Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Ce mai face Putin…?

Ma voi referi tot la evenimentele externe. Sa vedem ce se petrece in Rusia dupa ce Putin (pentru care Dl. Marga, din cate am inteles, are o deosebita admiratie) a ajuns din nou Presedinte).

THE KREMLIN, MOSCOW. With President-Elect Dmit...

Intarirea regimului prezidential in Rusia…

Mediafax

Putin anunţă un guvern care îi asigură un control strict asupra economiei şi securităţii naţionale

Iata ce spune acest articol pe care il recomand a fi citit si in original:

Preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat luni un guvern care îi conferă un control strict asupra economiei şi securităţii naţionale şi care limitează capacitatea premierului Dmitri Medvedev să aplice reforme de piaţă.

Putin a optat pentru continuitate prin menţinerea aliatului său Igor Şuvalov ca prim adjunct al primului ministru, însărcinat cu politica economică, în timp ce Igor Secin va deţine un post cheie în domeniul energiei, dar în afara guvernului, transmite Reuters.

Preşedintele şi-a consolidat controlul asupra ministerelor cheie, prin numirea şefului poliţiei din Moscova, Vladimir Kolokolţev, ca ministru de Interne, ca semn de încredere în cel care nu a ezitat să folosească forţa împotriva manifestanţilor anti-Putin.

Liderul de la Kremlin a optat pentru continuitate în domeniul politicii externe şi apărare, prin menţirea ministrului de Externe Serghei Lavrov şi a ministrului Apărării, Anatoli Serdiukov.

„Munca va fi dificilă, având în vedere situaţia concretă din economia mondială„, a declarat Putin în timpul unei întâlniri la Kremlin, cu Medvedev în dreapta sa.

Un test important pentru guvern va fi rapiditatea cu care va aplica programul de privatizări şi strategia de reducere a dependenţei economiei de exporturile de petrol şi gaze.

Medvedev, numit premier după ce Putin a revenit la Kremlin pe 7 mai, a declarat că va promova politici pro-creştere şi programul de privatizări.

Cei doi lideri au anunţat încă din septembrie că vor face schimb de posturi, dar procesul lung şi secretos de formare a guvernului a provocat îngrijorare privind existenţa unor diviziuni.

Noul guvern include câţiva membri din echipa de tineri de orientare liberală care au făcut parte din staff-ul lui Medvedev în timpul mandatului său de patru ani la preşedinţie, timp în care a promis reforme ample, puţine din ele concretizate.

Unul dintre aceştia, Arkadi Dvorkovici, va fi unul dintre cei şase vicepremieri şi va răspunde de strategie în energie şi industrie.

Postul de ministru al Energiei i-a revenit lui Alexandr Novak, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, ceea ce sugerează că Secin va păstra controlul asupra sectorului strategic al petrolului şi gazelor, chiar dacă nu mai face parte din guvern.

Putin şi-a mărit influenţa în politica economică, rezervată în mod tradiţional premierului, prin numirea unor persoane fidele la portofoliile economiei şi finanţelor.

Analiştii consideră că guvernul nu va fi independent şi analizează echipa formată de Putin la Kremlin pentru indicii referitoare la direcţia strategică a mandatului de şase ani al preşedintelui.

„Acest cabinet nu va fi complet independent de Kremlin. Piaţa de capital ar putea fi uşor dezamăgită că guvernul nu include mai mulţi pro-liberali”, a declarat Tom Mundy, analist şef la firma de brokeraj Otkritie din Moscova.

Economia Rusiei a înregistrat în primul trimestru o creştere eocnomică de 4,9%, dar a fost susţinută de cheltuielile pre-electorale şi preţul mare al petrolului.

„Preţul petrolului ne va afecta în cele din urmă. Guvernul nu are altă soluţie decât să creeze un climat favorabil pentru investiţii şi creştere”, a arătat German Gref, directorul Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia.

Sberbank este în fruntea listei activelor de stat care urmează să fie privatizate, dar vânzarea unei participaţii de 7,6%, planificată iniţial pentru septembrie 2011, a fost amânată în mai multe rânduri.”

Foarte interesant de citit si:

Vladimir Putin a numit un muncitor într-o poziţie cheie a administraţiei sale

Precum si…:

Două mii de persoane au participat la o „plimbare” împotriva lui Vladimir Putin la Sankt Petersburg

mai 21, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 comentarii »

 1. Il mai tii minte pe acel taran ce fusese numit consilierul unui ministru al agriculturii…parca in regimul lui Emil Constantinescu…parca dar, s-ar putea sa ma insel .LA rusi chestia asta este …obisnuita. Ai uitat ca in timpul „Marii Revolutii din Octombrie ” { care a avut loc in …Noiembrie } erau soldati ridicati la gradul de comandant de mari unitati militare …adica ceva mai sus decat …general ? Capaev, Stalin Iosif Visarionovici…aia ce crezi c-au fost …maresali de cand i-a fatat mama lor ? Mama lor…. Si la noi …tin minte ca dupa ‘948 au fost promovati directori de fabrici si uzine fosti….muncitori .Directorul Fabricii de bere Bragadiru { dupa aceea i-a fost schimbat numele in Fabrica de Bere Rahova } fusese initial …vacar .Deci…unde-i ” noutatea ” ? Daca vor fi macar 20 de milioane de tipi ce vor dorii sa faca ” plimbari ” impotriva lui Putin poate , poate dar …ma cam indoiesc : Siberia aia este atata de mare incat pot incapea in ea si….200 de milioane de …” plimbareti ” iar Putin stie asta si-o va pune in parctica daca asa doreste . Ai uitat ca-i …tar ?

  Comentariu de marian | mai 21, 2012 | Răspunde

  • @marian
   Il consideri pe Putin comunist? Crezi ca vrea sa introduca un regim dictatorial (o dictatura personala) in Rusia?

   Comentariu de Motanul Incaltat | mai 22, 2012 | Răspunde

 2. Putin a fost si va murii …comunist !Sau ….KGB-ist in orice caz , iar ” aia ” au fost …cel putin niste comunisti putin mai mult decat …moderati ! Si nu cred eu , asta o spune articolul 1 din Constitutia Federatiei Ruse .Va instaura { de parca n-ar fi facut-o deja } o dictatura personala { un regim dictatorial }in Rusia { si asa aia simt nevoia unui ” tatuc” } si va face pe dracu-n patru pentru reinfiintarea fostului IMPERIU SOVIETIC . Asa spune acel articol din Constitutia aia a lor .El …TAR iar Lukasenko sau cine dracu mai este presedinte prin ” republicele alea ale lor vor fi niste …cnezi….asa ca sa nu le spuna neaaparat …guvernatori , desii au avut si guvernatori { ala de conducea …guberniile } dar asta ca sa le rada in nas vesticilor .Nu vezi ca si fostul Imperiu Otoman incepe sa se …refaca , incet incet ?Nu vezi ca face si ala pe dracu , pentru a obtine influenta in republicele unionale ale fostelor tari de religie musulmana { desii Turcia este …totusi un stat laic , cel putin declarativ }si a le atrage in sfera ei de influenta ? Este suficient un …” sarche pe goagal ” si aflii …multe ! Traiasca NET-ul !

  Comentariu de marian | mai 22, 2012 | Răspunde

  • Cum apreciezi atunci declaratia D-lui Marga cu privire la admiratia pe care o are fata de Vladimir Putin?

   Comentariu de Motanul Incaltat | mai 22, 2012 | Răspunde

 3. Marga ??? Ce-mi pasa mie de Marga !!! .EU AL ADMIR PE PUTIN !!!! Ce crezi ca-i asa usor sa ti sub papuc o adunatura de…100-150 de milioane de betivi ???

  Comentariu de marian | mai 22, 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: