Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

O atitudine profund nedemocratica

Gandul

Strategia PDL la REFERENDUM: cum să ţii alegătorii departe de urne. Ascultă ce raportează primarii când primesc UN TELEFON DE LA SEDIUL CENTRAL AL PARTIDULUI

Sa lamurim putin lucrurile: in Romania nu este obligatoriu sa mergi sa votezi. Nu esti sanctionat pe cale legala daca nu te prezinti la sectia de votare. Insa una este cand un cetatean oarecare nu merge sa voteze din diverse motive: poate ca nu-l intereseaza problema, poate ca nu are chef, etc, si altceva este cand un partid politic – in cazul nostru e vorba de PDL – indeamna oamenii sa nu mearga sa voteze. O asemenea strategie de campanie adoptata de un partid politic (de oricare, dar mai ales de unul important!) nu poate fi decat nedemocratica. Este o atitudine indreptata impotriva democratiei! Este inadmisibil si periculos sa produci falii in societate, cum face acum PDL, de o asemenea maniera: cei care nu merg la vot sunt cu Basescu, cei care merg la vot sunt impotriva lui Basescu. Este un lucru condamnabil! Uitati-va ce spune, printre altele, articolul din Gandul:

„Am metode să îi fac să stea acasă dacă e nevoie”

Mureşan Augustin, primarul comunei Bobâlna (1.693 locuitori) din judeţul Cluj, estimează un procent de 70% la alegeri, dar spune că are metode să îi convingă pe oameni ori să stea acasă, ori să voteze pe linia partidului, adică împotrivă. „Noi ne-am pregătit să votam cum trebuie. Părerile sunt cam împărţite. Se poate să îi convingem şi să nu vină la vot. Ştim noi ce să facem să nu vină. Am eu metodele mele să îi conving. Treaba e bună. Eu le-a spus oamenilor adevărul. Ca prezenţă o să fie cam 70%, dar o să fie votul unde trebuie”, spune primarul Mureşan Augustin.”

Este absolut inadmisibil! Inadmisibil: un primar care a fost ales democratic de catre cetateni sa-i indemne pe aceeasi cetateni sa nu mearga la vot, adica sa nu-si exercite dreptul lor democratic de a vota!

Indiferent daca votezi pentru demitere sau nu, trebuie sa te prezinti la vot si sa votezi! Votezi cum iti dicteaza constiinta ta, dar trebuie sa mergi sa votezi!

Prin aceasta „strategie” de campanie PDL atenteaza la insasi bazele democratiei participative. Daca n-ai stiut sa-ti comunici mesajul catre cetateni si sa-i convingi sa voteze impotriva demiterii nu inseamna sa-i indemni sa nu participe la vot! De ce? Pentru ca PDL si Basescu urmaresc scopuri politicianiste: sa mearga cat mai putini sa voteze ca sa nu se indeplineasca cvorumul si referendumul sa nu fie validat. Consecinta: Basescu ramane Presedinte. Repet, este inadmisibila o astfel de abordare intr-o tara democratica!

Băsescu BOICOTEAZĂ REFERENDUMUL. „Este foarte posibil să nu mă prezint la vot”. Preşedintele suspendat îndeamnă PDL să nu-şi trimită reprezentanţi în secţiile de votare

Si asta dupa ce le spunea celor de la PDL ca daca vor sustine ideea boicotului „drumurile noastre se despart”.

Iata ce arata acest articol:

„Preşedintele suspendat Traian Băsescu susţine că „este posibil să nu se prezinte la referendum” şi i-a îndemnat pe pedelişti să-l boicoteze şi să nu-şi trimită reprezentanţi în secţiile de votare.

„Cum să te uiţi la referendumul ăsta când cel din 2009 nu a fost luat în seamă? Îmi va fi imposibil ca prin reprezentanţii PDL să controlez ce se întâmplă în secţiile de votare. Când stabilesc că boicotul este soluţia, nu mă mai interesează rezultatul. Aş fi fost mulţumit să iau 35%. Există riscul să cer PDL să nu fie reprezentat în secţiile de votare, să boicoteze total referendumul. Este foarte posibil să nu mă prezint la referendum. Dacă PDL va lua o decizie de boicot, eu nu mă pot duce singur, trebuie să mă coordonez cu ei”, a declarat şeful statului în emisiune „Sub semnul întrebării”, de la postul B1 TV.

El a precizat că se va sfătui cu cei de la PDL, care nu vor să participe la o lovitură de stat.

„Este problema mea sau a USL să-şi aducă numărul de voturi necesare să-l demită pe preşedinte. Dacă poporul vrea demiterea, de ce să-l mai chem eu?”, a adăugat preşedintele suspendat.

Traian Băsescu s-a arătat îngrijorat de posibila fraudare a referendumului: „Mă tem de fraudarea acestui referendum. Au fost camere la secţiile de votare, acum refuză să le pună, le au în şcoli de la bacalaureat. Au fost liste suplimentare separate la prezidenţiale. Sunt prea multe elemente care arată o dorinţă aprigă de a frauda referendumul”. El a menţionat că s-a răzgândit în privinţa participării la referendum, deoarece „numai boul e consecvent când vezi că nu ai un partener pentru o treabă cinstită”.

„Abia acum vine criza, abia acum vine criza. O paiaţă şi cu un plagiator fac jocuri politice în ţara asta în interesul lor şi al lui Voiculescu. Primul lucru pe care îl fac este să cer instituţiilor statului ca cei responsabili de drama prin care trece România este să fie făcuţi responsabili în faţa legii”, a spus preşedintele suspendat. Printre capetele de acuzare menţionate, a enumerat abuzul de funcţie, izolarea României şi prăbuşirea cursului de schimb.

Traian Băsescu a spus că poate coabita după referendum cu USL, dar nu va coabita cu Victor Ponta.

„Eu vorbesc de coabitare cu USL, Ponta s-a autoexclus. El a spus că nu poate coabita cu mine. Când mă voi întoarce, îl las acolo. USL nu are cum să-l menţină, o întreagă Europă se uită la el”, a precizat Băsescu.

Preşedintele suspendat a declarat că nu s-a aşteptat ca USL să dea o lovitură de stat.

„Am fost reclamat de domnii de la USL că am folosit expresia lovitură de stat. Eu nu m-am dus întâmplător la CCR, când a început conflictul Parlament – preşedinte. Principalul meu mesaj a fost legat de lovitura de stat, acest lucru este consemnat la Curtea Constituţională, nu m-aş fi dus să mă joc cu vorbele. Dacă eu aş fi gândit că USL va ataca CCR prin OUG, instituţiile fundamentale cum e referendumul,  ICR, n-am crezut niciodată că nu mai respectăm regulile. O putere care s-a instalat crede că îşi permite să încalce regulile. Legea românească nu-i va ierta, dacă nu s-ar întâmpla acest lucru ar fi repetabil”, a afirmat Traian Băsescu.”

Deci Basescu spune ca nu va coabita cu Victor Ponta dar vede posibila o coabitare cu USL, care a dat, in opinia sa, o lovitura de stat.

Cum e posibil sa faci o astfel de declaratie! O astfel de declaratie arata ca Basescu face totul pentru ca sa se agate de Putere! Chiar si sa coabiteze cu USL care, in opinia sa, dupa convingerile sale, a dat o lovitura de stat. Deci coabiteaza si cu pucistii (caci doar a fost „aproape militara”), nu? Si asta in loc sa procedeze democratic si sa fi ramas „bou”, adica sa fi ramas consecvent, si sa sustina participarea la vot a intregului electorat! Pe cand asa, Basescu dovedeste ca e in stare sa calce democratia in picioare numai pentru a ramane la Putere! Cum e posibil ca un Presedinte sa dovedeasca o asa lipsa de demnitate! O asemenea lasitate! Pentru ca a indemna oamenii sa nu participe la vot si sa mai spui, pe urma, ca vei colabora cu USL, asta denota: lasitate!

Bineinteles, reactiile nu au intarziat sa apara. Iata editorialul D-lui Cristian Tudor Popescu din Gandul:

Votez DA, ca să aibă cu ce se şterge Băsescu

Reputatul editorialist arata urmatoarele:

„Uneori se întâmplă să fiu un imbecil romantic. Tinerii mei colegi mi-au spus că T. Băsescu o să vrea să se întoarcă la Cotroceni prin orice mijloace. Nu, am zis eu, nu se poate, e un om mândru, cu 7-8 milioane de voturi împotriva lui şi cu câteva sute de mii, un milion pentru, nu va accepta asta, el, politicianul poporului. De fapt, poate că, subconştient, îmi venea greu să accept că am stat la masă şi am încercat să vorbesc omeneşte cu această cutră vopsită.

Zile în sir, T. Băsescu a refuzat să rostească expresia lovitură de stat,  spre deosebire de strigacii PDL. Chiar a precizat că un şef de stat nu se poate juca cu astfel de cuvinte.  Acum, vorbeşte din 5 în 5 minute de lovitura de stat pe care o s-o dea poporul român votând.

Sâmbătă, T. Băsescu îndemna oamenii să meargă la vot să dea replica cuvenită plagiatorului Ponta şi „paiaţei” Antonescu. Bravo lui, mi-am spus. Nici 48 de ore mai târziu, spune că se gândeşte la boicotarea totală a referendumului, el să nu voteze, PDL să nu-şi trimită reprezentanţi în comisiile electorale.

Înainte de pronunţarea Curţii Constituţionale în legătură cu intervalul orar 7-23 pentru referendum, T. Băsescu declară, depăşindu-l pe CV Tudor, care măcar aştepta rezultatul alegerilor ca să zbiere că a fost furat, că referendumul va să fie fraudat. Curajosul, bătăiosul, eroul T. Băsescu refuză lupta, concurându-şi adversarii doar în materie de compromitere a României în ochii Europei.

Că USL a forţat legea, Constituţia, timpul pentru a-l trimite în faţa poporului, da, e adevărat. Dar singura soluţie pentru a rezolva democratic derapajul nedemocratic este sancţionarea  prin vot popular a „loviturii de stat” invocate de  T. Băsescu şi PDL.  Care, dacă au îndoieli în legătură cu corectitudinea referendumului, pot să ceară observatori europeni, dar nu să nege actul alegerii naţionale înainte ca el să se producă.

Dacă pierdea cinstit, T. Băsescu îşi valida propria legendă, aceea că este sacrificat în urma măsurilor dure, dar necesare, luate în 2010.  „Ştiu că românii sunt supăraţi pe mine” spunea tot Băsescu – prin boicotarea referendumului el hăhăie sardonic la supărarea românilor, folosindu-se de ieşirea de incendiu pe care i-a oferit-o Curtea Constituţională.

Preşedintele  Masăverde, asta vrea să fie Băsescu. Zice că n-o să uite toată viaţa că i-am spus că nu ştie să înoate. Da, domnule Băsescu, înotaţi mai bine decât scriu eu, dar luaţi-o pe asta spre ţinere de minte: sunteţi un laş, un clănţău uriaş, un şarlatan de care poporul român îşi va aduce aminte ca de o boală ruşinoasă a istoriei sale.

Până acum, n-am vrut să fac nici măcar predicţii cu privire la rezultatul referendumului.  Am spus că voi refuza să votez dacă Parlamentul nu acceptă decizia CCR privind cvorumul de 50% plus 1. Dar dacă preşedintele Băsescu nu vine la vot, dacă înţelege să-şi dispreţuiască poporul,  punându-l pe acelaşi plan cu paiaţele parlamentare PDL,  ţinute în bănci ca să nu voteze, atunci voi vota DA pentru demiterea lui T. Băsescu. Vreau să fiu alături de milioanele de români al căror vot T. Băsescu vrea să-l facă hârtie igienică.” (subl. mea)

Este uluitor ce am putut sa vad si sa aud la o emisiune la televizor in care cineva spunea ca cel mai „frumos” ar fi ca oamenii sa nu mearga sa voteze dar, in schimb, sa mearga sa faca picnic, cu familia, cu prietenii, in fata sectiilor de votare, eventual sa mai intre prin sectii sa vorbeasca cu oamenii, dar sa nu voteze… Este o sfidare de cea mai joasa speta a democratiei! Este o sfidare la adresa celor care doresc sa-si exercite dreptul democratic de a vota! De unde rezulta, ca sa-l parafrazez pe CTP, ca PDL si sustinatorii sai se sterg undeva cu oamenii care vor sa voteze. Nici nu le pasa de milioanele de oameni care vor vota pentru demiterea lui Basescu (sa ne gandim ca PDL e un partid care are pretentia de a fi la guvernare, iar Basescu vrea sa ramana la Cotroceni). Si atunci cum poate sa mai fie Basescu Presedinte?

Iata ce ne mai spune Gandul:

Referendum 2012. UN MILION DE MAGHIARI ar putea, prin neprezentare, să încline balanţa în favoarea lui Traian Băsescu, „răul mai mic”. EXCLUSIV

Din moment ce sunt cetateni ai acestei tari referendumul ii priveste. De acord cu pozitia exprimata de Borbely Laszlo: „electoratul maghiar trebuie sa mearga la vot”. Ca oamenii vor vota dupa cum le dicteaza constiinta, sunt intru totul de acord! Dar democratic este sa se prezinte la sectiile de votare si sa voteze! Este nociv sa se incurajeze absenteismul, mai ales cel interesat politic.

Din „intelepciunea” politica a Presedintelui suspendat

GÂNDUL LIVE. Băsescu, despre prelungirea programului la referendum: „Aşa s-a făcut şi în ’46-’47, s-au făcut alegeri până au ieşit comuniştii”

Iata ce se arata printre altele:

„Preşedintele suspendat Traian Băsescu a comparat, miercuri, la GÂNDUL LIVE, extinderea programului de desfăşurare a referendumului din 29 iulie cu alegerile din anii 1946-1947 care s-au făcut astfel încât să iasă comuniştii.

Întrebat ce părere are despre anunţul premierului Victor Ponta privind extinderea programului de votare la referendum între orele 7.00 şi 23.00, Traian Băsescu a răspuns: „Eu zic să îl prelungim până iese, până vor ei, că aşa s-a făcut şi în ’46-’47, s-au făcut alegeri până au ieşit comuniştii”.”

Daca Basescu crede ca poate convinge pe cineva cu o astfel de retorica, se inseala. Corect era sa spuna ca asteapta decizia Curtii Constitutionale: asa ar fi demonstrat ca nu e de rea credinta.

Curtea Constituţională a decis: Referendumul se va desfăşura între orele 7.00 – 23.00

Se arata ca:

„Judecătorii Curţii Constituţionale au decis astăzi că legea prin care s-a decis că referendumul de duminică, 29 iulie, va avea loc între orele 7.00 şi 23.00 este constituţională. Judecătorii au respins sesizarea de neconstituţionalitate înaintată de PDL.

Curtea Constituţională a discutat, marţi, sesizarea PDL în cazul hotărârii Parlamentului din 6 iulie prin care a fost stabilită data referendumului pentru demiterea preşedintelui.

PDL a atacat la Curtea Constituţională articolul 3 din Hotărârea Parlamentului prin care se stabilesc data şi condiţiile referendumului pentru demiterea preşedintelui.

Potrivit articolului 3 din hotărârea Parlamentului, „în situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat”.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat recent că partidul a contestat prevederea din hotărârea Parlamentului întrucât aceasta este ambiguă şi ar putea lasă loc unei decizii neconstituţionale.

„Este foarte ambiguu şi, atât timp cât avem experienţa a ceea ce s-a întâmplat în săptămâna aceea dubioasă şi neagră, ne gândim că, dacă Curtea invalidează, Parlamentul nu va ţine cont de asta, va spune că nu ţine cont de asta şi cine ştie ce hotărâre va lua. Mi se pare corect să atacăm”, a spus Toader.

Liderul deputaţilor PDL a precizat articolul contestat de PDL atinge valori şi principii constituţionale.

„Fiindcă prevede în Constituţie ce se întâmplă când un preşedinte este suspendat şi demis pe proceduri, dacă după această prevedere constituţională Parlamentul hotărăşte altceva, mi se pare o încălcare flagrantă a prevederilor Constituţiei şi noi am sesizat Curtea să spună foarte clar dacă şi ce se întâmplă dacă Parlamentul decide altceva decât decide Curtea”, a spus Toader.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că punctul de vedere al instituţiei este că sesizarea PDL pe hotărârea Parlamentului privind referendumul este neîntemeiată.

„Articolul este clar, noi nu intrăm în competenţele Curţii, că nu avem cum, Constituţia este clară. Validarea (referedumului – n.r.) se face de către Curtea Constituţională, noi nu trebuie decât să luăm act de acel document, asta e procedura”, a susţinut Zgonea.

Preşedintele Camerei a anunţat că punctul de vedere transmis Curţii Constituţionale este că sesizarea PDL este neîntemeiată.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocat duminică pentru a emite un punct de vedere la o sesizare a PDL care atacă la Curtea Constituţională un articol din Hotărârea Parlamentului prin care se stabilesc data şi condiţiile referendumului.

Curtea Constituţională a decis, în 10 iulie, că legea prin care se modifica Legea referendumului astfel încât preşedintele să fie demis cu majoritatea celor care se votează la referendum este constituţională în măsura în care asigură participarea a cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.”

Vorba lui Valeriu Zgonea, lucrurile sunt clare. As dori sa stiu ce asemanari vede Basescu intre situatia din ’46-’47 si cea de acuma. Nu se poate sa arunci asemenea declaratii fara sa aduci si argumentele serioase necesare, decat daca esti iresponsabil sau demagog. Romania e tara membra a UE si NATO, asa ca as dori sa vad ce asemanari vede Basescu ca  sunt intre anii ’46-’47 si perioada de acum. Fara sa aduca argumente serioase, discursul sau nu poate fi caracterizat decat ca fiind unul demagogic. Eu unul as vedea o asemanare, daca se poate spune asa: „Am metode să îi fac să stea acasă dacă e nevoie”.

„”Noi ne-am pregătit să votam cum trebuie. Părerile sunt cam împărţite. Se poate să îi convingem şi să nu vină la vot. Ştim noi ce să facem să nu vină. Am eu metodele mele să îi conving. Treaba e bună. Eu le-a spus oamenilor adevărul. Ca prezenţă o să fie cam 70%, dar o să fie votul unde trebuie„, spune primarul Mureşan Augustin.” (subl. mea)

Chiar ar fi interesant de stiut cum i se par D-lui Basescu astfel de declaratii: seamana sau nu seamana cu anii ’46-’47? Muresan Augustin e primar PDL.

Adevarul este ca e mare pacat. Mare pacat! Basescu ar fi putut sa fie un mare Presedinte cu adevarat. A ratat aceasta sansa… A indemna lumea sa nu mearga la vot, a spune ca va coabita cu cei care, dupa convingerile sale, au dat o lovitura de stat, cu cei pe care ii considera susceptibili ca vor proceda ca si comunistii in ’46-’47, demonstreaza din nou ca Basescu n-a stiut cum sa fie un mare Presedinte! Si este pacat pentru ca atatia oameni si-au pus speranta in el si in PDL, iar ei le-au inselat asteptarile… Culmea cinismului este ca atat Basescu, cat si PDL, par a nici nu se gandi la aceste aspecte ci urmaresc, chiar eludand democratia, sa ramana la Putere…

Totusi, eu sper ca PDL si Traian Basescu vor reveni asupra strategiei de boicotare a referendumului si vor renunta la o asemenea strategie. Ar fi dovada unui act democratic ce le-ar face cinste, chiar daca Basescu va fi demis. Decat sa castigi la masa verde, cand majoritatea nu-l doreste pe Basescu in continuare Presedinte, parca e mai bine sa pierzi cu demnitate. Si cred ca o atitudine democratica ar fi folositoare PDL-ului pentru alegerile legislative care se apropie. Altminteri PDL va scadea mult in ochii electoratului si va fi imposibil sa recupereze in timpul scurt de pana la alegerile legislative. Strategia boicotarii, in cazul de fata, fortand democratia, nu e benefica PDL. Si nici societatii romanesti in ansamblul ei. Dar, dupa cat se pare, PDL&Basescu nu inteleg lucrul asta…

DE citit si…

PDL BOICOTEAZĂ referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu

Se arata ca:

„Colegiul Director al PDL a decis astăzi să boicoteze referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi va îndemna alegătorii să nu vină la vot.

În urma discuţiilor purtate între preşedintele suspendat Traian Băsescu şi conducerea PDL, democrat-liberalii vor trimite reprezentanţi în secţiile de votare pentru a urmări modul în care se votează. Surse din partid  că decizia a fost luată cu 59 de voturi „pentru” şi o abţinere.

“Este o prostie formula asta cu lovitură de stat, ce lovitură de stat? Care este soluţia mai bună decât un referendum? Boicotul este o atitudine laşă a unor oameni care resping căile democratice”, a declarat la Realitatea TV, Ion Iliescu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat la finalului Colegiului Director deciziile luate de conducerea democrat-liberalilor.

„PDL nu poate valida un şir de neregulil şi abuzuri ale USL. Rugăm cetăţenii să nu participe la o astfel de mascaradă pusă în scenă de USL. PDL nu-şi va retrage reprezentanţii din secţiile de votare. Ne vom strădui să limităm frauda, vom avea un om în secţia de votare”, a declarat liderul PDL.

Blaga i-a cerut ministrului de Interne, Ion Rus, să ia toate măsurile pentru a stopa frauda la referendum.

„Nu credeam că o să avem secţii în restaurante, în hoteluri, la munte şi la mare. Cer ministrului de Interne să asigure filtre în toate judeţe, la fel ca în 2009. La alegerile prezidenţiale am avut camere de luat vederi în secţiile de votare, declaraţii pe proprie răspundere pentru cei din secţiile speciale. Acum amestecă listele pentru a nu ne putea vedea turismul electoral”, a subliniat liderul democrat-liberalilor.”

Dar iata ce spune si Evenimentul Zilei:

Traian Băsescu: „Sunt printre cei care merg la vot duminică”

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

iulie 24, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 comentarii »

  • Tovarese „Motanul incaltat” (sau descaltat),
   Prin tot ceea ce scri te dovedesti a fi un mic COMUNIST si totodata un mare DOBITOC.
   Esti un mic milog platit de PSD sa scri pe unde poti si ce poti ca sa-i ridici pe ei (COMUNISTII) si sa-i denigrezi opozitia….esti o SLUGA COMUNISTA:))))
   Bine ca nu mai traiesc si locuiesc acolo!!!
   Sa auzim numai de bine!
   (PS) Sper sa ajungi acolo unde meriti! Succes!

   Comentariu de Un emigrant din Canada | iulie 25, 2012 | Răspunde

   • @Un emigrant din Canada
    M-as bucura daca nu te-ai grabi sa faci tot felul de supozitii. Daca ti-as spune ca nu sunt platit de PSD, n-ai sa ma crezi. Daca ti-as spune ca nu sunt comunist, tot n-ai sa ma crezi. Cel putin asa imi face mie impresia din felul in care ai comentat…

    Insa ceea ce nu inteleg e urmatorul lucru: ce vezi tu comunist in ceea ce am scris eu? O inaltare in slavi a ideologiei comuniste? A lui Ceausescu…? N-am inlatat in slavi nici macar PSD, de care ai pomenit… Ce intelegi tu prin comunism? Parerea mea este ca nu intelegi nimic: faci doar acelasi gen de supozitii pe care le-ai facut fata de mine.

    Atitudinea ta este una ce seamana a fi comunista. In tara asta, de care zici ca-ti pare bine ca nu mai locuiesti in ea, orice cetatean se bucura de libertate de exprimare, libertatea constiintei, si poate fi sustinatorul unui partid sau altul. Or, comentariul pe care l-ai facut, prin expresie, limbaj, neaga aceste lucruri. Daca ai sa te uiti bine in aceasta postare eu nu am folosit cuvintele pe care le folosesti tu: dobitoc, sluga platita, milog, etc… Pur si simplu, m-ai jignit fara ca eu sa te fi jignit pe tine. Ai procedat mai rau ca un secretar de partid prost crescut, rau si nenorocit (ca in comunism mai erau si din astia). N-ai reusit sa-ti exprimi civilizat parerea fata de cineva care nu te-a jignit vreodata si nici nu ti-a zis ceva de rau, si care a avut o atitudine civilizata fata de tine. Exprimarea ta este una de temnicer de lagar comunist care are doar 7 clase primare si nu are nici macar cei 7 ani de-acasa. Eu cred ca Romania e bucuroasa ca a scapat de astfel de specimene…

    Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 26, 2012

  • In primul articol de mai sus se arata ca Dl. Vasile Blaga ar fi zis:

   „De ce şi-ar da demisia Traian Băsescu? 7 milioane care vot vota pentru şi 15 milioane care nu sunt de acord cu asta. Este dreptul oricărui cetăţean de a merge sau nu la vot.”

   Ceea ce nu ia in calcul Dl. Blaga este infrangerea morala pe care ar inregistra-o nu numai Basescu, dar si PDL, intr-o asemenea situatie. Multi se grabesc sa-mi spuna ca sunt comunist dar nu sesizeaza aspectul acesta:
   – PDL boicoteaza refrendumul pentru ca sa nu se realizeze cvorumul. Sa presupunem ca nu vor veni 2 milioane. Sa presupunem, in continuare, ca vor veni, totusi, 7 milioane la vot. Este rational sa facem ipoteza ca, in asemenea conditii, cei 7 milioane vor vota pentru demitere (cei care ar vota impotriva demiterii boicoteaza referendumul). Practic, Basescu ar pierde la zero, iar aceasta infrangere ar fi una morala, mai puternica decat daca s-ar prezenta tot electoratul si s-ar realiza cvorumul. Instabilitatea politica, in conditiile in care 7 milioane nu-l mai vor pe Basescu la Cotroceni, se va accentua, evident. Si la alegerile legislative PDL va fi pus intr-o situatie foarte proasta: aceea de a explica esecul lui Basescu la referendum si intoarcerea lui fortata la Cotroceni, doar pe baza lipsei de cvorum. In mod clar credibilitatea lui Basescu, cat si a PDL, vor ajunge la zero. Adica Basescu s-ar intoarce la Cotroceni in urma unui rasunator (din nou!) Za Esec!! Treaba ar fi neserioasa….

   Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 26, 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: