Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Ponta i-a propus lui Basescu sa demisioneze. Impreuna

Romania Libera

Ce l-ar putea determina pe preşedintele Traian Băsescu să DEMISIONEZE

Se arata ca:

„Victor Ponta i-a propus, duminică seara, preşedintelui statului să demisioneze împreună. În luna martie, preşedintele Traian Băsescu declarase că era disponibil să demisioneze în schimbul revizuirii Constituţiei, potrivit realitatea.net.

Premierul Victor Ponta a anunţat că propune ca el şi preşedintele Traian Băsescu să demisioneze împreună pentru a se ajunge la alegeri parlamentare şi prezidenţiale anticipate.

Ponta: Îi propun lui Traian Băsescu să demisionăm împreună

În luna martie, la postul public de televiziune, şeful statului şi-a reiterat disponibilitatea de a-şi scurta mandatul în schimbul revizuirii Constituţiei, pentru revenirea la mandatul prezidenţial de patru ani.”

DE citit si…

Ponta: Propun să demisionez şi eu, şi Băsescu, pentru alegeri parlamentare şi prezidenţiale anticipate

Se arata, printre altele, ca:

„”Acest moment de blocaj nu poate fi soluţionat, până la urmă, nici de Parlament, nici de Curtea Constitutţională, ci doar de cei care au cu adevărat dreptul, şi anume de cetăţeni. Până la urmă să spună ei: îl vrem pe Traian Băsescu sau îl vrem pe Victor Ponta cu Crin Antonescu. Problema este dacă ne lasă Curtea Constituţională să ajugem să îi întrebăm pe cetăţeni. Eu aş face o altă propunere pentru preşedintele Băsescu: dacă demisionăm amândoi şi mergem la oameni, ei pot să decidă. Însă preşedintele stă ascuns acolo la Cotroceni şi zice: nu, întâi să vă daţi voi toţi demisia, eu nu plec niciodată! În mod onest şi sincer, putem să aveam o asemenea soluţie, a întoarcerii la oameni: Pleacă şi primul-ministru, după care oamenii decid prin vot”, a spus Ponta, la Antena 3.”

Ponta: Propunerea privind DEMISIA mea şi a lui Băsescu a fost serioasă

Se arata, printre altele, ca:

„Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că propunerea privind demisia sa şi a preşedintelui Traian Băsescu a fost una serioasă, el precizând că prin aceasta a oferit o soluţie de ieşire din blocajul politic, potrivit Mediafax.

„Propunerea a fost foarte serioasă. Este clar că ne aflăm într-un blocaj politic şi am oferit o soluţie de ieşire din blocajul politic. Dacă preşedintele o acceptă…cred că amândoi suntem până la urmă reponsabili în faţa poporului român„, a spus Ponta. […]

„Din punctul meu de vedere, dacă preşedintele acceptă, putem amândoi să ne punem demisia pe masă şi să mergem ca oamenii să decidă”, a spus Ponta.

Atenţionat că preşedintele Băsescu a mai declarat că va demisiona dacă se acceptă modificarea Constituţiei, premierul aarătat că pentru şeful statului orice înţelegere durează doar cinci minute.

El a precizat că, dacă preşedintele nu acceptă varianta demisiei, va solicita Parlamentului ca, „încet-încet, să rezolve” toate problemele dintre Guvern şi Preşedinţie.” (subl. mea)

Ponta: Decizia CNATDCU de plagiat este o execuţie mafiotă, nu renunţ la titlul de doctor

Se arata, printre altele, ca:

„Premierul Victor Ponta susţine că membrii Consiliului care au stabilit că teza sa de doctorat reprezintă un plagiat s-au reunit din partea PDL ca pentru o „execuţie mafiotă”, fără să fi studiat vreodată o astfel de lucrare, şi a precizat că nu va renunţa la titlul de doctor şi nici nu va demisiona,  potrivit Mediafax.

„Am muncit foarte mult pentru teza de doctorat şi sunt foarte mândru de ea. Este o mizerie politică”, a spus Ponta, la Antena 3.

El a precizat că nu se va folosi de titlul de doctor, dar că nici nu va renunţa la acesta, în condiţiile în care a respectat toate standardele existente la momentul redactării.

Ponta a declarat totodată că nu va demisiona din cauza acuzaţiilor de plagiat, ci doar dacă nu îşi va putea îndeplini mandatul de prim-ministru.” (subl. mea)

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

iulie 1, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu »


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: