Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Martirul!

I-as intreba pe cititori daca e sau nu e in regula. Cred ca pot sa inteleg si linguselile, dar anumite tipuri, hai sa le zic asa, de linguseli… parca nu prea pot sa le inteleg.

Gandul

Sezonul linguşelilor politice. Un candidat USL îl felicită pe Ponta de Sf. Victor: Vă ridicaţi la înălţimea condiţiei acestui martir

Se arata ca:

„Mihai Fifor, candidatul USL la Senat în Colegiul 2 din Craiova, îl felicită, duminică, pe preşedintele PSD „cu ocazia zilei onomastice”, precizând că Sfântul Mucenic Victor „a preferat să-şi dea sufletul decât să-şi renege credinţa”, iar Victor Ponta „se ridică la înălţimea condiţiei acestui martir”

Mihai Fifor, candidatul USL pentru un mandat de senator în Colegiul 2 din Craiova, îi transmite premierului Victor Ponta „multă sănătate şi continuarea eforturilor în vederea creării unei Românii Puternice”.

Cinstirea Sf. Mucenic Victor, personajul creştin care în perioada prigoanei romane a preferat să-şi dea sufletul decât să-şi renege credinţa, este un bun prilej de reflecţie. Purtând numele acestui vajnic apărător al credinţei noastre, Victor Ponta se ridică la înălţimea condiţiei acestui martir. Doresc să-i urez premierului României multă sănătate, putere de luptă, şi continuarea eforturilor în vederea consolidării României, în acelaşi ritm susţinut ca şi până acum. La multi ani!”, i-a transmis Mihai Fifor premierului Ponta, potrivit unui comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.” (subl. mea)

Recomand citirea integrala si in original a intregului articol.

E in regula sau nu e in regula? Dupa parerea mea, nu prea e in regula! Deloc! Uitati-va pana unde merge exagerarea: „Purtând numele acestui vajnic apărător al credinţei noastre, Victor Ponta se ridică la înălţimea condiţiei acestui martir„. Dupa parerea mea, o astfel de urare adresata cuiva de ziua sa onomastica nu e crestineasca. Crestineste ar fi fost sa-i ureze D-lui Ponta: „Sf. Victor sa va aiba in paza, sa va ocroteasca, sa va ajute!”. Dar sa-i spuna lui Victor Ponta ca se ridica la „inaltimea conditiei acestui martir”, mie mi se pare sinonim cu a lua in deșert numele Domnului. Nu pot sa inteleg o astfel de exagerare in lingusire cand cat se poate de normal si frumos era sa-i spuna: „Doresc să-i urez premierului României multă sănătate, putere de luptă, şi continuarea eforturilor în vederea consolidării României, în acelaşi ritm susţinut ca şi până acum. La multi ani!”, asa cum suna fraza de la sfarsit. Si, daca vroia sa fie crestineste, putea adauga: „Sf. Victor sa va ajute!”. Pe cand asa cum i-a zis rezulta ca Ponta se ridica la inaltimea sfinteniei Sfantului Victor, ca si cum Ponta ar fi si el, la randul lui, un sfant. Si inca un martir! Eu cred ca Dl. Fifor nu si-a dat seama ca a facut o blasfemie. Dar eu chiar nu inteleg rostul unor asemenea exagerari. Si nu inteleg tenta asta mistica la un partid social – democrat de stanga.

Sincer sa fiu mie mi se pare o bataie de joc la adresa lui Victor Ponta.

noiembrie 12, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: