Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Amalgam

Un amalagam, sper, interesant. Iata ce am citit:

Romania Libera

Fundaţia timişoreană „Pentru Voi” cere ajutorul Guvernului

Se arata, printre altele, ca:

„Fundaţia „Pentru Voi” solicită Guvernului României deblocarea rambursărilor pe proiectele finanţate prin POSDRU, pentru ca sute de persoane cu dizabilităţi să nu ajungă în stradă.

Fundaţia „Pentru Voi” Timişoara a încheiat în luna iulie proiectul „Economia socială – o şansă pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013″ – „Investeşte în oameni!”. Autoritatea de Management are de achitat fundaţiei două cereri de rambursare pentru acest proiect, una depusă la începutul lunii mai şi cealaltă la sfârşitul lunii iulie.

Sume de recuperat

Fundaţia mai are de recuperat şi contravaloarea TVA-ului pentru un proiect încheiat încă din anul 2009. Suma este uriaşă: 220.000 euro, bani pe care fundaţia i-a investit din fondurile proprii pentru a derula proiectele finanţate de Uniunea Europeană. „Noi am investit în beneficiarii noştri, persoane cu dizabilităţi intelectuale, pentru a le asigura o viaţă decentă. În condiţiile în care în ultimii ani s-au făcut reduceri masive ale alocărilor bugetare către sectorul social, fondurile europene au fost o gură de oxigen, fără de care nu am fi putut continua”, a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.”

MAE: Fenomenul de cărăuşie de droguri peste hotare a cunoscut o amploare alarmantă

Se arata, printre altele, ca:

„”Campania este astfel gândită încât să aibă impact asupra tuturor categoriilor de public, informaţiile prezentate fiind de ordin general, dar profilul «victimei», în cazul fenomenului de cărăuşie de droguri, este acela al unui tânăr cu vârsta cuprinsă între 20 şi 27 de ani, provenit dintr-o familie dezorganizată, cu studii puţine sau întrerupte, fără un loc de muncă stabil sau, în cel mai bun caz, slab remunerat„, se mai arată în comunicatul MAE.” (subl. mea)

Sa ne gandim bine la ce au ajuns sa faca tinerii nostri pentru un ban – carausie de droguri… 😦

Cultură de canabis în valoare de 200.000 de euro, descoperită într-un lan de porumb

Se arata, printre altele, ca:

„În urma investigaţiilor, anchetatorii au stabilit că, la începutul anului 2012, bărbatul a ţinut plantele de canabis în casă, iar în cursul lunii aprilie, răsadurile au fost mutate într-un lan de porumb din comuna Stăniţa, judeţul Neamţ, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi.

Poliţiştii au găsit în lanul de porumb 425 de plante, în diferite stadii de dezvoltare, care cântăreau 58 de kilograme. Acestea urmau să fie preparate, transportate şi vândute în Italia în schimbul sumei de 200.000 de euro, a precizat sursa citată.” (subl. mea)

Mafia italiana prezenta in Romania. Ce altceva ai putea sa spui…?

României îi vor fi aplicate corecţii financiare definitive pe cinci programe operaţionale

Teheranul susţine că în cadrul AIEA s-au infiltrat „terorişti şi sabotori”

Gandul

Barroso: Restructurarea companiilor de stat şi reforma sănătăţii, cruciale pentru bugetul României

Se arata ca:

„Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat, după întrevederea cu premierul Victor Ponta, că Guvernul României trebuie să facă progrese în reformele structurale, restructurarea companiilor de stat şi reforma din sănătate fiind cruciale pentru sustenabilitatea pe termen lung a bugetului ţării.

Preşedintele Barroso i-a prezentat premierului Ponta un rezumat al ultimelor evoluţii economice din UE şi „a făcut apel la Guvernul României să menţină eforturile pentru păstrarea în calendar a celor două programe de ajustare economică”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Comisia Europeană, după întrevederea celor doi oficiali.

„Progresul reformelor structurale, în mod deosebit al restructurării companiilor deţinute de stat şi reforma sistemului sanitar sunt cruciale pentru sustenabilitatea pe termen lung a finanţelor publice din România”, a evidenţiat Barroso, în întrevederea cu Ponta, potrivit comunicatului menţionat.”

Suntem la lectia de dictare din exterior…?

Barroso, un nou AVERTISMENT: E extrem de important ca numirea şefilor Parchetului şi DNA să fie corectă şi transparentă

Se arata ca:

„Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat, potrivit unui comunicat difuzat după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că pentru atingerea de către România a obiectivelor MCV este deosebit de important ca numirea procurorului general şi a şefului DNA să fie derulată „corect şi transparent”.

„Preşedintele Barroso a subliniat importanţa continuării eforturilor pentru atingerea obiectivelor din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Va fi deosebit de important ca nominalizările cheie pentru funcţiile de procuror general şi procuror-şef al DNA să fie derulate într-un mod corect şi transparent”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

De asemenea, Barroso i-a spus lui Ponta că „Guvernul atât înainte, cât şi după alegeri, ar trebui să evite să instaleze miniştri împotriva cărora există decizii clare privind integritatea”.

Totodată, comunicatul subliniază faptul că lui Ponta i-au fost transmise de către Barroso aceleaşi îngrijorări care au fost exprimate şi săptămâna trecută în întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu privind „necesitatea ca România să îndepărteze toate dubiile privind angajamentul său în privinţa respectării statului de drept, independenţei justiţiei şi deciziilor constituţionale”.

Preşedintele Comisiei Europene a arătat că „toate forţele politice din România, atât de la guvernare, cât şi din opoziţie, trebuie să acţioneze cu responsabilitate şi rezervă şi să se concentreze foarte ferm asupra necesităţii urgente de a reface stabilitatea politică şi instituţională”.

„Aceasta va fi importantă în special în privinţa campaniei pentru alegerile parlamentare din această toamnă”, se arată în comunicatul Comisiei Europene. Barroso a insistat şi pe importanţa promovării de către România a valorilor europene, a valorilor justiţiei şi libertăţilor şi a tuturor principiilor unei adevărate societăţi pluraliste.

În comunicatul CE se mai arată că va fi adoptat până la sfârşitul acestui an un nou raport în cadrul MCV, prin care să se stabilească dacă toate îngrijorările care au fost exprimate au fost rezolvate, iar echilibrele democratice au fost reinstaurate.

Ministerul Justiţiei a publicat pe site-ul instituţiei anunţul pentru selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcţiile de procuror general al României şi procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizând că a ţinut cont de recomandările Comisiei Europene.

„Anunţul este însoţit şi de Standardele de organizare şi desfăşurare a selecţiei procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcţiile de conducere prevăzute de art. 54, alin. (1) din Legea 303/2004 şi de Standardele de evaluare a interviului susţinut pentru selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcţiile de conducere prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea 303/2004″, informează luni MJ.

La elaborarea documentaţiei au fost avute în vedere şi recomandările Comisiei Europene, transmise Ministerului Justiţiei la data de 11 septembrie 2012.”

DOSARUL SCHENGEN. Olanda va reanaliza posibilitatea aderării României şi Bulgariei în 2013

si editorialul Leliei Munteanu, din Gandul, foarte interesant:

Netanyahu şi Romney: o combinaţie explozivă pentru Orientul Mijlociu

Se arata, printre altele, ca:

„Mitt Romney, candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, e un Gigi Becali (mormon), altoit cu Edmond Tălmăcean (din care scoatem dansul şi păstrăm discursul). Observatorii politici sunt aproape unanimi în a recunoaşte că Romney este cel mai slab pregătit candidat la prezidenţiale din istoria modernă a Americii.

Dar nu faptul că e slab pregătit îl face pe fostul guvernator de Massachusetts să fie, cel puţin în materie de Orient Mijlociu, ca trotilul la brâul unui terorist sinucigaş.

Romney e neobosit, plin de iniţiative şi mereu dornic să cuvânte. Nu mai departe zilele trecute, preşedintele Putin – (care, altminteri, îl ignoră compătimitor) – a simţit nevoia să-i mulţumească agitatului candidat, pentru că zicerea acestuia (Rusia e inamicul nr. 1 al SUA) i-a oferit un argument solid să-şi justifice opoziţia vehementă faţă de radarele NATO amplasate în Europa de Est – (vezi Deveselu). Şi l-a determinat pe John Kerry să constate că prezidenţiabilul discută despre Rusia de parcă s-ar fi documentat  urmărind “Rocky IV”.

Agitând problema iraniană pe un ton ultimativ, Mitt Romney îşi închipuie că va atrage simpatia evreilor americani şi admiraţia necondiţionată a adevăratului său mentor în materie de politică internaţională – Bibi Netanyahu.

[…] În fine, Barack Obama – (de parcă relaţiile dintre el şi şeful Executivului israelian nu s-ar fi răcit suficient în ultima vreme) – a refuzat să-l primească pe Bibi, pretextând, zilele trecute, o agendă încărcată.” (subl. mea)

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

septembrie 18, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 comentarii »

 1. Ceea ce ma ingrijoreaza este cum se fac bani la noi, la ce s-a ajuns: se cultiva canabis, se face carausie de droguri. Eu n-am avut perceptia ca la noi, in Romania, a inceput sa se faca bani in felul acesta. Aveam un soi de naivitate: ignoram lucrurile astea, gandind ca nu sunt prea importante. Dupa cum se vede din articolul din Romania Libera, tinerii sunt cei implicati, cel putin in carausia de droguri, asumandu-si foarte mari riscuri. De remarcat ca fenomenul a cunoscut o „amploare alarmanta” in ultima perioada. Nu excludeam faptul ca tentaculele Caracatitei sunt si in Romania, ba chiar auzisem din presa de oameni si firme de-ale lui Provenzano pe aici. Dar n-am avut perceptia corecta a dimensiunii fenomenului si greseam pentru ca nu imi dadeam bine seama de ce anume inseamna asta si la ce se poate ajunge. Poate ca nici nu era de dimensiuni ingrijoratoare atunci, acum vreo cativa ani. Insa aceste articole din Romania Libera au inceput sa ma puna serios pe ganduri… Saracia, lipsa locurilor de munca, lipsa acuta a banilor cu care tinerii se confrunta, mizeria ii impinge spre astfel de „solutii”… Este foarte trist ceea ce se intampla, desigur. Insa lucrurile acestea indica unde a ajuns Romania azi. Iar problemele grave de ordin social (observati ca se vorbeste de familii dezorganizate) si economic (de observat ca se specifica: fara un loc de munca stabil sau, in cel mai bun caz, slab remunerat) par a nu interesa pe cineva. De observat ca preocuparea tinerilor pentru invatatura e foarte scazuta (rezultatele de la bacalaureat arata lucrul asta). Pentru viitor, economic vorbind, asta inseamna o forta de munca slab pregatita, incapabila de performanta. Pe de alta parte, aspiratia acestor tineri este de a trai mai bine. M-am gandit la lucrurile astea si ieri… Unde va ajunge Romania in felul acesta? Ca de bine nici vorba ca ar parea a fi…

  Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 18, 2012 | Răspunde

  • Apropo de tineri si de bacalaureat, de preocuparea lor pentru invatatura, am dat din intamplare peste un articol de pe blogul D-nei Cati Lupascu care facea trimitere la articolul complet aparut in Obiectiv – Vocea Brailei. Pe mine m-a frapat urmatorul pasaj:

   „[…] în ciuda dovezilor clare că după 12 ani de şcoală sunt zeci, sute de copii care nu ştiu să scrie româneşte, niciun cadru didactic nu a fost vreodată tras la răspundere, indiferent de locul lui în sistem – la catedră, în inspectorat sau minister. Iar cu fiecare examen e tot mai rău, elevii sunt tot mai nepăsători, foile sunt tot mai albe.”

   Vorbeam de tinerii care, pentru a face un ban, se baga in afaceri cu Mafia! Sunt exploatati de mafioti, desigur, dar castiga un ban…
   Stau si ma intreb: ce vor face acesti tineri ale caror foi de examen sunt tot mai albe…? Pentru ca este clar, cel putin pentru mine (astept pe cineva care sa ma convinga de contrariu), ca aceste „foi tot mai albe” reprezinta, in randul tinerilor nostri, un fenomen de masa, generalizat la nivelul intregii tari.
   Din punct de vedere economic, dupa cum aratam si mai sus, aceasta forta de munca e slab pregatita, incapabila sa performeze. In schimb e dornica sa consume cat mai mult. Iar presiunile sociale trebuie sa apara, date fiind aceste conditii, intr-un viitor nu prea indepartat. Asta ca sa nu zic exploziile sociale… Pentru ca, practic, in felul asta, nu vad cum poate fi mentinut nivelul deficitului bugetar sub 3% din PIB… Ca sa mai dezamorsezi presiunile sociale de care pomeneam mai sus…
   Pe de alta parte, iata ca pentru acesti tineri, „cu vârsta cuprinsă între 20 şi 27 de ani, provenit dintr-o familie dezorganizată, cu studii puţine sau întrerupte, fără un loc de muncă stabil sau, în cel mai bun caz, slab remunerat“, exista o sursa neasteptata de castig: Mafia si afacerile sale cu droguri. E tulburator ce se intampla.
   Daca lucrurile merg in felul asta la noi atunci Caracatita isi poate intinde, fara probleme deosebite, tentaculele in Romania. Este un semnal de alarma pe care doresc sa-l trag! Daca admitem ca statul social a esuat in statul asistential, atunci e foarte posibil, date fiind conditiile sociale si economice de la noi, ca statul asistential sa esueze, la randul sau, in recrudescenta fenomenului mafiot la noi in tara…

   Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 18, 2012 | Răspunde

 2. Interesant ce ne spune Lelia Munteanu despre Romney:

  „Observatorii politici sunt aproape unanimi în a recunoaşte că Romney este cel mai slab pregătit candidat la prezidenţiale din istoria modernă a Americii.”

  Daca lucrurile stau intr-adevar asa atunci nu putem spune decat ca este ingrijorator ceea ce se intampla. Lucrul asta mi-a adus aminte despre ceea ce spunea Lawrence Eagleburger despre Sarah Palin… Iata ce arata Wikipedia:

  „In an NPR interview on October 30, 2008, he described McCain’s running-mate Sarah Palin as „not prepared” for top office. He also stated that many Vice Presidents have not been ready.[19] The next day, in an interview on Fox News, he retracted his comments about Palin”

  Deci spunea despre D-na Palin ca nu e pregatita pentru top office. Iar toata treaba asta se petrecea in interiorul GOP. Destul de ingrijorator faptul ca pregatirea politica a celor din GOP (Partidul Republican), care vor sa ajunga in pozitii de varf, incepe sa lase, odata cu scurgerea timpului, de dorit. Eagleburger, cel care facuse afirmatia despre Palin, desi ulterior a retractat-o, a observat, fara indoiala, o realitate din interiorul partidului. N-ar trebui sa ne lase indiferenti astfel de remarci. GOP poate ajunge sa dea un Presedinte Americii, iar daca acest om nu e pregatit pentru functia asta, atunci poate influenta in rau intreaga politica mondiala. Speram ca lucrurile nu stau chiar asa.

  Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 18, 2012 | Răspunde

 3. […] recente Theodora on AboutDan on Aboutbmarinescu41 on Sa purtam TRICOLORUL zilnic. S…Amalgam « Mota… on Sa purtam TRICOLORUL zilnic. S…Theodora on Poporul roman este suveran. Da…Theodora […]

  Pingback de Aveam o tara scumpa si mandra – Avem nevoie de un lider puternic « Hai ca se poate! | septembrie 18, 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: