Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Ce am mai citit. Stiri interesante

Iata doua stiri pe care le-am citit. Interesante, cred eu:

Gandul

Cum a fost calculat preţul de vânzare al Cupru Min. De ce statul nu a luat în considerare şi valoarea zăcământului

si

Capital

Gigantul Yahoo! se zguduie: 2.000 de concedieri pe fondul scăderii veniturilor

Iata inca o stire interesanta:

Romania Libera

Geithner: SUA poate lăsa ca teama de deficitul bugetar să afecteze investiţiile

Se arata ca:

Treasury Secretary Timothy Geithner

Treasury Secretary Timothy Geithner (Photo credit: Talk Radio News Service)

„Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a declarat miercuri că SUA nu poate permite ca teama legată de deficitul bugetar să afecteze proiectele de investiţii necesare pentru stimularea creşterii economice, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Geithner a făcut referire, într-un discurs la Chicago Economic Club, la oponenţii republicani ai administraţiei Obama, care susţin că cheltuielile federale sunt excesive.

„Nu există un motiv economic sau financiar pentru folosirea fricii de deficitul bugetar pentru reducerea drastică a funcţiunilor guvernului, a plasei de siguranţă a economiei sau a beneficiilor Medicare, aşa cum propun republicanii”, a spus Geithner.

Măsurile cerute de republicani, precum inversarea reformelor de pe Wall Street, reprezintă „o viziune întunecată, pesimistă a Americii”, a adăugat şeful Trezoreriei.

El a arătat că economia SUA este încă în curs de reducere a îndatorării, de plată a datoriilor excesive acumulate în perioada crizei financiare din 2007-2009, dar înregistrează o creştere moderată.

Dificultăţile cu care economica încă se confruntă, precum rata mare a şomajului, pot fi rezolvate numai prin măsuri guvernamentale, cum ar fi investiţii pe termen lung în proiecte de infrastructură.

„Trebuie să dorim să şi facem lucruri, nu doar să tăiem”, a spus Geithner.

În opinia sa, deficitul bugetar mare nu este sustenabil pe termen lung, dar problema nu trebuie să fie prioritară ci să fie tratată cu un mix de reduceri ale cheltuielilor şi de creşteri ale veniturilor.”

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

aprilie 4, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 comentarii »

 1. Cum sa se calculeze ?De atat au avut nevoie si pe atat au dat …ce-i asa mare filozofie ?Ce era din averea maica-si ?Era doar a…statului Roman .

  Comentariu de marian | aprilie 4, 2012 | Răspunde

  • Dupa parerea ta nu mai trebuie privatizat nimic? Sau crezi ca nu e fair aceasta privatizare…?

   Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 4, 2012 | Răspunde

   • Cred ca nu trebuia privatizat si cred ca nu este nici …fair. Pai cine a pomenit ca pe vreme de criza sa vinzi o avere cu un pret de nimic si mai ales unei ” firme” ce n-are bonitate .Unei firme obscure ce { am cautat si eu pe net } pana acum n-a avut ca obiect al activitatii extragerea minereurilor…de nici un fel..Pe cine cunosti ca atunci cand pretul cuprului pe plan mondial este in urcare sa vanda in loc sa-si extraga el insusi acel minereu ?Aia din SIera Leone si-au vandut extragerea si exploaterea extragerii de diamante { conducatorii evident } iar populatia din atara respectiva traieste in conditii de mizerie crunta, ceia ce nu-i asa de rau avand in vedere ca aia sint negri.Ma rog ce se intampla azi in Romania se numeste in toate graiurile acestei planete….tun pe ultima suta de metri. Nu ca i-asi suspecta pe cei din actuala opozitie de ” virginitate” insa jaful facut in acesti 7 ani de cand portocalii sint la putere nu se poate compara decat cu incursiunile tatarilor din secolul …XV .

    Comentariu de marian | aprilie 5, 2012

   • @marian
    Iti citez din articolul din Gandul:

    „”Societatea a depus eforturi deosebite pentru a demonstra profitabilitatea activităţii în vederea creşterii atractivităţii la privatizare, dar fără o infuzie de capital nu-şi poate continua activitatea în condiţiile actuale mai mult de un an. Deşi societatea obţine profit din activitatea de exploatare, având în vedere datoria către Transilvania Sud societatea nu poate contracta credite şi nu dispune de lichidităţi pentru realizarea investiţiilor. Funcţionarea societăţii la capacitatea actuală mai poate continua pe o perioadă de maximum un an, perioadă în care activitatea poate continua în condiţii de retehnologizare sau se închide”, este argumentul Guvernului inclus în document, cu justificarea că închiderea Cupru Min ar necesita lucrări de ecologizare în valoare de 92 milioane euro, care ar cădea în sarcina statului.”

    Ce parere ai despre asta? Dupa cum vezi, Guvernul a dat, totusi, o justificare.

    Pe de alta parte, da-mi voie sa te intreb: ce ai tu cu negrii…?

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 5, 2012

 2. N-am nimic cu ” negrii” de unde ai tras aceasta concluzie ?Ce aia nu sint tot oameni ?Am dat doar un exemplu din ce a ajuns Sierra Leone dupa ce i-au fost vandute rezervele diamantifere , ca s-au pricopsit doar cativa din ei iar ceilalti traiesc in mizerie cumplita.Si ce aia din Sierrra Leone nu sint negrii ?

  Comentariu de marian | aprilie 8, 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: