Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Miercurea fara cuvinte

 

Lee Marvin

Un mare actor!

Si cum nu se poate chiar fara cuvinte pun si o remarca interesanta pe care a facut-o:

” „You spend the first forty years of your life trying to get in this fucking business, and the next forty years trying to get out. And then when you’re making the bread, who needs it?” „

🙂

martie 21, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 comentarii »

 1. Off Topic
  Un articol foarte interesant din Romania Libera :
  IRANUL poate afecta economia mondială. Vezi avertismentele FMI

  Comentariu de Motanul Incaltat | martie 21, 2012 | Răspunde

 2. Da…nu numai Iranul…sau ….Orice conflict , de orice gen aici in Europa sau in Orient sau aiurea in Americi poate afecta economia mondiala . Cine face avertismentul ? FMI ?! Pai mai bine ar face sa taca dracului din ” gura”! Marea majoritate a ” afectiunilor” din economia mondiala se petrec si datorita , sau mai ales datorita lor.Sint curios, daca FMI ar fi desfiintat oare , economia mondiala n-ar merge mai bine ?Ca doar de la inceputurile sale lumea n-a avut nici un FMI pe cap .Chestia asta are vre-o legatura cu Lee Marvin ? Sau unde tipul era { zic era deoarece a decedat de atac de cord in 1987} ceva neam cu Robert E. Lee celebrul general confederat ?Da pe timpul sau nu exista FMI, si nici macar bancile de pe Wall Street nu erau asa de prezente in viata americanilor ca sa-i lase amarasteni …era suficient razboiul. Nu stau sa-m pierd timpul pentru a vedea motivul castigarii Oscar-ului insa filmul ala in care a jucat avand drept partener pe Toshiro Mifune de unde ai si foto nr. 6 a fost un adevarat film antirazboi .A 8-a este din ” Duzina de ticalosi ” sau …”ticalosi de duzina” nu stiu sigur care-i traducerea. Prima varianta este cea mai folosita la noi in orice caz . De fapt l-am revazut aseara pe TCM .Un Telly Savalas piramidal !!!

  Comentariu de marian | martie 21, 2012 | Răspunde

 3. @marian
  Daca a fost neam cu generalul Robert E. Lee, pai cam asa rezulta. In orice caz, un american adevarat, cum se spune! 🙂

  In legatura cu Iranul. Eu cred ca are dreptate FMI… Poate afecta economia mondiala o eventuala majorare a preturilor la titei. O crestere cu 20-30% a pretului ar insemna in mod sigur adancirea recesiunii economice. Insa chestia cu amenintarea lansata de Teheran ca va inchide stramtoarea Ormuz, prin care trece 35% din petrolul transportat pe cale maritima in lume, nu tine. Forta militara a NATO e superioara celei iraniene. De fapt a fost recent o demonstratie de forta in zona si Iranul n-a mai zis nimic. Nu s-a tras, insa Iranul a dat inapoi imediat:
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/americanii-isi-sporesc-prezenta-militara-in-golf-251112.html

  „Două portavioane în Golf

  În pofida ameninţărilor ayatollahilor că vor închide strâmtoarea Ormuz prin care trec zilnic 17 milioane de barili de petrol şi a ultimatumului dat portavionului USS John C. Stennis să nu mai revină în Golf, aceste ameninţări nu au fost puse în practică. După ce, săptămâna trecută s-a reîntors în Golf portavionul USS Carl Vinson, duminică am asistat la o adevărată demonstraţie de forţă occidentală. Şase nave, în frunte cu portavionul USS Abraham Lincoln au trecut duminică prin strâmtoarea Ormuz la numai câteva mile de coasta iraniană. Alături de grupul de nave americane (un crucişător şi un distrugător) s-au aflat în escortă şi fregata britanică HMS Argyll şi o navă de luptă franceză.

  Responsabilii Pentagonului au negat că ar fi vorba de o provocare la adresa Iranului, ci doar de un mesaj de unitate şi determinare că statele Occidentale nu vor tolera perturbarea transporturilor de petrol din Golf şi închiderea ilegală a căilor de transport maritime. Mai mult, militarii americani au subliniat că revenirea USS Abraham Lincoln în Golf nu face decât să restaureze prezenţa navală normală în această regiune – SUA menţin de mai mulţi ani două portavioane în regiunea Golfului afiliate Flotei a 5-a americane staţionate în Bahrain – iar Marea Britanie şi Franţa au, la rândul lor, o prezenţă permanentă în Golful Persic. Dacă săptămânile trecute, oficialii iranieni au escaladat tensiunile, în ultimele zile tonul Teheranului a scăzut dramatic. Astfel, comandanţii Gardienilor Revoluţiei au ocolit declaraţile belicoase mulţumindu-se să minimizeze prezenţa portavioanelor în Golf, pe care au caracterizat-o drept „normală”.

  Goliat este vulnerabil

  În mod normal raportul de forţe dintre forţele aliate din Golf şi Iran sunt disproporţionate in favoarea primelor. Un singur portavion are suficiente avioane pentru a pune la pământ întreaga aviaţie iraniană. Totodată, marina iraniană nu are nicio navă care să facă faţă unui conflict cu navele occidentale. Şi cu toate acestea, mai multe materiale apărute recent demonstrează că iranienii sunt capabili nu numai să închidă strâmtoarea Ormuz, dar şi să provoace daune grave atât forţelor americane cât şi instalaţiilor petroliere ale ţărilor din Golf.” (subl.mea)

  Da, ultimul paragraf … Insa nu cred ca Iranul se va angaja intr-un conflict de asa proportii cu fortele militare occidentale…

  Obama se pregateste de campania electorala…

  Comentariu de Motanul Incaltat | martie 21, 2012 | Răspunde

  • Ce vreau sa spun… Obama se pregateste de campania electorala. N-are chef de un razboi cu Iranul. Dar daca Iranul va forta nota, va face hanky-panky , sau ar lansa o singura racheta impotriva unui portavion occidental, atunci, sigur, va urma riposta. Si, in acest caz, eu cred ca Obama va proceda in felul urmator: le va distruge toata flota de razboi. Nu va actiona impotriva unor obiective civile, nu va bombarda vreun oras. Va avea insa un motiv pentru ca sa le bombardeze instalatiile nucleare (dar nu cred ca va face asta, desi n-ar fi exclus). Cert e ca Iranul va avea, in acest caz, toata flota distrusa si nu vor mai putea apara in niciun fel stramtoarea Ormuz. Asta ar insemna practic ocuparea militara, de catre Occident, a zonei. Eu nu cred ca Iranul isi permite sa riste asa ceva.

   Comentariu de Motanul Incaltat | martie 21, 2012 | Răspunde

   • Aaaaa asta era…Pai daca n-o spuneai matale…o spuneam eu. OBAMA SE PREGATESTE DE CAMPANIE ELECTORALA . Pui pariu cu mine ca nu va fi reales ? Gasim o miza acceptabila si….Da-l dracului ca nu-i Roosevelt sau macar Bush .Pai ori ca le ataci si distrugi „flota de razboi” ori ca te apuci sa-i bombardezi pe aia din Teheran…nu-i cam tot aia ? Chiar ai crezi pe generalii iranieni atat de nebuni incat sa nu riposteze ? Pai aici n-ar mai fi vorba despre altceva decat despre mandrie nationala , despre mandrie barbateasca asa ca….nu i-asi vedea bine pe javrele astea de americani . Ai uitat ca exista teroristi kamikaze ?Ar risca TOTUL stai linistit .Si nu cred ca Occidentul isi poate permite sa se ia de Iran tocmai in zona stramtorii Ormuz…mai ales ca …parca tot iranienii sant ” propietari” acolo…sincer n-am cercetat harta zonei asa ca nu sint sigur . De fapt la cat ai „iubesc” eu pe javrele astea de arabi….Sa nu-mi spui ca astia nu sint arabi ci sant …persani ! Ce daca-i zici magarului …cal, nu tot magar este ? Si tot nu m-ai lamurit care-i treaba de ai postat foto si ” articolul ” despre Lee Marvin….Am crezut ca i-au acordat aia Oscar-ul…post mortem.Daca-i vorba doar despre un actor care ti-a placut si-ti place cum ” joaca” , asta-i altceva , desii sant altii , infinit mai buni decat Lee …

    Comentariu de marian | martie 22, 2012


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: