Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Despre Alain Delon…

Iata ce spune Romania Libera:

Alain Delon a fost operat pe cord într-o clinică din apropiere de Paris

Se arata, printre altele, ca:

„Actorul francez Alain Delon, în vârstă de 76 de ani, că a fost internat, miercuri, la Spitalul american din Neuilly, un oraş din apropiere de Paris, unde a fost operat pe cord, după ce a fost diagnosticat cu aritmie cardiacă, în urmă cu 15 zile, potrivit Mediafax.

„Mă simt bine. Am fost operat în urmă cu două ore. A fost o operaţie ce era deja programată”, a declarat actorul francez în jurul orei locale 12.30 (13.30 ora României, n.r.), prin telefon, după ce a fost contactat de jurnaliştii de la site-ul cotidianului Le Parisien, confirmând astfel o serie de informaţii apărute miercuri în tabloidele franceze.

Anturajul starului francez declarase anterior că actorul a fost internat pentru un simplu control medical.

„Alain Delon se simte foarte bine. Ca orice persoană care se îngrijeşte de sănătatea sa, avea prevăzută o programare la medic”, a declarat asistenta actorului, refuzând să comenteze informaţiile postate pe site-ul Purepeople.com, potrivit cărora starul francez ar fi fost internat din cauza unor probleme medicale provocate de o aritmie cardiacă.[…]

Alain Delon a spus că a fost diagnosticat cu aritmie cardiacă în urmă cu 15 zile, când a acuzat ameţeli şi senzaţie de greaţă. „Este ceva care li se întâmplă oamenilor ca mine care trec printr-o acumulare de emoţii, de mizerii. În ultima vreme, am avut parte din plin de aşa ceva, cu problemele fiului meu, dar şi cu alte probleme„, a spus Delon.

În vara anului trecut, fiul său Alain-Fabien, în vârstă de 17 ani, născut din relaţia starului cu Rosalie Van Breemen, a fost pus sub acuzare pentru producerea de „leziuni corporale prin neglijenţă”, în urma rănirii unei tinere cu o armă de foc, în timpul unei petreceri organizate la Geneva, în Elveţia, într-un apartament al actorului, dar în absenţa acestuia.

Potrivit site-ului LeParisien.fr, Alain Delon va fi externat joi dimineaţă.”(subl.mea)

Recomand citirea integrala si in original a intregului articol.

Eu ii urez multa sanatate lui Alain Delon! 🙂

Français : Alain Delon au festival de Cannes

Français : Alain Delon au festival de Cannes (Photo credit: Wikipedia)

autographe Alain DELON

Français : Alain Delon et sa fille Anouchka au...

Français : Alain Delon et sa fille Anouchka au festival de Cannes (Photo credit: Wikipedia)

Meeting by President Nicolas Sarkozy on April ...

Français : Claudia Cardinale et Alain Delon au...

Français : Claudia Cardinale et Alain Delon au festival de Cannes (Photo credit: Wikipedia)

De observat cate chipuri poate sa ia un actor in rolurile sale…!!

aprilie 5, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

37 comentarii »

 1. De ce s-a dus la o clinica americana? Nu se mindresc europenii cu sistemul national de sanatate? Nu spune toata lumea pe acolo ca sistemul medical controlat de stat este cel mai bun??

  Comentariu de Cristina | aprilie 5, 2012 | Răspunde

 2. @Cristina . Cand moartea-ti da tarcoale nu mai stai sa alegi ce spital te va ingrijii in tentativa de a amana intalnirea cu doamna ce are ca obiect de activitate culegerea de vieti .Daca omul era mai aproape de spitalul american mi se pare normal ca ” SMURD”-ul francez sa-l fi dus la cel mai apropiat spital . Asta spre deosebire de ce se intampla in Romania cand saracii aia de la SMURD nu gasesc spitalele { deoarece au fost inchise sub ministeriatul unui individ numit Cseke Atilla } sau daca le gasesc aia din spitalul respectiv…fie n-au aparatura fie n-au medici deoarece medicii din Romania sint plecati …in Franta pentru un salariu …cel putin decent. Sa zica bodaproste Alain delon ca nu s-a aflat la acea vreme in Romania ca la ora asta discutam despre…locul unde va fi inmormantat .

  Comentariu de marian | aprilie 5, 2012 | Răspunde

  • Mă simt bine. Am fost operat în urmă cu două ore. A fost o operaţie ce era deja programată – Nu era vorba de o urgenta ca sa nu aiba posibilitatea de a alege spitalul, ci operatia era programata cu un timp inainte.

   De ce sa zica bogdaproste? Nu sustin romanii si cam toti europenii ca sistemul national de sanatate este cel mai bun, si da vina pe SUA ca nu are asa ceva?

   Comentariu de Cristina | aprilie 5, 2012 | Răspunde

   • O FI….REPUBLICAN ?! Printre primele sale filme { si cel mai bun dupa umila mea parere } se numeste „A FOST CANDVA …HOT ” unde o avea drept partenera pe Ann Margret si Jack Palace si era un film …american . Iar sub egida MGM a facut suficiente filme pentru a putea fi ” confundat ” cu un american de acolo din…USA !Europenii …de fapt au ” necaz ” pe sistemul de sanatate american si de aceea atitia carcotasi in rindurile lor !De fapt majoritatea medicilor cu staif din SUA au venit de pe continent , atrasi de …salariile exorbitante date de americani comparativ cu ce castigau ei in Franta , Germania , Marea Britanie, Italia si de ce nu …Romania ?!Nu uita te rog ca primii chirurgi plasticieni…au venit din Franta si Germania . Nu uita ca Noel Bertrand chirurg cardiovascular eminent a venit din Africa de Sud si n-a plecat de acolo deranjat de politica de aparthaid .TOTI fara exceptie au fost atrasi cu sume pe care sistemele tarilor de pe continent nu erau in stare sa le plateasca desii …tipii aveau spre deosebire de altii salarii….de salari .Simplu , americanii au cautat sa atraga , sa absoarba tot ce era mai bun din toate domeniile de activitate. De fapt s-au luat dupa japonezi si mai ales dupa israelieni, platindu-i cu sume astronomice.Acum sa va vad …ca pana sa plece { in sfarsit !} Obama de la casa Alba noua politica de sanatate va fi aplicata . Fireste nu pe voi va plang ci…pe noi .La voi este inca bine, spre deosebire de …la noi.O seara excelenta iti doresc in continuare si-ti multumesc pentru citatul din ziar…nu de alta dar eu nu stau toata ziua sa cittesc presa…nici pe aia romaneasca , darmite pe aia straiana .Daca mai aflu cate ceva de pe CNN sau TV5…bine daca nu….Traiasca bloggarii…ca la ei mi-a ramas speranta !

    Comentariu de marian | aprilie 5, 2012

   • Eu nu am vorbit de doctori, am vorbit de sistem. Nu ii atrage nimeni pe doctori cu salarii mari. Chiar si doctorii din SUA au salarii mari. Diferenta dintre Europa si SUA? In SUA doctorii sint lasat sa-si practice meseria, nu impiedicati de sistem.

    Sper ca obamacare sa fie declarata ilegala si sa nu intre in nici o aplicare.

    Comentariu de Cristina | aprilie 5, 2012

 3. 😆
  Marian, Cristina… zau asa… 😆
  Scuza-ma, Cristina, ca m-a bufnit rasul, dar tot o dai cu sistemul de sanatate de stat din Europa, etc. Tu stii ce spital e acela in care a mers Delon sa se opereze?
  In primul rand ca nu e o clinica americana , asa cum s-ar putea crede, daca te iei dupa denumire. Este o clinica privata si e considerata agréé/non-conventionné sub sistemul de sanatate francez. E un spital fondat inca din 1906!!!! De comunitatea americana din Paris, e adevarat. Nu primeste subventii nici de la Franta si nici din partea US. Or, Cristina, tu ai vorbit de parca s-a dus la un spital privat american, ca si cum Franta, Europa n-ar avea asa ceva. Acest spital e condus de un Consiliu al Guvernatorilor (asa se numeste, n-are legatura cu guvernele tarilor) din care fac parte personalitati de prin rang din lumea internationala (franceze, americane, japoneze…). Participarea este, desigur, benevola. Din acest consiliu fac parte directori de intreprideri, bancheri, diplomati, avocati, etc, alesi de adunarea generala a membrilor donatori ai spitalului. Spitalul asta e acreditat de Joint Commission on Accreditation of Healthcare Organizations (JCAHO), organism de acreditare, independent (deci n-are legatura cu Guvernul US) care acrediteaza cele mai bune spitale din SUA si de Haute Autorité de Santé (HAS), din Franta, care este o autoritate publica, independenta , cu caracter stiintific, cu personalitate morala (asta in Franta inseamna rigoare stiintifica, colegialitate, diversitate in reprezentativitatea profesionala a membrilor, interzicerea conflictului de interese – deci e vorba de valori), ce dispune de autonomie financiara, nu e sub tutela niciunui minister, doar membrii Colegiului sunt numiti prin propunerea celor mai inalte autoritati de Stat, prin decret dat de Presedintele Republicii.
  http://www.american-hospital.org/fr.html
  http://en.wikipedia.org/wiki/American_Hospital_of_Paris
  http://www.has-sante.fr/portail/jcms/c_452559/presentation-de-la-has

  Deci asa se numeste: Spitalul american din Paris, localizat in Neuilly-sur-Seine, care e problema? Desigur, se numeste asa datorita traditiei.
  Auzi, de ce s-a dus Delon la Spitalul american… Toata lumea din Paris, care e bolnava, care are nevoie, se duce la Spitalul american!

  Insa ceea ce e de observat, si aici Marian are dreptatea lui cand face o comparatie cu ceea ce e la noi, acest spital e finantat foarte puternic din fonduri private! Cititi, va rog, si voi! Ce impresie va face? E clar! As dori sa vad si la noi un asemenea spital, precum asta, finantat atat de puternic din fonduri private! La noi se inchid spitalele, din lipsa de bani! Si nu se pune nimic in loc. Nu s-a pus de 20 de ani! Va puteti da seama de forta financiara a celor care finanteaza, a donatorilor! Unde vezi la noi asa ceva: din fonduri private, un asemenea spital? Si Marian are dreptate si cand afirma ca medici romani au mers in Franta si nu numai. Si vorbesc de medici foarte buni! Salariile de aici, in comparatie cu cele de acolo au fost si sunt de mizerie. Iar daca e sa vorbim de aspectul semnalat de Cristina – ca sunt lasati sa-si faca datoria – pai trebuie sa vorbim si de dotarile pe care le are un spital in Occident sau SUA, fata de cele de la noi… Mult superioare, desigur. Or, in conditiile acestea, sigur, iti poti face, ca medic, datoria, asa cum trebuie.
  Insa, Marian, dupa parerea mea inca mai avem spitale bune si medici buni, aici la noi, care isi fac datoria asa cum trebuie. Ca e loc si de mai bine? Desigur! Insa potentialul nostru in domeniu nu trebuie subestimat!

  Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 6, 2012 | Răspunde

  • Zau asa, chiar nu te-ai prins? Pai imi dai dreptate cu cuvintele tale!!

   Exista 2 sisteme de sanatate: privat si de stat. SUA are ambele. Socialistilor nu le convine ca exista sistemul privat, pentru ca ei cred ca numai cel de stat este cel mai bun. Lupta din rasputeri ca sa-l scoata pe cel privat din functiune. Rezultatul? obamacare. Socialistii ridica in slavi sistemul de stat din Cuba, Franta, Anglia, Europa in general si spun ca ar fi bine pentru America sa le urmeze exemplul.

   Acum revin la intrebarea mea: daca sistemul de stat este atit de bun, atit de minunat, atit de dorit de socialisti, cum se face ca chiar ei se duc la clinici private cind se imbolnavesc?? Nu este ipocrizie? Socialismul nu este un bufet de unde putem alege ce vrem si ce nu. Cei care ridica socialismul in slavi ar trebui sa traiasca conform respectivei ideologii! Sau cum bine a zis Margaret Thatcher, socialismul merge pina cind nu mai sint bani.

   Ca spitalele din Romania sa mearga bine trebuie ca statul sa iasa din sanatate. Ca si din invatamint. orice sistem preia statul il duce in groapa, nu merge mai bine.

   Dotarile pe care le au spitalele din SUA nu sint datorita guvernului ci, asa cum ai spus, din donatii private sau alte surse. Statul nu are ce sa dicteze unui spital ce aparatura are voie sa cumpere sau ce fel de medici sa angajeze.

   Inca o dovada ca socialismul nu functioneaza. Inca o dovada ca statul nu are voie sa se bage in multe lucruri in care se baga in prezent!

   Comentariu de Cristina | aprilie 6, 2012 | Răspunde

   • Cristina, tare mi-e ca si capitalismul merge pana cand nu mai sunt bani

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 6, 2012

   • In capitalism se fac alti bani. Socialismul lucra atita timp cit au captalistii bani.

    Comentariu de Cristina | aprilie 7, 2012

 4. Partea proasta e ca noi nu avem finatatori de calibrul celor din Franta, Italia sau SUA. In lumea filmului, spre exemplu, Italia a avut producatori seriosi, si ma gandesc la un Carlo Ponti sau Dino de Laurentiis. Filmul romanesc a obtinut, dupa Revolutie, cateva succese, e adevarat, de unde se vede ca potential, talente avem. Vorbeam despre actori si in postarea dedicata lui Ion Lucian… Il auzeam si pe Mircea Diaconu ca se plangea la televizor… TREBUIE FINANTATORI!!!!! Nu merge fara. Or, la noi nu exista asa ceva, decat foarte timid. Si, bineinteles, trebuie bani seriosi. Partea cea mai proasta este ca nici Statul nu are bani… Nu degeaba se vorbeste in SUA de o industrie a filmului, si pe buna dreptate! Pentru ca un film trebuie sa si produca bani, din incasari. La noi nu exista o asemenea industrie si nu se castiga bine. Nu se implica oameni cu bani in afacerea asta…

  Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 6, 2012 | Răspunde

  • Bineinteles, si teatrele noastre duc lipsa de finantare… De asta si salarii mici…

   Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 6, 2012 | Răspunde

  • Trebuie finantatori ca sa faca fata la mita care trebuie sa se dea. Cine ar finanta ceva din care nu se poate produce nimic?

   Comentariu de Cristina | aprilie 6, 2012 | Răspunde

   • Totusi, sa nu incurcam lucrurile: mita este un efect, nu o cauza. S-a ajuns la asa ceva tocmai pentru ca nu exista si nici nu au existat de la Revolutia din ’89 incoace finantatori privati seriosi, investitori straini doritori sa investeasca aici in Romania. A fost blamat FSN-ul, FDSN-ul lui Iliescu pentru asta, pentru sistemul ticalosit. A venit o forta intitulata de dreapta la Putere, CDR, si tot nu a reusit nimic. In plan economic performantele CDR-ului au fost sub cele ale FSN/FDSN. Ca le place unora, ca nu le place, in Romania privatizarile de succes si o crestere economica semnificativa fata de perioada postdecembrista anterioara s-a facut sub Guvernarea Nastase si cifrele privind cresterea PIB-ului vorbesc de la sine. Uite-te la actuala Putere, de dreapta, din Romania: n-a facut nicio privatizare pana acum si vrea sa le faca acum pe toate, pe ultima suta de metri. Chestia cu mita e peste tot in lume. Insa acolo unde treburile merg bine, economic vorbind, fenomenul se diminueaza semnificativ.
    „Cine ar finanta ceva din care nu se poate produce nimic?” – asta e conceptia paguboasa a romanului, in niciun caz a occidentalului. Conceptia asta vrea sa transforme totul in societati comerciale, care sa aiba ca scop al domeniului de activitate profitul. Dar exista si alte institutii, altfel de institutii decat societatile comerciale. Observa ca Spitalul american din Paris este finantat prin donatii . In tot Occidentul, si in SUA, se procedeaza asa. Dar acolo exista finantatori cu resurse financiare mari, ce pot suporta o finantare serioasa. Si, bineinteles, ei si stiu cum se realizeaza din punct de vedere tehnic un astfel de lucru.

    In ceea ce priveste filmele, lucrurile stau un pic diferit. Orice film, pentru a putea fi realizat, trebuie sa aiba un buget. Producatorul e cel care finanteaza, el produce filmul. Evident, el e privat. Regizorul discuta cu producatorul si-i expune ce vrea sa faca. In general, ei sunt prieteni, se cunosc de 30 de ani, etc. Ei, acolo e o echipa intreaga care lucreaza, se fac devize de cheltuieli, se fac estimari ale succesului de casa al filmului. Asta si inseamna o industrie cinematografica. Spre exemplu: cheltuielile de realizare sunt de 15 milioane de euro. Se estimeaza un succes de casa de 20-25 milioane de euro, sau poate si mai mare. Filmul poate insa avea un succes si mai mare, nesperat, de 30 de milioane de euro. Dar, repet, cineva trebuie sa finanteze! Si acel cineva trebuie sa aiba posibilitati financiare mari. Insa chiar si in lumea filmului lucrurile sunt nuantate. Sunt filme de arta, care, poate, nu au succese de casa foarte mari imediat. Totusi, astfel de filme sunt necesare. Nu se poate merge numai cu ceea ce se cheama productii comerciale . Si astfel de filme trebuie finantate, si in Italia au fost finantate si astfel de filme. Filme extraordinare, care ne incanta si care vor incanta si generatiile ce vin dupa noi.
    Dar, intorcandu-ma la problema economica, problema finantatorului e cea de baza.

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 7, 2012

   • Nimeni nu investeste serios pentru ca guvernul pune piedici companiilor care nu pompeaza mita.

    Ce care fac donatii in SUA au motiv. Exista niste scutiri la taxe. Apoi spitalele nu sint neaparat finantate prin „donatii”. De obicei spitalurile se imprumuta de la banca daca au nevoie de „finantare”. Nu toata lumea sta cu mina intinsa, you know?

    Comentariu de Cristina | aprilie 7, 2012

   • @Cristina
    De ce crezi asta? Guvernul se lauda cu contrariul…

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 7, 2012

   • Cu ce se lauda guvernul?

    Comentariu de Cristina | aprilie 7, 2012

   • @Cristina
    Cu ce se lauda Guvernul??? Cu contrariu a ceea ce ai zis tu! Scuza-ma, dar e foarte usor sa cauti in presa noastra si ai sa vezi. Cu lupta anticoruptie, impotriva mitei, foloase necuvenite, etc, etc. Arestari spectaculoase, nume sonore din politica romaneasca, fosti si actuali demnitari. Eu am impresia ca tu nu citesti presa noastra. Am scris si eu pe blog, dar poti sa cauti si ai sa gasesti direct in presa noastra. Nu reaiau aici ca e prea lunga treaba pentru un comentariu.
    Dar eu va recomand, si nu numai tie, dar tuturor romanilor din diaspora sa mai citeasca presa romaneasca. Nu se poate sa fi chiar rupt de realitatile de aici… Am observat treaba asta, ca nu prea cititi ce se scrie in presa noastra… Sigur, traiti acolo, dar…

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 8, 2012

   • A, si Cristina, nu te contrazic, dar un spital, ca sa luam exemplul asta, nu este si nici nu poate fi o societate comerciala si condus ca o societate comerciala (SRL, SA, etc).

    Si in Romania e la fel, cei care sponsorizeaza sunt scutiti de anumite taxe.

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 8, 2012

   • Imi pare rau, dar trbuie sa raspunzi cu raspunsuri intregi [entru ca nu intotdeauna inteleg la ce te referi. Cind am intrebat cu ce se lauda guvernul chiar vreau sa inteleg la ce te referi. Degeaba imi spui ca cu contrariul la ce am zis eu, ca nu stiu la ce te referi.

    Nu citesc presa romanesca pentru ca nu ma intereseaza. Nu traiesc acolo, de ce m-ar interesa. Oricum, nimic cu are sens. Nu ai punct de referinta, fiecare isi face de cap. Pentru mine e pierdere de timp.

    Comentariu de Cristina | aprilie 8, 2012

 5. Pe de alta parte, Cristina vad ca a ocolit subiectul cu Alain-Fabien, apropo de arme. Iata ce se poate intampla daca un tanar isi poate procura o arma de foc. Asta apropo de gun control… cu care Cristina nu e de acord…

  Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 6, 2012 | Răspunde

  • Dar asta cite vieti a scapat pentru ca a avut o arma? Nu intelegi? Criminalilor nu le pasa ca sint legi de gun control. Aceste legi controleaza oamenii, nu pistoalele. Daca omului astuia i-ar fi fost interzis sa poarte o arma, citi morti erau acolo?

   http://americanvisionnews.com/2741/concealed-carry-saves-church-from-shotgun-intruder

   Comentariu de Cristina | aprilie 6, 2012 | Răspunde

   • Oare…? Insa am inteles punctul tau de vedere…

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 7, 2012

   • Asa cum bine a mentionat marian, amendamentul 2 recunoaste dreptul oamenilor de detine o arma. Orice control este neconstitutional.

    Comentariu de Cristina | aprilie 7, 2012

 6. Uitati-va ce finantatori avem noi: a vrut si Patriciu sa-si deschida un lant de magazine si (cat a durat? cateva luni?) a dat faliment. Am si scris despre asta o postare recenta. Uitati-va si la salarii!!

  Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 6, 2012 | Răspunde

  • De ce a dat faliment?

   Comentariu de Cristina | aprilie 6, 2012 | Răspunde

  • Auuuuu !!!! Alt exemplu nu gaseai ???Tocmai pe Patriciu l-ai gasit ? Pai ce mi-e asta ce mi-e Muffet ?A facut Dinu Patriciu altceva in viata lui { ma refer strict la perioada de dupa ’89 } in afara speculatiilor financiare ? A luat Petrom pe moca { adica gratis …free , cadou …gift ca sa inteleaga si Cristina } si e-a facut cu el ? Sa fim seriosi . In orice alta tara civilizata si cu o justitie corecta, adica justitie nu ….altceva , pai la ora asta Dinu Patriciu tocmai isi executa primii 15 ani din cei 150 pe care i-ar fi ” primit ” pentru smecheriile pe care le-a facut . Hotii mai bine zis .Pai ” magazinele sale , acel ” lant de magazine ” { ca tot este obisnuita Cristina cu termenul } ala a fost doar o supapa pentru …chiorat prostii !Pai am vazut ” salariile ” bossilor, insa are cineva habar de ce salarii aveau….palmansii ?Despre arme…am citat mai nu stiu cand din Adolf Hitler…{ nu ca m-asi omora de dragul lui } referitor la arme, deci nu mai reiau. Pot insa sa-ti spun si dumitale si Cristinei ca eu sint indragostit de arme. Eu un „pacifist ” prin …educatie.Dintre toate armele din lume mi-asi dorii un AK 47 . Ala-mi place , ala stiu sa-l folosesc { nu numai } si-n somn dar….daca mi-ar da cineva …cadou de ziua mea si astia de la ” Arme si munitii ” de la Politie ar fi de acord sa pot pastra aceea arma….n-asi pastra-o nici daca ar fi poleita cu …aur, ar avea tragaciul din platina si patul din lemn de …trandafir !Pai daca ai o arma devii sluga ei .Daca ai o arma ai infinit mai multe obligatii decat cei ce n-au asa ceva. Asta daca ai discernamant , daca gandesti fireste , nu daca te iei dupa filme sau dupa …religii, sau sustinatorii acestora. Asta ca sa ajung si la nenorocitii aia de folosesc armele contra unor oameni lipsiti de aparare .Ce am eu ca racila, ca necaz , este faptul ca statul roman imi neaga mie dreptul la autoaparare . Eu n-am dreptul sa posed legal o arma de foc, cu gloante de lupta insa, au dreptul toti descreieratii, toti talharii si mai ales toti tradatorii de tara si neam .Atentie, acestia nu-i consider ca facand parte dintre interlopi .Ce crezi stimate …”Motan ” oare imediat dupa razboi interlopii din Romania aveau sau nu arme de foc ? Aveau dar…aia nu prea ajungeau sa dea socoteala in fata justitiei sau …in orice caz nu ajungeau la puscarie …la jailhouse !De ce ? pai simplu, erau inpuscati mortal in urma tentativei de a ” evada de sub escorta „.Asa ca in Romania n-a fost nevoie de mari ” investitii ” umane in domeniul a gun control .In America asa ceva adica gun control…chiar ca nu este posibila. In Costitutia lor este stipulat dreptul de a purta arma al ORICARUI CETATEAN AMERICAN PE TERITORIUL SUA SI NU NUMAI ! La noi in ziua de azi nu se permite ca cetatenii sa detina arme de razboi { or fi si arme de „pace ” oare ?} pentru ca puterii instalate imediat dupa ’89 i-a fost teama ca vreodata populatia va face uz de aceste arme…impotriva lor ca stat.Asta-i parerea mea si …o pot sustine oricand cu argumente.Pai ia ganditi-va in ’90 cand au venit minerii….daca se intalneau cu aia din Rahova ce iesisera cu topoare , cu sabii si cu ARME DE FOC sa-i astepte la Piata Rahova….ce s-ar fi intamplat ? Asta-i doar un exemplu dar sint…cu zecile.

   Comentariu de marian | aprilie 6, 2012 | Răspunde

  • Cristina intreaba de ce a dat faliment… Acuma, ce sa-ti zic? Am mai scris despre asta pe blog, poti sa cauti… Nu stiu daca vei fi lamurita pe deplin… Sigur, vremurile de criza si-au spus cuvantul. Eu cred, dar asta e parerea mea, ca a fost vorba si de carente serioase in ceea ce priveste managementul, marketing-ul… A dat salarii foarte mari (pentru Romania si nu numai, cel putin asa banuiesc) sefimii. El a vrut sa faca o chestie interesanta. Ideea asta de afacere mie, cel putin, mi s-a parut interesanta. A vrut sa faca o concurenta serioasa unor supermarket-uri, precum Carrefour. Mie mi-a placut ambitia si curajul asta! Apropo de Carrefour, cititi aici:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Carrefour
   Uitati-va si la cifre…
   In Romania, Carrefour e foarte popular. Spuneam de vremurile de criza din zilele noastre… A scazut foarte mult consumul! Mult! Cred ca e una din cauzele principale ale falimentului. Sigur, Carrefour e foarte tare, foarte intins, in toata lumea, poate suporta mult mai bine dificultatile. Dar eu cred ca si ei au fost afectati de scaderea consumului. Se vede cu ochiul liber. Tin minte cand stateam la coada, la casa de marcaj, si jumatate de ora… Acuma stai cateva minute, daca e aglomerat. Lume e, dar, spre deosebire de anii anteriori, mai putina… Eu am si spus ca scaderea aceasta a consumului e o problema mare, care afecteaza firmele private. Chiar si pe cei tari! De asta si vorbeam de rolul motor al cererii globale! Unii spun ca Patriciu s-a intins prea mult, pentru inceput. Poate au dreptate… Lantul asta de magazine Mic.ro a aparut tot deodata, in bloc. Poate ar fi trebuit sa procedeze altfel: take it easy .

   Da, Marian… Dar el are bani si poate sa finanteze! Pai altfel cum vrei o afacere romaneasca mare si de succes?

   Bucurestiul dupa razboi? Chicago doi!! 😆 Mai si rimeaza! Inteleg, te referi la comisarul Eugen Alimanescu. Un fel de combinatie intre Cesare Mori si Elliot Ness. Usor Marian, take it easy brother … 🙂 Nu mai sunt, totusi, vremurile alea… Sa nu exageram… Acum e vorba de o naclaiala economica in toata lumea, tu nu vezi? Ca ii place sau nu Cristinei, neoliberalismul asta a condus la criza economica actuala… Ce sa mai…
   Apropo de vestitul comisar Alimanescu, si Alain Delon a jucat astfel de roluri! 🙂
   Insa trebuie subliniat ca ceea ce a stopat crima organizata din Bucurestiul de dupa cel de-al doilea razboi mondial nu au fost masurile de forta, luate de Politie, sau temuta Securitate a poporului, cum se numea. Ci faptul ca s-au creat locuri de munca si a inceput sa se refaca economia! Cand golanasul din Ferentari a avut un servici la o intreprindere si nu i-a mai stat capul la prostii. Pe urma, dupa ce au trecut anii si a reusit sa aiba o viata ca lumea, nu i-a mai placut ce facea odata…
   Daca nu s-ar fi creat locuri de munca si nu s-ar fi refacut economia dupa razboi, crima organizata s-ar fi perfectionat si ar fi gasit metode sa faca asta. Numai masurile de forta nu pot stopa crima organizata.
   Era un film cu Alain Delon, foare bun, el era politist. Dar trata o problema mult mai ampla si complexa. Delon era un tip dur, ma ducea cu gandul la acel Javert din Mizerabilii lui Hugo… In varianta moderna, desigur. Scotea prea repede pistolul. Impusca prea repede… Intrebarea pe care ti-o puneai era: care e granita atunci dintre aparatorul legii si criminal? Daca aparatorul legii ar putea sa alunece si sa ajunga criminal, dat fiind faptul ca si unul si altul impusca, omoara oameni? Delon a jucat impecabil, era tulburator, iar intrebarea asta incepea sa prinda radacini adanci in creier!! Pe de alta parte, era acolo vorba de un director de banca, disponiblizat in urma unor restructurari ce s-au facut… Omul, desigur, era obisnuit cu un anumit stil de viata, salariul pe care il avea era mare si-si permitea sa traiasca pe picior mare. Dar odata disponibilizat…? Ce crezi ca a facut omul asta, ca sa-si suplimenteze veniturile? A intrat intr-o retea criminala ce distribuia, daca nu ma insel acum, droguri!!! Chestiunile sociale conteaza, Marian. Conteaza! Mai ales ca in film vedeai atata moarte ca incepeai sa te intrebi serios unde e grija fata de om? Era prezentata o societate umana care nu are grija fata de om: il disponibilizeaza, lasat fara resurse cade in tot felul de infractiuni, ca pe urma sa fie omorat de Politie, de un inspector constiincios, nu-i asa, incoruptibil, de la Maximilien Robespierre citire, n-asa, care isi face corect datoria fata de spurcaciunea asta de societate, nu?

   Nu e simplu…

   Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 7, 2012 | Răspunde

   • Capitalismul la lucru. Cerere si oferta. In capitalism ai dreptul sa reusesti si ai dreptul sa esuezi. Patriciu trebuia sa vina la Obama sa-i dea si lui un bailout, ca, de, trebuie sa misti economia, nu?

    Comentariu de Cristina | aprilie 7, 2012

   • Robiespiere n-a avut si el de a face cu inventia domnului Guilotine la un moment dat ?Ce a zs cineva ca masurile de forta …au fost vreodata suficiente pentru a oprii infractionalitatea ?Dimpotriva aici sint mai mult decat de acord cu dumneata .Iar acel citat din Margareth Theacher referitor la ” socialism”….pai aia a „cunoscut ” socialismul doar din carti , doar teoretic, noi din nefericire nu l-am trait decat vreo cativa ani , pana s-au prins unii ca ne merge bine si….nu e cazul.Ce-mi povestesti face parte din scenariul filmului ” A fost candva hot ” despre c are facusem deja vorbire, insa nu cu droguri se ocupa reteaua ci cu altfel de furaciuni .Nu ma refeream la Alimanescu ci asa in general.Ce crezi ca era singurul politist care era interesat ca sa nu bage contribuabilul la cheltuieli prin incarcerarea unor banditi ?Si azi avem nevoie de forta de munca pe care o vom gasii doar afara , probabil din China pentru a pute aduce romania la niste ” cote” rezonabile asa ca daca se va gasii cineva care sa „faca ceva ” vom traii probabil ca-n Germania lui Hitler, cu toata populatia „angajata ” in reconstructia tarii….dar noi am mai trait aceste vremuri.Pacat ca daca vreodata se vor relua la noi { asta nu se mai poate , au avut „unii” grije de asta } aceste ” obiceiuri” nu vom mai fi oameni cu care sa se faca treaba si deci vom apela la chinezi ca si asa sint prea destui…macar sa vrea aia sa munceasca ca vad ca ami toti au afaceri dar altceva….

    Comentariu de marian | aprilie 7, 2012

   • Da.. capitalismul la lucru, cerere si oferta… numai ca mai trebuie sa si stii cu ce si cum se „mananca” chestia asta…

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 7, 2012

   • @marian
    Chinezii…? Forta de munca la noi?
    N-as crede… Astia daca isi pun mintea ocupa SUA pe cale pasnica, invocand dreptul de libera circulatie al persoanelor!! Si atunci sa vezi socialism in SUA!! De o sa se intoarca Cristina inapoi in Romania! Valvartej!!! 😆 😀

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 7, 2012

   • Cristina vorbeste de capitalismul la lucru, dar nu stie nici macar cu ce si cum se „mananca” socialismul!! 😀
    Pai trebuie sa vina Patriciu sa-i dea lectii de bailout lui Obama? Don’t you think Obama is better than Patriciu? 😉

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 8, 2012

   • De unde stii ca nu stiu cu ce se maninca socialismul?

    N-ai inteles. Asa cum Obama a dat bailout $$ lui GM si altor company cind au dat faliment, tot asa trebuia sa vina si Patriciu sa ceara $$, poate asa magazinele lui ieseau din faliment.

    Comentariu de Cristina | aprilie 8, 2012

   • Hmmm… da… nu m-am gandit la asta… Oricum, vad ca magazinele se deschid din nou, dar nu mai se numesc Mic.ro. Exact in aceeasi locatie… Dar nu cred ca a contribuit Guvernul la treaba asta…

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 8, 2012

 7. @Cristina….Ha, ha, ha….si asa mi departe.Chiar imi plac ‘ideile ” dumitale si mie si mai ales sotiei mele care ma tot intreaba …de cati ani , sau de la ce varsta ai plecat dumneata din Romania spre …..alte zari, si eventual de ce ?

  Comentariu de marian | aprilie 8, 2012 | Răspunde

  • Oh, da? Care idei va plac? E ceva nemaiintilnit in Romania?

   De ce am plecat? Din mai multe motive. De ce ramin? Pentru ca pot sa-mi educ copiii exact asa cum vreau eu.

   Comentariu de Cristina | aprilie 8, 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: