Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Enigma Frunzaverde…

Mediafax

Preşedintele PNL Caraş-Severin: Frunzăverde demisionează din PDL

Preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, a declarat că prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde demisionează din formaţiunea democrat-liberală şi va candida din partea USL la alegerile din iunie pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Frunzăverde a declarat, marţi, pentru EVZ, că nu a demisionat „de niciunde”, menţionând că va susţine miercuri o conferinţă de presă şi că se va vedea atunci „despre ce este vorba”. 

[…]

În 13 martie, vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat agenţiei MEDIAFAX că prim-vicepreşedintele partidului Sorin Frunzăverde a intrat într-un conflict cu ea nemulţumit că l-a schimbat din funcţie pe directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) din Caraş-Severin, susţinut de el. În replică, Sorin Frunzăverde a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu a existat un conflict între el şi Elena Udrea şi că „responsabilul judeţean de la ISC Caraş-Severin” la care aceasta face referire nu a fost şi nu este membru al PDL.

Sorin Frunzăverde era membru fondator al Partidului Democrat (în prezent PDL), din partea căruia a fost desemnat ministru la diferite portofolii în mai multe guverne şi a ocupat, de asemenea, funcţii în administraţia locală.

De asemenea, Frunzăverde era preşedintele Organizaţiei judeţene a PDL Caraş-Severin, considerat unul dintre „greii” formaţiunii democrat-liberale.

La congresul partidului din mai 2011, Sorin Frunzăverde a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL, cu 1142 de voturi. El a fost al doilea ca număr de voturi, după Gheorghe Flutur. Frunzăverde a fost unul dintre susţinătorii lui Vasile Blaga la şefia formaţiunii.

În perioada 2001 – 2011, Frunzăverde a fost vicepreşedinte al partidului, ocupându-se de relaţiile internaţionale şi fiind unul dintre artizanii primirii Partidului Democrat în Partidul Popular European, după ce fusese membru al Internaţionalei Socialiste. De altfel, Frunzăverde era unul dintre susţinătorii schimbării simbolului PDL, care să renunţe la trandafir – simbol al socialiştilor – şi să adopte inima – simbolul PPE.

În perioada 1991-1996, Sorin Frunzăverde a fost preşedinte şi director general al Camerei de Comerţ şi Industrie a judeţului Caraş-Severin, deţinând de asemenea în perioada 1992-1996 funcţia de consilier judeţean, secretar al Comisiei de buget-finanţe din CJ. În perioada 1996-1997, el a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

În perioada 1997-2000, Sorin Frunzăverde a deţinut o serie de funcţii ministeriale ca reprezentant al Partidului Democrat: ministrul Apelor, Pădurilor şi Mediului Înconjurător (5 decembrie 1997 – 11 februarie 1998) în Guvernul Victor Ciorbea, din care a demisionat odată cu retragerea miniştrilor PD din guvern; ministrul Turismului (17 aprilie 1998 – 16 decembrie 1998) în Guvernul Radu Vasile, până când a fost desfiinţat ministerul, trecând apoi la şefia Autorităţii Naţionale pentru Turism; ministrul Apărării Naţionale (13 martie 2000 – 28 decembrie 2000) în Guvernul Mugur Isărescu.

Frunzăverde a fost deputat PD în legislatura 2000 – 2004. Apoi, între 2004 şi 2006, a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, funcţie la care a renunţat pentru a prelua din nou portofoliul Apărării Naţionale, de această dată în Cabinetul Tăriceanu. A deţinut această funcţie până în aprilie 2007, când PD a fost scos din Guvern.

La alegerile europarlamentare din noiembrie 2007, Frunzăverde a fost ales deputat în Parlamentul European pentru mandatul 2007-2009, el candidând primul pe lista Partidului Democrat. A îndeplinit funcţia de şef al delegaţiei române din cadrul PPE-DE.

În iunie 2008, Frunzăverde a candidat la funcţia preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, câştigând alegerile.

EXCLUSIV – Frunzăverde: Voi candida ca membru PNL pentru preşedinţia CJ Caraş-Severin. Voi deveni vicepreşedinte al PNL, aşa cum mi s-a propus astăzi

Se arata, printre altele, ca:

„Întrebat care au fost motivele plecării sale din PDL, Sorin Frunzăverde a spus că motivele pot fi găsite în declaraţia lui 24 noiembrie 2010.[…]

Presa relata, în 24 noiembrie 2010, despre declaraţii ale lui Sorin Frunzăverde potrivit cărora principala provocare pentru PDL dar, în acelaşi timp, pentru opoziţie o reprezintă scoaterea României din „haosul administrativ”, din „vrajba politică” şi din „statul poliţienesc”.

El exprima atunci opinia că PDL trebuie, fiind la guvernare, să se folosească de pârghiile pe care le are pentru a scoate ţara din această stare.

Astfel, spunea Sorin Frunzaverde, ar trebui luate măsuri precum începerea unui dialog politic cu opoziţia, care să permită constituirea unui guvern bazat pe o mai largă majoritate parlamentară şi construirea şi adoptarea unui buget corect şi responsabil din punct de vedere al alocărilor instituţionale.” (subl.mea)

Mihaela Popa: Dacă este adevărat că Frunzăverde pleacă din PDL, Boc ar trebui să-şi dea demisia

Incendiar!! Se arata, printre altele, ca:

„”Eu nu am văzut nicio declaraţie a lui Frunzăverde privind plecarea sa din partid. Dacă însă este adevărat că pleacă atât el, alături de 42 de primari din judeţul Caraş Severin, cât şi primarul Slatinei, Darius Vâlcov, atunci Emil Boc ar trebui să-şi asume aceste pierderi şi să-şi dea demisia din fruntea PDL”, a declarat, marţi, vicepreşedintele PDL Mihaela Popa.

Ea a spus că Frunzăverde e „un personaj cu greutate” în PDL, fiind fondator al partidului şi omul care a dus formaţiunea în Partidul Popular European.

Preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Sorin Frunzăverde va candida din partea USL la şefia Consiliului Judeţean.” (subl.mea)

Absolut uluitor!! Deci omul care a adus PDL in PPE demisioneaza (sau, ma rog, se detaseaza) acum din PDL!!!!!!!

Udrea şi Boagiu acuză USL că lansează „intoxicări” potrivit cărora ele ar pleca din PDL

Gandul

Lăzăroiu îl atacă dur pe Frunzăverde: „E un gunoi”

Frunzăverde, pentru Mediafax: „Voi candida la CJ Caraş Severin DIN PARTEA USL. Voi fi vicepreşedinte PNL”

Udrea: Nu ştiam de această decizie

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea susţine că plecarea lui Frunzăverde „nu este un lucru bun pentru PDL”, iar ea, personal, nu ştia de decizia prim-vicelui democrat-liberal.

„Nu ştiu, nu am această informaţie, ştiţi foarte bine că am fost în plen toată ziua, nu ştiu nimic despre acest lucru”, a declarat, la rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase.

În ultima perioadă, Frunzăverde a avut poziţii divergente faţă de conducerea partidului. „Nu se înţelege deloc cu Boc. S-a săturat”, a declarat, pentru gândul, un democrat-liberal.

De asemenea, Frunzăverde s-a remarcat printr-un conflict deschis cu Elena Udrea, militând în perioada remanierii guvernului în frunte cu Emil Boc pentru diminuarea fondurilor puse la dispoziţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. În nenumărate rânduri, el s-a plâns de distribuţia banilor în teritoriu, cerând ca acestea să nu vină prin Consiliile Judeţene, via ministere, ci direct către primării. Totodată, Frunzăverde a militat pentru constituirea la nivel naţional a Mişcării Populare, ca alianţă electorală înainte de alegerile locale, variantă neîmpărtăşită însă de colegii de partid.”

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor!

Trebuie sa recunoastem: o surpriza de proportii! Chiar acum in pragul campaniei electorale! Lovitura dura pentru PDL! Cu implicatii incalculabile! Cateodata e foarte greu sa calculezi exact ce se va intampla. Poti doar sa faci o apreciere generala si sa ai in vedere aspectele generale ale pozitiei din punct de vedere politic. Cert e ca starea de tensiune in PDL e la cote maxime! Dupa parerea mea nu e vorba numai de Consiliul Judetean. Ar fi prea simplu. In orice caz am intuit exact, asa cum am spus si intr-o postare trecuta: razboiul pedelisto-pedelist e in plina desfasurare! Cred ca ceea ce apare in presa e doar varful aisbergului. E clar, de asemenea, cred eu, ca nemultumirile in partid, pana acum doar mocnite, au ajuns la cote ridicate. Observati cat de dur il ia Mihaela Popa pe Emil Boc! Imi pare ca e vorba de o nemultumire mare fata de aripa Basescu, daca se poate spune asa, din partid! Ultimul articol citat, din Gandul, face precizarea: „Totodată, Frunzăverde a militat pentru constituirea la nivel naţional a Mişcării Populare, ca alianţă electorală înainte de alegerile locale, variantă neîmpărtăşită însă de colegii de partid.

De citit si…

Frunzăverde

Update

Gandul

EFECTUL FRUNZĂVERDE. Aripa Blaga, întâlnire de urgenţă. „Se impune o echipă de forţă care să conducă partidul în campanie”

De citit si articolele mai vechi:

Jurnalul National

Cristian Tudor Popescu: „Plecarea lui Frunzăverde arată o fractură majoră la nivelul principiilor în PDL”

Se arata, printre altele, ca:

„”Pierderea este incalculabilă deocamdată pentru PDL. Se vor vedea consecinţele în următoarele luni. Domnul Sorin Frunzăverde reprezenta chiar efigia partidului, el face parte din miezul PDL. Plecarea sa nu poate fi rezolvată în stilul PRM, . Plecarea sa este o problemă de identitate pentru PDL. Mai grav de atâta nu se poate”, estimează C.T. Popescu.[…]

„Până acum, PDL a rămas identic cu sine. Acum îşi pierde din identitate. Plecarea domnului Sorin Frunzăverde afectează miezul ideologic al PDL, atât cât mai era. El nu poate pleca pentru că nu i s-a dat nu ştiu ce funcţie la Caraş-Severin unui cumnat. Plecarea lui nu poate fi decât de natură ideologică sau principială. Există o fractură majoră la nivelul principiilor, al ideologiei în PDL„, a conchis Cristian Tudor Popescu.” (subl.mea)

Articolul il recomand a fi citit integral si in original, ca si pe toate celelalte, bineinteles! Foarte interesante!

Sa vedem ce s-a mai intamplat…

Gandul

Demisie cu cântec şi strigături. Frunzăverde: Ni se ascultă telefoanele. Boc: „Casa părintească nu se vinde”

Se arata, printre altele, ca:

Explicaţiile lui Frunzăverde

La o zi de la anunţul că se alătură PNL, Sorin Frunzăverde a explicat astăzi că plecarea sa din PDL nu vizează „destructurarea” partidului, însă între principiile sale şi ale conducerii democrat-liberale „nu mai există concordanţă”. „Pe 24 noiembrie 2010 am spus că principala provocare nu este cea a alegerilor interne. Principalele provocări sunt vrajba politică, haosul administrativ şi statul poliţienesc. Am spus acest lucru atunci şi l-am repetat de 46 de ori, în 45 de întâlniri în timpul campaniei interne şi a 46-a oară la Convenţie. Din nefericire însă, se pare că opţiunea mea diferă de cea a unor membri din conducerea PDL. (…) Ne e frică să vorbim la telefon, nemaivorbind că ne punem problema dacă ambiental nu suntem ascultaţi de aproape toată lumea. Nu mă refer la presă”, a spus Frunzăverde.”

Boc îl atacă dur pe Frunzăverde: „A abandonat şi a trădat crezurile pedeliştilor adevăraţi”

Boc redescoperă tripleta BVB: Berceanu, Videanu şi Blaga „sunt PDL-ul adevărat”

Mediafax

Frunzăverde: I-am spus lui Ungureanu că nu voi încerca să destabilizez guvernarea pe care o exercită

Se arata ca:

„Frunzăverde a precizat că, în convorbirea cu Mihai Răzvan Ungureanu, a arătat că el nu va încerca să destabilizeze guvernarea.

El a menţionat că Ungureanu trebuie să termine această guvernare şi „să şi-o asume până în noiembrie”.

Frunzăverde a adăugat că în noiembrie trebuie să aibă loc alegeri la termen.

Sorin Frunzăverde a mai spus, în conferinţa de presă, că nu a avut nicio convorbire cu Traian Băsescu şi Emil Boc legat de decizia sa.

Frunzăverde: Lideri importanţi ai PDL au încercat să mă convingă să am altă abordare

Se arata, printre altele, ca:

„”Un număr important de lideri PDL au încercat să mă convingă să nu am această abordare”, a spus Frunzăverde.

El a susţinut că nu crede că tot ceea ce a susţinut în ultimii ani mai poate fi realizat în interiorul PDL.

„Cred într-o construcţie de dreapta. Cred că PDL este de dreapta, dar nu cred că rezolvarea acestor probleme se poate face din interiorul PDL”, a adăugat Frunzăverde.

El a precizat că, din acest motiv, va candida din partea USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, ca membru PNL.”

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

Doua articole foarte importante!

Mediafax

Frunzăverde: USL e o alianţă conjuncturală

Se arata ca:

Sorin Frunzăverde a apreciat miercuri, în conferinţa de presă în care şi-a anunţat demisia din PDL şi candidatura la CJ Caraş-Severin din partea PNL, că „USL este o alianţă conjuncturală”, el apreciind însă, răspunzând unei întrebări, că „o conjunctură poate să dureze şi opt ani”.

Frunzăverde a spus că are în vedere o construcţie de dreapta. Întrebat dacă PSD va contribui la această mişcare de dreapta, Sorin Frunzăverde a spus: „Nu. USL este o alianţă conjuncturală. Când am zis construcţie de dreapta, m-am referit la PNL”.

Ulterior, întrebat pe tema acestei exprimări, Frunzăverde a spus: „Conjunctura poate să dureze şi opt ani”.

El a subliniat  că PSD este un partid de stânga. „În general, vorbind despre alianţe politice, unde aţi văzut ca o alianţă într-un partid de centru-stânga şi unul de dreapta să dureze?” , a comentat el.”

si

Gandul

Ponta îi dă dreptate lui Frunzăverde: „USL este o alianţă conjuncturală”

Se arata ca:

„Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat pentru gândul că declaraţia lui Sorin Frunzăverde potrivit căreia „USL este o alianţă conjuncturală” este una corectă.

„Are dreptate Frunzăverde că este o alianţă conjuncturală. Noi nu vrem să facem un partid, fuzionând PNL cu PSD. Noi, PNL şi PSD, ne-am unit într-un fel de uniune naţională trans-ideologică ca să ne luptăm cu sistemul lui Traian Băsescu. Când ne atingem obiectivele, cel mai devreme în 2016, cel mai târziu în 2020 şi eu cred că trebuie să fim un partid de centru stânga PSD, care să se lupte democratic cu un partid de centru dreapta care este PNL”, a afirmat pentru gândul preşedintele PSD.

El a adăugat că în cadrul USL se va face o evaluare în privinţa viitorului Uniunii după alegerile prezidenţiale

„Imediat după alegerile prezidenţiale, după ce ajunge şi Crin preşedinte şi am obţinut toate obiectivele politice imediate şi o să avem parlament, guvern şi preşedinte se va face un moment de evaluare şi vedem dacă trebuie să despărţim  sau mergem împreună şi în 2016”, a precizat Ponta.

Liderul PSD a spus că este bine că prin venirea lui Frunzăverde, Caraş-Severin s-a transformat dintr-un judeţ portocaliu într-unul al USL.”

martie 27, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

18 comentarii »

  • Si:
   http://www.mediafax.ro/politic/igas-nu-vor-pleca-si-alti-colegi-din-pdl-vom-castiga-peste-30-la-locale-candidatul-pdl-la-bucuresti-o-surpriza-placuta-9444907/

   Se arata, printre altele, ca:

   „”Nu este adevărat, nu vor pleca şi alţi colegi. Aşa cum au plecat unii colegi, vor veni alţii din alte partide spre noi. Veţi vedea în perioada imediat următoare. De fiecare dată, oamenii migreaza dintr-o parte în altă din diverse motive. La fel cum alţii vor veni spre noi în perioada următoare, una peste alta eu cred că vom avea acelaşi număr de primării câştigate la alegeri. Sunt convins că la alegerile locale vom luat peste 30%”, a spus Igaş, la Digi 24.

   El a precizat că se ştie în partid echipa cu care se candidează la Bucureşti. „Lucrurile sunt bine conturate la nivelul Bucureştiului, USL-ul va avea mari surprize în urma acestor alegeri. La nivelul Bucureştiului, lucrurile sunt într-o permanentă mişcare. Soluţia cu care va ieşi alianţa creată la nivelul Bucureştiului, o să aveţi o surpriză plăcută”, susţine Igaş.”

   Recomand citirea integrala a intregului articol.
   Igas nu a facut nominalizari.

   Peste 30%… Oare…?

   Comentariu de Motanul Incaltat | martie 27, 2012 | Răspunde

 1. Cata rabdare ai sa te documentezi …. te invidiez

  Comentariu de Theodora | martie 28, 2012 | Răspunde

 2. DE citit si:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/statul-politienesc-spaima-lui-frunzaverde-973887.html
  Foarte interesant!! Ion Cristoiu face si o analiza interesanta!

  Comentariu de Motanul Incaltat | martie 28, 2012 | Răspunde

 3. Daca stai sa te gandesti ca mai este foarte putin pana la „locale”, te poti gandii ca intradevar chestia cu Frunzaverde poate fi o lovitura data PDL-ului { si chiar este !} insa …cine poate garanta ca acei tipi pe care se lauda ca-i va aduce , acei primari si deputati sau senatori chiar il vor urma , si mai ales cine poate garanta ca-si vor da demisia din PDL si ca vor vota la o eventuala motiune impotriva partidului [ ca guvernul este …al PDL ] care le-a dat o paine dulce si alba de-a lungul anilor ?Chiar domnul Frunzaverde este destul de ambigu din acest punct de vedere.Am urmarit si eu conferinta de presa si sincer …nu m-a convins. Mie sincer sa fiu chestia asta { acum la „spartul targului ” } imi miroase a ,tentativa de salvare din partea unor soareci , de pe un …vapor ce incepe sa ia apa . Stiu ca cei din PDL [ ma refer sigur , la astia de la ” varf „] nu sint uniti decat de „idealul’ de a „face ” bani pentru ei si …ai lor insa , nu trebuie sa se uite faptul ca tipi de genul asta au platit la un moment dat factura , pentru tot ce au facut si ca atare sint obligat sa ma gandesc la acel „cal” si ca atare sa-mi pun problema , ca poate hotararea lui Frunzaverde are ca scop tocmai agitarea apelor in USL . Vreau sa spun ca multi dintre membrii sau sustinatorii partidelor ce fac parte din aceasta alianta de partide isi vor pune { firesc } niste intrebari iar la nivelul populatiei asta nu va aduce decat o scarba nemarginita asupra actului in sine de a vota sau nu . Mare minune de nu ne vom trezii cu maxim 20% prezenta la vot …ceea ce zic eu ca se si doreste. Spunea Orest Onofrei ca in razboi ” soldatii tradeaza iar generalii lupta pana la capat si ca atare suporta consecinte ” . Acest Onofrei….nu stie ce spune. Din pacate …soldatii lupta pana la capat si suporta consecintele iar generalii…tradeaza…de multe ori inainte sa inceapa batalia.Oare Frunzaverde chiar n-a vazut ce se-ntampla in PDL sau ce face PDL-ul din aceasta tara in timp de ….macar astia 7 ani ? Mi-este greu s-o cred.

  Comentariu de marian | martie 28, 2012 | Răspunde

  • @marian
   Tu vorbesti de agitarea apelor in USL. Dar uite-te ce declara Ponta, care ii da dreptate lui Frunzaverde: USL e o alianta conjuncturala. In rest, dupa cum se poate vedea si din interviul luat de Mediafax lui Cezar Preda, in PDL sunt nemultumiri destul de mari…De ce crezi ca Boc a redescoperit tripleta BVB…? Uite-te si la ce spune Cezar Preda…

   Comentariu de Motanul Incaltat | martie 28, 2012 | Răspunde

   • Da , si unde vezi inadvertenta din spusele lui Ponta ?Orice alianta dintre doua sau trei sau patru partide avand ideologii diferite este INTOTDEAUNA DE CONJUNCTURA .Mai devreme s au mai tarziu ” se sparge gasca ” din cauza sau tocmai din aceasta cauza lasand deopate dezideratele napoleoniene ale liderilor .Te rog sa-ti aduci aminte de …alianta D.A. Si asta va fi la fel.Pe mine ma intereseaza sa nu mai aud numele lui Udrea, lui Berceanu , boc sau Traian Basescu decat cel mult de la televiziunile care prezinta iesirea lor din tribunal si drumul pe care-l fac spre cea mai apropiata inchisoare !Boc …Cine mai este si asta AZI ? Pai daca la congres al dau jos aia si din fruntea partidului { ca l-a adus la sub 10% cota } cu ce mai ramane acest om de nimic ?Cu ceea ce este si el : cu…nimic!Ce crezi ca acest ticalos plin de ranchiuna care se numeste Boc { = cacat in tatareste si in romales} nu realizeaza asta ? Chiar crezi ca nu simte ca de fapt , se doreste ca intreaga vina a distrugerii tarii ,sa fie pusa in carca lui ? Pai de aia si incearca sa reuneasca acea tripleta BVB insa fara Blaga deoarece Frunzaverde a fost si este amicul lui Blaga…este unul dintre cei ce au fost alaturi de Blaga intotdeauna.Tare mi-e teama ca Boc va fi sau va ramane singurul tap ispasitor { nu ca mor de mila lui !} a nenorocirilor aduse pe capul romanilor de aceasta mafie portocalie!

    Comentariu de marian | martie 28, 2012

  • @marian

   „Mare minune de nu ne vom trezii cu maxim 20% prezenta la vot …ceea ce zic eu ca se si doreste.”

   De ce crezi ca se doreste asta? Care e parerea ta?

   Nu cred ca aceasta plecare a lui Frunzaverde e in folosul PDL. Frunzaverde s-a exprimat in termeni foarte putini magulitori fata de actualul regim. Pai, sa ne gandim…: stat politienesc, tie ce-ti spune asta? Nu suna magulitor, chiar deloc, nu-i asa? Probabil ca Frunzaverde a vrut sa spuna ca sub actualul regim democratia schioapata serios in Romania.
   Iti citez :

   „“Pe 24 noiembrie 2010 am spus că principala provocare nu este cea a alegerilor interne. Principalele provocări sunt vrajba politică, haosul administrativ şi statul poliţienesc. Am spus acest lucru atunci şi l-am repetat de 46 de ori, în 45 de întâlniri în timpul campaniei interne şi a 46-a oară la Convenţie. Din nefericire însă, se pare că opţiunea mea diferă de cea a unor membri din conducerea PDL. (…) Ne e frică să vorbim la telefon, nemaivorbind că ne punem problema dacă ambiental nu suntem ascultaţi de aproape toată lumea. Nu mă refer la presă”, a spus Frunzăverde.””

   Or, scuza-ma, haos administrativ, vrajba politica si stat politienesc nu numai ca nu suna deloc magulitor ci e de-a dreptul o critica vehementa la adresa actualului regim politic din Romania.

   Comentariu de Motanul Incaltat | martie 28, 2012 | Răspunde

  • Replica lui Cristian Preda:
   http://www.mediafax.ro/politic/cristian-preda-greii-din-pdl-au-devenit-cam-usori-anii-90-au-trecut-trebuie-congres-dupa-alegeri-9449005/
   Se arata, printre altele, ca:

   „”Cred că greii au devenit cam uşori şi se îmbată cu apă rece, aparţin unui trecut de nerecuperat. Problema în PDL este că prea multă lume trăieşte în trecut, care nu are legătură cu FSN-iştii care au fost validaţi prin vot la începutul anilor ’90”, a afirmat Cristian Preda.

   El a făcut aceste precizări comentând afirmaţiile lui Cezar Preda potrivit cărora cei care au venit în PDL când partidul era la putere trebuie să lase acum greii să scoată partidul din criză.

   Preda a spus că România are nevoie de o generaţie nouă şi că îi cheamă pe colegii săi să revină cu picioarele pe pământ.

   „Eu mă simt, personal, atacat de fiecare dată când se invocă victorii de acum 20 de ani. Şi Cezar Preda şi cei care se complac în condiţia de grei trebuie să se uite în calendar că nu mai suntem în România anilor ’90”, a adăugat Cristian Preda.

   El a afirmat că PDL are nevoie de un congres.

   „PDL nu are nevoie de o mică înţelegere de culise, ci de un congres liber”, a mai spus Preda. El a adăugat că un astfel de eveninment trebuie să aibă loc după alegeri, deoarece „ar fi stupid” să fie acum un congres.

   Cristian Preda a mai spus că „ideal este ca în acest moment PDL să aibă cât mai multe minţi limpezi, care să citească rezultatul alegerilor”. „Mă tem că acum sunt colegi care ascund aceste rezultate sub alianţe dubioase”, a adăugat liderul PDL.”

   Bineinteles, recomand citirea in original a intregului articol.

   Comentariu de Motanul Incaltat | martie 28, 2012 | Răspunde

   • Se observa ca acest conflict, ca asta este, din PDL nu e numai ideologic, dar e si un conflict intre generatii. O generatie mai tanara, venita recent in partid, vrea sa ia locul unei generatii vechi, care a trudit ani de zile pentru acest partid. Preda cauta sa-si impuna punctul de vedere. Uita insa ca domnia sa este deja in divergente de opinii cu Elena Udrea, sefa organizatiei Bucuresti a partidului. Conflictul ideologic e posibil pentru ca PDL nu are nici pana azi o ideologie bine inchegata. Apropo de remarcile lui marian, eu as spune ca in acest partid au fost mai multi care si-au dat seama de aceasta carenta, iar Basescu a incercat sa faca din acest partid un partid de dreapta. Nu e suficient. Ce fel de Dreapta? Pentru ca la Dreapta esicherului politic sunt multe doctrine si ideologii. Cred, mai degraba, ca e mai simplu, din punctul acesta de vedere la Stanga esicherului politic. Iar, pe de alta parte, membrii partidului ar trebui sa aiba o anumita pregatire ideologica (macar minmala) si sa-si asume o ideologie.
    Ponta vrea o lege impotriva traseismului politic. Da, dar pentru ca sa nu mai fie acest traseism politic trebuie sa existe o asumare a ideologiei partidului de catre membru de partid si, bineinteles, o stabilitate ideologica a partidului (vreau sa spun ca nu trebuie sa se schimbe ideologii asa de pe o zi pe alta). Din punctul de vedere al stabilitatii ideologice, PSD mi se pare a fi cel mai stabil dintre toate partidele de la noi. Deci nu ar trebui sa fie de mirare felul in care gandeste Victor Ponta.
    Avem o democratie tanara si trebuie sa avem grija de ea. Tocmai de aceea nu exista, as spune, cel putin asa imi face impresia, o maturitate politica din partea partidelor noastre si a membrilor de partid (desigur, exista si exceptii) si ma refer la cristalizarea deplina a ideologiilor partidelor noastre, a fiecarui partid in parte, bineinteles. Lucrul acesta se poate face in timp. Daca fortezi nota printr-o lege mi-e teama ca s-ar putea ca efectele asupra democratiei sa nu fie tocmai benefice.

    Comentariu de Motanul Incaltat | martie 28, 2012

 4. Spunea Silviu Brucan ca poporul roman are nevoie de 20 de ani sa invete ce-i democratia. Din fericire poporul roman a invatat mai inainte de acest ” termen” ce inseamna aceasta expresie.Clasa politica in schimb , autoritatile romane mai au nevoie de inca 20 de ani pentru a invata definitia clara a democratiei.Da se doreste ca prezenta la vot sa fie daca se poate minima.”Este greu daca nu chiar imposibil sa masluiest milioane de voturi insa, este extrem de usor sa faci ce doresti cu cateva zeci de mii.”Nu -mi apartine citatul , este din Iosif Vissarionovici Stalin…ca tot am vazut mai zilele trecute filmul.Fi te rog atent la ” sondaje”.PP-DD are 20-30 % in preferintele populatiei { desii oamenii stiu precis ca DD nu va putea face nici macar 1% din ce promite cu atata larghete.} in timp ce USL adica trei partide au…50%. Chestia asta nu te ingrijoareaza ?Pe mine da onorabile!Da, va ajunge Antonescu la Cotroceni { nu-l deranjaza pe Ponta asta sa fi sigur! si mai ales pe cei ce sint in spatele sau…ca doar nu-ti inchipui ca asta conduce PSD-ul asa…de capul lui }Ponta va fi prim ministru { de fapt cea mai importanta functie in stat dsii ne laudam cu un sistem …parlamentar }iar Constantin…probabil pe la Cultura sau la….Culte.Nu cred ca vor face gat conservatorii…ei au nevoie sa se mentina in Parlament , chiar nu cred ca-i intereseaza functii de ministrii Una peste alta oamenii , poporul roman { daca nu ti se pare prea pretentios trmenul } s-au saturat de intreaga clasa politica, de toti mancatorii astia de cacat!Antonescu are verb , este un demagog desvarsit, iar demagogia sa fiind mai „stiintifica ” mai elaborata decat a lui DD pai chiar place si sint destui ce o cred si…asteapta ” rezultatele, desii de regula in urma unui discurs demagogic….nu trebuie sa astepti rezultate.

  Comentariu de marian | martie 29, 2012 | Răspunde

 5. Nu este un capat de lume plecarea dlui FRUNZA VERDE din pdl. Unii oameni se nasc cu morbul tradarii in sange.
  Indiferent ce cauze determina plecarea,omul simplu ca mine spune asa;CIOLANUL DLE.
  Asta este raspumsul unui om simplu. As fi onorat daca vizitati modestul meu blog in care as vrea sa va dati o parere despre ultimele postari; ULTIMUL CINSTIT si SUB ZODIA SI DOMNIA LUI ESCU. Blogul se numeste,
  cruciadapdl.blogspot.com–cinste,onoare,loialitate

  Comentariu de lepadatu chirita | aprilie 4, 2012 | Răspunde

 6. […] luptătorul anticomunist Ion Chirilă – unul din “Cei cinci care au speriat Estul”Enigma Frunzaverde… .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;} var […]

  Pingback de Semnificaţii istorice pentru ziua de 11 aprilie - Stiri de ultima ora | blogseu.com | Stiri de ultima ora | blogseu.com | aprilie 24, 2012 | Răspunde

 7. […] ceausist”, Monica Macovei, n-asa?, cot la cot cu PSD, cand ai luptat impotriva “haosului administrativ”, “vrajbei politice” si “statului politienesc&…, acum te arunci in bratele fostului inversunat adversar, care, in campanie, cel putin in Bucuresti, […]

  Pingback de Unificarea Dreptei. Prime impresii… « Motanul Incaltat | mai 30, 2014 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: