Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Adrian Nastase – tentativa de suicid!!

Mediafax

Adrian Năstase with George W. Bush.

Adrian Năstase with George W. Bush. (Photo credit: Wikipedia)

ADRIAN NĂSTASE A ÎNCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ. Fostul premier, dus la Spitalul Floreasca cu o plagă aproape de vena jugulară, produsă cu un pistol. Ponta a mers la spital – FOTO

Iliescu: De ce graba asta să îl ridice pe Năstase în această seară? O decizie pripită, nejustificată

Se arata, printre altele,ca:

„”De ce graba asta să îl ridice în această seară?„, a declarat Iliescu la Antena 3.

Potrivit lui Iliescu, această decizie a contribuit la starea care a dus la reacţia fostului premier.

Iliescu a spus că Năstase a făcut multe pentru ţară şi este un om cu prestanţă intelectuală.

Fostul preşedinte a mai spus că în dosarul „Trofeul Calităţii” nu sunt probe care să justifice sentinţa.

Adrian Năstase este în investigaţii la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost adus după ce a încercat să se sinucidă.” (subl. mea)

Corina Creţu: Mă aşteptam la gestul lui Năstase, a fost făcut din demnitate şi mândrie

Gandul

ADRIAN NĂSTASE A ÎNCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ. Ponta, la spital: „Mă întreb dacă Băsescu e fericit acum”

Antonescu, după ce Adrian Năstase a încercat să se sinucidă: „Din nopţile de 13-15 iunie `90 nu am mai trăit o noapte atât de cumplită”

Aici editorialul scris de Adrian Nastase in Jurnalul National. Dar iata ce titreaza si Jurnalul National:

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă cu un revolver

Se arata, printre altele, ca:

UPDATE 02,03 Familia a solicitat spitalului să manifeste discreţie în furnizarea către presă a informaţiilor despre starea medicală a lui Adrian Năstase

UPDATE 01,58 Într-o intervenţie telefonică la Antena3, medicul Şerban Brădişteanu a declarat că Adrian Năstase,internat la secţia de Terapie Intensivă, se află sub observaţia unei echipe medicale complexe care continuă să-i evalueze diferiţi parametri de sănătate şi că va suferi o intervenţie chirurgicală în cursul dimineţii. Doctorul Brădişteanu a confirmat că glonţul a străpuns gâtul lui Adrian Năstase, şi că a atins un lob tiroidian.
Doctorul Mircea Beuran a declarat  pentru Jurnalul Naţional că zona în care s-a produs rana lui Adrian Năstase este una extrem de sensibilă, şi că trauma suferită are o dinamică proprie, care poate avea şi o evoluţie negativă. Echipa medicală complexă acţionează pentru stabilitatea funcţiilor vitale, în condiţiile în care Adrian Năstase suferă de diabet şi hipertensiune arterială.

UPDATE 01.11 În faţa spitalului de Urgenţă a apărut un grup de tineri care au afişat un banner pe care se putea citi mesajul: „Eşti mulţumit Băsescu? Câţi oameni ai omorât până acum?”

UPDATE 01.02 Surse medicale citate de Antena 3 relatează că Adrian Năstase se află internat în secţia de Terapie Intensivă, sub supravegherea doctorului Şerban Brădişteanu. Ultima evaluare medicală a indicat faptul că glonţul, care a pătruns în gât prin zona cervicală, nu a rămas în gât, acesta fiind, după părerea medicilor, „un mare noroc”.”

Adevarul

Adrian Năstase s-a împușcat în gât. Ponta a fost la spital

Se arata, printre altele, ca:

„Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri noapte, după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa. Adrian Năstase le-a cerut permisiunea poliţiştilor să îşi ia nişte cărţi din biroul său. Fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului.

UPDATE 02:14 În ultimele două ore, la Spitalul Floreasca au ajuns doar două ambulanțe. Alte cazuri au fost redirecționate spre alte spitale.

UPDATE 02:12 Corina Crețu, europarlamentar al PSD, a fost în urmă cu puțin timp la Spitalul Floreasca, pentru a se interesa de starea de sănătate a colegului ei de partid, Adrian Năstase, care a încercat să se sinucidă. Corina Crețu: Mă așteptam să facă acest gest. A dus o bătălie cu niște judecători porniți împotriva lui

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a facut declaratii în legatura cu tentativei de sinucidere a lui Adrian Nastase. Totodata, acesta a explicat si declaratie premierului Victor Ponta la adresa lui Traian Basescu, si anume „Sper ca Basescu e fericit acum”. Crin Antonescu, despre tentativa de sinucidere a lui Nastase: „Am vazut la creaturile astea basiste o revarsare de ura si de satisfactie”

UPDATE 01: 53 Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, a declarat, miercuri noapte, că Adrian Năstase este evaluat, monitorizat, este stabil, el spunându-le jurnaliştilor că familia fostului premier nu doreşte ca acestora să le fie furnizate informaţii.

„Pacientul este evaluat, este monitorizat, este stabil. Familia nu doreşte să vă furnizăm niciun fel de informaţii. Trebuie să respectăm dorinţa familiei”, a spus Ioan Lascăr.

UPDATE 01:45 Șerban Brădișteanu, medicul care îl operează pe Adrian Năstase a declarat pentru Antena 3 că Adrian Năstase se află la Terapie Intensivă și mâine dimineață va fi operat. În această noapte se vor face investigații medicale. Năstase este diabetic, cardiac, hipertensiv, ceea ce face ca intervenția lor să fie realizată cu multă atenție.

UPDATE 01:36 Social-democrații Ecaterina Andronescu, Dan Șova, Nicolae Bănicioiu, Corina Crețu au fost prezenți miercuri noapte la Spitalul Floreasca, unde este internat Adrian Năstase, în urma tentativei de sinucidere. Andronescu: Glonțul nu a ieșit, lui Năstase i se face arteriografie

UPDATE 00:57 Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri noaptea, că este şocat de cât de mare poate fi ura unor oameni care jubilau, la televiziuni, după anunţul privind tentativa de suicid a lui Adrian Năstase, el precizând că este alături de familia fostului premier. Crin Antonescu: Sunt uimit şi copleşit de cât de mare poate fi ura „aproape canibalică” a unora

UPDATE 00:16 O echipă operativă condusă de procurorul şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a deplasat la reşedinţa lui Adrian Năstase pentru a face cercetări în legătură cu tentativa de sinucidere a fostului premier.

Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit o cauză, având ca obiect incidentul petrecut miercuri seară, cu ocazia executării mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a închisorii aplicată lui Asrian Năstase, a informat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie printr-un comunicat.

Potrivit comunicatului, Parchetul a fost sesizat de Poliţie, iar din primele date comunicate a rezultat că Adrian Năsatse a încercat să se sinucidă.

Victor Ponta a plecat de la Spital. Adrian Năstase se află în operație.

UPDATE 00:08 Victor Ponta: ”Am vrut să văd cum se simte un om aflat în necaz. Nu puteam să stau acasă. O să stau în noaptea asta să aflu informații despre starea de sănătate. Am vorbit cu medicii și l-am văzut. Mă gândesc dacă domnul Băsescu este fericit acum”.Victor Ponta: Medicii au situaţia sub control, mă întreb dacă preşedintele Băsescu este fericit

Avocaţii din dosarul „Trofeul Calităţii“ cer revizuirea sentinţei

Se arata, printre altele, ca:

„Unul dintre avocaţii din dosarul „Trofeul Calităţii“, în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, la doi ani de închisoare cu executare, avocatul Gheorghiţă Mateuţ, a declarat pentru „Adevărul” că va cere revizuirea sentinţei pronunţate de magistraţii Inaltei Curţi.

„Există o cale extraordinară de atac şi vom formula cererea de revizuire a sentinţei chiar mâine. Legea permite acest lucru atunci când se constată o eroare judiciară”, a declarat avocatul Gheorghiţă Mateuţ.

Avocatul din dosarul „Trofeul Calităţii“ a făcut referire la articolul 394 din Codul de procedură penală, potrivit căruia revizuirea poate fi cerută atunci când: „s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute de instanţă la soluţionarea cauzei”.

Pe de altă parte, avocatul Lucian Bolcaş, un alt apărător al lui Adrian Năstase, a declarat, la Realitatea TV, că fostul premier mai are două căi de atac, el precizând că nu a mai văzut o astfel de sentinţă dată, deşi la dosar au lipsit probe.

Fostul parlamentar PRM a mai spus că nu a mai întâlnit o asemenea sentinţă dată în lipsă de probe. „Din anii ’50 nu am mai văzut o sentinţă motivată în condiţiile recunoaşterii unei lipse de probe”, a afirmat Bolcaş, precizând că „există două căi extraordinare de atac: revizuire şi contestaţie în anulare şi un apel la CEDO”. În opinia avocatului, judecătorii au ţinut să se menţină „sub orice formă această condamnare”.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

„Mergem la CEDO!”

Adrian Miclescu, avocat al lui Adrian Năstase, a declarat, miercuri, că după condamnarea definitivă în dosarul „Trofeul calităţii” va fi făcută o sesizare la CEDO şi eventual decizia va fi contestată pe cale extraordinară, însă acestea nu duc la suspendarea pedepsei.

Potrivit avocatului Adrian Miclescu, prin rămânerea definitivă a deciziei din dosarul „Trofeul calităţii” s-au epuizat căile ordinare de atac, astfel că este îndeplinită condiţia pentru ca viciile procedurale din dosar să poată fi contestate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), titrează Mediafax. Avocatul a precizat că pentru adresarea către CEDO nu este obligatorie consumarea căilor extraordinare de atac prevăzute de Codul de procedură penală, respectiv contestaţia în anulare sau revizuirea de fond.”

Eu stau si ma intreb: daca prin caile de contestare extraordinara a sentintei si in urma adresarii catre CEDO, Nastase v-a fi gasit, in final, nevinovat cine va raspunde pentru tragedia din seara zilei de 20 iunie? Cine va raspunde pentru viata unui om, in conditiile in care ar fi vorba de o eroare judiciara? Si cum va raspunde? De remarcat ce a spus Ion Iliescu, si anume „că în dosarul „Trofeul Calităţii” nu sunt probe care să justifice sentinţa„, iar Lucian Bolcas a declarat la fel:

„Fostul parlamentar PRM a mai spus că nu a mai întâlnit o asemenea sentinţă dată în lipsă de probe. „Din anii ’50 nu am mai vazut o sentinţă motivată în condiţiile recunoaşterii unei lipse de probe”, a afirmat Bolcaş, precizând că „există două căi extraordinare de atac: revizuire şi contestaţie în anulare, şi un apel la CEDO”.

„Este un doctorat în obedienţă”, a spus Bolcaş, comentând sentinţa.

Acesta a mai spus că judecătorii au ţinut să se menţină „sub orice formă această condamnare”,

„Adrian Năstase nu are nicio legatură cu acele sume de bani şi nu s-a demonstrat nicio legătură„, a mai spus Bolcaş.” (subl. mea)

Nu trebuie luat usor ceea ce s-a intamplat: e vorba de un fost prim-ministru al Romaniei! Iar ceea ce spune Ion Iliescu e declaratia unui fost Presedinte al Romaniei. Aceste declaratii iti duc gandul catre un proces politic si o decizie politica a instantei. Ponta se intreaba daca Basescu este, acum, fericit… Dar e implicat Basescu in toata treaba asta cu procesul lui Nastase? Sa nu ne grabim sa tragem concluzii… Insa daca e implicat Presedintele atunci lucrurile sunt foarte grave… In trecut Basescu,viitor  Presedinte jucator, s-a jucat cu vorbele si l-a amenintat pe Nastase: „Nu voi fi un presedinte bun pentru tine”, ca acuma sa vina Bolcas si sa spuna:

„Lucian Bolcaş, unul dintre avocaţii lui Adrian Năstase, a declarat în direct la Realitatea TV că sentinţa în dosarul „Trofeul Calităţii” reprezintă o dovadă clară a obedienţei politice a justiţiei româneşti.”

In 2004 poate ca nu au prea fost luate in considerare amenintarile lui Basescu la adresa unui prim-ministru. Dar nu e in regula…

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

Multa sanatate D-lui. Nastase!

Update

Mi-a atras atentia acest articol din Jurnalul National:

EXCLUSIV Declaraţia lui Adrian Năstase, cu câteva ore înaintea evenimentelor dramatice de miercuri. Ce gândea şi ce îşi dorea de ziua sa

Bineinteles, il recomand a fi citit integral si in original. Dar iata ce mi-a atras atentia din cele spuse de fostul premier:

„Nu cred că ar trebui să vorbim despre un „când”, ci mai degrabă de un „cum” atunci când ne referim la dimensiunea de mai bine din viaţa cotidiană. Evident, o constrângere temporală există şi este dată, la rândul său, de contextul economic internaţional. Trecând însă peste efectele prelungite ale crizei economice şi financiare, viaţa românului de rând va fi una mai îmbelşugată atunci când fiecare român în parte îşi va face, în cel mai onest şi serios mod cu putinţă, datoria. Iar noi toţi ne vom da seama că, pentru a putea vorbi despre un beneficiu la nivel individual, nu trebuie să omitem nicio secundă cadrul general în care activăm. Tocmai de aceea, trecând peste „canibalizarea” ce a avut loc în ultimii ani, românul o va duce mai bine atunci când va conştientiza că, pentru ca lui să îi fie bine, trebuie ca acelaşi lucru să li se întâmple şi celor din jurul său. Iar acest lucru poate avea loc doar dacă vom reduce diferenţele sociale prezente la nivelul României actuale.” (subl. mea)

iunie 21, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: