Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Referendumul. Filmul continua…

Iata ce ne spune Gandul:

Fierbe PSD-ul: „Lui Ponta au început să-i tremure genunchii după ce s-a întâlnit la Guvern cu ambasadorul SUA”. EXCLUSIV

Se arata ca:

„Lideri din USL încep să fie din ce în ce mai nemulţumiţi de modul în care guvernul Ponta acţionează pentru stabilirea numărului persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Anularea mini-recensământului, anunţat cu mare tam-tam, dar şi alte acţiuni „confuze” ale echipei guvernamentale au început să nemulţumească teritoriul.

Nervozitate. Cam aşa poate fi descrisă starea de spirit din interiorul USL din cauza modului în care Guvernul acţionează pentru actualizarea listelor electorale permanente, decisive în stabilirea cvorumului de prezenţă pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Cel care a dat public un mesaj critic la adresa guvernului a fost chiar preşedintele interimar, Crin Antonescu. Potrivit acestuia, Guvernul a manifestat o anumită „timiditate şi confuzie” faţă de presiunile venită din partea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Grupul de la Constanţa atacă Grupul de la Cluj

Principalele acuze la adresa lui Victor Ponta ţin de nominalizarea lui Ioan Rus în fruntea Ministerului de Interne, de „bâlbâielile” de comunicare, dar şi de modul practic în care sunt periate listele.

Cei din PSD Constanţa nu înţeleg de ce a fost menţinut Ioan Rus în fruntea Ministerului, deşi a încălcat decizii luate în cadrul Comitetului Executiv al partidului.

„La ultimul Comitet Executiv liderii organizaţiilor din teritoriu i-au cerut lui Rus să-i scoată de pe listele electorale pe cei cu cărţile de identitate care nu mai sunt valabile. Probabil nu a vrut. Ponta a fost de acord să se facă acest lucru, iar după numărătoarea noastră era vorba de aproximativ un milion de persoane. O singură dată apeşi pe soft şi constaţi că aceştia nu mai sunt, dar Rus nu a dorit„, a declarat pentru gândul preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

El nu s-a sfiit să spună că Ioan Rus nu a jucat în tabăra USL, ci a făcut jocul preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Nu suntem toţi în aceeaşi tabără, unii sunt detaşaţi la partid şi de aceea nu se mai află în Guvern „, a fost remarca lui Nicuşor Constantinescu.

El a precizat că la ultimul referendum desfăşurat în judeţul Constanţa s-a constatat că numărul persoanelor înscrise pe liste a scăzut cu aproape 100.000.

„Am obligat INS să recunoască acest lucru în instanţă. Rus trebuia să ceară listele de la INS. De ce nu a făcut-o?”, a spus pentru gândul Nicuşor Constantinescu.

Lider local:Lui „Ponta au început să-i tremure genunchii” după ce s-a întâlnit la Guvern cu ambasadorul SUA

Un alt lider al PSD spune că lui „Ponta au început să-i tremure genunchii” după ce s-a întâlnit la Guvern cu ambasadorul SUA, Mark Gitenstein.

„Luni la partid am discutat ceva şi apoi marţi la Guvern s-a stabilit altceva. Între timp s-a văzut Ponta cu ambasadorul SUA. Trebuie să avem o discuţie cu Ponta la viitorul Birou Permanent Naţional să ne spună ce s-a întâmplat”, a declarat pentru gândul unul din liderii social-democraţilor, care nu a dorit să-i fie dat numele.

Luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, s-a anunţat că se face un mini-recensământ prin „anchete sociale” cu „poliţia la uşă” pentru a se stabili clar numărul persoanelor care mai au domiciliul în ţară. Marţi, după şedinţa de Guvern, premierul Victor Ponta a anunţat că renunţă la mini-recensământ din cauza boicotului primarilor PDL.

„Rus ne-a făcut mult rău prin atitudinea avută. A întârziat orice discuţie cu INS şi a ţinut-o mereu că sunt 18 milioane de persoane pe listele electorale”, a adăugat un alt membru al conducerii PSD.

Oprişan, Vrancea: Băsescu vrea să izoleze PSD şi să se alieze cu PNL

Vicepreşedintele Marian Oprişan a declarat pentru gândul că s-a renunţat la mini-recensământul anunţat din cauza boicotului anunţat de primarii PDL. El a adăugat că planul lui Traian Băsescu este de a provoca o schimbare în cadrul conducerii PNL pentru refacerea Alianţei cu PDL şi izolarea PSD.

Propunerea PNL: Recensământul buletinelor

Nici în tabăra liberalilor lucrurile nu stau mai bine. Nervozitatea manifestată de Crin Antonescu se resimte şi în rândul PNL.

„Trebuie să înghiţim şi să strângem rândurile. Trebuie să avem încredere în Ponta că va face o numărătoare corectă şi îi va elimina din liste pe cei care nu au ce să caute acolo. Nu putem să ne trezim tot cu 18 milioane la finalul acestei perieri a listelor”, a spus pentru gândul un lider PNL.

Vicepreşedintele Rareş Mănescu, care conduce şi Primăria Sectorului 6, a precizat că trebuie făcut un „recensământ al buletinelor”.

„Trebuie să facem un recensământ al buletinelor. Acele CNP-uri care există trebuie să fie dublate de actele de identitate. Cred că 1,5 milioane de români sunt plecaţi în Europa şi au stabilită reşedinţa acolo. Ei nu mai pot fi înscrişi pe listele electorale permanente, pe baza cărora poate fi stabilit cvorumul de prezenţă la referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu”, a declarat pentru gândul Mănescu.

Lideri din PNL susţin că nu înţeleg de ce fostul ministru de Interne Ioa Rus a evitat să facă orice demers pentru a se valida rezultatele recensământului din 2011.

Crin cel critic

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a avut o atitudine destul de critică la adresa Guvernului, dar şi în mod personal la adresa lui Victor Ponta. Despre ultimul a spus că poate a fost „intimidat şi ameninţat” şi că trebuie să acţioneze energic şi fără frică.

Potrivit acestuia, cvorumul de prezenţă pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu se stabileşte din persoanele aflate pe listele electorale permanente şi nu din toate persoanele care au peste 18 ani.

USL consideră că pe acestea pot fi trecute doar persoanele care au domiciliul în România, ei dorind ca românii din afara graniţelor să nu fie număraţi la stabilirea cvorumului de prezenţă.”

ERATA Curţii Constituţionale care SCHIMBĂ SOARTA REFERENDUMULUI. Ce l-a convins pe Victor Ponta să se răzgândească. EXCLUSIV

Se arata ca:

„Curtea Constituţională a trimis luni seară o precizare către Guvern, prin care arată că, dintr-o eroare, un paragraf esenţial nu a fost introdus în decizia luată vineri, cu privire la organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Acest paragraf specifică ce înseamnă listele electorale permanente şi dă peste cap strategia USL de a-i elimina de pe liste pe românii plecaţi în străinătate. Probabil că această „erată” l-a făcut pe premierul Victor Ponta să anunţe marţi la prânz că renunţă la mini-recensământ şi că cifrele privind listele electorale permanente vor fi furnizate doar de către instituţiile competente.

CCR a solicitat, de asemenea, ca Monitorul Oficial să publice acest paragraf omis, pentru a deveni oficial, ca parte a deciziei luate vineri. Acest lucru s-a întâmplat abia marţi, în jurul orelor 17.00.

Paragraful esenţial care a întors soarta referendumului

Paragraful care a întors soarta referendumului, făcându-l pe Victor Ponta să anunţe astăzi că renunţă la mini-recensământul pentru reactualizarea listelor electorale, este următorul: „În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul„.

„Paragraful lipsă spune că listele permanente sunt cele folosite la alegerile prezidenţiale, adică cele care cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot, ceea ce înseamnă că cetăţenii români plecaţi în străinătate nu mai pot fi scoşi de pe liste”, a declarat pentru gândul un judecător din cadrul Curţii Constituţionale, precizând că nu doreşte să i se dea numele.

Practic, spun articolele de lege menţionate în paragraful de la CCR, listele electorale permanente îi cuprind pe toţi românii cu vârsta de peste 18 ani, care au drept de vot.

Paragraful respectiv a fost agreat ca parte din decizia finală a celor 9 judecători CCR de vineri, în care motivează de ce au respins cele cinci contestaţii ale USL şi ale unui ONG, privind organizarea referendumului. Pentru a putea însă trimite noua precizare privind paragraful, către Guvern şi Monitorul Oficial, a fost nevoie de obţinerea unui consimţământ al cvorumului CCR.

Cine a semnat în locul lui Zegrean

Luni seara, premierul Victor Ponta a acuzat, la o emisiune televizată, că această procedură nu este uzuală şi că documentul nu este semnat de preşedintele CCR, judecătorul Augustin Zegrean.

Potrivit aceloraşi surse citate de gândul, atunci când preşedintele CCR este plecat în concediu, aşa cum se întâmplă acum cu Augustin Zegrean, locul său este ţinut de un judecător de serviciu – unul dintre cei 9 din plenul CCR. Săptămâna aceasta, judecătorul de serviciu a fost Mircea Ştefan Minea, cel care a şi semnat adresa către Guvern şi Monitorul Oficial, lucru confirmat de premierul Victor Ponta, într-o declaraţie de presă la Guvern.

Decizia a fost luată prin consimţământul a cinci judecători ai CCR. Deşi cvorumul a fost atins, nu a fost convocată o şedinţă de plen, aşa cum este procedura uzuală, după cum arată un alt judecător al CCR.

Judecătorul Predescu: Erata ar fi trebuit aprobată în prezenţa tuturor celor 9 judecători, altfel NU e legal

Judecătorul Ion Predescu a declarat pentru gândul că decizia ar fi trebuit luată în plenul CCR, cu toţi cei 9 judecători de faţă, şi că dacă cei de la Monitorul Oficial au nelămuriri, trebuie să trimită o cerere pentru lămurire către Curtea Constituţională.

„Trebuie să aştepte răspunsul competent al plenului Curţii. Dacă s-a luat decizia doar cu cinci prezenţi nu este legal, o decizie se ia în cvorum minim cu şase prezenţi. Dacă a survenit o problemă urgentă, Curtea Constituţională poate fi convocată mai devreme de 31 august. Monitorul Oficial poate publica doar după respectarea cu rigoare a legii. Dacă au dubii pot aştepta plenul Curţii, nu ce a trimis judecătorul de serviciu”, a precizat judecătorul Ion Predescu.

PNL: „Erate nu au avut cum să fie adoptate decât printr-o întrunire secretă a CCR”

Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, ministru delegat pentru Afaceri, a declarat că CCR a dat decizii succesive şi contradictorii.

„După ştiinţa noastră, a existat o singură şedinţă a CCR care a produs o singură decizie. Or, în consecinţă, erate nu au avut cum să fie adoptate decât printr-o întrunire secretă a CCR, lucru de care mă îndoiesc că a existat. În decizia Curţii privind referendumul, dacă se vor invoca argumente statistice false, în detrimentul realităţii, înseamnă că legitimitatea poporului este pusă la îndoială de cei care au un singur obiectiv – cramponarea de un scaun”, a declarat Mihai Voicu.”

Ce pregătea USL: strategia care ar fi trebuit să scoată din cvorum 2 milioane de români

Luni, USL îşi stabilise o cu totul altă strategie la mini-recensământ, după cum a arătat gândul. Strategia USL era să îi scoată de pe listele electorale permanente pe toţi românii plecaţi în străinătate. Numărul acestora, alături de cel al persoanelor decedate care se află pe listele electorale, s-ar ridica, după calculele USL, la aproximativ 2 milioane de persoane.

Liderii USL încercau să reducă numărul persoanelor care au dreptul să fie pe listele electorale permanente, în aşa fel încât să atingă cvorumul de prezenţă necesar validării referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

„Dacă persoana lucrează de mai mult timp în Italia, Spania, nu poate avea domiciliul în România”, a spus senatorul PSD Dan Şova, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Strategia celor de la USL mai prevedea ca cvorumul de prezenţă la referendum să fie stabilit doar pe baza persoanelor înscrise în listele electorale permanente, nu şi pe cele suplimentare. Cei de la USL invocau articolul 26, alineatul 2 din legea 35/2008.

Legea 35/2008 prevede la articolul 26, alineatul 2, că listele electorale permanente se întocmesc pe localităţi şi cuprind pe toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite. Astfel, cetăţenii din străinătate ar fi fost excluşi.”

BĂTAIE CA-N CURTEA CONSTITUŢIONALĂ. Judecătorul CCR Tudorel Toader cere convocarea urgentă a plenului Curţii: „NU am fost întrebat de nicio ERATĂ. Am aflat de ea din presă”

Se arata ca:

„Judecătorul constituţional Tudorel Toader a anunţat miercuri că, în cursul serii, a avut o discuţie cu preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, căruia i-a solicitat convocarea plenului CCR „poate chiar mâine (joi, n.n.) la prima oră”, pentru a lămuri toate aspectele, având în vedere şi faptul că nu a ştiut nici de erata trimisă luni în numele CCR la Monitorul Oficial, nici de sesizarea Comisiei de la Veneţia. Reacţia lui Tudorel Toader vine după ce, cu o zi înainte, un alt judecător constituţional, Ion Predescu, produsese surpriza, într-un interviu pentru gândul. Judecătorul Ion Predescu ne spusese că decizia de a trimite erata ar fi trebuit luată în plenul CCR, cu toţi cei 9 judecători de faţă. „Trebuie să aştepte răspunsul competent al plenului Curţii. Dacă s-a luat decizia doar cu cinci prezenţi nu este legal, o decizie se ia în cvorum minim cu şase prezenţi. Dacă a survenit o problemă urgentă, Curtea Constituţională poate fi convocată mai devreme de 31 august. Monitorul Oficial poate publica doar după respectarea cu rigoare a legii. Dacă au dubii pot aştepta plenul Curţii, nu ce a trimis judecătorul de serviciu”, a precizat judecătorul Ion Predescu.

DESPRE CÂT DE IMPORTANTĂ ESTE ERATA ÎN DISCUŢIE ŞI CUM L-A FĂCUT EA PE PONTA SĂ RENUNŢE LA MINI-RECENSĂMÂNT CITIŢI AICI

Judecătorul Toader: „Am aflat de erată ca orice cititor”

Judecătorul Toader a explicat, la postul de televiziune Antena3, că el a părăsit Bucureştiul, vineri, 3 august, în jurul orei 13.30, iar după „acea dată şi oră” nu ştie ce s-a întâmplat, fiind plecat în concediu „undeva în Vrancea”, însă ceea ce s-a dat publicat pe site-ul Curţii Constituţionale reprezintă „voinţa şi sensul deciziei luate”, în data de 2 august cu privire la cauza referendumului.

Tudorel Toader consideră că „într-o perioadă tulbure, cu probleme controversate”, probabil, dintr-o „regretabilă eroare” s-a vehiculat numele său ca fiind implicat în modificările survenite deciziei Curţii Constituţionale dată în 2 august. „O mică diversiune, probabil”, a adăugat judecătorul Toader.

Despre erata solicitată luni, 6 august, de către conducerea Curţii Constituţionale în sensul îndreptării deciziei publicate în Monitorul Oficial, judecătorul constituţional a spus că a aflat din presă, la fel ca şi despre sesizarea Comisiei de la Veneţia. „Am aflat ca orice cititor”, a arătat judecătorul.

Judecătorul Tudorel Toader a susţinut că l-a sunat pe judecătorul Ştefan Minea, care asigură permanenţa la conducerea Curţii, întrebându-l despre erată. Tudorel Toader a precizat că nu a fost „întrebat, consultat despre eroarea materială” sau despre sesizarea Comisiei de la Veneţia. „Am convingerea că lucrurile se vor clarifica. Am avut în această seară o convorbire cu domnul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, căruia i-am solicitat convocarea Plenului Curţii, pentru lămurirea situaţiilor, fiind mai mulţi judecători care susţin acest demers”, a afirmat Tudorel Toader.

Întrebat dacă ceea ce s-a publicat pe site-ul Curţii Constituţionale reprezintă opinia sa, judecătorul Toader a spus că este voinţa şi sensul deciziei luate de Plenul Curţii, iar ce s-a petrecut ulterior – cine a redactat, semnat, comunicat – nu are nicio legătură.

Desfăşurarea evenimentelor, în rezumat

În 2 august, într-un comunicat de presă postat pe site-ul Curţii Constituţionale, Curtea anunţa că a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date „contradictorii” privind listele electorale permanente şi că a cerut Guvernului ca până la 31 august să să transmită listele în baza cărora s-a organizat referendumul. „În urma deliberărilor, Curtea Constituţională a decis amânarea pronunţării unei hotărâri cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, şi pentru confirmarea rezultatelor referendumului, pentru data de 12 septembrie 2012”, precizează Curtea în comunicatul de presă de la finalul dezbaterilor de joi.

Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca până la 31 august 2012 să transmită listele electorale actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012. „Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflat pe listele electorale permanente de către autorităţile publice, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca până la 31 august 2012 să transmită listele electorale actualizate în baza cărora s-a desfăşurat refendumul din 29 iulie 2012″, se mai arată în comunicat.

Curtea Constituţională (CC) a revenit, luni, cu o adresă către Guvern în care preciza că a solicitat listele electorale permanente, actualizate conform Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendului şi listele în baza cărora s-a organizat consultarea populară din 29 iulie.”

Romania Libera

Sondaj: 53% dintre români s-ar întoarce la comunism

Iata ce se arata:

„Criticată aspru la nivel european şi sfâşiată politic, România aşteaptă verdictul Curţii Constituţionale pentru a afla cine va fi preşedinte: Crin Antonescu sau Traian Băsescu. Între timp, stau şi românii, atât economic, cât mai ales social. Iar sondajele recente scot la iveală o alarmantă stare de spirit a cetăţeanului faţă de tensiunile existente, potrivit Mediafax.

Într-o majoritate covârşitoare, românii cred că în politică se fură şi se minte. Cât priveşte viitorul nostru european, 64 la sută cred că Romania se află pe un drum greşit, 27 la sută ne văd în afara Europei, în vreme ce 53 la sută s-ar întoarce la comunism.

Dacă până acum erodarea guvernanţilor era bucuria opoziţiei, lucrurile par a se fi schimbat. Românii nu se mai uită la opoziţia politică ca la alternativa clară şi distinctă a puterii. Ba, mai mult, sondajele de opinie arată o nemulţumire faţă de clasa politică în general.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Roman de Studii Sociale, peste jumătate din români consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie gresită. Răspunsul la această întrebare a fost extras din trei sondaje, efectuate pe 26 martie, 8 mai şi 27 iunie. Din totalul repondenţilor din luna martie, 80% spuneau că Romania merge într-o direcţie greşită. La începutul lunii mai, numărul celor ce considerau că România se îndreaptă într-o direcţie gresită se redusese la 40%, iar, la sfârşitul lunii iunie, numărul acestora a crescut la 64%.

Un procent de 26% dintre români cred că ţara ar putea fi dată afară din Uniunea Europeana în viitorul apropiat din cauza crizei de la vârful statului.

La intrebarea „Cum credeţi că este acum imaginea României în Europa?”, 71% dintre participanţii la sondaj au considerat că imaginea actuală este destul de proastă.

Cel mai şocant este că după 20 de ani de democraţie, conform unui sondaj Public-Affairs, realizat in perioada 14-18 iulie, 53% dintre români au sustinut că ar reveni la comunism şi că regimul lui Ceauşescu a fost aplicat prost.

În ceea ce-i priveşte pe polticienii actuali, românii rămân reticenţi în privinţa lor. Asta pentru că, din punctul de vedere a 51% dintre români, politicienii „fură din bani publici”, iar 31% cred că sunt „mincinoşi”.

Totuşi, cei mai mulţi cetăţeni îşi declară interesul în legatură cu situaţia actuală, 40% spunând că-i interesează mult, în timp ce 25 % sunt indiferenţi. Majoritatea românilor au ales să-şi procure informaţia de la televizor, (81,8%), iar celelale canale de informare, internet, ziare sau radio ocupă procente infime.”

Ma intorc la Gandul:

Ponta îi răspunde lui Crin: „Nu mă simt nici ameninţat, nici intimidat”

Traian Băsescu a recunoscut că a făcut presiuni asupra lui Rus. „Chiar dacă domnul Antonescu nu a recunoscut, eu o fac”

Iata ce se arata:

„Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a răspuns acuzaţiilor făcute de fostul ministru Ioan Rus, spunând că, într-adevăr, a făcut presiuni asupra lui când era la conducerea MAI, cu menţiunea că doar „prin declaraţiile de la sediul de campanie”.

„Chiar dacă domnul Antonescu a negat presiunile făcute asupra lui Rus, eu zic că da, am făcut presiuni asupra ministrului Ioan Rus, prin declaraţiile pe care le-am făcut aici. Eu îi transmit ministrului Rus pe care nu-l suspectez de rea-credinţă. E clar că a fost păcălit sau incorect informat. A fost naiv. Nu-l acuz de incorectitudine că a spus cu gura dânsului că a actualizat listele electorale şi le-a dat Biroului Electoral Central. Domnul Rus trebuie să ştie, şi dacă el consideră o presiune acest lucru, îi zic doar că la cei 18,3 milioane trebuia să mai adauge cei 460.000 de români din străinătate. Din păcate eu nu mai am ce să fac, să contest listele. E regretabil faptul că se întârzie o decizie, înţeleg că Guvernul a comunicat că nu deţine listele electorale”, a declarat preşedintele suspendat, la sediul de campanie.

Ioan Rus a demisionat din funcţia de ministru de Interne luni, 6 august, acuzând „presiuni atât din partea lui Traianm Băsescu, cât şi din partea lui Crin Antonescu”. Dacă preşedintele suspendat a recunoscut zâmbind că e adevărat că mesajele transmise de el au avut rol de „presiuni”, Antonescu a negat acest lucru.

Ştiu următorul lucru, că fostul ministru de Interne a procedat incorect, că fostul ministru de Interne a minţit. Deci în momentul în care a ieşit şi şi-a dat demisia, şi-a dat demisia pentru că nu a fost demis, dar nu e treaba mea. În momentul în care a vorbit în public despre presiuni pe care le-aş fi făcut eu asupra domniei sale sau asupra MAI sau asupra oricui altcuiva, punându-mă pe acelaşi nivel cu Traian Băsescu, care îl ameninţase cu puşcăria, precizându-i şi durata în public, eu ştiu că în acel moment ministrul de Interne minte, că ministrul de Interne are de ascuns ceva, şi e foarte bine că ministrul de Interne a plecat. Dacă a plecat, sper că a plecat„, a declarat Crin Antonescu, la un post de televiziune.” (subl. mea)

Sfatul lui Traian Băsescu pentru Crin Antonescu: „Relax!”

Se arata ca:

„Traian Băsescu i-a recomandat preşedintelui interimar, Crin Antonescu, să se relaxeze, adăugând că nu l-a urmărit în timpul întâlnirilor pe care le-a avut cu reprezenanţii FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană. Întrebat de jurnalişti despre afirmaţia lui Antonescu potrivit căreia Băsescu şi oamenii lui nu vor scăpa de el decât dacă „îl omoară”, preşedintele suspendat i-a spus scurt: „Relax!”

„Mi-am făcut cruce azi dimineaţă. I-aş face o recomandare, să fie mai calm, mai relaxat. Relax!”, a declarat Traian Băsescu, râzând.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, şi oamenii acestuia nu vor scăpa de el decât dacă îl „omoară”, indiferent câte ameninţări, insulte sau calomnii îi vor fi adresate.

Antonescu a declarat aseară, la un post de televiziune, că în lupta politică împotriva lui Traian Băsescu va merge până la capăt şi nu se va opri din acest demers indiferent câte ameninţări îi vor fi adresate.”

Totusi… socanta declaratia D-lui Crin Antonescu… L-am criticat pe Traian Basescu in repetate randuri. Totusi… totusi nu pot sa nu-i dau, aici, dreptate… Sa nu uitam ca Presedintele interimar a facut o asemenea declaratie! Deci nu oricine. A face o asemenea declaratie spunand ca decat daca „il omoara”, o asemenea exprimare, din partea Presedintelui interimar, repet lucrul asta, ma duce cu gandul ca aici incepe sa miroasa a Kennedy…

REFERENDUM 2012. Radu Mazăre reclamă că ZECE MANECHINE din grupul pe care l-a condus pe 29 iulie la vot AU FOST CHEMATE AZI LA PARCHET

Se arata, printre altele, ca:

„Pe 29 iulie, Mazăre a venit la o secţie de votare din Mamaia însoţit de 25 de manechine, îmbrăcate în costume de baie, pentru a vota la referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu.

„Astăzi au fost chemate şi au dat explicaţii de ce au votat. În ţara lui Băsescu oamenii sunt întrebaţi de ce au votat. Le-a convins Mazăre să voteze? Eu de şapte ani spun că procurorii sunt slugile lui Băsescu. Este halucinant să fie chemate zece fete să fie întrebate de ce au votat. Mâine vor mai fi chemate şase fete. S-a deplasat o echipă de poliţişti la un hotel din Mamaia unde bănuiau ele că ar fi cazate”, a precizat la Antena3 Radu Mazăre.” (subl. mea)

Chiar! De ce le-or fi chemat pe fete la Parchet? Ca au mers sa voteze in costum de baie? Si lucrul asta nu se potriveste cu doctrina PPE, conservatoare si crestin-democrata?

In alta ordine de idei

REZULTATE TITULARIZARE 2012. De ce unul din doi profesori nu a reuşit să promoveze examenul

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

august 9, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: