (premierului, la Bruxelles, n.r.), la hotelul în care sunt cazat”.

„Ştiţi că sunt doua instituţii, Consiliul European şi consiliu, care e rezervat guvernelor. Dacă pentru consiliu va avea nevoie de un mandat, cu sigurnaţă i-l voi da, dar va trebui să fie consonant cu misiunea mea.”
Despre viitorul premier:

Poate să fie propunerea oricui premierul. N-aş vrea să intru în jocul ăsta (despre numirea lui Victor ponta, n.r.). Sunt micisme electorale, oameni politici nematurizaţi care fac tipul acesta de jocuri. Îmi menţin declaraţia că voi desemna un premier care să reprezinte şi să se ghideze după interesul naţional, ceea ce înseamnă că va trebui să respect şi Constituţia şi înţelegerile dintre partide şi toate cele. Trebuie să fie un om care a probat că ştie să respecte interesul naţional””

Deci iata ce ne comunica reprezentantul Statului Roman:

„Oricând pot să dau o cafea în oraş (premierului, la Bruxelles, n.r.), la hotelul în care sunt cazat”

Bun, eu am inteles si lucrul asta: Presedintele vrea sa fie ospitalier. Domnia sa mai spune ca „am solutii”. Bravo! Care sunt acelea? Sa-i dea o cafea in oras premierului?? Repet: care e pozitia Romaniei cu privire la bugetul UE? Eu cred ca, in calitate de reprezentant al Statului Roman (art. 80, al.1 din Constitutie), Dl. Basescu trebuia tocmai lucrul asta sa ne comunice. Or, domnia sa ne comunica orice, numai ceea ce trebuia nu comunica populatiei. Iar daca nu comunica ceea ce trebuie sa comunice, atunci de ce a mai facut aceasta conferinta de presa? De observat insa ce anume comunica domnia sa: critica tot, toti sunt politruci, „probabil ca mergea in CAER”, lovind nu numai in actualul Guvern, dar si in Guvernul Boc, asa cum a lovit de atatea ori si in Parlament. Am inteles si asta. De fapt asta am inteles din tot ceea ce a zis: Dl. Basescu, intr-un dispret profund fata de Constitutia tarii, se afla in campanie electorala. Insa rezulta si un adevar: Romania nu are nicio pozitie fata de bugetul UE!

” „Nu-i nevoie să mergi cu politici acolo, partea politică sunt capabil să o acopar. Am nevoie de specialişti, de oameni cu laptop, nu de miniştri politici” ”

MSI laptop computer

MSI laptop computer (Photo credit: Wikipedia)

Pentru Dl. Basescu, specialistii sunt oameni cu laptop… 😀 Eu cred ca asa ceva s-ar gasi pe aici… Numai ca eu nu inteleg ce doreste: sa vina specialistul, omul cu laptop, la Cotroceni si sa se prezinte: „Buna ziua, eu sunt specialistul, omul cu laptop, solicitat de dom’ Presedinte”?. Administratia Prezidentiala n-ar putea invita specialisti din cadrul Academiei Romane, care are in sistemul sau Institute de cercetari in domeniul economic? In loc sa faca treaba, domnia sa declara: „Poţi prezenta ce se va discuta, dar a te duce în pielea goală e o naivitate”, insa nu se simte dezarmat deoarece „Sunt mai inteligent decât ce s-a propus, sunt mai pregătit, am soluţii„. Daca are solutii, la ce mai are nevoie de specialisti, oameni cu laptop…? Eu chiar nu inteleg… Deci daca are solutii inseamna ca nu se duce in pielea goala, nu…? 😆

Raspunsul D-lui Ponta

Ponta contraatacă: Băsescu iarăşi mă confundă cu Boc. De guvernare mă ocup eu, el a distrus inima României

Desigur, recomand si citirea acestui articol integral si in original. Iata ce se arata:

„Premierul Victor Ponta a declarat vineri, în replică la afirmaţiile preşedintelui Băsescu, că guvernele conduse şi impuse de acesta au făcut foarte mult rău României.

Şeful Executivului s-a declarat „uimit de preocupările preşedintelui” şi a afirmat că Traian Băsescu îl confundă cu fostul premier, Emil Boc. „Îmi pare rău dacă iar mă confundă cu domnul Boc sau domnul Ungureanu, de guvernare mă ocup eu„, a evidenţiat Ponta.

Inima economică a României a fost distrusă de guvernele conduse de domnul Băsescu, inima socială a fost supusă de asemenea unei distrugeri fără precedent. Cred că preşedintele Băsescu este responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, motiv pentru care românii în număr atât de mare au votat la referendum”, a spus Victor Ponta la Târgu Mureş.

„Cred că preşedintele Băsescu este principalul responsabil pentru ce s-a întâmplat în aceşti ani în România, motiv pentru care românii în număr atât de mare au vrut să-l demită în vară”, a mai declarat primul-ministru, adăugând că este misiunea actualului Guvern să scoată ţara din „acest genocid social şi catastrofă economică”, în care a fost dusă de guvernele lui Traian Băsescu.

„Acum de guvernare mă ocup eu, când s-a ocupat domnia sa de guvernare inima României a fost oprită”, a subliniat Victor Ponta.” (subl. mea)

Foarte interesant ar fi de stiut daca Dl. Basescu va tine cont la Consiliul European de remarcile facute de Dl. Victor Ponta.

DE citit si…

un articol interesant, semnat de Dr. Petre Prisecaru, pe care l-am gasit pe site-ul Institutului de Economie Mondiala:

Preşedintele Comisiei Europene – între federalizare şi rezolvarea crizei din zona euro

noiembrie 17, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: