Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Va propun sa cititi si aceste doua editoriale…

.. din Gandul:

Traian Basescu at EPP Summit September 2010

Traian Basescu at EPP Summit September 2010 (Photo credit: Wikipedia)

Cât mai tace Băsescu

de Florin NEGRUŢIU

Se arata, printre altele, ca:

„Însă ce să înţelegem din obstinaţia cu care dl. Marga încearcă să-i explice d-lui Băsescu, de fiecare dată când are prilejul, de ce-l compară cu Mussolini, şi din afirmaţiile bulversante ale d-lui premier Victor Ponta?

Iată doar două dintre ele:

Victor Ponta: „Pe domnul Marga l-am rugat să meargă la Chicago, împreună cu preşedintele ţării, pentru că ştiţi, preşedintele ţării, în general, merge în străinătate şi nu reprezintă pe nimeni, decât pe el. I-am trimis pe miniştrii Marga şi Dobriţoiu ca să înţeleagă partenerii noştri internaţionali că există oameni serioşi în România”.

Victor Ponta: „Miercuri seară, la Bruxelles, este o cină informală pe probleme care privesc activitatea Guvernului. Domnul preşedinte Băsescu, dacă merge miercuri la cină, o să meargă să mănânce şi să glumească cu ceilalţi, că pe probleme economice şi de politică economică nu are nici atribuţii, nici sprijinul nici al majorităţii parlamentare, nici al Guvernului”.

Prin aceasta, dl. Ponta transmite lumii întregi următorul mesaj: România are un preşedinte senil şi uitat în debara; dacă cumva scapă prin lume, nu-l băgaţi în seamă, e doar un pişcotar şi un bufon! Trimiteţi-l pachet acasă, că-i bun de suspendat!

Ce să fi înţeles „partenerii noştri internaţionali” din mesajul premierului? Că aici sunt oameni serioşi sau că România este ţara premierilor născuţi prematur? Ascultându-l pe dl. prim ministru, am avut un acut sentiment de jenă.

Prin urmare, cât mai tace Băsescu? Este în stare să-şi muşte limba în următoarele şase luni doar ca să-l lase pe Victor Ponta să moară pe limba lui?”

si

Confundând-o cu Traian Băsescu, Ponta suspendă România

de Lelia MUNTEANU

Se arata ca:

„Victor Ponta, co-liderul Opoziţei, septembrie 2011: „Este foarte rău când un preşedinte al României se duce pe furiş, neştiind cu cine se întâlneşte, ce discută, de ce s-a dus până acolo. Îmi doresc foarte mult ca preşedintele României, indiferent cum îl cheamă, să fie primit oficial pentru că în România va fi scutul antirachetă american, suntem un partener important, îmi doresc ca preşedintele României să fie primit pe uşa din faţă, nu pe uşa din dos, pe la servitori, sau pe la personalul administrativ”.

Victor Ponta, premierul României, 19 mai 2012: “Pe domnul Marga l-am rugat să meargă la Chicago, împreună cu preşedintele ţării, pentru că ştiţi că preşedintele ţării merge în general în străinătate şi nu reprezintă pe nimeni, decât pe el. M-am gândit să fie acolo doi miniştri – dl Marga şi dl Dobriţoiu – ca să înţeleagă partenerii noştri internaţionali că există oameni serioşi în România  (…) Sunt convins că drumul până la Chicago va fi extrem de lung pentru domnul preşedinte Basescu”.

Între prima declaraţie şi ultima (rostită ieri, la un miting electoral, în Cluj) Victor Ponta nu s-a schimbat. Se autoplagiază consecvent. (Zilele trecute tocmai s-a consumat primul act din panarama „Cine merge la Consiliul European”). Deşi şocul instalării în funcţie te-ai fi aşteptat să-l deştepte şi să-l tempereze.

Până să-l suspende pe Traian Băsescu (dacă îşi mai doreşte asta la fel de fierbinte precum Crin Antonescu), primul ministru suspendă cu nonşalanţă România.

Nădăjduiam ca – după o guvernare dezastruoasă plus 78 de zile – ţara asta amărâtă să nu fie pista de încercare a unor orgolii puşteşti.

Update. Secvenţe antologice de neamprostie neaoşă la întâlnirea cu românii din Chicago: preşedintele Băsescu („nu-mi pierd vremea”), întoarce spatele ministrului de Externe Andrei Marga (care tocmai îl cita de la tribună –  ”… Cum spunea şi domnul preşedinte, sigur, direcţia politicii externe o stabileşte Parlamentul, autorităţile şi, sigur, preşedintele este cel care, conform Constituţiei, are întreaga autoritate în acest domeniu”), aruncă ocheade în public, se fotografiază cu cei prezenţi…
În două vorbe: ăştia suntem. „

Ce parere aveti…?

De fapt despre ce e vorba…?

Ce se va crede Ponta dupa ce va castiga alegerile?

Despre asta e vorba!

Iata ce spune Cristian Tudor Popescu in editorialul sau din Gandul:

Chestia zilei: Slugile lui Ponta sunt regi

English: Victor Ponta's portrait, president of...

English: Victor Ponta’s portrait, president of Social Democrat Party from Romania Română: Portret Victor Ponta, presedintele PSD (Photo credit: Wikipedia)

Reputatul jurnalist arata urmatoarele:

„Regele Inspectoratului de Stat în Construcţii graţiază un fost prim-ministru. Pe ce se bazează grăjdarul pus acolo de Ponta? Păi, pe  faptul că-i urmaşul domnitorului Cuza.

Dacă în cazul Ministerului Educaţiei unii puteau invoca „scuza” că premierul Ponta nu se pricepe la domeniu şi de aia plantează acolo tot felul de pârâţi, acum avem de-a face cu fostul procuror Ponta care facilitează, în perfectă cunoştinţă de cauză, obstrucţionarea justiţiei. Mare trebuie să fie îngrijorarea că Adrian Năstase ar putea fi băgat în maşină cu mâna poliţistului pe cap şi condus la puşcărie, de vreme ce se recurge la asemenea manopere sfidătoare.

Întrebarea este: dacă acum slugile lui Ponta se cred monarhi absoluţi, ce se va crede Ponta după ce câştigă alegerile?

PS: La câteva minute după ce am încheiat acest text, apare ştirea că numitul Grăjdan a fost demis, tot de Ponta. Nu-mi fac nicio iluzie: doar faptul că vin alegerile şi teama de reacţia promptă şi dură a presei în cazurile Alistar, Dumitrescu, Mang l-au făcut pe Ponta să treacă de la penibil la grotesc în jocul de alba-neagra cu miniştrii.

O idee ar fi ca d-nul prim-ministru să anunţe mai întâi demisia următorului pârât paraşutat, şi apoi să-l numească, dacă presa tace.” (subl. mea)

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

mai 22, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 comentarii »

 1. De fapt Florin Negrutiu…doreste ca Bsescu sa ” iasa ” si sa se rasteasca la….toata lumea asa c um s-a obisnuit ! In felul asta va avea si el {FN} o bucata de paine uscata de rontait . Si ce Ponta …adica eu n-am drepatte atunci cand incerc s a transmit lumii ca avem un tradator in fruntea tarii , un mascarici de duzina si ca sunt satul de el ?A fireste , alor de conduc lumea…le convine situatia …dar mie , si lui Victor Ponta { sa sti ca nu sunt un fan al astuia chiar daca asa ar parea } noua nu ne convine.Lelia Munteanu are si n-are dreptate in articol. S-a cam obisnuit si ea sa fie oracol . Poate sambata cand ma voi duce in vizita la cumnatul meu s-o vizitez si pe ea si sa-i spun asta …E parerea mea…ce ai cu mine.? De fapt si ieri am avut placerea s-o salut pe madamme Munteanu …dar inca nu-i citisem articolul .

  Comentariu de marian | mai 23, 2012 | Răspunde

 2. Florin Negrutiu…nu-i tipul ala cre la un moment dat era invitat permanent la Antena 3 si la Realiatea ….unde il injura si pe Boc si tot PDL-ul ? Sigur nu-mi mai amintesc daca si pe Basescu dar….important este ca imediat ce s-a carat de la antene…a devenit { ca si Ion Cristoiu } un fervent aparator al portocaliilor . Cel putin Andreea Pora….este consecventa cu ea insasi si cu principiile ei pe cand asta…Din acest motiv am …un fel de respect fata de madamme Pora .Si da cred ca doreste FN ca matrozul de la Cotroceni sa iasa la rampa…repet sa aiba si el in calitate de …jurnalist o bucata de paine uscata de rontzait !

  Comentariu de marian | mai 24, 2012 | Răspunde

  • @marian
   Florin Negrutiu – fervent aparator al portocaliilor?
   Nu stiu… Dar am notat abordarea ta! Interesant!

   In orice caz, trebuie sa spun ca nu urmaresc neaparat ce scrie unul sau altul dintre editorialisti (adica nu citesc zilnic ce scrie X-ulescu). Dar cand apar puncte de vedere interesante, atunci le vizualizez pe blog.

   Insa fii atent, cred ca ai citit tot editorialul, ce scrie Dl. Negrutiu:

   „N-am vrut să cred că liderii USL s-au gândit să-l pună pe dl. Marga la Externe ca să-l provoace pe dl. Băsescu. Prea părea o teorie a conspiraţiei. Era un gest mult prea iresponsabil să muţi meciul intern pe terenul politicii externe, acolo unde, surprinzător pentru această ţară, România a reuşit să vorbească în ultimii ani coerent şi convingător, alegându-şi clar opţiunile şi partenerii de drum.

   Însă ce să înţelegem din obstinaţia cu care dl. Marga încearcă să-i explice d-lui Băsescu, de fiecare dată când are prilejul, de ce-l compară cu Mussolini, şi din afirmaţiile bulversante ale d-lui premier Victor Ponta?

   Însă ce să înţelegem din obstinaţia cu care dl. Marga încearcă să-i explice d-lui Băsescu, de fiecare dată când are prilejul, de ce-l compară cu Mussolini, şi din afirmaţiile bulversante ale d-lui premier Victor Ponta?”

   si, mai sus, spune:

   „Cu fiecare zi, pare din ce în ce mai clară intenţia USL de a-l atrage pe Traian Băsescu într-un conflict care să se finalizeze cu o suspendare. E suficient ca preşedintele să-şi dea drumul la gură ca pe vremuri pentru ca Dan Voiculescu sau Crin Antonescu să-şi convingă colegii din Parlament că este momentul loviturii decisive. Dar asta nu este suficient. Suspendarea nu poate veni din senin. Ea are nevoie de un pretext concret şi suficient de grav pentru a beneficia de o largă aprobare publică. Ca de pildă acela că preşedintele Băsescu „nu reprezintă România în lume”. Dar este o strategie bună faptul că USL şi-a ales drept temă de atac politica externă, unul dintre domeniile în care – cel puţin în mentalul colectiv – preşedintele are o autoritate sacrosanctă?”

   Deci…

   Comentariu de Motanul Incaltat | mai 24, 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: