Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Miscarile din PNL…

Gandul

LOVITURĂ ÎN PNL BUCUREŞTI. Andrei Chiliman înlocuit cu Eugen Nicolăescu. Alte două sectoare au rămas fără preşedinţi

Ce se intampla de fapt?

Iata ce spune Cristian Tudor Popescu, in editorialul sau din Gandul:

Partidul nu e ţara, nici măcar Capitala

Iata ce se arata printre altele:

Română: Andrei Chiliman, primar Sector 1 Bucuresti

Română: Andrei Chiliman, primar Sector 1 Bucuresti (Photo credit: Wikipedia)

„Dl Chiliman iese la televizor şi ne spune că s-a ocupat vreme de 8 ani de administraţie şi nu l-au interesat politicianismele.  După care ne comunică faptul că a fost înlocuit de conducerea PNL, în frunte cu Crin Antonescu, prin vot, din funcţia de şef al organizaţiei PNL Bucureşti. Şi că d-sa crede că era bun în funcţie în continuare, căci a mai fost.

Cui îi era adresat acest discurs? Naţiunii? După câte ştiu, poporul român nu se compune exclusiv din membri şi simpatizanţi PNL. De ce trebuie să ne aducă la cunoştinţă dl Chiliman o problemă privată, căci un partid e o organizaţie cu caracter  privat? […]

Nu cunosc care sunt dedesubturile acestei revocări şi nici nu mă interesează dacă ea e bună sau proastă în bătălia PNL pentru Bucureşti, căci, ca mulţi alţi bucureşteni, nu sunt membru, nici simpatizant de partid. Dar faptul că dl Chiliman ne face părtaşi la  frământările sale lăuntrice şi că va vorbi cu d-nii Câmpeanu, Quintus şi Tăriceanu ca să se decidă cu privire la  demisia sa din partid, mi se pare ieşirea unei cucoane agitate în faţa blocului, ca să strige către toate ferestrele că bărba`su o obligă să nu mai meargă la serviciu şi să aibă grijă de copii.

În civilizaţia politică românească, încă nu s-a înţeles că Partidul nu e ţara, nici măcar Capitala.”

Iata si o reactie interesanta la miscarile din PNL – editorialul Leliei Munteanu, din Gandul:

Crin Jong-Doi, dictatorul cu bâzdâc

Redau, aici, doar finalul:

Morala: Crin Antonescu nu trebuie trezit dis-de-dimineaţă. Nici dacă – punem răul în faţă! – ar trebui anunţat că a câştigat preşedinţia României.” (subl. mea)

😆

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

aprilie 9, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 comentarii »

 1. Interesante miscari… Jubileaza Crin..?

  Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 9, 2012 | Răspunde

 2. Este mult mai complicat decat credeam la pranz … unii joaca in alt film

  Comentariu de Theodora | aprilie 9, 2012 | Răspunde

  • Adica? Explica, te rog, mai pe larg!

   Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 9, 2012 | Răspunde

   • Deci, Theodora, care e, dupa parerea ta, „chimia” fenomenului?

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 10, 2012

 3. Ce dracu …a inebunit Antonescu de tot ? Acum s-a gasit sa faca ” curatenie” in PNL ?Nu-i suficient ca Ponta …se zice { presa nu eu } ca imediat dupa congres s-a carat in ” vacanta” in Dubai ?Se culca si astia pe-o ureche la fel ca Adrian Nastase la ultimele alegeri…mare lucru de nu vor lua plasa iar !Ce dracu frate…chiar merge treaba unsa in coalitie , in coalitia USL de -si poate permite domnul Ponta sa zburde ? A obosit deja ? Si asta doreste nici mai mult nici mai putin …sa fie prim ministru !

  Comentariu de marian | aprilie 10, 2012 | Răspunde

 4. Parerea mea este ca aici nu-i vorba de Ponta. Mie imi face impresia (poate gresita) ca Nicolaescu a stat cam mult pe tusa. Chiliman a fost si este inca primar, dar si seful organizatiei PNL Bucuresti… Acuma vrea si Nicolaescu… Sigur… problema care se pune ar fi ca aceste schimbari sa nu afecteze in mod negativ performanta USL (PNL face parte din USL) la alegerile locale…
  http://www.gandul.info/politica/ultimatumul-dat-de-antonescu-lui-chiliman-in-maxim-trei-zile-sa-ne-spuna-ce-face-9501702
  http://www.gandul.info/politica/ultimatumul-dat-de-antonescu-lui-chiliman-in-maxim-trei-zile-sa-ne-spuna-ce-face-9501702
  http://www.gandul.info/politica/orban-decizia-schimbarii-lui-chiliman-profund-nedreapta-va-fi-afectata-performanta-pnl-in-capitala-9500465
  In acest ultim articol se arata, printre altele, ca:

  „”Sunt şocat. Nu reuşesc să găsesc o explicaţie plauzibilă pentru această decizie. (…) Lui Andrei Chiliman nu i se poate imputa nimic. El trebuie felicitat, apreciat şi susţinut pentru o poziţie serioasă în PNL şi în administraţia din Bucureşti”, a spus Orban.

  „E o măsură profund nedrepată, care nu ţine cont de performanţa lui Chiliman. Această decizie nici din punct de vedere moral nu ar fi trebuit iniţiată de conducerea PNL. Nu pot găsi niciun motiv serios care să determine această schimbare”, a adăugat Orban.

  El a precizat că Andrei Chiliman a plasat PNL Bucureşti pe o traiectorie ascendentă, respectiv pe locul unu în plan de alegeri, cu 7-8% mai mult în sondaje faţă de locul secund, fiind el însuşi candidat PNL la Primăria Sectorului 1, cu 75% intenţie de vot în orice sondaj.

  Orban a ţinut să sublinieze faptul că Andrei Chiliman a fost ales, alături de Vlad Moisescu, vicepreşedinte în Biroul lui Crin Antonescu, care, la rândul său, a fost ales senator de Bucureşti cu sprijinul lui Chiliman.

  „Crin Antonescu a fost ales senator al PNL într-un moment dificil, cu sprijinul puternic şi masiv al lui Andrei Chiliman, care, în 2008, ca primar al Sectorului 1, a avut un rol determinant în alegerea lui Antonescu ca senator într-un colegiu din Sectorul 1″, a spus Orban.” […]

  „Rezultatul acestor decizii este negativ pentru PNL. Va afecta performanţa PNL în Bucureşti, pentru că trebuie să ne întrebăm cum va vota electoratul candidaţi despre care Crin Antonescu consideră că nu sunt buni”, a spus Orban.

  El a opinat că noii numiţi nu au legătură cu Bucureştiul.

  „Noile numiri nu au legătură cu Bucureştiul: Nicolăescu e deputat de Călăraşi, Chiţoiu de Giurgiu. Au şi ei de dus campanii dificile în colegiile lor, dincolo de faptul că au obligaţia statutară de a fi membri ai organizaţiilor din colegiile lor”, a mai spus Orban.

  Consiliul Naţional Executiv al PNL a confirmat, luni, decizia BPC de înlocuire a lui Andrei Chiliman la şefia PNL Bucureşti cu Eugen Nicolăescu, au declarat surse liberale.

  Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a confirmat că Andrei Chiliman a fost înlocuit cu Eugen Nicolăescu la şefia PNL Bucureşti, precizând şi că Mariana Câmpeanu a devenit vicepreşedinte al filialei.

  De asemenea, la şefia PNL Sector 2, Dan Cristian Popescu a fost înlocuit cu Adrian Neacşu, iar la PNL Sector 4 Geani Dinu a fost înlocuit cu Daniel Chiţoiu.”

  Desigur, recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

  Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 10, 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: